Jump to content
Σεκ Σαπίλ

Περιοριστές ισχύος / διασκευή μοτό, για Α2.

Recommended Posts

Αυτό νομίζω και γω, ότι δεν μπορεί να δηλωθεί η μετατροπή. Το μηχανάκι θα συνεχίζει να έχει την ονομαστική του ιπποδύναμη από την μαμά εταιρεία και αυτή θα φαίνεται  ασχέτως αν εσύ του έχεις βάλει το όποιο κιτ.

Για παν ενδεχόμενο ρώτα στο μηχανολογικό...

Δεν αξίζει κατ'εμέ να μπεις σε αυτήν την διαδικασία και σε τόσο παλιά μηχανή...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Και πες οτι η μετατροπη θα γινει και θα κοψεις τα 6-7 αλογα που εχει παραπανω, οταν θα βγαλεις Α τι θα κανεις? θα βγαλεις τον περιοριστη και με τα 6-7 αλογα παραπανω θα εισαι ευχαριστημενος? παλι θα θελεις να αλλαξεις μηχανη.. Παρα κατι που καλυπτεται απο το Α2 και μετα που ουτως ή αλλως θα θελεις πιο μεγαλη μηχανη το πουλας και αγοραζεις αλλο. Επισης το CB400SF εχει τα ιδια εξοδα με ολα τα υπολοιπα naked 600cc, γιατι να παρεις κατι που θα σου κοστιζει το ιδιο και θα εχει 45 αλογα λιγοτερα?

Και γω εψαχνα CB400SF επειδη μου αρεσε, αλλα τελικα ειδα οτι δεν συνεφερε και πηγα σε Hornet.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 12/5/2020 at 11:30 ΜΜ, το μέλος PhoenixGR έγραψε:

Κανω ενα bump το θεμα μηπως και καποιος εψαξε περισσοτερο ή προεβει σε καποια κινηση εγκαταστασης ενος απο των κιτ για το cb400sf .Προσωπικα μεσα στον επομενο μηνα εαν η μεχρι στιγμης αναζητηση μου αποδειχθει σωστη,θα αγορασω ενα cb400sf και θα εγκαταστησω το συστημα για να ειμαι νομιμος για το Α2 ,θα γινουν βεβαια και τα απαραιτητα τηλεφωνα σε μηχανολογικο και κτεο μηπως ριξω λιγο περισσοτερο φως γιατι απο την στιγμη που ειναι ''νομιμο'' οσο γραφειοκρατικος μπελας και να ειναι θεωρητικα γινεται και αν περναει απο το χερι μου θα το τρεξω.Αν καποιος εχει κατι παραπανω σαν πληροφορια θα ηταν ευπροσδεκτη

Το CB400SF που θα αγοράσεις, έχει κατά πάσα πιθανότητα πρώτη άδεια στην Ελλάδα, πριν το 2000, και είναι παραεισαγωγή, αφού δεν εισήχθη ποτέ επίσημα.

Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ στο ελληνικό σύστημα η ιπποδύναμή του, και το κράτος ΔΕΝ ξέρει τι ιπποδύναμη έχει.

Οπότε πέφτουμε σε περίπτωση ''γκριζας ζώνης''. Εμείς ιδιωτικά το ξέρουμε ότι το CB έχει ιπποδύναμη πάνω από το όριο του Α2, αλλά το κράτος ΔΕΝ το ξέρει.

Συνεπώς, βγάζεις το Α2 σου, παίρνεις το CB400SF σου, ασφαλίζεις στην ασφαλιστική με το διπλωμά σου και την άδεια κυκλοφορίας, και είσαι ΝΟΜΙΜΟΣ, το κράτος δεν μπορεί να σου πει γιατί οδηγείς με Α2 μηχανή που είναι Α.

Έχει ξανασυζητηθεί το θέμα, δεν υπάρχει το CB400SF στις λίστες του υπουργείου και τρέχα γύρευε ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΑΣ αυτήν την φορά.

Στο μηχανολογικό που θα πας, ζήτημα να ξέρουν το 1% από όσα λες. Θα σε κοιτάξουν ωσάν εξωγήινο και θα σου πουν κάτι άλλο, γιατί δεν θα καταλάβουν τι λες. Γνώμη μου, τζάμπα κόπος.

Απλά πάρε το CB και κυκλοφόρα, πάντα προσεκτικά, πάντα συνετά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα, καίγομαι και εγώ λίγο με αυτό το θέμα, καθώς θέλω να αγοράσω μια cbr 600f και να την περιορίσω για να μπορώ να την οδηγάω με Α2 δίπλωμα. Ωστόσο, το ψάχνω εδώ και αρκετό καιρό και δεν βγάζω άκρη. Είπα να την πάρω από Γερμανία και να βάλω τον περιορισμό εκεί και μετά να την φέρω στην Ελλάδα, αλλά κάποιοι μου λένε ότι γίνεται και κάποιοι ότι δεν γίνεται. Μπορεί κανένας να με διαφωτίσει? 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οκ, κατάλαβα. Ωστόσο εμένα με καίει πιο πολύ το να με καλύπτει η ασφάλεια και σκέφτηκα μήπως με το χαρτί που θα μου δώσουν από την Γερμανία σχετικά με τον περιορισμό μπορέσω να το ασφαλίσω 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και να επιτρέπεται, δεν πρόκειται δυστυχώς κανένας να ασχοληθεί αρκετά με αυτό για να στο ασφαλίσει. Μπορεί να φέρεις εδώ τον εγγονό του Soichiro να καταθέσει ενόρκως, πάλι θα πούνε "έλα μωρε τί είναι αυτά δεν ξέρω εγώ από αυτά" και τελειώσαμε. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βάσει του νόμου, με Α2 επιτρέπονται οι παρακάτω: 

Μοτοσικλέτες μέγιστης ισχύος 35 kW και με μέγιστο λόγο ισχύος προς βάρος μικρότερο από 0,2 kW/kg, που δεν προέρχονται από διασκευή άλλης μοτοσικλέτας, ισχύος μεγαλύτερης του διπλάσιου της ισχύος της διασκευασθείσας μοτοσικλέτας.

Περιλαμβάνει λοιπόν και τις "διασκευασθείσες" μοτοσυκλέτες. Δεν βλέπω να αναφέρει για εργοστασιακή διασκευή ή για εκ των υστέρων διασκευή, δεν διευκρινίζεται. (οπότε οτιδήποτε δεν ορίζεται επακριβώς, επιτρέπεται. Εκτός κι αν έχει βγει κάποια ΠΟΛ που δίνει περισσότερες διευκρνήσεις την οποία να αγνοώ). Άντε όμως να μπλέξεις με έγκριση τύπου, ασφαλιστές κλπ. Δε θα ασχοληθεί κανένας εφόσον δεν είναι κάτι "μανίσιο".

Αν και στη δική σου περίπτωση νομίζω πως ούτως ή άλλως δε θα ήταν εφικτό, καθώς απ'όσο μπορώ να δω το CBR είναι σχεδόν σε όλες τους τις εκδόσεις πάνω από 2x35kW

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι η συγκεκριμένη που θέλω να πάρω είναι στα 75kw. Δεν νομίζω να είναι τα 5 kw το πρόβλημά τους, αλλά τι να πω? Δεν ξέρω. Παρόλα αυτά είχα μιλήσει με την αντιπροσωπεία της Honda και μου είπαν ότι μπορούμε να περιορίσουμε και μεταχειρισμένο μηχανάκι (συγκεκριμένα το Cbr 650R), αλλά θα υπάρχει μεγάλη αναμονή καθώς σε όλη την Ελλάδα υπάρχει μόνο ένα ΚΤΕΟ που έχει δυναμομετρο και βρίσκεται στο Ελληνικό. Στην αρχή ψηνομουν να κάνω αυτό αλλά μετά έμαθα ότι η αναμονή είναι περίπου 2 χρόνια( μέχρι τότε θα έχω βγάλει το απεριόριστο). 

Κάτι που μου κίνησε περαιτέρω την περιέργεια είναι ένα site που βρήκα εδώ στην Ελλάδα, το οποίο πουλάει περιοριστες ισχύος. Άρα για να υπάρχει κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι γίνεται. Εδώ είναι το URL: https://gmotoshop.gr/mikhanikos-perioristis-iskhyos-cb-600-hornet-600-cbr-600f-pc41,171722.html

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 47 λεπτά, το μέλος Kiki.M έγραψε:

Ναι η συγκεκριμένη που θέλω να πάρω είναι στα 75kw. Δεν νομίζω να είναι τα 5 kw το πρόβλημά τους, αλλά τι να πω? Δεν ξέρω. Παρόλα αυτά είχα μιλήσει με την αντιπροσωπεία της Honda και μου είπαν ότι μπορούμε να περιορίσουμε και μεταχειρισμένο μηχανάκι (συγκεκριμένα το Cbr 650R), αλλά θα υπάρχει μεγάλη αναμονή καθώς σε όλη την Ελλάδα υπάρχει μόνο ένα ΚΤΕΟ που έχει δυναμομετρο και βρίσκεται στο Ελληνικό. Στην αρχή ψηνομουν να κάνω αυτό αλλά μετά έμαθα ότι η αναμονή είναι περίπου 2 χρόνια( μέχρι τότε θα έχω βγάλει το απεριόριστο). 

Κάτι που μου κίνησε περαιτέρω την περιέργεια είναι ένα site που βρήκα εδώ στην Ελλάδα, το οποίο πουλάει περιοριστες ισχύος. Άρα για να υπάρχει κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι γίνεται. Εδώ είναι το URL: https://gmotoshop.gr/mikhanikos-perioristis-iskhyos-cb-600-hornet-600-cbr-600f-pc41,171722.html

Ε προφανώς είναι και τα 5 και τα 2 και το 1 kw το πρόβλημά τους. Οι συμφωνίες (και οι νόμοι μια συμφωνία είναι) έτσι λειτουργούν, με ακρίβεια. Στο ράφι του σούπερμαρκετ συμφωνείς με τον επιχειρηματία μια τιμή για το προϊόν, θα γυρίσει να σου πει "δε νομίζω τώρα να έχεις θέμα που στο χρέωσα 5€ παραπάνω"; Με τον εργοδότη σου ή τον πελάτη σου έχετε συμφωνήσει μια αμοιβή, θα γυρίσει να σου πει "δε νομίζω να είναι θέμα τα 50€ λιγότερα"; Γενικότερα μην πορεύεσαι με αυτή τη λογική. Το έως και 70 σημαίνει μκρότερο ή ίσο του 70 και 0 παραπάνω (ένα από τα ωραία της γλώσσας μας είναι η μεγάλη νοηματική σαφήνεια των λέξεων).

Το προϊόν τώρα που έβαλες δεν ξέρω πώς δουλεύει αλλά και πάλι δεν πέφτεις στην περίπτωση της αναμονής για το ΚΤΕΟ; Δηλαδή εσύ το παίρνεις και το βάζεις και περιορίζεις την ισχύ, δεν πρέπει αυτό κάπως να πιστοποιηθεί, από κάποιον εγκεκριμένο φορέα; 

Πιθανώς λοιπόν να γίνεται όπως σου είπαν κι από την αντιπροσωπεία αλλά λόγω επειδή "Ψωροκώσταινα", ούτε άκρη θα βρεις, ούτε γρήγορα θα μπορεί να γίνει, ούτε θα υπάρχει κανένας που θα θέλει να κάνει τη δουλειά του (χωρίς να έχει επιπλέον κέρδος από το να την κάνει - π.χ. ένας υπάλληλος σε γραφείο του Μεταφορών, τον ίδιο μισθό θα πάρει είτε ασχοληθεί με την περίπτωσή σου, είτε λύνει σταυρόλεξα, ούτε περισσότερα, ούτε λιγότερα)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 ώρες, το μέλος Kiki.M έγραψε:

Οπότε μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, καλά θα πάει αυτό.

Ή πολύ απλά "μπρος Δίπλωμα απεριόριστο και πίσω κάποια A2 μοτοσυκλέτα από τις πάρα πολλές που υπάρχουν πλέον στην αγορά". Δεν ξέρω σε τί μπάτζετ κινείσαι, αλλά πχ τα δικύλιδρα 500άρια της Honda τα έχει ευχαριστηθεί πάρα πολύ ο κόσμος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό είναι το κακό, ότι είναι δικυλινδρα. Και εκτός αυτού θα πρέπει να δώσω 5.000€ για να πάρω ένα 500αρι που σε ένα χρόνο θα πρέπει να το πουλήσω, ενώ άμα πάρω 600αρι θα δώσω 4.500€ και θα το κρατήσω και κάποια χρόνια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι, το γνωρίζω, απλά θα πρέπει να το πάρω καινούργιο, γτ αν το πάρω μεταχειρισμένο η διαδικασία θα είναι αυτή που έγραψα πιο πάνω 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην υποτιμάς τόσο τις Α2 μοτοσυκλέτες. Το μόνο που αντικειμενικά δεν μπρούν να κάνουν είναι να βάλουν φωτιά στην άσφαλτο, οκ, χαίρω πολύ. Πολύς κόσμος όμως έψαχνε μια προσωρινή ή ενδιάμεση λύση και βρήκε πολλά περισσότερα. Είναι πολλοί αυτοί που -ειδικά για το 500Χ της Honda- τις έχουν κρατήσει και κατευχαριστηθεί. Και στην τελική, το πουλάς και χωρίς σημαντική χασούρα down the line αν τόσο δεν σου κάνει. CB500R και Ninja 300/400 νομίζω είναι ωραιότατες επιλογές.

Τροποποιήθηκε από τον A-nik-i

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με χάλαγε να είχα ένα CFmoto 450SR-S που οδηγιέται με Α2, πω πωωωω πόσο θα με χάάάάάλαγεεεεεεεε

450SR_S_Tundra_Grey_Right.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω λεω να μη βιάζεστε να μεγαλώσετε, απολαύστε την κάθε ηλικία με ότι σας προσφέρει, μία χαρά είναι και οι μοτοσικλέτες για Α2, δεν είναι ψοφίμια, μαζέψτε εμπειρία που θα σας φανεί χρήσιμη για το μέλλον.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα