Jump to content

ShapeshifterGR98

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  1412
 • Εγγράφηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  25

Όλο το περιεχόμενο του μέλους ShapeshifterGR98

 1. Η ηλεκτρονική στα καρμπυρατέρ αν δεν κάνω λάθος είναι για την ανάφλεξη του μπουζί (το αβάνς δηλαδή) και τον κόφτη. Βάλε πάλι την μανίσια να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Κάτι Ooracing και Apido CDI είναι για το τσίρκο. Εξάλλου με ηλεκτρονική κερδίζεις κάτι μεταξύ τίποτα και 0.5 φανταστικά άλογα.
 2. ShapeshifterGR98

  Γραναζομα

  Λίγα λόγια για το γρανάζωμα... Όταν αλλάζεις το γρανάζωμα σε ένα μηχανάκι πάντα κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις. Αν βάλεις μπροστά μεγαλύτερο γρανάζι το μηχανάκι θα κερδίσει σε πορεία (ή τελική μάλλον αν θες πες το), αλλά θα χάσει σε τράβηγμα και μπαμ. Αν βάλεις μικρότερο γρανάζι μπροστά θα κερδίσεις μπαμ/τράβηγμα αλλά θα χάσεις τελική. Το ακριβώς αντίστροφο ισχυεί για τα πίσω γρανάζια. Αν βάλεις πίσω μεγαλύτερο κερδίζεις μπαμ, αν βάλεις μικρότερο χάνεις μπαμ και παίρνεις τελική. Οι κατασκευαστές πριν βγάλουν ένα δίτροχο, είτε είναι 50αρι, είτε 125, είτε 600αρι supersport, πειραματίζονται με διάφορα γραναζώματα έτσι ώστε το μηχανάκι να διατηρεί μια ισορροπία μεταξύ τραβήγματος και τελικής. Είναι ένας μέσος όρος με λίγα λόγια. Τώρα το θέμα στα μικρά μοτέρ είναι το εξής: το γρανάζωμα έχει να κάνει με την ροπή, και σε παπίσιους κινητήρες η ροπή δεν είναι μεγάλη. Το δικό μου πχ είναι 125 και βγάζει σχεδόν 1kg ροπής (0.98 για την ακρίβεια). Αν βάλεις μεγαλύτερο γρανάζι μπροστά το μηχανάκι στην 4η θα κρεμάσει και δεν θα κερδίσεις τελική. Κερδίζεις όμως οτι σε πορεία (σε βόλτες πχ) θα βάζεις 4η και το μοτέρ θα δουλεύει με πιο χαμηλές στροφές άρα κερδίζεις λίγο παραπάνω οικονομία καυσίμου. Εγω στην θέση σου θα του έβαζα ένα 1 δόντι λιγότερο μπροστά, να πάρει λίγο παραπάνω τράβηγμα για να σηκώνεις και δικάβαλα λίγο πιο εύκολα. Μην μπεις στον κόπο να μακρύνεις το 72αρι γιατί θα το μετανιώσεις. Εδω στο δικό μου έβαλα 15Τ μπροστά (14 το στοκ), η 3η έφτανε 105 και με την 4η έριξα κλάμα γιατί απο το κρέμασμα του μοτέρ τα 105 έπεσαν στα 95.... ....ή απλά μένεις με αυτό που έχει ήδη το μηχανάκι. Αυτά.
 3. Απο Shell την έχω πατήσει και εγω στον Βόλο αλλά δεν θέλω να πω ποια πρατήρια είναι συγκεκριμένα. Απλά το ένα Shell ήτανε ούτε 1 λεπτό απο το σπίτι μου και πήγαινα εκεί για γέμισμα. Με τον καιρό έκανε ζημιά σιγά σιγά απο οτι φαίνεται. Ουσιαστικά ο ψεκασμός που είχα αρχικά χάλασε κυρίως απο σάπιες βενζίνες που έβαζα και όταν δούλευα ντελιβεράς. Όσο να ναι τα βράδια, έχει πολύ φόρτο εργασίας και έβαζα απο ένα Shell που ήτανε ανοιχτό μέχρι αργά. Πριν το πάω για αλλαγή ψεκασμού, άνοιξα το ντεπόζιτο να μυρίσω αν όντως ήτανε βενζίνη...μύριζε κάτι σαν νέφτι κάπως να το πω. Κάτι καθαρά χημικό σαν μυρωδιά αλλά βενζίνη ΔΕΝ ήτανε. Άλλαξα τον ψεκασμό (αφού έσκασα ένα 300αρικο για γνήσιο μαζί με φίλτρο εργατικά κλπ) και ο μάστορας μου είπε απο ποια βενζινάδικα να βάζω συγκεκριμένα. Εδω και 1 χρόνο βάζω απο Avin (εταιρικό) και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Ανά 6000χλμ περίπου ρίχνω και 1-2 καπάκια καθαριστικό injection στο ντεπόζιτο καθαρά και μόνο για λόγο συντήρησης, να παραμένει καθαρό το σύστημα ψεκασμού.
 4. Καταδρομική προς λίμνη Κάρλα. Έτσι να δούμε και λίγο βόρειο Πήλιο... Η φύση αρχίζει να ξυπνάει σιγά σιγά! Η θέα απο το παρατηρητήριο.... @achilleasv "μα αυτό είναι γεμάτο ρε!" Πήγα και λίγο απο τον δρόμο που σε πάει προς Βένετο και ανακάλυψα οτι παίζει να έχει και γ@μω τις διαδρομές για να πας εκεί. Όταν φύγει το lockdown οπωσδήποτε θα πάω μια βόλτα μέχρι Βένετο και Καμάρι.
 5. Πέρα απο το πρόστιμο μπορούν να σου πάρουν και τις πινακίδες αν η εξάτμιση κάνει υπερβολικό θόρυβο. Το οτι στους πιο πολλούς απλά δίνουν χαρτάκι, είναι απλά χάρη πιστεύω.
 6. Φρόντισε μόνο η εξάτμιση που θα πάρεις να έχει και σιγαστήρα. Και αν είναι να συνδυαστεί και με φίλτρο να γίνει σωστή ρύθμιση στο καρμπυρατέρ.
 7. Τότε σίγουρα θα θελήσει διαφορετική εξάτμιση...στα 60€ πάντως υπάρχει η γνήσια για 125: https://www.carseller.gr/bikespare/16744/ Αλλιώς μετά πας σε aftermarket, με σιγαστήρα βέβαια.
 8. Μωρέ αν ρυθμιστεί σωστά το καρμπυρατέρ για φιλτροχοάνη και εξάτμιση δεν θα έχει πρόβλημα. Αυτό είναι το λιγότερο.
 9. Αν μπορείς να πάρεις το 125αρι Daytona μοτέρ τότε οκ. Αν έρχεται μαζί με όλα τα περιφερειακά, κάρμπ, ρεύματα, ηλεκτρονική κλπ τότε κομπλέ. Εξάτμιση και φίλτρο τώρα.... Φίλος έχει το 50αρι Sprinter (καρμπ μοντέλο) και έβαλε Lifan 110 πάνω. Το μοτέρ δουλεύει μια χαρά, άρα πιστεύω οτι και το Daytona 125 μοτέρ δεν θα έχει θέμα... Τώρα αν με το Euro 4 τροποποιήσαν φιλτροκούτι και εξάτμιση δεν το γνωρίζω αν και λογικά είναι ακριβώς τα ίδια, σιγά τι πατέντες έκαναν για να περάσει το 50αρι το Euro 4. Εν τέλει βάζεις πάνω το μοτέρ και κοιτάς. Αν το μηχανάκι ακόμα και με ρύθμιση στο καρμπυρατέρ δεν αποδίδει σωστά, τότε πας σε πιο ελεύθερο φίλτρο και πιο ελεύθερη εξάτμιση.
 10. Για αρχή μην αρπάζεσαι τόσο εύκολα με το τρολάρισμα. Δεν είναι κακοπροαίρετο ούτε γίνεται με σκοπό την προσβολή. Χαλάρωσε λοιπόν. Ενημερωτικά για να ξέρεις...όταν ο ψεκασμός στο Address μου έκανε νερά είχα σκεφτεί να το κάνω μετατροπή σε καρμπυρατέρ για να γλιτώσω μια και καλή το injection. Όταν ρώτησα τον μάστορα το κόστος θα ξεπερνούσε τα 500€ γιατί έπρεπε να γίνει μπόλικη δουλειά. Γιατί δεν βάζεις ένα Lifan 110 πάνω; Είναι ήδη 110cc απο μόνο του, τα καπάκια απο το 50αρι Daytona κουμπώνουν πάνω και θα είσαι έτοιμος. Πιο φθηνό θα σου βγει σε σχέση με μετατροπή απο injection σε καρμπ. Με 200€ βρίσκεις 110 μοτέρ καινούριο με 0 χλμ. Think about it....
 11. Το έπλενα συχνά σε πλυντήριο αυτοκινήτων για την ακρίβεια. Το λάστιχο που έχω σπίτι το πετάω απο το μπλακόνι, δεν έχει πιστόλι να το πω που να ρυθμίζει πίεση. Απλό λάστιχο είναι δηλαδή. Και μάλλον αυτό θα κάνω απο εδω και στο εξής.
 12. Οκ τότε πλύσιμο στο χέρι, σκούπισμα με πανάκι και βόλτα.
 13. Έγινε παιδιά σας ευχαριστώ πολύ! Ίσως ακουστεί χαζό, αλλά πιεστικό αέρα δεν έχω....έχω όμως τρόμπα μικρή για λάστιχα που δουλεύει με ρεύμα....ίδια δουλειά δεν κάνει και αυτό;
 14. Είναι όλα οκ πλέον στο μηχανάκι. Άρα κουβάδας, σφουγάρι και σκούπισμα μετά; Με απλό λάστιχο;
 15. Καλησπέρα παιδιά. Το μηχανάκι σήμερα μου έκανε το εξής θέμα: αν είχα το τιμόνι δεξιά δεν δούλευε το κουμπί της μίζας. Απο την μέση και προς τα αριστερά μια χαρά έπαιρνε μπρος αλλά με το που έβαζα 1η έσβηνε. Οκ σκέφτηκα ίσως έχει θέμα το καλώδιο απο την βαλβίδα που έχει το σχαράκι. Η βαλβίδα μια χαρά και το καλώδιο 0 σημάδια φθοράς. Ο διακόπτης δουλεύει και η μανιβέλα το έβαζε κανονικά μπρος. Το πήγα στον μάστορα το πρωί και το πήρα κατά τις 7. Τα φυσάκια που έχει στην μίζα, στο καλώδιο της βαλβίδας απο το πλαϊνο σταντ σαπίσανε απο νερά, βροχές και πλύσιμο. Το έφτιαξε και τώρα όλα σωστά πάλι. Υπάρχει κάποιος τρόπος να πλένω το μηχανάκι μου αλλά παράλληλα να μην προκαλώ και φθορά σε καλώδια/φύσες κλπ;
 16. Άλλα μοτέρ σε αυτά τα κυβικά δεν υπάρχουν....ένα αξιόπιστο κινέζικο μοτέρ στα 210€ καινούριο όλο είναι το Lifan 110. Όταν δούλευα ντελίβερι πολλά παιδιά το είχανε και δεν καταλάβαινε τίποτα απο χρήση. Μόνο σέρβις στην ώρα τους ήθελε.
 17. Lifan/Racing Engine/Monster στα 140, 150, 160 κυβικά. είναι ακριβώς τα ίδια μοτέρ το ένα με το άλλο απλά το όνομα αλλάζει μόνο. Απο άποψη αξιοπιστίας της Κυριακής χαράς και της Δευτέρας λύπης. Έχουν την τάση να βγάζουν ζημιά στον στρόφαλο για κάποιο λόγο.
 18. Το μηχανάκι το δουλεύω σχεδόν καθημερινά βασικά, και η μπαταρία δεν έχει πέσει. Το καλοκαίρι την είχα αλλάξει. Το μοναδικό που κάνει μερικές φορές όταν είναι πολύ κρύο και το βάζω μπρος το πρωί είναι να κάνει ένα μικρό σκάσιμο το φιλτροκούτι. Δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό. Χωρίς να είμαι σίγουρος, τα Xenon ζορίζουν αρκετά την μπαταρία. Κοίτα για LED φώτα. Πολύ καλύτερα σε σχέση με τις απλές αλογόνου και καταναλώνουν λίγοτερο ρεύμα. Μπρος πίσω φανάρια LED έχω στο δικό μου.
 19. Έχω δει το έργο και απο άλλα παιδιά. 125αρι παπί, ρίχνουν κάνα 700-1000€ σε βελτιώσεις και μετά απο μισό χρόνο "θέλω πιο γρήγορο μηχανάκι". Κοινώς, τα λεφτά δώθηκαν τζάμπα. Ή απο την χρήση και τα ξερόγκαζα το μοτέρ απλά παρέδωσε πνεύμα. Ξαναλέω, με το 125 μοτέρ θα είσαι μια χαρά.
 20. Βασικά έχω ακόμα καλύτερη ιδέα. Έχεις 700€ budget όπως λες. Άσε τα πειράγματα σε 150cc κλπ και ότι σου μείνει απο την αγορά του 125 μοτέρ άστο στην άκρη. Κάνε οικονομίες όσο μπορείς βάλτα και αυτά στην άκρη και όταν φτάσεις 20 βγάζεις Α2 και παίρνεις μηχανή. To A2 μέχρι 35kW ή αλλιώς 48 άλογα σε αφήνει να οδηγήσεις. Ακόμα και 250αρι να πάρεις θα ξεχάσεις οριστικά τα 150cc σε φτιαγμένα παπάκια. Just saying...
 21. Όπως θες, η επιλογή δική σου είναι.
 22. Προσωπική μου γνώμη, 150αρι και καθημερινής χρήσης με σκέψεις για το αν θα έχει υψηλή κατανάλωση απλά δεν πάνε μαζί. Οι βελτιώσεις που θες δηλαδή, κυλινδροπίστονο, κεφαλή, μεγαλύτερο καρμπυρατέρ, κάναν εκκεντροφόρο και φυσικά φίλτρο-εξάτμιση, μαζί με την δουλειά σε μάστορα κάτω απο 500€ δεν θα κάνουν. Και ναι προφανώς θα καίει παραπάνω βενζίνες και η αξιοπιστία φεύγει απο το παράθυρο. Πάρε το 125αρι μοτέρ και άστο όπως είναι. Για καθημερινό, οικονομία και βόλτες μια χαρά θα σε βγάζει. Και εγω με 125cc είμαι και έχω κάνει άπειρες βόλτες εκτός πόλης και εκτός νομού. Αν θες να επενδύσεις σε κάτι ουσιαστικό σε παπί τότε κοίτα να βελτιώσεις αμορτισέρ, φρένα και φώτα, κάτι παραπάνω δεν θέλει. Πίστεψε με, είχα καεί αρκετά στο παρελθόν με το να το βελτιώσω (ρώτα και τα παιδιά πιο πάνω να σου πουν τι σκεφτόμουν κάποτε) και απλά είναι ανούσιο.
 23. Απο γνωστό μου που το έχει, τελική 100 με 110 βγάζει. Και το Address μου που είναι Euro 3 πάνω απο 110 μόνο σε καμιά κατηφόρα θα δει. Γενικά τα παπιά δεν βγήκανε με σκοπό τις υψηλές επιδόσεις και ουσιαστικά το δικό σου είναι στα ίδια επίπεδα με κάθε 125αρι παπί. Άρα δεν έχεις να ζηλέψεις και κάτι. Επίσης το Euro 4, έχει CBS και χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, άρα μόνο θετικά σου προσφέρει. Τώρα για εξάτμιση, κοίτα εδω: https://katsantonis.car.gr/parts/view/25104497/ Σε γενικές γραμμές μια χαρά επιλογή είναι το SYM. Αν το πάρεις κοίτα να το χαρείς σε βόλτες και να του κάνεις τα σέρβις του. Καλοτάξιδο.
×
×
 • Create New...