Jump to content
kostasvou

ανακατασκευή ενός θρυλικού Honda C -50

Recommended Posts

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα του My Bike.gr Ονομάζομαι Κώστας είμαι 16 χρόνον και το όνειρο μου εδώ και χρόνια είναι να αποκτήσω ένα απο τα καλύτερα και θρυλικά μοντέλα της Honda ένα C-50 και ειχα βάλει στο μάτι μου ένα παρατημένο σκελετό που υπάρχει στο χωριό μου που λογικα έφτασε σε αυτή την κατάσταση λόγο ότι το είχανε επισκεφτεί αρκετές γενιές πρην απο μένα και είχε μείνει μόνο ο σκελετός ευτυχώς δεν είχε σαπίλες και τέτοια έπειτα λιπών έκατσα και έψαξα και βρήκα τον ιδιοκτήτη του ευτυχώς μετά αφού του εξήγησα το τι πρόκειται να κάνω και γιατί το θέλω πήγαμε μαζί κάναμε θεώρηση την άδεια του και μπορώ να πω ότι κάπως την γλύτωσα ευτυχώς... είχα αναφέρει στον ιδιοκτήτη του τι πρόκειται να κάνω και προσφέρθηκε να μου κάνει δώρο τα χρήματα για τα χαρτιά και έτσι κι έγινε έπειτα αφού πείρα χαρτιά και σασί αρχίσαμε το ψάξιμο στο διαδίκτυο για γνήσια ανταλλακτικά βρήκα μια σελίδα που είχε τα πάντα απο ανταλλακτικά και γνήσια έτσι κι εγώ έκανα μια παραγγελία αρκετά βαρβάτη και προμηθεύτηκα ότι ανταλλακτικό χρειαζόμουν μετά έψαξα λίγο για κάποιο νικελοτιρειο και έτσι βρήκα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Πειραιά ενα αρκετά καλό και οικονομικό και έστειλα κάμποσα πραγματάκια για επινικελοση μπορώ να πω πως έκανε καταπληκτική δουλειά και αρκετά καλή τιμή έπειτα πειγα το σασι μου για άμμοβολή και μετά το "πλακοσαμε" με ένα φιλαράκι μαζί το τριψαμε και το βαψαμε στο χρώμα της Ferrari και εδω είμαστε στο καλύτερο σημείο του όλου θέματος στο μοντάρισμα !!!! η συνέχεια σε λίγους μήνες εδώ θα ανεβάσω και κάποιες φωτογραφίες από κάποια στιγμιότυπα

έπειτα η συνέχεια ....!!!!

στο πρώτο του στάδιο received_m_mid_1410710884049_c460c130c74fe5ab21_0_zps2b9f44ef.jpeg

20141006_163344_zps12467a6d.jpg

Τροποποιήθηκε από τον innova 04
Ετικέτες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ωραία δουλειά φίλε μου! Με το καλό να τελειώσεις και να το χαίρεσαι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτά είναι! Νισάφι πια με τις κινεζιές της Honda (Wave 110) και άλλα παπάκια made in Asia μεριά! Ειλικρινά σκέφτομαι να ασχοληθώ ξανά με το Honda Chaly μου, μοντέλο του 1981! Μπράβο σου φιλαράκο, έκανες μια καλή κίνηση! Πολύ όμορφο το αποτέλεσμα της προσπάθειάς σου. Αναμένουμε τη συνέχεια μετά τις γιορτές!

Τροποποιήθηκε από τον Chris1981

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπραβο φιλε μου, πολυ σωστο να το φτιαξεις στην εργοστασιακη του κατασταση και δεν το καγκουρεψες, ελπιζω να φορεσει και μοτερ μαμα, και οχι κανενα λιφαν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπραβο! Πολυ ωραια δουλεια σε ενα μηχανακι που το αξιζει!

Ερωτηση: Μιας και το φτιαχνεις απ την αρχη, πως και δεν αντικατεστησες τη σουστα με μπουκαλες? Θα σου εδινε τη δυνατοτητα για πολυ καλυτερα φρενα, αν δεν το αφησεις 50αρι...

Εντιτ: Εκτος κι αν οπως ειπε ο tasos meli θες να το φερεις στην εργοστασιακη του μορφη...

Τροποποιήθηκε από τον Νικολακης_Husq

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το μοτέρ που σκέφτομαι να βάλω είναι ενα Honda C90 3 τάχυτο που βρήκα κι ολας απο ρνα κατάστημα εδώ στην Δράμα μαζί με απόδειξη αγοράς και σκέφτομαι να το αφήσω έτσι και ίσως να του βάλω ενα καρμπιλαρτερ απο Innova 125 που έχω βρει!

εννοείται φιλε Νίκο πως θα είχα μεν καλύτερο φρενάρισμα αλλά τι να το κάνω αφού έχω αποφασίσει να το κάνω στην εργοστασιακή του κατάσταση δεν θελω να κάνω πολλές παραποίησης

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Mπράβο φίλε για την προσπάθειά σου,όσο και για την απόφασή σου να μην το κανιβαλίσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εννοείται φιλε Νίκο πως θα είχα μεν καλύτερο φρενάρισμα αλλά τι να το κάνω αφού έχω αποφασίσει να το κάνω στην εργοστασιακή του κατάσταση δεν θελω να κάνω πολλές παραποίησης

Αυτο ειναι το καλυτερο, συμφωνω, απλα ειδα πανω δεξια: "honda c50 (140cc)", εξ ου και η απορια μου...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όνειρο είναι και αυτό αλώστε τα όνειρα δεν κοστίζουν και δεν ξες καμιά φορά μπορεί και να πραγματοποιηθουν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραιος....

Ειμαι σιγουρος θα γινει πολυ ομορφο το "στρογγυλο" σου.....

Τα μηχανακια αυτα ,λογω της ηλικας τους και της ιστοριας τους θεωρουνται θρυλοι της μοτοκινησης και εχουν μεγαλυτερη αξια στην εργοστασιακη τους μορφη παρα σε μετατροπες ......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπραβο φιλε.Φερτο οσο μπορεις πιο κοντα στην μαμισια κατασταση του.Καλη συνεχεια :cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπραβο φιλαρακι, πολυ ωραια δουλεια και με κανει εντυπωση που ανακατασκευαζεις ενα μηχανακι που εζησε πριν απο εσενα, εχει σχεδων τα 2πλα σου χρονια!

μπραβο και παλι μπραβο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και πιστεύω πως αυτά έχουν την αξία όχι οι σύγχρονες αποτυχίες που βγάζουν οι εταιρείες πλέων !!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φαίνεται κούκλα !!! Θα ήθελα πολύ και γω κάποια στιγμή να βρω ένα τέτοιο και να το αναπαλαιώσω !! ΜΠΡΑΒΟ !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σας ευχαριστώ πολύ και είμαι τις άποψης ότι αν κάνεις κάτι καντο μια φορά και σωστά και οχι δέκα και στραβά !!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ποσο βγηκε ολο αυτο με τα επινικελοματα και ολα αυτα εγω θελω να κανω ενα αξιοπιστο glx με κυλιννδροπιστονο μεγαλυτερο ποια ειανι η γνωμη σου?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θα σου πρότεινα να βάλεις στροφαλο γνήσιο Honda Glx 90 καμπανα γνήσια honda Glx 90 με γνήσιους δίσκους και ελατήρια μετά απο θέμα πιστονιου η γνώμη μου είναι ενα κυλινδροπιστονο ιαπωνικό για Astrea Grand 51mm μια γνήσια κεφαλή Honda astrea grand και ενα καρμπιλαρτερ απο Innova και πιστεύω θα είσαι ικανοποίημενος στην πορεία θα βγάζει περίπου 90 χιλιόμετρα πραγματικά ,θα είναι οικονομικό και πάνω απο ολα δν θα σου βγάλει κανένα απολύτως πρόβλημα ( Αυτή είναι η γνώμη μου αν κάνω σε κάτι λάθος σας παρακαλώ να με διορθώσετε )

τα νικελ μου βγήκαν κοντά στα 250 ευρώ μαζι με τα μεταφορικά αλλά η δουλειά που έκανε είναι καταπληκτική !!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θα σου πρότεινα να βάλεις στροφαλο γνήσιο Honda Glx 90 καμπανα γνήσια honda Glx 90 με γνήσιους δίσκους και ελατήρια μετά απο θέμα πιστονιου η γνώμη μου είναι ενα κυλινδροπιστονο ιαπωνικό για Astrea Grand 51mm μια γνήσια κεφαλή Honda astrea grand και ενα καρμπιλαρτερ απο Innova και πιστεύω θα είσαι ικανοποίημενος στην πορεία θα βγάζει περίπου 90 χιλιόμετρα πραγματικά ,θα είναι οικονομικό και πάνω απο ολα δν θα σου βγάλει κανένα απολύτως πρόβλημα ( Αυτή είναι η γνώμη μου αν κάνω σε κάτι λάθος σας παρακαλώ να με διορθώσετε )

τα νικελ μου βγήκαν κοντά στα 250 ευρώ μαζι με τα μεταφορικά αλλά η δουλειά που έκανε είναι καταπληκτική !!!

Απο τα περισσοτερα που προτεινες εγω σκεφτικα να βαλω 53mm aasa με στροφλαο aasa και κεφαλη grand βρηκα και ενα καρτερ το οποιο ειναι απο 50 cc τωρα για την καμπανα δεν το σκεφτηκα και θα το ψαξω ευχαριστω πολυ. Για χρωμα ομως δεν μπορω να αποφασισω :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πενα το εργαλειο...μπραβο φιλε για το μερακι σου!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα