Jump to content
o_xlapatsas

Είσαι μοτοσυκλετιστής. Θα ήθελες να δεις το παιδί σου μοτοσυκλετιστή;

438 ψήφοι

1. 1. Θα ήθελες το παιδί σου να ακολουθήσει "τα ίχνη σου";

• Ναί. Θέλω να του μεταδώσω το "μικρόβιο", θέλω να τον δω στα ίχνη μου
      49
    • Θα συζητούσα μαζί του το ενδεχόμενο να θελήσει να με ακολουθήσει, αλλά δεν θα τον πίεζα.
      53
    • ΕΑΝ μου εξέφραζε ενδιαφέρον, θα συζητούσαμε για τα υπέρ και τα κατά, και θα άφηνα την απόφαση πάνω του
      261
    • Μπα...ξέρω τους κινδύνους και προτιμώ να είμαι ήσυχος...
      47

Recommended Posts

Το 3.

Ή έτσι ή αλλιώς πλέον από τη γέννησή τους βλέπουν πάντα ένα δίκυκλο παρκαρισμένο μαζί με το αμάξι.

Οπότε για νάμαστε σοβαροί τι δικαιολογία έχω?

Κάτοχος από τα 15 με δίπλωμα 50αριού τότε με υπογραφή του πατέρα μου που στα νιάτα του κυκλοφορούσε με τη μάνα μου με την τότε μονοκύλινδρη 250άρα Μπέμπα και είχαν οργώσει τον κόσμο.

Ο καλός μου πατέρας δεν μούπε τίποτα όταν ζήτησα εγώ παρά μόνο χαμογέλασε μέχρι τα αυτιά,μούπε νάμαι προσεκτικός και τα συναφή και μετά κανόνισε σε μηδενικό χρόνο να μου φέρει τι χρειαζόταν να διαβάσω για να δώσω με τα υπόλοιπα που ούτε ήξερα καν τι ήτανε.

Κυριακή τόπα, Τετάρτη έδινα, πέρασα και την επόμενη Δευτέρα είχα δίπλωμα και μοτοσακό.

Τα χρόνια πέρασαν έγινα και εγώ πατέρας δύο κοριτσιών.

Το 2008 η μεγάλη τότε μούπε ότι θέλει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δίπλωμα μηχανής.

Το συζητήσαμε και εκτός από τα γνωστά επέμεινα μόνο να πάρει δίπλωμα και αυτοκινήτου γιατί χρειάζεται.

Ξεκινήσαμε πρώτα από τον προστατευτικό εξοπλισμό.

Κράνος : συζητήσαμε, εγώ τον καιρό εκείνο είχα ένα ανοιγόμενο, άριστο βέβαια αλλά όταν της είπα τι κράνος θέλει μου απάντησε ότι από έρευνα που έκανε μόνο τα FULL FACE παρέχουν ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ......

Δεν είχα να πω τίποτα άλλο......κράνος,γάντια, μπουφάν, κούτα Γιαμαχάκι και με την ευχή μου !

Ξέχασα να πω για το δίπλωμα που πήρε με τη μία για μηχανή αλλά για αμάξι έκανε τον Αλέκο και μετά από τεράστια συζήτηση πήρε και για αμάξι δηλώνοντας ότι μου κάνει χάρη και ότι δεν πρόκειται να οδηγήσει ποτέ αμάξι! :rotfl:

Σήμερα 6 χρόνια μετά και κάτοχος απεριόριστου πλέον, έχει μαλακώσει λίγο για το αμάξι και ίσως λέει οδηγήσει και από δαύτο..... :rotfl:

Μέχρι σήμερα χαζοπτώσεις είχαμε αλλά έτσι μαθαίνουμε και αφού με το που μούπε ότι θέλει μηχανή ξεκίνησα με το κλασσικό <<Υπάρχουν δύο είδη μοτοσυκλετιστών : Αυτοί πούπεσαν και αυτοί που θα πέσουν (και θα ξαναπέσουν)>>, το κατάλαβε - αποδέχθηκε και το έζησε.

Δεν έχω κανένα παράπονο εκτός από μία φορά που πιάστηκαν με συνεπιβάτη σε Νησάκι διακοπεύοντας άνευ κράνους και έφαγαν την κλησάρα τους την οποία ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑ και γύρισαν πίσω κατά πολύ νωρίτερα από τις διακοπές.

Από τότε ΚΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ.

Είμαι ευχαριστημένος λοιπόν εν κατακλείδι από την κοράκλα μου και περήφανος πούχει τέτοια άριστη νοοτροπία !

Το μηχανάκι είναι πλέον κομμάτι της....άμα τόπλενε κιόλας θάμουν πλήρως ευχαριστημένος ! :tooth:

Μετά από 5 χρόνια ακολούθησε η μικρή στην ίδια επιθυμία.

Ξέρετε .......είναι κάποιοι που τόχουνε και κάποιοι που τόχουνε μεν αλλά λιγότερο....

Ξεκινήσαμε μαθήματα σε ασφαλέστατη αλάνα αποκλειστικά μόνοι μας.

Εδώ τα πράγματα με δυσκόλεψαν αρκετά γιατί έλεγα ο ταλαίπωρος για κράνη γάντια μπλα μπλα μπλα αλλά έπαιρνα απαντήσεις που με έκαναν να καταλάβω ότι μερικοί μαθαίνουν με το δύσκολο τρόπο......

Καλά είπα.....ήξερα ήδη και πότε ακριβώς θα πέσει, είχα πεί το ρητό πούγραψα παραπάνω και αφού ξεψάρωσε μετά από τα άπειρα οχτάρια με κορίνες που την είχα βάλει να κάνει για να μάθει να στρίβει με 10άρι τροχό παρακαλώ γιατί απλά άμα στρίψεις με 10άρι τροχό από κει και πέρα στρίβεις και με αγγούρι κατά την άποψή μου.

Κάποια στιγμή ξεψαρώνει........ήρθε η ώρα σκέφτηκα.....της τόπα να ετοιμαστεί για την πρώτη......κουκουρούκου....και....μπέρδεμα γκάζι και μπροστινό σε στροφή και νάσουν η πρώτη μεγαλειώδης τούμπα...................

ΠΑΓΩΜΑΡΑ..........

Παρόλα αυτά την άλλη μέρα ξαναζήτησε να συνεχίσουμε ΑΛΛΑ με εξοπλισμό.....ΑΧΑ γέλασα θα γυρίσει ο τροχός .......ξέρετε το υπόλοιπο.....

Την ζόρισα πολύ άσχημα μετά....τα παραμύθια τέλος και οι κορίνες από δύο γίνανε 8 παρακαλώ και ανά 2 μείον.... μέτρα και άμα είσαι μάγκας έλα.....

Ευτυχώς το πάθημα έγινε μάθημα οπότε πήγαμε άριστα και ήρθε η ώρα το Νοέμβριο του 13 να πάμε και να κλείσουμε δάσκαλο για δίπλωμα και να πάμε να αγοράσουμε προστατευτικό εξοπλισμό.

Την Παρασκευή κλείσαμε το Δάσκαλο, τη Δευτέρα θα πηγαίναμε να πάρουμε Κράνος - Μπουφάν - Γάντια - Παντελόνι και μπότες με προοπτική από βδομάδα να ξεκινήσουν μαθήματα...μέχρι το μοτοσακό είχε επιλεγεί για αγορά αλλά......την Κυριακή στα 36 δικά μου μοτοχρόνια .......ο Μπράλος είχε άλλη γνώμη και το βράδυ της Κυριακής είδε να με φέρνουν 4 χωρίς τον Παπά για συναρμολόγηση στο νοσοκομείο....... :peep: ε όσο νάναι........χέστηκε ! :tooth:

Με το δίκιο της βέβαια .....αλλά εφόσον είδε με τα ίδια της τα μάτια τον εξοπλισμό και τι έγινε από κει και πέρα καλύτερο μάθημα δεν υπάρχει και ας χτύπησα εγώ αρκεί αυτές να μην έχουν αντίστοιχο...πρώτα ο Θεός βέβαια .....

Απλά ανεβλήθη το δίπλωμα και τα συναφή γιατί από το ερχόμενο φθινόπωρο ξαναξεκινάμε για προστατευτικό εξοπλισμό, δίπλωμα και μοτοσακό....

Σύντροχοι δεν είμαι μοιρολάτρης αλλά όποιου του μέλλει να πνιγεί ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ από την άλλη όμως συν Αθηνά και χείρα κίνει οπότε προστατευτικό εξοπλισμό.........και εγώ απέφευγα ειδικά στη ζέστη πούχω θέμα αλλά όταν δείς τα ραπανάκια ανάποδα μαθαίνεις.....

Κανείς δεν γεννήθηκε μαθημένος.....όποιος δε θέλει να κάνει κάτι θα το κάνει ...τι προτιμάτε να το κάνει ελεγχόμενα ή με μηχανάκι αλλουνού ανεξέλεγκτα ?

Αυτά συγγνώμη για το σεντόνι αλλά επειδή τα πέρασα και τα περνάω εγώ και οι λοιποί μεγαλοπατεράδες εδώ μέσα είπα να γράψω και δύο λόγια παραπάνω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

οτι κανει ο elprimerozen θα εκανα :respekt:

φερνεις το παιδι σε επαφη σωστα και αυτο διαλεγει τι θα κανει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δυσκολη αποφαση για μενα.. Το γιατι???

Οι γονεις μου βλεπανε οτι απο μικρος γουσταρα και ηθελα μηχανες και μονο.

Κανανε ΤΑ ΠΑΝΤΑ να με αποτρεψουν μεχρι που στα 17 εβγαλα διπλωμα και πηρα μηχανακι μονος μου.

Οταν το ανακοινωσα σπιτι οι γονεις μου μου δωσανε ενα πραγματικα μεγαλο ποσο για να παρω ενα καλο κρανος (θενξ μαμ-νταντ).

Γλυκαθηκε η μανα μου μιας και μικρη οδηγουσε και την βοηθησα με 1-2 μαθηματακια να παρει διπλωμα για 50αρι.

Γιατι δεν μπορω να απαντησω εκ του ασφαλους? Θελει η μανα μου να παρει μηχανακι εδω και 5-6 χρονια και ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΩ ΕΓΩ!!! χαχαχαχα

Μου εχει πει να παρει με δικα της λεφτα παπι 50αρι ΚΟΥΤΑ (λογω διπλωματος της) να το εχουμε μαζι και ΔΕΝ συμφωνω!!

Προς το 3 ειμαι και εγω αλλα ας γινω με το καλο μπαμπας και βλεπουμε......

η ίδια κατάσταση με την μάνα και τον αδερφό μου.

δε μπορώ να τους το δώσω,νιώθω οτι θα γίνει κάτι.

δεν είναι εγωιστικό όμως αυτό;

δηλαδή εμέις ξέραμε-δε ξέραμε,γλιτώσαμε και μάθαμε και αυτοί θα πάθουν ζημιά;

όσο για τους γονείς μου και την αντιμετώπιση (ο πατέρας μου παλιός μοτοσυκλετιστής,όχι πια)

όταν ήμουν αρκετά μικρός και τους έλεγα για mini moto και ιστορίες,δε μου έπαιρναν.

αλλά όταν τους είπα οτι θα πάρω παπί,δεν έκαναν τίποτα άλλο (και δε μπορούσαν,γιατί ήταν δικά μου λεφτά) πέρα από συμβουλές και ανυσηχίες.

με τον καιρό με στήριξαν κιόλας (πχ αγορά 2ου κράνους με λεφτά τους)

αλλά αυτό που ειπώθηκε απο κάποιον πριν,οτί μέχρι να 'ρθω σπίτι δεν κοιμούνται γιατί είμαι με το μηχανάκι είναι μεγάλη αλήθεια..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λένε ότι τα παιδιά αντιγράφουν τους γονείς. Αν το παιδί μου με αντιγράψει (φουλ εξοπλισμός και ας έχει 40 βαθμούς), τότε δε θα έχω πρόβλημα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kαλημερα, καλως σας βρηκα, πρωτο ποστ απο εμενα. Σας διαβαζω καιρο και με αφορμη αυτο το θεμα γραφτηκα να πω την αποψη μου.

Θα εκανα αυτο που εκανε ο πατερας μου οταν στα 18 του ειπα για μηχανη.

Αρνηθηκε να πληρωσει για μηχανη, μου ειπε οτι μονο με δικα μου λεφτα θα μπορουσα να την αποκτησω,αντιθετα με ωθησε να βγαλω διπλωμα για αυτοκινητο.

Την εποχη εκεινη (1985) η εικονα που ειχε ο κοσμος για τους μοτοσυκλετιστες ηταν πολυ διαφορετικη απο την σημερινη.

Στα 22 μου αγορασα την πρωτη μου μοτο και απο τοτε οδηγω συνεχεια σε πολη και σε ταξιδια σε Ελλαδα και Εξωτερικο.

Πλεον βεβαια μονο πολη με το σκουτερ που εχω :lol:

Πατερας πλεον ενος 6χρονου τον πηγαινω καθε μερα σχολειο, φορωντας κρανος και οι δυο.

Τον μαθαινω απο τωρα να φοραει κρανος στο ποδηλατο, οπως και ζωνη στο αυτοκινητο γιατι πιστευω πως πρεπει να τον εκπαιδευσω να λειτουργει με συγκεκριμενο τροπο σε ο,τι και αν κανει.

Αν λοιπον θελησει να καβαλησει θα τον καθυστερησω λιγο να πηξει λιγακι το μυαλο και μετα ας κανει ο,τι νομιζει. :D

Απο εκει και περα η δουλεια του γονιου ειναι να ανησυχει :tooth: οπως εκανε ο πατερας μου και οπως κανουν οι δικοι σας πατεραδες.

Αν και νομιζω οτι θα μπλεξω με αυτον γιατι περυσι περασαμε εξω απο μαγαζι με μηχανες, μπηκε μεσα, μου ζητησε να τον ανεβασω σε ενα μοτοκρος και αφου τον ανεβασα μου λεει " Μπαμπα να παρουμε 2 τετοια, να κανουμε σουζες για να τρομαζουμε την μαμα" :rotfl:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το μόνο σίγουρο είναι οτι το παιδί μου θέλω να ζήσει τι γίνεται έξω στον δρόμο και από που μπορεί να σου έρθει η στραβή πρώτα με αυτοκίνητο!

Προσωπικά πιστεύω οτι με έχει βοηθήσει πολύ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το 3.

Πρωτα θα του/της εδειχνα τα δικα μου σημαδια απο τα χρονια μου με μηχανη. Καρφια στο αριστερο μου καλαμι, μερη του σωματος που ειχαν "στενη επαφη" με την ασφαλτο, και μερικες ακτινογραφιες με σπασμενα κοκκαλα.

Μετα θα εκανα οτι εκανε ο συγχωρεμενος θειος μου οταν πρωτομιλησα για μοτο. Μια βολτα απο το ΚΑΤ Κυριακη πρωι!!

Αν μετα απο αυτα επεμενε (που αναλογιζομενος τα γονιδια που θα κουβαλαει, ειμαι σιγουρος) τοτε... εκπαιδευση. Σκληρη εκπαιδευση. Σαν τον στρατο και χειροτερα. Αν δεν αισθανοταν την μοτο σαν προεκταση του .... πισινου του/της , μηχανη δεν θα εβλεπε. Και την μηχανη δεν θα του την αγοραζα εγω.Ουτε δανειο θα υπογραφα. Οχι για οικονομια η απο γινατι. Απλα θεωρω οτι προσεχεις περισσοτερο κατι οταν σου εχει βγει το λαδι για να το αποκτησεις.

Και μετα... υπομονη. Δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο. Το μυαλο και οι ορμονες ενος νεου ειναι τα πιο ανεξελενκτα πραγματα στο συμπαν! Και η δικη μου εμπειρια λεει οτι ακομα και με αυτοκινητο μπορεις να παθεις ζημια, αρκει να ταιριαξουν οι συνθηκες. Αλλωστε τα χειροτερα τρακα (τα πιο επικυνδυνα) τα ειχα με αμαξι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΦΟΒΑΣΑΙ για τα παιδια σου.Κι εγω το ιδιο.Ο καθενας γονιός φοβαται και λατρευει τα παιδια του.

Ομως ρε φιλε εσυ εγω ο καθενας μας που εχουμε πεντε γνωσεις πανω στη μοτοσυκλετα,γιατι να μην τις μεταφερουμε στα παιδια μας και να εχουν ΕΝΑ εφοδιο...ΕΝΑ οπλο να μας κανουν να ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ;Δεν τα κανουμε ατρωτα,απλα τούς στρωνουμε το χαλι στη σκεψη,στη σωστη σκεψη.Ωστε αν ποτέ πεσουν,απευχομαι,να πεσουν οσο δυνατο στα πιο μαλακά... Ο Φοβος ειναι συμβουλος της μαθησης,διοτι τον ελαχιστοποιεις εαν παρεις τα μετρα σου.Αυτο λεω

Ηδη η μεγαλη κόρη απο τα 5 της καβαλαει μαζι μου...Πλεον κανει και "σχεδια"...περι μοτοσυκλετας και μαθησης...και τα μικροτερα στην φαμιλια...λες να βγουν αλλιως;...

Ποτέ δεν εχω πιεσει για τιποτα...Ειπα "οπως βγει...κι αν γουσταρουν θα τα μαθω οσα μπορω" Εξαλλου καλυτερα πιστευω να γνωριζουν απο παιδια να οδηγουν σωστα και με εξοπλισμο,να εκτιμουν τους κινδυνους και τις δυσκολιες και να εχουν τα μυαλα μεσα απο το κεφαλι,παρα στην εφηβεια τους να κανουν αυτα που καναμε κι εμεις με μεγαλα ρίσκα και κινδυνο,κρυβοντας σχεδον τα παντα απο τους "αντιπαλους" γονεις και με ελαχιστες γνωσεις και εφοδια...Και φυσικα θα βοηθησω καθε παιδι μου,αν θελει να ασχοληθει με το χωρο.Και σε οδηγηση και σε αγορα μοτο και σε εξοπλισμο.Ειναι καλυτερα ετσι.Κατα την αποψη μου...

Αν αντι να οδηγεις σωστα και με ασφαλεια,προσπαθεις με το πουλι στο χερι(εστω με το παπι στο χερι)να εντυπωσιασεις απλα την γκομενα,τοτε το μονο που θα πετυχεις(κι αυτο ΑΝ εχεις "χερια") ειναι να εντυπωσιασεις την κλασσικη εκολλαπτομενη "ξανθια".Ακομα κι αυτη ομως αν εσυ στουκαρεις και μεινεις αναπηρος ή στην καλυτερη σκοτωθεις,η ξανθια θα πει "γαμωτη κριμα το μαναρι" και θα στραφει σε εναν αλλο "χερα"...Εσυ το μόνο που θα καταφερεις ειναι ενα ΤΙΠΟΤΑ.Τιποτα στην ουσια τιποτα στην ασφαλεια τιποτα στην δικη σου γνωση και εμπειρια.

Αν δεν θελεις και δεν εχεις μαθει να φορας κρανος και εξοπλισμο,μπορεις πανευκολα να δεις και την πικρη πλευρα της μοτοσυκλετας...τραυματισμοι,βιδες σε ολο το σωμα,μονιμες αναπηριες ή και φωτογραφιες με λεζαντες στα νεκροταφεια "μια γκαζιά ήταν η ζωη σου.Θα σε θυμομααστε για παντα".Σκεψου ομως...ως ΤΙ θα σε θυμουνται για παντα;Ως χερα;Ως μοτοσυκλετιστη;Ή απλα ως εναν ακομα αμυαλο και απειρο νεαρό που σκοτωθηκε τζαμπα...Μονο οι γονεις σου θα σε θυμουνται βουβά και πικραμενα...

Μόνο του ενα παιδι που μαθαινει σωστα εξ'αρχης,με το πέρασμα των χρόνων θα καταλαβει πόσο σημαντικός είναι ο εξοπλισμος.........

Αν δεν μαθεις απο πολυ μικρη ηλικια,αν δεν σου γινει βιωμα απο την παιδικη ηλικια ο εξοπλισμος και η ασφαλεια συνδιαζομενα με σωστη οδηγηση και τροπο σκεψης,οσο και αν προσπαθησεις μεγαλος απλα θα ζοριστεις ΑΠΕΙΡΩΣ περισσοτερο.Διοτι "η μικρος μικρος παντρεψου ή τρανός καλογερεψου" λεγανε οι παλιοι και συνδεεται αμεσα με την παιδεια στην μοτοσυκλετα.

Δυστυχως η αμυαλιά των μεγαλυτερων ως γονεις και η μαλακια τους πολλες φορες,να μην ασχολουνται με τα παιδια τους,δινει μια γενικοτερη εικονα στους δρομους,πιτσιρικαδες αφημενους στην τυχη τους πανω σε παπιά που αποτελουν ευθραυστους αναβατες με οδυνηρα αποτελεσματα. Το χειροτερο μαλιστα ειναι οτι αυτοι οι πιτσιρικαδες ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι τα ξερουν ολα...

Σημαντικη λεξη "πρηξιμο γονεων".Προκειται για τον γονιό που ή δεν εχει ο ιδιος την γνωση ή φοβαται για το παιδι του ή απλα δεν ασχοληθηκε ποτέ με το παιδι του και σε πρηζει για να καλυψει τη δικη του μαλακια και αποχη απο τη ζωη σου.Δεν ηταν δίπλα σου,δεν ειναι και τωρα κι απλα σε πρηζει για να μπορει μετα αν εσυ τσακιστεις να αποφυγει μερος των τυψεων λεγοντας τριγυρω "του τα'λεγα εγωωωω"και να κλαιει κροκοδειλια δακρυα!

Ο σωστος γονιος ,κατέμε,φιλαρακι μου,δεν ειναι αυτος που θα σε πρηζει αλλά αυτος που θα ειναι δίπλα σου απο μωρο και θα σε μαθαινει στη ζωη να εισαι σωστος ανθρωπος και σε οτι μάς αφορα εδω,σωστος μοτοσυκλετιστης!Οχι μονο δεν θα νοιωθεις οτι σε πρηζει αλλά θα ζητας να μαθαινεις και θα γουσταρεις που εχεις την τυχη να μαθεις απο ενα γονιο που ενδιαφερεται για σενα!

Η Παιδεια ειναι το Α και το Ω για να χτισεις μοτοσυκλετιστικη νοοτροπια και σκεψη.Ειναι το μαζεμα εμπειριων και γνωσης μεσα απο την καταλληλη σκεψη,που θα αποτελεσουν την ασπιδα σου για τη ζουγκλα που κινειται ο Μοτοσυκλετιστης.οσο πιο γνώστης και γνωστικός τοσο πιο Μοτοσυκλετιστης.Δεν υπαρχει δυστυχως αλλη οδος εκτος απο την μαθηση για να ανδρωθείς σωστα ως μοτοσυκλετιστης...και δεν μιλαω για τον τυχερο.......

Το να εφαρμοσεις οσα ξερεις ειναι απλουστατη διαδικασια.Στη μοτοσυκλετα λεμε "να κοιτας εκει που θελεις να πας".Που σημαινει οτι αν το'χεις κατανοησει και μαθει κατι απλα ειναι τυφλοσούρτι και υποσεινηδητα θα γινει σωστα.

Αν ομως εισαι αμαθης ή ακομα χειροτερα ημιμαθης που νομιζεις οτι τα ξερεις ολα,τοτε φαντάζει βουνό να εφαρμοσεις οσα "ακους",,,

Εχουμε απο την αλλη, τον γνωστο πατερα...στυλ "ο λεβεντης μου,ο γιος μου,θα τον κανω χερά και γαμίκουλα"....Που δυστυχως θα κανει αλλον εναν μαλακα ενηλικα στα χναρια τού ιδιοιυ.Διοτι οχι απλα δεν του εμαθε τιποτα τού παιδιου του αλλά διαιωνισε την απεριοριστη μαλακια του,στον κλωνο του.και τωρα φυσιολογικοτατα "αντε βρες τους".Για βρες κι εναν πατερα απο αυτους...πιστευεις οτι θα ειναι με κρανος και μποτα και μπουφαν;Πιο πολυ,πιστευεις οτι θα εχει μοτοσυκλετα στο μυαλο του ή "μεγαλα αρχιδι@" ως ακομα ενας Ελληναρας;

ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΠΑΝ:καλύτερα να δώσετε στα παιδιά σας το ερέθισμα για τη μόρφωση και αφήστε το δίδαγμα της μηχανης....

ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ στο συλλογισμο.Κι οταν ερθει η ωρα να αισθανθεις ετοιμος για σωστος πατερας θα καταλαβεις τι εννοω.Η γνωση και η μορφωση δεν θα σου χτυπησουν την πορτα ουτε θα την κερδισεις στο Τζοκερ.Αν δεν στρωσεις κωλο ψαρι δεν πιανεις...Το "διδαγμα της μηχανης" ειναι κατι που εχουμε μεσα στο μυαλο μας οι ιδιοι και το μεταφερουμεκαι στα νεοτερα παιδια,ποσο μαλλον στα δικα μας παιδια.Ετσι θα αλλαξει η εικονα της Μοτοσυκλετας γυρω μας,με ουσια και γνωση και οχι με αμπελοφιλοσοφιες ή αδιαφορη σταση.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΠΑΝ:καλυτερα να πείσω το γιο μου οτι τη μηχανη την εχω επειδη δεν έχω χρήματα για αμάξη και χίλιες δυο δικαιολογίες και να τον αποτρέψω από τις μηχανές..

Αυτο ειναι ενα παραδειγμα κακου γονιου,με καμμια γνωση στη μοτοσυκλετα,ο γνωστος "οι μηχανες ειναι σκοτωστρες" που αντι να κατσει να σε μαθει τι σημαινει μοτοσυκλετα,τους κινδυνους και την απολαυση που απορρεουν απο αυτη,επιλεγει την ευκολη οδο "γαμησε το τωρα,παρτου ενα ΙΧ να εχω το κεφαλι μου ησυχο"...Ειναι πολυ πιο ευκολο ετσι..Ειναι ομως το σωστο;Ειναι ομως η μοτοσυκλετα αυτη;

ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΠΑΝ:καλύτερα να του κρυψω την κ...λα μου και ποιος πραγματικα ειμαι στο συγκεκριμενο θέμα παρά να τον βλέπω στο αναπηρικο του καροτσάκι να μην μπορεί να κουνηθει...

Το να δειχνεις εναν αλλο εαυτο και οχι τον πραγματικο σου εαυτο,στα ιδια σου τα παιδια,ειναι η αμεσοτερη συνταγη να εχεις ΑΠΟΤΥΧΕΙ ως γονιος,ως πατερας,ως ανθρωπος!!!Στα παιδια σου αν δειξεις κατι αλλο απο αυτο που εισαι απλα εισαι ενας ψευτης και ενας υποκριτης.Ενας παρτακιας που δεν σε νοιαζει να μαθεις το παιδι αλλά να το αποφυγεις κωμικοτραγικα.Και φυσικα για ποσο θα προσποιεισαι;

Ευχομαι κανεις γονιος να μην δει το παιδι του σε αναπηρικο καροτσακι.και πολυ περισσοτερο ευχομαι να μην εχει μεριδιο μεγαλης ευθυνης ο ιδιος γι'αυτο!!!

ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΠΑΝ:καλύτερα να του στερησω τη συγκεκριμένη ελευθερία και ας μην μου άρεσε να μου το κάνουν οι δικοι μου γονείς..παρα να βλέπω τη φωτο του στο νεκροταφείο...

Κατι που δεν σου αρεσε απο τους γονεις σου να το κανουν σε σενα,μαθε να το αλλαξεις εσυ,και στα παιδια σου να κανεις αυτο που εσυ ηθελες να κανουν οι γονεις σου για σενα.Αν ενα παιδι καταληξει να το βλεπει ο γονιος σε φωτογραφια στο νεκροταφειο,υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να εφταιγε ο ιδιος ο γονιος.

Ως ανθρωπος και ως μοτοσυκλετιστης και αργοτερα ως γονιος,απλο ειναι,τροπο θελει και κοπο για οσα νομιζεις οτι αξιζουν.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Συγγνωμη για το "σεντονι" αλλά μας διαβαζουν και νεα παιδια,.Καλυτερα οταν γραφουμε για μοτοσυκλετα και ασφαλεια να ξερουμε τι γραφουμε. Και καλυτερα ενα "σεντονι" σε ποστ,παρα ενα σεντονι στην ασφαλτο για να κρυβει την στεναχωρια ενος σκοτωμενου!!! :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κανένας γονιός δεν θα ήθελε να δει το παιδί του σακατεμένο με αίματα στην άσφαλτο. Κατά την γνώμη μου ολα είναι θέμα ερεθισμάτων και παραδειγμάτων και απο εκει και πέρα ανάλογα με την κλίση που εμφανίζει τον καθοδηγείς στον σωστό δρόμο...

Το μόνο σίγουρο είναι οτι η καταπίεση και τα ψέματα σε τέτοια ζητήματα γυρνάνε μπούμερανγκ και συνήθως δεν εχουν καλά αποτελέσματα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΦΟΒΑΣΑΙ για τα παιδια σου.Κι εγω το ιδιο.Ο καθενας γονιός φοβαται και λατρευει τα παιδια του.

......................................................................................................................................................................................................................

Ως ανθρωπος και ως μοτοσυκλετιστης και αργοτερα ως γονιος,απλο ειναι,τροπο θελει και κοπο για οσα νομιζεις οτι αξιζουν.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Συγγνωμη για το "σεντονι" αλλά μας διαβαζουν και νεα παιδια,.Καλυτερα οταν γραφουμε για μοτοσυκλετα και ασφαλεια να ξερουμε τι γραφουμε. Και καλυτερα ενα "σεντονι" σε ποστ,παρα ενα σεντονι στην ασφαλτο για να κρυβει την στεναχωρια ενος σκοτωμενου!!! :)

Συμφωνούμε στα περισσότερα, αλλα ξέρεις τι γίνεται; μόλις καθήσεις στη σέλα τις πρώτες φορές και πατήσεις τη μίζα, και ακούσεις το εργοστάσιο να δουλεύει κάτω απο τα πόδια σου αισθάνεσαι άρχοντας του κόσμου (ειδικά αν είσαι 16 χρονών) και όλη η ώριμη σκέψη πάει περίπατο γιατί μιλάει το συναίσθημα, πόσους 16χρονους ξέρεις να μπορούν να επιβληθούν στον εαυτό τους; εδώ δεν μπορούν άνθρωποι 50άρηδες και 60άρηδες και το βλέπεις συνεχώς στους δρόμους και στο forum.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συμφωνούμε στα περισσότερα, αλλα ξέρεις τι γίνεται; μόλις καθήσεις στη σέλα τις πρώτες φορές και πατήσεις τη μίζα, και ακούσεις το εργοστάσιο να δουλεύει κάτω απο τα πόδια σου αισθάνεσαι άρχοντας του κόσμου (ειδικά αν είσαι 16 χρονών) και όλη η ώριμη σκέψη πάει περίπατο γιατί μιλάει το συναίσθημα, πόσους 16χρονους ξέρεις να μπορούν να επιβληθούν στον εαυτό τους;

Δεν θα το κανει στα 16 του ξαφνικα...εκει θα επικρατησει η απειρεια και ο ενθουσιασμος και το πιθανοτερο και η αγνοια...εαν ομως εχει μαθει απο τα 4 του ως τα 16 του,τι σημαινει μοτοσυκλετα,γκαζι,ασφαλεια,ρισκο,κινδυνος κλπ κλπ,τοτε στα 16 δεν θα ειναι αλλος ενας καυλωμενος αμυαλος νεος που προσπαθει να διαχειριστει μια γκαζιερα, αλλά ενας ωριμα σκεπτομενος νεος πανω σε μια μοτοσυκλετα,παπι,βεσπα,σκουτερ...ειναι ΠΟΛΥ διαφορετικο. Ειναι σαν να λεμε οτι αν δεν εισαι δίπλα στο παιδι σου απο ΠΑΝΤΑ μην περιμενεις στην εφηβεια να γινετε φιλοι και να σε εμπιστευεται...Αυτο λεω :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν θα το κανει στα 16 του ξαφνικα...εκει θα επικρατησει η απειρεια και ο ενθουσιασμος και το πιθανοτερο και η αγνοια...εαν ομως εχει μαθει απο τα 4 του ως τα 16 του,τι σημαινει μοτοσυκλετα,γκαζι,ασφαλεια,ρισκο,κινδυνος κλπ κλπ,τοτε στα 16 δεν θα ειναι αλλος ενας καυλωμενος αμυαλος νεος που προσπαθει να διαχειριστει μια γκαζιερα, αλλά ενας ωριμα σκεπτομενος νεος πανω σε μια μοτοσυκλετα,παπι,βεσπα,σκουτερ...ειναι ΠΟΛΥ διαφορετικο. Ειναι σαν να λεμε οτι αν δεν εισαι δίπλα στο παιδι σου απο ΠΑΝΤΑ μην περιμενεις στην εφηβεια να γινετε φιλοι και να σε εμπιστευεται...Αυτο λεω :)

Δεν μου λες ρε Μαθο..

Αν δεν απατώμαι,πρέπει να έχεις ένα υιό μικρό :wub:,άντε να είναι λίγο πάνω απο τα δύο,δεν ξέρω ακριβώς λέω εγώ τώρα.... :peep:και σου ζητήσει στα 18 του για πρώτη του μοτοσυκλέτα αυστηρά γιαπωνέζικη,τι θα κάνεις? θα του την πάρεις του παιδιού?

Σε ρωτώ,γιατί απο ότι ξέρω είσαι υπέρμαχος των ευρωπαϊκών....εδώ σε θέλω τώρα... :lol:........ :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και δε μου λέτε ?

Πως ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ η επιρροή των άλλων κάνγκαρων στο σχόλασμα το μεσημερι απο το Γυμνάσιο ? (και 5η, 6η Δημοτικού άνετα...).

Πως ειστε τόσο σιγουροι, οτι ΕΚΕΙ δεν θα παρει κάποιο GLX για μια....βολτουλα ?

Ξεκρανος, φυσικά, κλπ.....

Για πείτε. :shades:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θαναση,αν εχει μπουχτισει απο μικρος στους δυο τροχους,λες να εντυπωσιαστει απο το καθε παπακι; Οταν θα ξερει πως τον περιμενει ενα καθαρο με το οποιο εχει φαει αμετρητες τουμπες ολα αυτα τα χρονια θα καβαλησει χωρις εξοπλισμο; Το αποκλειω. Ο κορεσμος λειτουργει ευεργετικα. Δεν γινεται για 10 χρονια να καβαλας μοτοσυκλετα με κρανος,εξοπλισμο και τα σχετικα και μια μερα να εντυπωσιαστεις απο τον κανγκουρα με το παπι. Απλα δεν γινεται. Οπως μαθεις απο μικρος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το username μου τα λέει όλα! :grin: εφτασα στα 27 για να "ψιλό" έχω την συγκατάθεση του... Έχοντας τα χρονάκια μου πάντως, δεν τον αδικώ. Παρ όλα αυτά να βλέπεις εναν 27χρονο μαντράχαλο πάνω σε μοτό να σηκώνει τα χέρια ψηλά κ το χαμόγελο ως τ αυτιά σαν 15χρονο, δεν το λες και πολύ καλά....χαχαχα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θαναση,αν εχει μπουχτισει απο μικρος στους δυο τροχους,λες να εντυπωσιαστει απο το καθε παπακι; Οταν θα ξερει πως τον περιμενει ενα καθαρο με το οποιο εχει φαει αμετρητες τουμπες ολα αυτα τα χρονια θα καβαλησει χωρις εξοπλισμο; Το αποκλειω. Ο κορεσμος λειτουργει ευεργετικα. Δεν γινεται για 10 χρονια να καβαλας μοτοσυκλετα με κρανος,εξοπλισμο και τα σχετικα και μια μερα να εντυπωσιαστεις απο τον κανγκουρα με το παπι. Απλα δεν γινεται. Οπως μαθεις απο μικρος.

Mιλαμε για 2 διαφοεριτκα πραγματα ... αλλος ο μοτοσυκλετιστικος κορεσμος στον οποιο εσυ αναφερεσαι και αλλη η αναγκη για κοινωνικη αποδοχη που εχει ο καθε εφηβος ...και πιστευει οτι θα εδραιωθει στη συνειδηση των φιλων και των κοριτσιων μεσω της σουζας με το glx του φιλου ...τωρα αν καποιος πιστευει οτι το παιδι του στα 14 θα ειναι τοσο ωριμο ωστε δεν θα ενδωσει σε τετοια διλληματα , τοτε δεν εχω να πω κατι ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο τα 4 μεχρι τα 14 ξερεις ποσες φωτο θα εχει ανεβασει στο προφιλ του με εντο,σουζες,παντες; Δεν το συζητω για την ψαρωτικη στολη και το φαντεζι κρανος με την γκοπρο να γραφει. Τα λαικ θα πεφτουν βροχη και οχι,δεν κανω πλακα. Ειναι απολυτως λογικο ο καθε πιτσιρικας να αναζητα την αυτοπροβολη αλλα ειναι ενα θεμα που λυνεται χωρις glx.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ψήφισα το τρίτο, αλλα σίγουρα (άποψη μου) η οδηγική παιδεία που θα έχουν τα παιδιά μου αύριο εξαρτάται από εμένα και μόνο εμένα σε πολύ μεγάλο ποσοστό ότι βλέπουν συνειδητά η ασυνείδητα θα τους επηρεάσει ανάλογα να βγούν καλοί οδηγοί μέτριοι κακοί επικίνδυνοι κτλ...

Τώρα όταν φτάσουμε στο διά ταύτα ανεξαρτήτως εξέλιξης, τουλάχιστον θα έχω την συνείδηση μου ήσυχη ότι έδωσα καλά παραδείγματα ως πατέρας αναβάτης οδηγός κτλ

Όταν εγώ δεν φοράω κράνος τρέχω εκεί που δεν πρέπει δεν σέβομαι τίποτα και κανέναν, δεν βάζω την ζώνη μου καβγαδίζω με όλα και με όλους προσπερνάω από παντού κτλ κτλ κτλ..

Tι να σου κάνει το παιδί θα πάρει τις "καλές" συνήθειες του μπαμπάκα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και δε μου λέτε ?

Πως ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ η επιρροή των άλλων κάνγκαρων στο σχόλασμα το μεσημερι απο το Γυμνάσιο ? (και 5η, 6η Δημοτικού άνετα...).

Πως ειστε τόσο σιγουροι, οτι ΕΚΕΙ δεν θα παρει κάποιο GLX για μια....βολτουλα ?

Ξεκρανος, φυσικά, κλπ.....

Για πείτε. :shades:

100% δεν μπορεις να το διασφαλισεις.Ομως οταν εισαι και ΦΙΛΟΣ με το παιδι σου,δηλαδη σε βλεπει και σαν φιλο,θα σου λεει και αυτες τις μαλακιες που κανουν τα παιδια και δεν τις μαθαινουμε ποτε εμεις οι γονεις(στην καλυτερη περιπτωση τελευταιοι).Ξερω οτι μαλακια εχει κανει με το (δανεικο)παπι.Ακομα και οταν πεσανε(δεν οδηγουσε αυτος)μου το ειπε.Η λυση (οχι μονο για τα μηχανακια)ειναι να μιλαμε με τα παιδια,να ειμαστε ΚΑΙ φιλοι,να τα κανουμε να αισθανθουν ανετα να μας πουνε οτι τους συμβαινει, σαν να τα λενε με τον κολλητο τους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάποιοι έχουν παιδιά κάποιοι δεν έχουν, σεβαστές όλες οι απόψεις.

Το παιδί αν σε δει πάνω στην μηχανή πάει κόλλησε το μικρόβιο δεν το γλυτώνεις.

Μετά απλά δεν περί να τα πιέσεις για τίποτα,όπως είπαν τα παιδιά.

Ακόμα και τον παιδικό εξοπλισμό δεν πρέπει να το υποχρεώσεις να το φορέσει αλλα να καταλάβει από μονο του ότι χρειάζεται.

Πρέπει να το αφήσεις να μάθει.

Σιγά σιγά καταλαβαίνει ανάλογος το τερέν και την ταχύτητα και θέλει από μόνο του να προστατευτεί.

Καταλαβαίνουν τα πάντα.

Πρέπει η επιλογή να είναι δική τους πάντα. Εσύ απλά πρέπει να είσαι διπλα του.

Έστω ότι αργότερα επηρεάζεται, ποτέ δεν μπορείς να πεις ποτέ και παίρνει βόλτα ξεκρανοτος το GLX τουλάχιστον οι πιθανότητες να χτυπήσει με αυτό θα είναι όσο το δυνατόν μικρότερες γιατί θα ξέρει να το χειρίζεται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όλοι εσείς που φοβάστε για τα παιδιά σας, γιατι δεν πουλάτε της μηχανές σας και μετα να λέτε οτι μόνο άσχημες εμπειρίες είχατε; Οτι ποτέ δεν χαμογελάσετε πίσω απο την κλειστή ζελατίνα του κράνους σας με την ευχαρίστηση που σας προσέφερε η οδήγηση της μηχανής σας; Επίσης πως θα "κολλήσουν" το μικρόβιο εάν δεν σας δουν να καβαλάτε ποτέ;

Δείξτε τους το σωστό, μάθετε τους την σωστή οδηγική παιδεία, τον εξοπλισμό και όλα τα αλλα θα έρθουν μόνα τους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όλοι εσείς που φοβάστε για τα παιδιά σας, γιατι δεν πουλάτε της μηχανές σας και μετα να λέτε οτι μόνο άσχημες εμπειρίες είχατε; Οτι ποτέ δεν χαμογελάσετε πίσω απο την κλειστή ζελατίνα του κράνους σας με την ευχαρίστηση που σας προσέφερε η οδήγηση της μηχανής σας; Επίσης πως θα "κολλήσουν" το μικρόβιο εάν δεν σας δουν να καβαλάτε ποτέ;

Δείξτε τους το σωστό, μάθετε τους την σωστή οδηγική παιδεία, τον εξοπλισμό και όλα τα αλλα θα έρθουν μόνα τους.

φιλε μου επειδη τα τσουβαλιαζεις ολα καπως περιεργα ...

κατα αρχην ... αλλο η μοτοσυκλετα σαν αθλητισμος αλλο η μοτοσυκλετα σαν commuter ...μιας και αναφερουμε δεκατετραχρονα ,μπορουμε να συζηταμε για αθλητικο περιεχομενο και μοτοσυκλετιστικη κουλτουρα κεκλεισμενων των θυρων ...μεχρι εκει με πολλες επιφυλαξεις και αγχη θα δεχομουν ο γιος μου να ασχοληθει ...

απο εκει και περα , αν δουμε τη μοτοσυκλετα ως μεταφορικο μεσο , οδηγικη παιδεια και λοιπα λαχανα που αναφερονται , απλα πανε περιπατο στη ζουγκλα των 5.000.000 καννιβαλων μονο στην περιφερεια αττικης ...εκει ειμαι καθετα αντιθετως , ασχετα με τον τροπο που θα το εκφρασω , ο οποιος δεν γνψριζω ποιος θα ειναι αυτος ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειλικρινά δεν μπορώ να απαντήσω. Γονιός δεν είμαι, και δεν ξέρω πως θα το έβλεπα αν θα είχα ένα πιτσιρικάκι. Φαντάζομαι, ένας μέρος μου θα χαιρόταν, ένα άλλο θα πέθαινε από την αγωνία.

Σίγουρα θα ακολουθούσα τον δρόμο του elpimerozen αλλά επιπροσθέτως θα του έδειχνα και τους κινδύνους (όταν θα είναι σε μια ηλικία που θα μπορεί να το αντιληφθεί. Ο φόβος φιλά τα έρμα...).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απο εκει και περα , αν δουμε τη μοτοσυκλετα ως μεταφορικο μεσο , οδηγικη παιδεια και λοιπα λαχανα που αναφερονται , απλα πανε περιπατο στη ζουγκλα των 5.000.000 καννιβαλων μονο στην περιφερεια αττικης ...εκει ειμαι καθετα αντιθετως , ασχετα με τον τροπο που θα το εκφρασω , ο οποιος δεν γνψριζω ποιος θα ειναι αυτος ...

Εσυ φίλε μου γιατι συνεχίζεις να οδηγείς μοτοσυκλέτα; Δεν αγαπάς τον εαυτό σου; Θέλεις τα παιδιά σου να μείνουν χωρις Πατέρα;

Δεν ειναι εγωιστικό αυτό που σε εμάς αρέσει να θελουμε να το στερήσουμε αύριο απο τα παιδιά μας ( Δεν μιλάω προσωπικά, απλώς χρησιμοποιώ τα λόγια σου για να αντιληφθώ την διαφορα των απόψεων)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχεις παιδια;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα