Jump to content
fasarias

Windows 10

Recommended Posts

Για να κανεις reserve οταν βγουν ειναι οπως προειπαν πιο πανω.Κατ εμε αγνοησε το...Ασε να ειναι αλλοι τα πειραματοζωα.Μεινε στα 7αρια κ αφου κλεισουν κανα χρονο κυκλοφοριας τα 10αρια κ εχουν σταθεροποιηθει ως λειτουργικο αμα θες βαλτα.Γενικα δν βαζουμε οτι καινουριο βγει πριν περασει μια περιοδος σενιαρισματος κ μπαλωματος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

καλά δε χρειάζεται να εξαντλήσεις και την δωρεάν περίοδο του ενός ετους για να δεις αν αξίζουν.

θα φανεί σύντομα καθώς πιστεύω ότι πολλοί θα τα βάλουν άμεσα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είχα βάλει το technical preview. Μια χαρά ειναι. Απλά πρέπει να τα συνηθίσεις λίγο.

Μεχρι το προτελευταίο build μαμούσαν και εδερναν, Πολύ πιο γρήγορα από τα 7/8 , μενούδάρα, κολλήματα μηδέν....

Μέτα τους ήρθε η ιδέα ενα λειτουργικό3498568 συσκευέες και tabletιζει λίγο. Αλλά Προγραμματάκια για να γίνει το κλασσικό μενού των 7 παίζουν άπειρα οπότε ναι....θα τα βάλω για πλάκα.

είνια πολύ ανώτερα των 7 (όπως και τα 8 απλά έχει μαλακισμένο interface για desktop/laptop pc)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
είνια πολύ ανώτερα των 7 (όπως και τα 8 απλά έχει μαλακισμένο interface για desktop/laptop pc)

Αυτό ακριβώς. Μπορεί σαν λειτουργικό να είναι καλύτερο από θέμα διαχείρισης πόρων, ταχύτητας κτλ, αλλά σε κάθε νέα έκδοση των Windows μετά τα XP, το interface το κάνουν σκατά. Ειδικά στα 10 τώρα, που το start menu είναι με αλφαβητική(!!!) σειρά, είναι ότι να'ναι. Τουλάχιστον έφυγε το metroui.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα Παράθυρα 10 θα γίνουν πλέον υπηρεσία κι όχι λειτουργικό. Απ'ότι έχω καταλάβει, σου λέει πάρ'το τζάμπα ώστε να πληρώνεις αργότερα τις όποιες διευκολύνσεις/αναβαθμίσεις θες, αν θες. Τώρα το αν σε παρακολουθούν ή όχι, ποσώς με ενδιαφέρει καθώς, προσωπικά, δεν κάνω κάτι παράνομο. Το πολύ-πολύ να με χρησιμοποιήσουν ως μαρκετινγκ στατιστικό.

Όποιου δεν του αρέσουν μπορεί να κάνει φορματ και να γυρίσει στην προηγούμενη του έκδοση. Θα τα δοκιμάσω κι εγώ στο σπίτι και αν είναι εντάξει θα τα περάσω και στο γραφείο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευκολάκι να αλλάξει αυτό. Ενα απλό προγραμματάκι ειναι.

Ειδικά τώρα που τα pc ειναι μινιμουν 4πύρινα με 4GB ram κοτσάρεις και έναν ssd και άει γεια τα καταπίνει όλα για πλάκα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το μόνο που χάλασε του πισάκιδες είναι το metro ui.

Χωρίς αυτό κανείς δεν θα πει όχι στα 10 αν είναι όπως λένε και σταθερά και γρήγορα.

Τώρα αν ισχύσει αυτό που λέει ο Κωστής πιο πάνω για τις αναβαθμίσεις μια χαρά γυρνάμε στα 7άρια και όλα καλά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το μόνο που χάλασε του πισάκιδες είναι το metro ui.

Χωρίς αυτό κανείς δεν θα πει όχι στα 10 αν είναι όπως λένε και σταθερά και γρήγορα.

Εμενα προσωπικα(και αλλους φανταζομαι) με ανησυχει το κατα ποσο θα υπαρχει compatibility με παλαιοτερα/λιγοτερο γνωστα προγραμματα.

Τροποποιήθηκε από τον CptAngel

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμενα προσωπικα(και αλλους φανταζομαι) με ανησυχει το κατα ποσο θα υπαρχει compatibility με παλαιοτερα/λιγοτερο γνωστα προγραμματα.

Αν στον έλεγχο που έκανε δε σου έβγαλε κάτι δε πιστεύω να έχει θέμα.

Βέβαια αυτό το λέω εγώ η m$ μπορεί να σκέφτεται άλλα :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από software, ότι παίζει σε Win 7 παίζει σε Win 10, το πρόβλημα είναι οι Drivers όχι τα προγράμματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά μην ορκίζεσαι για αυτό. Σε γνωστές εφαρμογές δεν έχουν θέμα.

Τα 64bit όπως κ στα 7+8 δεν ειναι συμβατά με Dos based εφαρμογές .

Και σε κάποιες περιπτώσεις θα πρέπει να πειράξεις πραγματάκια για να παίζουν σωστά πχ sql server

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα παίξουν πολύ τα 10. Όχι ότι τα 8 ήταν άσχημα! Απλά το 80% των χρηστών δεν ξόδεψε 10 λεπτά να μάθει το metro γιατί εάν το έκανε θα έβλεπε πως μπορεί να κάνει τα ίδια πράγματα που έκανε και στα 7, με τις μισές κινήσεις :afro: (για να μην πω λιγότερες).

Τροποποιήθηκε από τον vdik

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σε πειρατικη εκδοση θα γινει η αναβαθμιση; γιατι κρατηση με αφησε να κανω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στην αρχή είπανε ναι, μετά το γυρίσανε και το αρνηθήκανε.

Μεταξύ μας, έχω την εντύπωση, πως η αναβάθμιση θα γίνει και σε αυθευντικά και σε πειρατικά. Τους συμφέρει αυτό, αφού στην συνέχεια θα το κάνουν συνδρομητικό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ πάλι θα κάνω αυτό που θα κάνουν οι περισσότεροι πιστεύω...

Θα αφήσω την αναβάθμιση να γίνει κι αν δεν μ'αρέσει... format και ξανά Win 7 ή 8.1 που έχω τώρα και είναι μια χαρά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ερωτηση.. τελικα απο ποτε ειναι διαθεσημα? Γιατι δεν θυμαμαι.. 

επισης, καπου διαβασα οτι θα ειναι δωρεαν για εναν χρονο. Ισχυει? αν ναι, τοτε μετα τον χρονο, αν δεν τα πλερω, θα μπορεις να γυρισεις στα παλια σου? ( για γνησια μιλαω παντα!)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διαθέσιμα από χθες...

Είναι διαθέσιμα δωρεάν για εγκατάσταση για ένα χρόνο. Αν δεν προλάβεις την προσφορά την χάνεις και τότε θα πρέπει να τα πληρώσεις.

Θα πρέπει να γυρίσεις πίσω μέσα σε ένα μήνα αλλιώς η παλιά σου άδεια καίγεται και δεν μπορείς να γυρίσεις...

Διαβάστε: http://www.microsoft.com/el-gr/windows/windows-10-faq

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή βλέπω αρκετή καχυποψία, να διευκρινίσω ότι μπορεί να είναι δικαιολογημένη σε ένα βαθμό, αλλά όχι για τους λόγους που λέτε. Τα λεφτά δεν είναι στην πώληση του λειτουργικού, ούτε στη συνδρομή, που τη θεωρώ και απίθανη σαν ενδεχόμενο γιατί θα φάνε το κεφάλι τους. Τη στιγμή που όλα τα υπόλοιπα λειτουργικά έχουν ένα εφάπαξ κόστος (τα μέχρι τώρα windows και το MacOS) ή είναι εντελώς τσάμπα (Linux), α κ

Τι κάνει ο μέσος χρήστης; Θα μπει λίγο Internet, θα χρησιμοποιήσει καμιά εφαρμογή γραφείου, θα παίξει και κανά παιχνιδάκι. Τα δύο πρώτα τα κάνουν όλα τα λειτουργικά, το πλεονέκτημα των windows μέχρι πρόσφατα ήταν ότι ήταν το μόνο λειτουργικό που έκανε και το τρίτο με απλό και εύκολο τρόπο. Πλέον όμως πολλά παιχνίδια τρέχουν απευθείας σε MacOS και Linux, και αν δεν τρέχουν απευθείας μπορείς να τα κάνεις να τρέξουν σε virtual περιβάλλον. Δε νομίζω τώρα που χάνεται αυτό το πλεονέκτημα να πάνε να βάλουν μόνοι τους το μειονέκτημα της συνδρομής και να χάσουν κόσμο.

Όλος ο ντόρος (και ο λόγος που είχαν πει ότι θα αναβαθμίσουν και τα πειρατικά) είναι να ενοποιήσουν την πλειοψηφία των home PC users σε ένα λειτουργικό σύστημα. Μετά θα μπορούν να έχουν έσοδα από το app store όπως γίνεται με τα κινητά (αν γράψω πχ μια εφαρμογή για iPhone, για να την αναρτήσω στο store πληρώνω ετήσια συνδρομή στην Apple και μου κρατάει και ένα ποσοστό από κάθε πώληση που γίνεται). Πλέον τα λεφτά δεν είναι στη λογική του "ακριβά για λίγους", αλλά στη λογική "φτηνά για να τα παίρνουν όλοι", οι πωλήσεις δουλεύουν με τη μάζα. Πόσες εφαρμογές έχετε στα κινητά σας μόνο και μόνο γιατί κόστιζαν 0.90 ευρώ ή γιατί ήταν δωρεάν και είχαν διαφημίσεις. Αυτό ακριβώς είναι που θέλουν να πετύχουν, να ενώσουν όλους τους PC users σε ένα σύστημα, γιατί σήμερα οι windows users είναι μοιρασμένοι ανάμεσα σε 7, 8, 8.1, μέχρι και XP.

Το πρόβλημα με αυτό τον κατακερματισμό δεν είναι μόνο οικονομικό γι'αυτούς, είναι και πρόβλημα λειτουργίας της πλατφόρμας συνολικά, γιατί είναι πιο δύσκολο να υποστηριχθεί και να εξελιχθεί. Αν αναρωτιέστε γιατί ένα Apple μηχάνημα είναι πιο ακριβό αλλά συνήθως και πιο σταθερό στη λειτουργία του ενώ μέσα έχει περίπου τα ίδια πράγματα με ένα άλλο windows PC, ο λόγος είναι ακριβώς αυτός. Υποστηρίζει συγκεκριμένες συσκευές και όχι όλες τους πιθανούς συνδιασμούς, συγκεκριμένες λειτουργίες και τρέχει αυστηρά ελεγχόμενο λειτουργικό, ώστε όλοι να είναι στην ίδια "βάση". Αυτό σαν πλεονέκτημα έχει ότι γλιτώνει τεράστιο χρόνο στην επίλυση προβλημάτων, και σαν μειονέκτημα ότι περιορίζει τον χρήστη.

Γενικά. δε γίνεται και η πίτα ολόκληρη και σκύλος χορτάτος. Εγώ πχ έχω ένα μηχάνημα 7 χρόνων στο σπίτι και επειδή δεν κάνω αυτόματα τα windows updates και βαριόμουν να περιμένω, μου έχουν μαζευτεί καμιά 80αριά. Αν αντιμετωπίσω πρόβλημα, η επίλυσή του μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική από ένα ίδιο μηχάνημα με το ίδιο πρόβλημα, που όμως έχει κάνει τα updates. Γενικά και γω είμαι υπέρ του να έχω έλεγχο στο πότε θα γίνονται αναβαθμίσεις συστήματος και τι θα περνάω μέσα, γιατί πχ δε θέλω όταν έχω μισή ώρα να χαζέψω κάτι ή να παίξω ένα παιχνιδάκι να με βάζει να περιμένω μια ώρα ενώ κατεβάζει αναβαθμίσεις, ή να μου τρώει τη γραμμή ενώ κάνω κάτι άλλο. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε χάνω και τίποτα. Είναι μια κλασσική αρχή στην πληροφορική (κυρίως στον τομέα του information security) που λέει ότι όσο πιο ασφαλές είναι κάτι, τόσο λιγότερο διαθέσιμο είναι για τον τελικό χρήστη και αντίστροφα. Αλλιώς δε γίνεται, δεν κάνουν μαγικά τα μηχανήματα.

Τα λεφτά λοιπόν δεν είναι στο "θα μας το δώσουν τσάμπα και μετά θα το χρεώσουν". Τα λεφτά είναι στο app store, στα καινούρια επαγγελματικά εργαλεία και στα καινούρια παιχνίδια που θα βγουν, τα οποία θα είναι πιο εύκολο να γίνουν γιατί θα έχουμε μικρότερη διαφοροποίηση από PC σε PC και δε θα χρειάζεται ο εκάστοτε προγραμματιστής να σκεφτεί 35 χιλιάδες συνδιασμούς. Και μένα δε μ'αρέσουν ιδιαίτερα κάποια πράγματα (πχ ότι πλέον τα windows updates θα είναι υποχρεωτικά στο αυτόματο), αλλά σε ένα βαθμό είναι αναγκαία η ενοποίηση για την επιβίωση του PC απέναντι στις άλλες πλατφόρμες.

Προσωπικά, θα κάνω την κράτηση για την αναβάθμιση, αλλά θα περιμένω μερικούς μήνες πριν τα εγκαταστήσω (ίσως μέχρι και το όριο του ενός χρόνου που δίνουν) για να λυθούν οι παιδικές ασθένειες και ίσως να βγει και το πρώτο service pack. Από εκεί και πέρα, ακόμα και στο παλιό μου μηχάνημα παίζει να είναι πιο γρήγορα από τα 7 που έχω πάνω τώρα, γιατί απλά έχουν μικρότερο αποτύπωμα σε RAM όταν είναι σε αδρανή κατάσταση το σύστημα και έχουν και καλύτερη διαχείριση δίσκων (αναζήτηση, αντιγραφή αρχείων, κλπ). Ήδη τα 8 είναι καλύτερα σε αυτό τον τομέα. Όποιος δε θέλει να τα βάλει, μπορεί κάλλιστα να μείνει με τα 7, αλλά η υποστήριξή τους αργά ή γρήγορα θα τερματιστεί με ότι σημαίνει αυτό (πχ έλλειψη αναβαθμίσεων για προστασία από καινούριους ιούς, κλπ). Η άλλη εναλλακτική αν θέλουμε διαρκή υποστήριξη μεταυτόχρονη ελευθερία επιλογής είναι κάποια εύκολη διανομή Linux όπως τα Ubuntu, αλλά εκεί πρέπει να γκουγκλάρεις 5 πράγματα και να μάθεις πώς πραγματικά λειτουργεί ο υπολογιστής. Δε γίνεται να είναι απλός στη λειτουργία σαν πλυντήριο πιάτων και ταυτόχρονα να έχουμε τη δυνατότητα να πειράζουμε τα πάντα. Ή θα είναι εύκολο, με "δίχτυ ασφαλείας" για τον απλό χρήστη και απρόσιτο, ή θα είναι προσβάσιμο στα πάντα αλλά θα θέλει να κάτσεις να το μάθεις λίγο για να μην το "ανατινάξεις".

Τροποποιήθηκε από τον BurningBeard
typos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω την τελική έκδοση στο κυρίως μηχάνημα και όλα καλά, δεν υπάρχει κάτι που να μην δουλεύει. Μπράβο στη microsoft, λειτουργικό που καταλαμβάνει πολύ λιγότερο χώρο από τα win7, ταχύτατο και σταθερό (δεν έχω δει κόλλημα ή blue screen). Εκεί είναι η μαγκιά, φτιάχνει ένα λειτουργικό που θα χρησιμοποιηθεί στο 90% του πλανήτη στο desktop segment από την αρχή χωρίς να κάνει κοπτοραπτική στο Unix (πχ Apple).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα