Jump to content
Aggelosdelta v-biker

Η Ελλαδα με 125cc!

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους και ξεκιναω με μια ιδεα που γυριζει στο μυαλο μου εντονα καιρο τωρα.. Ταξιδι σε ολη την Ελλαδα με 125! Μιας και οι καιροι ειναι δυσκολοι και δεν παιζουν φραγκα για μεγαλες μηχανες και πολλα κυβικα και τρελα εξοδα σε συντηρησεις πως θα σας φαινοταν μια τετοια ιδεα; Εμενα με εξιταρει η ιδεα και θα ηθελα να το τολμισω καποια στιγμη.. Αλλη φαση! Αποκτα αλλη ουσια το ταξιδι.. Και πανω απ'ολα δεν θα σκεφτεσαι και τις βενζινες! Εγω ας πουμε θα γουσταρα να παρω ενα yzf-125r και να ταξιδευω αποκλειστικα απο επαρχιακους! Εσεις πως φανταζεστε ενα τετοιο ταξιδι; Και δεν μιλαω αποκλειστικα για ενα ταξιδι αλλα για πολλα μακρινα ανα την Ελλαδα.. Αλλα και ενας γυρος της Ελλαδας παλι γαματο ακουγεται!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ωραιο σαν ιδεα αλλα καλυτερα κανενα αλλο μηχανακι που εχει μεγαλυτερη αυτονομια και μπορεις να το φορτωσεις, στην τελικη αγοραζεις ενα XR250S-L-Baja οπως ο Βροχιδης, και πας και χωματοδρομο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στη θέση σου θα προτιμούσα Varadero 125/Derbi Terra 125 ή ακόμα YBR 125 ή CBF 125 γιατί το R125 με την "πολεμική" του θέση θα κούραζε αφάνταστα, ενώ θα ήταν και δύσκολο να το φορτώσεις. Κατα τα άλλα, είναι εφικτό, αν σκεφτείς ότι κάποιος γυρίζει τον κόσμο με παπί (Crypton, γράφει στο περιοδικό ΜΟΤΟ που και που καθώς και σε άλλα ειδησεογραφικά sites) και σίγουρα μια εμπειρία που αξίζει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχοντας κάτι πολύ κοντά σε 125άρι, όχι. Έκανα κάποιες πιο μακρινές βόλτες και δεν θ'άντεχα να γυρίσω την Ελλάδα ολόκληρη έτσι. Το θέλω και το γκάζι το παραπάνω, την άνεση, την συνήθως καλύτερη ανεμοκάλυψη κτλ. Μάλλον γερνάω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα κάνω πατέντα το DT με ντεπόζιτο ΤΕΝΕRE και θα πάω Θεσσαλονίκη - Αθήνα με ένα φουλάρισμα και μπαγκάζια δεμένα στο φτερό με tie-ups χεχεχε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το yzf το επελεξα γιατι απλα με εμπνεει να κραταω λιγο μεγαλυτερη μεση ωριαια στον επαρχιακο.. Μοιαζει πιο διασκεδαστικο και μπορεις να κρατας και πιο ευκολα μια ταχυτητα κοντα στα 100 ακομα και στον επαρχιακο.. Οσο για το φορτωμα με ενα μαγνητικο στο τεποζιτο και ενα μικρο σακιδιο πλατης εισαι κομπλε.. Ασε που παιζουν και σαμαρια για τα supersport..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα κάνω πατέντα το DT με ντεπόζιτο ΤΕΝΕRE και θα πάω Θεσσαλονίκη - Αθήνα με ένα φουλάρισμα και μπαγκάζια δεμένα στο φτερό με tie-ups χεχεχε

Σου εχω καλα νεα απο το παρελθον!

Yamaha%20DT125%20Tenere%2089%20%202.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπερα σε ολους και ξεκιναω με μια ιδεα που γυριζει στο μυαλο μου εντονα καιρο τωρα.. Ταξιδι σε ολη την Ελλαδα με 125! Μιας και οι καιροι ειναι δυσκολοι και δεν παιζουν φραγκα για μεγαλες μηχανες και πολλα κυβικα και τρελα εξοδα σε συντηρησεις πως θα σας φαινοταν μια τετοια ιδεα; Εμενα με εξιταρει η ιδεα και θα ηθελα να το τολμισω καποια στιγμη.. Αλλη φαση! Αποκτα αλλη ουσια το ταξιδι.. Και πανω απ'ολα δεν θα σκεφτεσαι και τις βενζινες! Εγω ας πουμε θα γουσταρα να παρω ενα yzf-125r και να ταξιδευω αποκλειστικα απο επαρχιακους! Εσεις πως φανταζεστε ενα τετοιο ταξιδι; Και δεν μιλαω αποκλειστικα για ενα ταξιδι αλλα για πολλα μακρινα ανα την Ελλαδα.. Αλλα και ενας γυρος της Ελλαδας παλι γαματο ακουγεται!

Μπορείς να το κάνεις αρκεί να έχεις πολύ υπομονή,

δεν είναι μόνο η ταχύτητα, είναι και η μικρή αυτονομία σε καύσιμα,

άλλο πράγμα να γεμίζεις πχ. κάθε 300 χλμ.

και άλλο πράγμα κάθε 150 χλμ. να ψάχνεις για πρατήριο,

εγώ έκανα όλη την Ελλάδα με 264 κ.ε. σκούτερ και το καταευχαριστήθικα,

αλλά εξαρτάτε που θες να πας,

μόνο ηπειρωτική Ελλάδα ή και στα νησιά;

Η ιδέα σου πάντως είναι πολύ καλή,

μονοκύλινδρο= οικονομία σε καύσιμα και συντήρηση,

μήπως όμως να κοίταγες και για λίγο μεγαλύτερο αντί για 125 κ.ε.;

Για την άνεσή σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οχι νησια.. Διαλεγω 125 για λογους οικονομιας και για να αποκτησει πιο περιπετειωδες πνευμα το ταξιδι. Δεν θελω 250 γιατι θα το εκανα και με το δικο μου που ειναι 400.. Οσο για την αυτονομια οτι ειναι μοτοσυκλετακι νομιζω παιζει κοντα στα 300 χλμ αυτονομια.. Το CBF το 125 νομιζω εχει κοντα 500!! Το scooter πως τα πηγε στο ταξιδι σου; Με την μεταδοση δεν ειχες κανενα θεμα; Για ποιο μοντελο μιλαμε; Και το scooter ειναι καλη φαση! Εχεις και καλυτερη καλυψη και νομιζω θα ειναι και πιο ανετο..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα με έψηνε υπό άλλες συνθήκες ταξίδι όχι για λόγους οικονομίας(μιας και τα εξοδα ειναι δεδομένα σε ενα τέτοιο εγχηρειμα)αλλα για λόγους adventure με το dtακι μου όλη την Ελλάδα και νησιά και ολα...!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το DT ειναι γαματο αδερφε.. Εχω οδηγησει και το 125X και το 200.. Αερινη αισθηση και τα δυο.. Τα διχρονα ειναι πουπουλα.. Σαν να πηγαινεις στον αερα.. Ωραια.. Αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα ζεσταινονται σε μεγαλες διαδρομες..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Varadero 125 με ένα τεπόζιτο βγάζεις περίπου 500 χιλιόμετρα! αλλιώς ιδανικά ένα XR 250 o Βροχίδης γυρίζει τον κόσμο με δαύτο!

(ποιος θα με πίστευε ότι προτείνω 2 στα 2 χόνδα :crazy: )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το DT ειναι γαματο αδερφε.. Εχω οδηγησει και το 125X και το 200.. Αερινη αισθηση και τα δυο.. Τα διχρονα ειναι πουπουλα.. Σαν να πηγαινεις στον αερα.. Ωραια.. Αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα ζεσταινονται σε μεγαλες διαδρομες..

Xαμπάρι δεν παίρνουν υδρόψυκτα είναι εγώ έχω γράψει πολλά Θεσσαλομίκη - Χαλκιδική με το 125 του 98.Μιλάμε για διαδρομές άνω των 150 χλμ και στον δρόμο πέτσα 130-140.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Θα με έψηνε υπό άλλες συνθήκες ταξίδι όχι για λόγους οικονομίας(μιας και τα εξοδα ειναι δεδομένα σε ενα τέτοιο εγχηρειμα)αλλα για λόγους adventure με το dtακι μου όλη την Ελλάδα και νησιά και ολα...!

Τα εξοδα μπορουν να περιοριστουν απιστευτα πολυ.. Οι βενζινες ειναι το μεγαλυτερο εξοδο για μενα.. Οτι € γλυτωνεις σε καυσιμο απο το μεγαλο τα κανεις διανυκτερευσεις.. Αν μεινεις σκηνη τα κανεις μπυρες και φαγητο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eίσαι από Αθήνα; Αν ναι, προτείνω να ξεκινήσεις από γύρο Πελοποννησου για να δεις και τις αντοχές σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αθηνα μενω αλλα τα καλοκαιρια ειμαι Ξυλοκαστρο.. Εχω και ενα innova i και σκεφτομουν να κανω μια δοκιμαστικη.. Μονο οτι πρεπει να μονταρω την σελα οπωσδηποτε γιατι ετσι οπως την εχουν σχεδιασει τα κριαρια μουδιασουν τα @ρχιδι@ σου στα 10χλμ..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοιτα εγω με το δικο μου 125αρι ετοιμαζω με την κοπελα μου εξορμηση Γιαννενα-Παργα καποια στιγμη μετα το πασχα αλλα ειναι διχρονο με μια τελικη στα 160χμ/ω. Εχω την εντυπωση οτι με 4τ θα ειναι κουραστικο αν σκεφτεις πχ οτι το cbr 125 που εχω εμπειρια παει ανετα στα 80 και μετα ζοριζεται για πιο πανω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Κοιτα εγω με το δικο μου 125αρι ετοιμαζω με την κοπελα μου εξορμηση Γιαννενα-Παργα καποια στιγμη μετα το πασχα αλλα ειναι διχρονο με μια τελικη στα 160χμ/ω. Εχω την εντυπωση οτι με 4τ θα ειναι κουραστικο αν σκεφτεις πχ οτι το cbr 125 που εχω εμπειρια παει ανετα στα 80 και μετα ζοριζεται για πιο πανω...

Ποιο εχεις;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό με τις θερμοκρασίες ειναι μύθος, δεν εχουν κανένα πρόβλημα όλες οι εκδόσεις των dt, μιλάμε για πολιτικό μοτέρ υπέρ αξιόπιστο, χωρίς να ειναι πουσαρισμενο.

η Vespa pcx200 2T του στεργιου (around the world with Vespa) τι να πει που εχει ολοκληρώσει την διάσχιση της αφρικανικής ηπείρου με μονο θεμα στα αναλώσιμα δισκάκια συμπλέκτη? πανε παντού εντάξει θα είχα μαζι μου ενα πιστολάκι και μερικά εξαρτήματα για παν ενδεχόμενο και θα το έφτιαχνα ο ίδιος επιτόπου εαν έπαιζε κάτι το οποίο ειναι και το νόημα του εγχειρήματος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα