Jump to content
HLIAS

Έρευνα για αγορά ηλεκτρικής κιθάρας

Recommended Posts

Καλημέρα στην ομάδα. 

Μου έχει κολλήσει τώρα στα γεράματα να μάθω κιθάρα. Πιο συγκεκριμένα ηλεκτρική κιθάρα.

Θέλω την γνώμη σας, όσοι γνωρίζετε. Θα πώ πρώτα τα δικά μου και μετά εσείς θα βγάλετε τα συμπερασματά σας. 

 

Γνώσεις πάνω στην μουσική δεν έχω, μπορώ να πώ όμως οτι έχω καλό αυτί. Έχω καταλήξει οτι θέλω ηλεκτρική κιθάρα και όχι ακουστική.

Τα έιδη που θα παίζει είναι Blues, Stoner, Progressive, Psycho. 

Έχω σκεφτεί να αγοράσω ενα μέτριο starters κιτάκι της τάξης των 250-300€.  Φυσικά, αρχικά, λέω οτι πρέπει να μάθω τις νότες  και μετά να εμβαθύνω.

Δεν θέλω να μάθω παπαγαλία να παίζω κομμάτια. Θέλω να ξέρω τι παίζω και γιατί το παίζω.

 

Σκέφτηκα λοιπόν αρχικά να διαβάσω μόνος μου 5-10 πραγματάκια, να τα εφαρμόσω και αν τελικά όντως με κερδίσει και θέλω να συνεχίσω, να κάνω και μαθήματα με έναν δάσκαλο για να μου μάθει περισσότερα και πιο σωστά θα έλεγα. 

Τέλος η εισαγωγή. Στο θέμα μας τώρα.

Από όσο διάβασα σε διαδίκτυο και φόρα, όντως θέλω ηλεκτρική κιθάρα και όχι ακουστική σωστά;

Ψάχνω στο διαδίκτυο μαγαζιά  που πουλάνε για να αρχίσω να συλλέγω πληροφορίες.

Να κοιτάξω μεγάλες αλυσίδες ή όχι;

Σε αυτά τα χρήματα θέλω να πάρω όσο καλύτερο πακέτο μπορώ. 

Να κοιτάξω πχ μια FENDER  ή μια Sqier πχ; Τι εννοώ. Καλύτερα μια απλή επώνυμη  ή μια θυγατρική σε αυτά τα χρήματα;

Ποια θα με βοηθάει να την χειρίζομαι πιο εύκολα;

Συμφωνείτε οτι πρέπει να μάθω νότες πρώτα κλπ;

Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη, μπας και βγάλω άκρη.

 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ηλία άσε τις κιθάρες και πιάσε το Arduino!

Από μουσική δεν ξέρω αλλά σου εύχομαι καλή αρχή!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Λοιπόν λοιπόν, θα σε βοηθήσω λίγο με το θέμα εξοπλισμού, στα θέματα μουσικής θεωρίας δεν ξέρω να σε κατευθύνω υπεύθυνα (αν και εχω χρόνια την κιθάρα, δεν έμαθα ποτέ να παίζω καλά).

1) Ηλεκτρική ή ακουστική:
Από τα είδη που περιγράφεις, θες ηλεκτρική 100%. Η ακουστική έχει μεν μια θέση στη ροκ και τη μέταλ, αλλά είναι συνήθως σε μελωδικές εισαγωγές κλπ. (εδώ να σου πω, οτι η ηλεκτρική για να ακουστεί όπως πρέπει να ακουστεί και όπως την ακούς στο τραγούδι, θες ενισχυτή και μπόοολικη φασαρία, οπότε να το συνυπολογίσεις αυτό. Βέβαια, παίζεις και με σκέτο το όργανο και κάνεις την εξάσκησή σου άρχοντας. Η ακουστική από την άλλη, δεν έχει απαίτηση ενίχυσης, αλλά οκ δε μας αφορά άμα θέλουμε να κάνουμε βρωμιές)

2) Μάρκα:
Fender, Gibson κλπ, αγγίζεις στα 700-800 ευρώ και πάνω. Στην Fender μάλιστα, βρίσκεις μόνο τις Made in Mexico κάτω από 1000ρικο. Η δική μου αίσθηση, τόσο από όργανα που έχω πιάσει όσο (κυρίως) από απόψεις που έχω διαβάσει είναι πως η μάρκα είναι κυρίως το οπτικό σου γούστο, το legacy του μοντέλου (ο Hendrix έπαιζε με Fender, ο Jimmy Page καθιερώθηκε με Gibson Les Paul (fun fact: έχω διαβάσει πως το solo του Stairway to Heaven ηχογραφήθηκε με Fender Telecaster, ένα όργανο πολύ διαφορετικής φιλοσοφίας από την Les Paul). Αυτό που θα πρέπει -για μένα- να δεις στο όργανο είναι το αποκαλούμενο playability. Πώς σου κάθεται στο χέρι σου, πώς σου φαίνεται το σχήμα-πάχος του λαιμού, η ακτίνα της ταστιέρας. Σε χαλάει κάπου; Σου φαίνεται άβολο; Ε λοιπόν το playability μπορείς να το βρεις και σε ένα φθηνό όργανο, μιας θυγατρικής ή ακόμη και μιας εταιρείας με οικονομικά όργανα (και εκεί βοηθάει κι ένα καλό set-up που θα πας σε έναν τεχνικό να στο κάνει (από 30-35 ευρώ νομίζω ξεκινάνε) καθότι τα φθηνά όργανα συνήθως δεν βγαίνουν σωστά "σεταρισμένα" από τα εργοστάσια).

3) Κιθάρα ή ενισχυτής στο μπατζετ μου; Πώς το μοιράζω:
Πάλι βάσει απόψεων που έχω διαβάσει με τα πολλά χρόνια. Το 80% του ήχου σου, είναι μετά το καλώδιο της κιθάρας. Φέρε την ακριβότερη κιθάρα στον δικό μου ενισχυτή (Line6 Spider 3) και θα ακουστεί σκατά. Πάρε την οικονομική μου κιθάρα (Cort Z-42) και δωσ'την σε κάποιον που έχει ενισχυτές, πετάλια, ιστορίες κοντά στο 1000ρικο, και θα ακουστεί η μελωδία της ευτυχίας (εδώ κολλάει και το σχόλιο για το Stairway to Heaven, η Telecaster είναι ένα όργανο που έχει συνδυαστεί με την country rock, low gain είδη μουσικής. Κι όμως στη συγκεκριμένη ηχογράφηση κανένας δε θα φανταζόταν οτι δεν ηχογραφήθηκε με μια πιο gain-oriented Gibson Les Paul). Σοβαρό ενισχυτή βρίσκεις στα 300+ (καινούριο, αν πας σε μεταχειρισμένα όργανα γενικά είναι άλλη ιστορία εντελώς) και πάλι ίσως λίγα λέω. Αν πρόκειται όμως εσύ να τον ακούς στο δωμάτιο σου και απλά να "βρωμίζει" εννοείται οτι θα σου κάνει και αυτός του kit, ή κάποιος κάτω από 100 ευρώ. Μπορεί το 80% του ήχου να είναι στα μετά του καλωδίου, αλλά για μένα το 100% της ευχαρίστησης του παιξίματος, είναι στην κιθάρα και πως αυτή κάθεται στα δικά σου χέρια. Οπότε εγώ στο όποιο μπατζετ έχεις, θα έδινα τα περισσότερα στο να βρω ένα όργανο που μου ταιριάζει και μου αρέσει (που αν το δεις αλλιώς, ακόμη και σαν διακόσμηση στέκεται ωραίο) και ο ήχος χτίζεται σιγάαα σιγά όσο ανακαλύπτεις τί σου αρέσει και αν τελικά σου αρέσει και όλη αυτή η υπόθεση.

4) Καταστήματα, δοκιμή, πού να αγοράσω.
Άμα μπεις στο σαιτ του γερμανού "Θωμά", θα δεις εν μέρει γιατί φυτοζωεί η ελληνική αγορά οργάνων. Πολύυυ καλύτερες τιμές, σε πολλά είδη, και γενικά ασύγκριτα μεγαλύτερη ποικιλία για όλα τα βαλάντια. Εδώ ξεκινάνε τα δύσκολα της εύρεσης. Όλα ωραία στον Θωμά, και έχει και user reviews να διαβάσεις και είναι και σοβαρότατοι επαγγελματίες (λόγω του ότι το δέμα του ενισχυτή αγνοείτο όταν παρήγγειλα από αυτούς, τέτοια εποχή πριν μια δεκαετία, μου έστειλαν δεύτερο ενισχυτή free of charge. Όταν βέβαια έφτασαν και οι δύο με διαφορά μιας μέρας, επικοινώνησα μαζί τους και τους εστειλα πίσω τον δεύτερο) αλλά, δεν έχει κάτι σημαντικό. Να κάτσεις μισή ώρα και να δεις στα δικά σου χέρια πώς είναι το κάθε όργανο.

Από την άλλη, τα ελληνικά καταστήματα (στα Εξάρχεια τα περισσότερα) έχουν γενικά πολύ μικρή ποικιλία, υψηλότερες τιμές αλλά το χειρότερο, πολύ άσχημο ύφος (πω, μπήκε και ο μαλάκας να πειράξει τις κιθάρες. Ντάξει φίλε, τί θες τώρα κι εσύ, άσχετος είσαι, αφού δεν πρόκειται να ακουμπήσεις το 2χίλιαρο, καλύτερα άδειασέ μου τη γωνιά). Αυτό βέβαια που θα σου προτείνω εγώ, αν και άσχημο για την εγχώρια αγορά και τον διπλανό μας που είναι υπάλληλος εκεί, είναι να πάρεις κανένα φίλο σου για παρέα (επιβάλλεται θα έλεγα) να κάνεις 2-3-4 τσάρκες και να πιάσεις όργανα. Ακόμη και ακριβά όργανα. Να κρατήσεις το μοντέλο σε μια σημείωση και να μπεις μετά να δεις τα χαρακτηριστικά όποιων σου άρεσαν. Π.χ. πιάνεις μια Fender American Elite Stratocaster (2χιλιάρικα όργανο). Ωχ, τί ωραίο σχήμα έχει ο λαιμός, γλιστράει ωραία το χέρι μου, με βολεύει, μου αρέσει, πιάνω ωραία τις χορδές. Πας μετά και βλέπεις, τί "neck profile", τί "fretboard radius", τί ξύλο έχει ο λαιμός, τί επένδυση είχε η ταστιέρα. Και αναζητείς λοιπόν στον Θωμά, άλλα όργανα με παρόμοια γεωμετρικά χαρακτηριστικά . Squier στα 150-200 ευρώ, Epiphone λίγο ακριβότερα, ESP ή Dean για πιο heavy look. Και κάπως έτσι θα αποφάσιζα εγώ.


Αυτά μου ήρθαν για την ώρα, αν έτσι έχεις συμπληρωματικές ερωτήσεις ή αν σκεφτώ κι εγώ κάτι, εδώ είμαστε να τα πούμε.


Υ.Γ.: Συγγνώμη για το σετ λευκά είδη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Λοιπόν άκου πως γίνεται η φάση.
Μαθαίνεις "τρίτες", "πέμπτες", "μπαρέ" και φουλ "μπουκωτή" και τελείωσες, κάνεις μια "μέταλ" μπάντα και του χρόνου τέτοιο καιρό είσαι έτοιμος για πανευρωπαϊκή περιοδεία. :2funny:

Πάμε λίγο σοβαρά τώρα.

Πάνε πάρε για αρχή μια μέτρια προς φθηνή κιθάρα. Ο "μπαρμπαθωμάς" είναι ότι πιο VFM.
Ούτε το χέρι σου, ούτε το αυτί σου είναι για κάτι καλύτερο σε αυτή τη φάση.

Μάθε με το "κουπί" πρώτα και μετά όταν θα πιάνεις ακριβή κιθάρα τα χέρια θα πηγαίνουν μόνα τους.

Ξεκίνα να διαβάζεις και να παίζεις με τη βοήθεια ταμπλαδούραδας.
Να σπάσουν τα δάχτυλα και να μην σκυλοβαρεθείς παίζοντας μόνο κλίμακες και ασκήσεις.
Παράλληλα μπορείς να ξεκινήσεις να διαβάζεις και λίγη θεωρία μουσικής, αλλά σιγά-σιγά.

Ενισχυτής σε πρώτη φάση, για κάνα 2-3 μήνες και ανάλογα με την πρόοδο, δεν σου χρειάζεται.
Όταν αρχίσουν να ξεκολλάνε τα δάχτυλα το συζητάμε.
Άλλο κάτι μικρό για το σπίτι, άλλο κεφαλή με καμπίνα κλπ.
Μη βιάζεσαι, για κάνα χρόνο θα είσαι στο μούδιασμα ειδικά αν δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία με άλλο όργανο.
Αν τώρα σε πιάσει καμιά τρομερή κ@βλα να ακούσεις λίγο πιο "γεμάτο" ήχο, κλείσε ένα δίωρο σε ένα στούντιο και σπάσ' τα.

Μετά τα βλέπουμε και για πετάλια και ενισχυτές και λογισμικό και όρεξη και μπύρες να έχεις... :tooth:

ΥΓ. Ρε μπαγασάκο το psycho rock  δεν το ξέρω.
Psychedelic rock και psychedelic trance ξέρω, τι έγινε γέρασα και έμεινα πίσω στα μουσικά δρώμενα;:think:

 

Τροποποιήθηκε από τον Canardo

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 2 ώρες, το μέλος ΓιωργοςΤΤ έγραψε:

Ηλία άσε τις κιθάρες και πιάσε το Arduino!

 

Και αυτο ειναι στα πλανα Γιωργη. 

Απλα εκανα 1_2 αγορες φθηνες,  να δω την διαδικασια και μετα θα το παραγγειλω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Και απο εμένα:

Βρες κιθάρα που να σου αρέσει εμφανησιακά και να μην είναι πάνω απο 200ε... γιατί όπως και στις μηχανές, αν δεν σου κάνει κούκου οταν την κοιτάς/κρατάς, δεν θα σου κάνει κ κούκου οταν παίζεις με αυτή.
πχ https://www.nakas.gr/prd/esp-ltd-mh-10-blk-ilektriki-kithara

Επειδή ούτε στο αυτί, ούτε στα δάχτυλα, ούτε πουθενά αλλού, θα καταλαβαίνεις κάποια διαφορά μεταξύ της παραπάνω κιθάρας και μιας πιο ακριβής, δεν έχει νόημα να δώσεις παραπάνω χρήματα. Ο ήχος της ηλεκτρικής κιθάρας είναι στο συντριπτικότατο του ποσοστό, άλλοι παράγοντες, αλλά όχι τα ξύλα της κιθάρας. Η παραπάνω κιθαρούλα είναι εξαιρετικά τίμια.

Αν έχεις καλούτσικο pc (πχ μην ειναι 15ετίας) μην αγοράσεις ενισχυτές κλπ... αγοράζεις απλά ένα φθηνό interface,
πχ https://www.adagio.gr/el/?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=99043&virtuemart_category_id=322&Itemid=1
Και δεν θα χρειαστείς τίποτε άλλο, θα μπορείς να παίξεις τα πάντα, με ότι ήχους θες και θα σε καλύψει κυριολεκτικά ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ για πολλά χρόνια.
Αν για κάποιο λόγο δεν τα πηγαίνεις καλά με υπολογιστές αγοράζεις κάτι τέτοιο:
https://www.musicmania.com.gr/mousika-organa/polyefe-petaliera-kitharas-element-2
Το συνδέεις κατευθείαν πάνω στα ηχεία σου, ακουστικά σου, ή ότι άλλο θες και τέλος.

Ξεκινώντας και εγώ έδωσα χρήματα δοκιμάζοντας πράγματα απο εδώ και εκεί. Αν ξεκινούσα τώρα ξανά θα αγόραζα τα παραπάνω και θα ήξερα (πλέον) οτι θα έχω κάνει καλές επιλογές.
Αν χρειαστείς κάτι παραπάνω στην πορεία σαν όργανο.... βλέπεις.

Τροποποιήθηκε από τον seatcowl

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Και μην ψαρώσεις με τις τύπου les paul, ειναι και βαριές και άβολες. Το λέω γιατί είναι χαρακτηριστική "παιδική ασθένεια" του αρχάριου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ξέχασα και το εξής...
Επειδή ρώτησες αν θα έπρεπε να μάθεις μουσική κλπ. Το να μάθεις να παίζεις ένα όργανο δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα ξέρεις και μουσική, και το αντίστροφο. Το να γνωρίζεις θεωρεία σε βοηθάει να εμβαθύνεις και στην τεχνική αλλά δεν συνδέονται απαραίτητα αυτά τα δύο. Μπορείς κυριολεκτικά να μην μάθεις ΓΡΙ απο μουσική θεωρία (ούτε καν "τις νότες" όπως αναφέρεις) και παρόλαυτα να γουστάρεις το όργανο, την τεχνική του και να μάθεις και να μάθεις να παίζεις απίστευτα.
Είναι πολύ σύνηθες κάποιος να γουστάρει το όργανο (την τεχνική δηλαδή) αλλά να μην γουστάρει την θεωρία, επειδή είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.

Πρόταση μου είναι να πάρεις την κιθάρα να την σκαλίσεις λίγο μόνος σου κ αν δεις οτι έχεις την επιθυμία, τον χρόνο, διάθεση κλπ για να μάθεις παρέα με έναν δάσκαλο, πηγαίνεις προς τα εκεί.
Αλλά το να μάθεις κατευθείαν δύο πράγματα σε θεωρία, ή/και το να πας κατευθείαν σε δάσκαλο δεν βρίσκω οτι σχετίζεται καθόλου με τον παράγοντα "κάνω την κ@υλα μου" που βλέπω να εκφράζεις. Για την ακρίβεια μπορεί να σου γυρίσει κ μπουμερανγκ κ να σε κάνει να βαρεθείς, γιατί ο δάσκαλος συνεπάγεται πρόγραμμα, εξάσκιση, έναν βαθμό πειθαρχίας κλπκλπ και αυτά δεν είναι απαραίτητα πράγματα που πηγαίνουν χέρι-χέρι με την απόλαυση/διασκέδαση κλπ και να σε κάνει να το δεις λίγο περισσότερο σαν chore.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 2 λεπτά, το μέλος costikos έγραψε:

Και μην ψαρώσεις με τις τύπου les paul, ειναι και βαριές και άβολες. Το λέω γιατί είναι χαρακτηριστική "παιδική ασθένεια" του αρχάριου.

Tele μόνο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Να συμπληρώσω και κάτι ακόμα σε σχέση με τα όσα σωστά σου λέει ο @seatcowl, δεν είναι λίγοι οι φίλοι και γνωστοί, που μόλις έμαθαν τη θεωρία έχασαν την ουσία.
Από εκεί που παίζανε κάτι γ@ματες ριφάρες άρχισαν να μας τα κάνουν νταούλια με κάτι πενταπλοτρισολίδια τόσο βαρετά που ήθελες να πάρεις το κεφ'άλι σου να το χτυπάς στον τοίχο. :wallbash:

Τροποποιήθηκε από τον Canardo

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Προτείνω να ξεκινήσεις με καλή κιθάρα μεταχειρισμένη (όσο αντέχει η τσέπη) και αν δεις πως την τρώει η σκόνη, πούλα την. Άντε να χάσεις 50 ευρώ.

Οι φτηνές κιθάρες είναι πιο δύσκολες και στο παίξιμο και στο κούρδισμα και ίσως και στην αλλαγή χορδών.

Τα φτηνά κιτάκια είναι συνήθως για τα σκουπίδια (παθών). Καλύτερα να την βγάζεις στην αρχή με το PC που λέει και ο φίλος ο seatcowl.

Εννοείται ηλεκτρική. Πρώτον επειδή γουστάρεις και δεύτερον επειδή έχει το προσόν πως μπορείς να παίζεις μεσάνυχτα καλοκαίρι με ανοιχτές τις πόρτες χωρίς να σε βρίζει όλη η γειτονιά.

Προτείνω να βρεις δάσκαλο. Σκέψου τη διαφορά του να μαθαίνεις να οδηγείς μηχανή μόνος σου (ή με video στο youtube) vs να έχεις κάποιον να σου δείξει επί τόπου. Επίσης είναι σημαντικό ο δάσκαλος να παίζει τη μουσική που θες να παίζεις. Όχι δάσκαλο κλασικής κιθάρας ή blues ή μπουζουξής επειδή είναι φίλος.

Μέχρι να συνηθίσουν τα δάκτυλα είναι επώδυνη η κιθάρα και αν δεν παίζεις κάτι που γουστάρεις είναι πολύ πιθανό να απογοητευτείς και να τα παρατήσεις.

:_rock-on:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Συγνώμη που γίνομαι εγκάθετος στο θέμα, θα ήθελα και γω να μάθω να παίζω λίγο αλλά δεν έχω καθόλου όρεξη για διάβασμα, και καμία δεκαριά συγχορδίες που έμαθα από εικόνες ήταν.

Υ.Γ. Θα σας φανεί λίγο έως πολύ μαλακια, είχα πάρει την ηλεκτρική που κάποτε έφερνε το λιντλ, είναι παραγωγής Yamaha, μαζί με ένα καβουρντιστήρι ενισχυτή, σαν σετ παίζει χάλια αλλά επειδή τυγχάνει να έχει ένα Marshall ο αδελφος  μου μπορώ να πω ότι εκεί ακούς τελείως διαφορετικό όργανο όσο φθηνό και να είναι.

Τροποποιήθηκε από τον Tasos Meli

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

 

Αρχικά, πραγαματικά ευχαριστώ μιας και δεν περίμενα τόσο μεγάλη ανάλυση απο όλους σας. 

Παμ παρακάτ

 

 

πριν 9 ώρες, το μέλος A-nik-i έγραψε:

Λοιπόν λοιπόν, θα σε βοηθήσω λίγο με το θέμα εξοπλισμού, στα θέματα μουσικής θεωρίας δεν ξέρω να σε κατευθύνω υπεύθυνα (αν και εχω χρόνια την κιθάρα, δεν έμαθα ποτέ να παίζω καλά).

1) Ηλεκτρική ή ακουστική:
 οκ δε μας αφορά άμα θέλουμε να κάνουμε βρωμιές)


4) Καταστήματα, δοκιμή, πού να αγοράσω.
Άμα μπεις στο σαιτ του γερμανού "Θωμά", θα δεις εν μέρει γιατί φυτοζωεί η ελληνική αγορά οργάνων. ...

..., είναι να πάρεις κανένα φίλο σου για παρέα (επιβάλλεται θα έλεγα) να κάνεις 2-3-4 τσάρκες και να πιάσεις όργανα

.
Αυτά μου ήρθαν για την ώρα, αν έτσι έχεις συμπληρωματικές ερωτήσεις ή αν σκεφτώ κι εγώ κάτι, εδώ είμαστε να τα πούμε.


Υ.Γ.: Συγγνώμη για το σετ λευκά είδη

1) Αυτό με τις ''βρωμιές'' το άκουσα και από άλλο φίλο που παίζει κιθάρα και πραγματικά δεν το έχω καταλάβει. Δεν είχε και χρόνο να μου εξηγήσει, αλλά προσφέρθηκε η αλήθεια είναι να το κάνει άλλη φορά. 

4) Αυτός ο Θωμάς; Ποιος είναι ο κύριος; Θα κάτσω να γκουγκλάρω να δω τι παίζει.

Απο την άλλη θα προτιμούσα να δώσω κάτι παραπάνω και να το πάρω ( όποιο πακέτο) απο εδώ , ώστε αν χρειαστώ κάτι να μπορώ να απευθυνθώ πιο άμμεσα

Επιπλέον, πραγματικά το έχω απορία. Γιατί να πάω με κάππιον άλλο μαζί; Και όταν το λές, πιστεύω εννοείς με κάποιον γνώστη σωστά;

'Εχω ακούσει πολλά καλά λόγια εδώ και χρόνια για τον Σ. Νάκα και λέψ να περάσω μια βόλτα 

Και πάλι ευχαριστώ :) 

 

πριν 5 ώρες, το μέλος Canardo έγραψε:

 

ΥΓ. Ρε μπαγασάκο το psycho rock  δεν το ξέρω.
Psychedelic rock και psychedelic trance ξέρω, τι έγινε γέρασα και έμεινα πίσω στα μουσικά δρώμενα;:think:

 

 

Ρε τσάκαλε, psychedelic εννούσα. καλά είσαι. Δεν έχασες την μπάλα.. χαχα

 

πριν 33 λεπτά, το μέλος seatcowl έγραψε:

Και απο εμένα:

Βρες κιθάρα που να σου αρέσει εμφανησιακά και να μην είναι πάνω απο 200ε... γιατί όπως και στις μηχανές, αν δεν σου κάνει κούκου οταν την κοιτάς/κρατάς, δεν θα σου κάνει κ κούκου οταν παίζεις με αυτή.
πχ https://www.nakas.gr/prd/esp-ltd-mh-10-blk-ilektriki-kithara

Επειδή ούτε στο αυτί, ούτε στα δάχτυλα, ούτε πουθενά αλλού, θα καταλαβαίνεις κάποια διαφορά μεταξύ της παραπάνω κιθάρας και μιας πιο ακριβής, δεν έχει νόημα να δώσεις παραπάνω χρήματα. Ο ήχος της ηλεκτρικής κιθάρας είναι στο συντριπτικότατο του ποσοστό, άλλοι παράγοντες, αλλά όχι τα ξύλα της κιθάρας. Η παραπάνω κιθαρούλα είναι εξαιρετικά τίμια.

Αν έχεις καλούτσικο pc (πχ μην ειναι 15ετίας) μην αγοράσεις ενισχυτές κλπ... αγοράζεις απλά ένα φθηνό interface,
πχ https://www.adagio.gr/el/?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=99043&virtuemart_category_id=322&Itemid=1
Και δεν θα χρειαστείς τίποτε άλλο, θα μπορείς να παίξεις τα πάντα, με ότι ήχους θες και θα σε καλύψει κυριολεκτικά ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ για πολλά χρόνια.

 

Είσαι ωραίος και εσύ.. Χίλια ευχαριστώ. 

Λοιόν έχεις δίκιο στο περι εμφάνισης.  Πρέπει να την γουστάρεις και μόνο να την κοιτάς. 

Αυτή που μου έδωσες στο λινκ να σου πω δεν με γεμίζει.  δείχνει και πιο μεταλλόφάση.

Κρίνω καθαρά το εμφανησικακό κομμάτι. 

 

Επίσης ώραια η κάρτα ήχου. Δεν ήξερα οτι υπάρχουν αυτά.  δηλαδή με αυτό θα κάνω την ίδια δουλειά που θα έκανα με τον ενισχυτή;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 58 λεπτά, το μέλος 2noob2furious έγραψε:


Εννοείται ηλεκτρική. Πρώτον επειδή γουστάρεις και δεύτερον επειδή έχει το προσόν πως μπορείς να παίζεις μεσάνυχτα καλοκαίρι με ανοιχτές τις πόρτες χωρίς να σε βρίζει όλη η γειτονιά.

Προτείνω να βρεις δάσκαλο. Σκέψου τη διαφορά του να μαθαίνεις να οδηγείς μηχανή μόνος σου (ή με video στο youtube) vs να έχεις κάποιον να σου δείξει επί τόπου. Επίσης είναι σημαντικό ο δάσκαλος να παίζει τη μουσική που θες να παίζεις. Όχι δάσκαλο κλασικής κιθάρας ή blues ή μπουζουξής επειδή είναι φίλος.

Μέχρι να συνηθίσουν τα δάκτυλα είναι επώδυνη η κιθάρα και αν δεν παίζεις κάτι που γουστάρεις είναι πολύ πιθανό να απογοητευτείς και να τα παρατήσεις.

:_rock-on:

Γενικά χαίρομαι που οι απόψεις σας συγκλίνουν και ακόμα περίσσοτερο οτι εγώ ο άσχετος έχω παραπλήσιες απόψεις. 

Βέβαια πάλι απορία έχω.

Με την ηλεκτρική πως μπορείς να παίξεις μεσάνυκτα; ( φλασία της στιγμής- εννοείς με ακουστικά σωστά;)

Είπα και παραπάνω οτι ας ξεκινήσω μόνος μου να δώ αν μπορώ να κάνω κάτι και αν δω οτι το έχω απο όλες τις απόψεις θα μιλήσω και με δάσκαλο.

Το καλό είναι οτι έχω φίλο τον τραγουδιστή-κιθαρίστα των cellar dogs που παίζει τα είδη που ακούω οπότε θα παίξει ωραία μπαλίτσα 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 1 ώρα, το μέλος HLIAS έγραψε:

Με την ηλεκτρική πως μπορείς να παίξεις μεσάνυκτα; ( φλασία της στιγμής- εννοείς με ακουστικά σωστά;)

ναι είτε με ακουστικά είτε χωρίς ενισχυτή (χάνεις την καφρίλα βέβαια :laugh:)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 8 ώρες, το μέλος HLIAS έγραψε:

 

Eπίσης ώραια η κάρτα ήχου. Δεν ήξερα οτι υπάρχουν αυτά.  δηλαδή με αυτό θα κάνω την ίδια δουλειά που θα έκανα με τον ενισχυτή;

Οι κάρτες ήχου αυτές θα σου επιτρέψουν να κάνεις την ίδια ακριβώς δουλειά με έναν ενισχυτή αλλά είναι κλάσεις ανώτερο σαν λύση εκτός αν σκοπεύεις να αγοράσεις λαμπάτη κεφαλή και καμπίνα (πάνω απο χιλιάρικο σε κόστος), μικρόφωνα και να τα βάλεις σε ένα ειδικά διαμορφωμένο ηχομωνομένο δωμάτιο ... ><
Με τις κάρτες ηχου αυτές, και πολύ πολύ μικρή ενασχόληση με τον υπολογιστή θα μπορείς να έχεις τον ήχο που δεν θα σου δώσει κανένας ενισχυτής κάτω απο 500ε, και θα τον έχεις με πολύ μεγαλύτερη ευκολία γιατί θα τον έχεις σε ότι ένταση θες εσύ, χωρις να ενοχλείς και θα έχεις την δυνατότητα να ηχογραφήσεις κιολας αν θες (θα το θες), χωρίς κανέναν μπελά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Και κάτι ακόμα, τσέκαρε θέση, είδος και αριθμό μαγνητών ανάλογα με τον ήχο που θες να παίξεις.
Eg.
preview.jpgstratocaster-vs-les-paul-665x333.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 15 ώρες, το μέλος HLIAS έγραψε:

Αρχικά, πραγαματικά ευχαριστώ μιας και δεν περίμενα τόσο μεγάλη ανάλυση απο όλους σας. 

Παμ παρακάτ

1) Αυτό με τις ''βρωμιές'' το άκουσα και από άλλο φίλο που παίζει κιθάρα και πραγματικά δεν το έχω καταλάβει. Δεν είχε και χρόνο να μου εξηγήσει, αλλά προσφέρθηκε η αλήθεια είναι να το κάνει άλλη φορά. 

4) Αυτός ο Θωμάς; Ποιος είναι ο κύριος; Θα κάτσω να γκουγκλάρω να δω τι παίζει.

Απο την άλλη θα προτιμούσα να δώσω κάτι παραπάνω και να το πάρω ( όποιο πακέτο) απο εδώ , ώστε αν χρειαστώ κάτι να μπορώ να απευθυνθώ πιο άμμεσα

Επιπλέον, πραγματικά το έχω απορία. Γιατί να πάω με κάππιον άλλο μαζί; Και όταν το λές, πιστεύω εννοείς με κάποιον γνώστη σωστά;

'Εχω ακούσει πολλά καλά λόγια εδώ και χρόνια για τον Σ. Νάκα και λέψ να περάσω μια βόλτα 

Και πάλι ευχαριστώ :)

[............]

1) Βρωμιές εννοώ τον ήχο με overdrive/distortion/gain. Εφόσον πας για τέτοια είδη (η stoner ας πούμε είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα) τότε η ακουστική δε σου κάνει. Θα αγγίζεις ένα Dogs/Breathe/Wish you were here αλλά μετά θα χάνεις όοολα τα υπόλοιπα που θες να παίξεις

4) Ο Θωμάς είναι ένα ιντερνετικό (για εμάς -στη Γερμανία έχει και τεράστια έκθεση, λες και μπαίνεις σε mall) κατάστημα. Αν επιτρέπεται, στο γράφω εδώ φανερά, απλώς μην έχουμε θέματα για διαφήμιση καταστημάτων κλπ.

Σου λέω να πας με κάποιον άλλον σε μαγαζί (καλά, αν πας με γνώστη, τόσο το καλύτερο) για την παρέα και για να σηκώσεις το βαρύ κλίμα που υπάρχει εκεί. Θα σε κοιτάνε με μισό μάτι, οπότε για να μη φορτώσεις, έχε κάποιον παρέα για να το πάρεις στον χαβαλέ τουλάχιστον. Το κατάστημα Νάκα στα Εξάρχεια (του Σ. Νάκα δεν τον έχω επισκεφθεί) έχει κατ'εμέ την καλύτερη συλλογή που μπορείς να βρεις στην Αθήνα.

Πάντως, αυτό που λες "ό,τι χρειαστεί να μπορώ εύκολα να το πάω" και απ'έξω να πάρεις ένα όργανο, θα εξυπηρετηθείς στο service των εγχόριων καταστημάτων αν χρειαστείς κάποια επισκευή ή κάποιο set-up

Μερικά ακόμη πάνω σε όσα ειπώθηκαν

Η ιδέα του @seatcowl να αφήσεις έξω τον ενισχυτή για την ώρα, μ'αρέσει πολύ. Δεν έχω εικόνα από αυτά οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο. Το παίρνεις φθηνά, πειραματίζεσαι αρκετά, βλέπεις τί σου κάνει και μετά εάν μπορείς να δώσεις γκάζια, πας σε έναν ενισχυτή λουκούμι (διαφωνώ εδώ οτι θες 1000ρικο+, παίζει VOX combo λαμπάτος στα 500, Orange στα 700, Blackstar μικρός στα 450-500 και πάει λέγοντας)

Διαφωνώ όμως λίγο με το να πάρεις κιθάρα χωρίς να δοκιμάσεις καθώς και οτι διαφορά θα δεις αν πας σε ακριβά όργανα. Πάρε δυο οικονομικά όργανα, μια Squier Affinity Telecaster και την ESP που ποσταρίστηκε πιο πάνω. Πέρα από την διαφορά στη φιλοσοφία των ηλεκτρολογικών τους, (που εδώ ψιλοδιαφωνώ με τον @Canardo δεν είναι κάτι που έχει νόημα να κλειδώσεις έτσι από τώρα, επηρεάζει τον ήχο σου σίγουρα, αλλά είναι κάτι που παίζει μεγαλύτερο ρόλο η ενίσχυση και τα εφέ σου. Έχω παράδειγμα, αρχές Οκτωβρίου είδα στο AN club στα Εξάρχεια τους The Crashers. Και η κιθάρα του τύπου, αν και hollow body τζαζο-κιθάρα, έβγαζε τρομερή βρωμιά, μου έκανε εντύπωση) έχουν σημαντική διαφορά στον λαιμό και την ταστιέρα τους. Άλλο σχήμα λαιμού, άλλη καμπυλότητα ταστιέρας. Θεωρώ ακόμη και ένας αρχάριος θα καταλάβει τη διαφορά στο πιάσιμο των δύο.

Στα περί εκμάθησης, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Αν θες να δημιουργήσεις μουσική, improvisations κλπ, τότε θεωρώ χρειάζεσαι να μάθεις μουσική θεωρία (κλίμακες, αρμονίες, ιστορίες.... δύσκολο πράγμα, θέλει δουλειά, που πολλές φορές δεν την κάνεις διότι το αποτέλεσμα δεν ειναι άμεσο οπότε το βαριέσαι). Αν θες να βλέπεις μια ταμπλατούρα από ένα τραγούδι που σου αρέσει και να το εκτελείς, τότε χρειάζεσαι τεχνική εξάσκηση και μετρονόμο. Μπορείς να ξεκινήσεις με το δεύτερο όμως, να δεις σου αρέσει αυτή η πρόκληση, αυτή η διαδικασία; Βρίσκεις χρόνο στο πρόγραμμά σου να παίξεις κιθάρα; Το έχεις το μεράκι; Και σιγά σιγά νομίζω μόνος σου θα πεις "ξέρεις τι, θέλω να πάω σε δάσκαλο, θέλω να βελτιώσω την τεχνική μου (εξού και χρειάζεσαι δάσκαλο ηλεκτρικής κιθάρας και όχι γενικά μουσικό) και θέλω να μάθω να σκέφτομαι μουσικά"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 22 λεπτά, το μέλος A-nik-i έγραψε:

 

Γενικά δεν διαφωνώ...όμως μπορεί να είδες τους "The Crashers" με hollow body αλλά μάλλον δεν θα δεις ποτέ τους "Slayer" με τέτοια κιθάρα και εξίσου απίθανο να δεις τον "Louisiana Red" με BC Rich.

Κάποτε σε ένα στούντιο γνώρισα έναν κιθαρίστα του έπαιζε και κεμεντζε σε ποντιακά γλέντια.
Ο τύπος έβαζε την πεταλιέρα με τα εφέ στον κεμεντζέ και θέριζε κεφάλια, εκεί να δεις βρωμιά.
Βέβαια στην death metal μπάντα του, προτίμησε πιο παραδοσιακές λύσεις και έπαιζε με κιθάρα.
:winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 19 λεπτά, το μέλος Canardo έγραψε:

Γενικά δεν διαφωνώ...όμως μπορεί να είδες τους "The Crashers" με hollow body αλλά μάλλον δεν θα δεις ποτέ τους "Slayer" με τέτοια κιθάρα και εξίσου απίθανο να δεις τον "Louisiana Red" με BC Rich.

Κάποτε σε ένα στούντιο γνώρισα έναν κιθαρίστα του έπαιζε και κεμεντζε σε ποντιακά γλέντια.
Ο τύπος έβαζε την πεταλιέρα με τα εφέ στον κεμεντζέ και θέριζε κεφάλια, εκεί να δεις βρωμιά.
Βέβαια στην death metal μπάντα του, προτίμησε πιο παραδοσιακές λύσεις και έπαιζε με κιθάρα.
:winking:

Εντάξει, δίκιο έχεις στο τέλος τέλος, δεν είναι εφικτό να κάνεις τα πάντα με ένα όργανο, υπάρχει και νόημα στις διάφορες κατηγορίες. Προφανώς ας είσαι συνεχώς high gain, σε thrash, death, stoner ένα σετ Humbuckers θα σε πάει πιο εύκολα στον ήχο που θες. (εκτός κι αν μπούμε σε ιστορίες modding, που ο άλλος θέλει ντε και καλά strato οπότε της αλλάζει τον Θεό σε ηλεκτρονικά)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 3 ώρες, το μέλος A-nik-i έγραψε:


Διαφωνώ όμως λίγο με το να πάρεις κιθάρα χωρίς να δοκιμάσεις καθώς και οτι διαφορά θα δεις αν πας σε ακριβά όργανα. Πάρε δυο οικονομικά όργανα, μια Squier Affinity Telecaster και την ESP που ποσταρίστηκε πιο πάνω. Πέρα από την διαφορά στη φιλοσοφία των ηλεκτρολογικών τους, (που εδώ ψιλοδιαφωνώ με τον @Canardo δεν είναι κάτι που έχει νόημα να κλειδώσεις έτσι από τώρα, επηρεάζει τον ήχο σου σίγουρα, αλλά είναι κάτι που παίζει μεγαλύτερο ρόλο η ενίσχυση και τα εφέ σου. Έχω παράδειγμα, αρχές Οκτωβρίου είδα στο AN club στα Εξάρχεια τους The Crashers. Και η κιθάρα του τύπου, αν και hollow body τζαζο-κιθάρα, έβγαζε τρομερή βρωμιά, μου έκανε εντύπωση) έχουν σημαντική διαφορά στον λαιμό και την ταστιέρα τους. Άλλο σχήμα λαιμού, άλλη καμπυλότητα ταστιέρας. Θεωρώ ακόμη και ένας αρχάριος θα καταλάβει τη διαφορά στο πιάσιμο των δύο.
 

Δεν λες κάτι παράλογο όμως θα πρέπει να λάβουμε υπόψη πως ακόμα και αν ο αρχάριος μπορεί να καταλάβει την διαφορά στο σχήμα του λαιμού, το πάχος, την καμπυλότητα ή και κυριολεκτικά οτιδήποτε άλλο πάνω στην κιθάρα, αυτό δεν σημαίνει οτι θα ξέρει και τι τελικά προτιμά ή τι τον βολεύει περισσότερο. Υπάρχουν άτομα που προτιμούν τα λεπτά μπράτσα των ibanez κ άλλοι που προτιμούν τα ντούκια των lp.
Το να καθοδηγήσει κάποιος έναν αρχάριο να δοκιμάσει 4-5 κιθάρες για να δει τι προτιμά, προσωπικά το θεωρώ άσκοπο γιατί δεν υπάρχει σαφές πλεονέκτημα μεταξύ των χαρακτηριστικών, παρα μόνο προσωπική προτίμηση που κάποιος θα την αναπτύξει με τα χρόνια, όχι με την πρώτη επαφή που δεν θα ξέρει που να πρωτοεστιάσει σε αυτό που έχει ανάμεσα στα χέρια του.

Βάζω τον εαυτό μου στην θέση του οποιουδήποτε αρχάριου, που όταν έπιασα πρώτη φορά (και δεύτερη και τρίτη και τέταρτη φορα for that mater) κιθάρα στα χέρια μου, ήταν τα πάντα τόσο ξένα που οταν μου έλεγε ο φίλος μου "α αυτή εδώ έχει πιο λεπτο μπράτσο" ή "σε αυτήν εδώ το action ειναι πιο χαμηλό" εγώ σκεφτόμουν "και τι νόημα έχουν όλα αυτα? εγώ δεν μπορώ καν να τοποθετήσω τα χέρια μου πάνω με άνεση".

Πρώτη μου κιθάρα ήταν μια ibanez 270, την είχα πάρει περίπου 300ε, και μετά απο κάποια χρόνια είχα αντικειμενικά πολύ καλύτερα όργανα, μια esp κ μια schecter loomis, όμως αγόρασα για την φάση, την πιο φθηνή jackson που βρήκα μόνο για να έχω κάτι με fixed γεφυρα για να αλλάζω ευκολα κουρδίσματα (καθότι όλες οι άλλες είχαν floyd) και κοιτώντας πίσω, την jackson αυτή, θα την πρότεινα σε οποιονδήποτε θα ξεκινούσε.
Δεν ήταν καλύτερη σε τίποτα φυσικά, όμως ήταν ένα φθηνό κ τίμιο όργανο για κάποιον που σήμερα ξεκινάει, και αύριο ενδεχομένως να σταματήσει ή και όχι.

Συγγνώμη αν εκτροχίασα το θέμα, αλλά τα γουστάρω κάτι τέτοια...!
Άποψη μου είναι πως με 300ε σύνολο αγοράζεις και μια χαρά όργανο για αρχάριο, και μια καρτούλα ήχου θα σε βγάλει για τα επόμενα 10 χρόνια κιθάρας.
Εγώ έχω παροπλίσει έναν engl e530 που είχα (το οποίο κιόλας πωλείται αν κάποιος ενδιαφέρεται - αψογη κατάσταση, σε smoke free περιβάλλον), γιατί βολεύομαι πολύ πολύ καλύτερα με τα vst πλέον. Καλύτερος ήχος, σε ότι ένταση θέλω, χωρίς μπελάδες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ναι ρε κι εγώ έχω γουσταρίσει πάρα πολύ την κουβέντα αυτή, έχει πολλή πλάκα να μιλάς για όργανα και εξοπλισμό. Ανεξάντλητη κουβέντα. Σε αυτό που λες, οτι αυτός που ποτέ δεν έχει πιάσει κιθάρα μάλλον δε θα καταλάβει την ποιοτική/χρηστική διαφορά πάχους, καμπυλότητας, action, έχεις δίκιο. Εγώ όμως προσωπικά, ακόμη και όταν ήμουν πολύ φρέσκος στο όργανο, είχε ένας φίλος μια Squier και η αίσθηση του λαιμού μ'άρεσε περισσότερο από τη δική μου, το θυμάμαι αυτό. Γι'αυτό λέω οτι ίσως έχει αξία να πάει να δοκιμάσει, να πιάσει 2-3 πράγματα. Από την άλλη, υπάρχουν όργανα που είναι αντικειμενικά καλά για να ξεκινήσεις και αν το επιλέξεις λάθος δε θα κάνεις, αλλά νομίζω εκεί πας λίγο εμπιστευόμενος το τί κάνουν οι υπόλοιποι που παίζουν το είδος που σ'αρέσει και παίρνεις κάτι τέτοιο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Λοιπόν όσο σας διαβάζω τόσο καίγομαι και λέω να τα παρατήσω.

+ οτι ψιλοψάχνω  στο  διαδίκτυο διάφορα και πραγματικά δεν καταλαβαίνω Χριστό. 

Πήγα τωρα το απόγευμα σε ένα μαγαζί κοντά μου και έπιασα την sx sst62. Θα σας πω 2 πράγματα που ένιωσα μπας και καταλάβετε κάτι παραπάνω και θέλω την γνώμη σας για να δώ εγώ  αν είμαι σωστός. 

Ομολογώ λοιπόν οτι γενικότερα δεν μου άρεσε.

Το σώμα ( σκάφος???) το ένιωθα βαρύ και δεν εκατσε στο πόδι μου. Επιπλέον την ένιωσα βαριά και το σχολίασα και η απάντηση που πήρα  είναι ότι όντως είναι μέτρια προς βαριά στην αίσθηση. 

Η ταστιέρα ήταν ωραία και νομίζω ταίριαξε στο χέρι μου. Λεπτή θα έλεγα.

Δεν θα αναλύσω πολλά για το μαγαζί. αλλα θυμήθηκα τον/την @A-nik-i Ενώ δεν ήταν αγενής το παλικάρι δεν ασχολήθηκε καιι πολύ. 

Έχω και το ψώνιο εγώ που άμα με ρωτήσεις κάτι που το κατέχω προσπαθώ να δώσω το 100% που μπορώ να βοηθήσω τον άλλον.  Και έτσι θέλω να κάνουν και οι άλλοι Αλλά οκ. 

Πήγα και σε άλλο μαγαζί στην Ηλιούπολη όπου ο ευγενικότατος κύριος, αν και είχε κιθάρες με παρέπεμψε στο άλλο τους κατάστημα κοντά στα εξάρχεια που εκέι ο πωλητής είναι κιθαρίστας και μπορεί να με βοηθίσει περισσότερο.

Θα πάω αύριο 

υ.γ εννοείτσι πως αν θέλετε να αναλυσετε περισσότερα πράγματα μεταξυ σας σε αυτό το θρέντι, το κάνετε ελέυθερα. Απλά αγω δεν θα συμμετέσω γιατι θα καώ πλήρως. Θαμ σας γράφω τα δικά μου μέχρι να κατασταλάξω.

πριν 7 ώρες, το μέλος Canardo έγραψε:

Και κάτι ακόμα, τσέκαρε θέση, είδος και αριθμό μαγνητών ανάλογα με τον ήχο που θες να παίξεις.
Eg.
stratocaster-vs-les-paul-665x333.jpg

Κωστή. για κάποιο λόγο το μάτι μου πέφτει πάντα στην αριστερή ή οποία πρέπει να είναι και ηSx sst που πόσταρα.

Εκτός αν και όλες πια μοιάζουν τόσο πολύ και είναι άλλη αυτή 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αν είσαι νότια, επειδή αναφέρεις Ηλιούπολη, διαφήμιση δεν μου αρέσει να γίνεται αλλά απο την άλλη ο καλός λόγος πρέπει να λέγεται, να πας μια βόλτα απο το Arco (www.arco.gr) στην Γλυφάδα.
Δυστυχώς νομίζω δεν έχει μεγάλη ποικιλία σε κιθάρες, αλλά....
υπάρχουν καταστήματα με μουσικά όργανα που έχουν άτομα δύστροπα (όλοι ξέρουμε σε ποιον αναφέρομαι!), και μια περίοδο που έψαχνα μια πλαστική ροδέλα απο ένα μου κλειδί στην ESP και apparently ειναι απο τα πιο δυσκολα πράγματα να βρει κανείς, είχα φάει τον τόπο και κανένας δεν είχε, δεν ήξερε που να βρει κλπ, κατέληξα στο Arco για άλλο λόγο, και το παιδί εκεί (δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομα του), οταν του το ανέφερα, πάνω στην κουβέντα μου είπε αν θέλω να του φέρω την κιθάρα να δει το κλειδί, του την πήγα και ο τύπος κάθησε επιτόπου να βρει ροδέλα απο δική του κιθάρα, που να ταιριάζει, για να την βγάλει και την πέρασε μάλιστα στην δική μου χωρίς να με χρεώσει και τίποτα.
Τιμή του και καμάρι του! ><

Όντας το αντίθετο του μπρατσαρά θα έλεγα οτι το βάρος στις κιθάρες δεν με απασχόλησε ποτέ. Δεν νομίζω ότι ειναι κάτι να σε τρομάξει. Συνήθεια ειναι... που να πιάσεις κ καμιά les paul ή καμιά 7χορδή..
Διάλεξε στυλ που σου αρέσει (απο ότι βλέπω πήγες για strat) και τσίμπα ότι σου κάνει κλικ. Τσέκαρε τις squier, είναι η φθηνή σειρά της fender. Σίγουρα θα βρεις κάποια που να σου αρέσει οπτικά.

Τροποποιήθηκε από τον seatcowl

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...