Jump to content

Recommended Posts

...και έχει σχέση με την στάθμη του υγρού.

...Αλλαγή υγρων + παλιά τακάκια + νέα τακάκια = το νέο υγρό θα πρέπει να είναι στην στάθμη που ΗΤΑΝ το παλιό

Σωστος..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Παίζει κάποιο ρόλο η σειρά, και έχει σχέση με την στάθμη του υγρού.

1. Αλλαγή υγρων + παλιά τακάκια + νέα τακάκια = το νέο υγρό θα πρέπει να είναι στην στάθμη που ΗΤΑΝ το παλιό= με τα νέα τακάκια λογικά, θα έρθει ΜΑΧ η στάθμη. Αν ομως δεν ερθει, χρειαζεται πάλι να λύσεις, πάνω...

2. Νεα τακακια + αλλαγή υγρών = Βαζεις υγρό στο ΜΑΧ, μια κι έξω.

Προτιμώ το 2. B)

ε ναι και εγω καπως ετσι το σκεφτομουν.

επισης αν κανω αλλαγη υγρων συμπληρωνοντας διαρκως υγρα απο πανω μεχρι να ολοκληρθει η αλλαγη σε ολο το σύστημα, ουσιαστικα δεν εχω κανει και εξαέρωση??? (αν δεν εχει παρει αέρα φυσικά)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

90% δεν θα έχεις θέμα εξαέρωσης.

Πρέπει όμως να είναι εμφανής η διαφορά των 2 υγρών ώστε να καταλάβεις πότε φύγαν τα παλιά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε παιδια πήρα μισο λιτρο υγρα φρένων. και δεν σκεφτηκα οτι πρεπει αν αλλαξω και τα πισω :ς

δεν θα φτασει και για τα 2 ε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε παιδια πήρα μισο λιτρο υγρα φρένων. και δεν σκεφτηκα οτι πρεπει αν αλλαξω και τα πισω :ς

δεν θα φτασει και για τα 2 ε?

Μισό λίτρο νομίζω δεν είναι λίγο. Συνήθως τα μπουκαλάκια είναι των 250ml, άρα κομπλέ είσαι και θά 'χεις και περίσσευμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

500ml θα φθάσουν και θα περισσέψουν, τόσα είχα πάρει και εγώ και άλλαξα μπρος πίσω σε μένα και μπρος στα δύο άλλα σύνολο 4 και έχει περισσέψει και άλλο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ωραία. παει και αυτό μενει να παρω το κωλορεπό να κατσω να τα φτάξω! ευχαριστω για τις πληροφοριες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λοιπον τα έβαλα τα τακάκια, αλλά έχω 1-2 θεματάκια. για να μην ανοίγω άλλο τόπικ το βάζω εδώ. αμα υπάρχει θεμα, ας σβηστούν.

καταρχας οντως περίσεψαν τα υγρά φρένων. πάνω απο την μέση σιγουρα. οποτε αν καποιος ειναι στα βορεια της αττικης, και θελει υγρα φρένων μου στελνει πμ και συναντιόμαστε να του τα δώκω.( ανοιχτηκαν σημερα, δεν ξερω ποσες μερες κανει να τα κρατησω)

στο θεμα μας τωρα. οταν έβαλα τα τακάκια, πήγα ο ηλίθοοος να βαλω κατσαβιδι αναμεσα για να χωρεσει η δισκοπλακα, και αντι να το κανω με τα παλια, το έκανα με τα καινουγρια πανω. ελεος. ε και φαγώθηκε σε ενα σημειο και τα 2 τακάκια. το λιμαρα λιγο να μην εχει γωνια και φαγωθει ο δισκος. αλλα υπαρχει ενα μικρο κενακι. θα υπαρξει πρόβλημα???

θεωρω πως απλα θα φαγωνεται το τακακι κανονικα, απλα θα λειπει ενα μικρο κομμάτι. για πειτε.

zlvk2.jpg

vo366a.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απαπα μουφυγε ενα μικρο βαρος :Ρ

ναξερες ποσο ξενερωσα οταν το ειδα να γινεται αμμος πανω στο κατσαβιδι .. άστα ;ρ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδη την ερχομενη αλαγη στα τακακια μου θα την κανω μονος μου μαζι με εξαερωση εχω μια απορια μονο. Στην μπροστινη δαγκανα αφου βγαλω τον πυρο ασφαλειας μενει αυτο το μακριναρι που συγκρατει τα τακακια στη θεση τους... Το ριμαδι μια φορα που δοκιμασα να το βγαλο για να καθαρισω τα εμβολα πιο καλα δεν μπορεσα καν να το κουνησω πως βγενει? Η δαγκανα ειναι brembo 2πιστονη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλησπερα παιδια εγω καταστρεψα τον πυρο απο δαγκανα africa,πηραζει αμα βαλω ενα δικο μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα παιδιά πλέον στο youtube έχουν βγει πάρα πολλά άτομα που κάνουν motovlog και έχουν βάλει και μερικά βιντεακια που είναι χρήσιμα για εμάς που δεν ξέρουμε πολλά από μηχανές...τυχαία βρήκα αυτό το βίντεο από αλλαγή τακακιων δεν ξέρω σε τι μηχανή είναι....δείτε αν είναι σωστός ο τρόπος που το αλλάζει ώστε αν είναι κομπλέ να βοηθήσουμε και άλλα άτομα να αλλάζουν μόνοι τους τα τακάκια...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα παιδιά.

Δοκιμάσαμε με έναν φίλο να αλλάξουμε τα πίσω τακάκια στη μηχανή του, ένα bandit 650.

Στο πρώτο κομμάτι που συναντήσαμε δυσκολία ήταν στο να σπρώξουμε το έμβολο μέσα, κάτι το οποίο τελικά έγινε με το χέρι.

Μετά δυσκολεύτηκε λίγο να ξαναμπει η δαγκάνα πάνω στον δίσκο αλλά πολύ λίγο.

Εν τέλει τώρα η εικόνα είναι αυτή που σημαίνει ότι μάλλον έχουμε κανει κάπου κάποιος λάθος. Επίσης να σημειώσω ότι η αφή του δίσκου είναι λίγο περίεργη. Δεν θα πω σαγρέ αλλά όχι τόσο λεία όσο του μπροστινού τροχού πχ που δεν αλλάχτηκαν τα τακάκια.

Τα φώτα σας παρακαλώ, μας έχει φάει το άγχος...??

spacer.png

Τροποποιήθηκε από τον Attreidis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λίγα ακόμα πατήματα και θα φύγει. Αν τα τακάκια είναι τα σωστά δεν υπάρχει θέμα. 

Η δισκόπλακα  έχει διαφορετικό πάχος πάνω απο  ότι κάτω. Απλά τωρα θα έχει μειωμένη απόδοση στο φρένο μέχρι να πατήσει όλο το τακάκι. Μην το δουλέυει πιο πολύ απο ότι συνήθως γιατί θα βράσει τα τακάκια, με νορμάλ πατήματα και θα έρθει σε πλήρη επαφή

Λογικά το   προκάλεσαν τα προηγούμενα τακάκια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος Attreidis έγραψε:

Καλησπέρα παιδιά.

Δοκιμάσαμε με έναν φίλο να αλλάξουμε τα πίσω τακάκια στη μηχανή του, ένα bandit 650.

Στο πρώτο κομμάτι που συναντήσαμε δυσκολία ήταν στο να σπρώξουμε το έμβολο μέσα, κάτι το οποίο τελικά έγινε με το χέρι.

Μετά δυσκολεύτηκε λίγο να ξαναμπει η δαγκάνα πάνω στον δίσκο αλλά πολύ λίγο.

Εν τέλει τώρα η εικόνα είναι αυτή που σημαίνει ότι μάλλον έχουμε κανει κάπου κάποιος λάθος. Επίσης να σημειώσω ότι η αφή του δίσκου είναι λίγο περίεργη. Δεν θα πω σαγρέ αλλά όχι τόσο λεία όσο του μπροστινού τροχού πχ που δεν αλλάχτηκαν τα τακάκια.

Τα φώτα σας παρακαλώ, μας έχει φάει το άγχος...??

spacer.png

Κατοχος της ιδιας μηχανης εδω, με μια πρωτη ματια δεν καταλαβα ποιο ειναι το προβλημα,,,

Οσο για την δυσκολια στο να μπει 'η να βγει ειναι επειδη εχει κανει ενα σχετικο νυχακι ο δισκος πραγμα λογικο μετα απο αρκετα φανταζομαι χιλιομετρα.

Οσον αφορα την περιεργη αφη επισης λογικο για μια δισκοπλακα με αρκετα χιλιομετρα. Το εμβολο ειναι δυσκολο να μπει-βγει ειδικα αν δεν εχει καθαριστει ποτέ και εχει πιασει μουργα. Καλο θα ηταν αν τα ξανα βγαλετε τα τακακια να του ριξετε ενα καλο καθαρισμα με brake cleaner και οδοντοβουρτσα.

Συγκεκριμενα βγαλε τα την δαγκανα βγαλτε τα τακακια πιεστε το ποδοφρενο ωστε να βγαλει το εμβολακι προς τα εξω και τριψτε το καλα. Προσοχη να μην το βγαλετε τελειως απο την "θηκη" του.

ΥΓ ξεχασα να αναφερω οτι καλο θα ηταν αν εχετε ενα παχυμετρο να δειτε αν ειναι εντος spec ο δισκος

Πρεπει να ειναι πανω απο 4.5mm

Τροποποιήθηκε από τον ktm power

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε σεις έχει τόση μεγάλη διαφορά στο πάτημα? Μισή δισκόπλακα δεν πατάει! Σίγουρα πήρατε το σωστό τακάκι?

Όταν αλλάζετε τακάκια μην πιέζετε τα έμβολα χωρίς να τα καθαρίσετε με καθαριστικό φρένων και μια οδοντόβουρτσα για να φύγει η μάκα που έχει πιάσει γύρω γύρω το έμβολο.

Όταν το τακάκι είναι προς αλλαγή σημαίνει ότι το έμβολο έχει εκτεθεί περισσότερο, δηλαδή έχει βγει μέχρι έξω πράγμα που σημαίνει ότι όταν θα βάλετε το καινούργιο τακάκι που σαφώς έχει περισσότερο ψωμί από το παλιό αν δεν τα καθαρίσετε και το πιέσετε ακαθάριστο θα τραυματίσετε την φλαντζούλα που έχει.

Θέλει ένα τσικ πίεση την μανέτα για να βγει λιιιιγο υγιές έμβολο και μετά βουρτσίζετε να καθαριστεί...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τωρα ειδα οτι ειναι σαν να εχει πιασει το πανω μισο της δισκοπλακας το τακακι. Μιας και δεν εισαι σιγουρος επανελαβε την διαδικασια οπως σου γραψαμε και διπλο τσεκαρε οτι εχεις παρει το σωστο τακακι για την μηχανη.

Τροποποιήθηκε από τον ktm power

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση βοήθεια!

Θα το ξαναλυσουμε, να το καθαρίσουμε και πιο εντατικά και θα επανέλθω!

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος Attreidis έγραψε:

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση βοήθεια!

Θα το ξαναλυσουμε, να το καθαρίσουμε και πιο εντατικά και θα επανέλθω!

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Ευθύνονται ΚΑΙ οι γλύστρες πάνω στις οποίες ολισθαίνει το κινητό μέρος της δαγκάνας.

Ξεκουμπώστε την και καθαριστε/γρασαρετε και εκει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πριν 1 ώρα, το μέλος HLIAS έγραψε:

Ρε Μάικ;

Δεν καθαρίσατε τα έμβολα;

Έχω ένα καθαριστικό φρένων και έριξα μπόλικο μέχρι να φανεί καθαρό, δεν έπιασα οδοντόβουρτσα να πω την μαύρη αλήθεια. 

Και δεν βιαζομασταν κιόλας απλά δεν το σκέφτηκε κανείς μας..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα