Jump to content
leosake

Δεν γυρνάει το κλειδί!!!

Recommended Posts

Παιδιά από χθες έχω διαπιστώσει ένα πρόβλημα στο κλειδί... Το μηχανάκι γενικώς για να ανάψει πρέπει το κλειδί να μην είναι τερματισμένο μέσα, δηλαδή να μην είναι μέχρι τον πάτο της εσοχής!

Μέχρι και χθες λοιπόν, το κλειδί αφού έφτανε στο "γλυκό" σημείο που μπορεί να γυρίσει, με ένα απλό σπρώξιμο προς τα δεξιά το μηχανάκι άναβε... Από χθες όμως έχει αρχίσει να δυσκολεύεται πολύ!!! Με αρκετές προσπάθειες να το γυρίσω και να φαίνεται ότι δεν έχει βρει αυτό το "γλυκό" σημείο... Πλέον πρέπει να βάλω αρκετή δύναμη και να κάνει κάτι σαν "κλακ (ήχος)" για να γυρίσει το κλειδί...

Ρωτώντας φίλους μου είπαν λόγο κρύου κτλ, να ρίξω λίγο WD-40 και τα λοιπά.. Τι λέτε και εσείς?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εγώ λίγο σπρέι ηλεκτρικών επαφών νομίζω είχα ρίξει κι έκανε δουλειά, αλλά περίμενε και κάναν άλλο γιατί δεν είμαι σίγουρος για το τι σπρέι.

Τροποποιήθηκε από τον CrazyTsach

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ίσως το gsxr μεταμορφώνεται σε r1!

Αν δεν το γνωρίζεις ήδη ίσως σου φανεί ψιλο-παπατζιλίκι αυτό αλλά αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θέλουν να συνεργαστούν οι κλειδαριές της yamaha μετά απο ένα διάστημα.

Βάζεις το κλειδάκι, και πριν το γυρίσεις το σπρώχνεις ελαφρά προς τα εμπρός (ή και προς τα πίσω, ανάλογα με την κλειδαριά...δηλαδή είτε προς το φανάρι, είτε προς τα εσένα) και το κλειδάκι γυρίζει σαν καινούριο! Χωρίς αυτη τη μικρή κίνηση το κλειδάκι του δικού μου και αρκετών άλλων yamaha απλά δεν θα γυρίσει ποτέ.

Δοκίμασε το... you never know.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι ναι..σκατά στη χόνδα που το κλειδί μετά απο 10 χρόνια και τόνους βροχής το κλειδί μπαίνει σαν καινούριο χωρίς να κολλάει . :afro:

Kατά τα άλλα ρίξε λίγο μαγικό ζωμό(wd40) και μετά βλέπεις και κάνεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω σε βλεπω για αλλαγη κλειδαριας παντως.

Εμένα πάντως το r6 ήταν έτσι απο τότε που ήρθε στα χέρια μου, και έχουμε κάνει μαζί περίπου 26k χλμ. Πάντα έτσι γύριζε το κλειδί, και η κλειδαριά δεν έχει χαλαρώσει απο καμία άποψη.

Εννοώ πως δεν έχει χειροτερέψει η κατάσταση της, το κλειδί δεν κολυμπάει ούτε στο ελάχιστο, δεν χρειάζεται ποτέ να προσπαθήσω 2η ή 3η φορά για να γυρίσει το κλειδί, αρκεί να κάνω αυτό που περιέγραψα.

Τσεκαρε το leosake και ενημέρωσε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ακριβως το ιδιο και στο ΧΤ. Αν δεν το κάνεις λίγο μπροστά, λιγο πισω δεν γυρνάει με τίποτα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρωτώντας και άλλα παιδιά με gixxer (k6) μου είπαν πως έχουν το ίδιο θέμα....

Το κουλό όμως είναι πως σε εμένα εμφανίστηκε ΞΑΦΝΙΚΑ!!! από την μια μέρα στην άλλη! :shock:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

βαλε το κλειδι κανονικα και οπως πας να το γυρισεις σπρωχνε το προς το μερος σου και δεξια ( πισω και δεξια). Και το Stroma τα ιδια μου κανει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

είχα και εγώ αυτό το πρόβλημα με το Fazer και όπως είπαν και τα παιδιά είναι γνωστό για τις κλειδαριές Yamaha.

Κάνε καμιά προσπάθεια με το αριστερό χέρι, μερικές φορές πιάνει :P

Εγώ τελικά πήρα και χρησιμοποιώ το 2ο κλειδι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάνε καμιά προσπάθεια με το αριστερό χέρι, μερικές φορές πιάνει :P

τι ειναι μωρε η κλειδαρια? ψ@λη?

No offence... Δεν κρατηθηκα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

βαλε το κλειδι κανονικα και οπως πας να το γυρισεις σπρωχνε το προς το μερος σου και δεξια ( πισω και δεξια). Και το Stroma τα ιδια μου κανει...

Ακριβώς αυτό, θέλει τράβηγμα προς την 'κάτω' μεριά (αναλόγως και πως είναι τοποθετημένο) και μετά το γυρνάς προς τα κει που θέλεις.... τώρα δεν ξέρω τι σχέση έχει η κλειδαριά του Strom με του Gixxer αλλά ...Suzuki είναι αυτή, μπορεί να έχει βάλει και την ίδια...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μαρέσει που λετε για δύστροπα ιταλικά και εδώ βγάλαμε λαβράκι! θέλει ταχυδακτυλουργικά για να γυρίσει το κλειδί σε 3 διαφορετικές μάρκες! yamaha (λέει είναι και κλασικό φαινόμενο), suzuki και kawasaki....

και μετά κάποιος θα πεταχτεί και θα πεί μαααα οι κλειδαριές είναι παραγγελία απο ιταλική εταιρία το υπόλοιπο μηχανάκι είναι 100% japan!

σόρυ αλλά και και εγώ δεν κρατήθηκα! :crazy: :crazy: :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάρε wd40.

Βάλε το σωληνάκι του.

Με τη μύτη του κλειδιού άνοιξε το "πορτάκι" της κλειδαριάς κ βάλε το σωληνάκι μέσα στη σχισμή.

Ρίξε αρκετό υγρό.

Βγάλε το σωληνάκι και βάλε το κλειδί.

Δούλεψέ το αρκετά. Απλά on off και κλείδωμα.

Βγάλε το κλειδί. Ξαναρίξει σπρέι. Ξαναδούλεψε.

Όταν μαλακώσει, ρίξε σπρέι επαφών αρκετό κ ξαναδούλεψε.

Στο τέλος ρίξε λίγο λαδάκι.

Και πρόσεχε το κλειδί γιατί θα σου λερώνει τις τσέπες.

Κατά 90% θα δουλέψει.

Αν όχι πας για κλειδαριά.

Και δε φταίει το μηχανάκι.

Μια στις τόσες ρίχνουμε λαδάκι αδέλφια στις κλειδαριές.

Όπως και στα αυτάκια της τάπας του ρεζερβουάρ που κινούνται όταν γυρίζουμε το κλειδί.

Και πάτε βενζινάδικο και σταβώνετε τα κλειδιά.....

Υ.Γ.: ποτέ ΠΟΤΕ Π Ο Τ Ε σπρέι λίπανσης αλυσίδας σε κλειδαριές ή πλαϊνά σταντ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιαννακο, βασει του πώς ειναι στο δικο μου μεκανακι, δεν εχει νοημα το σπρειτ επαφων. Η κλειδαρια και ο διακοπτης ειναι δυο ξεχωριστα τμηματα, χωρις να επικοινωνουν μεταξυ τους. Αν θυμαμαι καλα, και στο μπουσα ετσι ηταν. Θεωρω λοιπον οτι το σπρειτ επαφων οχι μονο δε θα βοηθησει, αλλα θα ξεπλυνει και το wd. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπορει λογω εντονου κρυου να εγινε αυτο, παντως καθε χρονο τετοια εποχη καλο ειναι να κανουμε αυτο που λεει ο ksino

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιαννακο, βασει του πώς ειναι στο δικο μου μεκανακι, δεν εχει νοημα το σπρειτ επαφων. Η κλειδαρια και ο διακοπτης ειναι δυο ξεχωριστα τμηματα, χωρις να επικοινωνουν μεταξυ τους. Αν θυμαμαι καλα, και στο μπουσα ετσι ηταν. Θεωρω λοιπον οτι το σπρειτ επαφων οχι μονο δε θα βοηθησει, αλλα θα ξεπλυνει και το wd. :)

Δεν ξέρω κάθε μηχανάκι τι κλειδαριά έχει.

Γιαυτό και στο τέλος των ψεκασμών ανέφερα πως ρίχνουμε αγνό παρθέλο ελαιόλαδο (όχι σαλάτας) που θα φροντίσει να δουλέψει μαλακά η κλειδαριά.

Οι αρχικοί ψεκασμοί γίνονται ώστε:

• το λεπτόρευστο wd40 να εισχωρήσει παντού λιπαίνοντας και «ξεκλειδώνοντας» τον μηχανισμό σε σημεία που έχει φρακάρει
  • το σπρέι επαφών θα καθαρίσει τον μηχανισμό σε επαφές που λόγω κίνησης πρέπει να είναι καθαρές (αν υπάρχουν)
  • το λάδι στο τέλος, απλά θα διατηρήσει τον κύριο μηχανισμό σε κατάσταση εύκολης = μαλακής λειτουργίας

Στην πραγματικότητα......γ@μήστε τον στο wd40 :tooth:

Απλά να γίνεται τακτικά, τουλάχιστον μια φορά ανά 6μηνο!!!

Και ιδιαίτερα και την τάπα της βενζίνης, κυρίως στην κάτω μεριά που έχει τα αυτάκια που κινούνται στο κλείδωμα, τα οποία λόγω επαφής με την βενζίνη στεγνώνουν και η κλειδαριά γίνεται σκληρή.

Εννοείται πως αν το μηχανάκι παρκάρει σε βροχές και ανέμους, οι διαδικασίες πρέπει να επαναλαμβάνονται γρηγορότερα του 6μήνου.

Ενώ σε περίπτωση γκαράζ απομακρύνουμε την επανάληψη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδια τι χαλαει το κλειδι?

ετσι ακριβως δουλευε στο xt μου. για να το γυρισω ηθελε λιγο προς τα κατω. το ιδιο και σε tdm φιλου.

και σε ενα παλιο suzuki ηθελε προς τα πανω σπρωξιμο.

σε αυτο που εχω τωρα προς το παρον λειτουργει ρολοι..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ακριβως το ιδιο και στο ΧΤ. Αν δεν το κάνεις λίγο μπροστά, λιγο πισω δεν γυρνάει με τίποτα....

το ιδιο εχω δει και σε dtracker.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλαράκι σήμερα το πρωί θυμόμουν πρώτο πρώτο να δοκιμάσω αυτό που είπες... ΌΝΤΩΣ ΔΟΥΛΕΨΕ!!!!!!

Ksino θα το κάνω ένα μπανάκι σε WD-40 soon!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι δουλεια έχει το σπρέι επαφών σε μεταλλικό μηχανισμο ρε παίδες.

Ότι βάζεις στην αλυσίδα πασάλειψε στο κλειδι, βάλτο στην κλειδαρια, "παιχτο" μερικες φορες δεξια αριστερα και είσαι έτοιμος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα