PNX 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2013 Καλησπερα παιδια...εχω ενα σοβαροτατο θεμα και θα ηθελα να μου πειτε τις αποψεις σας...Ειμαι 17 χρονων και οδηγαω απο πολυ μικρος (στο χωριο) και εχω κανα 2 χρονια που κυκλοφορω στους δρομους της Αθηνας...Ολο αυτο το διαστημα φροντιζω να διατηρω την παπια μου, να κυκλοφορω με τον σωστο εξοπλισμο, να τηρω τον κ.ο.κ κλπ. Δυστηχως ολα αυτα ανατρεπονται οταν κατεβαινω στο χωριο μου στην Αρτα για διακοπες...Η νεολαια του Αμβρακικου δεν αποδεχεται την σωστη οδηγηση και μαλλον δεν εχουν την απαραιτητη παιδεια οσον αφορα το κρανος και την προστασια που φερει στους αναβατες...Πολλες φορες γινομαι ρεζιλι στα ματια καποιων που αντικριζουν ενα ''εξωγηινο'' πλασμα να τους πλησιαζει . Αυτος ο ρατσισμος με εχει φερει σε υπερβολικα δυσκολες καταστασεις καθως ''απαγορευεται'' η χρηση του κρανους σε διαδρομες που δεν συσχετιζονται με το κεντρο της Αρτας και η ''παρεα'' μου συχνα με απορριπτει (με τους δικους τους τροπους).Θα ηθελα να σας ρωτησω λοιπον αν εχετε ερθει σε παρομοια κατασταση να με συμβουλεψετε για το πως μπορω να την αντιμετωπισω.Δεν υπαρχει περιπτωση να αφησω αφυλαχτο το κεφαλι μου λογω του ρατσισμου που υπαρχει για το κρανος αλλα πιστευω οτι καποια λυση θα υπαρχει για να αποφευχθει αυτος ο ρατσισμος... Αν εχετε καμια αποψη ριχτε την εδω Ελπιζω να μην σας επριξα και πολλυ ... Ευχαριστω εκ των προταιρων Μήπως είσαι υπερβολικός; Θέλω να πω, φοράς μόνο κράνος ή εξοπλισμό για αγώνες και το παρφορτώνεις λίγο; και εγώ είμαι στα 17 και έχω γκαζοφονιά, αλλά σε μακρινές διαδρομές φοράω πάντα κράνος και αυτοί που δεν φοράνε με παραδέχονται..... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ktm power 1.330 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2013 αυτο το σε μακρινες διαδρομες φοραω κρανος πραγματικα δεν το καλαβαινω...δηλαδη αν διασπασεις (νοητα) την μεγαλη διαδρομη σε οσεσδηποτε μικροτερες φτιαχνοντας ετσι την αρχικη δεν θα φορας το κρανος ενω αν δεν κανεις αυτη την διασπαση θα φορας ...λογικο ακουγεται.δεν 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CptAngel 4.604 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2013 αυτο το σε μακρινες διαδρομες φοραω κρανος πραγματικα δεν το καλαβαινω...δηλαδη αν διασπασεις (νοητα) την μεγαλη διαδρομη σε οσεσδηποτε μικροτερες φτιαχνοντας ετσι την αρχικη δεν θα φορας το κρανος ενω αν δεν κανεις αυτη την διασπαση θα φορας ...λογικο ακουγεται.δεν Μεγαλες διαδρομες=μεγαλυτερες ταχυτητες, αγνωστοι δρομοι που δε ξερεις απο που θα σου ρθει(σε αντιθεση με τη γειτονια σου πχ), συναντας πολλα περισσοτερα αλλα οχηματα(οποτε και περισσοτεροι οι απροβλεπτοι παραγοντες), περισσοτερη ωρα εκτεθειμενος=θεωρητικα περισσοτερος κινδυνος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ors 110 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2013 (τροποποιήθηκε) Σε κατανοώ φίλε είσαι 17 και θες να είσαι στην παρέα, αλλά οι φίλοι σου είναι κλασικό δείγμα εφήβων της επαρχίας που έχουν υοθετήσει όλα τα κακώς κείμενα και τις παθογένειες της, με έντονη την ανάγκη να αυτόπροβληθουν και να ξεχωρήσουν από τους υπόλοιπους κάνοντας πράγματα, που στη δικια τους στρεβλή οπτική, (η οποία έχει δημιουργηθεί από το περιβάλων που μεγάλωσαν) στο δικό τους αξιακό κώδικα, είναι μαγκία. Δεν είνα όμως. Είναι μ@λακία. Κοινός οι φίλοι σου είναι γκαγκουρόβλαχοι. Οντας και γω κατσαπλιάς από επαρχία και κανοντάς παρέα με ατομά κοντά στην ιδιοσυγκρασία των φίλων σου θα σου ελεγά να κάνεις τα παρακάτω 1) Να πλασαρείς το κράνος ως must have αξεσουάρ του αναβάτη απαραίτητο οσο και η sebring. 2) Δείξε οτι γουστάρεις να το φοράς γιατί είναι και θέμα στιλ. 3) Στόλισε το με διάφορα γκαγκουράδικα αυτοκόλητα που θα το κάνου πιο ελκυστικό (δεν αναφέρω τίποτα για αερογραφίες ή για καινούριο μπάνικο κράνος λόγο κόστους αλλά να ξέρεις οτι εντυπωσιάζουν το target group μας). Αν παλή τιποτά δεν πιάσει απο αυτά εσύ συνεχησε να φοράς το κράνος σου. Έχω πετύχει κατα καιρούς στο youtube βιντέο που φτιάχνουν φίλοι παιδιών που σκωτόθηκαν σε τροχαία, όλα κινουντέ στο ιδιό μοτίβο έχουν φωτο του παιδίου και τις κολοπηραγμένης μηχανής του να κανει σουζές, burn out, εντό, να πηδάει μεσά από στεφανία από φωτία και αλλά ωραία, με λυπητερή μουσίκη και παντά κλεινεί με ενα μυνημά απο τους φίλους και με την διατύπωση της απωρίας ''γιατί εφυγές ετσι νωρίς''. Γιατί έκανε πραγματά που δεν επρεπέ να κάνει. Έτσι φίλε φορώντας εσύ το κράνος σου, δεν θα πρωταγωνιστήσεις σε κανενα τέτοιο βιντεάκι. Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 26 , 2013 από τον ors 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ors 110 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2013 (τροποποιήθηκε) δεν ξέρω γιατί έχει βγαλεί προειδοποίηση δίπλα μάλλον πατησά κάτι που δεν έπρεπε Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 26 , 2013 από τον ors Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
st3li0s 1.750 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2013 (τροποποιήθηκε) Μεγαλες διαδρομες=μεγαλυτερες ταχυτητες, αγνωστοι δρομοι που δε ξερεις απο που θα σου ρθει(σε αντιθεση με τη γειτονια σου πχ), συναντας πολλα περισσοτερα αλλα οχηματα(οποτε και περισσοτεροι οι απροβλεπτοι παραγοντες), περισσοτερη ωρα εκτεθειμενος=θεωρητικα περισσοτερος κινδυνος. Ήθελα να 'ξερα από στατιστική ξέρεις και από πιθανότητες? Δηλαδή έχεις περισσότερες πιθανότητες να πάθεις ατύχημα σε μεγάλα ταξίδια και όχι μέσα στην πόλη ε? Δηλαδή λαμβάνεις ως μόνο παράγοντα την ταχύτητα και όχι τους υπόλοιπους ε? Δηλαδή δεν ξέρεις ότι τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται μέσα στην πόλη και σε μικρή απόσταση από το σπίτι μας ε? Να σε πληροφορήσω λοιπόν ότι έχεις περισσότερες πιθανότητες να ΣΚΟΤΩΘΕΙΣ(και όχι να τραυματιστείς μόνο) μέσα στα στενά μιας πόλης, παρά σε άγνωστους δρόμους έξω από την πόλη! Δεν έχει να κάνει μόνο ο παράγοντας ταχύτητα, αλλά και η συχνότητα με την οποία εκτίθεσαι στις πιθανότητες! Και μαθηματικά να μην ξέρεις αν πάρεις την απλή αριθμητική, πιο πολλές φορές διασταυρώνεσαι με οχήματα που είναι υποψήφια να σε στείλουν στον άλλο κόσμο μέσα στην πόλη, παρά έξω από την πόλη! Αν λοιπόν πάρουμε την τραγικότατη νοοτροπία "φοράω κράνος μόνο σε περιπτώσεις", τότε προτιμότερο είναι να το φοράς μέσα στην πόλη παρά έξω από αυτήν! Τέλος, λανθασμένοι οι παράγοντες "χρόνος έκθεσης", "ταχύτητα=σφοδρότητα", "άγνωστος δρόμος" που έχεις συμπεριλάβει! Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 26 , 2013 από τον st3li0s Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΣΑΒΒΑΣ 8.010 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2013 Λάμπρο αγόρι μου εσύ κάνεις το σωστό και δεν θα πρέπει να επηρεάζεσαι από τον κάθε άσχετο - ανίδεο με την σωστή έννοια του μοτοσυκλετισμού. Πολλοί ψευτόμαγκες θα σε λοιδορήσουν - κοροϊδέψουν αλλά όταν φάνε την πρώτη τους σούπα με πολλά και διαλυθούν τότε θα παρακαλάνε να είχανε τα ώριμα μυαλά πούχεις εσύ παρόλο το νεαρό της ηλικίας σου. Ο εξοπλισμός αγόρι μου σώζει ζωές μιας και το αγαπημένο μας μοτοσακό το μόνο που έχει είναι ενεργητική προστασία και από παθητική προστασία είναι ένα απόλυτο μηδενικό εκτός αν φοράς φούλ εξοπλισμό. Γράφω αυτά που σου γράφω διότι απλά και στατιστικά όλοι όσοι καβαλάμε πέσαμε ή θα πέσουμε (και θα ξαναπέσουμε). Προσωπικά στα 36 χρόνια αναβάτης είχα πέσει 4 φορές αναίμακτα με μώλωπες μόνο πλην όμως στις 3 αυτού του μήνα έφυγα με πολλά σε στροφή στον Μπράλο ενώ πηγαίναμε με σύντροχους μια μεγάλη βόλτα και αν δεν φόραγα τον εξοπλισμό μου φούλ από πάνω μέχρι κάτω αυτή τη στιγμή δεν θα σου έγραφα αυτά που γράφω..........ναι πονάω....ναι ήμουνα στο χειρουργείο για 7 ώρες με διαλυμένο τον αριστερό μηρό - γόνατο αλλά ζώ φίλε μου........ζώ και θα ξανακαβαλήσω και θα συνεχίσω να ντύνομαι με φούλ προστασία όσο μπορώ να αντέξω γιατί το καλοκαίρι έχω θέμα με τη ζέστη και αν δεν πάω από πέσιμο θα πάω από θερμοπληξία αλλά υπάρχει και θερινός εξοπλισμός που κάνει αρκετά καλή δουλίτσα. Άστους να λένε λοιπόν και μη λαμβάνεις υπόψη σου κάγκουρες - ινδιάνους που είναι ημιμαθείς .....εσύ κάνε το σωστό για τον εαυτό σου. Ξαναλέω : Ο προστατευτικός εξοπλισμός θάναι ο μόνος που θα σε προστατεύσει σε περίπτωση στραβής που συμβαίνει σε ΟΛΟΥΣ μας ανεξαρτήτως εμπειρίας. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
l@mpros dy 49 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2013 Ευχαριστώ όλους σας για τα λόγια σας! Να ζητησω συγνωμη που αργω να ποσταρω απαντησεις αλλα λογω τρομερου φορτου εργασιων ειναι πολυ δυσκολο να χρησιμοποιησω το ιντερνετ για κατι παραπανω απο τις βασικες εκπαιδευτικες αναγκες. Ελπίζω να δουν το τοπικ πολλοι ακομα και αν ενας εστω συνετιστει θα ειναι πραγματι καλο αποτελεσμα. Το τελευταιο ποστ το εγραψα για να δειξω μεσα απο προσωπικα βιωματα τους λογους που πρεπει να φοραμε παντα κρανος και για να υπαρχει μια αμεση συγκριση των σκεψεων που μπορει να εχει ενας ανθρωπος που πρακτικα (στις περισσοτερες περιπτωσεις) δεν εχει βγει εξω στην κοινωνια να δει "ασχημες καταστασεις" (και ισως κανεις να μην του τις λεει) και με τις σκεψεις του αφου βαλει κατω καποια πραγματα και τα σκεφτει πιο σοβαρα με κυριο παραγοντα την δικη του σωματικη-ψυχικη ακεραιοτητα. Δεν ηταν τοσο τραγικα τα γεγονοτα την ωρα που μολις ειχαν γινει αλλα οταν ειχαν "ηρεμησει" πλεον τα πραγματα και αλλαζοντας δεδομενα καλειται μια οικογενεια να ανταπεξελθει στις καινουργιες συνθηκες που "η μοιρα" - "η κακη ωρα" εφερε σε αυτους. Τι θα γινοταν στις περιπτωσεις που προανεφερα αν και οι δυο φορουσαν κρανος; Προφανως ο πρωτος θα καβαλαγε ακομα το μηχανακι του χωρις να το σηχτιριζει για το "ποσο επικινδυνο ειναι". Απλα ειναι ενα παιδι που οπου πηγαινε πηγαινε παντα προσεκτικα και δεν τρακαρε απο ευθυνη δικη του και με το που ειδε τι μπορει να παθει ακομα και οδηγωντας ηρεμα χωρις καγκουριες σαλταρε στην ιδεα του τι μπορει να παθουν οι αλλοι που οδηγανε επικινδυνα και παρατησε τις μηχανες για παντα. Δεν του ειπε ομως κανεις οτι εστω με ενα κρανος (που απο μονο του δεν αποτελει τον βασικο εξοπλισμο βεβαια) θα αναρρωνε γρηγοροτερα και το πιο πιθανο ειναι να εβαζε ξανα μπρος το μηχανακι για να παμε μια βολτα οπως καναμε παλια (το μηχανακι παρεμεινε Α-Θ-Ι-Κ-Τ-Ο μετα το ατυχημα). Οσο για τον δευτερο προφανως και υπηρξε τρομερη σφοδροτητα συγκρουσης αλλα αν φοραγε κρανος σιγουρα θα ελαχιστοποιουσε τις πιθανοτητες να παθει κατι τοσο τρομερο που (προσωπικα) θα το χαρακτηριζα χειροτερο απο τον θανατο. Καλα ολα αυτα αλλα ας προχωρησω σε πιο επιμερους ζητηματα γυρω απο το κρανος. Οπως και οι περισσοτεροι φιλοι μου αλλα και αλλοι που γνωριζω υποστηριζουν οτι στις κοντινες αποστασεις εχεις λιγοτερες πιθανοτητες να σου συμβει κατι παρα σε οποιοδηποτε επαρχιακο δικτυο οποτε και δεν χρειαζεται να φορεσει κανεις το κρανος. Μεγα λαθος για μενα μιας και η μεχρι τωρα εμπειρια μου μου εχει δειξει οτι μεσα στην πολη και γυρω απο το σπιτι σου εισαι περισσοτερο εκτεθειμενος σε αλλα αυτοκινητα, μοτοσυκλετες ή και ζωα απ'οτι σε αλλα δικτυα (ιδιαιτερα στον αυτοκινητοδρομο) εξω απο την πολη. Αυτο γιατι αν σου πεταχτει ενα αμαξι-ζωο-οτιδηποτε αλλο στην μεση του δρομου στην πολη θα φρεναρεις εννοειται αλλα θα εχεις να προσεξεις και την αντιδραση των γυρω σου στην προσπαθεια σου να αποφυγεις το εμποδιο. Μπορει π.χ ο αλλος με το αμαξι του παρ'οτι εχει τα πιο εξελιγμενα συστηματα ασφαλειας να μην εχει δει μπροστα το σκηνικο και λογω μη προβλεψης αυτου να συνεχισε σαν να μην τρεχει τιποτα. Εσυ θα αποφυγεις το εμποδιο αλλα απο αλλου θα σου ερθει τελικα. Δεν ειναι και τοσο απιθανο αν υπολογισουμε τις πολυ μικροτερες αποστασεις μεταξυ των κινουμενων οχηματων μεσα στην πολη σε σχεση με τα επαρχιακα δικτυα ή τους αυτοκινητοδρομους. Το ιδιο πραγμα ομως αν γινει σε αλλο οδικο δικτυο θα ειναι ευκολοτερο να το αποφυγει κανεις χωρις συνεπειες καθως και περισσοτερο μεγεθος για ελιγμους εχει στον δρομο που βρισκεται και το μεγαλυτερο φαρδος του δρομου θα δωσει την ευκαιρια οχι μονο στον μοτοσυκλετιστη, αλλα και στους αλλους χρηστες του δρομου να δουν εγκαιρα τον κινδυνο και να δρασουν καταλληλα. Αυτο μεσα στην πολη συνηθως δεν γινεται γιατι ειναι πολυ πιο δυσκολο μεσα στην πυκνη κινηση και στην βαβουρα να διαβασει καποιος στο 100% τους κινδυνους που του παρουσιαζονται και λογω των μικρων περιθωριων αποστασης και χρονου οι αντιδρασεις μειωνονται...αρα περισσοτερες πιθανοτητες για ατυχημα. Επισης αλλοι υποστηριζουν οτι στην πολη και κοντα στο σπιτι τους λογω μικρης ταχυτητας κινησης και να πεσεις δεν θα παθεις τιποτα σε σχεση με εξω που πιανεις μεγαλυτερες ταχυτητες. Πραγματι η ταχυτητα κινησης μεσα στην πολη ειναι μικροτερη απο οποιοδηποτε αλλο δικτυο αλλα με ποσα χρειαζεται να πεσει καποιος για να γινει το κακο;Αν χτυπησουμε το κεφαλι μας στην ντουλαπα κατα λαθος το εχουμε κανει με κατι περισσοτερο απο 5 χλμ/ωρα. Σιγουρα ποναει πολυ αλλα μετα απο λιγο μας περναει. Αν χτυπησουμε με 20-25 χλμ/ωρα πως θα την γλυτωσει καποιος χωρις σοβαρα χτυπηματα; Μπορει απο την μια να μην χτυπησει το κεφαλι του καθ'ολου καθαρα απο θεμα τυχης (δεν το καθοριζει αυτος οπως πολλοι λενε) ή μπορει μετα απο την αρχικη συγκρουση του σωματος με την ασφαλτο να χτυπησει η να συρθει με το κεφαλι του επιδρωντας ομως πανω σε αυτο δυναμη μικροτερη ή αλλιως εξασθενειμενη αφου θα εχει ελαττωσει ταχυτητα. Ομως και εκει οι διαφορες ειναι φανερες. Στο κοπανημα με την ντουλαπα μπορει να εχεις απλα ενα σφοδρο πονοκεφαλο που θα σου περασει αλλα αν πεσει το κεφαλι σου στο δρομο με 20 χλμ/ωρα το πιο πιθανο να χρειαστει να κανεις ραμματα. Ομως αν το κεφαλι σου το χτυπησεις σε επιφανεια μικροτερη απο τον δρομο οπως ενα κοτσαδορο ή πυροσβεστοκο κρουνο ή στην γωνια του πεζοδρομιου οι δυναμεις θα δρασουν συγκεντρωμενα σε ενα σημειο στο κεφαλι σου και το βαθουλωμα θα ειναι περιπου ιδιας περιπτωσης με το αντιστοιχο του χιονιου που εχει συγκεντρωθει στο βουνο και το παταμε με τις μποτες μας. Αν στην θεση του χιονιου βαλουμε το κεφαλι μας , στην θεση του κοτσαδορου τις μποτες και στην θεση του δρομου πεδιλα του σκι φερτε αντοιστοιχο πειραμα στο μυαλο σας με το να πηδατε με τις μποτες την πρωτη φορα και τα πεδιλα του σκι την δευτερη πανω στο χιονι. Σε ποια περιπτωση θα βυθιστειτε μεσα στο χιονι; Οι λογοι πιστευω ειναι προφανεις. Ο ανθρωπος δεν ειναι απο την φυση του ατρωτος. Μια μηχανη ειναι και αυτος, ενα συνολο δηλαδη εξαρτηματων που δουλευουν μαζι αρμονικα για καποιο σκοπο. Και εμεις εχουμε προδιαγραφες...Εχουμε ενα οριο οπου ''σπαμε''- ''χαλαμε'' και προφανως αχρηστευομαστε. Δεν γεννηθηκαμε για να κουτουλαμε τα κεφαλια μας σε αλλα αντικειμενα αλλιως θα μοιαζαμε περισσοτερο με ρινοκερους παρα με αυτο που ειμαστε τωρα. Ομως ο ανθρωπος ως πολυμηχανος και παντα προοδευτικος θελοντας να ξεπερασει τις ικανοτητες του δοκιμασε πολλα πραγματα. Απο αυτα εμαθε χαρη στα ατυχηματα του να προστατευεται και να εκμεταλλευεται τις νεες ικανοτητες λαμβανοντας παντα υπ'οψην του μια βασικη προστασια διαφορετικη για την καθε περιπτωση. Με αλλα λογια δεν ειμαστε φτιαγμενοι για να καβαλαμε μηχανες, αμαξια, ποδηλατα και αλλα τροχηλατα μεσα. Ο ανθρωπος απο μονος του ανακαλυψε τον τροχο, ανακαλυψε το πλαισιο και τα συνδυασε μεταδιδοντας κινηση στους τροχους ωστε να εξυπηρετειται στην ζωη του Εκει ομως αντιμετωπισε νεους κινδυνους και προσαρμοστηκε σε αυτους μαθαινοντας κυριως με τον ασχημο τροπο που πειθεται καποιος να βαλει κρανος και ζωνη οταν μετακεινειται. Δεν ειναι θεμα νοημοσυνης αλλα θεμα παιδειας αν καποιος θα φορεσει κρανος. Αν δεν με συμβουλευε καποιος να βαλω κρανος δεν θα το ΔΟΚΙΜΑΖΑ αφου και χωρις διπλωμα οδηγουσα απο τα 9 μου στις διακοπες που εκανα στο χωριο και χωρις κρανος. Που να ξερω εγω 9 χρονων οτι αν δεν κυκλοφορω με κρανος και διπλωμα θα παθω κατι σοβαρο; Στα 14 αφου μας ειχαν παει με το σχολειο εκδρομη με θεμα την ασφαλεια στους δρομους (πριν το καλοκαιρι ηταν αυτο) παω την επομενη εβδομαδα στο χωριο και μεσα στην τσαντα με τα κλασσικα βιντεοπαιχνιδια και κομικς πηρα και το κρανος του πατερα μου. Αφου επεσε λιγο κραξιμο που το πηρα χωρις να τον ρωτησω μεσα στα πραγματα μου εν τελει του εξηγησα γιατι ηθελα να το δοκιμασω και απο τοτε κυκλοφορουσα για 2 καλοκαιρια (αραια και που οχι παντα) με μια βαρκα στο κεφαλι μου τοσο μεγαλο που ηταν...Φτανω ομως στα 16 και αφου ειμαι ετοιμος να βγαλω διπλωμα και συνειδητοποιω οτι θα μετακινουμαι πλεον και στην Αθηνα δεν γινοταν να μην παρω καινουργιο κρανος οποτε και προχωρησα σε τετοια αγορα. Αφου απο τοτε το φοραγα καθε μα καθε μερα παντα και παντου παω 1 χρονο μετα να οδηγησω στο χωριο χωρις κρανος. Το πρωτο που σκεφτηκα οταν εφτασα τα 30 χιλιομετρα ηταν : "Θεε μου τωρα θα φαω το μυγακι στην μαπα". Απο τοτε δεν το ξαναβγαλα ποτε και ουτε προκειται. Τελος πολλοι θα αναρωτιουνται γιατι τετοιο κατεβατο; Γιατι τοση ωρα να αφιερωσει κανεις για να εξηγησει τα αυτονοητα; Εγω εμαθα την σημασια του κρανους βλεποντας σε βιντεακια τροχαια ατυχηματα και βλεποντας τα και στην πραξη εδραιωσα μια αποψη στον εαυτο μου. Εγω περασα και την φαση που δεν φοραγα κρανος ουτε ειχα διπλωμα. Ειμαι απο τους ελαχιστους που δεν ειχαν καμια απολυτως επιπτωση περαν ενος αρχαιου δικαστηριου για διπλωμα που ακομη να ερθει. Ειμαι ομως μαρτυρας αρκετων συμβαντων σχετικων με την ελλειψη εξοπλισμου με παρομοια περιστατικα στον Ευαγγελισμο οπου εκανα εξετασεις αιματος μια χρονια καλοκαιρι. Δεν χρειαζεται ολοι να μαθουν ετσι. Αλλοι εμαθαν με χειροτερο τροπο απο μενα, ομως τωρα υπαρχει η πληροφορηση, υπαρχουν τα μεσα και ειναι θλιβερο να φτασει καποιος σε μια ηλικια που να εχει χρηματα για να παρει καινουργιο μηχανακι και να μην συνυπολογιζει τα χρηματα για την αγορα του πλεον ελαχιστου και απαραιτητου εξοπλισμου, του κρανους. Μεγαλωνουμε για να δινουμε στους επομενους και οσους γνωριζουμε τις πιο ευκολες και σωστες λυσεις χωρις να πεφτουν θυματα στα λαθη που υποκειψαμε εμεις. Να στε καλα καλο βραδυ και συγνωμη για το σεντονι, αλλα πιστευω οτι μεσα σε ενα κειμενο καλυφθηκε καθε πιθανος τροπος που την πατανε οι περισσοτεροι με τα κρανη. Καλα και ασφαλη χιλιομετρα ευχομαι σε ολους!!! 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tre 4.529 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2013 Μπράβο Λάμπρο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΣΑΒΒΑΣ 8.010 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2013 Εύγε Λάμπρο ! :_thumbsup: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
reNos 86 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2013 Σκέφτεσαι πραγματικά πολύ ώριμα για την ηλικία σου...προσπάθησε να περάσεις και αυτή τη νοοτροπία στους συνομήλικούς σου. ΥΓ:Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι σαμποτάρουν το κράνος....εκτός από ασφάλεια είναι και στυλ ρε παιδί μου... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kostas954 374 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2013 ΥΓ:Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι σαμποτάρουν το κράνος....εκτός από ασφάλεια είναι και στυλ ρε παιδί μου... Δεν είναι μοτοσυκλετιστές. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mi_ka 2.388 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2013 .... κατι τοσο τρομερο που (προσωπικα) θα το χαρακτηριζα χειροτερο απο τον θανατο. Μακάρι να μη βρεθείς ποτέ ούτε καν κοντά στη θέση να διαπιστώσεις πως η ζωή βρίσκεται εντός του κεφαλιού μας και απλώς η αναπηρία αλλάζει τον τρόπο που ζεις και διαχειρίζεσαι τη ζωή σου. Στην Ελλάδα έχουμε την μόνιμη πνευματική αναπηρία να θεωρούμε την αναπηρία εν γένει ως τερματισμό της γραμμής της ζωής ενώ δεν είναι καθόλου έτσι. Προσαρμόζεσαι, διαχειρίζεσαι και συνεχίζεις και έχεις πολλά να κάνεις και πάντα ο θάνατος σε βρίσκει νωρίς όσα και να έκανες και όσο υγιής στα βαθιά γεράματα να φτάσεις. Φυσικά είναι πολύ πιο εύκολα χωρίς κάποια αναπηρία και με πολλά φράγκα (έχω δει γέρο φραγκάτο κοστουμάτο να τον πηγαίνει ο γορίλλας αγκαλιά στη τζιπούρα) αλλά παίζεις χαρτί με ότι φύλλο σου μοιράστηκε ή αποχωρείς από το τραπέζι. Ζώντας με 2 αναπήρους και ενθυμούμενος κάποιον αμερικάνο μοτοκροσσά που έλεγε πως η ζωή του μετά την καθήλωση αναπηρικό καρότσι είναι πολύ πιο ισσοροπημένη και μεστή από ότι πριν το αγωνιστικό ατύχημα του, μιλάω εκ πείρας. Αν χτυπησουμε το κεφαλι μας στην ντουλαπα κατα λαθος το εχουμε κανει με κατι περισσοτερο απο 5 χλμ/ωρα. Σιγουρα ποναει πολυ αλλα μετα απο λιγο μας περναει. Αν χτυπησουμε με 20-25 χλμ/ωρα πως θα την γλυτωσει καποιος χωρις σοβαρα χτυπηματα; Μπορει απο την μια να μην χτυπησει το κεφαλι του καθ'ολου καθαρα απο θεμα τυχης (δεν το καθοριζει αυτος οπως πολλοι λενε) ή μπορει μετα απο την αρχικη συγκρουση του σωματος με την ασφαλτο να χτυπησει η να συρθει με το κεφαλι του επιδρωντας ομως πανω σε αυτο δυναμη μικροτερη ή αλλιως εξασθενειμενη αφου θα εχει ελαττωσει ταχυτητα. Ομως και εκει οι διαφορες ειναι φανερες. Στο κοπανημα με την ντουλαπα μπορει να εχεις απλα ενα σφοδρο πονοκεφαλο που θα σου περασει αλλα αν πεσει το κεφαλι σου στο δρομο με 20 χλμ/ωρα το πιο πιθανο να χρειαστει να κανεις ραμματα. Ομως αν το κεφαλι σου το χτυπησεις σε επιφανεια μικροτερη απο τον δρομο οπως ενα κοτσαδορο ή πυροσβεστοκο κρουνο ή στην γωνια του πεζοδρομιου οι δυναμεις θα δρασουν συγκεντρωμενα σε ενα σημειο στο κεφαλι σου και το βαθουλωμα θα ειναι περιπου ιδιας περιπτωσης με το αντιστοιχο του χιονιου που εχει συγκεντρωθει στο βουνο και το παταμε με τις μποτες μας. Αν στην θεση του χιονιου βαλουμε το κεφαλι μας , στην θεση του κοτσαδορου τις μποτες και στην θεση του δρομου πεδιλα του σκι φερτε αντοιστοιχο πειραμα στο μυαλο σας με το να πηδατε με τις μποτες την πρωτη φορα και τα πεδιλα του σκι την δευτερη πανω στο χιονι. Σε ποια περιπτωση θα βυθιστειτε μεσα στο χιονι; Οι λογοι πιστευω ειναι προφανεις. Μέση ταχύτητα αντοχής κρανίου σε επίπεδη επιφάνεια: 8χλμ/ώρα. Αν κοπανήσεις σε μη επίπεδη επιφάνεια φυσικά είναι μικρότερη, όπως τα λες. Για να μην πούμε τι ωραία γίνονται αν κοπανήσεις σαγόνι κλπ Εγώ όταν στούκαρα πάνω σε σκουπίδια σε ΚΑΦΑΟ μετά από χάισάιντγκ με καμμιά 30αρία χλμ το πολύ δεν θα σου έγραφα τώρα αν δεν φόραγα το ρημάδι το Ν19 το οποίο όμως δεν θα έσωζε τον κόσμο που θα σκότωνα αν δεν ήταν εκεί το ΚΑΦΑΟ να μαζέψει το μηχανάκι. Λίγα ράμματα στη μύτη να βλέπω να θυμάμαι τι μ@κ@κ@ς ήμουν και τίποτα άλλο. Μεγαλωνουμε για να δινουμε στους επομενους και οσους γνωριζουμε τις πιο ευκολες και σωστες λυσεις χωρις να πεφτουν θυματα στα λαθη που υποκειψαμε εμεις. Δυστυχώς η πείρα μόνο αποκτάται και δεν μεταβιβάζεται. Θα μαλλιάζει η γλώσσα σου και θα ακούνε μόνο αυτοί που δουλεύει λίγο το μυαλό τους. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2013 Μέση ταχύτητα αντοχής κρανίου σε επίπεδη επιφάνεια: 8χλμ/ώρα. Σωστός ακόμη μια φορά, ο Μι-κα. Τα 9 χλμ/ω ειναι η ταχυτητα που προτεινω σε καποιον, να παρει φόρα + να κοπανησει στο ντουβάρι να δω αν αντέχει. Οταν μου λένε ότι δεν φοράνε κράνη.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΕΚΣΩΓΗΙΝΟΣ 952 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2013 Και εγω δεν κανω παρεα με οσους φοράνε κρανος.... Πολλες φορες γινομαι ρεζιλι στα ματια καποιων που αντικριζουν ενα ''εξωγηινο'' πλασμα να τους πλησιαζει . Σε καταλαβαίνω... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
noodles 6.082 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28 , 2013 (τροποποιήθηκε) τον εχω βιωσει αυτο το ρατσιμο! απιστευτη η βλακεια που υπαρχει στο μυαλο του ελληνα! ξερω πολλους που πεσανε πολλες φορες και μυαλο δε βαλανε και ουτε προκειται να βαλουν. επικρατει η λογικη "ελα μωρε, μεχρι την καφετερια-περιπτερο-μπουγατσα θα παω, τι να το κανω το κρανος"? στην επαρχια δεν εχουν δει ποτε κρανος παρα μονο σε φωτογραφιες τυχαια στο ιντερνετ. κυκλοφορω με τη μηχανη με μπουφαν, κρανος και γαντια και με κοιτανε σαν να βλεπουν ufo. ενας γνωστος με μηχανη οταν το ρωτησα γιατι δε φοραει κρανος, μου λεει "αν με δουνε θα με κοροϊδευουν για 5 μερες". αναρωτιεμαι τι θα πουνε στη μητερα του αν "χτυπα ξυλο", γινει κατι. κριμα, κριμα, κριμα. οδηγουσα παπι απο μικρος και κανενας δε μου ειπε ποτε ποσο σημαντικο ειναι να φορας κρανος! εβλεπα γονεις και θειους να γυρνανε απο ταξιδι και να βγαζουν τη ζωνη ασφαλειας γιατι μπενανε σε περιοχη που την "γνωριζουν" γιατι ζουνε εκει 10 χρονια. δεν υπαρχει καμια σωτηρια δυστυχως. ο ελληναρας που εχουνε μεσα τους καποιοι δεν θα φυγει ποτε! Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 28 , 2013 από τον vaggelisK8600 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ktm power 1.330 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28 , 2013 τον εχω βιωσει αυτο το ρατσιμο! απιστευτη η βλακεια που υπαρχει στο μυαλο του ελληνα! ξερω πολλους που πεσανε πολλες φορες και μυαλο δε βαλανε και ουτε προκειται να βαλουν. επικρατει η λογικη "ελα μωρε, μεχρι την καφετερια-περιπτερο-μπουγατσα θα παω, τι να το κανω το κρανος"? στην επαρχια δεν εχουν δει ποτε κρανος παρα μονο σε φωτογραφιες τυχαια στο ιντερνετ. κυκλοφορω με τη μηχανη με μπουφαν, κρανος και γαντια και με κοιτανε σαν να βλεπουν ufo. ενας γνωστος με μηχανη οταν το ρωτησα γιατι δε φοραει κρανος, μου λεει "αν με δουνε θα με κοροϊδευουν για 5 μερες". αναρωτιεμαι τι θα πουνε στη μητερα του αν "χτυπα ξυλο", γινει κατι. κριμα, κριμα, κριμα. οδηγουσα παπι απο μικρος και κανενας δε μου ειπε ποτε ποσο σημαντικο ειναι να φορας κρανος! εβλεπα γονεις και θειους να γυρνανε απο ταξιδι και να βγαζουν τη ζωνη ασφαλειας γιατι μπενανε σε περιοχη που την "γνωριζουν" γιατι ζουνε εκει 10 χρονια. δεν υπαρχει καμια σωτηρια δυστυχως. ο ελληναρας που εχουνε μεσα τους καποιοι δεν θα φυγει ποτε! απο τις καλυτερες διαφημησεις που εχω δει τα τελευταια 10 χρονια αν οχι η καλυτερη Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
geo600 25 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28 , 2013 ηλπιζα πως μετα απο δεκα χρονια θ αλλαζε αυτο που περιγραφεις αλλα μαλλον οχι κατι που διαπιστώνω οποτε πάω κ εγω στο χωριο π μεγαλωσα..λοιπον και πριν μια δεκαετια η ιδια "λογικη" επικρατουσε μόνο που τότε δεν ηταν τόσο διαδεδομενο τ ιντερνετ για ν ενημερώνονται κ οι ανηλικοι δυκικλιστες που ομολογουμένως επιδεικνύουν παθος για τ μοτο!το κακό ειναι πως αυτοι π χλεβαζουν τη χρηση κράνους παρολο που καβαλουν ακομα κ μετα απο χρόνια και αρκετες "σουπες" συνεχιζουν να παραμένουν οι ιδιοι μπουφοι και να μη φορουν κράνος.δυστυχως απουσιαζει παντελως η μοτοσυκλετιστικη παιδια με θυματα τους ιδιους τους δικυκλιστες.ειναι κατανοητο πως έρχεσαι σε δύσκολη θέση οταν οι άλλοι σε παροτρύνουν ουσιαστικα να μη φορας κρανος κ εσυ κανεις τ αντιθετο,αλλα εννοείτε πως εσυ θα το φορας κανονικα(ειδικα με τοσα ωραια σχεδια ειναι και μουρατα τα περισσότερα).το ευτυχες ειναι πως παρα το νεαρο της ηλικιας σ εχεις τη καταλληλη παιδεια του μοτοσυκλετιστη,κ αν θες και μια προβλεψη..μονο εσυ πιθανο θα παραμεινεις ουσιαστικα μηχανόβιος αφου σέβεσαι τη μηχανόβια πλευρα του εαυτού σου(συνηθως οι υπολοιποι με τη παροδο των χρόνων απλα καβαλουν με την ίδια αλλοκοτη συμπεριφορά).μπράβο λοιπον και σ ευχομαι τα καλύτερα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
geo600 25 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28 , 2013 <p>ηλπιζα πως μετα απο δεκα χρονια θ αλλαζε αυτο που περιγραφεις αλλα μαλλον οχι κατι που διαπιστώνω οποτε πάω κ εγω στο χωριο π μεγαλωσα..λοιπον και πριν μια δεκαετια η ιδια "λογικη" επικρατουσε μόνο που τότε δεν ηταν τόσο διαδεδομενο τ ιντερνετ για ν ενημερώνονται κ οι ανηλικοι δυκικλιστες που ομολογουμένως επιδεικνύουν παθος για τ μοτο!το κακό ειναι πως αυτοι π χλεβαζουν τη χρηση κράνους παρολο που καβαλουν ακομα κ μετα απο χρόνια και αρκετες "σουπες" συνεχιζουν να παραμένουν οι ιδιοι μπουφοι και να μη φορουν κράνος.δυστυχως απουσιαζει παντελως η μοτοσυκλετιστικη παιδια με θυματα τους ιδιους τους δικυκλιστες.ειναι κατανοητο πως έρχεσαι σε δύσκολη θέση οταν οι άλλοι σε παροτρύνουν ουσιαστικα να μη φορας κρανος κ εσυ κανεις τ αντιθετο,αλλα εννοείτε πως εσυ θα το φορας κανονικα(ειδικα με τοσα ωραια σχεδια ειναι και μουρατα τα περισσότερα).το ευτυχες ειναι πως παρα το νεαρο της ηλικιας σ εχεις τη καταλληλη παιδεια του μοτοσυκλετιστη,κ α%u Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
netrionio 25 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2013 Λοιπόν ευκαιρία να βγάλω και εγω το εσωψυχό μου! Έμενα Αθήνα και πάντα για τις μετακινήσεις μου είχα αυτοκίνητο. Λόγω οικονομικής κρίσης, μετακομίζω Κέρκυρα, και <<κατάντησα>> να μην έχω καν αυτοκίνητο αλλά ένα Daytona 125 παπάκι. Πρωτη φορά μηχανή λοιπόν, και αφου είναι και το μοναδικο μέσο μετακίνησης και αφου δεν εχω και εμπειρία , λογικό μου φαινόταν να αγοράσω κράνος, Caberg τελικά πήρα. Ένα μπουφανάκι ΙΝΟΧ της Colori, γάντια κτλ. Γενικά δεν είχα οπως πολλοι απο εδω μεσα τριβη με παρεα με μηχανες μικρος, γιατι οπως ειπα στα 29 αγόρασα παπι. Και προς μεγάλη μου έκπληξη αρχίζουνε όλοι να με κράζουνε!!! Ρε και παπί έχεις τι νομίζεις οτι έχεις R1 και αγόρασες μπουφαν Colori 200€ ??? Ασε ρε που θες και κράνος αμα πεσεις πανω στον αλλο το κράνος θα σε σωσει?? Αυτά τωρα λόγια απο <<φίλο>> μου! Οταν τα άκουσα επαθα πλάκα!! Κοιτα τον φοραει εξοπλισμο για να ανεβει στο παπι και με δειχνουν με το δαχτυλο!!! Ε ο χαζος άλλαξε λάστιχα αμεσως με καινουργια μηχανη σιγα ρε τι οδηγας? Χαχαχα παπι εχεις και νόμιζα έχεις Street με κράνος και Jacket! Μια μέρα δεν άντεξα και ρωτάω αυτο το <<φίλο>> μου: Οκ αν σκασεις με το κεφάλι σε μια κολωνα η σε ενα αυτοκίνητο με 50 χλμ, θα δει πρωτα η κολωνα αν οδηγας παπι η street για να σου ανοιξει το κεφάλι? Μια έκφραση κοροιδιας έκανε και δεν απαντησε. Απο τότε λοιπόν παρατηρουσα καλοκαιρινους μηνες ποιος φοραει κράνος. ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΕΝ ΦΟΡΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!!! Οταν λεμε κανενας μιλαμε για ποσοστο 90++%!!! Το χειμώνα δεν κυκλοφορει σχεδον κανεις οχι γιατι κρυώνουν αλλα γιατι ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ! Μιλάμε η άγνοια είναι σε επίπεδα αφρικανικής χώρας δεν το περίμενα με τίποτα. Φυσικά καποιοι μηχανόβιοι φίλοι μου πχ που κάνουν enduro κτλ μου λενε και με 50ρακι να πηγαινεις παντα εξοπλισμος!!! Αλλα γενικά θέλω να πω: Κανένας δεν θα σε προφυλάξει απο κρύο, υγρασία, βροχή, πέσιμο, ατύχημα. Ο εξοπλισμός μου είναι ο καλύτερος φίλος μου. Όσοι κράζουνε τους γράφω στα αρχίδια μου και τόσο πιο πολύ πορωνομαι να προστατεύομαι! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
karellen 11.557 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2013 (τροποποιήθηκε) Λοιπόν ευκαιρία να βγάλω και εγω το εσωψυχό μου! [...] Εχε υπ' όψη σου ότι πίσω από τον ένα που σε κράζει υπάρχουν δέκα που σε θαυμάζουν κι ας μη το λένε. Ακόμα κι ο 'φίλος' σου θα ήθελε να φοράει το τούμπανο το Colori,άσχετα αν κοροϊδεύει, για το θεαθήναι! Μη μασάς. Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 29 , 2013 από τον karellen 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
klab 7.408 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2013 Στην Πάτρα είναι ένα παλικάρι που κυκλοφορεί ένα PCX 150 μπορντώ, με ένα μαύρο κράνος Shoei, Dainese (μπουφάν-παντελόνι) και μπότες, όποτε τον πετυχαίνω κάθομαι και τον χαζεύω-θαυμάζω και σπάνια τον προσπερνώ εκτός αν βιάζομαι. Στην πλειοψηφία εδώ πάει ο ξεκράνωτος σύννεφο, ακόμα πιο σπάνια να δεις κάποιον με μπουφάν. Χθες τον είδα πάλι, τούμπανο ο μάγκας. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΣΑΒΒΑΣ 8.010 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2013 Στην Πάτρα είναι ένα παλικάρι που κυκλοφορεί ένα PCX 150 μπορντώ, με ένα μαύρο κράνος Shoei, Dainese (μπουφάν-παντελόνι) και μπότες, όποτε τον πετυχαίνω κάθομαι και τον χαζεύω-θαυμάζω και σπάνια τον προσπερνώ εκτός αν βιάζομαι. Στην πλειοψηφία εδώ πάει ο ξεκράνωτος σύννεφο, ακόμα πιο σπάνια να δεις κάποιον με μπουφάν. Χθες τον είδα πάλι, τούμπανο ο μάγκας. Έτσι να βλέπετε τους σκουτεράδες να μαθαίνετε κάγκουρες ! :crazy: Υ.Γ.Πλάκα φιλιά και καλημέρες ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mi_ka 2.388 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2013 (τροποποιήθηκε) ...ηλπιζα πως μετα απο δεκα χρονια θ αλλαζε αυτο που περιγραφεις αλλα μαλλον οχι κατι που διαπιστώνω οποτε πάω κ εγω στο χωριο π μεγαλωσα..λοιπον και πριν μια δεκαετια η ιδια "λογικη" επικρατουσε... Είναι γενικό πρόβλημα επιπέδου μας σαν λαός: -Πάνε ταξίδι Ρουμανία και βλέπουν το φτωχοχώρι να είναι νοικοκυρεμένο στην τρίχα χωρίς ίχνος σκουπιδιού και ας κυκλοφορούν οι "φτωχομπινεδιάρηδες" Ρουμάνοι με κάρα... -Βλέπει μια φίλη μου στην Αθήνα την Πολωνέζα μαμά να σηκώνει από το αυτί το πιτσιρίκι της που τόλμησε να κάτσει στην αναπηρική θέση του λεωφορείου... -Σε άλλο ταξίδι στην Τσεχία άξαφνα μέσα στο χωριό βλέπει ο κολλητός την τοπική λέσχη καράτε να έχει βγει τζόγκιγκ... Σε αντιδιαστολή με: - Κάθε καλοκαίρι που έρχονται οι πιτσιρικάδες βλαστημάω με το σκουπιδομάνι που αφήνουν κάθε μέρα, για να το φάνε στα μούτρα την επομένη στο ίδιο μέρος που κάθονται και χαβαλεδιάζουνε όλη μέρα - χέζουνε εκεί που τρώνε ένα πράμα... - Βλαστημάω κάθε φορά που σταματώ με το πλαστικομάνι στις άκρες του δρόμου και την έλλειψη νοικοκυροσύνης του πλούσιου και καλά χωριού με τα έργα-πλυντήριο-επιδοτήσεων να ρημάζουνε... -Τραβάμε το διάολο μας με τις αναπηρικές θέσεις κάθε φορά που πάμε στηνν πόλη -Οι πιτσιρικάδες όλο μαγκιά-κλν και χαζολόγημα χωρίς καμμία επικοδομητική ενασχόληση παρά τον πλούτο της περιοχής (αν και δοξασοι, ένα νέο γηπεδάκι δείχνει πως τουλάχιστον η μπάλα τους κάνει λίγο κλικ...) Όσοι κράζουνε τους γράφω στα αρχίδια μου και τόσο πιο πολύ πορωνομαι να προστατεύομαι! Παρόλο που είμαστε ευπρεπές-γκαχ-γκουχ φόρουμ, προτείνω στους μοντς να μην πειράξουν τα παραπάνω σοφά γραφόμενα. Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 29 , 2013 από τον Mi_ka 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mavri gata 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2013 σου μιλαω σαν παιδι της ηλικας σου μιας και ειμαι 18 παλι καλα στην δικια μας παρεα φοραμε παντα κρανος ολοι (συνηθος και το δικαβαλο), μερικοι απο εμας και μπουφαν. και οδηγαμε ολοι 125cc. θα σου δοσω ενα παραδειγμα πριν 2 βδομαδες τρακαρα και εφυγα με το ΚΡΑΝΟΣ πανω στο αμαξι και το κρανος εκανε βαθουλομα στο αμαξι *(σκεψου πηγαινα με 40 το πολυ) αν δεν φοραγα το κρανος δεν νομιζω να μπορουσα να γραφω αυτη την στιγμη εδω και εμεις εχουμε εδω περα καγκουρες που γελαν με το κρανος αλλα αν εβλεπαν τον φιλο τους με το κεφαλι κοματια. θα επαιρναν ενα παραδειγμα με το χειροτερο τροπο, ρε και το 50ρι σκοτωνει και το 1000. απλα μην σε ενδιαφερι η γνωμη των αλλων.... γιατι πολλες φορες ειναι λαθος 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες