pipingtom83 191 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2014 Τι σημασια εχει αυτο που λες στην κουβεντα μας Ασφαλως απο τον αυτοκινητοδρομο θα πας γρηγοροτερα. Ε ...και ? Η ουσια ειναι οτι εχεις εναλλακτικη, και μπορει να φτασεις στον προορισμο σου γρηγορα, με ασφαλεια και με 0 κοστος διοδιων. ΥΓ Ουτε ποσοστα να έπαιρνες απο τα διοδια .................τετοιος ερωτας πια ? εχει, διότι οπως κι εκει ετσι κι εδω υπάρχουν εναλαλκτικες διαδρομες για καθε χιλιομετρο ακριβης Ε.Ο. λογω διοδιων. Οπως κι εκει ετσι κι εδω για να πας αποτ ο ενα μερος στο αλλο κανεις λιγοτερο χρόνο απο την ακριβη Ε.Ο. της ιΙσπανιας αι περισσότερο χρονο απο την τσαμπα Ισπανικη εναλαλκτικη......οπως κι εδω δλδ. Για να πας π.χ Θεσσαλονικη απο αθηνα θελεις 4-5 ωρες απο την αΕ.Ο. με κοστος 32,5ε διοδια και 7ωρες και τσαμπα απο την εναλλακτικη, και τις δο τις εχω ποσταρει με χαρτες. Το ιδιο ακριβως και στην Ιταλια (δες τους χαρτες και παλι) αλλα και στην Ισπανια (να μην βαζω χαρτες.......νομιζω οτι καταλαβαινομαστε) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ravendark 6.393 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2014 Καταλαβαινόμαστε ότι λες μπαρούφες. Ευχαριστούμε 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.368 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2014 (τροποποιήθηκε) Για να πας π.χ Θεσσαλονικη απο αθηνα θελεις 4-5 ωρες απο την αΕ.Ο. με κοστος 32,5ε διοδια και 7ωρες και τσαμπα απο την εναλλακτικη, και τις δο τις εχω ποσταρει με χαρτες. Sorry αλλά είναι τόσες πολλές σελίδες πια, που δύσκολα το βρήσκει κανείς. Αν είναι εύκολο βάλε ένα λινκ ή άνοιξε ένα νέο τελείως ανεξάρτητο θεματάκι. Προτάσεις για την κεντρική Ελλάδα, έχω κι εγώ και μάλιστα τις έχω ποστάρει στο παρελθόν, ακόμα και πως μπορείς να χρησιμοποιείς ΝΟΜΙΜΑ κάποια τμήματα της Εθνικής Οδού , χωρίς να πληρώσεις διόδιο. Με ενδιαφέρει η εναλλακτική που έχει κάποιος για να βγεί από Αθήνα (ας πούμε για παράδειγμα, κάποιος που ξεκινάει από το ΚΤΕΛ στον Κηφισό) και να πάει μέχρι Χαλκίδα. Επίσης με ενδιαφέρει η εναλλακτική που έχει κάποιος, αφού περάσει την Κατερίνη, θέλει να φτάσει Σαλόνικα. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως: Η εναλλακτική πρέπει όντως να είναι δρόμος που να συναγωνίζεται την Εθνική οδό, σε κόστος, χρόνο ή έστω να ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ σε ένα εύλογο εύρος τις παραμέτρους αυτές. Μην μου πεις, πάρε το πλοίο από Πειραιά και κάνε απόβαση Ερέτρια ας πούμε, ούτε πήγαινε από το τάδε κατσικοδρόμο που οριακά θεωρείται ασφαλτόδρομος και θα βγάλεις μωτ 50 χμ/ω. Δώσε μας δρόμο εναλλακτικό, που έχει κάποιος για να είναι από τον Κηφισό σε 1.5 ώρα στην Χαλκίδα, και δεν θα πληρώσει διόδιο, και δεν θα του βγει η Παναγία, ούτε θα πληρώσει 2 φορές το διόδιο σε παραπανίσια κατανάλωση καυσίμων λόγω παραπανίσιων χιλιομέτρων και δύσκολης διαδρομής. Τροποποιήθηκε Μάρτιος 4 , 2014 από τον FlyingInADream Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pipingtom83 191 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2014 (τροποποιήθηκε) Καταρχην να ενημερωσω οτι ζω αρκετα χρονια σε (διαφορες) χωρες της Ευρωπης και αυτη την πατεντα με τα διοδια και τους "δρομους" υπο κατασκευη την εχω δει μονο στην Ελλαδα. Η μονη χωρα που συγκρινεται με εμας σε τιμες, αλλα οχι σε ποιοτητα, ειναι η Ιταλια. Εκει βεβαια οταν πληρωνεις μπαινει σε πραγματικους αυτοκινητοδρομους και οχι επιπεδου Πατρων - Κορινθου. Στο θεμα μας τωρα. Η διαδρομη η οποια κανω καθε δευτερο μηνα κατα μεσο ορο ειναι αυτη 670km συμφωνα με google maps (για κεντρο Μαδιτης εγω συνεχιζω λιγο βορειοτερα). Διοδια = 0€ και χρονος 6 ωρες και 29 λεπτα. Η εναλλακτικη "γρηγοροτερη" διαδρομη με διοδια ειναι αυτη 666km και 23 λεπτα μονο γρηγοροτερη, οποτε η προταση σου παραπανω καταλαβαινεις οτι δεν εχει βαση. Επισης να ενημερωσω οτι τα διοδια ειναι μονο σε ενα πολυ μικρο κομματι της διαδρομης (εως Μαλαγα) κυριως επειδη υπαρχουν πολυ τουριστες με αρκετα € και σχεδον κανενα ντοπιος δεν χρησιμοποει τον AP7. Μαλιστα εχει γινει ηδη προταση απο τους δημαρχους των περιοχων να περιελθει παλι ο δρομος στο αντιστοιχο ταμειο οδοποιιας της Ισπανιας κ να καταργηθουν τα διοδια σε 2 χρονια. Επισης υπαρχει ενα μικρο κομματι μπαινοντας για Μαδριτη που σου γλιτωνει κανενα 10λεπτο. Σε κανενα σημειο της "δωρεαν" διαδρομης δεν μπαινεις σε επαρχιακο δικτυο και στην "χειροτερη" να εχεις αυτοκινητοδρομο με δυο λωριδες ανα κατευθυνση και στηθαιο στην μεση. Απλα μερικες φωτο απο τον "δωρεαν" δρομο A7 που παιρνεις αντι του AP7. Αυτος ειναι το "χειροτερο" κομματι της διαδρομης. Και μια φωτο του πως οι Ισπανοι σου δινουν εναλλακτικο αυτοκινητοδρομο στα ελαχιστα σημεια που εχουν διοδια, και οχι οπως εμεις στην Μαλακασα που αντι να βαζουμε σηματα για τον δωρεαν δρομο τα ξηλωνουμε. Σου ανεφερα την Ισπανια εκουσια και δεν εκανα λογο για Αγγλια η Γερμανια γιατι θεωρω οτι οι Ισπανοι ειναι πολυ πιο κοντα σε εμας στα περισσοτερα θεματα. Η μονη τους διαφορα ειναι οτι τα πραγματα εδω λειτουργουν και μερικες φορες σκεφτομαι γιατι να μπορουν οι Ισπανοι και να μην μπορουμε εμεις. Α και επι την ευκαιρια... Σημα: 33 € Ασφαλεια (για το 650GS με Ελληνικο διπλωμα): 150 € το χρονο Βενζινη: Οπως προανεφερα 1,40 € μεση τιμη (με διαφορες μερικων cents και οχι δεκαδων στα βενζιναδικα στις εθνικες οδους) Καφες: Ναι σε καφετερια που καθεσαι με τις ωρες και μιλας για πολιτικη 0,90€ Ο,τι θες ειμαι στη διαθεση σου. Ωραίος και σωστός..............δεν αντιλέγει κανεις ως προς την συγκεκριμενη διαδρομη και την χωρα που επέλεξες αλλα, λές την μισή αληθεια, διότι, αφου ταξιδευεις στην Ισπανια θα επρεπε να ξερεις οτι η χωρα αυτη έχει 11 ιδιωτικούς αυτοκινητόδρομους τους εξης με τα εξής κόστη: Highway Distance Toll for cars A2 Zaragoza - Tarragona 18.65 EUR A4 Cadiz - Sevilla 6.30 EUR A6 Villalba - Adanero 9.35 EUR A7 Barcelona - Valencia 30.5 EUR A7 Valencia - Alicante 14.85 EUR A8 Bilbao - Irun 8.9 EUR A9 La Coruna - Vigo 13.35 EUR A41 Madrid - Toledo 2.40 EUR A61 Madrid - Segovia 7.4 EUR A66 Leon - Oviedo 11.3 EUR A68 Zaragoza - Bilbao 37.25 EUR πηγη: http://www.highwaymaps.eu/spain εσύ λοιπόν στον Α4 που χρησιμοποιείς για να πας στην Μαδριτη απο το Γιβραλταρ ο παραχωρησιούχος έχει τιμη 6,30ε γιαυτα τα 600+ κμ διοτι π.χ αυτον τον αυτοκινητοδρομο τον χρησιμοποιουν 2,000,000 αυτοκινητα τον μηνα ¨η τον χρονο δεν μας ενδιαφερει Ο άλλος ομως αυτοκινητοδρομος ο Α68 απο Σαραγοσα για Μπιλμπαο των 300κμ και των κατι λιγοτερο απο 3 ωρες ταξιδιου στοιχιζει 37,25ε............... Επισης σημείωσε οτι ο συγκεριμενος δρόμος αν θελησεις να αποφυγεις τα διοδια τοτε το κατι λιγοτερο απο 3 ωρες γινεται κατι λιγοτερο απο 4 ωρες αν πας απο τον Ν232 και κοντα 4,5 ωρες απο τον Ν240 όπως αναφερει και ο χαρτης της google. Ομοίως και για το δρομολογιο Μπαρτσελονα-Βαλεντσια των 350κμ, των 3,15 ωρων και των 30,5ε χρησιμοποιωντας τον ΑΡ7........ Αν γιαυτο το δρομολογιο δεν θές διοδια υπαρχει ο Ν340 με 22κμ παραπανω και 4 ωρες και 37 λεπτα αλλα και ο Α2 με 556κμ και 6,5 ωρες............. O N340 είναι αυτος γιαυτό αγαπητέ μου, καλο θα είναι να τα λέμε ολα........... επειδη τους τελευταιους μηνες δουλευω στον Ναυτιλιακο τουρισμό σε πολυεθνικη εν ελλαδι ευρισκόμενη εταιρεια της οποιας η Εδρα είναι στην Μπαρτσελονα επετρεψε μου............. Τροποποιήθηκε Μάρτιος 4 , 2014 από τον pipingtom83 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ravendark 6.393 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2014 (τροποποιήθηκε) Ωραίος και σωστός..............δεν αντιλέγει κανεις ως προς την συγκεκριμενη διαδρομη και την χωρα που επέλεξες αλλα, λές την μισή αληθεια, διότι, αφου ταξιδευεις στην Ισπανια θα επρεπε να ξερεις οτι η χωρα αυτη έχει 11 ιδιωτικούς αυτοκινητόδρομους τους εξης με τα εξής κόστη: Highway Distance Toll for cars A2 Zaragoza - Tarragona 18.65 EUR A4 Cadiz - Sevilla 6.30 EUR A6 Villalba - Adanero 9.35 EUR A7 Barcelona - Valencia 30.5 EUR A7 Valencia - Alicante 14.85 EUR A8 Bilbao - Irun 8.9 EUR A9 La Coruna - Vigo 13.35 EUR A41 Madrid - Toledo 2.40 EUR A61 Madrid - Segovia 7.4 EUR A66 Leon - Oviedo 11.3 EUR A68 Zaragoza - Bilbao 37.25 EUR πηγη: http://www.highwaymaps.eu/spain εσύ λοιπόν στον Α4 που χρησιμοποιείς για να πας στην Μαδριτη απο το Γιβραλταρ ο παραχωρησιούχος έχει τιμη 6,30ε γιαυτα τα 600+ κμ διοτι π.χ αυτον τον αυτοκινητοδρομο τον χρησιμοποιουν 2,000,000 αυτοκινητα τον μηνα ¨η τον χρονο δεν μας ενδιαφερει Ο άλλος ομως αυτοκινητοδρομος ο Α68 απο Σαραγοσα για Μπιλμπαο των 300κμ και των κατι λιγοτερο απο 3 ωρες ταξιδιου στοιχιζει 37,25ε............... Επισης σημείωσε οτι ο συγκεριμενος δρόμος αν θελησεις να αποφυγεις τα διοδια τοτε το κατι λιγοτερο απο 3 ωρες γινεται κατι λιγοτερο απο 4 ωρες αν πας απο τον Ν232 και κοντα 4,5 ωρες απο τον Ν240 όπως αναφερει και ο χαρτης της google. Ομοίως και για το δρομολογιο Μπαρτσελονα-Βαλεντσια των 350κμ, των 3,15 ωρων και των 30,5ε χρησιμοποιωντας τον ΑΡ7........ Αν γιαυτο το δρομολογιο δεν θές διοδια υπαρχει ο Ν340 με 22κμ παραπανω και 4 ωρες και 37 λεπτα αλλα και ο Α2 με 556κμ και 6,5 ωρες............. O N340 είναι αυτος γιαυτό αγαπητέ μου, καλο θα είναι να τα λέμε ολα........... επειδη τους τελευταιους μηνες δουλευω στον Ναυτιλιακο τουρισμό σε πολυεθνικη εν ελλαδι ευρισκόμενη εταιρεια της οποιας η Εδρα είναι στην Μπαρτσελονα επετρεψε μου............. Οι δικοί μας παράδρομοι είναι καλύτεροι... και δωρεάν φυσικά... Τροποποιήθηκε Μάρτιος 4 , 2014 από τον Ravendark 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Draken 107 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2014 Ωραίος και σωστός..............δεν αντιλέγει κανεις ως προς την συγκεκριμενη διαδρομη και την χωρα που επέλεξες αλλα, λές την μισή αληθεια, διότι, αφου ταξιδευεις στην Ισπανια θα επρεπε να ξερεις οτι η χωρα αυτη έχει 11 ιδιωτικούς αυτοκινητόδρομους τους εξης με τα εξής κόστη: Highway Distance Toll for cars A2 Zaragoza - Tarragona 18.65 EUR A4 Cadiz - Sevilla 6.30 EUR A6 Villalba - Adanero 9.35 EUR A7 Barcelona - Valencia 30.5 EUR A7 Valencia - Alicante 14.85 EUR A8 Bilbao - Irun 8.9 EUR A9 La Coruna - Vigo 13.35 EUR A41 Madrid - Toledo 2.40 EUR A61 Madrid - Segovia 7.4 EUR A66 Leon - Oviedo 11.3 EUR A68 Zaragoza - Bilbao 37.25 EUR πηγη: http://www.highwaymaps.eu/spain εσύ λοιπόν στον Α4 που χρησιμοποιείς για να πας στην Μαδριτη απο το Γιβραλταρ ο παραχωρησιούχος έχει τιμη 6,30ε γιαυτα τα 600+ κμ διοτι π.χ αυτον τον αυτοκινητοδρομο τον χρησιμοποιουν 2,000,000 αυτοκινητα τον μηνα ¨η τον χρονο δεν μας ενδιαφερει Ο άλλος ομως αυτοκινητοδρομος ο Α68 απο Σαραγοσα για Μπιλμπαο των 300κμ και των κατι λιγοτερο απο 3 ωρες ταξιδιου στοιχιζει 37,25ε............... Επισης σημείωσε οτι ο συγκεριμενος δρόμος αν θελησεις να αποφυγεις τα διοδια τοτε το κατι λιγοτερο απο 3 ωρες γινεται κατι λιγοτερο απο 4 ωρες αν πας απο τον Ν232 και κοντα 4,5 ωρες απο τον Ν240 όπως αναφερει και ο χαρτης της google. Ομοίως και για το δρομολογιο Μπαρτσελονα-Βαλεντσια των 350κμ, των 3,15 ωρων και των 30,5ε χρησιμοποιωντας τον ΑΡ7........ Αν γιαυτο το δρομολογιο δεν θές διοδια υπαρχει ο Ν340 με 22κμ παραπανω και 4 ωρες και 37 λεπτα αλλα και ο Α2 με 556κμ και 6,5 ωρες............. O N340 είναι αυτος γιαυτό αγαπητέ μου, καλο θα είναι να τα λέμε ολα........... επειδη τους τελευταιους μηνες δουλευω στον Ναυτιλιακο τουρισμό σε πολυεθνικη εν ελλαδι ευρισκόμενη εταιρεια της οποιας η Εδρα είναι στην Μπαρτσελονα επετρεψε μου............. Αγαπητε pipingtom83, Θα παραθεσω σε ολους τους παραπανω δρομους εναλλακτικες οταν βρω λιγο χρονο απλα επεσε το ματι μου σε μια διαδρομη που εκανα προ 2 εβδομαδων. AP7 Valencia - Alicante 14.85 EUR Το bold δικο μου... γιατι ο AP ειναι μεν ιδιωτικος οπως πολυ σωστα ειπες με μηκος 180 km και χρονο διελευσης 1 ωρα και 44 λεπτα Αλλα υπαρχει και ο A7 ο οποιος ειναι 167 km και εχει χρονο διελευσης 1 ωρα και 45 λεπτα. Αυτοκινητοδρομος και αυτος φυσικα. Η μονη διαφορα τον δυο (και γενικα των ιδιωτικων με τους δημοσιους αυτοκινητοδρομους) ειναι οτι σε μερικα σημεια ο δευτερος εχει οριο 100 km/h αντι 120 km/h εξου και το λεπτο παραπανω για 13 km λιγοτερο. Θα ημουν ευτυχισμενος αν και στην Ελλαδα υπηρχαν τετοιοι εναλλακτικοι δρομοι. Εν αναμονη των υπολοιπων εναλλακτικων το βραδακι. 5 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mr.Slow 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2014 Ωραίες πάντως οι πινακίδες για τους παραδρόμους. Εδώ χρειάζεσαι χάρτη ντακάρ για να τους βρείς επιτυχώς χωρίς να καταλήξεις σε άλλη χώρα. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pipingtom83 191 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2014 (τροποποιήθηκε) Sorry αλλά είναι τόσες πολλές σελίδες πια, που δύσκολα το βρήσκει κανείς. Αν είναι εύκολο βάλε ένα λινκ ή άνοιξε ένα νέο τελείως ανεξάρτητο θεματάκι. Προτάσεις για την κεντρική Ελλάδα, έχω κι εγώ και μάλιστα τις έχω ποστάρει στο παρελθόν, ακόμα και πως μπορείς να χρησιμοποιείς ΝΟΜΙΜΑ κάποια τμήματα της Εθνικής Οδού , χωρίς να πληρώσεις διόδιο. Με ενδιαφέρει η εναλλακτική που έχει κάποιος για να βγεί από Αθήνα (ας πούμε για παράδειγμα, κάποιος που ξεκινάει από το ΚΤΕΛ στον Κηφισό) και να πάει μέχρι Χαλκίδα. Επίσης με ενδιαφέρει η εναλλακτική που έχει κάποιος, αφού περάσει την Κατερίνη, θέλει να φτάσει Σαλόνικα. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως: Η εναλλακτική πρέπει όντως να είναι δρόμος που να συναγωνίζεται την Εθνική οδό, σε κόστος, χρόνο ή έστω να ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ σε ένα εύλογο εύρος τις παραμέτρους αυτές. Μην μου πεις, πάρε το πλοίο από Πειραιά και κάνε απόβαση Ερέτρια ας πούμε, ούτε πήγαινε από το τάδε κατσικοδρόμο που οριακά θεωρείται ασφαλτόδρομος και θα βγάλεις μωτ 50 χμ/ω. Δώσε μας δρόμο εναλλακτικό, που έχει κάποιος για να είναι από τον Κηφισό σε 1.5 ώρα στην Χαλκίδα, και δεν θα πληρώσει διόδιο, και δεν θα του βγει η Παναγία, ούτε θα πληρώσει 2 φορές το διόδιο σε παραπανίσια κατανάλωση καυσίμων λόγω παραπανίσιων χιλιομέτρων και δύσκολης διαδρομής. Θα ήθελα να ξερεις οτι εσένα διάβασα κι αποφασισα να γράψω οταν δοθηκε η ευκαιρεία διότι θεώρησα οτι υπάρχουν λογικοι άνθρωποι σε αυτο το φορουμ και ως προς το θεμα των διοδίων........δυστυχως εκανα λαθος εκτιμηση!!!...για τους αλλους οχι για εσενα. Οπως έχω πει εμενα η μονιμη σχεδόν διαμονη μου ειναι η περιοχη του Ωρωπου εκ του οποιου ξεκινω κάθε πρωι στις 08:00 για Πειραιά και απογευματοβραδο μετα της 19:00 για τον Ωρωπο και πάλι. Δεν πληρώνω ποτε διόδια εδω και 20 χρόνια διοτι χρησιμοποιω αυτην την διαδρομη η οποια είναι ασφαλεστατη με αντιολοσθηκο ταπητα και την οποια την χρησιμοποιουν ΟΛΟΙ οι συγχωριανοι μου ΟΛΑ αυτα τα χρονια και παραλληλη με την ακριβη Ε.Ο. οπως βλεπεις!!!!!! Ο χαρτης λεει 59 λεπτα χρόνος ταξιδιου αλλα εγω με το αυτοκινητο την κανω σε λιγοτερο, οχι γιατι παω γρηγορα αλλα διοτι μαλλον δεν εχει ποτε κινηση τις ωρες που τον χρησιμοποιω, αν και το καλοκαιρι γινεται ενας μικροπανικος. Αν θες να πας στην Χαλκιδα οπως λες τοτε ειναι ακριβως το ιδιο δρομολογιο με την διαφορα οτι αντι να στριψεις προς δημαρχείο μαλακασσης -Ορωπο συνεχίζεις ευθεια και παντα παραλληλα με την Ε.Ο. και στρίβεις προς χαλκιδα μετα απο λίγο. Εδω ο χάρτης......ο χρονος ειναι λιγοτερος ¨η ιδιος με τον αναγραφομενο αναλόγως την ωρα που κινεισαι σε αυτον, σε καμια περιπτωση ομως δεν υπερβαινει την 1,5ωρα. Τα καυσιμα αγαπητέ μου οταν χρησιμοποιεις εναλαλκτικες διαδρομες ειναι σε καθε περιπτωση λιγοτερα της Ε.Ο. διοτι στην Ε.Ο. πας με 120+ ενω στις εναλλακτικες διδρομες δεν υπερβαινεις τα 90κμ οπου γινονται και οι μετρησεις καταναλωσης των οχηματων απο τις εταιρειες. Η παραπανισια διανυομενη αποσταση απο τις εναλλακτικες ειναι αμελητεα ως προς την καταναλωση διοτι 1ον) η χιλιομετρικη διαφορα ειναι μικρη και σε πολλες περιπτωσεις μικροτερη και 2ον) οι στοιχειομετρια του μιγματος που χρησιμοποιουν οι συγχρονοι ψεκαστοι κινητηρες ευνοουνται τα μαλα απο τις χαμηλες ταχυτητες καταφερνοντας καταναλωσεις εως και -50% απο εαν ταξιδευες με π.χ120-140. Για την παραπανω διαδρομη π.χ. το Βαραντερο καταναλωνει 4,5λιτρα και το 1300αρι 15ετιας Χιουνται μολις 5λιτρα κι αυτα ουτε σωστα!! Οσο για το κατερινη-Θεσσαλονικη δεν σε συμφερει ο εξτρα χρονος και τα εξτρα κμ απο την εναλλακτικη αφου για τα 80κμ της αποστασης το διοδιο ειναι μολις 2,40ε. Αλλα αν θέλεις να δεις ωραια διαδρομη θα διανυσεις 20κμ παραπανω θα χρειαστεις1 ωρα επιπλεον και θα πας είτε απο εδω , διδρομη η οποια χρησιμοποιει μεγάλο μερος της Εγναντιας ¨η απο εδω , διαδρομη η οποια κινειται στο μεγαλυτερο μερος παραλληλα με την Ε.Ο. και στα τελευταια 20-30κμ χρησιμοποιει και αυτην την ιδια την Ε.Ο. Τροποποιήθηκε Μάρτιος 4 , 2014 από τον pipingtom83 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pipingtom83 191 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2014 Αγαπητε pipingtom83, Θα παραθεσω σε ολους τους παραπανω δρομους εναλλακτικες οταν βρω λιγο χρονο απλα επεσε το ματι μου σε μια διαδρομη που εκανα προ 2 εβδομαδων. AP7 Valencia - Alicante 14.85 EUR Το bold δικο μου... γιατι ο AP ειναι μεν ιδιωτικος οπως πολυ σωστα ειπες με μηκος 180 km και χρονο διελευσης 1 ωρα και 44 λεπτα Αλλα υπαρχει και ο A7 ο οποιος ειναι 167 km και εχει χρονο διελευσης 1 ωρα και 45 λεπτα. Αυτοκινητοδρομος και αυτος φυσικα. Η μονη διαφορα τον δυο (και γενικα των ιδιωτικων με τους δημοσιους αυτοκινητοδρομους) ειναι οτι σε μερικα σημεια ο δευτερος εχει οριο 100 km/h αντι 120 km/h εξου και το λεπτο παραπανω για 13 km λιγοτερο. Θα ημουν ευτυχισμενος αν και στην Ελλαδα υπηρχαν τετοιοι εναλλακτικοι δρομοι. Εν αναμονη των υπολοιπων εναλλακτικων το βραδακι. Μην μπαινεις σε τετοιο κόπο, δεν χρειαζεται........ Εναλλακτικες ειπαμε υπάρχουν σε ολες τις χωρες, ΚΑΙ στην ελλαδα, καποιες μιμουνται τις Ε.Ο. αλλα οχι τους αυτοκινητοδρομους και καποιες ενακλλακτικες οχι οπως η φωτογραφια του Ν340........ Το θεμα ειναι ένα αγαπητε μου φίλε οτι, κι εκει αλλα και παντου (σε ολες τις χωρες) οπου υπαρχουν τα διοδια ειναι ακριβα, κι εκει οπως και παντου (σε ολες τις χωρες) υπάρχουν εναλλακτικες διαδρομες, καλες/κακες λιγη σημασια εχει διότι πουθενα και σε καμια χωρα δεν ειναι κανονας ουτε το ''καλες'' ουτε το ''κακες''....υπαρχουν ομως. Η διαδρομη π.χ Κατερινη-Θεσσαλονικη που ποσταρω πιο πανω ειναι μια ''καλη'' διαδρομη με πολυ καλο τάπητα και η οποια σχεδον για το μισο χρησιμοποιει την Εγνατια οδο.........Εχω κι αλλες για την ελλαδα, αλλα δεν ειναι ο χωρος καταλληλος για να τις απαριθμησω/μνημονευσω ολες, ο καθενας ας τις ψαξει οταν θελει να ταξιδεψει. ειδες λοιπον πουθενα τετοια αντιδραση απο μεριδα πολιτικα κατευθυνομενων προσωπων? σηκωνεται πουθενα καμια μπαρα? και πες μου σε παρακαλω, ΑΝ σηκωθει στην Ισπανια απο χερι τσαμπουκαλεμενου ''αγανακτισμενου πολιτη'' μπαρα διοδιων ΤΙ επιπτωσεις θα εχει? Και μιλαμε για χωρα χρεωκοπημενη οπως η ελλαδα.......... Εγω δεν λεω μπραβο στα διοδια σε καμια περιπτωση, εγω λεω να επιλεξουμε αλλη αντιδραση.........η κατα δυναμη μη χρηση των Ε.Ο. ειναι μια! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pipingtom83 191 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2014 Οι δικοί μας παράδρομοι είναι καλύτεροι... και δωρεάν φυσικά... Αυτο το σημειο στον Αγιο Στεφανο ηταν ετσι το 2009, μαλιστα ειχε δημοσιευθει τοτε και στην ελευθεροτυπια....εδω και 4 χρονια ΟΧΙ.........το επισκευασε, οπως και ολο τον δρομο μεχρι την χαλκιδα ο.....παραχωρησιουχος δλδ η Νεα Οδος το 2010 οπως προβλέπει η συμβαση να γινεται σε ορισμενα χρονικα διαστηματα για το συγκεκρμενο παραπλευρο δικτυο προς Χαλκιδα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
imitrelos 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2014 Εκατσα και διάβασα όλο το thread Στόν φίλο Ravendark θα πω ΔΥΣΤΥΧΩΣ δέν μπορείς να κάνεις πολλά λόγο τής νομοθεσίας και ναι είναι πιθανών να καταλήξουν κάποια στιγμή σ΄την εφορία φιλε pipingtom το θέμα ΔΕΝ το βλέπεις ολόκληρο και θα το εξηγείσω ναι η νομοθεσία καλα το λέει μόνο που....... 1) Εδω δυστυχώς τήν ευθύνη τον έργων και η συντήρηση τους έχει διαμοιραστεί εδώ και χρόνια σε πολλές υπηρεσίες με αποτέλεσμα να έχουμε 2ον δίκτυο ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟ θα σου δώσω ένα κάπως γνώριμο παράδειγμα ο ΒΟΑΚ ένας απο τους χειρότερους δρόμους , όλα αυτά τα χρόνια εκτός απο τήν κεντρική διοίκηση έργα που αφορούσαν τόν δρόμο αυτό (καλά έργα για γέλια πρακτικά ) έκανε και κάθε δήμος ή κοινότητα και έτσι βλέπεις και ο κάθε βλαχοδήμαρχος-κοινοτάρχες άνοιγε μια έξοδο που να βολεύει το χωράφι του-σπίτι του ή ότι άλλο ήθελε χωρίς σχέδιο ) και ναι ο νόμος δίνει το δικαίωμα να βάλουν διόδια , το θεωρείς λογικό ??? 2) Σαν πρώην διοικητικός-συνδικάλιστής ξέρεις και μόνος σου που είναι το πρόβλημα.......στις συμβάσεις παραχωρήσεις και για να το κάνω πιο κατανοητό , τα κωθώνια που υπέγραψαν τους όρους και τις ρήτρες αλλά και τίς παραδώσεις τών έργων πάμε σε όποιο κομμάτι θες εθνικου δικτύου (εκτός Α.Ο και κάποια κομμάτια τής Εγνατία οδου ) να πάρουμε ένα καρότο ( τρύπημα ασφάλτου για να δούμε τα επίπεδα υλικών ) θα πάθεις ΣΟΚ ξέρεις ότι λείπουν υλικά ..ολόκληρα στρώματα όταν η σύμβαση προβλέπει αποστραγκιστικά για τόν δρόμο ή φωτισμό και ειναι ελλιπής ....ποιος υπόγραψε την παράδοσή τούς ? ΝΑΙ να πληρώσω.....αλλα για ένα σωστό έργο και συνεχίζω να λέω ότι ΔΕΝ έχουμε 2ον δίκτυο στήν ελλάδα Υ.Γ εκ τών προτέρων συγνώμη για το κωθώνια αλλά με τίς πράξεις τους βάζουν ανθρώπους σε κίνδυνο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pipingtom83 191 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2014 (τροποποιήθηκε) Εκατσα και διάβασα όλο το thread Στόν φίλο Ravendark θα πω ΔΥΣΤΥΧΩΣ δέν μπορείς να κάνεις πολλά λόγο τής νομοθεσίας και ναι είναι πιθανών να καταλήξουν κάποια στιγμή σ΄την εφορία φιλε pipingtom το θέμα ΔΕΝ το βλέπεις ολόκληρο και θα το εξηγείσω ναι η νομοθεσία καλα το λέει μόνο που....... 1) Εδω δυστυχώς τήν ευθύνη τον έργων και η συντήρηση τους έχει διαμοιραστεί εδώ και χρόνια σε πολλές υπηρεσίες με αποτέλεσμα να έχουμε 2ον δίκτυοΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟ θα σου δώσω ένα κάπως γνώριμο παράδειγμα ο ΒΟΑΚ ένας απο τους χειρότερους δρόμους , όλα αυτά τα χρόνια εκτός απο τήν κεντρική διοίκηση έργα που αφορούσαν τόν δρόμο αυτό (καλάέργα για γέλια πρακτικά ) έκανε και κάθε δήμος ή κοινότητα και έτσι βλέπεις και ο κάθε βλαχοδήμαρχος-κοινοτάρχες άνοιγε μια έξοδο που να βολεύει το χωράφι του-σπίτι του ή ότι άλλο ήθελε χωρίς σχέδιο ) και ναι ο νόμος δίνει το δικαίωμα να βάλουν διόδια , το θεωρείς λογικό ??? 2) Σαν πρώην διοικητικός-συνδικάλιστής ξέρεις και μόνος σου που είναι το πρόβλημα.......στις συμβάσεις παραχωρήσεις και για να το κάνω πιο κατανοητό , τα κωθώνια που υπέγραψαν τους όρους και τις ρήτρες αλλά και τίς παραδώσεις τών έργων πάμε σε όποιο κομμάτι θες εθνικου δικτύου (εκτός Α.Ο και κάποια κομμάτια τής Εγνατία οδου ) να πάρουμε ένα καρότο ( τρύπημα ασφάλτου για να δούμε τα επίπεδα υλικών ) θα πάθεις ΣΟΚ ξέρεις ότι λείπουν υλικά ..ολόκληρα στρώματα όταν η σύμβαση προβλέπει αποστραγκιστικά για τόν δρόμο ή φωτισμό και ειναι ελλιπής ....ποιος υπόγραψε την παράδοσή τούς ? ΝΑΙ να πληρώσω.....αλλα για ένα σωστό έργο και συνεχίζω να λέω ότι ΔΕΝ έχουμε 2ον δίκτυο στήν ελλάδα Υ.Γ εκ τών προτέρων συγνώμη για το κωθώνια αλλά με τίς πράξεις τους βάζουν ανθρώπους σε κίνδυνο O BOAK, για τον οποιο εχεις δικιο 1000% είναι μια αμαρτωλη ιστορια η οποια δεν αφορα το υφισταμενο καθεστως των υπολοιπων Ε.Ο. Οι υπόλοιπες Ε.Ο. της χωρας λειτουργουν με καθεστως παραχωρησης σε ιδιωτες σε ολες τις φασεις, απο την κατασκευη τους μεχρι την εκμεταλευση τους για 30 χρονια........ Ο ΒΟΑΚ ειναι η παλαια γνωστη ιστορια της ρεμουλας, των μιζων και του αγνωστου χρονου αποπερατωσης του εργου οπου το ΥΠΕΧΩΔΕ ανεθετε σε ενα εργολαβο την κατασκευη του Χ δρομου ο οποιος μετα τον παρεδιδε στο κρατος προς χρηση απο τους πολιτες. Αυτοι οι δρομοι εκαναν χρονια να παραδοθουν, τα χρηματα τελειωναν, οι εργολαβοι ξαφνικα επτωχυναν εφου ειχαν φαει εκατομυρια και καποιοι χαιρονταν τις μιζες που επαιρναν απο αυτους. Φυσικα οι δρόμοι παθαιναν ζημιες και το κρατος δεν ειχε ποτε λεφτα να τους επιδιορθωσει, και οταν το εκανε εβαζε μπαλωματα εδω κι εκει............εχεις μηπως δει κανενα μπαλωμα σε καποια απο τις Ε.Ο. σημερα? Κι αν ναι οταν περασεις απο πανω του η ροδα δεν κανει κιχ!!!!!!! Ετσι π.χ. η Ε.Ο. Κορινθος-Τριπολη ειχε σχεδιαστει για να εχει 2 συραγγες ανα κατευθυνση στο αρτεμισιο, ομως ενω ανοιχτηκαν δυο μονον η μια λειτουργουσε μεχρι να παρει την εκμεταλευση του δρομου ολοκληρου ο ιδιωτης. τοτε, Ω, και ως εκ θαυματος σε δυο μηνες μεσα η συραγγα λειτουργησε κανονικα. Η αιτια που δεν λειτουργουσε πριν ηταν τα 2 μετρα μικροτερο πλατος πραγμα το οποιο αντικεινται στην ευρωπαικη νομοθεσια περι συραγγων. Ο μεργολαβος που ειχε αναλαβει το εργο αφου τσεπωσε το χρημα πτωχυνε!!!!!! Μολις ομως πηρε τον δρομο ο ιδιωτης η συραγγα διαπλατυνθηκε ως επρεπε και λειτουργησε σχεδον αμεσα. Στον ιδιο δρομο και πριν το Αρτεμισιο στο υψος της Νεστανης, ο εργολαβος ειχε αφησει ενα κομματι χωρις αποχετευση και χωρις παροχετευση των ωβριων με αποτελεσμα συχνες καθιζησεις του εδαφους και εκτροπη της κυκλοφοριας απο εναν παραπλευρο δρομο που φτιαχτηκε ειδικα γιαυτον τον σκοπο μεσα στα χωραφια..........Μαζι με την συραγγα επιδιορθωθηκε και αυτο το σημειο σε χρονο dt!!!!!!! Τελος, στον ιδιο δρομο κι ερχπμενος απο Τριπολη, 800-1000μ πριν το αρτεμισιο εχεις προσεξει την αλλαγη σχεδιασης του δρομου? οταν ξαναπερασεις πριν την τελευταια δεξια οπου η μουρη κοιταει την ευθεια για τις σηραγγες κοιτα στα δεξια και θα καταλαβεις τι λεω, εκει οταν εβρεχε ¨η εκανε κρυο κι επιανε παγο τα αυτοκινητα εφευγαν ευθεια λογω τις κλειστης στροφης με αρνητικη κλιση, τωρα ομως........ Μην συγκρινεις λοιπον αυτες τις συμβασεις του αμαρτωλου παρελθοντος με τις υφισταμενες διοτι καμια σχεση δεν εχουν. Δευτερευων δικτυο έχουμε αλαλ οχι ετσι οπως το θελουμε, δλδ ενα παραλληλο αυτοκινητοδρομο του υπαρχοντος αυτοκινητοδρομου αλλα τσαμπα........ Τροποποιήθηκε Μάρτιος 4 , 2014 από τον pipingtom83 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sorath 1.112 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2014 Εγώ ως συχνός χρήστης του δρόμου Κόρινθος-Πάτρα, ένα ξέρω και έχω να πω. Από το 2007 που παραχωρήθηκε ο δρόμος, για 7 χρόνια (μέχρι και σήμερα δηλαδή), δεν έχει παραδοθεί ούτε ένα μέτρο νέας ασφάλτου. Αντίθετα, ο δρόμος είναι σε πάρα πολλά σημεία με κορύνες με αποτέλεσμα να ακυρώνεται και η ΛΕΑ. Το χειρότερο είναι ότι στα σημεία αυτά, δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος για να γίνεται αυτή η μείωση στο πλάτος του δρόμου. Μα κανένας!!! Συνεπώς, 7 χρόνια τώρα, πληρώνω για ένα έργο το οποίο ΘΑ γίνει και ο δρόμος είναι σε άκρως χειρότερη κατάσταση από πριν. Ειλικρινά, θα προτιμούσα να τον άφηναν όπως ήταν το 2007 και να μην είχε διόδια όπως και θα έπρεπε δηλαδή σε ένα δρόμο μια μια λωρίδα κυκλοφορίας και την ΛΕΑ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pipingtom83 191 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2014 Που ειναι ο λαλιστατος pipingtom83??? Καταπιε την γλωσσα του ??? Μπαααα, δυσκολο να γινει κατι τετοιο με δαυτον............. Χρειαζεται ατρανταχτα επιχειρηματα που δυστυχως καλε μου φιλε ειναι δυσκολο εως αδυνατον να βρεθουν!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
imitrelos 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2014 O BOAK, για τον οποιο εχεις δικιο 1000% είναι μια αμαρτωλη ιστορια η οποια δεν αφορα το υφισταμενο καθεστως των υπολοιπων Ε.Ο. Οι υπόλοιπες Ε.Ο. της χωρας λειτουργουν με καθεστως παραχωρησης σε ιδιωτες σε ολες τις φασεις, απο την κατασκευη τους μεχρι την εκμεταλευση τους για 30 χρονια........ Ο ΒΟΑΚ ειναι η παλαια γνωστη ιστορια της ρεμουλας, των μιζων και του αγνωστου χρονου αποπερατωσης του εργου οπου το ΥΠΕΧΩΔΕ ανεθετε σε ενα εργολαβο την κατασκευη του Χ δρομου ο οποιος μετα τον παρεδιδε στο κρατος προς χρηση απο τους πολιτες. Αυτοι οι δρομοι εκαναν χρονια να παραδοθουν, τα χρηματα τελειωναν, οι εργολαβοι ξαφνικα επτωχυναν εφου ειχαν φαει εκατομυρια και καποιοι χαιρονταν τις μιζες που επαιρναν απο αυτους. Φυσικα οι δρόμοι παθαιναν ζημιες και το κρατος δεν ειχε ποτε λεφτα να τους επιδιορθωσει, και οταν το εκανε εβαζε μπαλωματα εδω κι εκει............εχεις μηπως δει κανενα μπαλωμα σε καποια απο τις Ε.Ο. σημερα? Κι αν ναι οταν περασεις απο πανω του η ροδα δεν κανει κιχ!!!!!!! Ετσι π.χ. η Ε.Ο. Κορινθος-Τριπολη ειχε σχεδιαστει για να εχει 2 συραγγες ανα κατευθυνση στο αρτεμισιο, ομως ενω ανοιχτηκαν δυο μονον η μια λειτουργουσε μεχρι να παρει την εκμεταλευση του δρομου ολοκληρου ο ιδιωτης. τοτε, Ω, και ως εκ θαυματος σε δυο μηνες μεσα η συραγγα λειτουργησε κανονικα. Η αιτια που δεν λειτουργουσε πριν ηταν τα 2 μετρα μικροτερο πλατος πραγμα το οποιο αντικεινται στην ευρωπαικη νομοθεσια περι συραγγων. Ο μεργολαβος που ειχε αναλαβει το εργο αφου τσεπωσε το χρημα πτωχυνε!!!!!! Μολις ομως πηρε τον δρομο ο ιδιωτης η συραγγα διαπλατυνθηκε ως επρεπε και λειτουργησε σχεδον αμεσα. Στον ιδιο δρομο και πριν το Αρτεμισιο στο υψος της Νεστανης, ο εργολαβος ειχε αφησει ενα κομματι χωρις αποχετευση και χωρις παροχετευση των ωβριων με αποτελεσμα συχνες καθιζησεις του εδαφους και εκτροπη της κυκλοφοριας απο εναν παραπλευρο δρομο που φτιαχτηκε ειδικα γιαυτον τον σκοπο μεσα στα χωραφια..........Μαζι με την συραγγα επιδιορθωθηκε και αυτο το σημειο σε χρονο dt!!!!!!! Τελος, στον ιδιο δρομο κι ερχπμενος απο Τριπολη, 800-1000μ πριν το αρτεμισιο εχεις προσεξει την αλλαγη σχεδιασης του δρομου? οταν ξαναπερασεις πριν την τελευταια δεξια οπου η μουρη κοιταει την ευθεια για τις σηραγγες κοιτα στα δεξια και θα καταλαβεις τι λεω, εκει οταν εβρεχε ¨η εκανε κρυο κι επιανε παγο τα αυτοκινητα εφευγαν ευθεια λογω τις κλειστης στροφης με αρνητικη κλιση, τωρα ομως........ Μην συγκρινεις λοιπον αυτες τις συμβασεις του αμαρτωλου παρελθοντος με τις υφισταμενες διοτι καμια σχεση δεν εχουν. Δευτερευων δικτυο έχουμε αλαλ οχι ετσι οπως το θελουμε, δλδ ενα παραλληλο αυτοκινητοδρομο του υπαρχοντος αυτοκινητοδρομου αλλα τσαμπα........ Κοιτά στο ΞΑΝΑΛΕΩ δες τίς συμβάσεις ρώτα και έναν που έχει κάποια ελάχιστη σχέση με οδοποιία και τα ξαναλέμε και τι σχέση έχει με το αντίτιμο Προσωπικά θα πληρώσω το αντίτιμο γιατί για εμένα ακόμα και τα 1300 είναι πολλά δέν συζητάω για 25000 αλλά ξέρω ότι με πιάνουν μ@λ@κ@ , συμφωνώ ότι η βία ΔΕΝ είναι λύση αλλά ΟΧΙ και ότι είναι σωστό αυτο που γίνεται . θα ψάξω να βρώ τήν νομοθεσία να δούμε έτσι για πλάκα σε πια κατηγορεία ανήκουν ......γιατί πρόσεξε άλλο 2ον εθνικό δίκτυο και άλλο επαρχιακός δρόμος άλλο αστικός και άλλο περιαστικός έχουν διαφορετικές προδιαγραφές και πίστεψε με τα κόστη έχουν τεράστια διαφορά 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ANDREASP 575 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2014 Αγαπητε pipingtom83, Θα παραθεσω σε ολους τους παραπανω δρομους εναλλακτικες οταν βρω λιγο χρονο απλα επεσε το ματι μου σε μια διαδρομη που εκανα προ 2 εβδομαδων. AP7 Valencia - Alicante 14.85 EUR Το bold δικο μου... γιατι ο AP ειναι μεν ιδιωτικος οπως πολυ σωστα ειπες με μηκος 180 km και χρονο διελευσης 1 ωρα και 44 λεπτα Αλλα υπαρχει και ο A7 ο οποιος ειναι 167 km και εχει χρονο διελευσης 1 ωρα και 45 λεπτα. Αυτοκινητοδρομος και αυτος φυσικα. Η μονη διαφορα τον δυο (και γενικα των ιδιωτικων με τους δημοσιους αυτοκινητοδρομους) ειναι οτι σε μερικα σημεια ο δευτερος εχει οριο 100 km/h αντι 120 km/h εξου και το λεπτο παραπανω για 13 km λιγοτερο. Θα ημουν ευτυχισμενος αν και στην Ελλαδα υπηρχαν τετοιοι εναλλακτικοι δρομοι. Εν αναμονη των υπολοιπων εναλλακτικων το βραδακι. Μπραβο φιλε. Αν μπορεις και εχεις χρονο να βγαλεις τις εναλλακτικες που λες.θα κλεισεις τα στοματα απο ολα τα παπαγαλακια.Προτεινω ενας συντονιστης να κανει ενα ξεχωριστο θεμα και να μπουν τα ποστ του φιλου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pipingtom83 191 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2014 (τροποποιήθηκε) Εγώ ως συχνός χρήστης του δρόμου Κόρινθος-Πάτρα, ένα ξέρω και έχω να πω. Από το 2007 που παραχωρήθηκε ο δρόμος, για 7 χρόνια (μέχρι και σήμερα δηλαδή), δεν έχει παραδοθεί ούτε ένα μέτρο νέας ασφάλτου. Αντίθετα, ο δρόμος είναι σε πάρα πολλά σημεία με κορύνες με αποτέλεσμα να ακυρώνεται και η ΛΕΑ. Το χειρότερο είναι ότι στα σημεία αυτά, δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος για να γίνεται αυτή η μείωση στο πλάτος του δρόμου. Μα κανένας!!! Συνεπώς, 7 χρόνια τώρα, πληρώνω για ένα έργο το οποίο ΘΑ γίνει και ο δρόμος είναι σε άκρως χειρότερη κατάσταση από πριν. Ειλικρινά, θα προτιμούσα να τον άφηναν όπως ήταν το 2007 και να μην είχε διόδια όπως και θα έπρεπε δηλαδή σε ένα δρόμο μια μια λωρίδα κυκλοφορίας και την ΛΕΑ. Δεν εχεις αδικο, εχεις 1000 δίκια..........ομως, αν θυμασαι η χρηματοδοτηση ειχε σταματησει για χρονια απο τις τραπεζες και την ΕΕ λογω της χρεωκοπιας της χωρας, τωρα ξαναρχισε. Επισης και το πιο σπουδαιο, μην ξεχνας τις χρονοβορες απαλλοτριωσεις............ Ο δρομος που σημερα κι επι τοσα χρονια οδηγεις πανω σε αυτον δεν θα είναι ο ιδιος οταν θα τελειωσει αφου θα κυκλοφορεις ως επι το πλειστον μεσα απο τα βουνα, στο αριστερο σου χερι πηγαινοντας για Πατρα φαινονται σε καποια σημεια τα ανοιγματα των τουνελς. Εκει ηδη εχουν γινει οι διανυξεις των τουνελς απο το 2008, ομως ελεω χρηματων ως προειπα δεν προχωρησε το εργο. Τελος σου ξαναλεω οτι, ΚΑΝΕΝΑ κρατος στην ευρωπη δεν εχει το ιδιο χρηματα για να κατασκευασει αυτοκινητοδρομους, γιαυτο και ΠΑΝΤΟΥ την κατασκευη κι εκμεταλευση για δεκαετιες μετα την αποπερατωση των Ε.Ο. τα κρατη τις αναθετουν σε ιδιωτες οι οποιοι με προ-εισπραξη τελους χρησης, δανεια απο τραπεζες και λιγα ιδια κεφαλαια τους κατασκευαζουν και τους συντηρουν.. Πιο πανω μιλησαμε για τους ιδιωτικους αυτοκινητοδρομους της Ισπανιας, αν θες μιλαμε και για της Ιταλιας, Γαλλιας, Σουηδίας ΚΑΙ Γερμανιας, διοτι κι εκει στην Γερμανια (και σουηδια), παρόλο που δεν πληρωνει ο οδηγος διοδια (ακομα) εντουτοις η Autobahn είναι ιδιωτικος δρομος οπου το κρατος καταβαλει στον ιδιωτη αντιτιμο για την συντηρηση του αλλα και για να βγαζει και κερδος το οποιο πληρωνει ο οδηγος και οι πολιτες της χωρας αυτης. επίσης και τελειωνω, σαν συχνός χρήστης της Κορινθου-Πατρων θα θυμασαι (ακομα υπαρχουν) τις κακοτεχνιες του δρομου, τις στροφες με αρνητικη κλιση, τα ατυχηματα εκει στην ΒΡ/Mcdonalds, στο Αιγιο αλλα και αλλου. Θα θυμασαι οτι απο τοτε που κατασκευαστηκε (1969) μεχρι και σημερα δεν εχει γινει καμια παρεμβαση απο το κρατος για να διορθωθουν τα κακως κειμενα. Πως να γινει αλλωστε? απο το 0,50 και 0,90 των διοδιων που πολλες φορες δεν εισπρατοντο λογω απεργιων και λογω ''άλλων'' πρακτικων των υπαλληλων στα κουβουκλια? Εχοντας λοιπον αυτο κατα νου δες τι αλλαξε σε αλλες παρομοιες Ε.Ο. π.χ Υλικη,ποσοι εφευγαν για λιμνη μερια και συγκρουοντο πλαγιομετωπικα με τους αντιθετα ερχομενους θυμασαι? κι αναλογισου τι θα φτιαχτεί στην Κορινθου-Πατρων. Αυτο απο μονο του φτανει....... Θα μου πεις ''γιατι να πληρωνω για κατι που δεν εχει φτιαχτεί ακομη?'' σου απαντω, για τον ίδιο λογο που πλήρωνες για όλους τους αυτοκινητοδρομους πριν να κατασκευαστουν (π.χ. Υλικη κ.α.) και στους οποιους σκοτωνοταν κοσμος και σημερα απολαμβανεις περνωντας αερα -πατερα με ασφαλεια. Για τον ιδιο λογο που πληρωνες για δρόμους που δεν υπήρχαν ουτε καν σαν μονοπατι αλλα μολις φτιαχτηκε/στρωθηκε το πρωτο Κμ πληρωνες για την χρηση του και για τα υπολοιπα που δεν ειχαν κατασκευαστει ακομα, π.χ. αττικη οδος, κι οπου σημερα πας σε ολη την αττικη με γρηγορα, ανετα και με ασφαλεια...........ΓΙΑΥΤΟ!!! Τροποποιήθηκε Μάρτιος 4 , 2014 από τον pipingtom83 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Nikolas72 116 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2014 Μπράβο, ωραία προτροπή στη παρανομία...και ο ελληναράς αφου σηκωσε τη μπαρα χασκογελούσε (βεβαια δεν ειχε και τα μυδια στο παντελονι του να δειξει και τον αριθμο του στην καμερα)....τες πα...καλά θα ειναι φίλε όμως σε δημόσια φορα να μη ξεχνας πως διαβάζουν και ανήλικοι...με τέτοιου είδους προτροπές θα βγάλουμε πλαστογραφους απο εδω μέσα. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pipingtom83 191 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2014 Κοιτά στο ΞΑΝΑΛΕΩ δες τίς συμβάσεις ρώτα και έναν που έχει κάποια ελάχιστη σχέση με οδοποιία και τα ξαναλέμε και τι σχέση έχει με το αντίτιμο Προσωπικά θα πληρώσω το αντίτιμο γιατί για εμένα ακόμα και τα 1300 είναι πολλά δέν συζητάω για 25000 αλλά ξέρω ότι με πιάνουν μ@λ@κ@ , συμφωνώ ότι η βία ΔΕΝ είναι λύση αλλά ΟΧΙ και ότι είναι σωστό αυτο που γίνεται . θα ψάξω να βρώ τήν νομοθεσία να δούμε έτσι για πλάκα σε πια κατηγορεία ανήκουν ......γιατί πρόσεξε άλλο 2ον εθνικό δίκτυο και άλλο επαρχιακός δρόμος άλλο αστικός και άλλο περιαστικός έχουν διαφορετικές προδιαγραφές και πίστεψε με τα κόστη έχουν τεράστια διαφορά Μην ψαχνεις, η νομοθεσια παραχωρησης εδω , στο τελος αναφερονται τα ΦΕΚ! Οσο για την σχεση της συμβασης με την οδοποιϊα σαφως και δεν εχει σχεση αφου στην δευτερη εφαρμοζεται η ευρωπαικη νομοθεσια απαρεγκλιτως......δεν υπήρχε διαφορετικα πιθανοτητα η ΕΕ να εγκρινει 2,97δις τον περασμενο δεκεμβριο για κατασκλευαστικα εργα τα οποια δεν θα πληρουσαν τις Ευρωπαικες προδιαγραφες οι οποιες κι ελεγζονται συστηματικα απο τα κλιμακια της που ερχονται στην ελαλδα καθε 2μηνο γιαυτον ακριβως τον σκοπο. Γιαυτο φιλε μου καλε δεν υπαρχει λακουβα με νερο σε τελειωμενο αυτοκινητοδρομο και γιαυτο δεν κραταει νερο κανενας τελειωμενος αυτοκινητοδρομος που τον διεπει παραχωρησιουχος.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
furious99 249 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2014 http://tech.in.gr/analysis/article/?aid=1231296308 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
The Great 70 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2014 [Μπαααα, δυσκολο να γινει κατι τετοιο με δαυτον............. Χρειαζεται ατρανταχτα επιχειρηματα που δυστυχως καλε μου φιλε ειναι δυσκολο εως αδυνατον να βρεθουν!!! Βρε επιχειρηματα σου εχουν πει πολλα... αλλα εσυ δεν 8ες να τα καταλαβεις..... Τεσπα... Ειπες κ κατι σωστο τελικα..... :P ''Εγω δεν λεω μπραβο στα διοδια σε καμια περιπτωση, εγω λεω να επιλεξουμε αλλη αντιδραση.........η κατα δυναμη μη χρηση των Ε.Ο. ειναι μια!'' Θελεις να μας πεις ποια κατα την γνωμη σου ειναι η σωστη αντιδραση στις παραλογες κ ανεξελεγκτες αυξησεις..??? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
karellen 11.557 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2014 (τροποποιήθηκε) Έτσι νομίζεις εσύ τα τρολλ; Ο άνθρωπος έχει απαντήσει με ντοκουμέντα στην κάθε απίθανη ερώτηση που τέθηκε δω μέσα και προ παντός με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ! Βλάκα Π@πάρα Αχυράνθρωπε του Μπόμπολα Βρωμάς Fuck off Να φύγεις,να πας αλλού (από που ρε,από το τσιφλίκι σου;) και διάφορα άλλα φαιδρά. Ο άνθρωπος έχει τις απόψεις του και τις εκφράζει με ειλικρίνεια,άσχετα αν συμφωνείτε ή όχι και οι περισσότερες απαντήσεις ήταν οι από πάνω. Ποιος είναι τρολ τώρα; Τροποποιήθηκε Μάρτιος 4 , 2014 από τον karellen 7 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pipingtom83 191 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2014 Βρε επιχειρηματα σου εχουν πει πολλα... αλλα εσυ δεν 8ες να τα καταλαβεις..... Τεσπα... Ειπες κ κατι σωστο τελικα..... :P ''Εγω δεν λεω μπραβο στα διοδια σε καμια περιπτωση, εγω λεω να επιλεξουμε αλλη αντιδραση.........η κατα δυναμη μη χρηση των Ε.Ο. ειναι μια!'' Θελεις να μας πεις ποια κατα την γνωμη σου ειναι η σωστη αντιδραση στις παραλογες κ ανεξελεγκτες αυξησεις..??? εχω απαντησει 10δες φορεςσε αυτην την ερωτηση, ακομα και στο παραθετομενο ποστ μου του μηνυματος σου υπάρχει η κατ΄εμέ σωστη αντίδραση. Οσο για τα επιχειρηματα που μου εχουν τεθεί....ασε να αποφασίσουν οι διαβαζοντες για το αν καν ετεθη καποιο....... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nicket456 166 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2014 ... Οπως έχω πει εμενα η μονιμη σχεδόν διαμονη μου ειναι η περιοχη του Ωρωπου εκ του οποιου ξεκινω κάθε πρωι στις 08:00 για Πειραιά και απογευματοβραδο μετα της 19:00 για τον Ωρωπο και πάλι. Δεν πληρώνω ποτε διόδια εδω και 20 χρόνια διοτι χρησιμοποιω αυτην την διαδρομη η οποια είναι ασφαλεστατη με αντιολοσθηκο ταπητα και την οποια την χρησιμοποιουν ΟΛΟΙ οι συγχωριανοι μου ΟΛΑ αυτα τα χρονια και παραλληλη με την ακριβη Ε.Ο. οπως βλεπεις!!!!!! Ο χαρτης λεει 59 λεπτα χρόνος ταξιδιου αλλα εγω με το αυτοκινητο την κανω σε λιγοτερο, οχι γιατι παω γρηγορα αλλα διοτι μαλλον δεν εχει ποτε κινηση τις ωρες που τον χρησιμοποιω, αν και το καλοκαιρι γινεται ενας μικροπανικος. ... Χρησιμοποιώ και εγω την διαδρομη που παρεθεσες τακτικα. Για αρχη , υποθετω οτι βγαινεις Αγ Στεφανο , γιατι η διαδρομη που εδειξες χρησιμοποιει την ΕΟ αρα και τα διοδια των Αφιδνων. Επομενως υποθετουμε οτι βγαινεις ΑΓ Στεφανο και πας καροτσακι τον παραδρομο μεχρι να στριψεις Μαλακασα. Αυτο τον δρομο ονομαζεις εσυ ασφαλη με αντιολισθητικο ταπητα κτλ? Μα δουλευεις ρε μαστορα ? Προφανως !!! Εγω το μονο που βλεπω ειναι λακουβες -αρχαια ασφαλτος, μπαλωματα, χαραξη ΓΤΠ, φωτισμος ανυπαρκτος, εργα παρατημενα που αποτελουν παγιδες και σε ολα αυτα βαλε και τις νταλικες που περνανε πλεον απο εκει , αγροτικα μηχανιματα που γεμιζουν χωματα και διαφορα αλλα απο χωραφια το οδοστρωμα ,νεκρα ζωα που εχει τυχει να ειναι στο ιδιο σημεια 1 εβδομαδα κι ποσα αλλα? Αφου ομως λες οτι ειναι ασφαλης ...εεε μαλλον θα ειναι! 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Doufe 716 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2014 (για το σπασιμο κ μονο) εσυ αν δουλευες για δαυτους θα επαιρνες μερος στην κουβεντα ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες