Jump to content
ALX™

Το Thread των σύντομων (off topic) απαντήσεων!

Recommended Posts

Παιδια μπορει καποιος να μου πει εαν σε αυτα τα κλειδιά μπορω να βαλω chip μεσα? 

Εχει παρει κανεις σκετο κλειδι απο internet? 

https://m.aliexpress.com/item/32865464403.html?spm=a2g0n.seo-amp-detail.reviewList.0&_gl=1*21lsy8*_ga*ODQwMjg5MjU1LjE2MTE1MTM4ODQ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 15 ώρες, το μέλος spiros!!! έγραψε:

Παιδια μπορει καποιος να μου πει εαν σε αυτα τα κλειδιά μπορω να βαλω chip μεσα? 

https://m.aliexpress.com/item/32865464403.html?spm=a2g0n.seo-amp-detail.reviewList.0&_gl=1*21lsy8*_ga*ODQwMjg5MjU1LjE2MTE1MTM4ODQ.

Όχι, δεν μπορείς και μην μπλέκεις με αυτά,ή πήγαινε σε ένα κλειδαρά να σου βρει και να συγχρονίσει δικό του ή πάρε από την αντιπροσωπεία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 16 ώρες, το μέλος spiros!!! έγραψε:

Αν εννοείς, να σκάψεις το πλαστικό στο γνήσιο κλειδί, να βγάλεις το τσιπ που έχει μέσα ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ για να μην το χαλάσεις, και να βάλεις σε ενα από αυτά που δείχνεις, ναι γίνεται.

Καλύτερα όμως, απευθύνσου σε ένα επαγγελματία κλειδαρά, γιατί τα τσιπάκια των immobilizer είναι εύθραστα και σκάψιμο δύσκολο, και αν θέλεις να κάνεις το παραπάνω, 9 στα 10 θα αποτύχεις και θα βρεθείς ΧΩΡΙΣ τσιπάκι, οπότε θα πρέπει να πληρώσεις ΚΑΙ νεο τσιπάκι ΚΑΙ επαναπρογραμματισμό.

Για λοιπές κλειδαροαπορίες μίλα με αυτούς εδώ >>> www.fastkey.gr

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 ώρες, το μέλος FlyingInADream έγραψε:

Αν εννοείς, να σκάψεις το πλαστικό στο γνήσιο κλειδί, να βγάλεις το τσιπ που έχει μέσα ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ για να μην το χαλάσεις, και να βάλεις σε ενα από αυτά που δείχνεις, ναι γίνεται.

Καλύτερα όμως, απευθύνσου σε ένα επαγγελματία κλειδαρά, γιατί τα τσιπάκια των immobilizer είναι εύθραστα και σκάψιμο δύσκολο, και αν θέλεις να κάνεις το παραπάνω, 9 στα 10 θα αποτύχεις και θα βρεθείς ΧΩΡΙΣ τσιπάκι, οπότε θα πρέπει να πληρώσεις ΚΑΙ νεο τσιπάκι ΚΑΙ επαναπρογραμματισμό.

Για λοιπές κλειδαροαπορίες μίλα με αυτούς εδώ >>> www.fastkey.gr

Οχι οχι δεν θελω σε καμια περιπτωση να πειραξω το οριτζιναλ. 

Εχω φτιαξει ενα δευτερο σε κλειδαρα ο οποιος ομως μου ειχε πει πως η λαμα που χρησιμοποιησε δεν ειναι 100% για το δικο μου μοντέλο και αυτο εχεις ως αποτελεσμα να ζοριζεται τον εν λογο κλειδι να ξεκλειδωσει το τιμονι. Κατα τα αλλα λειτουργει αψογα. 

Απλα αναρωτιομουν αν μπορουσα να εβγαζα το τσιπ απο αυτο το κλειδι (βγαινει πανεύκολα) και να το εβαζα σε καποιο που και θα μοιαζει με το γνησιο και θα ειναι και 100% συμβατο σαν λαμα. 

Εν το μεταξυ εχω βρει την καταλληλη λαμα στην Αθηνα αλλα κανενας δε μου στέλνει ακοπο κλειδι επειδη ειμαι ιδιωτης. 

Τελος παντων θα δω τι θα κανω. Ισως οταν παω Αθήνα καποια στιγμη. 

Aν παω στην aprilia θα μου στειλουν σκετο κλειδι με chip μεσα που θα θελει κοψιμο η λαμα και συγχρονισμό? 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν έχω ιδέα τι πρακτική έχει η Aprilia, δεν μου έχει τύχει.

Λογικά, σε στέλνουν σε κλειδαρά να ΚΟΨΕΙ την λάμα, και ΜΕΤΑ ως εξουσιοδοτημένοι κάνουν τον προγραμματισμό του τσιπ με τον ειδικό εξοπλισμό τους.

Αλλά αυτό, ίσως θα ήταν καλύτερα να καλέσεις σε μια Aprilia να σου πουν ακριβώς οι ιδιοι.

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω ένα παλιό iphone se (δεν είναι το βασικό μου κινητό) το οποίο γενικά είναι σε οκ κατάσταση  αλλά χρειάζεται νέα μπαταρία . Σε γνωστή αλυσίδα ηλεκτρικών συσκευών από Κ συμφωνά με το site τους αυτή τη στιγμή χρεώνουν την αντικατάσταση μπαταρίας σε αυτό το μοντέλο 20€ .  Αξίζει ή θα βάλουν κάποια φτηνή κινέζικη μπαταρία και θα το κάνουν άχρηστο ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 12 λεπτά, το μέλος stavros-2stroker έγραψε:

Έχω ένα παλιό iphone se (δεν είναι το βασικό μου κινητό) το οποίο γενικά είναι σε οκ κατάσταση  αλλά χρειάζεται νέα μπαταρία . Σε γνωστή αλυσίδα ηλεκτρικών συσκευών από Κ συμφωνά με το site τους αυτή τη στιγμή χρεώνουν την αντικατάσταση μπαταρίας σε αυτό το μοντέλο 20€ .  Αξίζει ή θα βάλουν κάποια φτηνή κινέζικη μπαταρία και θα το κάνουν άχρηστο ;

Δεν τους ρωτάς καλύτερα; Τί ανταλλακτικό θα βάλουν ακριβώς, ώστε να το ψάξεις. Τα iPhones έχουν και κάτι περίεργες ιδιοτροπίες με τα ανταλλακτικά τους, που φτάνουν σε σημείο να αχρηστεύουν το κινητό. Πάντως η τιμή νομίζω είναι πολύ καλή, μου είχαν πάρει κι εμένα τόσο στη Samsung για αλλαγή μπαταρίας εντός εγγύησης

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όντος η τιμή είναι πολύ καλή και υποψιάζομαι ότι το ποσό είναι μόνο εργατικά ή μόνο το ανταλλακτικό , σε αλυσίδα i επισκευών ζητάνε 40€ .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω ιδέα θα είναι η τιμή του ανταλλακτικού. Ας περιμένουμε κανέναν ακόμη μην έχει εμπειρία

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το πρώτο se βγήκε το 2016 και ήταν κάτι σαν 6s σε σασί 5s και το δεύτερο μοντέλο βγήκε το 2020 .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η άκυρη ερωτηση της ημερας. 

Τα ενεργειακα τζακια χαλανε? 

Εννοω εχουν ημερομηνια ληξης? 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 7 ώρες, το μέλος spiros!!! έγραψε:

Η άκυρη ερωτηση της ημερας. 

Τα ενεργειακα τζακια χαλανε? 

Εννοω εχουν ημερομηνια ληξης? 

Οχι!

Τροποποιήθηκε από τον costikos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 52 λεπτά, το μέλος HLIAS έγραψε:

Όχι Σπύρο.

Σαν τι να χαλάσει δηλαδή;

Ελα ντε. 

Λοιπόν, σε μια τηλεοραση smart lg, τωρα τελευταία καθε φορα που την ανοιγω αφου δειξει την εικονα του καναλιου, μου πεταει απο μονη της κατω την μπαρα των εφαρμογών(netflix youtube κλπ) και σε 3 δευτερόλεπτα φευγει, η μπαρα παλι μόνη της. 

Γιατι το κανει αυτο? Από κάποιο update? 

Ειναι φυσιολογικο? 

Edit.

Απενεργοποιησα μια ρυθμιση που ελεγε Αυτοματη Εκκινηση Αρχικής Οθόνης, και φαινεται να ηταν αυτο.. 

Για να δουμε

Τροποποιήθηκε από τον spiros!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ψαχνω να παρω μακρύτερες βιδες για τα αντίβαρα του τιμονιου για να βαλω χουφτες.

Εχω παει σε μαγαζια αλλα δεν εχουν. Εχουν μονο εξαγωνες. 

Μπορει καποιος να με βοηθησει, λεγοντας μου πως να ψαξω στο ιντερνετ για τις βιδες? Τον τυπο τους το μεγεθος τους κλπ. 

Δεν εχω παχυμετρο αλλα με το μετρο ειναι 5 mm παχος και μηκος 40mm και ειναι σταυρωτες στο κεφαλι και κανουν σαν κωνος. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 25 λεπτά, το μέλος spiros!!! έγραψε:

Ψαχνω να παρω μακρύτερες βιδες για τα αντίβαρα του τιμονιου για να βαλω χουφτες.

Μπορει καποιος να με βοηθησει, λεγοντας μου πως να ψαξω στο ιντερνετ για τις βιδες? Τον τυπο τους το μεγεθος τους κλπ. 

Δεν εχω παχυμετρο αλλα με το μετρο ειναι 5 mm παχος και μηκος 40mm και ειναι σταυρωτες στο κεφαλι και κανουν σαν κωνος. 

Αν είναι σωστά αυτά που λες τότε μιλάς για βίδα M5x40 φρεζάτη σταυρωτή

Μ5 τις θεωρώ μικρές για κάποιο λόγο. Μήπως κάτι σου ξέφυγε;

Αν όχι τότε εσυ ψάχνεις για Μ5Χ 50 ή 55mm φρεζάτη ( μπορείς να πάρεις και φρεζάτη άλλεν,τορξ κλπ)

Το κωνικό που λες είναι φρεζάτο

https://www.google.com/search?q=φρεζάτες+βίδες&sxsrf=ALeKk03EBJea1RUcMFtwZ0BLkWpxCDi9Dw:1613060290869&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwi6k43tneLuAhVImYsKHYiGDxcQ_AUoAXoECAMQAw&biw=1536&bih=754

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 20 λεπτά, το μέλος HLIAS έγραψε:

Αν είναι σωστά αυτά που λες τότε μιλάς για βίδα M5x40 φρεζάτη σταυρωτή

Μ5 τις θεωρώ μικρές για κάποιο λόγο. Μήπως κάτι σου ξέφυγε;

Αν όχι τότε εσυ ψάχνεις για Μ5Χ 50 ή 55mm φρεζάτη ( μπορείς να πάρεις και φρεζάτη άλλεν,τορξ κλπ)

Το κωνικό που λες είναι φρεζάτο

https://www.google.com/search?q=φρεζάτες+βίδες&sxsrf=ALeKk03EBJea1RUcMFtwZ0BLkWpxCDi9Dw:1613060290869&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwi6k43tneLuAhVImYsKHYiGDxcQ_AUoAXoECAMQAw&biw=1536&bih=754

Ετσι ειναι. 

Κοιτα τη μετρησα με μετρο. 

Πιστευω να μη κανω λαθος

Ετσι ειναι

https://www.veggasport.gr/athlimata---exoplismos/mpasket/plexigklas---lastixa-tamplo-antallaktika-mpasketas/lastixo-aporrofisis-kradasmon---vides-tamplo/set-vides-frezates-m6x50mm-gia-tamplo-basket---me-paximadia-kai-rodeles-p-182.html

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 26 λεπτά, το μέλος A-nik-i έγραψε:

Τί εννοούμε φρεζάτες;:blink: Πρώτη φορά το ακούω

Φρεζάτη είναι η βίδα που όταν βιδωθεί σε κατάλληλα επεξεργασμένη επιφάνεια*, έρχεται συν-επίπεδα ("πρόσωπο" όπως αναφέρεται στην "ανωτάτη μαστορική") με αυτή.

*Η οπή βιδώματος "φρεζάρεται" με το παρακάτω εργαλείο για να υποδεχτεί την βίδα.
spacer.png

Υ.Γ. Αν έχεις ακόμα απορία θα πρέπει να σου σχεδιάσω μια τομή για να γίνει πλήρως κατανοητό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 ώρες, το μέλος spiros!!! έγραψε:

Βγάλε μια, πήγαινε στο σιδηρικά-χρώματα της γειτονιάς σου και ζήτα τις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος costikos έγραψε:

Βγάλε μια, πήγαινε στο σιδηρικά-χρώματα της γειτονιάς σου και ζήτα τις.

Λες να μην το σκέφτηκα.... 

Ξερεις ποσα μαγαζια γυρισα? 

Ολα εχουν μονο εξαγωνες 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 11 ώρες, το μέλος spiros!!! έγραψε:

Λες να μην το σκέφτηκα.... 

Ξερεις ποσα μαγαζια γυρισα? 

Ολα εχουν μονο εξαγωνες 

Μου φαίνεται στα Χανιά είμαστε κακομαθημένοι σ αυτά.

http://www.e-fotinakis.gr/page/index/el

Θα σε εξυπηρετήσουν 100%

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 20 ώρες, το μέλος Canardo έγραψε:

... έρχεται συν-επίπεδα ("πρόσωπο" όπως αναφέρεται στην "ανωτάτη μαστορική") με αυτή...

Στην κατωτάτη ελληνική (κοινώς Αγρινιώτικα) το λέμε "σόκορο" και τις βίδες countersunk????

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα