frikadelas 58 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2013 Ήρθε ο καιρός να ξεκινήσω την αναζήτηση της επόμενής μου μηχανής :D . Η αγορά θα γίνει κατά την άνοιξη αφού το χειμώνα μηχανή στην Ολλανδία δεν πολυχρησιμοποιώ, αλλά θέλω ήδη να αρχίσω να παίρνω ιδέες για το που θα προσανατολιστώ. Το πείραμα που ανέφερα εδώ στέφθηκε με επιτυχία, οπότε βασικό κριτήριο στην επιλογή θα είναι η άνεση του συνεπιβάτη. Τα δεδομένα:Εμπειρία: Η CBR, που την έχω σχεδόν 1,5 χρόνο, είναι η πρώτη μου μηχανή. Αυτό που κατάλαβα σε αυτό το διάστημα είναι πως αν και μου αρέσουν οι ss εμφανισιακά, οδηγικά δεν μου ταιριάζουν ιδιαίτερα. Θα προτιμούσα κάτι πιο άνετο, χαμηλόστροφο και ροπάτο, έστω κι αν χάνει σε γκάζι.Διαστάσεις: Εγώ είμαι 1,85 και 90 κιλά ενώ η συνεπιβάτης 1,60κατι και 50κάτι κιλά.Μπάτζετ: Θα δώσω γύρω στα 7-8 χιλιάρικα. Πιθανόν να ανέβω λίγο αν αποφασίσω να πάρω κούτα ή αν ερωτευτώ κάτι. Επειδή η αγορά θα γίνει στην Ολλανδία που οι τιμές είναι τσιμπημένες, για αναγωγή σε ελληνικές αφαιρέστε 1-1,5 χιλιάρικο απ το μπάτζετ.Χρήση: Σπίτι-δουλειά 7-8 χλμ. σε πόλη δικάβαλος (σε δρόμους χωρίς ιδιαίτερη κίνηση). Ταξίδια στην Ευρώπη (ελπίζω) Τα κριτήρια επιλογής:Άνεση οδηγού και (κυρίως) συνεπιβάτηΕυκολία χειρισμού: Επειδή, παρά τον 1,5 χρόνο με τη γριούλα μου, είμαι ακόμη μεγάλο κουλάδι όσο πιο ...πονόψυχη είναι η μηχανή, τόσο το καλύτερο.Δυνατότητα να κάνω μόνος μου κάποια σέρβις: Τα συνεργεία εδώ στην Ολλανδία είναι πανάκριβα και είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις κάποιο εξειδικευμένο. Θα προτιμούσα οπότε μια μηχανή που δεν θα φοβάμαι να πάρω το Haynes παραμάσχαλα και να αρχίσω να την πειράζω.Πλάτος: Δεν κάνω πλάκα. Την CBR την βάζω σε μια αποθηκούλα εξωτερική που χρησιμοποιώ σαν γκαράζ. Αν μπορεί και η επόμενη να χωράει να περάσει από την πόρτα θα ήταν ιδανικό. Οι σκέψεις μου:Μεσαία κυβικά ή τετραψήφια; Είμαι έτοιμος να πάω σε 1000+ κυβικά ή να προτιμήσω κάτι σε 600-900; Κι αποφασίσω να περιοριστώ στα μεσαία μπορώ να το κάνω χωρίς να θυσιάσω ιδιαίτερα την άνεση;Ον-οφ, στρητ ή σπορτ τούρινγκ; Σε όλες αυτές τις κατηγορίες υπάρχουν μοντέλα που μου αρέσουν αλλά για όλα έχω ενδοιασμούς. Μήπως τα ον-οφ δεν αξίζουν από τη στιγμή που δεν θα πατάω χώμα; Μήπως τα σπορτ τούρινγκ είναι πολύ δυνατά για την μικρή εμπειρία μου; Αξίζει να δώσω τόσα λεφτά για μια μεταχειρισμένη μηχανή ενώ με τα ίδια μπορώ να πάρω ένα καινούριο TDM πχ; Μήπως το (για παράδειγμα) TDM δεν έχει καμιά σχέση με τις άλλες κατηγορίες σε θέμα άνεσης; Όπως καταλαβαίνετε είμαι εντελώς χαμένος για την ώρα. Ακούω προτάσεις μπας και ξεμπερδευτώ λιγάκι. Σόρυ για το σεντόνι και ευχαριστώ εκ των προτέρω για τη βοήθεια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Joe15 557 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2013 F800GS για να κάνεις τα πάντα και να πηγαίνεις παντού. Αλλιώς δες κάποιο v-strom η TDM που είναι πολύ καλά μηχανάκια,άνετα και με πιο στριτ χαρακτήρα. Ότι και αν πάρεις καλοτάξιδο!! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Miles 867 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2013 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TC-drift 3.473 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2013 (τροποποιήθηκε) Νομίζω έχέις άπειρες επιλογές και δεν χρειαζεται νομίζω να πας σώνει και καλά στα 1000cc.. Triumph Tiger 800 Kawasaki Versys 650 Honda NC700X Αυτά τα 3 μου έρχονται πρώτα στο μυαλό και στα έβαλα κατα σειρά προτίμησης. Σε θέμα συντήρησης το πράγμα μπλέκει λίγο. Αν έχεις κάποιες γνώσεις και εργαλεία μιλάμε για ψεκαστά μηχανάκια και στα 2 πρώτα με βαλβίδες με καπελότα. Ενδεχομένως το πιο απλό και εύκολο για συντήρηση είναι να παιρνες ένα NC 700 με χειροκίνητο κιβώτιο το οποίο έχει και βαλβίδες με κοκκοράκια και βάζεις χέρι πιο εύκολα. Ελάχιστα πλαστικά, εύκολη συντήρηση. Το Kawasaki Θέλει βέβαια αραιά βαλβίδες (42.000km), το 800 δεν θυμάμαι. Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 20 , 2013 από τον TC-drift Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gouky7 8.593 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2013 F800GS για να κάνεις τα πάντα και να πηγαίνεις παντού. Αλλιώς δες κάποιο v-strom η TDM που είναι πολύ καλά μηχανάκια,άνετα και με πιο στριτ χαρακτήρα. Ότι και αν πάρεις καλοτάξιδο!! Θεωρώ πως το F800GS θα του είναι εντελώς άχρηστο μιας και ούτε στην πόλη θα φανερώσει τις αρετές του εφόσον οι αποστάσεις του φίλου θα είναι και μικρές και χωρίς κίνηση , ούτε χώμα θα πατήσει ,ούτε είναι και ο ορισμός της άνεσης για 2κάβαλα ταξίδια στας Ευρώπας. Εγώ γενικώς δεν θα πρότεινα ον οφφ. Ίσως το Tiger το 1050 μόνο. Από εκεί και πέρα θα κοιτούσα σε Moto Guzzi Breva 1100, VFR 800 , F800st, TDM ,CBF1000 , R1200R κτλπ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BurningBeard 1.361 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2013 Έτσι κι αλλιώς τα μεγάλα on-off είναι περισσότερο on και λιγότερο off λόγω βάρους. Στην ουσία πρόκειται για ψηλές μηχανές δρόμου που θα πατήσουν άνετα και κανένα χωματόδρομο (όχι ότι δεν πατάνε χώμα, αλλά ο ίδιος αναβάτης με ένα ελαφρύ μονοκύλινδρο πχ θα πάει καλύτερα στο χώμα από ότι με το μεγάλο του on off). Με άλλα λόγια, και εφόσον δε σε ενδιαφέρει να πατήσεις χώμα, σύγκρινέ τις με τις υπόλοιπες σαν καθαρά street μηχανές. Τα πλεονεκτήματά τους είναι ότι φορτώνονται εύκολα και συνήθως κάνουν ξεκούραστο ταξίδι (καλή ισορροπία μεταξύ ροπής από χαμηλά και ξεκούραστης λειτουργίας, μια που τα περισσότερα αν όχι όλα είναι δικύλινδρα). Το Versys που σου δείχνει ο Miles από πάνω πάει ένα βήμα παραπέρα και κρατάει μόνο το ύψος από τον on off χαρακτήρα, έχοντας street διαστάσεις ελαστικών. Αλλά και κάποιο άλλο να πάρεις με μεγάλο μπροστά τροχό, αν βάλεις ένα πιο ασφάλτινο λάστιχο πάλι σαν ασφάλτινο θα το δουλεύεις. Έχοντας αυτά υπόψην, μπορείς να δεις ότι γενικά είναι βολική κατηγορία. Σχετικά άνετες σέλες, ψηλή θέση οδήγησης που βολεύει μέσα στην πόλη για καλύτερη ορατότητα, τιμόνια σε θέση που δεν κουράζουν (σε σχέση με clip on), τραβάνε από χαμηλές στροφές και έχουν ανεμοκάλυψη για ταξιδάκι. Ένα sport touring καταπίνει χιλιόμετρα σε ταξίδι με πολύ περισσότερη άνεση, αλλά για να ξεδιπλώσει τις αρετές του θέλει δρόμο, μέσα σε πόλη θα κουραστεί και θα κουράσει πιο γρήγορα. Αν ήθελες μηχανή μόνο για ταξίδια θα σου έλεγα sport touring, εφόσον όμως βάζει πολλές αστικές μετακινήσεις στο πλάνο το on off υπερτερεί. Είναι απλά πιο all around μηχανάκια. Επίσης, αν σου αρέσουν εμφανισιακά τα φαίρινγκ μπορείς να δεις και κάτι από τη γκάμα των bandit. Νομίζω ότι εκτός από τετρακύλινδρα έχει και δικύλινδρα (πχ το SV 650 αν δεν κάνω λάθος) και μπορείς να τα φέρεις στα μέτρα σου γιατί έχουν αρκετές μόντες. Με λίγα λόγια μπορείς να έχεις μηχανάκι με φαίρινγκ για να κινείσαι γρήγορα εκτός πόλης, που όμως θα έχει τιμόνι αντί για clip on και κάπως πιο όρθια θέση οδήγησης για να μη σε κουράζει εντός, με σχετικά πιο χαμηλόστροφο και οικονομικό μοτέρ. Και νομίζω ότι λόγω διαστάσεων δεν υστερεί ιδιαίτερα και σε φόρτωμα. Αν θες κάτι πιο γρήγορο/ασφάλτινο από on off είναι καλή λύση και έχουν πολύ καλή φήμη για την αξιοπιστία των μοτέρ τους. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
andreaskantekas 1.384 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2013 Ετσι οπως τα περιγραφεις οι πρωτες που μου ερχονται στο μυαλο ειναι Tiger 1050 Kawasaki versys 650 ή το 1000 Και αν σκεφτεσαι κατι κλασσικο τοτε TDM 900 Οι επιλογες ειναι πολλες και καλες οποτε οτι και αν αποφασισεις θα σε καλυψει στο 90% αυτων που ζητάς! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ax_ena_honda 15.751 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2013 CBR 600 F4i, όχι το sport, αυτό όμως με την ενιαία σέλα. Προσεχώς θα το κάνω βόλτα δικάβαλο με την κοπέλα μου και θα σου πω εντυπώσεις, μιας και έχουμε το ίδιο μοτόρι 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
preve! 458 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2013 TIger και απο μενα, εναλλακτικα tdm η v strom! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
frikadelas 58 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2013 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Καταρχήν να πω σε περίπτωση που δεν είναι κατανοητό από το πρώτο μου ποστ πως στον όρο "άνεση" περικλείω και την ανεμοκάλυψη η οποία είναι πολύ σημαντική. Μοντέλα χωρίς φαίρινγκ τα αποκλείω εξαρχής. Σχετικά με κάποιες από τις μηχανές που αναφέρθηκαν:Tiger 800, F800GS: Μου αρέσουν σαν μηχανές ειδικά η triumph αλλά μου δίνουν την εντύπωση (εμφανισιακά και μόνο) ότι δεν είναι τόσο άνετα όσο τα μεγάλα αδερφάκια τους (1200). Γενικά η ιδέα που έχω γι αυτά είναι πως ενδείκνυνται για χώμα και παιχνίδι αλλά όχι τόσο για ταξίδια και μάλιστα δικάβαλα. Έχω άδικο; Από την άλλη αν πάω στα μεγάλα μοντέλα μπαίνει το θέμα της εμπειρίας και της τιμής αφού στο μπάτζετ μου θα πρέπει να συμβιβαστώ με ένα μεταχειρισμένο με αρκετά χλμ. (Να πω κιόλας ότι η έλλειψη συνεργείων εδώ έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορώ να ελέγξω εξονυχιστικά ένα μεταχειρισμένο που σκέφτομαι να αγοράσω. Οπότε θα είναι σε κάποιο βαθμό "λαχείο" η αγορά.)Versys, Vstrom: Δεν με ενθουσιάζουν εξωτερικά αλλά από την άλλη η εμφάνιση δεν είναι το πρώτο μου κριτήριο αυτή τη στιγμή. Η αλήθεια είναι ότι το versys το είχα στο μυαλό μου πιο πολύ σαν παιχνιδιάρικο μηχανάκι και όχι σαν άνετο και ταξιδιάρικο. Προφανώς έκανα λάθος. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα αυτά μου δίνουν την εντύπωση πως είτε πάρω το μικρό είτε το μεγάλο, μικρή διαφορά θα έχουν στην άνεση. Είναι όντως έτσι; Ή σε ταξίδια θα τη νιώσω τη διαφορά αν προτιμήσω το μικρό;VFR800: Μου αρέσει πάρα πολύ. Ο ενδοιασμός μου είναι ότι μου φαίνεται πιο πολύ σπορ παρά τούρινγκ και θα γκρινιάξει η κοπελιά. Λέω μαλακίες;F800ST: Δεν το είχαν υπόψη μου και φαίνεται ωραίο. Θα το ψάξω λιγάκι. Καμιά άποψη σχετικά με το πόσο δύσκολη είναι η προσαρμογή από το cbrάκι σε μεγάλη σπορ τούρινγκ (π.χ. fjr1300); Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Miles 867 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2013 Κάνε μια βασική κίνηση αν μπορείς: Πάρε το κορτσούδ' σου και πηγαίνετε να δείτε μοντέλα από κοντά, και να καθίσετε πάνω.Αν παίζει test-ride ακόμα καλύτερα! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
efkola 7.502 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2013 Όντως έχεις άπειρες επιλογές επειδή 1.διαθέτεις μεγάλο budget,2.δεν είναι πολύ εύκολο να σε περιορίσει κανείς σε μια συγκεκριμένη κατηγορία με τον τρόπο που περιγράφεις τη χρήση κ τις ανάγκες στο πρώτο σου post...άλλωστε ούτε εσύ νομίζω είσαι απόλυτα ξεκάθαρος! Πέρα από όσα έχουν ήδη προταθεί,να αναφέρω μερικά ακόμα:Varadero,M.Guzzi Stelvio,Suzuki Bandit(650 ή 1250),παλιό multi. Για να μην πελαγώσεις,κάνε ένα ξεκαθάρισμα ως προς τα γούστα σου,αν μπορείς οδήγησε ή έστω καβάλησε κάποιες και φτιάξε μια τελική λίστα. Επίσης,στείλε αν μπορείς κάποιο link με το αντίστοιχο ολλανδικό site το δικού μας http://www.car.gr/classifieds/bikes/search/ να χαζέψουμε λίγο :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
frikadelas 58 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2013 Όντως έχεις άπειρες επιλογές επειδή 1.διαθέτεις μεγάλο budget,2.δεν είναι πολύ εύκολο να σε περιορίσει κανείς σε μια συγκεκριμένη κατηγορία με τον τρόπο που περιγράφεις τη χρήση κ τις ανάγκες στο πρώτο σου post...άλλωστε ούτε εσύ νομίζω είσαι απόλυτα ξεκάθαρος! Δίκιο έχεις. Γι'αυτό και ζήτησα την βοήθειά σας από τώρα ενώ σκοπεύω να αγοράσω τη μηχανή σε κάνα 6μηνο το νωρίτερο. Ελπίζω μέσα από τη συζήτηση να καταφέρω να περιορίσω την αναζήτηση σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία ή έστω σε μια λίστα 4-5 μηχανών για τις οποίες θα μπορέσω μετά να κάνω πιο αναλυτική έρευνα αγοράς. Πέρα από όσα έχουν ήδη προταθεί,να αναφέρω μερικά ακόμα:Varadero,M.Guzzi Stelvio,Suzuki Bandit(650 ή 1250),παλιό multi. Για να μην πελαγώσεις,κάνε ένα ξεκαθάρισμα ως προς τα γούστα σου,αν μπορείς οδήγησε ή έστω καβάλησε κάποιες και φτιάξε μια τελική λίστα. Επίσης,στείλε αν μπορείς κάποιο link με το αντίστοιχο ολλανδικό site το δικού μας http://www.car.gr/cl...s/bikes/search/ να χαζέψουμε λίγο :) Σάιτ αντίστοιχο του car.gr δεν υπάρχει. Υπάρχει το http://www.marktplaa...toren/c678.html που βρίσκεις μεταχειρισμένες από ιδιώτες κυρίως, αλλά και κάποιες καινούριες και μεταχειρισμένες από μαγαζιά. (αντίθετα με το car.gr είναι γενικό σάιτ που απλά έχει και τμήμα για μηχανές). Επίσης το http://www.motoroccasion.nl/ έχει συγκεντρώμενες αγγελιές για μεταχειρισμένες μηχανές από διάφορα μαγαζιά. Εδώ μπορεί να πάρει κανείς μια ιδέα για τις τιμές των καινούριων μηχανών στην Ολλανδία. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.368 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2013 (τροποποιήθηκε) Το 400 τι θα απογίνει; Μπας και θα το πουλήσεις; NC29 ή NC23 είναι; Φωτό; Άδεια κυκλοφορίας είναι Ολλανδίας ή Ελλάδας; (σόρυ αν κάτι από αυτά το έχεις απαντήσει ήδη και δεν το είδα, αν δεν βαριέσαι δώσε εκ νέου μια απάντηση) Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 20 , 2013 από τον FlyingInADream Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
frikadelas 58 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2013 Το 400 τι θα απογίνει; Μπας και θα το πουλήσεις; NC29 ή NC23 είναι; Φωτό; Άδεια κυκλοφορίας είναι Ολλανδίας ή Ελλάδας; (σόρυ αν κάτι από αυτά το έχεις απαντήσει ήδη και δεν το είδα, αν δεν βαριέσαι δώσε εκ νέου μια απάντηση) Σε πρώτη φάση έλεγα να το κρατήσω ειδικά αν πάρω κάτι τελείως διαφορετικό όπως σκέφτομαι. Αν αργότερα δω ότι απλά σαπίζει στο γκαράζ λόγω έλλειψης χρόνου ίσως να το πουλήσω (τι να βγάλω βέβαια από αυτό; 1 χιλιαρικάκι το είχα πάρει). Είναι το ΝC23 με ολλανδική άδεια κυκλοφορίας. Φωτό είχα ανεβάσει παλιότερα εδώ. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
frikadelas 58 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2013 Up! Μπας και πάρω καμιά ακόμα γνώμη απ'τους βραδυνούς... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ibar132 1.685 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2013 νομιζω οτι τα 800αρια μια χαρα ανετα ειναι το πολυ πολυ να αλλαξεις μια σελα το f800 νομιζω λιγοτερο ανετο απο μενα το 1050 τδμ 800gs Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2013 Θέλεις άνεση στη σέλα, ανεμοκάλυψη, ευκολία χειρισμού, ευκολία σέρβις, σχετικά λεπτό σουλούπι, και αρκετό γκαζάκι. Άρα, αποκλείονται οι μεγάλες on-off 1000+ κυβικά (πολύ χοντρά), τα μεγάλα touring (πολύ χοντρά, σχετική δυσκολία σέρβις), τα γυμνά, τα σκυφτά, τα μικρομεσαία ον-οφ κλπ Προτείνω κάτι από 600 έως 1000 κυβικά, γύρω στα 200 κιλά, κατά προτίμηση με 2 ή 3 κυλίνδρους για να είναι λιγότερο απαιτητικό στο σέρβις του και συνάμα λιγότερο βενζινοβόρο, με σελάρα, και φέρινγκ. Άρα έχουμε μεσαίες on-off και street μηχανές. Συγκεκριμένα προτείνω εύκολα το vstrom μιας και τα κάνει όλα άψογα. Τουριστικές δυνατότητες στο μέγιστο της κατηγορίας. Επίσης, λίγο πιο χωμάτινο είναι το f800gs και το tiger 800. Την κάνουν την τουριστική δουλειά και αυτά, με την κατάλληλη σέλα... Στα μηχανάκια δρόμου, προτείνω tdm900, μιας και είναι πολύ άνετο για ταξίδι, με αρκετό γκάζι που δεν το βαριέσαι εύκολα, και εύκολο στο σέρβις του. Επίσης, cbf600, bandit 650 σταθερές αξίες. Είναι πολλές οι επιλογές σου. Σκέψου τι θέλεις, κατέληξε σε συγκεκριμένα μοντέλα και το ξανασυζητάμε εκτενέστερα.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tsagos 321 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21 , 2013 (τροποποιήθηκε) Και εγω στη θέση σου θα κοιτουσα σε 600-800cc NC 700 CB 500 X ??? Fazer 600 S2 DL 650 Δεν θα πηγενα απο τα 400 στα 1000 είδικά απο το παλιό 400... Ενα συνχρονο 600αρι ειναι μια χαρα για όλα που ζητας! Btw Οι τιμές στις ασφάλειες πως είναι εκεί; Το εψαξες καθόλου; Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 21 , 2013 από τον Tsagos Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
doomed_jetliner 19 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21 , 2013 Εγώ, τώρα, αν έβγαινα στο παζάρι με ζεστό κασέρι στην τσέπη θα έπαιρνα Versys 650. Δεν θα ανέβαινα παραπάνω γιατί δεν μου λέει κάτι, πλέον. Παρακάτω, ξέχνα το, δεν με ικανοποιούν με τίποτα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
frikadelas 58 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21 , 2013 Μάλιστα. Συμπέρασμα από τις γνώμες που πήρα: Τα μεσαία ον-οφ και στρητ μπορούν να προσφέρουν τις απαιτούμενες τουριστικές δυνατότητες (πιθανόν με μια αλλαγή σέλας ή/και ζελατίνας). Αποκλείοντας οπότε τα θηρία (μεγάλα ον-οφ, τούρινγκ) θα παίξω στα μεσαία ον-οφ και τα στρητ. Έτσι καταλήγω στην εξής λίστα (κατά σειρά προτίμησης δικής μου βάσει εμφάνισης):Tiger 800VFR 800F800STTDMVstrom Ψήνομαι να βάλω και το fazer μέσα που μου αρέσει πολύ αλλά αυτό δεν έχει πρόβλημα ζέστης στη θέση του συνεπιβάτη; Ευχαριστώ και πάλι για τις γνώμες . Θέλει πολύ ψάξιμο ακόμη αλλά τουλάχιστον τώρα έχω μια γενική κατεύθυνση. Θα επανέλθω εν καιρώ. Btw Οι τιμές στις ασφάλειες πως είναι εκεί; Το εψαξες καθόλου; Για το cbrάκι δίνω 10 ευρώ/μήνα. Παραπάνω θα είναι σίγουρα άλλα όχι τίποτα εξωφρενικό. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Draken 107 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21 , 2013 Λοιπον εμπειρια απο λιγο πιο νοτια Ευρωπη απο οτι εσυ με ενα F800S (οχι ST). Στα + Καλα φρενα Ικανοποιητικος κινητηρας που σε συναρτηση με τον ιμαντα σου διευκολυνει την ζωη...πολυ Στησιμο Φωτα Στα - Θεση οδηγησης (στο δικο σου θα ειναι σαφως βελτιωμενη αλλα μην περιμενεις να τρως τα χιλιομετρα οπως με ενα Tiger) Δεν λες οτι ειναι φτιαγμενο για δευτερο επιβατη Ψιλο-ακριβα service (αν και αυτο δεν με απασχολει γιατι τουλαχιστον εχω σιγουρια οτι ολοι οι ελεγχοι εχουν γινει) Εμφανιση (υποκειμενικο αλλα το VFR για εμενα ειναι κλασεις ανωτερο) Οτι αλλο θες ρωτας Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.368 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21 , 2013 Το 400 μην το δώσεις αν δεν έχει κάποιο θέμα. Από διάφορες προτάσεις εδώ για ''καλύτερο'' είναι πιο δυνατό LoL. Τέσπα, αρκετά για το 400. Εγώ για δεύτερο άτομο και με γκάζι, δύο επιλογές θα σου πρότεινα: 1) CBR600F4 ή F4i (Fi). Σχεδόν 100 τροχό, άνετα, καλή ανεμοκάλυψη, κάνουν για κάθε μέρα, κάνουν για ταξίδι, έχουν γκάζι, αναρτήσεις, φρενάρες, καλό πλαίσιο, και καλή σέλα για τον πίσω. Το ψεκαστό θεωρείται καλύτερη αγορά, όχι για τον ψεκασμό που δεν προσφέρει κάτι πέραν πολυπλοκότητας, αλλά γιατί έχει μερικά νεύρα πιο ενισχυμένα στο πλαίσιο και ελαφρύτερους τροχούς. Προσοχή όμως, μην πάρεις μοντέλο 2005, το πήγαινε για τερματισμό η Honda και στο 2005 μόνο έβαζε φτηνές αναρτήσεις χωρίς ρυθμίσεις. Τα προηγούμενα έχουν την τριάδα ρυθμίσεων μπρος-πίσω. 2) VFR800Fi. ΠΡΟΧΟΧΗ, όχι το πιο μετά VTEC, το Fi. Εξαιρετικό μοτέρ, πάλι στο 100 άλογα τροχό, καλούτσικες αναρτήσεις με προσανατολισμό στην άνεση (αν θες πιο σπορ χρήση βελτιώνονται), καλά φρένα με CBS, σελάρα για την πίσω, καλή ανεμοκάλυψη, κινητήρας V4 με κίνηση εκκεντροφόρων με γρανάζια. Θα το βρεις και φτηνά, και αν είναι λίγο προσεγμένο από τον προηγούμενο θα το έχεις μια ζωή. Τα κάνει όλα και συμφέρει, θα το βρεις φτηνότερο από το ''καινούριο'' vtec και εμ φτηνότερο, εμ καλύτερο μοτέρ (το VTEC σύστημα είναι μια μαρκετινίστικη βλακεία με μισή, και εκεί που μετράει στο σύστημα κίνησης, έχει καδένες-τεντωτήρες που εννίοτε χαλάνε... ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ δλδ ως προς το Fi) Το πρώτο το είχα για 3 χρόνια, μετάνοιωσα που το έδωσα, το δεύτερο το ξέρω πολύ καλά επίσης, αν δεν είχα άλλο μεγάλο, θα το είχα πάρει ήδη. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Πόρθος 159 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21 , 2013 Τα κριτήρια επιλογής:Άνεση οδηγού και (κυρίως) συνεπιβάτηΕυκολία χειρισμού: Επειδή, παρά τον 1,5 χρόνο με τη γριούλα μου, είμαι ακόμη μεγάλο κουλάδι όσο πιο ...πονόψυχη είναι η μηχανή, τόσο το καλύτερο.Δυνατότητα να κάνω μόνος μου κάποια σέρβις: Τα συνεργεία εδώ στην Ολλανδία είναι πανάκριβα και είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις κάποιο εξειδικευμένο. Θα προτιμούσα οπότε μια μηχανή που δεν θα φοβάμαι να πάρω το Haynes παραμάσχαλα και να αρχίσω να την πειράζω.Πλάτος: Δεν κάνω πλάκα. Την CBR την βάζω σε μια αποθηκούλα εξωτερική που χρησιμοποιώ σαν γκαράζ. Αν μπορεί και η επόμενη να χωράει να περάσει από την πόρτα θα ήταν ιδανικό. \ cbr400rr Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
frikadelas 58 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21 , 2013 @Draken Όπως είπα και πριν δεν το ήξερα καθόλου το F800ST. Με μια ματιά που έριξα μου φάνηκε καλό. Αν έχει όντως άβολη θέση συνεπιβάτη θα το απορρίψω αφού αν δεν είναι άνετα η κοπελιά... @FlyingInADream Του F4i αγνοούσα πλήρως την ύπαρξη μέχρι που το ανέφερε ο ax_ena_honda χθες. Η αλήθεια είναι πως και μόνο που είναι cbr φοβάμαι μήπως με διαολοστείλει η κυρά χωρίς να ανέβει καν πάνω να το δοκιμάσει. Όπως και να χει περιμένω το ρήβιου του ax_ena_honda, ή μάλλον της κοπέλας του. Αυτή μπορεί να μας πει πόσο πιο άνετο είναι από το cbr400. Για το vfr με προβλημάτισαν λίγο αυτά που έγραψες. Το Fi έβγαινε μέχρι το 2002 ε; Επειδή όπως είπα δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στους εδώ μηχανικούς να μου ελέγξουν τη μηχανή, έλεγα να πάρω μια καινούρια ή ελαφρώς μεταχειρισμένη. Αν πάω σε τόσο παλιά θα είναι λίγο λαχείο νομίζω. Το VTEC είναι τόσο χειρότερο; Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες