Jump to content

constantine 440

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  159
 • Εγγράφηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Όλο το περιεχόμενο του μέλους constantine 440

 1. Αν τα βάψεις με σπρέϊ το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μέτριο, ιδιαίτερα αν δεν έχεις εμπειρία. Γιατί δεν δοκιμάζεις μήπως τα συνεφέρεις με κανένα προστατευτικό - γυαλιστικό σιλικόνης;
 2. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις στα καινούργια σινεμπλόκ είναι να τα αλείψεις με βαζελίνη.
 3. Σοβαρά τώρα; Για το θέμα των ελαστικών πάντως δεν αξίζει να βάλεις αυτά τα λάστιχα που λες. Καλύτερα να πηγαίνεις με τις σαμπρέλλες. Η γνώμη μου είναι μην το φτιάξεις καθόλου. Αφού έτσι και αλλιώς μάλλον θα το κυκλοφορείς ανασφάλιστο στο χωριό. Πόσα χρόνια έχεις να ανανεώσεις την άδεια στην Τροχαία; Πινακίδες έχει;
 4. Τρία πράγματα με προβλημάτισαν από αυτά που έγραψες. 1. διαφορετική φθορά στις δισκόπλακες. Μάλλον κάποια έχει αλλαχτεί στο παρελθόν. 2. Ποτέ δεν χτυπάμε ούτε δαγκάνα ούτε δισκόπλακα. Αν στραβώσει η δισκόπλακα τότε τα συμπτώματα είναι αυτό το τρέμουλο που περιγράφεις. 3. Χυμένα υγρά φρένων σημαίνουν μόνο ένα πράγμα. Επίσκεψη σε βαφέα. Γι' αυτό μετά από κάθε επισκευή τέτοιου είδους, ξεπλένουμε τα πάντα με άφθονο νερό. Τώρα από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, μιά χαρά μπορεί να κατέβει η δισκόπλακα, δεδομένου πως τα τακάκια "είχαν φθαρεί σχεδόν τελείως". Επίσης όταν έχει "νύχι" η δισκόπλακα, τότε σπάμε λίγο τις ακμές από τα τακάκια. Γι' αυτό και δεν έχεις καλό φρένο. Ξεκίνα από αυτό και μετά κοιτάς αν θέλει εξαέρωση. Καλή επιτυχία.
 5. Ακρυλικό σμάλτο θέλεις (enamel) και θυμήσου να κουνήσεις καλά το δοχείο. Αν μπορείς να το βάλεις 5 λεπτά σε χλιαρό νερό για να έχει καλύτερη ροή. Δεν χρειάζεται βερνίκι από πάνω, το σμάλτο κάνει καλή επιφάνεια. Δεύτερο χέρι μετά από 20'. Το τρίψιμο με ντουκόχαρτο είναι απαραίτητο μόνο αν έχεις σκουριές, σε αντίθεση με το πλύσιμο, που πρέπει να γίνει πολύ σχολαστικά για να φύγει όλη η μαυρίλα από τα φρένα και η μούργα του δρόμου. Καλό είναι να τις πλύνεις από την προηγούμενη μέρα και να τις αφήσεις να στεγνώσουν όλο το βράδυ, και το επόμενο πρωΐ τις βάφεις.Καλό είναι να μείνουν μετά την βαφή αρκετές ώρες στον ήλιο ή σε θερμοκρασία δωματίου, για να στεγνώσει καλά το χρώμα. Καλή επιτυχία!
 6. Τον Δεκέμβριο του '22 ξαναμπές, μπορεί να σου έχει απαντήσει.
 7. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βγάλεις το ρετσίνι από βαμμένες επιφάνειες, αλλά ο πιο εύκολος και πιο αβλαβής για το χρώμα είναι το πετρέλαιο. Με ένα βαμβακερό πανί ποτισμέμο σε πετρέλαιο το αφήνεις 2 λεπτά πάνω από το στίγμα για να μαλακώσει και το τρίβεις με το ίδιο πανί. Αφού τελειώσεις το πλένεις με σαπουνόνερο και το ξεβγάζεις με νερό για να φύγει το πετρέλαιο.
 8. constantine 440

  Let's see your bike!

  Τι καθαρίζεις ρε ψηλέ, αλυσσίδα - εξάτμιση - ζάντα - λάστιχο - ψαλίδι είναι μέσα στην μπίχλα. Το ταμπελάκι που είναι κάπως καθαρό σε πείραξε;
 9. Το GREX είναι μεγάλο για το κεφάλι της φίλης σου. Και θέλει πιο σφιχτά το λουρί. Έχει γυρίσει όλο πίσω και μάλλον την πνίγει...
 10. Αν βγάλεις τελείως την εξάτμιση θα πάρει ακόμα 0,36 αλογάκια ακόμα. Δοκίμασε το. Σοβαρά τώρα. Αν κάνει περισσότερη φασαρία δεν σημαίνει πως πάει και γρηγορότερα. Placebo λέγεται. Ή αυθυποβολή στα Ελληνικά. Άσε το κακόμοιρο το μηχανάκι στην ησυχία του.
 11. Μπαταρία θέλει έτσι και αλλοιώς. Οπότε οοοοοοοταν θα πάρεις και την συνδέσεις θα δεις αν έχει πάθει και ζημιά ο ανορθωτής και τα πηνία. Το να ρωτάς αν "πρέπει να περιμένεις και τίποτα έξτρα ομορφιές" είναι να 'χαμε να λέγαμε.
 12. Αν βρίσκει υπάρχουν 3 περιπτώσεις. 1. αρχίζεις να σκάβεις την κεφαλή. 2. τον πετάς. 3. τον επιστρέφεις. Εγώ πάντως θα διάλεγα την 3η κουρτίνα.
 13. Γιατί, τα χρήματα που παίρνεις για παροχή υπηρεσίας τι είναι; Δεν είναι εισόδημα;
 14. Μηδενικός συντελεστής αποκλείεται. Όλα τα εισοδήματα φορολογούνται από τα λίγα που ξέρω.
 15. Δεν κόβει δηλαδή απόδειξη παροχής υπηρεσιών ο εκπαιδευτής για τα χρήματα που του δίνεις; Και πως φορολογείται;
 16. constantine 440

  Ducati V4 Superbike

  Και στο Ducati η ίδια σειρά ανάφλεξης χρησιμοποιείται;
 17. constantine 440

  Ducati V4 Superbike

  Η σειρά ανάφλεξης στο RC45 που ανέφερες σαν παράδειγμα, είναι 1-4-3-2;
 18. Άρα είναι όντως 80cc. Να ξέρεις πως η εξουσιοδότηση δεν καλύπτει ούτε τον αγοραστή ούτε τον πωλητή σε καμμία περίπτωση. Οπότε πρέπει να γίνει μεταβίβαση. Άμεσα. ΥΓ. Μεγειά.
 19. Τα μοντέλλα αυτά της Triumph μετά από κάποια χιλιόμετρα που τρώνε τα κάρβουνα έχουν υπερβολικό κόστος επισκευής. Τα κάρβουνα δεν πωλούνται μόνα τους αλλά όλη η πλάκα μαζί. Και έχουν γύρω στα τρία κατοστάρικα. Αν παζαρέψεις το ποσό αυτό από την τιμή αγοράς και σου αρέσει το μηχανάκι, μεγειά.
 20. Δεν είναι το συνηθισμένο σπείρωμα του Μ6*1.00 αλλά Μ6*0.75. Δεν θα το βρει πουθενά, μόνο να το φτιάξει σε μηχανουργείο. Και αμφιβάλλω αν υπάρχει πουθενά στον κόσμο φιλιέρα Μ6*0.75 που λέει παραπάνω ο Γιώργος. Θα ζητήσεις να σου το φτιάξουν από ασημάτσαλο και να το βάψουν, όπως το βλέπω στην φωτογραφία. Αλήθεια που θέλεις να το χρησιμοποιήσεις; Το Μ6*0.75 είναι σίγουρο;
 21. Πρέπει να γίνει κατανοητή η μεθοδολογία που ακολουθείται για να βρούμε μία βλάβη. Οι βλάβες που μπορούν να σταματήσουν έναν κινητήρα χωρίζονται σε 3 μεγάλες κατηγορίες. Έλλειψη καυσίμου, έλλειψη σπινθήρα και μηχανική βλάβη. Με το 1ο post σου μοιραία οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως αφού ασχολήθηκες με τα καρμπυρατέρ ίσως εκεί οφείλεται το πρόβλημα. Σε αυτή την περίπτωση πάμε από τα εύκολα (αέρας) στα πιό δύσκολα (φλοτέρ, σκουπιδάκια στην βελόνα) τα οποία έχουν σαν αποτέλεσμα την υπερχείλιση και στον έλεγχο της μεμβράνης στα μοντέλλα με καρμπυρατέρ υποπίεσης. Αφού ελέγξουμε και αυτή την παράμετρο και όλα είναι εντάξει, πάμε για συνολικό έλεγχο του καρμπυρατέρ (ζιγκλέρ, βελόνες κλπ). Βέβαια με το τελευταίο σου post βάζεις στο παιχνίδι και την περίπτωση του αδύναμου σπινθήρα, κάτι το οποίο μοιραία μας οδηγεί σε 2 μονοπάτια. Α. Να είναι ηλεκτρικό το πρόβλημα και να μην έχουμε δυνατό σπινθήρα, οπότε ψαχνόμαστε με πολλαπλασιαστή, μπαταρία, πηνία κλπ. Β. Να έχουμε υπερχείλιση με αποτέλεσμα να βραχυκυκλώνει τα μπουζί λόγω άκαφτης βενζίνας στον θάλαμο καύσης, όπου πάμε πάλι στο καρμπυρατέρ και ψάχνουμε λίγο περισσότερο αυτά που γράφω παραπάνω. ps. Η αντιμετώπιση της οποιασδήποτε βλάβης είναι κάτι παραπάνω από ένα λύσιμο - έλεγχος - δέσιμο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε, να παρατηρούμε καλά αυτό που βλέπουμε, να ψάχνουμε τον δρόμο για την πηγή του προβλήματος και όχι για την διόρθωση της βλάβης μόνο.
 22. Πρίν ξεκινήσεις να λύνεις όλο το μηχανάκι, σιγουρέψου πως η βενζίνη που έχει είναι καλής ποιότητας. Μετά πας στον αγέρα. 2-2.5 στροφές και παίζεις λίγο πάνω -κάτω. Αλλά πρέπει να έχεις καθαρό φίλτρο αγέρα, καλό μπουζί και φορτισμένη μπαταρία. Έχουμε την σωστή ρύθμιση του αγέρα όταν γκαζώνουμε και οι στροφές πέφτουν πιο γρήγορα στο ρελαντί. ps. δεν συγχρονίζεις μόνο ένα καρμπυρατέρ. Συγχρονίζεις δύο, τρία, τέσσερα, έξι.
 23. Αυτο πώς τεκμηριωνεται με βασει τον πινακα που παραθετει ο Verbal; Κι εμενα περασε απο το μυαλο μου η εικασια περι πιο συγχρονου κινητηρα αλλα δεν μπορω να το βασισω καπου...δεν εχω καμια γνωση ουτε το υποβαθρο... Ο πίνακας είναι από άλλο μοντέλλο, προφανώς παλιότερης τεχνολογίας. Με το φιλτρο αερα ή τα μπουζί γιατί να μην ισχύει κατι τετοιο; Για το φιλτρο λαδιου λεει "or equivalent" οποτε δεν νομιζω να υπαρχει θεμα. Έχει συμβεί πάρα πολλές φορές παλιότερα, δεν βρήκε κανένας άκρη με τις αντιπροσωπείες. Φίλτρο αέρα, θα πρότεινα το γνήσιο για πολλούς λόγους, αν θέλεις το αναλύω. Αν εχεις την διαθεση θα με ενδιεφερε και πιστευω κι αλλους Ο κάθε κινητήρας για να δουλέψει σωστά πρέπει να έχει την σωστή ροή στον εισερχόμενο αέρα και στα εξερχόμενα καυσαέρια.Δεδομένου πως τα aftermarket φίλτρα αέρα είναι πιό ελεύθερα από τα γνήσια. σε stock μηχανάκια, με μαμά εξάτμιση και χαρτογράφηση, με το να πειράξεις τον ένα παράγοντα της εξίσωσης, την εισαγωγή δηλαδή, και να αφήσεις τα υπόλοιπα ίδια, τότε χαλάς την αναπνοή του κινητήρα και ανεβάζεις κατανάλωση. Επίσης αν το μηχανάκι είναι πάνω από 4 ετών, καλό είναι να αλλάξεις και παραφλού και υγρά φρένων. Καθε δυο προτεινει... Τα δύο χρόνια είναι νομίζω υπερβολή στο όριο της σπατάλης.
 24. Αγοράστηκε χωρίς να το δείς; Πόσο αν επιτρέπεται; Τι DOT είναι;
×
×
 • Create New...