Jump to content

Recommended Posts

Μην μαλωνετε ρε!!!

Στην καταναλωση σας περναω και τους δυο :uglystupid2:

Μακραν!!!!!!

Γιωργο χειμωνας ειναι, η δουλεια πεσμενη.....

Καταλαβαινεις......

:P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ωραια δουλεια Πετρο! :_thumbsup: Μερακλιδικη και πολυ χρησιμη. Μπαινει στα υπ' οψιν... :_thumbsup:

ΥΓ. Γιατι διαβαζοντας τον τιτλο αρχικα ειδα: "Alarm για ολες τις γυναικες"; :uglystupid2::mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οκ καλο,το εχω κανει στο παρελθον αλλα να εχετε υπ οψιν οτι το ρελε μπορει να μην αντεξει το ρευμα για 4 φλας αναμενα ταυτοχρονα και να κολλησει!

Σε παπι που το εκανα το επαθε αλλα ειχε και μικρο κοστος η αντικατασταση.

Μετα δεν το πολυχρησιμοποιουσα.

Προσοχη λοιπον! :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον kostasV

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειδικά για μένα που δεν έχω είναι πολύ χρήσιμο post!

Καιρό το έλεγα να βάλω κάπως και το είχα στο πρόγραμμα. Μου έλυσες λίγο τα χέρια αφού δε θα χρειαστεί και πολύ ψάξιμο πλέον!

Ευχαριστώ!

+1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χρονια πολλα και καλη χρονια με υγεια! ηθελα να ρωτησω τουσ κλεφτεσ ρευματος ετσι θα τους ζητησω? πρεπει να πω οτι τα θελω για χρηση σε 12βολτη μπαταρια? παντως μπραβο σου εκανες καλη δουλεια!!!

Τροποποιήθηκε από τον ALX

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χρονια πολλα και καλη χρονια με υγεια! ηθελα να ρωτησω τουσ κλεφτεσ ρευματος ετσι θα τους ζητησω? πρεπει να πω οτι τα θελω για χρηση σε 12βολτη μπαταρια? παντως μπραβο σου εκανες καλη δουλεια!!!

Οι κλεφτες ρευματος χρησιμοποιουνται κυριως σε χαμηλης εντασης καλωδια ρευματος.

Ειναι μια παρα πολυ απλη στη συλληψη κατσκευη που σου επιτρεπει να κλεψεις ή να δωσεις ρευμα σε ενα καλωδιο χωρις να γδερνεις να κολλας κτλ κτλ.

Θα τους βρεις ειτε σε ηλεκτρολογικα αυτοκινητων ειτε σε καταστημα με ηλεκτρονικα εξαρτηματα (ολοκληρωμενα, πυκνωτες, αντιστασεις, τρανζιστορ κτλ κτλ)

Το κοστος τους ειναι ελαχιστο και αν θελεις αφου ενωσεις καλωδια με αυτους περνα και δυο τρεις στροφες μονωτικη ταινια απο πανω τεντωνοντας καλα για να αποφυγεις παρατραγουδα απο την υγρασια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπραβο παιδια !!!!ωραια πατεντα και χρησιμη!!!!!!αντε να δω ποτε θα βρω χρονο να το κανω αλλα και παρεα για να το φτιαξουμαι μαζι γιατι δεν μπορω να βρω το ρελιε των φλας!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ καλό Πέτρο. Θα σημειώσω μόνο δύο πράγματα:

1. Άλλαξε τον διακόπτη με φωτιζόμενο (πράσινο θα έλεγα), σαν αυτούς εδώ, θύμισέ μου να σου φέρω έναν στην πίτα.

2. Πέρνα μια βαζελίνη τα πλαστικά σου.whistling.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

διαολε!!! :D

ρε Πετρο διαβαζοντας το θεμα "alarm", καταλαβα συναγερμος. βλεποντας και τα υλικα, σκεφτηκα "ωραια, δεν χρειαζεται και πολλα". μετα ο διακοπτης (που θεωρητικα θα ενεργοποιουσε τον συναγερμο) με εβαλε σε υποψιες "τι διαολο? ο κλεφτης δεν θα βλεπει τον διακοπτη για να τον κλεισει οταν αρχισει να λειτουργει? και τα φλας που κολανε (αααα!!! για να εχει φωτεινη ενδειξη)? σειρηνα? καποιο ηχητικο εξαρτημα? και τοσα μπραβο και + απο τα παιδια σημαινει οτι λειτουργει...".

τι βλακας ειμαι Θεε μου!! :sweatdrop:

ωραιο θεματακι ομως!! :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον xourafis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λιγο off-topic μεν, σχετικο με Φουρναντερο ομως δε.

Για οσους ενδιαφερονται, επεσε στα χερια μου το service manual το οποιο θεωρείται στην honda ως accessory extra. "Μολις" 512 σελιδες με πληροφοριες για ψαγμενους και μην. Οποιος ενδιαφερεται για μια κοπια, στελνει ΠουΜου.

Raflinos.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή σκέφτομαι να κάνω κάτι παρόμοιο τώρα (για 12βολτη πρίζα πάω) θέλω να ρωτήσω για τον διακόπτη:

Με βροχή δεν βραχυκυκλώνει αυτός; Είναι αδιάβροχος; Αν όχι τότε αδιαβροχοποιήται; Εγώ ζήτησα αδιάβροχο και με στείλανε αδιάβαστο όταν μου πρότειναν ένα διακόπτη ΤΕΡΑΣ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

διαολε!!! biggrin.gif

ρε Πετρο διαβαζοντας το θεμα "alarm", καταλαβα συναγερμος. βλεποντας και τα υλικα, σκεφτηκα "ωραια, δεν χρειαζεται και πολλα". μετα ο διακοπτης (που θεωρητικα θα ενεργοποιουσε τον συναγερμο) με εβαλε σε υποψιες "τι διαολο? ο κλεφτης δεν θα βλεπει τον διακοπτη για να τον κλεισει οταν αρχισει να λειτουργει? και τα φλας που κολανε (αααα!!! για να εχει φωτεινη ενδειξη)? σειρηνα? καποιο ηχητικο εξαρτημα? και τοσα μπραβο και + απο τα παιδια σημαινει οτι λειτουργει...".

τι βλακας ειμαι Θεε μου!! sweatdrop.gif

ωραιο θεματακι ομως!! _thumbsup.gif

κι ελεγα ειμαι ο μονος που σκεφτηκε ετσιuglystupid2.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή σκέφτομαι να κάνω κάτι παρόμοιο τώρα (για 12βολτη πρίζα πάω) θέλω να ρωτήσω για τον διακόπτη:

Με βροχή δεν βραχυκυκλώνει αυτός; Είναι αδιάβροχος; Αν όχι τότε αδιαβροχοποιήται; Εγώ ζήτησα αδιάβροχο και με στείλανε αδιάβαστο όταν μου πρότειναν ένα διακόπτη ΤΕΡΑΣ;

Στα ποδαρακια του διακοπτη κολλησα τα καλωδια και τα εντυσα μεχρι επανω με θερμοσυστελλωμενο σωληνακι το οποιο στη συνεχεια ζεστανα και ουσιαστικα στεγανοποιηθηκαν οι επαφες του.

Δεν αφησα ομως ουτε χιλιοστο μεταλλου ακαλυπτου.

Στη συνεχεια περασα και ολο το διακοπτη απο την κατω πλευρα δυο στροφες μονωτικη ταινια τεντωνοντας πολυ καλα και το περασα.

Θεωρησα οτι η στεγανοποιηση του ειναι επαρκης αν και δεν το εχω δοκιμασει μεχρι τωρα.

Αν θελεις παντως αφου κανεις τα παραπανω μπορεις να βαλεις στην πατουρα του διακοπτη (εκει ακριβως οπου θα πατησει στο πλαστικο) μια σταλιτσα σιλικονη γυρω γυρω, στη συνεχεια να βαλεις το διακοπτη να πατησει καλα επανω και οτι τυχον ξερασει (απο σιλικονη) το κοβεις προσεκτικα με μαχαιρακι.

Βεβαια το δικο μου εχει το πλεονεκτημα οτι το πλαστικο ειναι τοσο ψηλα που δεν κινδυνευω απο νερα απο κατω και απο πανω θεωρω οτι καλυφθηκα.

Ο χρονος θα δειξει!!!

Τροποποιήθηκε από τον FOURNARIS

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θα αναβουν και τα 4 φλας η μονο τα 2 μπροστινα??

Για alarm εγραψα. Δηλαδη να αναβουν και τα τεσσερα φλας ταυτοχρονα. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραίος φίλε.Και ήθελα κάτι τέτοιο.Το επόμενό μου mod.Αυτούς τους "κλέφτες" ρεύματος πως τους λένε κανονικά και τι χαρακτηριστικά έχουν;Μόνο ένας τύπος είναι;Ευχαριστώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πέτρο βοήθησε με λίγο!

Με τι κριτήριο πήρες 6Α διακόπτες?

Η ενταση του ρευματος σε αντιθετη περιπτωση (πιο μικρος δηλαδη) θα εκαιγε το διακοπτη.

Οι κλεφτες ρευματος ετσι λεγονται παιδια. Αν υπαρχουν πολλοι τυποι στην αγορα δεν ξερω.

Λογικα ρωτατε σε παραπανω απο δυο κατστηματα και βλεπετε.

Καλη προσπαθεια!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πέτρο ακόμη μια βοήθεια!

6Α διακόπτη πήρες ανάλογα με την μπαταρία σου?

Εμένα που είναι 12V 3Ah τι διακόπτη ταιριάζει!

Πήρα έναν σαν αυτόν

0103.jpg

Νομίζω είναι για κύκλωμα 220V!

Μπερδεύτηκα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διόδους γιατί πήρες?

Χρειάζονται?

Με τι κριτήριο πήρες τις διόδους?Ανάλογα με τι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα αμπέρ του διακόπτη μπορείς να τα υπολογίσεις ανάλογα με τα συνολικά watt των 4 λαμπών των φλας σου που θα λειτουργούν ταυτόχρονα.

Π.χ. αν η κάθε λάμπα είναι 21W, έχεις 4*21=84 Watt, οπότε από τη σχέση V*A=W => A=W/V => A=84/12=> A=7 Ampere θα περνάνε από τον διακόπτη σου, οπότε εσύ θα πρέπει να βάλεις έναν λίγο μεγαλύτερο.

Αν η κάθε λάμπα είναι 10W, 4*10=40 Watt, A=W/V=40/12=3.33 Amp

Αν έχεις 6βολτο σύστημα, όπου V=6 volt (Εγώ έβαλα V=12 volt στα παραδείγματα)

Οι δίοδοι χρειάζονται επειδή με αυτήν την εγκατάσταση θα συνδέσεις τα αριστερά και τα δεξιά φλας μεταξύ τους. Αν δεν βάλεις διόδους, κάθε φορά που βγάζεις φλας αριστερά ή δεξιά, τα φλας θα ανάβουν όλα μαζί (σαν να πάτησες τα αλάρμ). Είναι υπερβολή να υπολογίσεις τις διόδους, οι 6Α που λέει ο Πέτρος φτάνουν και περισσεύουν. ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα