Jump to content

hayabusas

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  6.479
 • Εγγράφηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  25

Όλο το περιεχόμενο του μέλους hayabusas

 1. hayabusas

  Φωτισμός Innova 125i

  Αν έχεις μετασχηματιστή, δώσε 3VAC σε ένα led. Θα αναβοσβήνει με συχνότητα 50Hz. Το λεδ δεν ανάβει στην ανάποδη πολικότητα, δεν καίγεται, δεν αυτώνει, δεν κάνει, δεν ράνει. Μόνο σβήνει. Η γεννήτρια των μοτό γενικά είναι εναλλασσομένου μεταβλητής συχνότητας. Η συχνότητα εξαρτάται (μπακάλικα) από το ρυθμό περιστροφής του κινητήρα. Όσο ανεβαίνουν οι rpm, τόσο ανεβαίνει η συχνότητα. Στο led σου ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΩ ότι σε χαμηλές στροφές απλά έσβηνε με συχνότητα αντιληπτή. Αν έσβηνε στα γκάζια με ρυθμό πχ 200Hz, τι να πάρει χαμπάρι το ανθρώπινο μάτι??? Μπορείς, δύο πηγές ανεξάρτητες με έναν κοινό πόλο να έχεις. Δεν είναι βραχυκύκλωμα. Κάτσε γιατί τώρα είμαι στο φεύγα, πιστεύω θα επανέλθω.
 2. Αν έχεις καβαλήσει πεζοδρόμιο και σε κλείσουν, καλύτερα μην πάρεις τροχαία....
 3. hayabusas

  Φωτισμός Innova 125i

  Αχιλλέα η λειτουργία των φώτων γίνεται με AC. Ο "ουδέτερος" είναι πάνω στο σασί σύμφωνα με αυτήν την εικόνα upload image άρα εσύ πρέπει να μετρήσεις σασί ("ουδέτερο") και ντουί Η4 ("φάση")
 4. hayabusas

  Φωτισμός Innova 125i

  Αχιλλέα αν θες στείλε μου μια τη φώτο για το ηλεκτρικό διάγραμμα ώστε να δω αν παίρνει ρεύμα από ανορθωτή ή απευθείας εναλλασσόμενο. Θα ρισκάρω να πω και πάλι ότι παίρνει απευθείας εναλλασσόμενο. Το ότι δεν μπόρεσες να πάρεις μέτρηση ΙΣΩΣ έχει να κάνει με το πολύμετρο που χρησιμοποίησες. Το σύστημα φόρτισης παράγει τάση υψίσυχνη και μάλλον μη μετρήσιμη από το πολύμετρό σου.
 5. Όμορφη και περιποιημένη δουλειά έκανες Αχιλλέα και μπράβο για το μεράκι σου. Δύο πράγματα, αν ξέρεις: πόση κατανάλωση ρεύματος έχουν τα γκριπ? Η μπαταρία θα φορτίζει όταν τα έχει πχ στο φουλ? Επίσης ρελέ που θα ενεργοποιείται πχ από φώτα asap. Όλο και κάποια φορά κάτι θα ξεχάσεις και δε λέει να ρημάξεις τη μπαταρία (πλήρης αποφόρτιση)
 6. hayabusas

  Φωτισμός Innova 125i

  θα έλεγα καλύτερα να βάλεις τους δύο ακροδέκτες από το πολύμετρο στο ντουί απευθείας.
 7. hayabusas

  Φωτισμός Innova 125i

  Στα παπιά και στα μηχανάκια μικρού κυβισμού ΓΕΝΙΚΑ υπάρχει η τάση να υπάρχουν 2 ξεχωριστά ηλεκτρικά κυκλώματα: ένα για συσκευές που πρέπει να δουλεύουν με dc (ηλεκτρονική ανάφλεξη, μίζα, μπεκ ψεκασμού, φόρτιση μπαταρίας) και ένα για συσκευές που δεν χρειάζεται να δουλεύουν με dc, όπως τα φώτα. Η λάμπα δουλεύει και αποδίδει το ίδιο τόσο με dc όσο και με ac. Τα οφέλη ωστόσο που υπάρχει από κάτι τέτοιο είναι ότι α) έχεις 2 ανεξάρτητα κυκλώματα σε περίπτωση βλάβης β)η μπαταρία φορτίζει σε όλες τις συνθήκες (μικρός κινητήρας -> μικρή γεννήτρια -> μικρές παροχές σε ρεύμα) γ) μικρός ανορθωτής χωρίς σταθεροποίηση (τη δουλειά την κάνει η μπαταρία) Δεν ξέρω για το συγκεκριμένο μηχανάκι τι ισχύει, ωστόσο είναι εύκολο να το διαπιστώσεις. Με ένα πολύμετρο μέτρα όποια λάμπα είναι ευκολότερα προσβάσιμη, κωλοφάναρο ή μπροστά. Μέτρηση AC, αν δεις ότι έχεις μέτρηση, το βρήκες. Αν είναι 0, σημαίνει ότι είσαι στο DC
 8. 1 με 1.5 πόντο ΔΕΝ το καλύπτεις με στόκο (παρετίνα θα τη βρεις στα μαγαζά) γιατί α) είναι αρκετά "νερουλή" άρα θα κρεμάει διαρκώς και β)δεν είναι προιόν αντοχής. Η σωστή δουλειά για τον σκιντζή (όχι επαγγελματία μάστορα δηλαδή) είναι με επισκευαστικό σοβά (υπάρχει και ταχύπηκτος) και, ανάλογα πώς είναι η υπόλοιπη-διπλανή επιφάνεια, αντίστοιχο τελείωμα.
 9. Μία από τις βασικές αρχές διαπραγμάτευσης είναι να ζητήσεις παράλογα πράγματα με το καλημέρα ώστε να τα βρείτε στη "μέση". Μίλα μεδικηγόρο για αντικατάσταση μοτοσικλέτας ώστε να πετύχεις καινούργιο κινητήρα. Δε θα μου άρεσε επ ουδενί το ολοκαίνουργιο μηχανάκι να σκορπίσει στα εξ ων συνετέθη στα χέρια κανενός. Δικηγόρο και πίεση τρελή.
 10. Μεγάλο ξενέρωμα Μιχάλη, σίγουρα. Εδώ ξενέρωσα εγώ που δεν είναι δική μου μηχανή, πόσο εσύ.....
 11. Μου το έχουν πει αυτό αλλά είναι για επίπεδο rookie (και βγάλε) όπως εγώ? Αυτή η εφαρμογή της φωτογραφικής έσκιζε. Αν δεν βρω κάτι άλλο, θα παω σε φωτοσοπ, αλλά ελπίζω έως τότε......
 12. Είχα μια canon compact φωτογραφική μηχανή η οποία σου έδινε τη δυνατότητα να τραβήξεις κάποιες φώτο και μετά, στον υπολογιστή, μέσω της εφαρμογής που έδινε η canon να της κάνεις μία (σαν πανοραμική) με τη διαφορά ότι ο χρήστης δεν χρειαζόταν να κάνει τίποτα περισσότερο από τα "κλικ". Κάποιες online εφαρμογές που βρήκα απλά ενώνουν τις φώτο (άρα θα πρέπει το τέλος της μίας να ταυτίζεται απόλυτα με την αρχή της άλλης) και τίποτα περισσότερο. Υπάρχει κάποια δωρεάν εφαρμογή ή online tool που να το κάνει?
 13. Οι κωδικοί ανταλλακτικών εργοστασίου (part number) δεν αντιστοιχούν σε κωδικούς ρουλεμάν. Είναι αναγκαίο, προκειμένου να μην τα πληρώσεις βαπορίσια, να πας με τα ρουλεμάν στο χέρι. Σε κανένα μαγαζί ρουλεμάν δε θα βγάλεις άκρη, είναι βέβαιο αυτό.
 14. Δεν έχω γνώση επί της ιδιαιτερότητας των ανταλλακτικών που χρειάζεται ΑΛΛΑ όταν έπαψα να είμαι κουτάβι και σύγκρινα τιμές αντιπροσωπείας σε τσιμούχες-ρουλεμάν με "κοινά" του εμπορίου, μου έφυγε το κλαπέτο. Τσιμούχα εμπορίου 0,60€, αντιπροσωπείας 4€. Αν υπάρχει η δυνατότητα, λύσε το μηχανάκι, έχε στο χέρι τα ρουλεμάν που χρειάζεσαι και δε νομίζω ότι θα δώσεις πάνω από 30-40€.
 15. Να κάνω μια αφελές ερώτηση, που λένε. Για τι κόστος συζητάμε και τι παλαιότητας ρουλεμάν? Να πιάσει να λύσει το μηχανάκι, να καθαρίσει γρασσάρει κάνει ράνει και βλέπουμε? Θεωρώ ότι το κόστος των ανταλλακτικών θα είναι γύρω στα 30€ κι ότι δεν αξίζει για ένα τέτοιο "μικρό κόστος" και τόσο χρονοβόρα δουλειά να βάλει τα ίδια.
 16. Δεν είμαι αγρότης κι ούτε έχω κάποιον που θα μπορούσα να το κάνω. Όχι, δεν υπάρχει τρακτέρ. Αυτό προυποθέτει (πέρα όλων των άλλων) ότι γίνεται σε περίοδο κατάλληλη. Τύπου Οκτώβρη ή και αργότερα. Εγώ δεν έχω τη δυνατότητα να ασχοληθώ πέρα από τις καλοκαιρινές διακοπές. Όταν δούλεψα το δανεικό, απόρησα πώς έκανα τόσο καιρό δουλειά χωρίς αυτό. Η χειρωνακτική εργασία προσωπικά ξεκουράζει το μυαλό μου. Όσο για τις κότες, no comments.
 17. Από κάποιο σημείο και ύστερα έχασα το λογαριασμό (κόστος) των μετατροπών που έχεις κάνει. Αν όχι άλλο ένα μηχανάκι, σίγουρα πολύ κοντά. Φορ δε ρέκορντ η ερώτηση, όλο αυτό το έκανες/έστησες για το χόμπι σου? Ή λαμβάνεις (ή σκοπεύεις να λάβεις) μέρος σε αγώνες? Ρωτώ επειδή είναι του-ματς για μέσο αναβάτη, αν δεν αποσκοπεί κάπου. Όπως και να χει σε ευχαριστώ που το μοιράστηκες.
 18. Τώρα στα γεράματα αποφάσισα να ασχοληθώ έντονα με τις αγροτικές εργασίες. Κλαδέματα, κόψιμο στα χόρτα κλπ. Το πρόβλημα που έχω είναι ο όγκος των κλαδιών. (Τσακίζω και κάτι ελιές που δε τις θέλω) ωστόσο είναι εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία το κόψιμο καθάρισμα των μικρών κλαδιών. Πήγα στο μαγαζί που πήρα τα άλλα εργαλεία και μου πρότεινε τον θρυμματιστή - κλαδοτεμαχιστή που έχει για έως 35mm διάμετρο ξύλου. Οι 2 ερωτήσεις μου όμως δεν έλαβαν ικανοποιητική απάντηση: σε ξερά ξύλα (προφανώς έως 35mm) το μηχάνημα μπορεί να ανταπεξέλθει? Επίσης όταν ρίχνεις κλαδιά πχ ελιάς (με φύλλα κλπ) γίνεται δουλειά ή στομώνει και θέλει καθάρισμα κλπ? Τα βίντεο που έχω δει στο νετ όλοι βάζουν κλαδιά, χωρίς να είμαι σίγουρος αν το κάνουν επειδή θα χρησιμοποιηθούν τα παράγωγα σε κάτι ή δεν μπορεί να τα αλέσει. Έχει κάποιος φίλος τέτοιο μηχάνημα ή εμπειρία?
 19. Δεν υπάρχει κιτ επισκευής για την εν λόγω τρόμπα?
 20. H κατάλληλη γεννήτρια εξαρτάται από το μηχανάκι. Θέλω να πω ότι δε γίνεται να βρεις να κουμπώνει η πλάκα με τα πηνία στο μηχανάκι σου και να μην έχει ηλεκτρικές διαφορές. Αν ξέρεις 100% το "μαμά" κύκλωμα, δεν βλέπω για ποιο λόγο θα πρέπει να πειραματιστείς. Καλώς-κακώς στα μεγάλα μηχανάκια (όπου η ισχύς που μπορεί να παραχθεί είναι τέτοια που θα κατέστρεφε την μπαταρία) έχει καθιερωθεί να λέμε ένα ξερό "ανορθωτής" ενώ στην πραγματικότητα είναι δύο συσκευές σε ένα κουτί: ανορθωτής και σταθεροποιητής. Στα μικρού κυβισμού μηχανάκια (όπου είναι αντίστοιχα μικρή και η ισχύς της γεννήτριας) δεν είναι ασυνήθιστο να πετάνε μια απλή ανόρθωση ('η/και ημιανόρθωση) και να τελειώνουν όλα εκεί. Όχι. και πάλι συνήθως η ισχύς που παράγεται από το κύκλωμα φόρτισης είναι μικρή για να τροφοδοτεί λοιπά φορτία συν φόρτιση μπαταρίας. Αυτό δηλαδή που τελικά θα πετύχεις είναι το ρεύμα φόρτισης να μην επαρκεί οπότε θα ξεφορτίζζεις την μπαταρία σου. Και φυσικά στο τέλος θα την σκοτώσεις.
 21. Μην τρελαίνεσαι τσάμπα. Δεν ήρθε η καταστροφή. Άσε να δεις τι έχει ήδη συμβεί και μετά τα βάφεις μαύρα. Δε λέω ότι είναι ότι καλύτερο που σου ανέβασε θερμοκρασία, αλλά δε συνεπάγεται την καταστροφή. Ίσως να μην έχει συμβεί και τίποτα. Λύσε το θερμοστάτη και μετά βλέπεις.
 22. Α δεν είχα καταλάβει ότι μιλάμε για αυτήν την "φτηνή" εταιρεία...
 23. Πολύ καλύτερη δουλειά το 2ο αλλά 1) έχω βρει μόνο σε σπρέιτ και β) το κόστος είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ σε σχέση με γκασολίνα.
×
×
 • Create New...