Jump to content
kostasvou

ανακατασκευή ενός θρυλικού Honda C -50

Recommended Posts

εννοείται φιλε ότι το κάνω όλο μόνος μου και αυτό γουστάρω ποιο πολύ ;)

εγω σου λεω μια οικονομική λύση τώρα απο κει και πέρα μπορείς να παίξεις με βελτιώσεις κεφαλής μπορείς να βάλεις καλύτερο στροφαλο καλύτερο κυλινδροπιστονο καλύτερο Καρμπιλαρτερ ηλεκτρονική πολαπλασιαστη και τέτοια οτι θες μου λες κατέχω αρκετά περί του θέματος και έχω ψαχτεί πάρα πολύ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Και εγω 15 ειμαι περιμαινω για διπλωμα και μαλιστα μενουμε ιδια πολυ εγω μενω Χωριστη ομως και το μηχανακι το θελω κυριος για μετακινησεις αλλα η ψυχη μου το θελει ( :P ) με ηλεκτρονικες και τετοια πανω και μαλιστα εχω φαει ωρες και ωρες στο pc να ψαχνω αλλα ευτυχως που ο πατερας μου ειανι μηχανικος και λατρευω την δουλεια αυτην αλλιως θα μου λεγα :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μέτα απο 3 ήμερη μελέτη στο ηλεκτρικό κύκλωμα τοποθέτησα επιτελούς σωστά το Κιτ Ξενον και τα έκανα να ανάβουν από την μεγάλη σκάλα στον διακόπτη. Στο το κύκλωμα αφαίρεσα τον διακόπτη και στα καλώδια του έκανα μια μετατροπή στην σύνδεση και τα τράβηξα με ένα καλώδιο κάτω στον " κουβά " και εκεί έγιναν όλες η μετατροπές τοποθέτησα ένα ρελε και επάνω του σύνδεσα την μπαταριά , τα ξένον και τον διακόπτη με τα καλώδια που είχα κατεβάσει έπειτα το σταθεροποίησα με ταινία διπλής όψεως πάνω στο σκελετό όλο αυτό με το ρελε το έκανα για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα μου κάνει κάνα τσαφ ο διακόπτης και μετά θα τρέχουμε γιατί όσο και να πεις έχει και 5Α όλο αυτό το κύκλωμα και το αποτέλεσμα στις φωτογραφίες τακτοποίησα και λίγο την πλεξούδα και ιδού τα αποτέλεσμα

20141022_231448_zpsc365955c.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ιμιτασιόν φιλε δυστυχώς δεν υπήρχαν Stock

Τροποποιήθηκε από τον kostasvou

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπέικε και το Kit για τα Xenon !

20141021_193647_zps26341646.jpg

20141021_193655_zps36d9f550.jpg

20141021_194351_zpsa2c57342.jpg

Σε παρακαλω βαλε στο πλαστικο καπακι που καλυπτει την περιοχη που εχεις βηδομενο το ξενων κατι σαν αλουμινοχαρτο η εστω αλουμινοχαρτο απο μεσα να μην φεναιτε

ειναι κριμα νεο παιδι εισαι ξερεις ποση ακτινοβολια θα φας στο ποδι σου και στην γυρο περιοχη ????

Τροποποιήθηκε από τον lost_angel

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όλα καλά ρε φίλε και μπράβο σου. Αφού όμως ξεκινάς με τίτλο ανακατασκευή ενός θρυλικού HONDA 50 τα xenon τι τα ήθελες; Και ένα δεύτερο τις κατάρες που θα τρώς από τους υπόλοιπους οδηγούς τι έχεις αναλογιστεί;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σχετικά με τα xenon επειδή αναφέρθηκε ήδη κάτι. Απ'όσο έχω διαβάσει οι xenon λάμπες δε λειτουργούν σωστά σε προβολείς που είναι φτιαγμένοι για απλές λάμπες. Επειδή ο κάθε τύπος λάμπας ακτινοβολεί με διαφορετικό τρόπο, χρειάζεται αντίστοιχα και κάτοπτρο διαφορετικής γεωμετρίας για να εστιάζει σωστά τη δέσμη. Αλλιώς, μπορεί να υπάρχει είτε ελλιπής εστίαση (πολύ διάχυτη δέσμη, ενοχλεί τους άλλους οδηγούς γιατί "απλώνεται" πολύ αλλά δεν βοηθάει και εμάς γιατί δεν εστιάζει σωστά στο δρόμο) είτε υπερβολική εστίαση (η δέσμη μας να είναι πολύ λεπτή και να μη καλύπτει αρκετό πλάτος), ανάλογα με το σχήμα του προβολέα. Γενικά, ο κάθε τύπος λάμπας θέλει και τον αντίστοιχο τύπο προβολέα για να είναι συμβατή η λάμπα με το κάτοπτρο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φαινόταν, ότι δεν θα ήταν restoring (με την σωστή έννοια του όρου) από το πρώτο ποστ που διάβασα για χρώμα ferrari και είδα νικελωμένα καλύμματα ανάρτησης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μέτα απο 3 ήμερη μελέτη στο ηλεκτρικό κύκλωμα τοποθέτησα επιτελούς σωστά το Κιτ Ξενον και τα έκανα να ανάβουν από την μεγάλη σκάλα στον διακόπτη. Στο το κύκλωμα αφαίρεσα τον διακόπτη και στα καλώδια του έκανα μια μετατροπή στην σύνδεση και τα τράβηξα με ένα καλώδιο κάτω στον " κουβά " και εκεί έγιναν όλες η μετατροπές τοποθέτησα ένα ρελε και επάνω του σύνδεσα την μπαταριά , τα ξένον και τον διακόπτη με τα καλώδια που είχα κατεβάσει έπειτα το σταθεροποίησα με ταινία διπλής όψεως πάνω στο σκελετό όλο αυτό με το ρελε το έκανα για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα μου κάνει κάνα τσαφ ο διακόπτης και μετά θα τρέχουμε γιατί όσο και να πεις έχει και 5Α όλο αυτό το κύκλωμα και το αποτέλεσμα στις φωτογραφίες τακτοποίησα και λίγο την πλεξούδα και ιδού τα αποτέλεσμα

20141022_231448_zpsc365955c.jpg

Τα βιβλια εποιασαν τοπο παντως :-P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν το πιασα αυτό

Τα imitation πισω φτερα στεκονται πιο ψιλα δλδ πιο ασχημα (πιο ορθια απο τα μαμα )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ καλή δουλειά φίλε.

Οκ, ανακατασκευή δεν το λες (στην εργοστασιακη κατασταση δηλαδη) αλλά δεν χρειάζεται και κράξιμο γι αυτό. Για την ηλικία του θα μπορούσε να κανει τρισ-χειρότερα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατα την γνώμη μου, κάνει πολύ καλή δουλειά. Δεν είναι 100% εργοστασιακή κατάσταση, κάτι το οποίο φυσικά θα ήταν πολύ δύσκολο, αλλά για μένα... και βαρετό.

Έχει κρατήσει ως βάση το εργοστασιακό και προσθέτει κάποιες δικές του λεπτομέρειες, όχι όμως εκτρώματα κ καγκουριές. Αυτά που προσθέτει τα θεωρώ όμορφα και οχι κακόγουστα, σίγουρα όχι λόγους για κράξιμο.

Επίσης, εφόσον δεν έχουμε δει τελικό αποτέλεσμα δεν ξέρουμε πως ακριβώς θα βγεί, οπότε δεν είναι σοφό να βγάζουμε απο τώρα συμπεράσματα, μπορεί να αλλάξει κάτι στην πορεία.

Για μένα φίλε κάνεις πολύ ωραία δουλειά, και όπως είπε και ο eftaxias, άλλοι σε τέτοια ηλικία και μεγαλύτεροι ακόμα κάνουν πραγματικά εκτρώματα.

Προσπάθησε να κρατήσεις καποια εργοστασιακά χαρακτηριστικά, όμως δώσε και τον δικό σου νεανικό χαρακτήρα. Στην τελική, εσυ θα το καβαλάς το μηχανάκι κ οχι εμεις!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συμφωνώ, δεν είναι αναπαλαίωση σε μαμά κατάσταση, είναι όμως μια χαρά μηχανάκι με μερικές custom επιλογές. Απλά αναφέρθηκα στα φώτα γιατί εκεί είναι και λειτουργικό το θέμα και έχει να κάνει με την ασφάλεια του αναβάτη και των γύρω του.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα imitation πισω φτερα στεκονται πιο ψιλα δλδ πιο ασχημα (πιο ορθια απο τα μαμα )

Μονο τα δεξιά αριστερά πλαστικά καπάκια είναι ιμιτασιόν ολα τα άλλα είναι γνησια

Κατα την γνώμη μου, κάνει πολύ καλή δουλειά. Δεν είναι 100% εργοστασιακή κατάσταση, κάτι το οποίο φυσικά θα ήταν πολύ δύσκολο, αλλά για μένα... και βαρετό.

Έχει κρατήσει ως βάση το εργοστασιακό και προσθέτει κάποιες δικές του λεπτομέρειες, όχι όμως εκτρώματα κ καγκουριές. Αυτά που προσθέτει τα θεωρώ όμορφα και οχι κακόγουστα, σίγουρα όχι λόγους για κράξιμο.

Επίσης, εφόσον δεν έχουμε δει τελικό αποτέλεσμα δεν ξέρουμε πως ακριβώς θα βγεί, οπότε δεν είναι σοφό να βγάζουμε απο τώρα συμπεράσματα, μπορεί να αλλάξει κάτι στην πορεία.

Για μένα φίλε κάνεις πολύ ωραία δουλειά, και όπως είπε και ο eftaxias, άλλοι σε τέτοια ηλικία και μεγαλύτεροι ακόμα κάνουν πραγματικά εκτρώματα.

Προσπάθησε να κρατήσεις καποια εργοστασιακά χαρακτηριστικά, όμως δώσε και τον δικό σου νεανικό χαρακτήρα. Στην τελική, εσυ θα το καβαλάς το μηχανάκι κ οχι εμεις!

ευχαριστώ πολύ Νίκο ότι μπορώ και όπως μου αρέσει το κάνω και παντα έχω βάσει του εργοστάσιακου αλλά θέλουμε και εμείς πάντα κάτι λίγο καλύτερο και κάτι ποιο προσαρμοσμενο στα μετρα μας

Και τον καθρέφτη απο μέσα τον έχω αντίκατάσταση με το καθρέφτη που προμηθεύτηκα μαζί με το κιτ για καλύτερη εστίαση τις δέσμης φωτός για την σωστή απόδοση του ευχαριστώ για τις συμβουλές και λάθος μου ίσως που αφίσα έτσι και δεν το έγραψα ποιο πρην

πως εβαλες ξενον και δεν σου(εφαγε)τη μπαταρια?

Το κιτ που προμηθεύτηκα είναι ειδικευμένο για Honda C 50 με ολα τα απαρατήρητα για να λειτουργήσει απλά εγώ έκανα μια πατέντα και αντί για τον διακόπτη που μου έδινε το κιτ και τοποθετείται στο τσοκ απο κατω εγω το έβαλα στο κανονικό διακοπή

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα