Jump to content
nikoloul

Κακή άσφαλτος

Recommended Posts

Όταν κινούμαστε κανονικά στο ρεύμα μας, και η άσφαλτος παράλληλα με μας έχει 2 υφές, (όταν ξαναρίχνουν δλδ), σε όλους σας, διαμαρτύρεται το τιμόνι και προσπαθεί να ισορροπήσει όταν περνάμε πάνω από τη γραμμή αυτή;

%25281%2529.JPG

plaka+cafe+%25283%2529.JPG

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εννοείται το κάνει σε όλους... Αν είναι έντονο μπορεί να χάσεις και τον έλεγχο. Απέφυγε το...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειναι το φαινομενο "το λαστιχο διαβαζει το δρομο"...

Οσο μπορεις ελατωνεις ταχυτητα και το αποφευγεις, με πολυ απαλο πατημα του μπροστινου φρενου και χαλαρο τιμονι...

Αν προσπαθησεις να το δαμασεις... μπορει να το χασεις...

σταλθηκε με

το super duper wow μου Doogee Titans με ταπα-ομιλιας hi

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα αποφεύγω όσο μπορώ... Άπλα το χα απορία, καθ' ότι νέος.

Ok παίδες, και πάλι thx!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άλλες φορές σε "οδηγάει" :

σε περιπτώσεις που υπάρχει αρκετή υψομετρική διαφορά στις στρώσεις

και περισσότερο όταν πέσεις σε αυλάκι παράλληλα με το δρόμο όπου έχουν περάσει σωλήνα / καλώδια υπογείως,

Άλλες φορές νιώθεις πως κάποιο από τα δύο

ή και τα δύο λάστιχα έχουν χάσει αέρα /έχουν σκάσει

και το μηχανάκι..."ψαρεύει" αριστερά και δεξιά με παρόμοια αίσθηση:

σε περιπτώσεις όπου η υψομετρική διαφορά δεν είναι μεγάλη,

αλλά και σε μερικές που το οδόστρωμα σε αυτό το σημείο

και παράλληλα με τις στρώσεις, έχει - να το θέσω έτσι - σαμαράκι / ύψωμα...

Η λύση είναι μία....:

Όχι βάρος μπροστά, όχι "κλείδωμα" του μπροστινού με κλείδωμα του "κύκλου" τιμόνι, χέρια, αγκώνες. ώμοι".

Οδηγάς "χαλαρά",

χωρίς αυξομειώσεις στο γκάζι,

τα χέρια από τους ώμους και κάτω χαλαρά,

να απορροφούν τις μετατοπίσεις του τιμονιού (και όχι να είναι "κάγκελο")

και το βάρος σου να πέφτει όλο στη σέλα / στα οπίσθιά σου.

να είσαι έτοιμος να το μαζέψεις αν "φύγει" πολύ.....

όπως θα κάνεις και αν περάσεις πάνω από γραμμές τρένου / τραμ / σε χιόνι - πάγο / λάσπη κλπ

Μέχρι να εξοικειωθείς περισσότερο με τη μηχανή σου (το χειρισμό της) και τα ελαστικά της (το πόσο κράτημα έχουν ή δεν έχουν)....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν δεν κρατας το τιμονη καλα μπορει να πεσεισ και κατω ...ειδικα με το ενα χερι ..ειναι αυτα που εχουν σκαψει για οπτικες ηνες??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στην επαρχια ειναι ολοκληρες οι πολεις ετσι :D προσπαθεις οσο μπορεις να μην αλλαζεις λωριδες οταν κινησε.

το τιμονι το κρατας χαλαρα και με τα 2 χερια. θα το συνηθισεις, δεν ειναι τιποτα. μηπως σε βοηθησει να εχεις λιγοτερη πιεση αερα στο μπροστινο λαστιχο? πχ απο 30 να πας σε 26-28?

Τροποποιήθηκε από τον vaggelisK8600

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στην επαρχια ειναι ολοκληρες οι πολεις ετσι :D προσπαθεις οσο μπορεις να μην αλλαζεις λωριδες οταν κινησε.

το τιμονι το κρατας χαλαρα και με τα 2 χερια. θα το συνηθισεις, δεν ειναι τιποτα. μηπως σε βοηθησει να εχεις λιγοτερη πιεση αερα στο μπροστινο λαστιχο? πχ απο 30 να πας σε 26-28?

ναι σωστο αυτο με την πιεση ..αν εκεις μεσα πολυ αερα ειναι πιθανο να την πατησεις καποια στιγμη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σε ολους συμβαινει, φυσιολογικο ειναι.

δεν πρεπει να εισαι σφικτος οπως ειπωθηκε και δεν θες να φορτιζεις το μπροστινο σου.

αρα οχι φρενο, λιγο γκαζι θα κανει καλο και αν θες να αλλαξεις πορεια καντο με το σωμα σου και οχι με το τιμονι.σφιχτα ποδια και χαλαρα χερια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω στριβω το τιμονι ετσι ωστε ο τροχος να το περασει καθετα και οχι παραλληλα μιας και το leadακι δεν τρεχει καθολου και μου δινει την ευκαιρια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειναι το φαινομενο "το λαστιχο διαβαζει το δρομο"...

Οσο μπορεις ελατωνεις ταχυτητα και το αποφευγεις, με πολυ απαλο πατημα του μπροστινου φρενου και χαλαρο τιμονι...

Αν προσπαθησεις να το δαμασεις... μπορει να το χασεις...

σταλθηκε με

το super duper wow μου Doogee Titans με ταπα-ομιλιας hi

Αυτό σε συνδυασμό να σφίγγεις τα γόνατα σου στο τεπόζιτο.

*EDIT τώρα είδα ότι το αναφέρει και ο Gee :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον stantonop

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

komvos_amari_xana1.jpg

εδώ σε θέλω κάβουρα, όταν είναι έτσι όλος ο δρόμος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομίζω οτι υπερβάλουμε λιγάκι; Δεν είναι δα και τόσο τρομερό πράγμα.

Ακόμα και σε περιπτώσεις όπως την απο πάνω, όπου έχουν "γδάρει" τον δρόμο, με χαλαρά χέρια στο τιμόνι δεν έχεις ιδιαίτερο θέμα.

Προσωπικά, προβληματίζομαι εκεί όπου η άσφαλτος είναι γυαλί, και ψάχνεις να βρεις την πρόσφυση παρά σε τέτοιες καταστάσεις.

ΥΓ: Επι της ευκαρίας, να πω πως τα συνεργεία είναι για πολύ ξύλο. Έχουν τρελαθεί τώρα να ανοίγουν μικρές λωρίδες για να περάσουν τις οπτικές ίνες του ΟΤΕ, και οι ιδιοφυίες μέχρι να τις τελειώσουν τις αφήνουν ακάλυπτες με το κενό! Μιλάμε ένα παπί ή scooter με μικρούς τροχούς να περάσει, έχει πολλές πιθανότητες να εγκλωβιστεί σε αυτό το κενό!

Τροποποιήθηκε από τον sorath

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χαμηλές ταχύτητες και χαλαρά..........εδώ ισχύει το "πάω αργά για να φτάσω"...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΥΓ: Επι της ευκαρίας, να πω πως τα συνεργεία είναι για πολύ ξύλο. Έχουν τρελαθεί τώρα να ανοίγουν μικρές λωρίδες για να περάσουν τις οπτικές ίνες του ΟΤΕ, και οι ιδιοφυίες μέχρι να τις τελειώσουν τις αφήνουν ακάλυπτες με το κενό! Μιλάμε ένα παπί ή scooter με μικρούς τροχούς να περάσει, έχει πολλές πιθανότητες να εγκλωβιστεί σε αυτό το κενό!

Την έχω πάθει έτσι ακριβώς σε κατηφόρα με ποδήλατο με 25-30 χλμ. Ούτε μια κορδέλα, μια πινακίδα, κάτι να προειδοποιεί. Χώθηκε μέσα η μπροστά ρόδα και για να το σώσω έκανα την μαϊμού.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομίζω οτι υπερβάλουμε λιγάκι; Δεν είναι δα και τόσο τρομερό πράγμα.

Ακόμα και σε περιπτώσεις όπως την απο πάνω, όπου έχουν "γδάρει" τον δρόμο, με χαλαρά χέρια στο τιμόνι δεν έχεις ιδιαίτερο θέμα.

Προσωπικά, προβληματίζομαι εκεί όπου η άσφαλτος είναι γυαλί, και ψάχνεις να βρεις την πρόσφυση παρά σε τέτοιες καταστάσεις.

Στο χωριο μου παντως που θεορειται κομοπολη, οταν ειχαν ερθει εκλογες εγινε ο δρομος (πριν 5-6 χρονια περιπου) και τον εβλεπα μια χαρα, τωρα που "οδηγαω" τον θρυλο με 15ετιας λαστιχα και ζαντα απο καροτσακι supermarket μου φενεται πως το μηχανακι θα μου φυγει μεσα απο τα χερια μου οταν περναω στο αντιθετο ρευμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και τα δυο αφου ο δρομος εχει περιπου 1 ποντο διαφορα (οχι καθετα) το ενα ρευμα με το αλλο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα