Jump to content
efkola

YAMAHA MT-09 Tracer (2015)

Recommended Posts

Υ. Γ. Ρε παιδιά με την εξάτμιση με λαιμους απο μπροστα και βγαλμένο το σιγαστηρα θέλουμε πρόγραμμα η όχι? Και αν θέλουμε το δέχεται στο μαμά εγκέφαλο μέσο Yamaha η πάμε σε παράλληλο εγκέφαλο βλέπε power commander κτλ?

Τηλεφώνα στο φιλικό μου μαγαζί στην υπογραφή μου. Δεν είναι ο μοναδικός αλλά ξέρω από πρώτο χέρι ότι κάνει σωστά τέτοιες δουλειές.

Τροποποιήθηκε από τον Mi_ka

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Για τον καφέ είμαι κ γω μέσα παιδιά Σάκη αν το κανονίσετε πες μου

Κ κάτι ακόμα για Κρόνος τύπου μοταρ δηλαδή με γυσο τι λέτε λέω το επόμενο να είναι κάτι τέτοιο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τηλεφώνα στο φιλικό μου μαγαζί στην υπογραφή μου. Δεν είναι ο μοναδικός αλλά ξέρω από πρώτο χέρι ότι κάνει σωστά τέτοιες δουλειές.

Εξυπηρετικότατος ο Κ. Κώστας καταρχάς να αναφέρω. σε ότι ερώτημα και αν έκανα είχε να μου απαντήσει και να με συμβουλεύσει.

Κατόπιν της τοποθέτησης της εξάτμησης... μπαίνει σε δυναμόμετρο και φτιάχνει χάρτη για το συγκεκριμένο μηχανάκι που του πας και οχι πρόγραμμα κονσέρβα που με απέτρεψε να κάνω παρόλλο που για αυτόν θα ήταν πιο η εύκολη διαδικασία. Προτίμησε να γίνει η δουλειά σωστά για το απολυτο αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα είναι να βγούνε όπως μου είπε οι κόφτες τις τελικής αλλά και του γκαζιού οπου στην παρούσα φάση, όπως είναι ρυθμισμένο το μανίσιο πρόγραμμα του Tracer και τέρμα να έχεις ανοιχτό το γκάζι δεν ανοίγει τέρμα ουσιαστικά για λόγους οικονομίας και ρύπων. το μόνο μείον είναι οτι είναι Αθήνα και πρέπει να υπολογιστεί και το κοστος του πανε ελα διοδια σουξου μουξου μανταλάκια για την όλη διαδικασία για εμάς του Βόρειους...

Για τον καφέ είμαι κ γω μέσα παιδιά Σάκη αν το κανονίσετε πες μου

Κ κάτι ακόμα για Κρόνος τύπου μοταρ δηλαδή με γυσο τι λέτε λέω το επόμενο να είναι κάτι τέτοιο

εμένα δε με θελετε ρε καλοπαιδα για καφε? :blush2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
δηλαδη για ενα χιλιαρικο δεν θα χαρεις τη χαρα του στρωσιματος?

ασε που μπορει ο αλλος να το ξεκιναγε κρυο με τριτες,να το τελικιαζε,να επαιρνε τρικαβαλα κλπ...

Το χιλιαρικο ειναι 2 βασικοι μισθοι η 1000 ευρω αξεσουαρ που θα τα δωσεις ουτως η αλλως.Και εγω εδω και 3 χρονια αγοραζω μονο μεταχειρισμενα απο 1500-5000 κμ ως τωρα και δεν το εχω μετανοιωσει!

Στάλθηκε από το GT-N7100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γενικά η αλήθεια είναι ότι η σημερινή κατάσταση της αγοράς κάνει την αγορά καινούργιου, χασούρα.

Οπότε δεν συμφέρει.

Όταν βέβαια έχεις ένα ωραίο μηχανάκι σαν το Tracer, που δεν μπορείς να το πάρεις μεταχείρο αλλά σε έχει κ@υλώσει, εννοείται ότι θα το πάρεις new.

Αλλά αν βρεις μεταχείρο όπως ο φίλος σε συμφέρει να το πάρεις.

Είδατε... Το παιδί με το που το έβγαλε από την αντιπροσωπεία, στην ουσία έχασε 1300€.

Άλλα μηχανάκια, πιο αντιεμπορικά, βάζεις το κλειδί στη μίζα, έξω από την αντιπροσωπεία και χάνεις και 2500€.

Όπως παλιότερα όταν είχε πρωτοβγεί το Aprilia SRV850. Κοιτούσα τις τιμές τους και μετά από 1 μήνα είχε βγει ένα μεταχειρισμένο, που προφανώς, όπως και εδώ, κάποιον δεν βόλεψε και το είχε 2k κάτω. Με 980χλμ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το μηχανακι ηταν πρωτη κυκλοφορια 22/04/2015. μιλαμε για 1.5 μηνα μηχανακι (47 μερες μεκανακι)... εννοειται πως θεωρειται καινουργιο. στο καρ θα εμπαινε σημερα το πρωι και θα εφευγε ασυζητι 9000 ευρω. υπαρχει πολυς κοσμος που εχει δωσει προκαταβολη και δεν ξερει ποτε θα παραλαβει και θα φυγει και το καλοκαιρι. πας σε γιαμαχα (τουλαχιστον σε σωστους εμπορους) και σε διωχνουν χωρις να μπορουν να δεσμευτουν για κατι... αμα εχουν ο καθενας απο 3-4 προκαταβολες και standbuy χωρις η μοτοδυναμικη να τους δινει ημερομηνιες παραλαβης και παραδοσης στο δικτυο τι να πουν οι χριστιανοι

Τροποποιήθηκε από τον kemmotar

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γενικά η αλήθεια είναι ότι η σημερινή κατάσταση της αγοράς κάνει την αγορά καινούργιου, χασούρα.

Οπότε δεν συμφέρει.

Εκτός και αν κρατάς το όχημα για αρκετά χρόνια και δεν το πουλάς στα 1-2 χρόνια.

Εκεί δεν χάνεις, γιατί κάποια στιγμή η τιμή του σταματάει να πέφτει. Υπάρχει ένα όριο, διαφορετικό για κάθε μοντέλο, όπου από εκεί και κάτω δεν μπορεί να πέσει. Από εκεί και μετά ουσιαστικά σταματάει η χασούρα.

Για παράδειγμα, το GSR δεν πρόκειται να φτάσει να πωλείται 500-1000 ευρώ. Αν κάποιος το πήρε καινούργιο με 6000 και το κρατήσει 10 χρόνια πχ, τι να χάσει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Εξυπηρετικότατος ο Κ. Κώστας καταρχάς να αναφέρω. σε ότι ερώτημα και αν έκανα είχε να μου απαντήσει και να με συμβουλεύσει.

Κατόπιν της τοποθέτησης της εξάτμησης... μπαίνει σε δυναμόμετρο και φτιάχνει χάρτη για το συγκεκριμένο μηχανάκι που του πας και οχι πρόγραμμα κονσέρβα που με απέτρεψε να κάνω παρόλλο που για αυτόν θα ήταν πιο η εύκολη διαδικασία. Προτίμησε να γίνει η δουλειά σωστά για το απολυτο αποτέλεσμα.

Ο Κώστας ξέρει καλά από την επί χρόνια αγωνιστική εμπειρία του πόσο κάθε μοτέρ είναι διαφορετική υπόθεση με ένα σύνολο λεπτομερειών σε κάθε θεωρητικά ίδιο κινητήρα να κάνει τις κονσέρβες "ουάν σάιζ" μια αρκετά χοντροκομένη λύση.

Αυτές οι πολλές μικρές διαφορές με μαμά ρυθμίσεις-στήσιμο είναι "ψιλά γράμματα" αλλά όταν το κουρδίσεις αναδυκνείονται ως σημαντικοί παράγοντες και πρέπει να γίνει ρύθμιση-κοστούμι.

Όσο πιο πολύ το κουρδίζεις, τόσο πιο εύκολα ξεκουρδίζεται ως αντάλλαγμα για την άνοδο της απόδοσης.

Από όσο συζητάγαμε, ακόμα και το ίδιο αγωνιστικό μοτέρ όσο ξεχείλωνε η καδένα και φθειρόταν με τους αγώνες ήθελε άλλες ρυθμίσεις και όχι μόνο λόγω κλίματος! Είχε μετρήσει ο ίδιος τις μοίρες διαφοράς από το ξεχείλωμα ψάχνοντας γιατί έπρεπε να ξαναρυθμίζει τόσο διαφορετικά...

Αν διαβάζει να γράψει και ο συμφορουμίτης με το άγριο στρητάδικο ΚΤΜ που πήγανε με φίλο του με ίδιο μηχανάκι και σχεδόν ίδιο φτιάξιμο σε άλλο δυναμόμετρο και με το ίδιο πρόγραμμα είχανε τραγική διαφορά στα νούμερα που βγάλανε και μιλάμε για απλή δυναμομέτρηση 100% άνοιγμα - πόσο μάλλον για τα ενδιάμεσα ανοίγματα...

Γι'αυτό έβαλα τον Κώστα στην υπογραφή μου - ξέρει τι κάνει και δε πουλάει φούμαρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν διαβάζει να γράψει και ο συμφορουμίτης με το άγριο στρητάδικο ΚΤΜ που πήγανε με φίλο του με ίδιο μηχανάκι και σχεδόν ίδιο φτιάξιμο σε άλλο δυναμόμετρο και με το ίδιο πρόγραμμα είχανε τραγική διαφορά στα νούμερα που βγάλανε και μιλάμε για απλή δυναμομέτρηση 100% άνοιγμα - πόσο μάλλον για τα ενδιάμεσα ανοίγματα...

Γι'αυτό έβαλα τον Κώστα στην υπογραφή μου - ξέρει τι κάνει και δε πουλάει φούμαρα.

Εγώ είμαι αυτός :)

2 smt, DNA MK3, LEOVINCE ταπωμένες, εισαγωγή από RC8 στον μπροστά κύλινδρο εγώ, ITG, ACRAPOVIC ανοιχτές, εισαγωγή από RC8 μπροστά ο φίλος. Ίδιο πρόγραμμα (το δικό μου του πέρασα),καμία σχέση το αποτέλεσμα.

Επόμενη λύση είτε μικρορύθμισμα από τον Κώστα στον υπάρχον χάρτη,ειτε PCV + autotune για custom χάρτη στο δρομο υπό φορτίο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καθήστε ρε παιδιά δλδ καθε λίγο και λιγάκι θα πρέπει να μπαίνουμε στο τριπάκι να ξανα ρυθμίζουμε χάρτες? δεν μιλάμε για αγωνιστική χρήση εδω πέρα. μιλάμε για χρήση τουρινγκ και κοντινες βόλτες κτλ δε μιλάμε να βγάλουμε και το μισό αλογο λόγο του χψ παράγοντα που άλλαξε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν δε κάνεις κάτι ακραίο και κρατήσεις τον αισθητήρα λ με επαναπρογραμματισμό του μαμά εγκεφάλου, δε θα χρειάζεσαι τακτική επαναρύθμιση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν δε κάνεις κάτι ακραίο και κρατήσεις τον αισθητήρα λ με επαναπρογραμματισμό του μαμά εγκεφάλου, δε θα χρειάζεσαι τακτική επαναρύθμιση.

μμμμμ ξερουμε αν με την Akrapovic κρατάμε τον αισθητηρα λ? αν ναι που λογικά έτσι είναι θα είναι one time mapping....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και μια λυση απο αμερικανικο forum για σεταρισμα σε αναβατη 82 κιλων .

remedied mine by softening front preload, increased rebound dampening, rear shock, increased rear preload and rebound dampening. No wobbling on aggressive riding now.

Front: 17.2mm preload, 10 clicks rebound

Rear: 5 preload, 1/2 turn from maximum rebound

180 lb rider

Εκανα τις ρυθμισεις κονσερβα που βρηκα, βγηκα χωρις top case εννοειται και ειμαι μια χαρα ευχαριστημενος! Παει σχεδον τελεια, με ενα λαστιχακι νομιζω θα ειμαι κομπλεε. Σιγουρα μπορει να γινει και καλυτερα αν πας καπου και στο σεταρουν απο το να περνας αυτες.Επιτελους θα σταματησω να τρεχω και σαν το παλαβο για να το δοκιμαζω, εφτασα καταναλωση 5.7 λιτρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το θεμα ειναι που πας να στο σεταρουν εγγυημενα...??να κατεβω θεσνικη αλλα που ρε γμτ??ξερει κανεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το θεμα ειναι που πας να στο σεταρουν εγγυημενα...??να κατεβω θεσνικη αλλα που ρε γμτ??ξερει κανεις?

Σε αυτα που εκανα εγω για να εχεις μια αισθηση σχετικα με το πως ειναι στημενο μαμα. υποτιθεται ειναι στημενο αυτο το setup που βρηκα για αναβατη 82 κιλα εγω ειμαι 84

Μπροστα Μαμα

Προφορτιση ελατηριου 16mm... το πηγα 17.2mm (Ελαχιστη μαλακη 19mm-μεγιστη σκληρη 4 mm)

ρυσθμιση αποσβεση επαναφορας 7 κλικ ...το πηγα 10 (ελαχιστη μαλακη 11 κλικ-μεγιστη σκληρη 1 κλικ)

Πισω μαμα

ρυθμιση προφορτισης ελατηριου 4...το πηγα 5 (ελαχιστη μαλακη 1-μεγιστη σκληρη 7)

Ρυθμιση αποσβεσης επαναφορας 1 1/2 στροφες... το πηγα 1/2 στροφη (ελαχιστη μαλακη 3 στροφες- μεγιστη σκληρη τερμα δεξια 0 στροφη)

Επισης να πω οτι δεν κοπαναει πια στις λακουβες οπως πριν!

Τροποποιήθηκε από τον babaman

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε αυτα που εκανα εγω για να εχεις μια αισθηση σχετικα με το πως ειναι στημενο μαμα. υποτιθεται ειναι στημενο αυτο το setup που βρηκα για αναβατη 82 κιλα εγω ειμαι 84

Μπροστα Μαμα

Προφορτιση ελατηριου 16mm... το πηγα 17.2mm (Ελαχιστη μαλακη 19mm-μεγιστη σκληρη 4 mm)

ρυσθμιση αποσβεση επαναφορας 7 κλικ ...το πηγα 10 (ελαχιστη μαλακη 11 κλικ-μεγιστη σκληρη 1 κλικ)

Πισω μαμα

ρυθμιση προφορτισης ελατηριου 4...το πηγα 5 (ελαχιστη μαλακη 1-μεγιστη σκληρη 7)

Ρυθμιση αποσβεσης επαναφορας 1 1/2 στροφες... το πηγα 1/2 στροφη (ελαχιστη μαλακη 3 στροφες- μεγιστη σκληρη τερμα δεξια 0 στροφη)

Επισης να πω οτι δεν κοπαναει πια στις λακουβες οπως πριν!

Κατι για 100κιλά μοσχάρια σαν εμένα κανεις ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια το να ρυθμισεις το sag(την προφορτιση) ειναι πολυ απλη διαδικασια.και κατα πασα πιθανοτητα αυτο ευθυνεται για το προβλημα.

ασχοληθειτε λιγο και μη σκορπατε ετσι χρηματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπροστα Μαμα

Πισω μαμα

Αν ήθελες να κανεις τις ρυθμίσεις που αναφέρει ο τύπος κατά την ταπεινή μου γνώμη τις έκανες λάθος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το σεταρισμα ειναι κατι που πρεπει να το κανεις μονος σου , επανω στις δικες σου απαιτησεις

Tapatalk σε λέω!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε συ η μονη απαιτηση μου ηταν να μειωθει αυτο το κουνημα στο μπροστινο, ειδα που ο τυπος ειπε διορθωθηκαν... ηταν στα κιλα μου και ειπα να τις δοκιμασω. Μου κατσε! Νομιζω παντως το σκληρυμα στο πισω αμορτισερ ειναι must! Δεν μου κανει αυτο το κοπανημα.

Και στις αποτομες επιταχυνσεις ο μπροστα τροχος ειναι πιο σταθερος πλεον που πριν εκανε πεταγματα με το παραμικρο. Πρωτη φορα ασχοληθηκα και το ψαξα, απο οτι καταλαβαινω η λογικη ειναι οτι με αυτο το στησιμο μεταφερεται πιο πολυ το βαρος μπροστα μου μπροστα οταν το οδηγαω και για αυτο πλεον ειναι πιο σταθερος ο μπροστινος τροχος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα