Jump to content
50cc

Κορνάρισμα στο φανάρι και ξεκίνημα με κόκκινο

Recommended Posts

Πριν περιπου 2 χρονια,μολις εχω κανει μεταβιβαση το παπι απο το υπουργειο αγ.παρασκευης και ειμαι μπροστα απο το φαναρι για να στριψω αριστερα καθετα της Μεσογειων.Πισω μου επισης μπροστα απο το φαναρι vstrom ασημενιο.Ακουω κορνα,γυρναω πισω να δω αν ξεκινανε και βλεπω το vstrom να βαζει πρωτη και να τσουλαει λιγο.Το αλλο ρευμα της Μεσογειων αδειο οποτε με την μικρη ματια που εριξα πισω μου θεωρησα οτι αναψε πρασινο.Φευγω για να στριψω αριστερα και ερχεται κατα πανω μου με πανω απο 100χμ ενα κοκκινο ibiza.Ανοιγω γκαζι να φυγω και περναει στην κυριολεξια στο μισο μετρο πισω μου.Σταματαω στην ακρη με την καρδια μου να βαραει κοφτες και κοιταω αν οντως ειχε αναψει πρασινο.Ακομα κοκκινο και ολοι να με κοιτανε απορημενοι.Φευγω...

Εφταιγα 100% εγω,αλλα ο τροπος που εγινε ισως μου εδινε ενα αλλοθι..Δε θα ημουν εδω να σας μιλαω τωρα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Νομίζω ότι θα βοηθούσε στη συζήτηση αν διαχωρίζαμε τις 2 περιπτώσεις για απόδοση ευθυνών.

Από την μια έχουμε τον τύπο που περνάει (παρανόμως) μπροστά από το φανάρι και ο οποίος "χάνει" μέρος της δυνατότητας να ελέγξει πότε μπορεί και πότε δεν μπορεί να ξεκινήσει. Έτσι, βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στις κινήσεις των πίσω για να λάβει την απόφαση του.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχει ευθύνη ο ίδιος για το πότε ξεκινάει, είτε του κορνάρουν είτε όχι.

Πόσες φορές έχουμε δει κάποιον στο δρόμο είτε να "σφάζει" το κόκκινο είτε να περνάει με μεγάλη καθυστέρηση αφού έχει ανάψει, διακινδυνεύοντας να συγκρουστεί με κάποιο από τα οχήματα που κινούνται εκείνη την ώρα με πράσινο;

Εδώ ακόμα και 100% πράσινο να έχεις, ελέγχεις για την δική σου ασφάλεια (μεθυσμένους, κοιμισμένους κτλ κτλ) πριν διασχίσεις μια διασταύρωση, πόσο μάλλον όταν κάνεις την "μπαγαποντιά" και δεν μπορείς να δεις το φανάρι.

Για εμένα ο τύπος που τράκαρε λόγω εσφαλμένης εκκίνησης έχει το 100% της ευθύνης που τράκαρε, έπρεπε να σιγουρευτεί ότι μπορεί να περάσει και μετά να το κάνει.

Από την άλλη όμως και εκείνος που δοκιμαστικά/επίτηδες/πλακίστικα κορνάρει φέρει ευθύνη. Σαν κοινωνικά όντα συνεχώς ερμηνεύουμε τα μηνύματα των συναθρώπων μας και σε πολλές περιπτώσεις τα εμπιστευόμαστε τυφλά (για λόγους επιβίωσης).

Συνεπώς, εκείνος που κορνάρει είτε δεν συνειδητοποιεί τις πιθανές επιπτώσεις της πράξης του (αμέλεια) είτε πρόκειται για καθαρά εγκληματική και ανήθικη πράξη που προσπαθεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή ή την ακεραιότητα ενός συναθρώπου του. Η αυτοδικία δεν δικαιολογείται, όσο "λάθος" και να είναι ο δεύτερος.

Προσωπικά πάντα, θεωρώ ότι και αυτός που κορνάρει έχει 100% της ευθύνης για την προσπάθεια παραπλάνησης του παράνομου οδηγού, είτε λόγω νοητικής ανικανότητας είτε κακεντρέχειας, κόμπλεξ κτλ. Δεν είναι τυχαίο ότι η άσκοπη χρήση σημάτων (κόρνα, φώτα, φλας) είναι παράνομη και αυτή από τον Κ.Ο.Κ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

να πω τον πονο μου κ εγω.

το οτι σταματαω πριν τη διαβαση πεζων και μου κορναρει-απαιτει ο αλλος απο πισω να του κανω χωρο να περασει μπροστα με ξεπερναει.

δηλαδη ρε φιλε να με αναγκασεις να παρανομησω εγω να περασω μετα τη διαβαση η και το φαναρι και να περασεις κ εσυ με κοκκινο η να πας να στηθεις 10 μετρα μετα το φαναρι..ε οχι ρε φιλαρακι..

επισης πολυ θα ηθελα οι τροχαιοι να γραφουν αυτους που σταματανε 10 μετρα μετα το φαναρι,και δυστυχως δε το κανουν,γιατι πολυ απλα κανουν και αυτοι οι περισσοτεροι το ιδιο,σταματανε διπλα με αυτους...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

επισης πολυ θα ηθελα οι τροχαιοι να γραφουν αυτους που σταματανε 10 μετρα μετα το φαναρι,και δυστυχως δε το κανουν,γιατι πολυ απλα κανουν και αυτοι οι περισσοτεροι το ιδιο,σταματανε διπλα με αυτους...

τι κάνουν;;;

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλα ναι..λεμε τωρα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παρότι οδηγώ 20 χρόνια στη Αττική δεν είχα ξαναδεί τέτοιο ατύχημα, σήμερα το πρωί παπί περιμένει στο φανάρι, ακούγεται κορνάρισμα και το παπί ξεκινάει χωρίς να κοιτάξει στο φανάρι το οποίο είναι κόκκινο ούτε να κοιτάξει στο δρόμο μήπως έρχεται κανείς με αποτέλεσμα να το παρασύρει διερχόμενο ΙΧ.

Το γράφω γιατί πολλοί οδηγοί στέκονται μπροστά από το φανάρι και περιμένουν να κορνάρει κάποιος για να ξεκινήσουν συμπεριφορά άκρως επικίνδυνη για μένα αφού ξέρουμε ότι ο καθένας κορνάρει για ψύλλου πήδημα που λένε.

Επίσης δεν ξέρω αν είναι στη φαντασία μου αλλά έχω την εντύπωση ότι μερικοί όταν σε βλέπουν μπροστά από το φανάρι για κάποιο λόγο κορνάρουν επίτηδες χωρίς να έχει ανάψει το πράσινο.

και μετα κοροιδευουν εμενα που καθομαι 1 μετρο πριν το φαναρι. Να λοιπον γιατι πρεπει να μην καθομαστε στο κοκκινο μετα το φαναρι. για να εχουμε οπτικη επαφη με το φαναρι. και σε περιπτωση που δεν γιατι αποφασισαμε να μπυμε στην μεση της διασταυροσης γαιτι το εχουμε δει οτι ειναι δικος μας ο δρομος τουλαχιστον ας βλεπουμε καθρεπτες ποτε θα ξεκινησουν οι απο πισω να παμε και εμεις. αντε ετσι χυμα ακουσες μια κορνα και εφυγες....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παίδες σταματήστε να κράζατε αυτούς που κορνάρουν γιατί είναι τελείως χαζό μην πω κάτι χειρότερο, Δηλαδή φταίει αυτός που κορνάρει επειδή ο άλλος είναι βλάκας και πάει μπροστά από το φανάρι? Ο άλλος μπορεί να έχει χίλιους λόγους να κορνάρει έτσι στο άκυρο ( δεν επιτρέπεται άλλα έτσι έχουνε μάθει εδώ πέρα ) ο άλλος όμως τι λόγο έχει να κάτσει μπροστά στο φανάρι? Να το παίξει γληγολος και κάποιος? Και μην λέτε για ανθρωποκτονιές και λοιπές Μ@#ιες γιατί 1ον με την καμία δεν μπορεί να αποδείξεις πως και γιατί ο άλλος χτύπησε κόρνα εκείνη την στιγμή ( τον πήρε ο ύπνος πάνω στο τιμόνι, καταλάθος πήγε το χέρι του, το παιδί του πάτησε κόρνα κλπ κλπ κλπ.... ) και 2ον αυτός που ήταν μπροστά στο φανάρι θα την πληρώσει γιατί αυτός "παρανομεί". Εδώ πέρα κράζετε αυτούς που δεν πρέπει αντί για αυτούς που πρέπει.... Ο ένας είναι μαλάκας που πάει μπροστά από το φανάρι και ξέρει ότι ζει στην ΕΛΛΑΔΑ ( με ότι και αν συνεπάγεται αυτό σχετικά με τον τρόπο οδήγησης εδώ πέρα και το Iq των οδηγών ) και ο άλλος πάλι είναι μαλάκας αλλά είναι και αυτός που θα την γλυτώσει αν γίνει η στραβή και δεν θα τον κατηγορήσουν για τίποτα ( Άντε απόδειξε το μετά... ). Όλοι το έχουμε κάνει πείτε το μην ντρέπεστε, όλοι έχουμε κάτσει μπροστά από το φανάρι χωρίς να σκεφτούμε τις συνέπειές. Δεν τα γράφω για να κράξω κανέναν, και οι μεν και οι δε κάνουν λάθος, όποιος θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο θα κάτσει όπως πρέπει.

Υγ Ο ένας το πάει στο ένα άκρο και ο άλλος στο άλλο, δεν βγαίνει τίποτα έτσι παιδιά :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κάνουμε θέμα ένα θέμα που δεν υφίσταται, κάλλιστα θα μπορούσε κάποιος να κάτσει πίσω από το φανάρι, να μην προσέξει τι παίζει και μόλις ακούσει κόρνα να ξεκινήσει.Κακό του κεφαλιού του αλλά γίνεται, στην Ελλάδα κόρνα σε φανάρι σημαίνει "τελείωνε, ξεκίνα" δεν σημαίνει ότι ο από πίσω γουστάρει το κωλ@ρ@κι μου. Απλά, όταν ακούμε κόρνα, πρώτα τσεκάρουμε φανάρι και μετά αν έρχεται κανένας κάθετα και δε μπα να παίζουν την τρίτη συμφωνική με τις κόρνες, δεν κουνιόμαστε αν δεν είναι όλα ΟΚ.

road-rage.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

όχι όταν πρόκειται για αποφυγή τροχαίου ατυχήματος

Όταν ευθύνεται για πρόκληση τροχαίου;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πριν περιπου 2 χρονια,μολις εχω κανει μεταβιβαση το παπι απο το υπουργειο αγ.παρασκευης και ειμαι μπροστα απο το φαναρι για να στριψω αριστερα καθετα της Μεσογειων.Πισω μου επισης μπροστα απο το φαναρι vstrom ασημενιο.Ακουω κορνα,γυρναω πισω να δω αν ξεκινανε και βλεπω το vstrom να βαζει πρωτη και να τσουλαει λιγο.Το αλλο ρευμα της Μεσογειων αδειο οποτε με την μικρη ματια που εριξα πισω μου θεωρησα οτι αναψε πρασινο.Φευγω για να στριψω αριστερα και ερχεται κατα πανω μου με πανω απο 100χμ ενα κοκκινο ibiza.Ανοιγω γκαζι να φυγω και περναει στην κυριολεξια στο μισο μετρο πισω μου.Σταματαω στην ακρη με την καρδια μου να βαραει κοφτες και κοιταω αν οντως ειχε αναψει πρασινο.Ακομα κοκκινο και ολοι να με κοιτανε απορημενοι.Φευγω...

Εφταιγα 100% εγω,αλλα ο τροπος που εγινε ισως μου εδινε ενα αλλοθι..Δε θα ημουν εδω να σας μιλαω τωρα..

αυτο ακριβως. δεν νομηζω να στεκει στο δικαστιριο οτι ''Κυριε δικαστα δεν φταιω εγω απλα κορναραν και εγω εφυγα ετσι χωρις να δω τπτ αλλο και ειμουν και μπροστα απο το φαναρι και τρακαρα και ζητω αποζιμιοση'' και να βγεις και απο πανω... νομηζω ειναι κινη λογικη οτι δεν φτεει αυτος που κορναρε... επιδη εσυ (οχι συγκεκρημενα εσυ) εισε στον κοσμο σου και ακου κορνες και ξεκινας ετσι οπως νανε εννω ιδη εχεις παρανομισει περνωντας το φαναρι και στεκοντας στην μεση του δρομου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω παντως το οτι επικροτειτε τον αλλο να στελνει κοσμο στο θανατο

για την πλακα του,για τιμωρια,λογω ελλειψης σεξ,η δεν ξερω γιατι αλλο

δεν...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά θυμίστε μου να ζητήσω συγγνώμη σε όσους αυτοκτόνησαν όταν τους είπα εγώ να πέσουν από το γκρεμό!!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα μνημονια να ζητησουν συγγνωμη αποσους αυτοκτονησαν για χρεη ή οχι?

και αφου τελος παντων προτεινετε να σκοτωνουμε χωρις ευθυνη τους χαζους (δηλαδη αυτους που δεν εχουν οδηγικη παιδεια επειδη το κρατος ειναι ανικανο να δωσει) να σκοτωνουμε και τους αναπηρους οπως στην αρχαια σπαρτη?

Τροποποιήθηκε από τον scorpion92

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τώρα τι θες να σου πω, την άποψή μου περί αυτοκτονίας; Γιατί θα γίνω σκληρός πάλι.

Το ότι και η αυτοκτονία είναι προσωπική απόφαση δηλαδή;

Αλλά και πάλι ανόμοια παραδείγματα βάζουμε.

Είναι εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει. Μιλάμε για ένα ΤΡΟΧΑΙΟ συμβάν, όπου το νομικό πλαίσιο που ισχύει είναι ο ΚΟΚ, και προκειμένου να δικαιολογήσουμε τον μπροστά, που μπορεί να πήρε σήμα να ξεκινήσει απο οτιδήποτε, ακόμη και από το παιδάκι που του φώναξε "πράσινο". έχουμε βάλει στη συζήτηση το νομικό πλαίσιο περί ανθρωποκτονίας, κεφτεδάκια με φόλες, ηθικά ζητήματα, μνημονιακές αυτοκτονίες, οκ... Την αντικειμενικότητα την έχουμε προσπεράσει τελείως νομίζω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν...

Το παρατραβάς. Δεν το επικροτεί κανείς. Είπε κανένας εδώ "μπράβο έτσι πρέπει! σκοτώστε τους βλάκες! κορνάρετε να πέσουν να σκοτωθούν γιατί είναι χαζοί."? Αυτό που ειπώθηκε είναι πως, είναι παράλογο να ζητήσεις τα ρέστα απο την κόρνα ή την φωνή που ακούστηκε.
Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.
Το να περάσεις το φανάρι είναι 100% δική σου ευθύνη και κανενός άλλου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παρότι οδηγώ 20 χρόνια στη Αττική δεν είχα ξαναδεί τέτοιο ατύχημα, σήμερα το πρωί παπί περιμένει στο φανάρι, ακούγεται κορνάρισμα και το παπί ξεκινάει χωρίς να κοιτάξει στο φανάρι το οποίο είναι κόκκινο ούτε να κοιτάξει στο δρόμο μήπως έρχεται κανείς με αποτέλεσμα να το παρασύρει διερχόμενο ΙΧ.

Το γράφω γιατί πολλοί οδηγοί στέκονται μπροστά από το φανάρι και περιμένουν να κορνάρει κάποιος για να ξεκινήσουν συμπεριφορά άκρως επικίνδυνη για μένα αφού ξέρουμε ότι ο καθένας κορνάρει για ψύλλου πήδημα που λένε.

Επίσης δεν ξέρω αν είναι στη φαντασία μου αλλά έχω την εντύπωση ότι μερικοί όταν σε βλέπουν μπροστά από το φανάρι για κάποιο λόγο κορνάρουν επίτηδες χωρίς να έχει ανάψει το πράσινο.

Δυστυχώς μου το χουν κάνει και εμένα. Αν είχα άλλο μηχανάκι (990 τότε) έστω και λίγο πιο αδύναμο με είχε χτυπήσει αυτοκίνητο που ερχόταν με πολλά. Δεν φταίει όμως μόνο η μαλάκω πίσω μου που κόρναρε αλλά και εγώ που δν έβλεπα το φανάρι. Νόμος από τότε να μην απομακρύνομαι πολύ από το φανάρι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άργησες Μάκη...πολύ!

το έχω δει το θέμα από την αρχή του,αλλά οι απαντήσεις που δόθηκαν,δεν μου επιτρέπουν να απαντήσω δυστυχώς.

keep going πάντως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω παλι δεν καταλαβαινω την λογικη περναω το φαναρι ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ χωρης να ενενξω τον δρομο.... λιγες ειναι οι φορες που περναμε με πρασινο κανονηκοτατα και απο δεξια στην διασταυροση ακομα περνανε αμαξια τερμα γκαζι για να προλαβουν το πορτοκαλι η που ειδαν αλους να περνανε οποτε ειπαν ας περασω και εγω? ποσω μαλλον στο κοκκινο ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΝ ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΛΟΦΑΝΑΡΟ .... 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν...

Ειμαι στο θεμα απ' την αρχη και δεν εχω καταλαβει ακομα που ειδες καποιον να επικροτει το να στελνεις τον αλλον να τον πατησουν..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ολα καλα μαγκες,μια χαρα κατασταση ειναι να κορναρουμε στο κοκκινο,δεν ειναι μαλακας αυτος που το κανει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα