Ηρώ 1.052 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2016 Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα την βοήθειά σας σε μια απορία που έχω όσο αφορά την οδήγηση των Motard μηχανών. Δυστυχώς δεν έχω την παραμικρή ιδέα από την συγκεκριμένη κατηγορία και όσοι πιστοί προσέλθετε να βοηθήσετε θα χαρώ πολύ να σας ακούσω! Σε ένα μηχανάκι για να στρίψεις σωστά σε μια στροφή με πολλά χιλιόμετρα, πρέπει να βγάλεις το σώμα σου έξω από την μηχανή (κεφάλι, χέρι, κορμό, γόνατο) προς το εσωτερικό της στροφής, έτσι ώστε η φυγόκεντρος δύναμη να μην ανατρέψει την μηχανή. Κατανοητή φυσική.Πώς εξηγεί η φυσική το στρίψιμο των Motard όπου το σώμα είναι βγαλμένο προς το εξωτερικό της στροφής σε συνδυασμό με την πλαγιολίσθηση του πίσω; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hraklis 494 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2016 αν πας απο το σουπερμοτο που εχεις σε μοταρντ και πας να πλαγιασεις θα σοου φανει τερμα εξω απο τα νερα σου..... καμια σχεση τονα με το αλλο.το μοταρντ θελουν αλλη τεχνικη..... ειχα ενα γυμνο το εστριβα με πλαγιασμα μεχρι ξυσημο μαρσπιε και τορα με το χτ (το δικο μου δεν ειανι μοταρντ) και με χτ φιλου μοταντρ φοβαμε να στριψω ειναι αλλο το κεντρο βαρους αλλο το τιμονι αλλο ανοιγμα το χερι στο φατμπαρ.... γενηκα ο τροπος που στιβεις ενα μοταρντ ειναι ποιο χοντροκομενος οπως το βλεπω εγω.... λιγοτερο τεχνικος και περισσοτερο εμπειριακος..... καμια φορα θελει και λιγο ποδαρακι κατω..... τα μοταρντ εκ φυσεως αποτι καταλαβαινω δεν ειναι φτιαγμενα στιφτερα μηχανακια οπως τα σουπερσπορτ.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
The Dread Rider 4.303 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2016 Πως πας από Supermoto σε Motard? Wut? 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
karellen 11.557 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2016 Ηρακλή το ίδιο πράγμα είναι το μοτάρντ με το σούπερ μοτό. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Wolf1138 2.924 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2016 Εμπειρία από την κατηγορία δεν έχω αλλά θα μεταφέρω την απάντηση του Χούντρα όταν ερωτήθηκε μπροστά μου."Αυτά τα μοτάρντ μας έχουν κάνει ζημιά....με τις ίδιες αρχές οδηγούνται και αυτά". Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CptAngel 4.604 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2016 τα μοταρντ εκ φυσεως αποτι καταλαβαινω δεν ειναι φτιαγμενα στιφτερα μηχανακια οπως τα σουπερσπορτ....Ναι ασε στροφες και sm ειναι αντιθετες εννοιες Στο θεμα μας ομως, τα motard στριβουν ειτε driftαροντας(εμφαση στο μπροστα φρενο να αποφορτιστει το μπροστινο, απανωτα κατεβασματα να μπλοκαρει ή να χασει πολυ ταχυτητα το πισω, αναποδο τιμονι και μπαινεις) οπως βλεπεις στα gif(οκ δε θα το κανεις τοσο εντονα προφανως) ή με τις παραδοσιακες τεχνικες που στριβουν και τα ss και τα υπολοιπα. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ηρώ 1.052 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2016 Δεν οδήγησα motard, ούτε έχω σκοπό να πάω από supersport σε motard, δεν ξέρω γιατί βγήκε αυτό το συμπέρασμα... Είναι καθαρά απορία εγκυκλοπαιδική.Μια απλή ερώτηση... "Πώς εξηγεί η φυσική το στρίψιμο των Motard όπου το σώμα είναι βγαλμένο προς το εξωτερικό της στροφής σε συνδυασμό με την πλαγιολίσθηση του πίσω;" Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
karellen 11.557 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2016 Δεν υπάρχει κάτι να εξηγήσει η φυσική.Στα ss προσπαθούμε να περιορίσουμε την φυγόκεντρο γέρνοντας τη μηχανή αλλά και το σώμα με τους 2 τροχούς να κινούνται στην ίδια γραμμή.Στα μοτάρντ επιτυγχάνεται ελεγχόμενη πλαγιολίσθηση αλλά αν προσέξεις ο μπροστινός τροχός είναι στραμμένος 'αντίθετα' (ανάποδο τιμόνι) κατευθύνοντας αυτός τη μηχανή και συνάμα αντισταθμίζει κάποιο πιθανό high side. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Νικολακης_Husq 6.788 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2016 οδηγουνται οπως ολες οι αλλες μηχανες.απλα λογω χαμηλου βαρους και της συγκεκριμενης γεωμετριας τους οδηγουνται και με καποιες αλλες τεχνικες που εχουν τις ριζες τους στη χωματινη οδηγηση. 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ηρώ 1.052 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2016 Ωραία, κοίτα όπως το ανέφερες και εσύ στα ss αντισταθμίζουμε την φυγόκεντρο με την στάση του σώματος και το κατάλληλο πλάγιασμα μηχανής, και βασιζόμαστε στην μη ολίσθηση των ελαστικών για να στρίψουμε.Κατάλαβα πως στρίβουν τα motard και τι κάνει ο αναβάτης, και σας ευχαριστώ.Αυτό που θέλω να καταλάβω είναι στο σύστημα δυνάμεον τι ακριβώς γίνεται. Αυτές οι μηχανές να το πω πιο απλά κάνουν πατινάζ σε κάθε στροφή, πως στο καλό μπορούν και τελικά στρίβουν επιτυχώς;Σε ένα ss έτσι και δεν έχει πρόσφυση, η φυγόκεντρος σε πέταξε έξω από την στροφή.Οπότε με τα motard τι σημβαίνει, πως η συμπεριφορά αυτών των μηχανών αλληλεπιδρά με τις φυσικές δυνάμεις; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Νικολακης_Husq 6.788 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2016 (τροποποιήθηκε) δεν κανουν πατιναζ σε καθε στροφη, απλα φρεναρουν οπως τα Ss , παιρνουν θεση, μπαινουν στη στροφη, ανοιγουν γκαζι σταδιακα και βγαινουν, απλα αντι μεσα στη στροφη να βγαζουν σωμα, μπορουν να βγαζουν "μηχανακι", and that's all. Οι δυναμεις ειναι ιδιες.αυτο που βλεπεις να μπαινουν στη στροφη χωρις προσφυση ειναι μια τεχνικη πιο αργη απο τη συνηθισμενη και ενδεικνυται σπανια, σε πολυ κλειστες στροφες που ερχεσαι ε πολυ φορα. Απλα ειναι θεαματικο. Το χαμηλο βαρος σε συνδιασμο με τα φαρδια λαστιχα και την ορθια θεση οδηγησης το επιτρεπουν. Τροποποιήθηκε Απρίλιος 25 , 2016 από τον Νικολακης_Husq 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ηρώ 1.052 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2016 Спасибо, με βοήθησε πολύ η απάντηση έτσι όπως την διατύπωσες! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΓιωργοςΚΤΜ 1.376 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25 , 2016 Ολα με τον ιδιο τροπο στριβουν 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ChristoforosVer 606 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26 , 2016 φυγόκεντρος δύναμηΔεν υπάρχει φυγόκεντρος, υπάρχει κεντρομόλος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Sledgehammer 963 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26 , 2016 Δεν υπάρχει φυγόκεντρος, υπάρχει κεντρομόλος Φυγομόλος (Κεντρόκεντρος;) 5 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hraklis 494 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26 , 2016 Ηρακλή το ίδιο πράγμα είναι το μοτάρντ με το σούπερ μοτό.supersport ήθελα να πω άκυρο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ηρώ 1.052 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26 , 2016 Δεν υπάρχει φυγόκεντρος, υπάρχει κεντρομόλος Το ξέρω, αλλά ας μην το πάμε εκεί γιατί θα το κάψουμε. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ChristoforosVer 606 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26 , 2016 Το ξέρω, αλλά ας μην το πάμε εκεί γιατί θα το κάψουμε.Ήταν ένα πείραγμα, λίγο offtopic αλλά όχι πολύ :) Με καλή διάθεση Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες