gansan 23 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2013 Ήρθε και εμένα η σειρά μου..... Σήμερα καθώς οδηγούσα σε στενό επαρχιακό δίκτυο και πήγαινα για μπανάκι μου ανάβει η ένδειξη της ρεζέρβας του Versys. Στο επόμενο βενζινάδικο που βρισκόταν πάνω σε μια ευθεία κόβω λίγο για να δω αν είναι ανοιχτό (Κυριακή σήμερα) και αφού βλέπω κόσμο μέσα ρίχνω σιγά σιγά την ταχύτητα στα 20-30km/h και βγάζω φλασάκι αριστερά για να μπω μέσα. Αφού πλησιάζω κι άλλο την είσοδο και βλέπω ότι έχει αλυσίδα και είναι κλειστό τελικά. Σκέφτομαι ατυχήσαμε και χωρίς να έχω βγει καθόλου από το ρεύμα μου κάνω να κλείσω το φλας και να ανοίξω το γκάζι έτσι ώστε να συνεχίσω την πορεία μου. Καταλαβαίνω τότε κάτι πολύ κοντά να με πλησιάζει με ταχύτητα. Στιγμιαία με θυμάμαι ψιλοπανικοβλημένο μη ξέροντάς πώς θα ήταν καλύτερα να αντιδράσω και σχεδόν την ίδια στιγμή καταλαβαίνω κάτι να με απογειώνει από τη μηχανή και να προσγειώνομαι με πλάτη-κεφάλι στην άσφαλτο. Το αυτοκίνητο που με χτύπησε με πλήρωμα 4 άτομα νεαρά σε ηλικία αμέσως μετά καρφώθηκε σε ένα δέντρο καμια 15αρια μέτρα μακριά στα δεξιά όπου και σταμάτησε την πορεία του Τα καλά νέα ευτυχώς είμαστε όλοι καλά. Τα παιδιά είχαν σημάδια κατά κύριο λόγω από τη δύναμη της ζώνης που τους ασκήθηκε κατά την πρόσκρουση με το δέντρο. Εγώ καψίματα σε αγκόνα , γόνατο και πλάτη και μέτα απο κάποια ώρα πόνο που δυναμώνει στη θέση της λεκάνης-ισχύου. Μας είδε γιατρός, κάναμε ακτινογραφίες, ευτυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι παραπάνω. Το κράνος από χτύπημα που έχει στην πίσω πλευρά φαίνεται να μου έσωσε το κεφάλι. Μπουφάν παρόλο που το συνηθίζω έτυχε να μην φοράω. Ευτυχώς της συγκεκριμένη παράλειψη έτυχε να μην την πληρώσω ακριβά. Αντίστοιχη δουλειά με το κράνος φαίνεται να έκαναν στο αυτοκίνητό που με χτύπησε οι ζώνες ασφαλείας όπου παρά την παλαιότητα του αυτοκινήτου, του μικρού του μεγέθους και της σφοδρότητας της σύγκρουσής του με το δέντρο δεν χτύπησε σοβαρά κανένας Τα παιδιά βγήκαν αμέσως και ρώτησαν αν είμαι καλά όπως πήγα να τους ελέγξω και εγώ για την κατάστασή τους με το που σηκώθηκα στα πόδια μου. Κλήθηκε από εμένα αστυνομία, ήρθε νοσοκομειακό από κοντινό κέντρο υγείας, και καλέσαμε ασφαλιστικές. Έγινε καταγραφή του συμβάντος από την τροχαία όπου οι δύο δηλώσεις φαίνεται να συμφωνούν. Το παλικάρι από την πλευρά του φαίνεται να θεώρησε δεδομένο ότι θα του αδειάσω το ρεύμα αφού έβγαλα φλας και πήγε να με προσπεράσει από δεξιά. Αφού είδε ότι τελικά δεν θα έστριβα και με πλησίαζε με ταχύτητα φρέναρε και έκοψε το τιμόνι για να με αποφύγει χτυπώντας με από πίσω και καταλήγοντας μετά από κάποια μέτρα στο δέντρο Στο δρόμο υπήρχε εντελώς ξεθωριασμένη διπλή γραμμή, η οποία γενικά δεν τηρείται, πέρα από την οποία είναι το βενζινάδικο. Την διαχωριστική τελικά δεν την πάτησα καν ασχέτως αν έβγαλα φλας και έκοψα ταχύτητα. Ο δρόμος γενικά ήταν στενός σε σημείο που με το ζόρι θα περνούσαν μηχανή και αυτοκίνητο παράλληλα στο ίδιο ρευμα Το παλικάρι φάνηκε συνεργάσιμο και πριν έρθουν οι υπόλοιποι φάνηκε να δέχεται το σφάλμα του και να αδιαφορεί σε μεγάλο βαθμό για την ζημιά στο αυτοκίνητο του (το οποίο ευτυχώς δεν ήταν μεγάλης αξίας) βλέποντας πρώτα τη δική μου ζημιά και σωματική ακεραιότητα το οποίο εκτιμώ. Ασφάλεια έχει, δεν ξέρω όμως αν πλήρωνε το επασφάλιστρο λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Ο πατέρας του που ήρθε αργότερα υποστηρίζει ότι φταίμε και οι δύο λόγω του ότι έβγαλα φλας σε διπλή διαχωριστική (ασχέτως αν δεν τη πέρασα ή πάτησα ποτέ) και να δούμε να βρούμε ενδιάμεση λύση με τις ζημιές. Η ασφαλιστήρια τους από την άλλη σαν πρώτη κουβέντα πριν καν βγει από το αυτοκίνητο και δει τη έγινε, ρώτησε αν παραδέχομαι ότι φταίω. Εκεί κόντεψα να την πιάσω από το λαιμό αλλά ευτυχώς επικράτησε η λογική και συγκρατήθηκα. Με τον μικρό δεν είδα να υπάρχει θέμα.Οι άλλοι δύο με ψιλοάγχωσαν και ελπίζω να μην τρέχουμε στα δικάστήρια Υλικές ζημίες: Αυτοκίνητο: Κυριότερη ζημία από τη μετωπική με το δέντρο. Ο κορμός έφτασε μέχρι κινητήρα και όλα μπροστά είναι διαλυμένα. Toyota starlet 92-93. Φαίνεται το κόστος επισκευής να είναι 3πλάσιο της αξίας του αμαξιού Versys: Πίσω βάση μπαγκαζίερας και μάλλον και της περιοχής γύρω από τη βάση, πίσω διαφορες ζημίες όπως φλασακια, πλαστικά και λοιπά, απο το πλάι βάση για μαρσπίε-ποδόφρένο, εξάτμιση, διάφορες γραζουνιές αλλα όχι αλλά σπασίματα και ζημία σε κινητήρα. Φαίνεται το κάγκελο έκανε καλά τη δουλεία του καθώς οι ζημιές είναι σε συγκεκριμένα σημεία και κυρίως γρατζουνίες. Και πάμε σε αυτά που κοστίζουν: Μπροστά που δεν κατάλαβα και εγώ πως χτύπησε έσπασε δεξιά δαγκάνα, δισκόπλάκα στραβή και κομμένη, στραβή ζάντα στην οποία είχε μαγκώσει μέσα η δαγκάνα. Το πιρούνι φαίνεται να να χάνει και αυτό λάδια. Ίσως να είναι υγρά φρένων από τη δάγκανα άλλα αμα κρίνω απο τη ζημία γύρω μάλλον δεν είναι καλά να ελπίζω. Δεν μπορώ να κρίνω εάν προξενήθηκε ζημιά σε πλαίσιο αλλά δεν είναι απίθανο Απο τη στιγμή που σηκώθηκα πάντως και είδα ότι είμαστε όλοι καλά το πήρα πολύ μαλακά ως προς την κατάσταση της μηχανής. Δεν το περίμενα καθώς την πρόσεχα και το ψείριζα γενικά πολύ με τη μηχανή έως το τρακάρισμα... Τώρα εάν είναι εύκολο θα ήθελα τις συμβουλές σας για το αν όντως δε φαίνεται να έχω φταίξιμο, εάν είναι εύκολο να αποδειχθεί, καθώς και για τους δρόμους που θα μπορούσα να ακολουθήσω έτσι ώστε να πάρω την τυχόν αποζημίωση που δικαιούμαι έτσι ώστε να φτιάξω ή να αντικαταστήσω τη μηχανή με όσο λιγότερες ιστορίες γίνεται Ευχαριστώ εκ των προτέρων και πάντα όρθιοι 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
JimKarvo 593 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2013 Εν μέρη φταις, αλλά επειδή είναι από πίσω δεν φταις... Δεν ξέρω αν μπορείτε να κάνετε κάτι έτσι ώστε να βγει ότι φταις, και να πληρωθεί το σταρλετ, και να σου φτιαξει την μηχανή το παλικάρι (αν δεν είναι υψηλό το κόστος..) απλά το ανάφερω, διότι είναι δύσκολοι οι καιροί.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
st3li0s 1.750 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2013 Ήρθε και εμένα η σειρά μου..... Σήμερα καθώς οδηγούσα σε στενό επαρχιακό δίκτυο και πήγαινα για μπανάκι μου ανάβει η ένδειξη της ρεζέρβας του Versys. Στο επόμενο βενζινάδικο που βρισκόταν πάνω σε μια ευθεία κόβω λίγο για να δω αν είναι ανοιχτό (Κυριακή σήμερα) και αφού βλέπω κόσμο μέσα (1)ρίχνω σιγά σιγά την ταχύτητα στα 20-30km/h και βγάζω φλασάκι αριστερά για να μπω μέσα. Αφού πλησιάζω κι άλλο την είσοδο και βλέπω ότι έχει αλυσίδα και είναι κλειστό τελικά. Σκέφτομαι ατυχήσαμε (2)και χωρίς να έχω βγει καθόλου από το ρεύμα μου κάνω να κλείσω το φλας και να ανοίξω το γκάζι έτσι ώστε να συνεχίσω την πορεία μου. Καταλαβαίνω τότε κάτι πολύ κοντά να με πλησιάζει με ταχύτητα. Στιγμιαία με θυμάμαι ψιλοπανικοβλημένο μη ξέροντάς πώς θα ήταν καλύτερα να αντιδράσω και σχεδόν την ίδια στιγμή καταλαβαίνω κάτι να με απογειώνει από τη μηχανή και να προσγειώνομαι με πλάτη-κεφάλι στην άσφαλτο. Το αυτοκίνητο που με χτύπησε με πλήρωμα 4 άτομα νεαρά σε ηλικία αμέσως μετά καρφώθηκε σε ένα δέντρο καμια 15αρια μέτρα μακριά στα δεξιά όπου και σταμάτησε την πορεία του • Τι δρόμος ήταν?Επαρχιακός οκ, αλλά τι?Διπλός με ένα ρεύμα ανα κατεύθυνση, με δύο? Ο πατέρας λέει ότι υπήρχε διπλή διαχωριστική!Κράτα το αυτό σε σχέση με το παρακάτω! • Βγάζεις φλας αριστερά με διπλή διαχωριστική? • (1) Στο υπογραμμισμένο κομμάτι πιο πάνω λες ότι κόβεις πρώτα και μετά βγάζεις φλας!Θα έπρεπε να συμβεί το αντίθετο! Το φλας είναι προειδοποίητικό!Που σημαίνει ότι το βγάζεις ΠΡΙΝ κάνεις το ο,τιδήποτε πάνω στο οδόστρωμα!Και πολλές φορές παίζει και τον ρόλο του προληπτικού άσχετα και αν δεν κάνεις απολύτως τίποτα ως κίνηση! • (2) Αυτό δεν έπρεπε καν να συμβεί γιατί ήταν διαχωριστική!Οπότε άκυρο είτε ανάψεις φλας είτε ο,τιδήποτε θέλεις να κάνεις από αριστερά, διότι απαγορεύεται!Πες όμως ότι άντε να δεχθούμε ότι έβγαλες φλας για παράνομη στροφή αριστερά και εφόσον μετάνιωσες αμέσως έπρεπε να ακολουθήσει το δεξί φλας ως προειδοποίηση ότι παραμένεις στο ρεύμα σου άσχετα αν συνέχιζες ευθεία! Έτσι όπως τα περιγράφεις έχεις επιχειρήσει να παραβιάσεις διπλή διαχωριστική προκαλώντας ατύχημα και όντως το προκάλεσες!Επίσης έχεις κάνει παρακόλληση κυκλοφορίας και μάλιστα χωρίς προειδοποιήση, αφού η ομολογουμένως σημαντική ελάττωση της ταχύτητας έγινε πριν βγάλεις φλας! Το παιδί φταίει επειδή δεν κράτησε αποστάσεις ασφαλείας!Θα μου πεις πως να κρατήσει την ρημάδα την απόσταση ασφαλείας με κάποιον αμφίβολο μπροστά του στο τι θέλει να κάνει!Αν κινούνταν και με 70-80χλμ/ώρα όπως συνηθίζεται σε επαρχιακό δίκτυο και εσύ είχες κόψει στα 20-30χλμ/ώρα και έπειτα έβγαλες το φλας δεν θέλει και πολύ! Δυστυχώς δεν είναι όλα "ευτυχώς είμαστε όλοι καλά"! Καλή τύχη εύχομαι... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
MyMike 301 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2013 Το περιγράφεις τόσο καλά που είναι σαν να το βλέπω μπροστά μου. Καταρχήν, ευτυχώς είστε όλοι καλά . Κατά τα άλλα, το φταίξιμό σου είναι πολύ μικρό και ουσιαστικά συνίσταται στο ότι στα μάτια του παιδιού έκανες ένα είδος "προσποίησης" ότι θα στρίψεις αριστερά και τελικά δεν έστριψες. Η πλάκα (αν μπορούμε να μιλάμε για πλάκες τέτοιες ώρες) εν τω μεταξύ είναι ότι την πάτησες επειδή ήσουν σωστός οδηγός και έβγαλες φλας, εκδήλωσες δηλαδή την πρόθεσή σου να στρίψεις αριστερά, αν δεν το είχες κάνει δεν θα είχε συμβεί κατά πάσα πιθανότητα τίποτα! ...Παρόλα αυτά, το συντριπτικό μέρος της ευθύνης το έχει το παλικάρι και ευτυχώς φαίνεται να το παραδέχεται. Το φλας και η μείωση ταχύτητας η δική σου εκδηλώνουν απλώς μια ΠΡΟΘΕΣΗ αλλαγής κατεύθυνσης, δεν την προεξοφλούν κιόλας! Είναι σωστό όταν οδηγούμε να λαμβάνουμε υπόψη την πρόθεση του άλλου αλλά όχι να βασιζόμαστε ΤΥΦΛΑ σε αυτήν, ειδικά όταν ο μπροστινός μας οδηγεί ΜΗΧΑΝΗ! Ακόμα κι αν εσύ είχες στρίψει τελικά, όπως το φαντάζομαι το παιδί έτσι όπως ενήργησε θα είχε περάσει ΞΥΣΤΑ και ΟΡΙΑΚΑ από δίπλα σου και δεξιά σου, .....αυτό λέγεται ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΔΗΓΗΣΗ. Το παιδί λοιπόν φταίει και κατά το τυπικό του θέματος (χτύπημα από πίσω) αλλά και επί της ουσίας! ...Γνώμη μου λοιπόν είναι να περιγράψεις τα πράγματα ακριβώς όπως έχουν και να αφήσεις την διαδικασία να πάρει το δρόμο της. Σε καμία περίπτωση να μη δώσεις ιδιαίτερη βαρύτητα στο ότι έβγαλες φλας και δεν έστριψες αλλά ούτε και να το αποκρύψεις κιόλας, είμαι σίγουρος ότι θα δικαιωθείς και θα φτιάξεις τη μηχανή σου, λυπάμαι και για το παιδί αλλά κι αυτός φαντάζομαι θα είναι ευχαριστημένος από το ότι αφενός δεν σε σκότωσε, αφετέρου κανείς στο αμάξι του δεν έπαθε τίποτα, όλα αυτά είναι τα πιο σημαντικά.... επίσης καλό είναι ότι το αμάξι ήταν μικρής αξίας, ....καλά ξεμπερδέματα εύχομαι και ποτέ ξανά! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BurningBeard 1.361 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2013 Σε επίπεδο κοινής λογικής φταίει αυτός, εσύ μπορεί να είχες πρόθεση για παράβαση αλλα τελικά δεν είχες και την τέλεση της παράβασης. Σε επίπεδο νομικό τώρα αν σε τρέξουν...εφόσον δεν ακινητοποιήθηκες εντελώς και δεν έχουμε κατώτατο όριο ταχύτητας, θα πεις ότι ήθελες να μπεις για βενζίνη, έβγαλες φλας και έκοψες ταχύτητα για να ελέγξεις, συνηδειτοποίησες ότι δε μπορείς να μπεις λόγω διπλής γραμμής και αποφάσισες να συνεχίσεις. Σε τέτοια περίπτωση, ο άλλος φταίει γιατί δεν κράτησε αποστάσεις, πήγε να σε περάσει απο δεξιά και το έκανε ξυστά (επικίνδυνος ελιγμος), 3 σε 1. Σε τέτοιους δρόμους πάντως είναι συχνά επικίνδυνα τα πράγματα. Σε τέτοιες περιπτώσεις προτιμώ να σταματάω κανονικά δεξιά (στο χώμα, ούτε καν πάνω στο δρόμο) με τα αλαρμ ανοιχτά και όταν είναι καθαρός ο δρόμος και δεν περνάει ψυχή να τον διασχίσω για να αλλάξω ρεύμα. Δηλαδή, αντί να κάτσω δίπλα στη γραμμή στη μέση του δρόμου και να είμαι εκτεθειμένος, προτιμώ να διασχίσω κάθετα τον δρόμο (μικρότερη απόσταση) από έρεισμα σε έρεισμα όταν θα αδειάσει. Αν κάθεσαι στη μέση μπορεί να τη φας και από τις 2 λωρίδες, αν κάθεσαι στην άκρη είναι κάπως πιο απίθανο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
st3li0s 1.750 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2013 Το περιγράφεις τόσο καλά που είναι σαν να το βλέπω μπροστά μου. Καταρχήν, ευτυχώς είστε όλοι καλά . Κατά τα άλλα, το φταίξιμό σου είναι πολύ μικρό και ουσιαστικά συνίσταται στο ότι στα μάτια του παιδιού έκανες ένα είδος "προσποίησης" ότι θα στρίψεις αριστερά και τελικά δεν έστριψες. Η πλάκα (αν μπορούμε να μιλάμε για πλάκες τέτοιες ώρες) εν τω μεταξύ είναι ότι την πάτησες επειδή ήσουν σωστός οδηγός και έβγαλες φλας, εκδήλωσες δηλαδή την πρόθεσή σου να στρίψεις αριστερά, αν δεν το είχες κάνει δεν θα είχε συμβεί κατά πάσα πιθανότητα τίποτα! ...Παρόλα αυτά, το συντριπτικό μέρος της ευθύνης το έχει το παλικάρι και ευτυχώς φαίνεται να το παραδέχεται. Το φλας και η μείωση ταχύτητας η δική σου εκδηλώνουν απλώς μια ΠΡΟΘΕΣΗ αλλαγής κατεύθυνσης, δεν την προεξοφλούν κιόλας! Είναι σωστό όταν οδηγούμε να λαμβάνουμε υπόψη την πρόθεση του άλλου αλλά όχι να βασιζόμαστε ΤΥΦΛΑ σε αυτήν, ειδικά όταν ο μπροστινός μας οδηγεί ΜΗΧΑΝΗ! Ακόμα κι αν εσύ είχες στρίψει τελικά, όπως το φαντάζομαι το παιδί έτσι όπως ενήργησε θα είχε περάσει ΞΥΣΤΑ και ΟΡΙΑΚΑ από δίπλα σου και δεξιά σου, .....αυτό λέγεται ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΔΗΓΗΣΗ. Το παιδί λοιπόν φταίει και κατά το τυπικό του θέματος (χτύπημα από πίσω) αλλά και επί της ουσίας! ...Γνώμη μου λοιπόν είναι να περιγράψεις τα πράγματα ακριβώς όπως έχουν και να αφήσεις την διαδικασία να πάρει το δρόμο της. Σε καμία περίπτωση να μη δώσεις ιδιαίτερη βαρύτητα στο ότι έβγαλες φλας και δεν έστριψες αλλά ούτε και να το αποκρύψεις κιόλας, είμαι σίγουρος ότι θα δικαιωθείς και θα φτιάξεις τη μηχανή σου, λυπάμαι και για το παιδί αλλά κι αυτός φαντάζομαι θα είναι ευχαριστημένος από το ότι αφενός δεν σε σκότωσε, αφετέρου κανείς στο αμάξι του δεν έπαθε τίποτα, όλα αυτά είναι τα πιο σημαντικά.... επίσης καλό είναι ότι το αμάξι ήταν μικρής αξίας, ....καλά ξεμπερδέματα εύχομαι και ποτέ ξανά! Πρόσεξε λίγο καλύτερα το τι λέει και την σειρά που τα λέει! Την πρόθεση αγαπητέ μου την δηλώνει κάποιος πριν προβεί σε...ενέργεια! Που σημαίνει ότι πριν κάνω κάτι προειδοποιώ!Άρα πριν κόψω για να στρίψω προειδοποιώ!Εδώ σύμφωνα με αυτά που λέει δεν έκανε το σωστό! ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ--->ΕΝΕΡΓΕΙΑ! Αν φταίει ο πίσω κάθε φορά που ο μπροστινός κάνει ότι να 'ναι τότε θα έπρεπε η απόσταση ασφαλείας να είναι ίση με την απόσταση Αθήνα-Θεσσαλονίκη! Σύμφωνα με τα λεγόμενα του φίλου μας αν ήμουν ο νεαρός με το αυτοκίνητο δεν θα παραδεχόμουν τίποτα και θα απαιτούσα και πρόστιμο για: • Παρακόλληση κυκλοφορίας (20-30χλμ/ώρα δεν είναι ταχύτητα για επαρχιακό δρόμο).Αν θες να κόψεις για να βρεις κάτι βγάζεις δεξί φλας και προχωράς σιγά σιγά και προσεκτικά δεξιά του οδοστρώματος ή ακινητοποιείς τελείως το όχημα δεξιά του δρόμου! • Παράνομη στροφή αριστερά με παραβίαση διπλής διαχωριστικής • Επικίνδυνο ελιγμό (δεν άναψε φλας για την επαναφορά του) 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
st3li0s 1.750 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2013 θα πεις ότι ήθελες να μπεις για βενζίνη, έβγαλες φλας και έκοψες ταχύτητα για να ελέγξεις, συνηδειτοποίησες ότι δε μπορείς να μπεις λόγω διπλής γραμμής και αποφάσισες να συνεχίσεις. Αλήθεια? Αν το πει αυτό θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι! Δηλαδή αν δεν είχε διαχωριστική και είχε διακεκομμένη που επιτρέπεται η προσπέραση αλλά όχι Η ΣΤΡΟΦΗ θα ήταν καλύτερα? Η διακεκομμένη αγαπητέ υποδηλώνει ότι μπορείς να προσπεράσεις και όχι να στρίψεις!Το βέλος αριστερά ή δεξιά επιτρέπει την στροφή!!! Αλλά έστω ότι είχε διακεκομένη και με το μυαλό του μπορούσε να στρίψει και από την άλλη ερχόντουσαν αυτοκίνητα!Θα περίμενε ακινητοποιημένος στην μέση του δρόμου να περιμένει να περάσουν πρώτα οι απέναντι και μετά να στρίψει αυτός αριστερά?Δηλαδή ακινητοποιημένο όχημα στην μέση του δρόμου χωρίς να επιτρέπεται η στροφή? Παμ' καλά παλουκάρια μου? 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Schumi 8.191 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2013 Νομίζω ότι στο Ελλάντα, αν τρακάρει κάποιος από πίσω, κάποιον άλλον,τα πάντα αναιρούνται και φταίει ο πίσω. Προσοχή, δεν λέω ότι έτσι είναι το σωστό ή το λέει ο νόμος κλπ κλπ. Αλλά έχει τύχει να ακούσω παρόμοια περιστατικά, με αστυνόμο της τροχαίας να λέει επί λέξη: " ήσουν από πίσω και έπεσες πάνω του, ότι και να έχει κάνει ο άλλος φταις εσύ που δεν κράτησες αποστάσεις, ΤΕΛΟΣ". Τώρα από εκεί και πέρα τι παραθυράκια υπάρχουν δεν γνωρίζω. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Σάτυρος 30 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2013 Δεν εχεις φταιξιμο, φλας μπορεις να βγαλεις οποτε γουσταρεις & δεν σε υποχρεωνει. Εφ οσον το ατυχημα εγινε στη δικη σου λωριδα. Καλυτερα να αποφυγεις να αναφερεις οτι ηθελες να στριψεις στο βενζιναδικο, οχι οτι θα στραβωσει η δουλεια, γιατι -τελικα- δεν το εκανες, απλα απαγορευεται. Ασχετο με το ατυχημα εντελως. Στο χαρτι της τροχαιας τι γραφει ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
MyMike 301 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2013 Πρόσεξε λίγο καλύτερα το τι λέει και την σειρά που τα λέει! Την πρόθεση αγαπητέ μου την δηλώνει κάποιος πριν προβεί σε...ενέργεια! Που σημαίνει ότι πριν κάνω κάτι προειδοποιώ!Άρα πριν κόψω για να στρίψω προειδοποιώ!Εδώ σύμφωνα με αυτά που λέει δεν έκανε το σωστό! ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ--->ΕΝΕΡΓΕΙΑ! Αν φταίει ο πίσω κάθε φορά που ο μπροστινός κάνει ότι να 'ναι τότε θα έπρεπε η απόσταση ασφαλείας να είναι ίση με την απόσταση Αθήνα-Θεσσαλονίκη! Σύμφωνα με τα λεγόμενα του φίλου μας αν ήμουν ο νεαρός με το αυτοκίνητο δεν θα παραδεχόμουν τίποτα και θα απαιτούσα και πρόστιμο για: • Παρακόλληση κυκλοφορίας (20-30χλμ/ώρα δεν είναι ταχύτητα για επαρχιακό δρόμο).Αν θες να κόψεις για να βρεις κάτι βγάζεις δεξί φλας και προχωράς σιγά σιγά και προσεκτικά δεξιά του οδοστρώματος ή ακινητοποιείς τελείως το όχημα δεξιά του δρόμου! • Παράνομη στροφή αριστερά με παραβίαση διπλής διαχωριστικής • Επικίνδυνο ελιγμό (δεν άναψε φλας για την επαναφορά του) -Δεν είναι έτσι Στέλιο, το φλάς αποτελεί προειδοποίηση για αλλαγή κατεύθυνσης, όχι για επιβράδυνση, για την επιβράδυνση όταν είναι με χρήση φρένου προειδοποιούν τα φώτα stop ενώ αν δεν χρησιμοποιήσεις φρένο δεν είναι απότομη άρα όχι επικίνδυνη, το φλάς δεν το βγάζεις πριν επιβραδύνεις αλλά πριν στρίψεις, ο φίλος μας εδώ είχε βγάλει φλας ΠΡΙΝ στρίψει (και τελικά βέβαια δεν έστριψε ποτέ, που είναι και το δικό του λάθος) -Η παρακώλυση κυκλοφορίας που λες δεν είναι λόγος να πέσει ο άλλος πάνω σου. - Για την απόσταση ασφαλείας που λες συμφωνώ ότι δεν είναι πάντα άλλοθι αν ο άλλος φρενάρει απότομα και χωρίς λόγο αλλά δεν είναι αυτή η περίπτωσή μας γιατί ο φίλος μας επιβράδυνε ΟΜΑΛΑ. Το λάθος είναι περισσότερο του παιδιού με το αυτοκίνητο γιατί θεώρησε δεδομένο ότι ο άλλος θα στρίψει και συνέχισε χωρίς να επιβραδύνει καθόλου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Σάτυρος 30 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2013 - Για την απόσταση ασφαλείας που λες συμφωνώ ότι δεν είναι πάντα άλλοθι αν ο άλλος φρενάρει απότομα και χωρίς λόγο αλλά δεν είναι αυτή η περίπτωσή μας γιατί ο φίλος μας επιβράδυνε ΟΜΑΛΑ. Και ανωμαλα να επιβραδυνε το ιδιο μας κανει. Η αποσταση ασφαλειας ειναι για αυτο το λογο, σε περιπτωση που επιβραδυνει καποιος -δει παιδι στο δρομο, ακινητο εμποδιο κλπ κλπ κλπ- οπως θελει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
MyMike 301 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2013 Και ανωμαλα να επιβραδυνε το ιδιο μας κανει. Η αποσταση ασφαλειας ειναι για αυτο το λογο, σε περιπτωση που επιβραδυνει καποιος -δει παιδι στο δρομο, ακινητο εμποδιο κλπ κλπ κλπ- οπως θελει. ...Κοίταξε, σ'αυτό δεν θα επιμείνω γιατί δεν είμαι σίγουρος, πάντως καλά είναι αυτά που λες αλλά νομίζω ότι ΑΝ τελικά αποδειχθεί ότι ο μπροστινός δεν είχε δει εμπόδιο, παιδί κλπ αλλά είχε κοκκαλώσει χωρίς λόγο, τότε δεν φταίει ο πίσω.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Σάτυρος 30 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2013 (τροποποιήθηκε) ...Κοίταξε, σ'αυτό δεν θα επιμείνω γιατί δεν είμαι σίγουρος, πάντως καλά είναι αυτά που λες αλλά νομίζω ότι ΑΝ τελικά αποδειχθεί ότι ο μπροστινός δεν είχε δει εμπόδιο, παιδί κλπ αλλά είχε κοκκαλώσει χωρίς λόγο, τότε δεν φταίει ο πίσω.... Ενταξει μωρε, πρακτικα δε μπορει να γινει αυτο. Και μια γατα να πεις οτι -νομιζεις οτι- ειδες ή οτι αισθανθηκες στιγμιαια ζαλαδα, δικαιολογεις οτι φρεναρισμα θελεις. Η αποσταση ασφαλειας οριζεται σαφεστατα, τοση ωστε να εισαι ικανος να σταματησεις σε ΑΚΙΝΗΤΟ εμποδιο οπουδηποτε. Γιαυτο φταιει παντα ο πισω αλλωστε, ειναι δικη του ευθυνη & προληψη να κραταει αρκετη αποσταση. Τροποποιήθηκε Ιούλιος 15 , 2013 από τον Σάτυρος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2013 Αρχικά, περαστικά + γρηγορη επάνοδο και για τους 2 σας. 2 πράγματα που βλέπω μεσα απο την περιγραφή... 1) Το φλάς προειδοποιεί, ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ. Αυτό ΔΕΝ το γνωρίζουν το 99% των οδηγων + βλέποντας το φλάς ''κλειδωνουν'' την οδηγηση τους βάσει αυτού. Λάθος που συνηθως το πληρωνει ο μπροστά + οι ίδιοι ή άλλοι.... 2) Έπρεπε -''και πρέπει'' λόγω Μπανανίας/Ελλάδας- ΝΑ ολοκληρώσεις την στροφή ΚΑΙ να φυγεις απο το οδόστρωμα.... Η διπλή διαχωριστικη ειναι παραβαση. Οκ, καν'τηνε. Φυγε ομως απο την ''επικίνδυνη φάση'' που ο ίδιος...........δημιούργησες ! Ασφάλισε τον εαυτό σου + απομακρύνσου απο την λωρίδα. Μοιάζει λίγο αντιφατικό γραμμένο, αλλά εκει έξω ο ΚΟΚ ειναι ψιλά γράμματα για πολλούς. Όπως διαπίστωσες, σε ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕ απο δεξιά, υποθέτοντας ότι ΘΑ..............στρίψεις! 7 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2013 Κατ' αρχήν περαστικά. Ευτυχώς την γλίτωσες με ελαφρά τραύματα. Κατά δεύτερον, όσον αφορά την υπαιτιότητα, θεωρώ ότι νομικά είναι 100% φταίχτης ο οδηγός του αυτοκινήτου. Εφόσον ήσουν στο ρεύμα σου και σε χτύπησε από πίσω, τότε άσχετα εάν ήσουν σταματημένος και έπινες καφέ, πληρώνει πάντα ο πίσω. Στην θέση σου δεν θα αγχωνόμουν καθόλου για τις ασφαλιστικές. Θα τα βρούνε μόνες τους και τα έξοδα επισκευής εσού και μηχανής θα τακτοποιηθούν εντός λίγων βδομαδών. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2013 Το μονο σιγουρο σε αυτην την ιστορια ειναι οτι δε θα ξεμπλεξετε ευκολα και γρηγορα. Συνηθως οι ασφαλιστικες ερχονται και φερνουν τα πανω κατω για να μην πληρωσουν σε περιπτωσεις οπως η δικη σου, οπου ειναι αμφισβητουμενο το δικιο. Ευτυχως δεν χτυπησες. Καλα ξεμπερδεματα πλεον. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gansan 23 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2013 (τροποποιήθηκε) Πρώτα πρώτα ευχαριστώ για τις απαντήσεις Σχετικά με το φλας όπου βλέπω ένσταση ως προς τη στιγμή που το άναψα είναι λάθος η σειρά που τα έγραψα. Έριξα λίγο την ταχύτητα στα 60-70km/h (επαρχιακό δίκτυο είναι, ένα ρεύμα ανά κατεύθυνση και αυτό στενό ) είδα ότι υπήρχε κόσμος στο βενζινάδικο (άσχετα αν ήταν κλειστό τελικά), τότε βγάζω φλας και συνεχίζω την επιβράδυνση στα 20-30km/h. Πίσω είχα ελέγξει μόνο μια φορά αρχικά και δεν βρισκόταν κάποιος σε επικίνδυνη απόσταση όπου τουλάχιστον δε θα είχε περιθώρια αντίδρασης. Ο δρόμος ήταν ευθεία και παρά το κακό του οδοστρώματος πολλοί το τσαρουχώνουν. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν έτρεχε το παλικάρι. Αν κρίνω από την απόσταση φρεναρίσματος, την απόσταση που βρισκόταν το δέντρο και την τελική ζημιά με την πρόσκρουση με το δέντρο μάλλον δεν έκοψε καθόλου βλέποντας κάποιον που ενδεχομένως θέλει να κάνει ελιγμό. Εάν είχα σταματήσει στη μέση του δρόμου για να στρίψω θα πέρναγε δίπλα μου ξυστά και πολύ γρήγορα Πέρα από το φρενάρισμα έκοψε δεξιά για να με αποφύγει και με χτύπησε πλαγιομετωπικά και όχι τελείως με τη μούρη. Σε αυτό αντέδρασε καλά. Έτσι έγινε και το αυτοκίνητο διαλύθηκε πάνω στο δέντρο και δεν διαλύθηκα εγώ πάνω στο αυτοκίνητο. Φωτογραφίες δεν ξέρω κατά πόσο θα ήταν πρέπον να ανεβάσω Με τον μικρό δεν έχω τίποτα καθώς φάνηκε θετικός και όλοι έχουμε κάνει μαλακίες κατά τη διάρκεια των ετών που έχουμε στους δρόμους. Αυτό που του προσάπτω μόνο είναι ότι δεν έκοψε βλέποντας μπροστά κάποιο αστάθμητο παράγοντα όπως εγώ τουλάχιστον πάντα κάνω για το παραμικρό που θα δω. Ενδεχομένως να μην ήθελα να στρίψω στο βενζινάδικο αλλά 20 μέτρα πιο πέρα. Πάλι πιθανότατα θα με είχε χτυπήσει. Από τη στιγμή που δε τραυματίστηκε σοβαρά κανένας όλα καλά. Τώρα μένει να τα βρούμε με τις ασφάλειες Στα όχι πολλά χρόνια που έχω στο δρόμο με τη μηχανή πάντως πρώτη φορά νιώθω έντονα ότι δεν με υπολογίζουν και πολύ σαν όχημα. Εάν είχα το αυτοκίνητο και είχα περισσότερο εκτόπισμα πιθανώς να μην είχε γίνει τίποτα από αυτά Τώρα πρωί τον έχω καλέσει δύο φορές και δεν το σήκωσε. Δεν ξέρω τι δήλωση θα κάνουν στην ασφάλεια του Το συμβαν όπως τα είπαμε στην τροχαία έχει ως εξής: "Ο Α οδηγός (εγώ) δήλωσε ότι άναψε φλας αριστερό έκοψε ταχύτητα χωρίς να φύγει από τη λωρίδα κυκλοφορίας του και ο Β' οδηγός έκοψε ταχύτητα έκανε όσο πιο δεξια μπορούσε άλλα ο Α' οδηγός έκανε λίγο προς τα δεξια σύμφωνα με το Β' και προσκρούστηκαν το Α' όχημα πίσω και το Β' όχημα αριστερή πλευρά και έμπροσθεν μετά την πρόσκρουση σε δέντρο" Τροποποιήθηκε Ιούλιος 15 , 2013 από τον gansan Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2013 "Ο Α οδηγός (εγώ) δήλωσε ότι άναψε φλας αριστερό έκοψε ταχύτητα χωρίς να φύγει από τη λωρίδα κυκλοφορίας του και ο Β' οδηγός έκοψε ταχύτητα έκανε όσο πιο δεξια μπορούσε άλλα ο Α' οδηγός έκανε λίγο προς τα δεξια σύμφωνα με το Β' και προσκρούστηκαν το Α' όχημα πίσω και το Β' όχημα αριστερή πλευρά και έμπροσθεν μετά την πρόσκρουση σε δέντρο" Σύμφωνα με αυτή τη δήλωση ο πίσω θεωρώ ότι πληρώνει και ο εμπρός δε φέρει καμία ευθύνη. Γενικότερα, ο οδηγός έχει το δικαίωμα να σταματήσει στη μέση της λωρίδας, διότι πχ πετάχτηκε ένα παιδί ή σκυλι ή μηχανάκι. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να τηρούνται και οι αποστάσεις ασφαλείας με το εμπρός όχημα. Αποστάσεις που δεν τήρησε το αυτοκίνητο που σε τράκαρε και σε εμβόλισε. Θεωρώ ότι δεν θα έχεις κανένα θέμα. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
MyMike 301 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2013 Το συμβαν όπως τα είπαμε στην τροχαία έχει ως εξής: "Ο Α οδηγός (εγώ) δήλωσε ότι άναψε φλας αριστερό έκοψε ταχύτητα χωρίς να φύγει από τη λωρίδα κυκλοφορίας του και ο Β' οδηγός έκοψε ταχύτητα έκανε όσο πιο δεξια μπορούσε άλλα ο Α' οδηγός έκανε λίγο προς τα δεξια σύμφωνα με το Β' και προσκρούστηκαν το Α' όχημα πίσω και το Β' όχημα αριστερή πλευρά και έμπροσθεν μετά την πρόσκρουση σε δέντρο" ... ...κάτσε λίγο ρε φίλε μου gansan, έκανες εσύ προς τα δεξιά ή όχι? ...Γιατί εμένα τουλάχιστον αυτή η διατύπωση δε μου αρέσει καθόλου, μα καθόλου και φοβάμαι ότι ίσως υπάρξει πρόβλημα! Άν προσπαθήσω να σβήσω από το μυαλό μου την περιγραφή σου και διαβάσω απλώς αυτό που δηλώσατε, σχηματίζω την εντύπωση ότι εσύ αρχικά τοποθετήθηκες αριστερά με φλάς, ο άλλος σε είδε, μείωσε ταχύτητα ΣΩΣΤΑ, τοποθετήθηκε δεξιά ΣΩΣΤΑ και τελευταία στιγμη ΕΣΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΞΙΑ με αποτέλεσμα να κοπανήσετε! Μόνο ότι έπεσες εσύ επάνω του που δεν γράψατε! Αντίθετα, σύμφωνα με την αρχική περιγραφή σου τουλάχιστον, κατάλαβα ότι εσύ μείωσες ταχύτητα, έβγαλες φλας αλλά τελικα ΕΜΕΙΝΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ και ο άλλος έπεσε πάνω σου γιατί πολύ απλά δεν έκοψε ταχύτητα και συνέχισε ευθεία θεωρώντας ότι εσύ μετά από λίγες στιγμές δεν θα είσαι πια εκεί! Όπως καταλαβαίνεις αυτές είναι δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις, .....τι από τα δύο συνέβη τελικά???? Υ.Γ.: Μακάρι να βγώ ψεύτης αλλά έχω την αίσθηση ότι ο μικρός, άν και μικρός, ίσως και με την καθοδήγηση του πατέρα του ή της ασφαλίστριάς του, σε παρέσυρε σε μια κακή διατύπωση (πάντα θεωρώντας ότι μας τα είπες σωστά στην αρχή), που ίσως οδηγήσει σε περιπλοκές..... ας ελπίσουμε να σε βοηθήσει η έκφραση "σύμφωνα με το Β' " που έχω βάλει με κόκκινο...... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sotirisss 133 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2013 ασχετο , ηταν μερα η νυχτα ? παντως ησουν πολυ τυχερος μεσα στην ατυχια σου - το καλο ειναι οτι εχει ασφαλεια το αμαξι - παντως για να μην σηκωνει το τηλ. ο πιτσιρικας καποιοι (ασφαλεια του - δικηγορος του .. ) τον ενημερωσαν .... να μην εχει παρτιδες πλεον μαζι σου .... σιγουρα ο πισω φταιει , ετσι λεει ο νομος ολα τα αλλα ειναι λογια του αερα .... εσυ θα λες με χτυπησε απο πισω - τερμα τιποτε αλλο , κ να ΜΗΝ τον ξαναπαρεις τηλ. αυτο θα δειχνει αδυναμια + φοβο + αμφιβολιες εκ μερους σου ( προσεξε το αυτο ) 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2013 Ζιγκ ζαγκ να κάνει στο ρεύμα του πιστεύω ότι ο πίσω που θα τον τρακάρει φταίει 100%. Δεν παίζει σημασία εάν πήγε δεξιά (εντός του ρεύματός του). Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
MyMike 301 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2013 Ζιγκ ζαγκ να κάνει στο ρεύμα του πιστεύω ότι ο πίσω που θα τον τρακάρει φταίει 100%. Δεν παίζει σημασία εάν πήγε δεξιά (εντός του ρεύματός του). ...Χμμ, ακούγεται λίγο ακραία η θέση σου αλλά όσο το σκέφτομαι παίζει να έχεις και δίκιο, με την έννοια πάντα ότι σε ρεύμα μονής λωρίδας και μάλιστα με διπλή διαγράμμιση όπου απαγορεύεται η οποιαδήποτε προσπέραση (πόσο μάλλον από δεξιά!), πρέπει ο πίσω να περιμένει να ολοκληρώσει ο μπροστινός τον ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ελιγμό του και μετά να συνεχίσει, ίσως αυτό να είναι το σημείο-κλειδί τελικά ....ας μας πει όμως ο gansan αν έκανε ή όχι δεξιά γιατί, όπως και να χει, άλλο είναι να έχεις μια σταθερή θέση στο οδόστρωμα και άλλο να βγάζεις φλας αριστερά και αμέσως να κάνεις δεξιά, δεν ακούγεται και πολύ καλά, έτσι δεν είναι? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
klab 7.408 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2013 Από την ώρα που ήταν στον στίχο του (λωρίδα) μπορεί να χορέψει και ζεμπεκιές, σε εισαγωγικά. Το πρόβλημα θα ήταν αν είχε 2 λωρίδες και πάνω. Σε αυτή την περίπτωση δεν πατάς στην δίπλα χωρίς να τσεκάρεις πίσω σου αν έρχεται κανείς, γιατί απλά δεν έχεις προτεραιότητα όταν αλλάζεις λωρίδα και δεν σε παίρνει να το παίξεις Μπαρίσνικοφ. Από την ώρα που ήταν μονής λωρίδας...........μαντέψτε ποιος φταίει. Καλή τύχη φίλε τα γεγονότα είναι μαζί σου, αν πάει να σε ταλαιπωρήσει καμία κωλοασφαλιστική, ΑΜΕΣΩΣ σε δικηγόρο, μην αφήσεις να περάσει ούτε μία ημέρα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2013 Παίδες, να μην ξανά - μανά αναλύουμε τον ΚΟΚ, υπάρχει σχετικό θέμα, διαβάστε το για να θυμηθείτε τα πρέπει δεν πρέπει, το τί μπορείς και τί δεν μπορείς να κάνεις. Ευχάριστο που είστε όλοι καλά. Και μια πολύ σωστή παρατηρηση: ........... Φυγε ομως απο την ''επικίνδυνη φάση'' που ο ίδιος...........δημιούργησες ! Ασφάλισε τον εαυτό σου + απομακρύνσου απο την λωρίδα. .................. Απλά να επισημάνω πως τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά αν ήξερες από πριν βγάλεις το φλάς κλπ κλπ πως πίσω σου ερχόταν άλλο όχημα, με τί ταχύτητα και σε τί απόσταση. Τους καθρέφτες καλό είναι να τους κοιτάμε συνέχεια και όχι μόνον όταν θέλουμε να αλλάξουμε κατεύθυνση. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gansan 23 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2013 (τροποποιήθηκε) Έκανα δεξιά όπως δηλώσαμε και το επιβεβαιώνω και εγώ. Μιλάμε για 10-20 εκ. το πολύ. Θα μπορούσα να έχω χάσει την ισορροπία και να κινηθώ μια τέτοια απόσταση. Είχα αρχίσει να επιταχύνω για να φύγω ξανά. Δηλαδή ο άλλος υπολόγιζε να περάσει με 80-100km/h ξυστά μου; Εντωμεταξύ την ώρα που το έκανα αυτό ο άλλος ήδη είχε σκαλώσει στα φρένα. Πάνω σε εκείνη τη στιγμή κατάλαβα ότι κάτι με πλησιάζει με ταχύτητα. Με θυμάμαι σε μια φάση να μην ξέρω να κάνω αριστερά ή δεξιά νιώθοντας κάτι να έρχεται κατά πάνω μου. Μιλάμε για δέκατα του δευτερολέπτου. Το καθρέφτη τον κοίταξα κλεφτά πρίν να συνεχίσω και μάλλον από εκεί κατάλαβα ότι κάτι με πλησιάζει καθώς θυμάμαι ότι είδα κόκκινο χρώμα. 4 το απόγευμα ήταν Ο άλλος σε 3 τηλέφωνα δικά μου, 1 της ασφαλιστικής μου και ένα μήνυμα δικό μου καμιά απάντηση. Μάλλον από πρόθεση από ότι φαίνεται. Να αφήσω στην ασφαλιστική μου τις νομικές διαδικασίες ή να κινητοποιήσω και δικό μου δικηγόρο; 'Οποιαδήποτε συμβουλή δεκτή. Δεν είχα κάτι ανάλογο στο παρελθόν Με ενδιαφέρει να ακούσω οποιαδήποτε άποψη και ειδικά για οτιδήποτε θα μπορούσε να έχει υπέρ του. Η περιγραφή μου είναι ακριβής σε όσο βαθμό τουλάχιστον είχα τη δυνατότητα να έχω εικόνα σαν μπροστινό όχημα Τροποποιήθηκε Ιούλιος 15 , 2013 από τον gansan Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες