Jump to content
μάθο...

Πόλη...Κωνσταντινούπολη και πέριξ!

Recommended Posts

Καλως εχοντων των πραγματων,λεω επιτελουςτο Καλοκαιρακι ,να παρω την κυρά και με καλη παρεα(λιγοι και καλοί που λενε)να εκδραμουμε 1° ταξιδακι εις τας εξωτερικας!!!Επιλογη προορισμου μια περιοχη και πόλη που παντα ηθελα...και λογω Ιστοριας και λογω Ελληνισμου αλλά και Γεωγραφικα...

στην Πόλη της ΑγιαΣοφιάς......

sophia1.jpg

Θελω λοιπον,απο εσας και οσοι εχετε παει προς τα εκει,πληροφοριες για Καλη Διαμονη,Καλο φαγητο και σημεια που αξιζει να επισκεφθουμε,ποδαράτοι,με τις μοτό ή με αλλο τροπο...Τι τιμες παιζουν για ξενοδοχεια και φαγητο;Πόση ασφαλεια θα εχουν οι μοτο εκει;Τι αξιζει στην Πολη να δουμε;

Θα εψηνα πολυ μια βολτα στα περιξ τού Ευξεινου Ποντου αν αξιζει να δουμε κατι και εκει..

Ενα 6ημερο(2 μερες ταξιδι και 4 εκει) φθάνει ή ειναι λιγο;...

Για δωστε κανα καλο "tip"...

Για να δουμε :)

Τροποποιήθηκε από τον mAthosalas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

επειδή έχω πάει θα προσπαθήσω να απαντήσω σε κάποιες απορίες.. πιο πολύ για σημεία που αξίζει να επισκεφτείται ! την Αγια Σοφια εννοείτε , το μπλε τζαμί που είναι ακριβώς απέναντι , το παλιο υδραγωγείο που είναι υπόγειο και λένε ότι υπάρχει ο θρύλος για τα ψάρια που έφυγαν από το τηγάνι τότε στην άλωση της πόλης (έχουν διαφορετικό χρώμα από την μία και από την άλλη πλευρα) αξίζει επίσης να πάτε στα πριγκηπονήσια με καραβάκι νομίζω πας και στο ένα κυκλοφορούν μόνο με άμαξες και ποδήλατα ειναι και η σχολή της χάγης εκεί που μπορείτε να πάτε ! και επίσης υπάρχει άλλο ένα καραβάκι που σε κάνει έναι μικρό tour από τα παράλι της κωνσταντινούπολης μέχρι την απέναντι πλευρά της τουρκίας !και βλέπεις την στρατιωτική σχολή και άλλα τέτοια.. από θέμα ξενοδοχείων εμείς είχαμε μείνει στο κέντρο σε ένα 4 αστέρων και ήταν πολύ καλό και φτηνό απλά δεν θυμάμαι πως το έλεγαν με πλουσιότατο πρωινό !!! για το φαγητό το μόνο που μπορώ να πώ είναι να μην τρώτε από τον δρόμο αυτά που φτιάχνουν(άντε κανένα κουλούρι) και λίγη προσοχή γιατί έχουν διαφορετική κουζίνα .. πιο "βαριά" φαγητά και ενδεχομένως να σας πειράξουν επειδή δεν τα έχετε συνηθίσει !!! ΑΑΑ... μην το ξεχάσω.. να πάτε και στο μεγάλο παζάρι που έχουν που είναι κλειστό .. είναι τεράστιο και να προσέχετε μην χαθείτε γιατί δεν πρόκειται να ξαναβρεθείτε πάλι !! αν δεν κάνετα παζάρια δεν πουλάνε εκεί το έχουν έθιμο :mB_kalo_e: καλα να περάσετε :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μάθο στα παραπάνω να προσθέσω, οπωσδήποτε να επισκεφθείτε το Πατριαρχείο, μια συμβολική κίνηση τεράστιας αξίας. Επίσης, πέρα από το ΚαπαλίΤσαρσι (το μεγάλο παζάρι), πολύ πιο όμορφο είναι το Παζάρι των μπαχαρικών ή Αιγυπτιακή Αγορά.

Από ξενοδοχεία, γύρω από την πλατεία Ταξιμ υπάρχουν πολλά και καλά. Στην Πόλη μην κυκλοφορείσετε με μηχανή, οι οδηγοί είναι ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ από τους Αθηναίους. Εκεί προτεραιότητα έχει όποιος κορνάρει πρώτος, όχι αυτός που έχει πράσινο ή δεν έχει ΣΤΟΠ, σοβαρολογώ.

Εμείς σαν Μοτολέσχη είμαστε στις επαφές για μια τέτοια εκδρομή φέτος, όταν την ανακοινώσουμε μείνε συντονισμένος για περισσότερες πληροφορίες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πωωω!! Ο ιδανικός προορισμός για όσους δε διαθέτουν το χρόνο ή δεν έχουν τη δυνατότητα για πολυήμερα ταξίδια! Ιστορία, Βυζάντιο, Φανάρι, Πριγκηπονήσια, Βόσπορος, Αγιά Σοφιά κ πάζάρι...εκατομμυρια κόσμου σε φόντο τα σταυροδρόμια της Ανατολής & της Δύσης...χρώματα και αρώματα!!

Δεν έχω να προτείνω αξιοθεατα, άλλωστε εύκολα βρίσκει κανείς πολλές προτάσεις με ενα απλό γουγλάρισμα...θα ευχηθώ όμως πρώτον να γίνει το ταξίδι σας με το καλό, να χαρείτε το δρόμο και να περάσετε όμορφα στην Πόλη!! :_thumbsup:

ps Παναγιώτη Κ...ανάβεις φωτιές! (στη μοτολέσχη σας δεχονται Βολιώτες;;;; :tooth: πλάκα πλάκα έχω πάει μικρός στην Κωνσταντινούπολη και θα ψηνόμουν στους 100 κελσιου να ξαναπάω!!)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κώστα ρίξτε και μία ματιά στο Πέρα για ξενοδοχεία. Έχει ωραία ατμόσφαιρα και πάρα πολλά εστιατόρια/μπαρ/καφέ εκεί γύρω, κάτι το οποίο είναι πολύ βολικό κι ευχάριστο. Επίσης είναι αρκετά βολικό γεωγραφικά ως τοποθεσία για να οργανώνεις τις εξορμήσεις σου από εκεί. Εμείς μείναμε 3 νύχτες και με βάση το Πέρα φάγαμε τις σόλες των παπουτσιών μας και πήραμε πολύ καλή ιδέα της Πόλης για το πολύ σύντομο διάστημα που της αφιερώσαμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1070 xlm περιπου απο πατρα,μεσω εγνατιας,θελει πολυ,μα παρα πολυ πρωινο ξυπνημα να βγουνε μονοκοπανια.

αντε και βγαινουν,στον γυρισμο θα χρειαστει διανυκτευρεση Ελλαδα κατα τη γνωμη μου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

όπως τα είπαν οι από πάνω...

πήγα το Νοέμβριο του 12 (αεροπορικώς) και ήταν τέλεια..

δε μου φάνηκε πρόσφορο το έδαφος για κυκλοφορία με μηχανή, λόγω τρέλας των άλλων οδηγών, αλλά και λόγω κίνησης στις περιοχές που τριγυρνούσα.

εγώ έμεινα στην περιοχή sultanahmet στο ξενοδοχείο efendi hotel.

ξενοδοχείο συμπαθέστατο, σε στενάκι μέσα, αλλά ένα τετράγωνο από στάση του τραμ, και 5 λεπτά περπάτημα από Αγ. Σοφία, Μπλε Τζαμί, Ιππόδρομο, Υδραγωγείο κλπ. (από το Μεγάλο Παζάρι είναι 10 λεπτά περπάτημα)

Εγώ κάθισα 5 μέρες, και επισκέφτηκα:

Αγ. Σοφία (εννοείται ότι πρέπει να πας)

Μπλέ Τζαμί

Ιππόδρομο

Υδραγωγείο

Πατριαρχείο (έπεσα και Κυριακή σε Λειτουργία)

Μεγάλο Παζάρι

Αιγυπτιακή αγορά

πλατεία Ταξίμ και ο εμπορικός πεζόδρομος που καταλήγει τον

Πύργο του Γαλατά

Πριγκηπονήσια (θέλεις μία μέρα)

ΔΕΝ πήγα, αλλά θα ήθελα να πάω:

Τοπκαπί (ήθελε αρκετούτσικη ώρα)

Ντολμαμπαξέ (είναι περιορισμένοι επισκέπτες κάθε μέρα, οπότε θέλει και ιντερνετικό ψάξιμο)

Bonus:

στην αυλή ενός τζαμιού (corlulu ali pasa cami https://plus.google....out?gl=gr&hl=el), στο αίθριο, είχαν στις τρεις γωνίες ναργιλάδικα και στην τέταρτη πάλι μαγαζάκι που πούλαγε όμως ναργιλέδες.

εννοείται ότι με το που το ανακάλυψα, το έλιωσα και ήμουν καθημερινός επισκέπτης, μιας και απείχε 5 λεπτάκια με τα πόδια από το ξενοδοχείο, και τον καλύτερο (ίσως λόγω περιβάλλοντος) καφέ (ελληνικό δικό μας, τούρκικο όπως τον αποκαλούν εκείνοι)

φαγητό έτρωγα ΠΑΝΤΟΥ (είμαι και μπόλικος πανάθεμά με) όπως κάνω πάντα και δεν είχα θέμα (είναι μέχρι να την πατήσω και να βάλω μυαλό :crazy: )

το τραμ όποτε μπαίνεις μέσα θέλει 3 λίρες (και ας κάνεις αλλαγή σε γραμμή, πάλι πληρώνεις) και εξυπηρετεί πάρα πολύ σα μέσο

χοντρικά αυτά είναι, μαζί με κάποια που οπωσδήποτε θα έχω ξεχάσει και θα τα παραθέσω όταν τα θυμηθώ :)

εκεί πήγα εγώ και επέστρεψα πλήρης... δε τη γύρισα όλη, αλλά ήμουν ευχαριστημένος :)

Τροποποιήθηκε από τον adnis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμείς σαν Μοτολέσχη είμαστε στις επαφές για μια τέτοια εκδρομή φέτος, όταν την ανακοινώσουμε μείνε συντονισμένος για περισσότερες πληροφορίες.

Παναγιώτη, αν παίζει κάτι τέτοιο και έχεις εικόνα για ημερομηνίες και μια σχετική προσέγγιση του κόστους ειδοποίησε με.

Με ενδιαφέρει πολυ μια τέτοια εκδρομή...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ταξίδι ζωής! Ειδικά για Έλληνα!

Οι παραπάνω έχουν βοηθήσει πολύ για τους προορισμούς που πρέπει να επισκεφτείς...αν και 5 ημέρες είναι λίγες κατά την γνώμη μου, θα πάρεις όμως μια καλή γέυση από την Πόλη.

Τα πράγματα που πρέπει αν έχεις/ετοιμάσεις/σκεφτείς:

1. Αγορά Ταξ. Οδηγού TOP 10 ΚΩΝ/ΠΟΛΗ DK ( θα σε βοηθήσει ΠΟΛΥ)
  2. Ξενοδοχεία: Μιν.: 4 Αστέρια (είναι θέμα ασφάλειας/καθαριότητας), γνώμη μου ΟΧΙ στο Ταξίμ (είναι σαν να επισκεφτείς την Αθήνα και να μείνεις σε ξεν. στην Ομόνοια) αλλά Μπεγιόγλου (πιο κεντρικά και έχει τα γνωστά μαγειρία για να φάς αλλά και μπαράκια για να πιεις ένα ποτο)
  3. Φαγητό: Περιοχή Μπέγιογλου, Πύργος του Γαλατά και φυσικά εάν θέλεις να τα "απλώσεις" Νισάντασι (κάτι σαν το Κολωνάκι της Αθήνας, απλά σε γκλαμουριά είναι x10)
  4. Να κάνεις ΧΑΜΑΜ, είναι εμπειρία!
  5. Αν χρησιμοποιήσεις ΤΑΧΙ να έχει "ταρίφα" αλλιως θα σε γδάρουν.

Καλή διαμονή, θα περάσεις τέλεια!

Δεν προστείνω την μοτοσυκλέτα, θα καταλάβεις το γιατί όταν φτάσεις εκεί~

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1070 xlm περιπου απο πατρα,μεσω εγνατιας,θελει πολυ,μα παρα πολυ πρωινο ξυπνημα να βγουνε μονοκοπανια.

αντε και βγαινουν,στον γυρισμο θα χρειαστει διανυκτευρεση Ελλαδα κατα τη γνωμη μου

Σκεψη μας ειναι να διανυκτερευσουμε και στο πηγαινε και στο ελα Ελλαδα...καπου Βόρεια κοντα στα συνορα...καμμια Καβαλα και μετα...

Πειτε και καμμια τιμη για 2κλινο καθως και τι παιζουν οι τιμες σε φαγητα εξω παιδια...θα βοηθησει πολυ...

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ολους...μαζευω σιγα σιγα το σακουλι να γεμισει με πληροφοριες...βοηθάτε τα μεγιστα :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω παει αθηνα - κων/πολη με αυτοκινητο τα χριστουγεννα του 2012

Ο δρομος μετα τα συνορα ειναι χαλια για πολλα χιλιομετρα, το on-off ειναι οτι πρεπει θα το διαπιστωσεις και μονος σου.

Δεν γινεται να το πας κατευθειαν, μια καλη διανυκτερευση ειναι στην Καβαλα.

Μεσα στην πολη εχει αυτοματα διοδια χωρις μπαρα.

Εμεις να σου πω οτι περασαμε απο ολα τα διοδια ελευθερα χωρις καρτα χωρις τιποτα, και ειχαμε υπολογισει οτι θα τα πληρωσουμε στα συνορα καθως θα φευγουμε αν μας τα ζητησουν.

Τελικα δεν μας ζητησε κανεις τιποτα, οποτε μην ασχοληθεις με διοδια και τετοια, περνα τα ολα τσαμπα και οτι γινει.

Ενα καλο ξενοδοχειο στο Ταξιμ ειναι το Eterno με 60 ευρω το δικλινο , και με πρωινο μπουφε που νταξει δεν υπαρχει. Το πρωινο αυτο ανετα το ετρωγα για μεσημεριανο και ετρωγες οσο ηθελες στον μπουφε αυτοι συνεχιζανε και φερνανε φερνανε, να ναι καλα τα παιδια γιατι πειναγα σαν λυκος.

Οι τιμες σε ψωνια και φαγητο ειναι ακριβως οπως την αθηνα. Ψαξε στο trip advisor για τα καλα εστιατορια, και μην τρως στον δρομο, γιατι θα σου ερθει ο κουκος αιδονι και θα εχεις φαει και μακακιες στο τελος.

Εμεις ειχαμε βρει στο trip advisor το καλυτερο εστιατοριο (συμφωνα παντα με τις ψηφους των χρηστων) και πηγαμε να δουμε. Τελικα φαγαμε σε βερανταα με θεα τον βοσπορο , πιατα γκουρμε με γλυκο στο τελος και δωσαμε 10 ευρω το ατομο.

ΜΗΝ πατε την κρουαζιερα με τα καραβακια, γιατι θα χασετε μια ολοκληρη μερα μεσα στο καραβακι και δεν αξιζει καθολου.

Τροποποιήθηκε από τον Thruxton

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επισης πρεπει να πατε στο Ταξιμ, το οποιο ειναι η περιοχη που υπαρχουν τα αξιοθεατα, και καλο ειναι να μεινετε και εκει γιατι αλλιως θα σας φανε οι μετακινησεις. Τα ποδια ειναι το καλυτερο μεταφορικο μεσω εκει. Και το μετρο

Τροποποιήθηκε από τον Thruxton

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για το που να πας και που να μείνεις τα είπαν οι υπόλοιποι.

Από εμένα:

Προσοχή στους δρόμους σε ισόπεδες διασταυρώσεις, μεγάλα οχήματα/ προσπεράσεις και μπλόκα. Συνήθως οι τροχαίοι βάζουν κώνους στην αριστερή λωρίδα για να σε φέρουν δεξιά και σε σταματάνε. Το έβλεπες συχνά στην εθνική το 2009 που πήγα. Αν δείτε να σας ανάβουν φώτα οι απέναντι οδηγοί μπορεί να είναι και γι αυτό. Επιπλέον είναι και σε "καλά" σημεία - κρυμένοι εκεί που δεν το περιμένεις. Γενικά σεβασμός στα όρια και κοινή λογική και δεν θα έχετε πρόβλημα. (χαρτιά/διαβατήρια και πράσινη κάρτα ασφάλειας τα θεωρώ αυτονόητα)

Με τα διόδια κάναμε και εμείς το ίδιο με τον παραπάνω και δεν πληρώσαμε - βαράγανε σειρήνες αλλά δεεεεν. Πρόβλημα στα σύνορα δεν είχαμε.

Επίσης η βενζίνη τότε ήταν ακριβή (φαντάζομαι δεν άλλαξε αυτό) - πιο ακριβή από Ελλάδα - κάνε μια έρευνα αν σκοπεύεις να κάνεις χιλιόμετρα.

Κίνηση στις πόλεις σχετικά δύσκολη και χαοτική - αν πας φορτωμένος τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Οπωσδήποτε το GPS βοηθάει πολύ.

Θα σου έλεγα να προσπαθήσεις να αποφύγεις περιττές μετακινήσεις με μότο μέσα στην Πόλη. Είναι αρκετά κακοί/ επικίνδυνοι οδηγοί. Επίσης το βράδυ αυτό γίνεται ακόμα πιο έντονα αντιληπτό. (Μας έιχε τύχει να κάνουν κόντρες και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας... προς την ίδια κατεύθυνση... μόνο αυτό σου λεω). Γενικά προσπάθησε να ταξιδεύεις με τη μέγιστη αίσθηση ασφάλειας - ακόμα και τα προφανή μπορεί να είναι χρήσιμα.

Τέλος ξεκαθάρισε ότι το ξενοδοχείο θα έχει πάρκινγκ, φυλασσόμενο. Αυτό δεν σημαίνει ότι το παρκινγκ είναι δίπλα στο ξενοδοχείο. Μπορεί να είναι λίγο παρακάτω. Απλά επιβεβαίωσε το φυλασσομενο. Μπορεί να είναι υπαίθριο, μπορεί και όχι... Προσοχή!

Τώρα για συνάλλαγμα κάνε κάποια χρήματα στα σύνορα για τα βασικά και βλέπεις - Κάποιοι δέχονται να τους πληρώσεις και με ευρώ.

Η γνώμη είναι πως αν θες να δείς πραγματικά "χρώμα" Τουρκίας πρέπει να πας πιο μέσα - ανατολικά. Στο λεω αυτό σαν προσωπική αίσθηση και πρόταση.

Αυτά - αν θες κάτι άλλο, εδώ είμαστε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ένα απ' τα αξιοθέατα που ξεχάσατε ν' αναφέρετε (δεν το περιλαμβάνουν στα γκρουπ, κανονίζεις μόνος σου να πας), είναι ο λεγόμενος Πύργος του Λεάνδρου, ή στα Τούρκικα Kız kulesi, που χτίστηκε ως έλεγχος τελωνείου για τα πλοία τότε.

att-kizkulesi.jpg

Πάνω-πάνω έχει ένα καφέ και στο ισόγειο ένα κυριλέ εστιατόριο με 3 διαφορετικούς συνδυασμούς μενού των 4 πιάτων και φιξ τιμές (καλό αυτό, ξέρεις τί θα πληρώσεις), που όμως θέλει ραντεβού για να πας με τα καραβάκια που σε πάνε απέναντι, αλλά και στο εστιατόριο πρέπει να έχεις κλείσει τραπέζι (σου κλείνουν απ' το ξενοδοχείο).

Εγώ πήγα τυχαία χωρίς να έχω κλείσει και ευτυχώς βρήκα τραπέζι στο εστιατόριο (τηλεφωνάνε απ' το καραβάκι πριν πας!), που είναι αρκετά ατμοσφαιρικό και αξίζει ως εμπειρία.

Αν βρεις και τραπέζι δίπλα στα μικρά παραθυράκια του πύργου, θα βλέπεις και την πόλη..... μαγεία.

Μαθουσάλα, Παναγιώτη Κ και λοιποί..... μ' ενδιαφέρει και μένα πολύ η φάση, αλλά......

..... επειδή έχω πάει σχετικά πρόσφατα (αεροπορικώς με γκρουπ) κι έχω επισκεφθεί όλα αυτά που περιγράφουν τα παιδιά πιο πάνω, θα ήθελα αυτή τη φορά να πάω σε μέρη που ήθελα και δεν μπορούσα λόγω στενού προγράμματος (5 μέρες).

Αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι (που έχουν δει τα γνωστά αξιοθέατα) και θα ήθελαν ένα διαφορετικό πρόγραμμα, ας γράψουν.

Μ' ενδιαφέρει να γνωρίσω / περπατήσω την Πόλη για να τη νοιώσω καλύτερα, πράγμα που δεν πρόλαβα όπως ήθελα τότε.

Ενδεικτικά θα ήθελα τα εξής:

- Να διασχίσω οδικώς ή με τα πόδια όσες μπορέσω απ' τις 3 μεγάλες κρεμαστές γέφυρες του Βοσπόρου.

vosporos-thumb-large.jpg

- Να διασχίσω την ακτογραμμή της Πόλης και απ' την Ευρωπαϊκή μεριά και την Ασιατική.

- Να επισκεφτώ το Κάστρο της Ρούμελης (αν είναι επισκέψιμο, δεν ξέρω). Από κάτω βλέπετε και τον παραλιακό δρόμο που λέω και σε πάει σε απίθανες γειτονιές.

90_big.jpg

- Να περιδιαβώ λίγο το σύγχρονο city (στο βάθος της φωτό)

tgwdseurasgl2.jpg

- Ν' ανέβω με το τελεφερίκ στο λόγο που βλέπει στον Κεράτιο Κόλπο

dsc00124.jpg?w=225&h=300dsc00138.jpg?w=300&h=225

και να καθίσω σε κάποιο απ' τα καφέ / εστιατόρια που έχει εκεί (δυστυχώς δίπλα στο Μουσουλμανικό κοιμητήριο, αλλά το προσπερνάω).

Υ.Γ.

Για όποιον τυχόν μ' ακολουθήσει, υπάρχει και μια έκπληξη (πάλι τυχαία το βρήκα κι αυτό).

Πάμφθηνο και εξαιρετικό φαγητό στη Λέσχη της Αστυνομίας!!!!!!!!!! πλάϊ σε μία απ' τις μεγάλες κρεμαστές γέφυρες, με θέα περίπου ή ακριβώς αυτή: (δεν μπόρεσα να βρω φωτογραφίες απ' τη λέσχη)

77b781c2-19cb-4757-bef0-5c8740f6780d.jpg

Αλήθεια, τί ημερομηνίες παίζουν (αν παίζουν από τώρα), γιατί έχω και κάτι "υποχρεώσεις" που τις ξέρω από τώρα και πέφτουν αρχές Ιουνίου.

Τροποποιήθηκε από τον Kostas-MotoLover

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορείς να φτάσεις Κωνσταντινούπολη και μέσω Πειραιά-Χίου-Τσεσμέ με πλοίο για να γλυτώσεις τα χλμ μέχρι τα σύνορα. Οι χλμ αποστάσεις είναι:

-CESME-IZMIR: 90

-IZMIR-MENEMEN: 29

-MENEMEN-BERGAMA: 67

-BERGAMA-EDREMIT: 94

-EDREMIT-CANAK KALE: 129

-CANAK KALE-GELIBOLU: 57

-GELIBOLU-KESAN: 67

-KESAN-TEKIRDAG: 87

-TEKIRDAG-SILIVRI:58

-SILIVRI-ISTANBUL:82

Menemen:ΜΕΝΕΜΕΝΗ

Bergama:ΠΕΡΓΑΜΟΣ

Edremit:ΑΔΡΑΜΥΤΙΟ

Canak kale:ΔΑΡΔΑΝΕΛΛΙΑ

Gekibolu:ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ

Σύνολο 750 χλμ περίπου, και περνάς κι από μέρη που δεν έχεις ξαναδεί... :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλως εχοντων των πραγματων,λεω επιτελουςτο Καλοκαιρακι ,να παρω την κυρά και με καλη παρεα(λιγοι και καλοί που λενε)να εκδραμουμε 1° ταξιδακι εις τας εξωτερικας!!!

Μπράβο και πάλι μπράβο.

Εσείς οι Πατρινοί,έχετε έναν ιδιαίτερο αέρα στα ταξιδάκια σας,είστε κάπως large ας πούμε..Τουλάχιστον ταξιδεύουμε και εμείς μαζί σας. :_thumbsup:

Στο δια ταύτα mAthο..Ξέρεις ποιόν θα κρατήσω, :wub:εννοείτε βεβαίως-βεβαίως οτι δεν υπάρχει ΟΧΙ από μεριά σου,ειδάλλως ξεθάβω απο τώρα τα όπλα.. :katana:.. :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν έχω να συμπληρώσω κάτι παραπάνω απ όσα είπαν τα παιδιά. Κωστή, αν μπορείς να προσθέσεις μια-δυο μερούλες στο πρόγραμμα θα σου πρότεινα να αλλάξεις προορισμό όχι επειδή η Κων/πολη δεν είναι όμορφη αλλά επειδή δεν είναι καθόλου "μοτοσυκλετιστικό " σαν ταξίδι. Την μηχανή με το που φτάσεις απλά την ξεχνάς και η διαδρομή μέχρι εκεί είναι άχαρη εντελώς. Καλή προετοιμασία να έχεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

είμαι και εγώ στην ίδια αναζήτηση.

Έκλεισα πρόσφατα με προσφορά αεροπορικά για τέλη Φλεβάρη.

Για δωμάτιο δεν έχω κλείσει ακόμα, αλλά σύντομα θα γίνει και αυτό. Σκέφτομαι μήπως κλείσω κάτι από το airbnb.

θα πάρω σύντομα και κάποιον οδηγό για να ξεκινήσω διάβασμα. Αν βρω κάτι καλό θα ενημερώσω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ένα απ' τα αξιοθέατα που ξεχάσατε ν' αναφέρετε (δεν το περιλαμβάνουν στα γκρουπ, κανονίζεις μόνος σου να πας), είναι ο λεγόμενος Πύργος του Λεάνδρου, ή στα Τούρκικα Kız kulesi, που χτίστηκε ως έλεγχος τελωνείου για τα πλοία τότε.

att-kizkulesi.jpg

Η Ηρώ και ο Λέανδρος αποτελούν το πασίγνωστο ομώνυμο δράμα της Ελληνικής μυθολογίας. Η Ηρώ ήταν ιέρεια της Αφροδίτης η οποία κατοικούσε σε ένα πύργο στην πόλη της Σηστού, στην ευρωπαϊκή ακτή του Ελλησπόντου. Ο Λέανδρος, ένας νεαρός από την Άβυδο, στην απέναντι όχθη του στενού, την ερωτεύθηκε, και κάθε βράδυ περνούσε κολυμπώντας τον Ελλήσποντο για να είναι μαζί της. Η Ηρώ με μόνη βοηθό την πιστή τροφό της, άναβε μία λάμπα κάθε νύχτα στην κορυφή του πύργου της, για να τον οδηγεί, και όταν έφθανε ασθμαίνων η ίδια τον υποδεχόταν στην ακτή.

Πριν όμως ξημερώσει ο Λέανδρος επέστρεφε στη Άβυδο προκειμένου να επανέλθει το επόμενο εσπέρας. Κάποτε όμως ήλθε η άσχημη εποχή του Χειμώνα και οι δύο εραστές υποβλήθηκαν στον σκληρό χωρισμό με την αμοιβαία όμως υπόσχεση να επαναβρεθούν στις αρχές της επόμενης Άνοιξης. Παρά ταύτα όμως το επόμενο εσπέρας συνέβει το μοιραίο. Είτε διότι η Ηρώ λησμόνησε τις υποσχέσεις της και ήθελε πάλι τον Λέανδρο κοντά της, είτε διότι η γριά τροφός παρασύρθηκε εκ της συνήθειας, ο λύχνος βρέθηκε πάλι αναμμένος.

Ο Λέανδρος όταν τον είδε από την Άβυδο εξέλαβε το φως ως ερωτική πρόσκληση. Αμέσως έπεσε στη παγωμένη και ανεμοδαρμένη θάλασσα για να μεταβεί στη φίλη του. Ενώ όμως εκείνος πάλευε με τα κύματα ο άνεμος έσβησε τον λύχνον οπότε έχασε τον προσανατολισμό του και παρασυρόμενος από τα κύματα πνίγηκε. Το πρωί το πτώμα του ξεβράστηκε στη ακτή της Σηστού. Αλλόφρων η Ηρώ όταν έμαθε το δυστύχημα έσπευσε και ρίφθηκε στη θάλασσα αγκαλιάζοντας τον νεκρό αγαπημένο της, μη κολυμβούσα όμως βυθίστηκαν. Αργότερα οι τραγικοί αυτοί εραστές εκβράσθηκαν αγκαλιασμένοι στην ακτή, όπου οι κάτοικοι τους έθαψαν σε κοινό τάφο.

Οι αρχαίοι ουδέποτε αμφέβαλαν για την ιστορικότητα του γεγονότος που επειδή η Ηρώ ήταν ιέρεια η ιστορία αυτών των εραστών "στολίσθηκε" με θεϊκές προεκτάσεις, παρεμβολές θεών κλπ. Ο γιατρός Αντίπατρος που έζησε στα τελευταία προ Χριστού έτη βεβαιώνει ότι είδε τον τάφο τους.

πηγη: http://el.wikipedia....%81%CE%BF%CF%82

Δεν εχω κατι να προσθεσω στο θεμα παρα μονο το παραπανω, παρ'αυτα με ενδιαφερει αμεσα οτι γραφει εδω γιατι η Κωνσταντινουπολη θα ειναι ενδιαμεσος σταθμος μου στο ταξιδι που θα κανω καποια στιγμη προς τον Ποντο.

Καλο ταξιδι Μαθο, καλα να περασετε οταν θα πατε. Επισης εναν καφε, ενα φαγητο κατιτις τελος παντων θα μπορουσαμε να το κανονισουμε οταν θα περνατε απο εδω. Πεντε χιλιομετρα απο ΕΟ Θεσσαλονικης Αθηνων ειμαι. Το κινητο μου το'χεις, ξερεις εσυ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παναγιώτη, αν παίζει κάτι τέτοιο και έχεις εικόνα για ημερομηνίες και μια σχετική προσέγγιση του κόστους ειδοποίησε με.

Με ενδιαφέρει πολυ μια τέτοια εκδρομή...

Μιχάλη, είμαστε σε επαφές με μοτοσυκλετιστές και λέσχες από την Τουρκία, υπάρχει ένας σκελετός διαδρομής, αν το καταφέρουμε θα ανακοινωθεί και από το mybike.

Μάθο, η Καβάλα είναι ότι πρέπει για να σπάσεις το ταξίδι. Όταν έρθει η ώρα, ειδοποίησε να σας τακτοποιήσω ξενοδοχειακώς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Επίσης έχω φίλο με ταξιδιωτικό γραφείο που "ειδικεύεται" σε εκδρομές στην Κωνταντινούπολη (πάει σχεδόν κάθε εβδομάδα), αν θες μπορείς να απευθυνθείς και εκεί για μια έρευνα τιμών. http://www.stellatours.gr/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπράβο και πάλι μπράβο.

Εσείς οι Πατρινοί,έχετε έναν ιδιαίτερο αέρα στα ταξιδάκια σας,είστε κάπως large ας πούμε..Τουλάχιστον ταξιδεύουμε και εμείς μαζί σας. :_thumbsup:

Στο δια ταύτα mAthο..Ξέρεις ποιόν θα κρατήσω, :wub:εννοείτε βεβαίως-βεβαίως οτι δεν υπάρχει ΟΧΙ από μεριά σου,ειδάλλως ξεθάβω απο τώρα τα όπλα.. :katana:.. :lol:

Λιγο σπρωξιμο θελει ο μπαγασας μονο....

ξερεις .... αφου δεν μπορεις θα παω μονος .... και τσουπ .....ερχεται....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε προδότη! Δεν είπαμε ότι φέτος θα πάμε Βαλκάνια ρε? Τραβήξου εσύ στα παζάρια και στα μπαχάρια και γω θα σου στέλνω πάλι ποστ καρντς με τα δίμετρα θηρία από τη Σερβία...Μην ακούσω κιχ όμως, σ'έφαγα... :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε προδότη! Δεν είπαμε ότι φέτος θα πάμε Βαλκάνια ρε? Τραβήξου εσύ στα παζάρια και στα μπαχάρια και γω θα σου στέλνω πάλι ποστ καρντς με τα δίμετρα θηρία από τη Σερβία...Μην ακούσω κιχ όμως, σ'έφαγα... :crazy:

εγω λεω να αφησεις τα Βαλκανια να ξεκουραστουν κ να δουμε προς Αρμενια μερια... :secret:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα πρότεινα ανεπιφύλακτα, αν βρεθείτε στο μεγάλο παζάρι, να πάτε σε ένα γωνιακό κρεατάδικο (είναι χασάπικο και εστιατόριο ταυτόχρονα σε στυλ σαλούν άγριας δύσης) και να πάρετε το t-bone. Είναι σιτεμένο σε κενό αέρος και κάτι τέτοια αλχημίστικα. Αξίζει μόνο και μόνο γιατί στην Ελλάδα για να φας τέτοιο πράγμα θα σκάσεις τριψήφιο, αν καταφέρεις να βρεις. Ενώ εκεί έχει γύρω στα 20-25 ευρά αν θυμάμαι καλά.

Επίσης, καλό είναι να κινηθείτε με ταξί γιατί επικρατεί χάος στους δρόμους, αλλά να συμφωνήσετε από πριν τα λεφτά για τη διαδρομή, αλλιώς ζητάνε ανάλογα με το πόσο μεγάλο πορτοφόλι σε κόβουν να έχεις.

Και στα μεγάλα/χλιδάτα εμπορικά κέντρα έχουν ανιχνευτές μετάλλων όπως στα αεροδρόμια. Και ανοίγουν πορτ-μπαγκάζ στα αυτοκίνητα πριν μπουν στο πάρκινγκ. Μην έχουμε κανένα εξπρές του μεσονυχτίου για κανένα σουγιαδάκι.

Α! Και αν ακούσετε κανένα να φωνάζει "Γιώργο!" ή "Μαρία!" θα είναι πλανόδιος πωλητής που κατάλαβε πως είστε Έλληνες :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα