Jump to content
Aggelosdelta v-biker

Η Ελλαδα με 125cc!

Recommended Posts

αν το γουσταρεις το κανεις.

με παπι εχω παει Χιο-Κορινθο (και τα περιχωρα λουτρακι κιατο βραχακι κλπ)-Βορεια Ευβοια-Ναύπλιο

στο παπι βεβαια αναλογα και τη σέλα έχει θέμα ο κώλος σου, καμμια φορα με επιανε και η πλατη, σταση καθε 30-40 λεπτα οπσδηποτε

για "μηχανες" 125 δεν εχω εμπειρια.

σε αφρικα δικαβαλο παντως, 3ωρο ταξιδι. . .τιποτα. . . νταλίκα! :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Τα εξοδα μπορουν να περιοριστουν απιστευτα πολυ.. Οι βενζινες ειναι το μεγαλυτερο εξοδο για μενα.. Οτι € γλυτωνεις σε καυσιμο απο το μεγαλο τα κανεις διανυκτερευσεις.. Αν μεινεις σκηνη τα κανεις μπυρες και φαγητο!

Φυσικα και μιλάμε κατα κόρων να κατασκηνωνεις, να μαγειρέψεις σε καμινετο κλπ που θα κάνουν το ταξιδι ρεαλισμό της μαγείας του ταξιδιού..ενώ την εξοικονόμηση χρημάτων απο φαγητό και ύπνο θα γινόταν βενζίνη για όσο δυνατό την μέγιστη διάσχιση και κάλυψη της χώρας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Με τα € του r125 παίρνεις κάποιο 250 που κινείται πιο αξιοπρεπώς

Δεν ειναι απαραιτητο να αγοραστει καινουργιο το r125.. Ειμαι σιγουρος οτι το 250 ειναι καλυτερο καθως και το 400 το δικο μου ακομα καλυτερο αλλα μιλαμε για 125 αποκλειστικα! Αλλη φαση το μικρο.. Και ναι θα ειναι πιο δυσκολο και ταυτοχρονα πιο ενδιαφερον!

Φυσικα και μιλάμε κατα κόρων να κατασκηνωνεις, να μαγειρέψεις σε καμινετο κλπ που θα κάνουν το ταξιδι ρεαλισμό της μαγείας του ταξιδιού..ενώ την εξοικονόμηση χρημάτων απο φαγητό και ύπνο θα γινόταν βενζίνη για όσο δυνατό την μέγιστη διάσχιση και κάλυψη της χώρας

Εσυ προτιμας να εξοικονομισεις χρηματα απο το φαγητο και τον υπνο ενω εγω απο τα καυσιμα! :P

Εγω λεω να εξοικομομισουμε απο παντου.. Τοτε θα φτασουμε ακομα μακρυτερα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άγγελε με το 250 μετά από 300+ χιλιόμετρα σερί (με στάσεις βέβαια, το σερί το εννοώ ημερησίως) με 125 (ή αργό 250 ονόματα δεν λέμε υπολήψεις δεν θίγουμε...) θα εύχεσαι να'χες μηχανή που ίσως έκαιγε παραπάνω αλλά θα'ταν πιο άνετο και θα'φτανες και πιο γρήγορα. Πέραν αυτού, όσο άθραυστα και να'ναι ορισμένα μικρά, τα σέρβις που θα σου ζητήσουν αναλογικά με τα χιλιόμετρα που θα κάνεις θα'ναι πιθανότατα συχνότερα και ίσως σου βγει στα ίσα με το να'παιρνες ένα σύγχρονο, οικονομικό 650άρι.

Δεν λέω ότι δεν γίνεται και σίγουρα αν έχεις πραγματικό μεράκι και θεωρείς πως θ'αντέξεις κάντο. Από προσωπική εμπειρία όμως, εγώ δεν θα ξανάπεφτα τόσο σε κυβικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Άγγελε με το 250 μετά από 300+ χιλιόμετρα σερί (με στάσεις βέβαια, το σερί το εννοώ ημερησίως) με 125 (ή αργό 250 ονόματα δεν λέμε υπολήψεις δεν θίγουμε...) θα εύχεσαι να'χες μηχανή που ίσως έκαιγε παραπάνω αλλά θα'ταν πιο άνετο και θα'φτανες και πιο γρήγορα. Πέραν αυτού, όσο άθραυστα και να'ναι ορισμένα μικρά, τα σέρβις που θα σου ζητήσουν αναλογικά με τα χιλιόμετρα που θα κάνεις θα'ναι πιθανότατα συχνότερα και ίσως σου βγει στα ίσα με το να'παιρνες ένα σύγχρονο, οικονομικό 650άρι.

Δεν λέω ότι δεν γίνεται και σίγουρα αν έχεις πραγματικό μεράκι και θεωρείς πως θ'αντέξεις κάντο. Από προσωπική εμπειρία όμως, εγώ δεν θα ξανάπεφτα τόσο σε κυβικά.

Εχω μηχανη...απλα θελω να κανω μια μεγαλη διαδρομη-ταξιδι με ενα 125!! Και 1000αρι ειχα παλιοτερα και γενικα καβαλαω απο πιτσιρικι.. Επιμενω στα 125 γιατι ειναι η προκληση.. Θα κανεις 300 χιλιομετρα απο επαρχιακους δρομους και θα ειναι ταξιδαρα! Το σκεφτομαι και με το παπι μου αλλα με τελικη στα 100-110 με τα χιλια ζορια στο κοντερ με ποσα να ταξιδεψω; Ενω ενα μοτοσυκλετακι παει με 90-100 ολη μερα απο επαρχιακο.. Οσα θα πηγαιναμε και με μια μεγαλη μηχανη στην ουσια.. Γιατι με ενα μεγσλο με ποσα θα πηγαιναμε; Με 150 μεσα απο τα χωρια;;; Με τιποτα.. Αποκλειουμε την εθνικη εκτος κι αν ειναι αναγκη..

με το 125 θα καψεις παραπανω αποτι με ενα 250αρι. Εκτος αν πηγαινεις με 60kmh

Ενα 125 με τελικη κοντερισια 135-140 στα 90-100 ροη στον επαρχιακο δεν νομιζω να καψει περισσοτερο.. Αντε το ιδιο....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για την φάση που λες τουρισμός από επαρχιακό, χωριά κτλ., παίρνω ένα μήνα άδεια απ'την δουλειά κι αντίο ίσως κάνει, ειδικά αν το'χεις τόσο μεράκι. Πάλι θα προτιμούσα κάτι δυνατότερο από 125-250 εγώ, αλλά κατά τ'άλλα εσύ ξέρεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Για την φάση που λες τουρισμός από επαρχιακό, χωριά κτλ., παίρνω ένα μήνα άδεια απ'την δουλειά κι αντίο ίσως κάνει, ειδικά αν το'χεις τόσο μεράκι. Πάλι θα προτιμούσα κάτι δυνατότερο από 125-250 εγώ, αλλά κατά τ'άλλα εσύ ξέρεις.

Ακριβως γι'αυτο μιλαω! Κι εγω θα προτιμουσα να μπορουσα να το κανω με ενα superduke με το πλαι παντου αλλα δεν παιζει τετοια δυνατοτητα... :(:(

Οποτε ας το κανουμε με ενα 125 να εχουμε να λεμε.. Με ενα 250 θα ειναι πιο ευκολο..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν το πάρεις απόφαση να το κάνεις με 125αρι πάρε κάτι να είναι πρωτίστως άνετο και έπειτα οικονομικό από επιδόσεις δεν διαφέρουν κατά πολύ .

το καλοκαίρι έκανα Σέρρες - Ασπροβαλτα με επιστροφή & για τα 145+- χμ έκαψα 3,7 λίτρα(2.55/100) και πήγαινα 80% wot 90-100 ένα 250αρι το μόνο αρνητικό είναι ότι θα κάψει λίγο παραπάνω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Honda Varadero 125 V2 φιλε μου! Δεν υπαρχει πιο ιδανικο σε αυτη την κατηγορια!

Η αληθεια ειναι οτι πρεπει να ειναι πιο ανετο και απο 250 αυτο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η αληθεια ειναι οτι πρεπει να ειναι πιο ανετο και απο 250 αυτο!

Η αυτο η Shadow 125 (V2) αν γουσταρεις τσοπερια. YBR/CBF που γραφουν παραπανω ουτε για αστειο! Καταρχας ειναι αεροψυκτα και πολυ χαμηλοτερα σε επιδοσεις. Παιζει αρκετα μεγαλο ρολο για 125 να ειναι υδροψυκτο, τοτε ναι παει παντου! Με το R125 (150cc) παντου μπορω να παω, απλα πολλους δεν τους βολεβει η θεση supersport ειτε για λογους μεσης ειτε γιατι δε μπορουν να βαλουν μπαγκαζιερες. Εγω δεν εχω προβλημα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η αυτο η Shadow 125 (V2) αν γουσταρεις τσοπερια. YBR/CBF που γραφουν παραπανω ουτε για αστειο! Καταρχας ειναι αεροψυκτα και πολυ χαμηλοτερα σε επιδοσεις. Παιζει αρκετα μεγαλο ρολο για 125 να ειναι υδροψυκτο, τοτε ναι παει παντου! Με το R125 (150cc) παντου μπορω να παω, απλα πολλους δεν τους βολεβει η θεση supersport ειτε για λογους μεσης ειτε γιατι δε μπορουν να βαλουν μπαγκαζιερες. Εγω δεν εχω προβλημα.

Φιλε μου ενα V2 bobber εχω αυτη τη στιγμη με ape hanger 16"! Δεν θελω να παω με αυτο ομως.. Αν και θα την κανει την εκδρομη του κι αυτο.. Τωρα προσεξα οτι εχεις το yzf! Το ειχα οδηγησει παλια και μου αρεσε.. Δεν εχω προβληματα ανεσης.. Φαντασου δεν εχω καν σελα στη μηχανη.. Στο πλαισιο καθομαι πανω σε μπλουζα και κανω καθε Σ/Κ σχεδον οταν ανοιγει ο καιρος πανω απο 200 χλμ..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

. Φαντασου δεν εχω καν σελα στη μηχανη.. Στο πλαισιο καθομαι πανω σε μπλουζα και κανω καθε Σ/Κ σχεδον οταν ανοιγει ο καιρος πανω απο 200 χλμ..

Εσυ το τερματισες...

Τροποποιήθηκε από τον ΓιωργοςΚΤΜ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχω γραψει με το δικο μου μεχρι 400 χλμ σε μια μερα με μωτ 100-110 ακοπα, 3,7λ/100 χλμ καταναλωση, αυτονομια δλδ 250 χλμ. Πολυ ωραιο σαν εμπειρια, αλλα η αληθεια ειναι δεν θα με χαλαγε να ειναι 250cc, πιο πολυ για να γινονται ευκολοτερα οι προσπερασεις και να μην χανεις 20 χλμ τελικης οποτε βλεπεις ανηφορα. Οτι γινεται παντως γινεται, απλα θελει να εχεις θεληση και σιδερενιο ποπουδακι, γιατι οσο να πεις πιανεσαι μετα απο 100 χλμ. Αν ειστε και μοτοπαρεα, δεν το συζηταω πας οπου θες!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εσυ το τερματισες...

Υπαρχουν κι αλλοι! :P

Αθηνα-Ξυλοκαστρο η διαδρομη που κανω.. Ακουγεται φριχτο αλλα δεν ειναι τοσο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάρε κάτι ~25 άλογα να πας και άνετα και οικονομικά. Μην κολλάς στα κυβικά έτσι κι αλλιώς πάνω από μισό λίτρο διαφορά, με τις συνθήκες και τις ταχύτητες που θα πας, δεν θα έχουν. Και όταν θα χρειαστείς το γκαζάκι να περάσεις την νταλίκα στον επαρχιακό, με τα τζιμπράγκαλα δεξιά κι αριστερά να μπορείς να το κάνεις και να μην σε τρώει το καυσαέριο.

Με τα χιλιόμετρα που γράφεις με το άσελο bobber απέδειξες ότι δεν είναι πλέον θέμα αντοχής, αλλά ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Ό,τι και να πάρεις καλά χιλιόμετρα και μην ξεχάσεις να βγάλεις πολλές φωτογραφίες!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

έκανα με το zx μου πολλά χιλιόμετρα μεγάλων αποστάσεων αρκετές φορές.. ειλικρινά δεν κουράστηκα στιγμή και το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ! φορτωμένος πάντα άλλοτε λιγότερο άλλοτε περισσότερο! τώρα αν και όταν ξεκινήσεις κάτι τέτοιο σου λέμε βασικό εξοπλισμό ( σαμπρέλα, αφρός επισκευής ελαστικών κ.α.) .. μην το φοβάσαι καθόλου και ξεκίνα χωρίς δεύτερη σκέψη! αν έχεις και παρέα.......... όλη την Ελλάδα θα μπορούσα να γυρίσω.. δες και κανά 2 φώτο με τις διαδρομές Ιωάννινα-Θεσσαλονίκη που το είχα κάνει 4 φορές απροβλημάτιστα και το αποκορύφωμα αυτής της παπιάς ήταν το μεγάλο ταξίδι από Ιωάννινα-Κρήτη που το έκανα το καλοκαίρι που μας πέρασε...

Εγνατία... στις ευθείες Πτολεμαΐδας.

DSC08615_zps5962a79e.jpg

λιμάνι Ηρακλείου ...

DSC09088_zps5db522f1.jpg

DSC09082_zpsccb8befd.jpg

ότι θες ρώτα με για ταξίδι παπιού μιας και το ένιωσα στο ( κ*λο) πετσί μου!!

Τροποποιήθηκε από τον Ναπολέων

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για αστικο περιβαλλον ειναι σουπερ τα 125

ταξιδι ομως..

θα το καταστρεψεις,οποτε παει η οικονομια

θα καταστρεψεις τη μεση σου

θα σου βγαλει την παναγια στην ευθεια με τους αερηδες 70-80 το πολυ θα πηγαινει στα ανοικτα

θα σε πεταξει κανεις σαν ποδηλατο

για κανα νησακι καλο ειναι το 125

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

έκανα με το zx μου πολλά χιλιόμετρα μεγάλων αποστάσεων αρκετές φορές.. ειλικρινά δεν κουράστηκα στιγμή και το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ! φορτωμένος πάντα άλλοτε λιγότερο άλλοτε περισσότερο! τώρα αν και όταν ξεκινήσεις κάτι τέτοιο σου λέμε βασικό εξοπλισμό ( σαμπρέλα, αφρός επισκευής ελαστικών κ.α.) .. μην το φοβάσαι καθόλου και ξεκίνα χωρίς δεύτερη σκέψη! αν έχεις και παρέα.......... όλη την Ελλάδα θα μπορούσα να γυρίσω.. δες και κανά 2 φώτο με τις διαδρομές Ιωάννινα-Θεσσαλονίκη που το είχα κάνει 4 φορές απροβλημάτιστα και το αποκορύφωμα αυτής της παπιάς ήταν το μεγάλο ταξίδι από Ιωάννινα-Κρήτη που το έκανα το καλοκαίρι που μας πέρασε...

DSC08615_zps5962a79e.jpg

λιμάνι Ηρακλείου ...

DSC09088_zps5db522f1.jpg

DSC09082_zpsccb8befd.jpg

τετοιο φορτωμα στον παπιο έριξα μόνο στο στρατο οταν πηρα μεταθεση απο χίο για κόρινθο!!

μαρτύριο το να βάλεις βενζίνη. αλλα το ζχ δεν εχει αναγκη, τεποζιτο μπροστα! μετράει!!

σε κάποια φάση κατήργησα και τη μπαγκαζιέρα γιατι είχα μάθει να του χοράω πιο πολλά πράματα χωρίς αυτή. . . .

ερωτηση τώρα, τα λεφτά που έχεις για καινουργιο μηχανακι δε τα βάζεις σε βεζίνες να ησυχάσεις? :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το yzf το επελεξα γιατι απλα με εμπνεει να κραταω λιγο μεγαλυτερη μεση ωριαια στον επαρχιακο.. Μοιαζει πιο διασκεδαστικο και μπορεις να κρατας και πιο ευκολα μια ταχυτητα κοντα στα 100 ακομα και στον επαρχιακο.. Οσο για το φορτωμα με ενα μαγνητικο στο τεποζιτο και ενα μικρο σακιδιο πλατης εισαι κομπλε.. Ασε που παιζουν και σαμαρια για τα supersport..

γυρος της ελλαδας με 125......σε κανα τριμηνο και αν....

ρε φιλε μετα απο 2 συνεχομενες ωρες οδηγησης βγαλε μια φωτο και στειλτη μας θα εισαι σαν Γ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω παντως με το R125 2,5 με 2,7/100 καιω ακομα και "τσιτα" να το παω. Εχει τρομερη αυτονομια. Με καμια 10ρια λιτρα βγαζω και 400 χιλιομετρα, το εχω μετρησει, τωρα με τα 150 κυβικα που ειναι παιζει να βγαζω και περισσοτερα γιατι εχω δει βελτιωση κατα 0,5λ/100 καιω περιπου 2,2/100 δλδ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν.

Η απόψή μου για το θέμα είναι η εξής:

1) Ταξίδι όλη την Ελλάδα με 125 κυβικά γίνεται;

Σαφώς και γίνεται. Εδώ ο Κώστας ο Μητσάκης πήγε στο Νέο Δελχί (Ινδία) με Yamaha Crypton X 135 (δες ΕΔΩ).

2) Με το Yamaha YZF R 125;

Μπορεί να γίνει αλλά είναι εντελώς ακατάλληλο και full κουραστικό. Και σαφώς δεν αξίζει να το αγοράσεις, αν έχεις σκοπό να κάνεις το γύρο της Ελλάδας.

Αφού έχεις ήδη το Innova 125i, μπορείς να το τολμήσεις.

Γενικά μιλώντας πάντως, η καλύτερη επιλογή 125αριού για αυτό που σκέφτεσαι είναι ένα μοτοσυκλετάκι με άνετη σέλα και όρθια θέση οδήγησης, όπως π.χ. ένα Yamaha YBR 125 ή ένα Honda CBF 125 ή (ακόμα καλύτερα) ένα Varader-άκι 125.

3) Τί πρέπει να προσέξω αν είναι να κάνω ταξίδι με 125 κυβικά;

Ό,τι σε όλες τις άλλες μοτοσυκλέτες (συνετή οδήγηση, προβλέψιμες κινήσεις, προνοητικότητα για τη μαλακία του άλλου, σωστός εξοπλισμός, σωστή συντήρηση) συν τα εξής:

- Αποφυγή κίνησης σε αυτοκινητόδρομο. Αν είναι αναγκαίο, έχε υπόψιν σου ότι θα κινείσαι με μέση ταχύτητα 70 με 80 χλμ. ανά ώρα στη δεξιά λωρίδα και αν τύχει να έχεις πίσω σου ένα φορτηγό με περίπου ίδια ταχύτητα με εσένα δεν έχεις γκάζι να ανοίξεις και να φύγεις. Προτίμησε, σε τέτοιες περιπτώσεις να είσαι στη Λωρίδα Εκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), και έλεγχε με τον αριστερό καθρέφτη τί παίζει πίσω σου. Και το λέω αυτό, διότι έχω παρατηρήσει φορτηγά που συστηματικά πατάνε με τις δεξιές τους ρόδες στη Λ.Ε.Α. και μην είσαι σίγουρος ότι έχουν πάντα την προσοχή τους (βάλε και ότι μπορεί να τους στραβώνει ο ήλιος συν ότι εσύ έχεις μικρό όγκο κλπ.).

- Μικρός όγκος και βάρος αποσκευών. Δε φαντάζομαι να θέλει κάποιος να βάλει τριβάλιτσο σε 125άρι και να γυρίσει την Ελλάδα . Πάρε λίγα πράγματα μαζί και κάνε σωστό φόρτωμα. Το καλύτερο σημείο για να δέσεις ένα μικρό λουκάνικο ή σακίδιο είναι το πίσω μέρος της σέλας. Αν έχεις και σχάρα, μπορεί το σακίδιο να πατάει εν μέρει στη σέλα και εν μέρει στη σχάρα. Μην κάνεις το λάθος να έχεις όλο το φορτίο στη σχάρα και τη θέση του συνεπιβάτη ανεκμετάλλευτη.

- Υπολογισμός απόστασης σε σχέση με τους ανεφοριασμούς.

Αν κάνεις το ταξίδι με μηχανάκι που έχει μικρό ρεζερβουάρ (π.χ. παπί), έχε κατά νου το θέμα των ανεφοδιασμών, καθώς δεν ξέρεις σε πόσα χιλιόμετρα θα είναι το επόμενο βενζινάδικο αλλά ούτε και αν θα είναι σίγουρα ανοιχτό. Το καλύτερο θα είναι βάζεις πολύ συχνά βενζίνη (βέβαια είναι μπελάς, ιδίως αν είσαι με παπί και έχεις δεμένο σάκο πάνω στη σέλα - σχάρα) αλλά είναι η μόνη σίγουρη και ασφαλής λύση. Δοχειάκι με εξτρά βενζίνη είναι ίσως μια λύση ανάγκης αλλά έχει σοβαρά θέματα ασφάλειας και πρέπει να τα έχεις κατά νου.

Αυτά από εμένα. Καλά χιλιόμετρα.

Τροποποιήθηκε από τον Αιγαιοπλόος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γυρος της ελλαδας με 125......σε κανα τριμηνο και αν....

ρε φιλε μετα απο 2 συνεχομενες ωρες οδηγησης βγαλε μια φωτο και στειλτη μας θα εισαι σαν Γ!

Χαχαχα πρεπει να με πετυχεις στην εθνικη με το bobber εσυ! :lol::lol: Οδηγαω με τα χερια στο θεο και χωρις σελα για πανω απο δυο ωρες πριν κουραστω.. :P

DSC08615_zps5962a79e.jpg

λιμάνι Ηρακλείου ...

DSC09088_zps5db522f1.jpg

DSC09082_zpsccb8befd.jpg

Εισαι γαματος! Σκεψου ρε φιλε να ηταν και αλλα δυο παπια μαζι.. Που θα εφτανες; ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα