Jump to content
geokaf

βελτιωση και aftermarket αξεσουαρ σε honda cbf 125

Recommended Posts

καλησπερα παιδια...εχω εδω και μια βδομαδα ενα καινουριο cbf 125 και ειναι σε περιοδο στρωσματος...περιορισμενος απο το διπλωμα δεν μπορω να ανεβω κιβικα....και απο τωρα σκεφτομαι για αλλαγη εξατμησης φιλτρου και για ομορφια και για λιγο παραπανω επιταχυνση η τελικη καθως πουλησα το xlr 250 για να παρω το cbf (για να ειμαι και λιγο νομημος και ηταν και αρκετα παλιο)αλλα μου φενεται λιγο ψωφιο το cbf...επισεις ψαχνω και διαφορα αξεσουαρ αν εχει καποιος το μηχανακι και εχει αλλαξει κατι η σκεφτεται..καλος να τα δουμε να περνω και ιδεες...ξερω πως ειναι 125 και δεν περιμενω τιποτα τρελο...απλα οσο μπορω να το κανω να πηγαινει λιγο καλυτερα..και καθως υπαρχει και το μικροβιο της βελτιωσης ολο και κατι θα πειραξω...περιμενω ιδεες και συμβουλες..το μονο που εχω βαλει μεχρι στιγμης ειναι ενα tankpad για να μην γρατζουβισω το τεποζιτο...ακουω γνωμες ιδεες και συμβουλες...

οριστε και μια φωτο με το tankpad...καλο??http://i1292.photobu...zps8qladouq.jpg

http://i1292.photobucket.com/albums/b580/geokaf94/Mobile%20Uploads/IMG_20140219_141123_zps8qladouq.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

η εξατμιση ειναι το πρωτο π σκεφτομαι..κατι προς ακραποβιτς π εχω δει κατι βιντεακια..και μετα φιλτρο..αλλα δεν ξερω με τι φιλτρο θα δω διαφορα..μεχρι εκει εχω σκεφτει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ειναι ιντζεξιον..αν αυτο βοηθαει..ειμαι λιγο ασχετος απο οτι καταλαβαινεται...τωρα ξεκιναω να ψαχνομαι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το CBF125 είναι μια μικρή, φτηνή, οικονομική σε καύσιμο, απλή μοτοσυκλέτα.

Δεν είναι για βελτιώσεις. Κράτα το όπως είναι, και όταν έρθει ο καιρός, πάρε κάτι πιο δυνατό, πιο μεγάλο, πιο γκαζιάρικο κ.ο.κ.

Δεν παίρνει βελτιώσεις. Είναι η κατασκευή του τέτοια. ΟΤΙ του κάνεις, το πιο πιθανό, θα χάσεις, ΚΑΙ δύναμη ΚΑΙ οικονομία, και σίγουρα θα χάσεις λεφτά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στη θέση σου πάντως θα προσπαθούσα να μην το δώσω αυτό,ώστε να το φτιάξω καλά κάποτε.

IMG_20120921_133736_zpsd953c8b9.jpg

Τώρα για βελτίωση στο cbf...Συμφωνώ με τον από πάνω.

Κάποιες έχουν βγει απλά για οικονομία.

Τροποποιήθηκε από τον CrazyTsach

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω γιατι θυμαμαι καρμπυρατερ.. :help:

Νομιζω οτι μετα το 2009 η χοντα το εβγαλε ψεκαστο(οπως και η Γιαμαχα το ybr)συμπαραγωγη με καποια ινδικη εταιρεια,αν δεν κανω λαθος...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εικαστικά μπορώ να σου προτείνω να αλλάξεις τα φλας, γιατί τα μαμίσια που έχει είναι τεράστια. Τα άλλαξα την προηγούμενη εβδομάδα και δείχνει αρκετά πιο ωραίο. Τώρα μηχανικά δεν το έψαξα, αλλά δεν με ενδιαφέρει κιόλας γιατί όπως σωστά λένε από πάνω απλά ξέρεις τι να περιμένεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aστο οπως ειναι.. Το μηχανακι ειναι πολυ ομορφο.

Στρωστο, δες τι θες και παιξε με γραναζωματα. Μην του βαλεις χερι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

+1 στο να το αφήσεις όπως είναι.

Προσωπικά μόνο μικροεπεμβάσεις αισθητικές(φλασάκια, καθρέφτες πχ) θα έκανα άντε και κάνα γρανάζι.

Αφού ο περιορισμός σου είναι το δίπλωμα προβλέπεται στο όχι πολύ μακρινό μέλλον να ψαχτείς για άλλο.

Μην ρίξεις πάνω του λεφτά που και τίποτα δεν θα σου δώσουν ουσιαστικά και όταν το πουλήσεις δεν θα τα πάρεις.

Τροποποιήθηκε από τον Wolf1138

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν έχω άλλα λάικς.

+125

Στρωστο, δες τι θες και παιξε με γραναζωματα. Μην του βαλεις χερι!

Μαμίσιο είναι 16/42

Αν του βάλει ένα δόντι λιγότερο μπροστά (~6€),θα του κόψει 10 χιλιόμετρα τελικής,αλλά θα έχει αισθητή δύναμη στις χαμηλές.Θα πηγαίνει μεχρι ~110 τις περισσότερες φορές.Δοκιμασμένο.

---------

Θεματοθέτη,ποιό cbf πήρες ; Αν έχει τα ινδικά νάιλον λάστιχα,άλλαξε τα πρωτού φας καμία σούπα.Δεν είναι καθόλου καλά.

Μπορείς να βάλεις είτε τα Continental στις σωστές διαστάσεις,είτε κάποιο λάστιχο απο το cbr125.

Επίσης,θεωρώ ότι είναι λίγο έως πολύ χαζό να δίνεις λεφτά για πανάκριβες εξατμίσεις,φίλτρα,εγκεφάλους κτλ σε τέτοιο μηχανάκι.

Αν θες να αλλάξει ο ήχος του,διάλεξε μια σχετικά οικονομική εξάτμιση και τέλος.

Άσε που δεν νομίζω ότι έχει βγάλει εξάτμιση η Akrapovic για το cbf125...Μούφα θα ήταν αυτή που είδες.

Οι Leovince και Arrow είναι καλές,αλλά ακριβές!

Συμβουλή,άλλαξε τα λάστιχα (αν έχει τα νάιλον),βάλε μικρότερα φλασάκια πίσω (κάνε κλικ εδώ και εδώ.Αν θες,σου λέω με π.μ. απο που τα πήρα) και τέλος,βάλε ένα φίλτρο βενζίνης,γιατί δεν του βάζουν απο το εργοστάσιο (κλικ εδώ).

Τα υπόλοιπα λεφτά κράτησε τα για μελλοντικά σέρβις,βενζίνες και εξοπλισμό για 'σένα (γάντια κτλ).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι οταν λεω αλλαγες..εννοω εκτως απο τα λαστιχα που θα αλλαχτουν αμεσα γιατι ειναι οντως χαλια...τωρα για γραναζια και τετοια..πανε λιγο αργοτερα..γιατι ακομα το στρωνω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χαχαχχ αμα εχεις λεφτα και υπομονη..και την τελευταια βοδα θες να την αλλαξεις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μαμίσιο είναι 16/42

Αν του βάλει ένα δόντι λιγότερο μπροστά (~6€),θα του κόψει 10 χιλιόμετρα τελικής

Έτσι για το ορθόν του λόγου που λέμε...

Αν είναι Χ η τελική με το 16 γρανάζι, και του βάλει 15ρι, τότε η τελική στις ίδιες στροφές, θα γίνει Χ*15/16 (απλή αναλογία είναι).

Άρα θα έχει χάσει Χ-Χ*15/16=Χ/16 ταχύτητα.

Αν δεχτούμε ότι αυτό το Χ/16 είναι 10 χιλιόμετρα ανά ώρα όπως το λες, άρα Χ/16=10 => Χ=160.

Πάει με 160 τελική το CBF125;;;;;;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στην πράξη έχω δει τον κόφτη στα 132 χιλιόμετρα/ώρα με το 16άρι (μαμά γρανάζωμα,με 42τ πίσω).

Με το 15άρι δεν έχω κοφτιάσει την 5η για να ξέρω την τελική του,αλλά λογικά μέχρι τα 122 θα πηγαίνει.

Το παράξενο είναι ότι απ'όλες τις ταχύτητες κόβει 10 χιλιόμετρα (σε σχέση με το μαμά γρανάζωμα),εκτός της πρώτης ταχύτητας.

Δηλαδή:

___16t___15t

1η...40......35

2α...70......60

3η...90......80

4η...115....105

5η...132.....x

Έχω καιρό να το κάνω,οπότε δεν είναι απολύτως σίγουρα τα νούμερα.Πάντως,έτσι τα θυμάμαι...

Θα καταγράψω ξανά τα νούμερα όποτε τύχει και θα κάνω σίγουρη αναφορά (αν το θέλετε).

Τροποποιήθηκε από τον Μανώλης93

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με το 15αρι γραναζι ειναι οπως τα λεει ο μανωλης93 , και η τελικη (με 5η) 120 και κατι λιγα , αναλογα με βαρος ,υψος αναβατη , καρικες συνθηκες και κτλ . Μονο που στο βιντεο εχει αροου και ζωηρευει το ¨αχαρο και μονοτονο" cbf

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Mια εξατμιση να αλλαξεις λεω εγω και ολα τα αλλα αστα οπως ειναι.. Γιατι αμα αρχισεις αλλαγες θα εχεις ρηξει στο τελος ενα κάρο λεφτα και μετα θα λες χιλια εξτρα και θα το δωσεις ποιο λιγο απο ενα μαμα :banned: Και να και τα αντιβαρα και να οι μανετες ειναι αχαρες, τα αλυσιδογραναζα δεν ειναι της προκοπης.. Τα χουμε περασει και εμεις :crazy: Πεταμενα λεφτα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για εξατμιση τι προτεινετε???εχω δει και ακραποβιτς και yoshimura...και αν υπαρχει καποιο site να δω τιμες και τετοια...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα