Aggeloskos 83 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2014 Ένα θεματάκι σχετικά με το τι μας φοβίζει κατά την οδήγηση... Τι είναι αυτό που μας κρατάει <<πίσω>> και δεν μας αφήνει να πλησιάσουμε τα όρια μας (πάντα σε λογικά πλαίσια όσον αφορά στην κίνηση στους δημόσιους δρόμους...)??? Για ποιο λόγο κάποιοι χαρακτηριζόμαστε, από τους εαυτούς μας πάνω απόλα, κουλοί τρίκουλοι κλπ :P ??? Τι μας φοβίζει περισσότερο??? Η ποιότητα του δρόμου??? Οι άλλοι οδηγοί??? Η κουλαμάρα μας??? Πείτε ρε παιδιά τις λεπτομέρειες αυτές που ενδόμυχα βασανίζουν τον κάθε κουλό σαν και του λόγου μου και όσοι έχουν μια κάποια απάντηση ας την δώσουν για να βοηθήσουν στο να αλλάξουμε τρόπο σκέψης... (Ας προσθέσω ότι λόγω των παραπάνω πολλοί από εμάς, λόγο της αίσθησης του φόβου, πηγαίνουμε πιο αργά πράγμα που ΊΣΩΣ σημαίνει με μεγαλύτερη ασφάλεια... Όμως από την άλλη ίσως πάλι καθιστούν την λίγο πιο γρήγορη οδήγηση μια ιδιαίτερα στρεσογόνο διαδικασία) Ας μιλήσω αρχικά για την αφεντιά μου. Εγώ θα αφήσω στην άκρη τους άλλους οδηγούς(αυτοκινήτων κυρίως...) και θα επικεντρωθώ στην οδήγηση και στο οδόστρωμα καθώς αυτά με απασχολούν κυρίως. 3 είναι οι μεγάλοι μου φόβοι παίδες: 1) Νομίζω ότι όταν υπάρχει υγρασία στο οδόστρωμα, αλλά και όταν όχι, αν πατήσω τις διαχωριστικές γραμμές πάνω σε στροφή με ταχύτητα θα φύγω άκλαυτος... Πιστεύω ότι γλιστράνε τόσο πολύ(σας βλέπω στα βιντεάκια αλλά και σε κάποιες βόλτες που έχω έρθει να τις πατάτε αβέρτα σαν να μην τρέχει τπτ και σοκάρομαι :P ). 2) Πιστεύω ότι αν πιέσω και χάσω το μπροστινό αυτό δεν θα γίνει σταδιακά, δεν θα προειδοποιήσει, δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναβρει πρόσφυση οπότε πάμε κατευθείαν για πτώση...( εδώ κολλάει και το από πάνω...ότι αν γλιστρήσεις στις γραμμές δεν παίζει να ξαναβρεις πρόσφυση...) 3) Πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου αντί να κοιτάω που θέλω να πάω, να προσπαθώ να κοιτάξω το οδόστρωμα σε κοντινή απόσταση για να ξέρω τι έχω να αντιμετωπίσω (για να μην χάσω πρόσφυση που λέγαμε παραπάνω) πράγμα που μπορεί να με οδηγήσει για πλάκα σε target fixation και να βρεθώ στα χωράφια στην καλύτερη... Αυτά από μένα... Ακούω άλλες εκδοχές αλλά και συμβουλές απαντήσεις από εμπειρότερους. Υ.Γ.1= Για να προλάβω αν πάει κάποιος να μ πει οτι ίσως η μηχανή δεν είναι σε καλή κατάσταση, έχω καινούρια ελατήρια και σερβις στις αναρτήσεις καθώς και λάστιχα με 200km :P ... Υ.Γ.2= Όταν οδηγήσω on off ή κάτι σε μοταρντ-εντούρο για κάποιον λόγο παρότι φορτίζω πολύ λιγότερο τον μπροστινό σε σχέση με το χορνετάκι μου νίωθω μεγαλύτερη σιγουριά και ότι αν πάει να γίνει καμιά στραβή θα το σώσω... Ίσως γιατί λαμβάνω λιγότερη πληροφόρηση, ίσως γιατί είμαι όρθιος?? Δεν ξέρω... 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
efkola 7.502 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2014 Τι θέμα ανοίγεις τώρα... Υγρό/γλιστερό οδόστρωμα,πολύ δυνατός αέρας,πολύ κρύο,φόβος μην πεταχτεί το ο,τιδήποτε από οπουδήποτε,το βλέμμα κάτω και όχι ευθεία και μακριά,ο γνωστός φόβος μέσα στη στροφή κ.ά. Πώς λύνονται;;Ο Θεός ξέρει... Ένα σχολείο(CSS ή όποιο άλλο επιλέξει κανείς)+το διάβασμα+εξάσκηση πάντα ωφελούν αλλά τα περισσότερα είναι στο μυαλό μας. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
MyMike 301 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2014 (τροποποιήθηκε) Το ακριβώς αντίθετο από σένα φίλε Άγγελε, εμένα με φοβίζει το απρόοπτο, το παιδάκι-αμάξι-πεζός που θα πεταχτεί και δεν θα προλάβω να αντιδράσω, το αμάξι που θα φρενάρει/αλλάξει λωρίδα ξαφνικά, το πράσινο που θα γίνει κόκκινο ενώ πλησιάζω γρήγορα, το λάστιχο που μπορεί να σκάσει, γενικά ο φόβος του απροόπτου που δεν εξαρτάται από μένα είναι και ο μοναδικός φόβος που με κάνει να προσέχω. Άρα καλώς υπάρχει υποθέτω... Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 8 , 2014 από τον MyMike 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Aggeloskos 83 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2014 Το ακριβώς αντίθετο από σένα φίλε Άγγελε, εμένα με φοβίζει το απρόοπτο, το παιδάκι-αμάξι-πεζός που θα πεταχτεί και δεν θα προλάβω να αντιδράσω το πράσινο που θα γίνει κόκκινο ενώ πλησιάζω γρήγορα, το λάστιχο που μπορεί να σκάσει, γενικά ο φόβος του απροόπτου που δεν εξαρτάται από μένα είναι και ο μοναδικός φόβος που με κάνει να προσέχω. Άρα καλώς υπάρχει υποθέτω... Προφανώς αυτά που λες είναι ίσως τα πιο σημαντικά και αυτά που μας κάνουν να προσέχουμε ιδιαίτερα κατά την οδήγηση.. Ο λόγος που δεν αναφέρθηκα σε αυτά είναι γιατί δεν μιλαω (λάθος μου που δεν το ανέφερα) για συνθήκες μέσα στην πόλη ή σε κάποια κατοικημένη περιοχή αλλά στις περιπτώσεις που θα πας κάποια βόλτα κάπου μακρυά, πχ σε κάποιο ορεινό στροφιλίκι, με παρέα ή όχι και αυτό στο οποίο θα επικεντρωθείς κυρίως θα είναι η οδήγηση σου... ;) ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ!! :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
MyMike 301 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2014 Προφανώς αυτά που λες είναι ίσως τα πιο σημαντικά και αυτά που μας κάνουν να προσέχουμε ιδιαίτερα κατά την οδήγηση.. Ο λόγος που δεν αναφέρθηκα σε αυτά είναι γιατί δεν μιλαω (λάθος μου που δεν το ανέφερα) για συνθήκες μέσα στην πόλη ή σε κάποια κατοικημένη περιοχή αλλά στις περιπτώσεις που θα πας κάποια βόλτα κάπου μακρυά, πχ σε κάποιο ορεινό στροφιλίκι, με παρέα ή όχι και αυτό στο οποίο θα επικεντρωθείς κυρίως θα είναι η οδήγηση σου... ;) ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ!! :) Κατάλαβα, ε τότε σαφώς το βρεγμένο, δεν έχω καθόλου εμπιστοσύνη, στρίβω σαν το αγγούρι (...όχι τον συμφορουμίτη, το ζαρζαβατικό ... ).... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mr.Slow 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2014 Πέραν, πρωτίστως, των άλλων οχημάτων στον δρόμο και το τι μπορεί να πεταχτεί μπροστά σου ανά πάσα στιγμή, το οποίο είναι δεδομένο, δεν μπορώ να πω πως φοβάμαι ιδιαίτερα στην μηχανή μου. Δεν το πάω και τάπα παντού, προσέχω εκεί που πρέπει και δίνω εκεί που ξέρω ότι μπορώ να δώσω. Ίσως ένας φόβος είναι όταν πηγαίνω από δρόμο που δεν γνωρίζω, όπου το πάω χαλαρά χωρίς πολλές γενναίες ταχύτητες και τρελά ξυσίματα. Οπότε ναί, φοβάμαι τους δρόμους που δεν γνωρίζω. Αν και πιστεύω ο αιώνιος φόβος κάθε μοτοσυκλετιστή είναι μην την φάει από πίσω, είτε στην εθνική, είτε στο φανάρι, είτε στο στενό της γειτονιάς. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
NORMANN 1.441 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2014 ευτυχως ή δυστυχως...φοβαμαι μονο τους αυτοκινητιστες αλλα & τους οδηγους φορτηγων-λεωφορειων...(πισω μου ή μπροστα μου ή οταν με προσπερνουν γκαζωμενοι ή οταν χωρις φλας βγαινουν μπροστα μου σε αποσταση αναπνοης...Ο,τι κινδυνο εχω αντιμετωπισει στη ζωη μου και στα πολλα χλμ που εχω διανυσει,οφειλοταν κυριως στη δικη τους απροσεκτη και επιθετικη οδηγηση...) 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gen.Markus 6.229 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2014 δε φοβάμαι τίποτα.είμαι χάλια οδηγός για να βάζω και άλλες σκοτούρες στο κεφάλι μου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Agouri 303 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2014 Πρόσφυση. Τίποτα άλλο. Είμαι συνεχώς με την σκέψη ότι ο δρόμος κάτω απ'τα αχαμνά μου είναι ΓΥΑΛΙ. Και είναι, όντως, απλά η καρδιά μου πάει στην κούλουρη με κάθε πλάγιασμα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CptAngel 4.604 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2014 Περα απο την ελειψη εμπιστοσυνης στους αλλους χρηστες του δρομου, τιποτα απολυτως. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Easy_Rider_Gr 3.654 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2014 (τροποποιήθηκε) Περα απο τις στανταρ φοβιες :παιδακια, πεζοι, λεωφορεια κτλ..Μοιραζομαστε τους ιδιους φοβους. Γυρνουσα απο τον παππου μου απο Νεα Κερδυλια και οσοι εχετε περασει απο τον παλιο τον δρομο για Σερρες ξερετε τις ωραιες τις στροφες που εχει...Ε λοιπον εκει που πηγαινα με καμμια 80-90 και φτανω σε στροφη πλαγιαζω ελαχιστες μοιρες βγαζω και γονατο εξω ουτε rossi να'ουμε και προσπερναει ενα 675 full πλαγιασμενος και λεω απο μεσα μου πωωω τον π@στι τι εκανε...Μηπως ειναι στο μυαλο μου οτι το πλαγιασμα ειναι επικίνδυνο??Μηπως να μεινω στο παπακι που ειναι ασφαλες(λεμε τωρα)??Και ενα αλλο ειναι το φρεναρισμα χωρις abs.Καλα εκει να δειτε τη τρομαρα παιρνω Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 8 , 2014 από τον Easy_Rider_Gr Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Le Flwr 3.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2014 Συνοπτικά η απροβλεψιμότητα. Τίποτα δεν μου λέει πως στο άλλο μισό της στροφής δεν υπάρχει μια λακούβα ΝΑ ή ένα μπάλωμα η ένα βόδι. Δεν ξέρω πως θα αντιδράσει ο κάθε οδηγός. Δεν γνωρίζω από που θα μου πεταχτεί σκυλί/παιδί/φορτηγό. Φοβάμαι πως επειδή η άσφαλτος είναι ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ λες και την έπλεκαν 400 γιαγιάδες μέσω τηλεφώνου, μπορεί να πατάω καλά τώρα αλλά να γλυστράει σαν παγοδρόμιο στα επόμενα 10 μέτρα. Άμα έχει βρέξει κιόλας, κλάφτα. Άσχετο, έστρωσαν πρόσφατα ένα τμήμα της Αμαλίας. Ολόφρεσκο, γυαλόχαρτο. Έμπαινες χαλαρός στο S-άκι ερχόμενος από Συγγρού και σχεδόν ένιωθες να σου τρώει τα λάστιχα. Απίστευτη σιγουριά, φοβερή αίσθηση. Τώρα πάλι σκατά θα έχει γίνει φαντάζομαι. 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ax_ena_honda 15.751 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2014 Όταν βλέπω στην πορεία μου: ΤΑΧΙ Saxo/Rallye SUV Γριές και ειδικά όταν βλέπω ένα καλοδιατηρημένο παλιό αυτοκίνητο, ξέρω πως στη θέση του οδηγού βρίσκεται ένας όχι και τόσο καλοδιατηρημένος παππούλης 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikos_pc 2.871 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2014 Σε βόλτες που έχω κάνει κατά καιρό μου πέρανε διαφορά από το μυαλό σε σχέση με φόβο και ασφάλεια. Όταν είμαι μονός μου αρέσει να πλαγιάζω περισσότερο από όταν είναι και άλλοι μαζί γιατί φοβάμαι μέσα στην κουλαμάρα μου θα πέσω και θα τους πάρω παρέα και έτσι πάω πιο αργά, ένας φόβος ακόμα πιστεύω του καθενός μας είναι σε καμιά στροφή μην βγω εκτός σε κανένα γκρεμό η χαντάκι και δεν μπορώ αν πάθω κάτι να φωνάξω σε βοήθεια και τελευταίως και καλύτερος σε στροφές που δεν ξέρω και δεν βλέπω τι ακόλουθη μετά κόβω γιατί άπλα δεν ξέρω τι γίνετε παρακάτω. ΥΓ. Τελικά ο φόβος των περισσότερων είναι οι στροφές άλλα εκεί όμως είναι και η γλυκά σε μια βόλτα. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
g.papas 1.004 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2014 Αυτό με τις γραμμές το έχω και εγώ. Χωρίς να έχω γλιστρήσει ποτέ ή να έχω πέσει ποτέ πατώντας γραμμή. Ως και σε στενό οδόστρωμα έχω στο μυαλό μου ότι είναι κάτι σαν πάγος. (noobas) 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ste7ios 1.738 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2014 Το μόνο που φοβάμαι ειναι ο εαυτός μου... Κυρίως, αν θα εκτιμήσω σωστά την πρόσφυση, αν θα έχω σωστή γραμμή στα στροφυλίκια, τις αντιδράσεις μου στο απρόβλεπτο... Για τα δυο πρώτα έχω πολλά να μάθω, για το τελευταίο ίσως μετράει σημαντικά η εμπειρία που κτίζεται καθημερινά... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
c.l.a.b. 1.084 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2014 να μη πεταχτει κανενα ζωο στην πορεια οταν βρισκομαι σε επαρχιακο η εθνικη οδο..κ ιδιαιτερως βραδυ.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Wolf1138 2.924 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2014 Στενά στα οποία έχω προτεραιότητα να πεταχτεί αυτοκίνητο. Αυτό μόνο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Aggeloskos 83 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2014 Ενδιαφέρουσες απαντήσεις οι οποίες κινούνται πάνω κάτω στο ίδιο μήκος κύματος... Διαχωριστικές γραμμές= πάγος-λάδι για μένα τέσπα... Ας μας απαντήσει κάποιος έμπειρος ρε παιδιά όμως τι γίνεται με το χάσιμο του μπροστινού??? Άντε το πίσω το σώζεις... Με το μπροστινό τι γίνεται??? Χάνει λίγο προσφυση σιγά σιγά και ίσως την ξαναβρει, σε προειδοποιεί, σώζεται ή απαξ και χαθεί ελάχιστα έφυγες ακλαυτος όπως νομίζω??? Σε ένα μοταρντάκι π είχα παλιά και να το έχανα ελάχιστα ήξερα ότι με λίγο ανάποδο ίσως σωζόταν αλλά στο χορνετ δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο λόγο θέσης οδήγησης... Επίσης πως μπορείτε ρε παιδιά να κοιτάτε μακρυά και όχι κοντά σας ώστε να οδηγάτε καλύτερα??? Στην πίστα το καταλαβαίνω αλλά στο ορεινό στροφιλίκι εγώ φοβάμαι ότι μπορεί σε κάθε στροφή να έχει κανα χωματάκι κάτω το οποίο να αποβεί μοιραίο...Γιαυτό κιόλας πολλές φορές κοιτάζω κοντά για να ξέρω τι κίνδυνοι ελλοχεύουν σε κάθε σημείο μπροστά μου...(πραγμά πολύ κακό γιατί το target fixation έρχεται...) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksexilas 17 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2014 Φοβάμαι τα πάντα... Μήπως δεν έχω την σωστή κλήση το σώμα μου ή σωστή κλήση η μηχανή στην στροφή... Μήπως και κανένας μαλάκα από την απέναντι πλευρά για να πέραση με το κουτί του κάποιον πατάει την διπλή γραμμή και είναι στην δική μου πλευρά... Τα Ζώα και ειδικά σκύλους...Παιδιά σήμερα πραγματικό γεγονός πέρασε σκύλος σφαίρα από την μια πλευρά του δρόμου στην άλλη και τα 2 ρεύματα κυκλοφορίας στην περιοχή του ΙΚΑ στο Ηράκλειο Κρήτης. Όλους εκείνους οι οποίοι έχουν 4χ4... .... .... .... ..... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Antonis3d 15 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2014 Κι εμένα μόνο η ποιοτητα του δρομου με φοβιζει ολα τα αλλα καπως μπορεις να τα αποφυγεις αλλα αμα ο δρομος ειναι σκατα παντου πως γινετε να το αποφυγεις; :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CrazyTsach 1.377 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2014 (τροποποιήθηκε) Φοβάμαι τα λάστιχα μου,που'ναι του 2010 και έμμεσα φοβάμαι να στρίψω. Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 8 , 2014 από τον CrazyTsach Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Nikolas206 263 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2014 Ενδιαφέρουσες απαντήσεις οι οποίες κινούνται πάνω κάτω στο ίδιο μήκος κύματος... Διαχωριστικές γραμμές= πάγος-λάδι για μένα τέσπα... Ας μας απαντήσει κάποιος έμπειρος ρε παιδιά όμως τι γίνεται με το χάσιμο του μπροστινού??? Άντε το πίσω το σώζεις... Με το μπροστινό τι γίνεται??? Χάνει λίγο προσφυση σιγά σιγά και ίσως την ξαναβρει, σε προειδοποιεί, σώζεται ή απαξ και χαθεί ελάχιστα έφυγες ακλαυτος όπως νομίζω??? Σε ένα μοταρντάκι π είχα παλιά και να το έχανα ελάχιστα ήξερα ότι με λίγο ανάποδο ίσως σωζόταν αλλά στο χορνετ δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο λόγο θέσης οδήγησης... Επίσης πως μπορείτε ρε παιδιά να κοιτάτε μακρυά και όχι κοντά σας ώστε να οδηγάτε καλύτερα??? Στην πίστα το καταλαβαίνω αλλά στο ορεινό στροφιλίκι εγώ φοβάμαι ότι μπορεί σε κάθε στροφή να έχει κανα χωματάκι κάτω το οποίο να αποβεί μοιραίο...Γιαυτό κιόλας πολλές φορές κοιτάζω κοντά για να ξέρω τι κίνδυνοι ελλοχεύουν σε κάθε σημείο μπροστά μου...(πραγμά πολύ κακό γιατί το target fixation έρχεται...) Σχετικα με το μπροστινο που λες, εγω με την ελλαχιστη εμπειρια που εχω, αυτο που εχω παρατηρησει σε γεφυρες πχ που εχει τους συνδεσμους, αν τους περασεις πλαγιασμενος, χωρις να αλλαξεις τιποτα στην κληση κλπ, σσου κανει ενα μικρο γλυστριματακι, αλλα πιανει προσφυση παλι αμεσως χωρις να σε τρομαζει. Στην αρχη ισως λιγακι, αλλα οχι κατι το οποιο δεν μπορεις να συνηθισεις.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Krosfala 1.107 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2014 Ένα θεματάκι σχετικά με το τι μας φοβίζει κατά την οδήγηση... Τι είναι αυτό που μας κρατάει <<πίσω>> και δεν μας αφήνει να πλησιάσουμε τα όρια μας (πάντα σε λογικά πλαίσια όσον αφορά στην κίνηση στους δημόσιους δρόμους...)??? Για ποιο λόγο κάποιοι χαρακτηριζόμαστε, από τους εαυτούς μας πάνω απόλα, κουλοί τρίκουλοι κλπ :P ??? Τι μας φοβίζει περισσότερο??? Η ποιότητα του δρόμου??? Οι άλλοι οδηγοί??? Η κουλαμάρα μας??? Πείτε ρε παιδιά τις λεπτομέρειες αυτές που ενδόμυχα βασανίζουν τον κάθε κουλό σαν και του λόγου μου και όσοι έχουν μια κάποια απάντηση ας την δώσουν για να βοηθήσουν στο να αλλάξουμε τρόπο σκέψης... (Ας προσθέσω ότι λόγω των παραπάνω πολλοί από εμάς, λόγο της αίσθησης του φόβου, πηγαίνουμε πιο αργά πράγμα που ΊΣΩΣ σημαίνει με μεγαλύτερη ασφάλεια... Όμως από την άλλη ίσως πάλι καθιστούν την λίγο πιο γρήγορη οδήγηση μια ιδιαίτερα στρεσογόνο διαδικασία) Ας μιλήσω αρχικά για την αφεντιά μου. Εγώ θα αφήσω στην άκρη τους άλλους οδηγούς(αυτοκινήτων κυρίως...) και θα επικεντρωθώ στην οδήγηση και στο οδόστρωμα καθώς αυτά με απασχολούν κυρίως. 3 είναι οι μεγάλοι μου φόβοι παίδες: 1) Νομίζω ότι όταν υπάρχει υγρασία στο οδόστρωμα, αλλά και όταν όχι, αν πατήσω τις διαχωριστικές γραμμές πάνω σε στροφή με ταχύτητα θα φύγω άκλαυτος... Πιστεύω ότι γλιστράνε τόσο πολύ(σας βλέπω στα βιντεάκια αλλά και σε κάποιες βόλτες που έχω έρθει να τις πατάτε αβέρτα σαν να μην τρέχει τπτ και σοκάρομαι :P ). 2) Πιστεύω ότι αν πιέσω και χάσω το μπροστινό αυτό δεν θα γίνει σταδιακά, δεν θα προειδοποιήσει, δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναβρει πρόσφυση οπότε πάμε κατευθείαν για πτώση...( εδώ κολλάει και το από πάνω...ότι αν γλιστρήσεις στις γραμμές δεν παίζει να ξαναβρεις πρόσφυση...) 3) Πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου αντί να κοιτάω που θέλω να πάω, να προσπαθώ να κοιτάξω το οδόστρωμα σε κοντινή απόσταση για να ξέρω τι έχω να αντιμετωπίσω (για να μην χάσω πρόσφυση που λέγαμε παραπάνω) πράγμα που μπορεί να με οδηγήσει για πλάκα σε target fixation και να βρεθώ στα χωράφια στην καλύτερη... Αυτά από μένα... Ακούω άλλες εκδοχές αλλά και συμβουλές απαντήσεις από εμπειρότερους. Υ.Γ.1= Για να προλάβω αν πάει κάποιος να μ πει οτι ίσως η μηχανή δεν είναι σε καλή κατάσταση, έχω καινούρια ελατήρια και σερβις στις αναρτήσεις καθώς και λάστιχα με 200km :P ... Υ.Γ.2= Όταν οδηγήσω on off ή κάτι σε μοταρντ-εντούρο για κάποιον λόγο παρότι φορτίζω πολύ λιγότερο τον μπροστινό σε σχέση με το χορνετάκι μου νίωθω μεγαλύτερη σιγουριά και ότι αν πάει να γίνει καμιά στραβή θα το σώσω... Ίσως γιατί λαμβάνω λιγότερη πληροφόρηση, ίσως γιατί είμαι όρθιος?? Δεν ξέρω... Πολυ καλα κανεις και φοβασαι αυτα που λες μαν,αλλωστε μιλας για δημοσιους δρομους και ολα αυτα παιζει ανετα να συμβουν.Ο φοβος φυλαει τα ερμα Εντελως προσωπικη μου αποψη οκ? Τωρα σε γενικες γραμμες γι αυτα που ρωτας κατι που κανω σε μια διαδρομη ειναι να δοκιμαζω τις ασπρες γραμμες,περνας στριβεις λιγο και ανοιγεις τα γκαζια οντας ετοιμος οτι θα γλυστρισει το πισω και στις περισσοτερες περιπτωσεις γλυστραει :D .Ετσι μπορεις να αποκτησεις αισθηση του δρομου. Αν ειναι καινουρια η διαδρομη τοτε πολυ λογικο επισης να ελεγχεις το οδοστρωμα και τη καμπυλη της καθε στροφης.Για να χαρω εγω προσωπικα μια διαδρομη πρεπει να τη γνωριζω η να μου δινει πολυ καλη αισθηση το οδοστρωμα. πχ πηγα πρεσπες 1η φορα και σε ενα κλειστο 15λεπτο ηθελα να το σκισω Σε γενικες γραμμες ειναι πολυ καλο να κανεις πρωτα τη διαδρομη λιγο χαλαρα να δεις τις στροφες κ το οδοστρωμα και καπακι 2η φορα να το χαρεις αλλα πολλες φορες αυτο δε μπορει να γινει.. Οσο για το μπροστινο που λες,ναι δυσκολα σωζεται,το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να μη του δινεις πολυ πιεση,να μη το σφιγγεις πολυ,να σαι....απαλος στους χειρισμους σου B) . Αυτα απο μενα,ξαναλεω εντελως προσωπικες μου αποψεις χωρις να μαι φυσικα ουτε εμπειροτερος ουτε τπτ 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
o_xlapatsas 2.920 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2014 φοβάμαι κάθε είδους πτώση. όλοι οι παράγοντες άλλωστε του τύπου "κλιση-ολισθηρότητα-ατύχημα" έχουν αυτή ως συνέπεια. απο εκεί και πέρα, μαζί με την πτώση έρχεται ο απολογισμός. πως θα είμαι εγώ και η μηχανή μου. οι καθημερινοί δρόμοι είναι εφιαλτικοί σε ένα τέτοιο σενάριο. προς το παρόν, αυτό πιστεύω καθορίζει τα όρια μου. αν και κυνηγώ να τα διευρύνω και να βελτιωθώ ως οδηγός, αυτός ειναι ο περιορισμός μου. οι πτώσεις και τα ατυχήματα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες