o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2014 (τροποποιήθηκε) "Μωρό μου με πιέζεις, δε μπορώ άλλο, θα σκάσω...άσε με λίγο να αναπνεύσω...έχω πολλά μαζεμένα μέσα μου" Μήπως την παραπάνω ατάκα, εκτός από την κοπέλα σας, έχει αρχίσει να σας τη λέει και το μπροστινό σας φρένο; Αισθάνεστε (Sakis) ότι σε παρατεταμένη χρήση του φρένου, η μανέτα "μαλακώνει" και το φρένο αργεί να ανταποκριθεί; Μπορείτε να φτάσετε τη μανέτα του φρένου στο γκρίπ εύκολα; Νιώθετε ότι η δύναμή σας κάπου χάνεται, στην πορεία; Θέλετε πιο διαρκή και ισχυρά φρένα; η λύση λέγεται "σωληνάκι υψηλής πίεσης", και σήμερα μπήκε ένα τέτοιο στη νίντζα. :shoot: (προετοιμαστείτε ρεμάλια) Σας παρουσιάζω άλλο ένα diy από τα ημερολόγια της πράσινης χλαπάτσας. Προτού προχωρήσω, να σημειώσω τα εξής: Οι παρακάτω εργασίες αφορούν το σύστημα των φρένων. Καθώς δε χρειάζεται να αναλύσουμε τη σημασία των φρένων, όταν επιχειρούμε να εργαστούμε με αυτά πρέπει να ξέρουμε τι κάνουμε, και να ξέρουμε ότι οτιδήποτε συμβεί είναι υπ'ευθύνη μας. Αν δούμε ότι δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε, καλύτερα να κλείσουμε την εργασία και να απευθυνθούμε σε μηχανικό. Δεν οδηγούμε την μοτό αν δε βεβαιωθούμε ότι τα φρένα μας λειτουργούν όπως πρέπει και έχουμε κάνει σωστή έξαέρωση στο κύκλωμα. Τώρα που σας προειδοποίησα, ας προχωρήσουμε στην εργασία. Για να την πραγματοποιήσουμε, χρειαζόμαστε: το νέο σωληνάκι μας, τα κατάλληλα κλειδιά για τις τάπες εξαέρωσης και για τις βίδες του σωλήνα στη δαγκάνα και την τρόμπα, αρκετό χαρτί κουζίνας ή πανιά, ένα δοχείο για τα υγρά, καθώς και τα νέα υγρά που οπωσδήποτε θα χρειαστούμε. Στη δική μου μοτό, χρειάστηκα κλειδιά 8, 10, 11, 12. Επίσης ένα σταυροκατσάβιδο και ένα πλακέ κατσαβίδι χρησιμεύουν πάντα. ΤΟ ΛΕΠΟΝ. Αρχικά στήνουμε την μηχανή στο χώρο εργασίας μας. Ξεκινάμε αδειάζοντας (όσο μπορούμε) το σύστημα. Ανοίγουμε λοιπόν την τάπα εξαέρωσης, αφού της βάλουμε ένα σωληνάκι πάνω της, και το δοχείο των υγρών στην τρόμπα. Τρομπάροντας όπως όταν αλλάζουμε υγρά (πατάμε μανέτα-ανοίγουμε βαλβίδα-κλείνουμε και αφήνουμε μανέτα), αδειάζουμε όσο γίνεται το κύκλωμα (θα πάρει αέρα από πάνω, δε μας ενδιαφέρει καθώς θα βγάλουμε όλη τη σωλήνα). Φροντίζουμε να έχουμε πρόχειρα τα πανιά μας και το δοχείο, για να μαζέψουμε το υγρό. Αν έχουμε μια σύριγγα, μπορεί να μας βοηθήσει στην αναρρόφηση του υγρού από το κύκλωμα. Αφού κάνουμε την πρώτη φάση του αδειάσματος, βάζουμε ένα πανί η μια χαρτοπετσέτα στο δοχείο των υγρών για να μην πέσει κάτι μέσα, και προχωράμε στην αφαίρεση του σωλήνα. Στην νίντζα, πρέπει να ανοίξεις τις δύο τρυπητές βίδες στην αντλία και στη δαγκάνα, καθώς και μια τρίτη που είναι προσαρμοσμένη σε ένα λαμάκι και κρατάει τη σωλήνα περίπου στη μέση της, σταθερή σε ένα σημείο. Κατόπιν, αφαιρούμε τις βίδες και το λαμάκι και βγάζουμε τον παλιό σωλήνα απο τη μοτοσυκλέτα. Προτού τον βάψουμε μαυροπράσινο και τον πετάξουμε στο θερμαικό τον παροπλίσουμε, μια φωτό εδώ με τον καινούργιο. Και περνάμε στην τοποθέτηση του κινούργιου σωλήνα! Το κουρμπαριστό άκρο πάει στη δαγκάνα, και το ίσιο στην αντλία-εν γένει, κάθε σωληνάκι είναι συγκεκριμένο για κάθε μοτό και τοποθετείται με τον ίδιο τρόπο που ήταν το προηγούμενο εκεί. Αρχικά λοιπόν τοποθετούμε το σωληνάκι και βάζουμε τις βίδες προσωρινά πάνω, χωρίς να σφίξουμε, για να δούμε σε ποια θέση το σωληνάκι εργάζεται ελεύθερα χωρίς να τραβιέται η να σκαλώνει με τις κινήσεις του τιμονιού. Με κάθε τρυπητή βίδα που βάζουμε, πρέπει να προσθέσουμε και δύο στεγανοποιητικές ροδέλες, σύνολο 4 για όλη τη δουλειά. Σε κάθε ακρο του σωλήνα, η μία ροδέλα πάει ανάμεσα στη βίδα και το ρακόρ, και η άλλη ανάμεσα στο ρακόρ και την τρόμπα-δαγκάνα. Προσοχή στον προσανατολισμό τους: οι δύο τους όψεις είναι η μία φλάτ, και η άλλη ελαφρά κοίλη. Οι δύο κοίλες πλευρές πρέπει να κοιτάνε το ρακόρ. Επίσης ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΡΟΔΕΛΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΟΤΙ ΘΑ ΣΦΡΑΓΙΣΟΥΝ. Βλέπετε την διακεκκομένη γραμμή στη μέση της σωλήνας; Αυτή είναι η twistline. Οταν θα σφίξουμε το σωλήνα, αυτή η γραμμή θα μας βοηθήσει να μην τον στρέψουμε υπερβολικά-και ο σωλήνας πράγματι, πρέπει να συστραφεί από καθόλου έως ελάχιστα. Στρίβουμε το τιμόνι τέρμα δεξιά (εκεί είναι που ο σωλήνας παίρνει όλες τις περίεργες θέσεις που μπορεί να τον ταλαιπωρήσουν), και αφού παίξουμε με τις θέσεις των ρακόρ, σφίγγουμε οριστικά τόσο τις τρυπητές βίδες, όσο και τα παξιμάδια πάνω στον ίδιο το σωλήνα, που θα συγκρατήσουν το σωλήνα στην ευθεία που τον έχουμε φέρει. Για τα παξιμάδια του σωλήνα καλό είναι να έχουμε κόντρα μια πένσα, για να γραπώσουμε το μεταλλικό άκρο του σωλήνα, όσο θα σφίγγουμε το παξιμάδι, γιατι αν δε το κάνουμε ο σωλήνας θα συστραφεί μόλις σφιχτεί και δεν θα κάνουμε τίποτα! Στη δική μου περίπτωση, η βαλβίδα εξαέρωσης εμπόδιζε την πένσα, οπότε, την αφαίρεσα. Το κύκλωμα είναι άδειο και δε μας νοιάζει, αρκεί να μην ξεχάσουμε να την ξαναβάλουμε! Μόλις, τέλος, σφίξουμε τις άκρες του σωλήνα, καλό είναι να βάλουμε πίσω και το λαμάκι που αφαιρέσαμε πρίν, έτσι ώστε ο σωλήνας να κρατιέται κάπου τη μέση του και να μην παλατζάρει πολύ εδώ και εκεί όσο κινούμαστε. Αφού λοιπόν έχουμε σφίξει το σωληνάκι μας στη θέση του και έχουμε βάλει πίσω την βαλβίδα εξαέρωσης, ήρθε η ώρα να ξαναγεμίσουμε το κύκλωμα. Τοποθετούμε πάλι λοιπόν ένα σωληνάκι στην βαλβίδα εξαέρωσης, και γεμίζουμε αρχικά το δοχείο της αντλίας με υγρό. Με τη βαλβίδα ανοιχτή, τρομπάρουμε σιγά σιγά, μέχρι που θα αναβλύσει υγρό από τη βαλβίδα εξαέρωσης. Σε εκείνο το σημείο, το υγρό έχει διατρέξει όλο το κύκλωμα και μένει να κάνουμε μια καλή εξαέρωση (που θαρρώ όλοι ξέρουμε πως γίνεται, οπότε το παραβλέπω) Done! Απολαύστε διάρκεια και ένταση με τα νέα durex σωληνάκια σας, και μη διστάσετε να κάνετε αυτή τη βελτίωση σε οποιαδήποτε μοτο. Ενω περίμενα ανάμικτα αποτελέσματα, τελικά το αποτέλεσμα με ενθουσίασε. Σας το παρουσιάζω εδώ λοιπόν, yours faithfully. Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 13 , 2014 από τον innova 04 Ετικέτες 18 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
George_® 3.317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2014 ωραιος κ αναλυτικος!! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2014 Ωραίος για άλλη μια φορά ο χλαπάτσας ! Για βαλε και φωτό με το νεο σωληνακι, στο σημείο με το λαμάκι διοτι πλέον λείπει το λάστιχο. Έβαλες κάνα κομματι σαμπρέλα να σφίξει ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2014 Ωραίος για άλλη μια φορά ο χλαπάτσας ! Για βαλε και φωτό με το νεο σωληνακι, στο σημείο με το λαμάκι διοτι πλέον λείπει το λάστιχο. Έβαλες κάνα κομματι σαμπρέλα να σφίξει ? Όχι, αν και δεν παλατζάρει πολύ. Δεν το σκέφτηκα να σου πω την αλήθεια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2014 Όχι, αν και δεν παλατζάρει πολύ. Δεν το σκέφτηκα να σου πω την αλήθεια. Δεν πρέπει ομως να κινείται εκεί. Χρειάζεται να ασφαλίσει, όπως ηταν παλιά. Η βύθιση του μπροστινού, προκαλεί κίνηση απο το λαμάκι ΚΑΙ κατω. Τωρα, παίρνει όλο το σωληνακι κίνηση + αν μπλεχτεί κάπου.....? 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2014 Κάτι θα σκεφτώ. Μπορεί να το αγκαλιάσω με τη λάμα πάλι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Denzo 4.013 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2014 Πο πο τι μπιχλα ειναι αυτη ρε? ωραιος. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2014 Συμπλήρωση: Θανάση δε μπλέκεται το σωληνάκι απο όσο είδα, δεν μπαίνει κάτι στο δρόμο του. Αλλά θα το ξαναεξετάσω, διότι τώρα το έκανα εικόνα :pray: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2014 Κάτι θα σκεφτώ. Μπορεί να το αγκαλιάσω με τη λάμα πάλι. Θελει και λάστιχο μεσα. Ψαξε για κανα τέτοιο, σε υδραυλικά. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
protlouk 40 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2014 Εγώ όταν το πήρα, είχε από τον προηγούμενο σωληνάκια υψηλής. Δεν ξέρω πως είναι το μαμα φρενάρισμα αλλά σε καλή ασφαλτο ειναι TOP βελτίωση. Σε άσφαλτο γυαλί και τσαρούχωμα ο πίσω τροχός χορεύει αριστερά και δεξιά.... ελεγχώμενα όμως. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2014 Νομιζω απαραιτητη βελτιωση για ολα τα μηχανακια. Η σουζουκι στο μπουσα ελεγε αντικατασταση στα μαρκουτσα καθε 4 χρονια. Φανταζομαι λιγο-πολυ θα ισχυει το ιδιο για ολες τις μοτες, οποτε, οταν ερθει η ωρα, βουρ στο ψητο! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tzoutz 3.515 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2014 Ωραίος, με γεια το μπροστινό! Βάλε το λαμάκι όπως λέει ο Ινόβας! Α, και πλύνε και κάνα χέρι... :lol: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.368 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2014 (τροποποιήθηκε) Στερέωσε το σημείο που σου έγραψε και ο Ινόβα. Τώρα δεν το βλέπεις να μπλέκεται κάπου, αλλά ενδέχεται στα φρένα όπως συμπιέζεται, να διπλώνει συνολικά το σωληνάκι προς τα πίσω και να τρίβεται στο ψυγείο ή σε άλλο σημείο που δεν θα είναι για καλό. Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 13 , 2014 από τον FlyingInADream Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2014 Εγώ όταν το πήρα, είχε από τον προηγούμενο σωληνάκια υψηλής. Δεν ξέρω πως είναι το μαμα φρενάρισμα αλλά σε καλή ασφαλτο ειναι TOP βελτίωση. Σε άσφαλτο γυαλί και τσαρούχωμα ο πίσω τροχός χορεύει αριστερά και δεξιά.... ελεγχώμενα όμως. Για αυτό δεν έβαλα πισω ακόμα...και δεν ξέρω αν θα βαλω. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2014 Στερέωσε το σημείο που σου έγραψε και ο Ινόβα. Τώρα δεν το βλέπεις να μπλέκεται κάπου, αλλά ενδέχεται στα φρένα όπως συμπιέζεται, να διπλώνει συνολικά το σωληνάκι προς τα πίσω και να τρίβεται στο ψυγείο ή σε άλλο σημείο που δεν θα είναι για καλό. Λές; δοκίμασα να το στηρίξω αλλά στο φρένο τσάκιζε πολυ και τρόμαξα. Ξέρεις, μικρά κομματια του σωλήνα τσάκιζαν περισσότερο. Βασικά ίσως το λάθος μου ήταν που ρύθμισα τη θέση του σωλήνα απο το ρακόρ, το οποίο το κανα για να μαζέψω τα μπόσικα εξαρχής...θεωρώ ότι επειδή έχει την πλαστική επίστρωση προστατεύεται κάπως από την τριβή. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2014 Λές; δοκίμασα να το στηρίξω αλλά στο φρένο τσάκιζε πολυ και τρόμαξα. Ξέρεις, μικρά κομματια του σωλήνα τσάκιζαν περισσότερο. Βασικά ίσως το λάθος μου ήταν που ρύθμισα τη θέση του σωλήνα απο το ρακόρ, το οποίο το κανα για να μαζέψω τα μπόσικα εξαρχής...θεωρώ ότι επειδή έχει την πλαστική επίστρωση προστατεύεται κάπως από την τριβή. Αυτό, ειναι η λύση για την στηριξη. Βρες την διάσταση σου.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2014 ωραίος Θανάση! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Denzo 4.013 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2014 (τροποποιήθηκε) φιλαράκι τελικά είδες βελτίωση γιατι απο οσο ξέρω τα σωληνάκια υψηλής είναι παπατζιλίκι Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 25 , 2014 από τον Denzo Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourv 2.186 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2014 φιλαράκι τελικά είδες βελτίωση γιατι απο οσο ξέρω τα σωληνάκια υψηλής είναι παπατζιλίκι Ανάλογα τη χρήση. Για χρήση εκτός πίστας πιστεύω ότι είναι άχρηστα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2014 μόνο άχρηστα δεν ειναι. Είδα ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ βελτίωση, τόσο σε απόκριση, όσο και διαρκεια και δύναμη. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Denzo 4.013 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2014 μόνο άχρηστα δεν ειναι. Είδα ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ βελτίωση, τόσο σε απόκριση, όσο και διαρκεια και δύναμη. Εισαι σίγουρος? ενας γνωστός μου έβαλ και μου είπε οτι είναι το ίδιο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
st3li0s 1.750 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2014 Μια και έχουμε την ίδια δαγκάνα(παρεμπιπτόντως πολύ καλή δαγκανούλα), είχα βάλει και εγώ σωληνάκια υψηλής της Hell μαζί με Premier τακάκια! Η αλλαγή στο φρενάρισμα ήταν παραπάνω από αισθητή! Εγώ εκείνη την μέρα είχα βγάλει και τα πιστονάκια από μέσα από την δαγκάνα και τα είχα περιποιηθεί-καθαρίσει από την μάκα που τα πιάνει γύρω γύρω από την σκόνη των τακακίων! Ωραίος οδηγός! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Acnologia 399 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25 , 2014 Μπράβο για τον οδηγό σου αγορίνα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες