sapientia 230 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 , 2015 Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα! Διάβασα πολλά από τα θέματά σας (μήπως και σας γλίτωνα από τον κόπο), αλλά είναι πολύ συγκεκριμένες οι απορίες μου και μόνο εσείς μπορείτε να βοηθήσετε! Θέλω/ αγαπώ τη μηχανή του τίτλου, και μόνο αυτή. Όμως: 1) Είμαι γυναίκα (αν και στα 1,70 θα πατάω λογικά, ε?) 2) Δεν έχω καθόλου δίπλωμα μηχανής (ο δάσκαλος είπε πως το Α κατηγορίας "δε θα το πάρω ποτέ" χωρίς να με δει καν). Ο πατέρας μου λέει πως θα δώσω 2.000 ευρώ (!) μέχρι να το πάρω. Καταλαβαίνετε που πήγε η αυτοπεποίθησή μου... Και τώρα η βοήθεια που λέγαμε! 1) Να προσπαθήσω, πάραυτα, να βγάλω απ' ευθείας το Α (μόλις έκλεισα τα 24, άρα επιτρέπεται) και να την πάρω, έχοντας πατέρα/ φίλους να μου μαθαίνουν για αρχή? Εγώ κλίνω προς αυτή τη λύση, γιατί απλά τη λατρεύω τη μηχανή, τον ήχο, την εμφάνιση και το όλο στυλ. Το θεωρείτε, όμως, εσείς εφικτό? 2) Να πάρω δίπλωμα Α2, να αγοράσω μια μεταχειρισμένη (π.χ. sym) 125/250cc για 1-2 χρόνια, και μετά να ξαναπληρώνω για το Α κατηγορίας, παίρνοντας κι επιτέλους την triumph? Έχετε πει σε άλλες κοπέλες "όχι" σε μεγάλη πρώτη μηχανή. Πείτε μου, όμως, και αν έχετε δει γυναίκες να τα καταφέρνουν! Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!! :D 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dim_gal 272 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 , 2015 Καταρχας,καλως ηλθες στη παρεα...λοιπον το οτι εισαι γυναικα δε σε καθιστα αυτομάτως και κουλη.μπορεις να βγαλεις το διπλωμα οποως ολος ο κοσμος.η μονη ενσταση ειναι πως ενας μεγαλυτερος και δη ο πατερας καταλαβαινει αν εχεις κατι...βεβαια απ οτι καταλαβα δεν σε εχει δει ποτε να οδηγεις... Τώρα το να φτασεις στο επιπεδο να οδηγεις με ασφαλεια μια τετοια μηχανη δε προυποθετει μονο το γολγοθα του διπλωματος αλλα και της εμπειριας...μη ξεχνας οτι η αγαπημενη σου μηχανη για εμενα εχει το παρατσουκλι σουζομηχανη... Ολα απο καπου πρεπει να ξεκινησουν και με μια φυσιολογικη ροη να φτασουν εκει που θες... Οπότε εν αρχη βγαλε ενα διπλωμα... δευτερον,αφοτου παρεις το διπλωμα,παρε ενα μηχανακι να μαθεις και εκει θα καταλαβεις αν το εχεις με τα μηχανακια...αν δεις πως το χεις,τυφλα να εχουν οτι σου λενε οι αλλοι...εσυ θα ξερεις...και που ξερεις μεχρι τοτε μπορει να εχεις βρει κατι αλλο που θα σου αρεσει περισσοτεροps.ελπιζω να μην ειναι τρολλ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.986 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 , 2015 Εγω θα προτεινα να βγαλεις Α2, και να παεις ενα 250αρι μεχρι να μαθεις να οδηγας και οταν γινει απεριοριστο μετα απο 2 χρονια παιρνεις το 675, Δεν ειναι ακατορθωτο να ξεκινησεις ακομα και με 1000αρι, το θεμα ειναι να εισαι και ασφαλης. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mr.Slow 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 , 2015 Πρώτα άλλαξε σχολή και πάνε σε κάποιον που δεν είναι μαλ...ας, και μετά βγάλε το Α, αφού κάνεις κάποια μαθήματα σταδιακά στα μικρότερα μηχανάκια, κατά προτίμηση αρχίζοντας με αυτό του Α2 και μεταπηδώντας στο μεγάλο. Κατ'εμέ, όχι σε μικρότερα (παπί/σκούτερ). Αν έχεις μυαλό στο κεφάλι σου μια χαρά θα τα καταφέρεις. Υ.Γ. έλα πείτε, σας δίνει η triumph ποσοστά, έτσι; Γεμίσαμε τελευταία! 9 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dim_gal 272 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 , 2015 Πρώτα άλλαξε σχολή και πάνε σε κάποιον που δεν είναι μαλ...ας, και μετά βγάλε το Α, αφού κάνεις κάποια μαθήματα σταδιακά στα μικρότερα μηχανάκια, κατά προτίμηση αρχίζοντας με αυτό του Α2 και μεταπηδώντας στο μεγάλο. Κατ'εμέ, όχι σε μικρότερα (παπί/σκούτερ). Αν έχεις μυαλό στο κεφάλι σου μια χαρά θα τα καταφέρεις. Υ.Γ. έλα πείτε, σας δίνει η triumph ποσοστά, έτσι; Γεμίσαμε τελευταία! τα παντα για το μεροκαματο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sapientia 230 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 , 2015 Χαχαχα όχι δε μου δίνει ποσοστά, αλλά περνάω από μια αντιπροσωπεία στο δρόμο για το κέντρο κάθε μέρα, και τη χαζεύω! Αυτή την πιο παλιά, τη στογγυλοφάναρη! Πάντως, χαίρομαι που θέσατε σε όλες τις απαντήσεις το θέμα της ασφάλειας, παρ' ότι η triumph έχει επίσης τη φήμη ότι "συγχωρεί" λαθάκια... Ευχαριστώ πολύ για το feedback, μάλλον θα ακολουθήσω τη συμβουλή σας! Υ.Γ δεν είναι spam, ούτε τρολλ B) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Dant3 4.180 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 , 2015 Βγαλε το Α,παρε ενα 250αρι για ενα χρονο να μαθεις να καβαλας και κυριως να κυκλοφορεις με μηχανη και μετα πας για το 675. 8 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Wolf1138 2.924 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 , 2015 Τι εννοούν δεν θα πάρεις ποτέ το Α....σιγά τη διαφορά με το Α2. Μην ακούς τέτοιες υπερβολές και σίγουρα σε άλλη σχολή οδήγησης. Αν το έχεις με τις μοτο (και δεν βλέπω γιατί όχι αφού το θες) θα μπορέσεις να πάρεις το Α όπως θα έπαιρνες το Α2. Τώρα στο θέμα 675. Προσωπικά θα έλεγα όχι για πρώτη μηχανή. Ξεκίνα με κάτι πιο ταπεινό σε δύναμη για 1-2 χρόνια και τότε κάνεις το βήμα για το Triumph. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dim_gal 272 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 , 2015 αλλα γενικα για να μη φρικαρεις,εγω απο το 50αρι πηγα κατευθειαν στα 800.η αληθεια ειναι οτι τις χαζομαρες μου τις εκανα στην αρχη και ημουν τυχερος που δεν εκατσε στραβη...στην αρχη ανοιγα ολο το γκαζι χωρις να σκεφτομαι οτι μετα την ευθεια ακολουθει στροφη...οποτε εαν εχεις μετρο θα εχεις και την ασφαλεια 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 , 2015 Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα! . . . . Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!! :D Καλησπέρα και καλώς ήρθες στην παρέα! Καλή συνέχεια και καλές βόλτες, με ό,τι επιλέξεις τελικά :) Το S.T 675 είναι αρκετά κοντά στην λογική στησίματος των SS (SuperSport μοτοσυκλετών) και κυρίως σε γκάζι! Οπότε, κάνε μου μια χάρη. Διάβασε σε παρακαλώ αυτό το κείμενο, συνεχίζουμε την κουβέντα αργότερα. Προσωπικά θα σε συμβούλευα να ξεκινήσεις με ένα όμορφο 250άρι, διάλεξε εσύ κάποιο που να σου αρέσει. Να ξετρίψεις, να κυκλοφορήσεις, να επιβιώσεις στην καθημερινότητα. Και αργότερα επιλέγεις κάτι μεγαλύτερο. Είναι πολύ πιθανό, πέρα από τους κινδύνους ενός δυνατού και σχετικά απόλυτου μηχανήματος, η επαφή με το 675 να σε τρομάξει σε βαθμό να μη θες μετά να συνεχίσει την συμβίωση εντός του μαγικού κόσμου της μοτοσυκλέτας! Αργά βήματα, σταθερά, ανοδικά και κυρίως ανώδυνα 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sapientia 230 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 , 2015 Καλησπέρα και καλώς ήρθες στην παρέα! Καλή συνέχεια και καλές βόλτες, με ό,τι επιλέξεις τελικά :) Το S.T 675 είναι αρκετά κοντά στην λογική στησίματος των SS (SuperSport μοτοσυκλετών) και κυρίως σε γκάζι! Οπότε, κάνε μου μια χάρη. Διάβασε σε παρακαλώ αυτό το κείμενο, συνεχίζουμε την κουβέντα αργότερα. Προσωπικά θα σε συμβούλευα να ξεκινήσεις με ένα όμορφο 250άρι, διάλεξε εσύ κάποιο που να σου αρέσει. Να ξετρίψεις, να κυκλοφορήσεις, να επιβιώσεις στην καθημερινότητα. Και αργότερα επιλέγεις κάτι μεγαλύτερο. Είναι πολύ πιθανό, πέρα από τους κινδύνους ενός δυνατού και σχετικά απόλυτου μηχανήματος, η επαφή με το 675 να σε τρομάξει σε βαθμό να μη θες μετά να συνεχίσει την συμβίωση εντός του μαγικού κόσμου της μοτοσυκλέτας! Αργά βήματα, σταθερά, ανοδικά και κυρίως ανώδυνα Ευχαριστώ για το link, δεν είμαι ακόμη εξοικειωμένη με τον τρόπο αναζήτησης εδώ, οπότε δε θα το έβρισκα μόνη μου. Όντως, μου έλυσε όλες τις απορίες, και το πιό σημαντικό είναι πως είχε και λογικά επιχειρήματα, όχι ένα ξερό "είστε άπειροι- δεν μπορείτε". Υπάρχει, μήπως, κάποιο 250άρι που να ενδείκνυται για νέους αναβάτες; 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 , 2015 Σχεδόν όλα τα σύγχρονα 250άρια κάνουν την δουλειά. Το θέμα είναι πιο αρέσει σε σένα, εμφανισιακά! Είδα πως ανέφερες το Wolf 250. Είναι όμορφη μοτοσυκλέτα και αν σου αρέσει, θα σου κάνει καλή παρέα για 2-3+ χρονάκια! Θα σου πρότεινα να δεις και το Suzuki Inazuma που παίζει σε υπερσπέσιαλ τιμή καινούριο, αυτή τη στιγμή. Και επειδή είναι πιο «μαλακό» και ήπιο χαρακτήρα, θεωρώ θα σε βολέψει καλύτερα (αν βεβαίως σου αρέσει) Πόσα χρήματα σκέφτεσαι να «επενδύσεις» σε 2κυκλο? Καινούριο ή μεταχειρισμένο? Στο σύνολο, συμπεριλαμβάνεις και μεταβίβαση-service και αγορά εξοπλισμού σου (κράνος, γάντια, μπουφάν, μπότες κοκ)? 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sapientia 230 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2015 Μεταχειρισμένο, γύρω στα 3.000 (+/- 1.000) ευρώ, χωρίς τα πρόσθετα/εξοπλισμό. Μόνο για την triumph θα έφτανα στα 8.000 καθαρά! Πολύ ωραίες και οι δύο μηχανές (η Inazumα φαίνεται να αξίζει τον κόπο) και γενικά πολύ καλή βάση για να ξεκινήσω την αναζήτησή μου ως άπειρη. Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια, έχω καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό :) 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
APOLLONIOS 15 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2015 Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα! Διάβασα πολλά από τα θέματά σας (μήπως και σας γλίτωνα από τον κόπο), αλλά είναι πολύ συγκεκριμένες οι απορίες μου και μόνο εσείς μπορείτε να βοηθήσετε! Θέλω/ αγαπώ τη μηχανή του τίτλου, και μόνο αυτή. Όμως: 1) Είμαι γυναίκα (αν και στα 1,70 θα πατάω λογικά, ε?) 2) Δεν έχω καθόλου δίπλωμα μηχανής (ο δάσκαλος είπε πως το Α κατηγορίας "δε θα το πάρω ποτέ" χωρίς να με δει καν). Ο πατέρας μου λέει πως θα δώσω 2.000 ευρώ (!) μέχρι να το πάρω. Καταλαβαίνετε που πήγε η αυτοπεποίθησή μου... Και τώρα η βοήθεια που λέγαμε! 1) Να προσπαθήσω, πάραυτα, να βγάλω απ' ευθείας το Α (μόλις έκλεισα τα 24, άρα επιτρέπεται) και να την πάρω, έχοντας πατέρα/ φίλους να μου μαθαίνουν για αρχή? Εγώ κλίνω προς αυτή τη λύση, γιατί απλά τη λατρεύω τη μηχανή, τον ήχο, την εμφάνιση και το όλο στυλ. Το θεωρείτε, όμως, εσείς εφικτό? 2) Να πάρω δίπλωμα Α2, να αγοράσω μια μεταχειρισμένη (π.χ. sym) 125/250cc για 1-2 χρόνια, και μετά να ξαναπληρώνω για το Α κατηγορίας, παίρνοντας κι επιτέλους την triumph? Έχετε πει σε άλλες κοπέλες "όχι" σε μεγάλη πρώτη μηχανή. Πείτε μου, όμως, και αν έχετε δει γυναίκες να τα καταφέρνουν! Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!! :D Καλησπέρα! Κατ'αρχάς δεν ξέρω πώς είναι δυνατόν ένας δάσκαλος να σου είπε ότι δεν μπορείς να βγάλεις το Α ποτέ χωρίς να σε δει καν.Πώς σου το είπε τότε; Δεν πήγες σε σχολή; Αν όντως έγινε έτσι να αλλάξεις κατευθείαν σχολή. Δεν είναι τίποτα δύσκολο να βγάλεις κατευθείαν το Α, και εγώ το Α έβγαλα με τη μία χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία με μηχανές. Μη κολλάς σε μία συγκεκριμένη μηχανή που βλέπεις χωρίς να την έχεις οδηγήσει ποτέ.Άλλωστε στη πορεία μπορεί να ανακαλύψεις και άλλες μηχανές που θα σου προσφέρουν συγκινήσεις.Και εγώ πριν οδηγήσω μηχανή είχα πάντα όνειρο να αποκτήσω μία CBR και ακόμα το έχω αλλά δε ξεκίνησα από αυτή όσο και αν το ήθελα γιατί ήξερα ότι είναι επικίνδυνο.. Εφόσον έχεις κλείσει τα 24 να βγάλεις κατευθείαν το Α.Δεν βρίσκω το λόγο να μπαίνεις δύο φορές σε αυτή τη διαδικασία.Το τί μηχανή θα πάρεις είναι άλλο θέμα.Μπορείς να ξεκινήσεις από ένα 250αρι για να αποκτήσεις εμπειρία.Αργότερα το δίνεις και παίρνεις κάτι μεγαλύτερο.Μπορείς να πάρεις και κάποιο ήπιο 400-500 ή 600 (er6f είναι πανάλαφρο και δικύλινδρο οπότε δε θα χεις προβλημα).Πάντως μη πας να βγάλεις το Α2.Δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stel0 198 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2015 Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα! Διάβασα πολλά από τα θέματά σας (μήπως και σας γλίτωνα από τον κόπο), αλλά είναι πολύ συγκεκριμένες οι απορίες μου και μόνο εσείς μπορείτε να βοηθήσετε! Θέλω/ αγαπώ τη μηχανή του τίτλου, και μόνο αυτή. Όμως: 1) Είμαι γυναίκα (αν και στα 1,70 θα πατάω λογικά, ε?) 2) Δεν έχω καθόλου δίπλωμα μηχανής (ο δάσκαλος είπε πως το Α κατηγορίας "δε θα το πάρω ποτέ" χωρίς να με δει καν). Ο πατέρας μου λέει πως θα δώσω 2.000 ευρώ (!) μέχρι να το πάρω. Καταλαβαίνετε που πήγε η αυτοπεποίθησή μου... Και τώρα η βοήθεια που λέγαμε! 1) Να προσπαθήσω, πάραυτα, να βγάλω απ' ευθείας το Α (μόλις έκλεισα τα 24, άρα επιτρέπεται) και να την πάρω, έχοντας πατέρα/ φίλους να μου μαθαίνουν για αρχή? Εγώ κλίνω προς αυτή τη λύση, γιατί απλά τη λατρεύω τη μηχανή, τον ήχο, την εμφάνιση και το όλο στυλ. Το θεωρείτε, όμως, εσείς εφικτό? 2) Να πάρω δίπλωμα Α2, να αγοράσω μια μεταχειρισμένη (π.χ. sym) 125/250cc για 1-2 χρόνια, και μετά να ξαναπληρώνω για το Α κατηγορίας, παίρνοντας κι επιτέλους την triumph? Έχετε πει σε άλλες κοπέλες "όχι" σε μεγάλη πρώτη μηχανή. Πείτε μου, όμως, και αν έχετε δει γυναίκες να τα καταφέρνουν! Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!! :D Καλωσόρισες αρχικά. Σε πρώτη φάση όπως είπε και ένας από πάνω πήγαινε σε έναν που να είναι όντως δάσκαλος και όχι ντεμέκ και πρόλογο. 2ον την αυτοπεποίθηση σου να μην σου την ρίχνει κανένας και να πιστεύεις στον εαυτό σου. Στο μόνο που θα διαφωνήσω με τους προλαλήσαντες (με κάποιους) είναι το γεγονός ότι είναι το 1ο σου μηχανάκι. Ναι είναι δυνατό, έχει δυνατά φρένα αλλά αν έχεις εσύ σώας τα φρένας δεν σε φοβίζει τπτ από αυτά. Το γεγονός ότι είσαι γυναίκα το βλέπω πιο πολύ θετικό όσον αφορά το πόσο σύντομα θα παίρνει "αέρα" το χέρι σου και θα χουφτώσεις το γκάζι. Πρώτο μηχανάκι που πήρα (φυσικά πορτοκαλί από Αυστρία) ήταν 60 άλογα και 104 κιλά. Δεν είχα ούτε παπί πριν. Επειδή το σεβόμουν χωρίς να το φοβόμουν μπορώ και σου γράφω τώρα . Follow your heart θα πω εγώ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BurningBeard 1.361 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2015 Ότι σου είπαν και οι προηγούμενοι. Δίπλωμα κατευθείαν το μεγάλο για να μη τρέχεις ξανά μετά και να μη ξοδεύεις άδικα χρήμα και χρόνο. Αν δεν οδηγείς τίποτα μέχρι τώρα, πάρε ένα 250άρι μεταχειρισμένο για να το δώσεις και εύκολα μετά που θα πας σε μεγαλύτερο. Κινείται σχετικά καλά η αγορά τους, λόγω των νέων περιορισμών στα διπλώματα αλλά και γιατί είναι οικονομικά σε καθημερινή χρήση. Καλή επιλογή σε κάτι πιο σπορ είναι το ninja 250 και θα σου μάθει και να οδηγάς. Αν έχεις 2-3 χρονάκια εμπειρία γενικά σαν οδήγηση, θα μπορούσες να δεις και κάτι μεγαλύτερο. Μηχανή πάλι δε θα ξέρεις να οδηγάς στην αρχή, αλλά θα ξέρεις να φυλάγεσαι γιατί θα ξέρεις ήδη να "διαβάζεις" τους κινδύνους του δρόμου, οπότε σιγά σιγά θα μάθεις και τις ιδιαιτερότητες του δικύκλου. Σε αυτή την περίπτωση, δημοφιλείς επιλογές είναι τα μονοκύλινδρα motard (είτε εργοστασιακά είτε μετατροπές) λίγο πιο παλιάς τεχνολογίας ή μικρής ιπποδύναμης, μέχρι 600-650 κυβικά. Έχουν νεύρο για να βγάλεις και λίγα γούστα αλλά οι ιπποδυνάμεις και οι τελικές τους είναι μικρότερες από άλλες κατηγορίες, αντέχουν κακομεταχείριση στα χέρια ενός νέου αναβάτη, έχουν σχετικά πιο φτηνή συντήρηση και λόγω γεωμετρίας/στησίματος της μηχανής συγχωρούν και κάποια λάθη. Απλά για να αποφασίσεις αν θα μπορείς να το κάνεις κουμάντο εσύ και όχι αυτό, κοίτα τις ιπποδυνάμεις αντί για τα κυβικά. Άλλο 600άρι είναι το μονοκύλινδρο με τα 40 άλογα και τα 170 κιλά βάρος (που για πρώτο πάλι πύραυλος θα σου φαίνεται στην αρχή), άλλο το μονοκύλινδρο με τα 60 άλογα και τα 140 κιλά που θα είναι σφεντόνα, κι άλλο το τετρακύλινδρο με τα 100φεύγα άλογα που θα είναι ψόφιο όταν ξεκινάς αλλά όσο ανοίγεις το γκάζι θα αφηνιάζει και θα μαζεύει χιλιόμετρα πριν το καταλάβεις. Να σου φέρω παράδειγμα, εγώ δίπλωμα έβγαλα πρώτη φορά στα 28, αυτοκίνητο και μηχανή μαζί. Το μηχανάκι μου είναι 650 και είναι το πρώτο μου, αλλά κυκλοφορούσα 3 χρόνια αμάξι πριν το πάρω και είναι αδύναμο για την κατηγορία του, οπότε δεν έχω κινδυνέψει σοβαρά. Παρόλα αυτά, έχω πέσει μια φορά "καλά" και στις αρχές είχα καναδυό στατικές πτώσεις και παραλίγο περιστατικά με αυτοκίνητα, μέχρι να το συνηθίσω σαν βάρος/χειρισμό αλλά και μέχρι να καταλάβω ότι είμαστε πραγματικά αόρατοι για τα άλλα οχήματα. Είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς στις αρχές και θα το κάνεις, όπως αργά ή γρήγορα θα πέσεις ακόμα κι αν δεν πας γυρεύοντας. Το θέμα είναι όταν παρασυρθείς, να μην έχει το μηχανάκι σου τον "αμάζευτο" σε σχέση με το επίπεδο της πείρας σου, ώστε ή να το σώσεις ή να τη γλιτώσεις με μικροεπαφές και χαζοτραύματα. Δυστυχώς, μαθαίνουμε όλοι λίγο πολύ από μόνοι μας, οπότε απλά κοίτα να αυξήσεις τις πιθανότητες προς όφελός σου. Το γεγονός ότι μπορεί να πάθεις ζημιά με μια μηχανή ισχύει, αλλά δεν είναι και δεδομένο ότι θα σου συμβεί, πρέπει να τρώγεσαι και συ. Αν κινείσαι στο ρυθμό που σε βολεύει εσένα και μπορείς να κουμαντάρεις, έχεις έναν στοιχειώδη εξοπλισμό για την ασφάλειά σου και το μυαλό στο κεφάλι σου, μια χαρά θα τα πας. Απλά ο λόγος που οι περισσότεροι θα σου προτείνουν ένα ήπιο μηχανάκι για αρχή, είναι ότι ένα πιο γρήγορο θα φτάσει στο σημείο που έχει ξεπεράσει τις ικανότητες και την πείρα σου πριν το καταλάβεις και χωρίς καν να πηγαίνεις γυρεύοντας. Να στο πω απλά, άλλο είναι να γυρνάς ένα κλικ το γκάζι και να βλέπεις στο κοντέρ 50, κι άλλο να κάνεις ακριβώς την ίδια κίνηση και να βλέπεις 120 με δευτέρα χωρίς καν να το καταλάβεις, γιατί είσαι σκυμμένος πίσω από το fairing ενός supersport. Γι'αυτό οι περισσότεροι θα σου προτείνουν κάτι πιο ήπιο που θα παίζει μέσα στα δικά σου όρια (αντί να πρέπει να ανεβάσεις εσύ τα όριά σου για να συμβαδίζεις μαζί του) και φτηνό για να μάθεις που θα πουληθεί εύκολα μετά , και σε 2-3 χρόνια το δίνεις και παίρνεις αυτό που σου αρέσει. Μπορεί να μην είναι το μηχανάκι που έχεις απωθημένο, αλλά το πρώτο μηχανάκι τους όλοι το αγαπάνε και το ευχαριστιούνται γιατί είναι το πρώτο, μ'αυτό θα μάθουν να στρίβουν, μ'αυτό θα πάνε πρώτη φορά διακοπές, μ'αυτό θα πάνε πρώτη φορά εκδρομή με άλλες μοτοσυκλέτες, οπότε πάντα θα έχεις ευχάριστα πράγματα να συνδέεις και να θυμάσαι μαζί του. 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
bering 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2015 Και από μένα πας κατευθείαν σε Α, μια χαρά θα τα καταφέρεις. Μια εναλλακτική για πρώτη μηχανή εμφανισιακά ας πούμε "κοντά" στο τριπλ είναι το Honda vtr 250. Είναι μια μικρή κόπια των ducati monsters θαρρώ, αλλά πλησιάζει κάπως στα γούστα σου. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vdik 111 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2015 (τροποποιήθηκε) Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα! Διάβασα πολλά από τα θέματά σας (μήπως και σας γλίτωνα από τον κόπο), αλλά είναι πολύ συγκεκριμένες οι απορίες μου και μόνο εσείς μπορείτε να βοηθήσετε! Θέλω/ αγαπώ τη μηχανή του τίτλου, και μόνο αυτή. Όμως: 1) Είμαι γυναίκα (αν και στα 1,70 θα πατάω λογικά, ε?) 2) Δεν έχω καθόλου δίπλωμα μηχανής (ο δάσκαλος είπε πως το Α κατηγορίας "δε θα το πάρω ποτέ" χωρίς να με δει καν). Ο πατέρας μου λέει πως θα δώσω 2.000 ευρώ (!) μέχρι να το πάρω. Καταλαβαίνετε που πήγε η αυτοπεποίθησή μου... Και τώρα η βοήθεια που λέγαμε! 1) Να προσπαθήσω, πάραυτα, να βγάλω απ' ευθείας το Α (μόλις έκλεισα τα 24, άρα επιτρέπεται) και να την πάρω, έχοντας πατέρα/ φίλους να μου μαθαίνουν για αρχή? Εγώ κλίνω προς αυτή τη λύση, γιατί απλά τη λατρεύω τη μηχανή, τον ήχο, την εμφάνιση και το όλο στυλ. Το θεωρείτε, όμως, εσείς εφικτό? 2) Να πάρω δίπλωμα Α2, να αγοράσω μια μεταχειρισμένη (π.χ. sym) 125/250cc για 1-2 χρόνια, και μετά να ξαναπληρώνω για το Α κατηγορίας, παίρνοντας κι επιτέλους την triumph? Έχετε πει σε άλλες κοπέλες "όχι" σε μεγάλη πρώτη μηχανή. Πείτε μου, όμως, και αν έχετε δει γυναίκες να τα καταφέρνουν! Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!! :D Καταρχήν καλωσόρισες, Κατά δεύτερον πρώτο πράγμα που κάνεις είναι αλλάζεις σχολή όπως είπαν και παραπάνω! Εννοείται πας κατευθείαν για το Α. Θα διαφωνήσω και εγώ ως προς την αγορά πρώτης μηχανής του Triumph. Έχεις ένα μεγάλο ατού, από τα λεγόμενά σου βλέπω πως το γουστάρεις το θεματάκι, αυτό θα σε βοηθήσει πολύ. Προσωπικά έβγαλα δίπλωμα στα 22 (Α) χωρίς προηγούμενη εμπειρία και πρώτη μηχανή ήταν On-Off 200 κιλών και ακριβώς επειδή και εγώ το γούσταρα πολύ, δεν τη φοβήθηκα, της έδειξα το σεβασμό που της αρμόζει και δεν είχα κανένα πρόβλημα σε γενικές γραμμές. Το ότι είσαι γυναίκα εγώ το βλέπω στα ++, είστε ποιο προσγειωμένες από εμάς οπότε το δεξί χεράκι θεωρώ πως θα είναι όσο συντηρητικό χρειάζεται. Το ύψος σου είναι μια χαρά πιστεύω θα πατάς καλά, μένει να το δοκιμάσεις! Επίσης ξέχασα να γράψω το μεγαλύτερο επιχείρημα απ όλα, θέλουμε να βλέπουμε περισσότερες γυναίκες με ΜΗΧΑΝΕΣ στη πόλη μας, ΟΧΙ άλλα σκούτερ!!! ΥΓ. Μόλις συνειδητοποίησα πως έκλεισα 10 χρονάκια καβάλα..κλαψ! Τροποποιήθηκε Απρίλιος 18 , 2015 από τον vdik 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Le Tavernier 756 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2015 (τροποποιήθηκε) Επίσης ξέχασα να γράψω το μεγαλύτερο επιχείρημα απ όλα, θέλουμε να βλέπουμε περισσότερες γυναίκες με ΜΗΧΑΝΕΣ στη πόλη μας, ΟΧΙ άλλα σκούτερ!!! .... Πατίνια ελλινιστί...! (αν το δει ο θείος Σάββας θα με περάσει γενεές 14) Τροποποιήθηκε Απρίλιος 18 , 2015 από τον Le Tavernier Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GeorStrat 5.541 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2015 Καλως ηρθες.... Σε πρωτη φαση αλλαξε σχολη οδηγων οπως πολυ σωστα ειπε και ο Αντωνης πιο πανω και βγαλε το διπλωμα κατηγοριας Α μια και καλη να ξεμπερδευεις αφου εισαι στην καταλληλη ηλικια. Οσον αφορα το μηχανακι..... Πριν απο ενα χρονο εκανα κι εγω την μεταβαση απο τα μικρα κυβικα στο street triple 675,βεβαια εχα μια εμπειρια σε δικυκλα κοντα στα 12 χρονια εστω και σε μικροτερα κυβικα και αποφασισα να κανω το αλμα στα 675. To 675 ειναι χαμηλο και ελαφρυ μηχανακι,μια χαρα θα το κουμανταρεις μην σε απασχολει αυτο.....κι εγω 1.75 ειμαι και το φτανω μια χαρα και με τα δυο ποδια. Σαν πρωτο μηχανακι και χωρις καθολου εμπειρια θα ελεγα να μην το κανεις το βημα,οσο ευκολο και φιλικο μηχανκι ειναι αλλο τοσο επικινδυνο μπορει να γινει στα χερια ενος "πρωταρη". Ξεκινα με καποιο 250 οπως ειπε και ο Γιαννης,wolf 250,inazuma..... που ειναι στο στυλ της μοτοσυκλετας που σου αρεσει και μολις αποκτησεις την εμπειρια και τον "αερα" που λεμε πανω στις δυο ροδες προχωρας στην αγορα του Street Triple. Μην χανεις την αυτοπεποιθηση σου με τις διαφορες @@ που σου λενε......αφου σου αρεσει ΕΣΕΝΑ προχωρα ....... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ghostkon 8.431 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2015 το μονο σιγουρο ειναι να βγαλεις απεριοριστο διπλωμα κατευθειαν, οτιδηποτε κι αν αποφασισεις παρεις απο μηχανη...ειναι μαζοχισμος να παρεις μικρο διπλωμα οταν μπορεις να δωσεις κατευθειαν για απεριοριστο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Κωσταντής 16 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2015 Κάνε ότι σου αρέσει.Η ζωή είναι πολύ μικρή για να κολλάς σε λεπτομέρειες.Καλές βόλτες Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sapientia 230 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2015 Ότι σου είπαν και οι προηγούμενοι. Δίπλωμα κατευθείαν το μεγάλο για να μη τρέχεις ξανά μετά και να μη ξοδεύεις άδικα χρήμα και χρόνο. Αν δεν οδηγείς τίποτα μέχρι τώρα, πάρε ένα 250άρι μεταχειρισμένο για να το δώσεις και εύκολα μετά που θα πας σε μεγαλύτερο. Κινείται σχετικά καλά η αγορά τους, λόγω των νέων περιορισμών στα διπλώματα αλλά και γιατί είναι οικονομικά σε καθημερινή χρήση. Καλή επιλογή σε κάτι πιο σπορ είναι το ninja 250 και θα σου μάθει και να οδηγάς. Αν έχεις 2-3 χρονάκια εμπειρία γενικά σαν οδήγηση, θα μπορούσες να δεις και κάτι μεγαλύτερο. Μηχανή πάλι δε θα ξέρεις να οδηγάς στην αρχή, αλλά θα ξέρεις να φυλάγεσαι γιατί θα ξέρεις ήδη να "διαβάζεις" τους κινδύνους του δρόμου, οπότε σιγά σιγά θα μάθεις και τις ιδιαιτερότητες του δικύκλου. Σε αυτή την περίπτωση, δημοφιλείς επιλογές είναι τα μονοκύλινδρα motard (είτε εργοστασιακά είτε μετατροπές) λίγο πιο παλιάς τεχνολογίας ή μικρής ιπποδύναμης, μέχρι 600-650 κυβικά. Έχουν νεύρο για να βγάλεις και λίγα γούστα αλλά οι ιπποδυνάμεις και οι τελικές τους είναι μικρότερες από άλλες κατηγορίες, αντέχουν κακομεταχείριση στα χέρια ενός νέου αναβάτη, έχουν σχετικά πιο φτηνή συντήρηση και λόγω γεωμετρίας/στησίματος της μηχανής συγχωρούν και κάποια λάθη. Απλά για να αποφασίσεις αν θα μπορείς να το κάνεις κουμάντο εσύ και όχι αυτό, κοίτα τις ιπποδυνάμεις αντί για τα κυβικά. Άλλο 600άρι είναι το μονοκύλινδρο με τα 40 άλογα και τα 170 κιλά βάρος (που για πρώτο πάλι πύραυλος θα σου φαίνεται στην αρχή), άλλο το μονοκύλινδρο με τα 60 άλογα και τα 140 κιλά που θα είναι σφεντόνα, κι άλλο το τετρακύλινδρο με τα 100φεύγα άλογα που θα είναι ψόφιο όταν ξεκινάς αλλά όσο ανοίγεις το γκάζι θα αφηνιάζει και θα μαζεύει χιλιόμετρα πριν το καταλάβεις. Να σου φέρω παράδειγμα, εγώ δίπλωμα έβγαλα πρώτη φορά στα 28, αυτοκίνητο και μηχανή μαζί. Το μηχανάκι μου είναι 650 και είναι το πρώτο μου, αλλά κυκλοφορούσα 3 χρόνια αμάξι πριν το πάρω και είναι αδύναμο για την κατηγορία του, οπότε δεν έχω κινδυνέψει σοβαρά. Παρόλα αυτά, έχω πέσει μια φορά "καλά" και στις αρχές είχα καναδυό στατικές πτώσεις και παραλίγο περιστατικά με αυτοκίνητα, μέχρι να το συνηθίσω σαν βάρος/χειρισμό αλλά και μέχρι να καταλάβω ότι είμαστε πραγματικά αόρατοι για τα άλλα οχήματα. Είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς στις αρχές και θα το κάνεις, όπως αργά ή γρήγορα θα πέσεις ακόμα κι αν δεν πας γυρεύοντας. Το θέμα είναι όταν παρασυρθείς, να μην έχει το μηχανάκι σου τον "αμάζευτο" σε σχέση με το επίπεδο της πείρας σου, ώστε ή να το σώσεις ή να τη γλιτώσεις με μικροεπαφές και χαζοτραύματα. Δυστυχώς, μαθαίνουμε όλοι λίγο πολύ από μόνοι μας, οπότε απλά κοίτα να αυξήσεις τις πιθανότητες προς όφελός σου. Το γεγονός ότι μπορεί να πάθεις ζημιά με μια μηχανή ισχύει, αλλά δεν είναι και δεδομένο ότι θα σου συμβεί, πρέπει να τρώγεσαι και συ. Αν κινείσαι στο ρυθμό που σε βολεύει εσένα και μπορείς να κουμαντάρεις, έχεις έναν στοιχειώδη εξοπλισμό για την ασφάλειά σου και το μυαλό στο κεφάλι σου, μια χαρά θα τα πας. Απλά ο λόγος που οι περισσότεροι θα σου προτείνουν ένα ήπιο μηχανάκι για αρχή, είναι ότι ένα πιο γρήγορο θα φτάσει στο σημείο που έχει ξεπεράσει τις ικανότητες και την πείρα σου πριν το καταλάβεις και χωρίς καν να πηγαίνεις γυρεύοντας. Να στο πω απλά, άλλο είναι να γυρνάς ένα κλικ το γκάζι και να βλέπεις στο κοντέρ 50, κι άλλο να κάνεις ακριβώς την ίδια κίνηση και να βλέπεις 120 με δευτέρα χωρίς καν να το καταλάβεις, γιατί είσαι σκυμμένος πίσω από το fairing ενός supersport. Γι'αυτό οι περισσότεροι θα σου προτείνουν κάτι πιο ήπιο που θα παίζει μέσα στα δικά σου όρια (αντί να πρέπει να ανεβάσεις εσύ τα όριά σου για να συμβαδίζεις μαζί του) και φτηνό για να μάθεις που θα πουληθεί εύκολα μετά , και σε 2-3 χρόνια το δίνεις και παίρνεις αυτό που σου αρέσει. Μπορεί να μην είναι το μηχανάκι που έχεις απωθημένο, αλλά το πρώτο μηχανάκι τους όλοι το αγαπάνε και το ευχαριστιούνται γιατί είναι το πρώτο, μ'αυτό θα μάθουν να στρίβουν, μ'αυτό θα πάνε πρώτη φορά διακοπές, μ'αυτό θα πάνε πρώτη φορά εκδρομή με άλλες μοτοσυκλέτες, οπότε πάντα θα έχεις ευχάριστα πράγματα να συνδέεις και να θυμάσαι μαζί του. Εμπειρία με αυτοκίνητα έχω 5 χρόνια, αλλά μετακινούμαι καθημερινά με ποδήλατο εδώ και 8 χρόνια, οπότε έχω κάνει πολλά χιλιόμετρα και γνωρίζω πώς λειτουργούν τα πράγματα στο δρόμο. Παρ' όλα αυτά θα συμφωνήσω και θα πω όχι τελικά στα πολλά κυβικά (για αρχή). Μπορεί να ξεκίνησες με μεγάλη, αλλά όπως και να το κάνουμε, άλλο πλεονέκτημα έχει ο χειρισμός τέτοιας ιπποδύναμης με τη σωματική διάπλαση ενός (ακόμη και άπειρου) άντρα. Και, πιστέψτε με, τα σχόλια τύπου "που πας εσύ κοπέλα μου με τέτοια μηχανή" είναι το τελευταίο που θα ήθελε μια πρωτάρα να ακούσει σε περίπτωση πτώσης! Οπότε, ας είμαστε ρεαλιστές. Υ.Γ. Και δε θα ήθελα με ένα κλικ του γκαζιού να φτάνω τα 120 με δευτέρα! Όχι ακόμα τουλάχιστον. Ευχαριστώ για το σχόλιο, τα το προσέξω με τα άλογα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.380 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2015 Εγώ πάλι παραξενεύομαι... Ο εκπαιδευτής στην σχολή οδηγών σε ξέρει και από πριν ρωτήσεις στην σχολή, και σου είπε αυτό που σου είπε; Σου είπε αυτό ακριβώς που έγραψες, έτσι ξεκάρφωτα ή προηγήθηκε κάποια συζήτηση και κάτι ειπώθηκε και η φράση του έχει άλλο νόημα μέσα στην συζήτηση; Ή μήπως σου είπε κάτι άλλο, και το ''μετέφρασες'' με απωλεστικό αλγόριθμο σε αυτό που λες εδώ ότι σου είπε; Κάτι δεν δένει στην ιστορία σου.... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Σεκ Σαπίλ 171 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2015 Κάπου είχε πετύχει το μάτι μου ότι το street triple (όχι το R) βγαίνει με παραγγελία και σε έκδοση 35kw (47 άλογα). Πάρε ένα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία να ενημερωθείς για έγκριση τύπου κτλ. Ώστε να έχεις και την μηχανή που θέλεις, και με την "ασφάλεια" που σου δίνει ο περιορισμός. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες