Jump to content
Ηρώ

Στρίψιμο Motard και τοποθέτηση σώματος

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα την βοήθειά σας σε μια απορία που έχω όσο αφορά την οδήγηση των Motard μηχανών. Δυστυχώς δεν έχω την παραμικρή ιδέα από την συγκεκριμένη κατηγορία και όσοι πιστοί προσέλθετε να βοηθήσετε θα χαρώ πολύ να σας ακούσω! 

Σε ένα μηχανάκι για να στρίψεις σωστά σε μια στροφή με πολλά χιλιόμετρα, πρέπει να βγάλεις το σώμα σου έξω από την μηχανή (κεφάλι, χέρι, κορμό, γόνατο) προς το εσωτερικό της στροφής, έτσι ώστε η φυγόκεντρος δύναμη να μην ανατρέψει την μηχανή. Κατανοητή φυσική.

Πώς εξηγεί η φυσική το στρίψιμο των Motard όπου το σώμα είναι βγαλμένο προς το εξωτερικό της στροφής σε συνδυασμό με την πλαγιολίσθηση του πίσω;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

αν πας απο το σουπερμοτο που εχεις σε μοταρντ και πας να πλαγιασεις θα σοου φανει τερμα εξω απο τα νερα σου..... καμια σχεση τονα με το αλλο.το μοταρντ θελουν αλλη τεχνικη..... ειχα ενα γυμνο το εστριβα με πλαγιασμα μεχρι ξυσημο μαρσπιε και τορα με το χτ (το δικο μου δεν ειανι μοταρντ) και με χτ φιλου μοταντρ φοβαμε να στριψω ειναι αλλο το κεντρο βαρους αλλο το τιμονι αλλο ανοιγμα το χερι στο φατμπαρ.... γενηκα ο τροπος που στιβεις ενα μοταρντ ειναι ποιο χοντροκομενος οπως το βλεπω εγω.... λιγοτερο τεχνικος και περισσοτερο εμπειριακος..... καμια φορα θελει και λιγο ποδαρακι κατω..... τα μοταρντ εκ φυσεως αποτι καταλαβαινω δεν ειναι φτιαγμενα στιφτερα μηχανακια οπως τα σουπερσπορτ....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμπειρία από την κατηγορία δεν έχω αλλά θα μεταφέρω την απάντηση του Χούντρα όταν ερωτήθηκε μπροστά μου.

"Αυτά τα μοτάρντ μας έχουν κάνει ζημιά....με τις ίδιες αρχές οδηγούνται και αυτά".

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τα μοταρντ εκ φυσεως αποτι καταλαβαινω δεν ειναι φτιαγμενα στιφτερα μηχανακια οπως τα σουπερσπορτ....

Ναι ασε στροφες και sm ειναι αντιθετες εννοιες :_zeppelin:

8898032_stop-what-youre-doing-and-watch-
y7wPGY.gif
rqk1kxc.gif
tumblr_n57f75E8v91ss46elo1_500.gif

Στο θεμα μας ομως, τα motard στριβουν ειτε driftαροντας(εμφαση στο μπροστα φρενο να αποφορτιστει το μπροστινο, απανωτα κατεβασματα να μπλοκαρει ή να χασει πολυ ταχυτητα το πισω, αναποδο τιμονι και μπαινεις) οπως βλεπεις στα gif(οκ δε θα το κανεις τοσο εντονα προφανως) ή με τις παραδοσιακες τεχνικες που στριβουν και τα ss και τα υπολοιπα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν οδήγησα motard, ούτε έχω σκοπό να πάω από supersport σε motard, δεν ξέρω γιατί βγήκε αυτό το συμπέρασμα... Είναι καθαρά απορία εγκυκλοπαιδική.

Μια απλή ερώτηση... "Πώς εξηγεί η φυσική το στρίψιμο των Motard όπου το σώμα είναι βγαλμένο προς το εξωτερικό της στροφής σε συνδυασμό με την πλαγιολίσθηση του πίσω;"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν υπάρχει κάτι να εξηγήσει η φυσική.Στα ss προσπαθούμε να περιορίσουμε την φυγόκεντρο γέρνοντας τη μηχανή αλλά και το σώμα με τους 2 τροχούς να κινούνται στην ίδια γραμμή.Στα μοτάρντ επιτυγχάνεται ελεγχόμενη πλαγιολίσθηση αλλά αν προσέξεις ο μπροστινός τροχός είναι στραμμένος 'αντίθετα' (ανάποδο τιμόνι) κατευθύνοντας αυτός τη μηχανή και συνάμα αντισταθμίζει κάποιο πιθανό high side.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οδηγουνται οπως ολες οι αλλες μηχανες.

απλα λογω χαμηλου βαρους και της συγκεκριμενης γεωμετριας τους οδηγουνται και με καποιες αλλες τεχνικες που εχουν τις ριζες τους στη χωματινη οδηγηση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραία, κοίτα όπως το ανέφερες και εσύ στα ss αντισταθμίζουμε την φυγόκεντρο με την στάση του σώματος και το κατάλληλο πλάγιασμα μηχανής, και βασιζόμαστε στην μη ολίσθηση των ελαστικών για να στρίψουμε.

Κατάλαβα πως στρίβουν τα motard και τι κάνει ο αναβάτης, και σας ευχαριστώ.

Αυτό που θέλω να καταλάβω είναι στο σύστημα δυνάμεον τι ακριβώς γίνεται. Αυτές οι μηχανές να το πω πιο απλά κάνουν πατινάζ σε κάθε στροφή, πως στο καλό μπορούν και τελικά στρίβουν επιτυχώς;

Σε ένα ss έτσι και δεν έχει πρόσφυση, η φυγόκεντρος σε πέταξε έξω από την στροφή.

Οπότε με τα motard τι σημβαίνει, πως η συμπεριφορά αυτών των μηχανών αλληλεπιδρά με τις φυσικές δυνάμεις;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν κανουν πατιναζ σε καθε στροφη, απλα φρεναρουν οπως τα Ss , παιρνουν θεση, μπαινουν στη στροφη, ανοιγουν γκαζι σταδιακα και βγαινουν, απλα αντι μεσα στη στροφη να βγαζουν σωμα, μπορουν να βγαζουν "μηχανακι", and that's all. Οι δυναμεις ειναι ιδιες.

αυτο που βλεπεις να μπαινουν στη στροφη χωρις προσφυση ειναι μια τεχνικη πιο αργη απο τη συνηθισμενη και ενδεικνυται σπανια, σε πολυ κλειστες στροφες που ερχεσαι ε πολυ φορα. Απλα ειναι θεαματικο. Το χαμηλο βαρος σε συνδιασμο με τα φαρδια λαστιχα και την ορθια θεση οδηγησης το επιτρεπουν.

Τροποποιήθηκε από τον Νικολακης_Husq

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:cool:Δεν υπάρχει φυγόκεντρος, υπάρχει κεντρομόλος :cool:

Φυγομόλος:tongue:

(Κεντρόκεντρος;):crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:cool:Δεν υπάρχει φυγόκεντρος, υπάρχει κεντρομόλος :cool:

Το ξέρω, αλλά ας μην το πάμε εκεί γιατί θα το κάψουμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ξέρω, αλλά ας μην το πάμε εκεί γιατί θα το κάψουμε.

Ήταν ένα πείραγμα, λίγο offtopic αλλά όχι πολύ :) Με καλή διάθεση :cool:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα