Jump to content
Παναγιώτης Κ.

Νέα Africa Twin το 2015............ρε λές;

Recommended Posts

Ας κάνουν και οι 2.

Να έχουμε επιλογές και όνειρα. :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Για το ήδη υπάρχον σκάφος του 660 μιλάς Βαγγέλη?

Αυτό είναι το dream bike μου. Όχι το 660 αλλά αυτό που περιγράφεις!

Ναι δε με χαλάει το design του 660 όπως είναι.

Αυτό που με χαλάει είναι οι μέτριες αναρτήσεις του, η λίγη του δύναμη και το αρκετό βάρος.

Αν Βγαλουν ένα όπως το λέω παραπάνω το θέλω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι δε με χαλάει το design του 660 όπως είναι.

Αυτό που με χαλάει είναι οι μέτριες αναρτήσεις του, η λίγη του δύναμη και το αρκετό βάρος.

Αν Βγαλουν ένα όπως το λέω παραπάνω το θέλω!

Στη σειρά σου φίλε.... μη σμπρώχνεις. :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μαλάκες είναι και δεν το κάνουν? Σαν το παλιό 750 τενερέ θα είναι η φάση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μαλάκες είναι και δεν το κάνουν? Σαν το παλιό 750 τενερέ θα είναι η φάση.

Το οποίο παρεπιπτόντως ήταν πολύ τούμπανο για την εποχή.

Για το αν ήταν καλό δεν έχω άποψη αφού ποτέ δεν το οδήγησα, ούτε καν το καβάλησα στατικά.

Τί τους εμποδίζει όμως να φτιάξουν ένα αντάξιο της σημερινής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας?

Όλα είναι καθαρά θέμα σκοπιμοτήτων και μεριδίου πίτας της αγοράς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φούτσες μπλέ........αναλογιζόμενοι την διαρκή αύξηση κιλών (και λόγω των πολλών μπλιμπλικιών) ας κρατάμε μικρό καλάθι,σε ότι αφορά μοντέλο ευρείας παραγωγής για τους κοινούς θνητούς.

Η όλη ονείρωξη αν είναι να γίνει έτσι όπως τα γράφουν,θα είναι σαν το παρακάτω που κάνει στο Ελλάντα καμιά 30+ χιλιάρικα.2014-ktm-450-rally-replica-available-2-622x384.jpg

Δεν τους έχω για τόσο μ@λ@κες τους λογιστές που κυβερνούν την Χόνδα,οπότε 1000άρι twin με 200 κιλά σκάρτα και τιμή ανθρώπινη.....δεεεν.

Εκτός αν πέσει βαθειά έρευνα στα τιτάνια ράφια του Hamamatsu από κανά γκαυλιάρη αλχημιστή και προκύψει τζόκερ.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγώ θέλω να δω άλογα. Ελπίζω να μην μπει η χόντα στη λούμπα των 100+ και βάλε άλογων. Μακάρι να βαλει 85 αλογάκια να κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς πολλές καταναλώσεις και τέλος

Τροποποιήθηκε από τον Stratos 650

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό που δείχνουν στο καρτούνι είναι μηχανάκι τόσο άγριο και μαζεμένο που το 990 μοιάζει πλοίο μπροστά του.

Δηλαδή αν φτιαχνόταν θα απευθυνόταν στον ψαγμένο σκληρόπωπο γκ@βλόγκαζο έμπειρο αναβάτη.

Σου ακούγεται ο ίδιος με το κοινό που ψώνιζε αβέρτα Τρανσάλπ/Τουίν/Βαρκαντέρο και γέμιζε το ταμείο?

Ακόμα και αν γίνεται σε μη αστρονομικό κόστος ένα τόσο μαζεμένο αντβέντσου 1000άρι, ακόμα και αν κάποιο τζιμάνι μυαλό το είδε κομπλέ το σχέδιο ονείρωξη κάποιο γλυκό ιαπωνικό βράδυ σίγουρα το τμήμα μάρκετιγκ του βύθισε το όνειρο την επόμενη μέρα που το συζήτησε στο γραφείο.

Θεωρώ πολύ πιθανό να δουλεύουν νέο Τουίν μάλλον με βάση μεγαλωμένο NC αλλά το θεωρώ απίθανο να φτιάξουν κάτι κοντά στο εικονιζόμενο για την συρικνωμένη αγορά σκληρόπωπων μόνο για λόγους πρεστίζ των αιθεροβάμονων διευθύνοντων - είναι η Χόνδα και όχι η ΚΤΜ που παραλίγο να φουντάρει με τέτοιες κινήσεις (βλέπε X-BOW).

Αν είχαν ήδη ένα Αφρικα στην πιάτσα και πήγαινε καλά, μετά μπορεί και να φτιάχναν αυτόν τον πύραυλο για το κομμάτι της αγορά που θα ήθελε κάτι παραπάνω για λόγους πρεστίζ του "big H".

Οι περισσότερες εταιρείες φαίνεται να εγκαταλείπουν το concept dual sport. Τα Οutback δεν προχωρήσαν σαν project, η Aprilia έθαψε το Tuareg, η suzuki έθαψε το DR, η yamaha έχει παρατήσει το 660 έξι χρόνια τώρα και αντίστοιχα οι υπόλοιπες εταιρείες κινούνται σε ασφάλτινα μονοπάτια. Ισως και το κοινό για τέτοια μοντέλα έπαψε να υπάρχει για διάφορους λόγους. Αυτό μου φαίνεται ότι οδηγεί και το design στην κατηγορία αυτή πλέον. Άσφαλτος-οικονομία-ασφάλεια και μια δόση από high end πολυτέλειες.

Δεν ξέρω πολλά απο οικονομικά των εταιρειών, πλάνα μάρκετινγκ κλπ. Αυτό που βλέπω πάντως είναι ότι σε μία παγκόσμια αγορά που ,εν γένει, είναι είναι σε ύφεση, δεν υπάρχει περιθώριο για καινοτομίες και RnD. Δοκιμασμένες λύσεις σερβιρισμένες με άλλο σουλούπι είναι πιο φτηνές και συμφέρουσες (χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι κακό κατανάγκη). Στο κάτω κάτω είναι πίο ασφαλές να πουλήσεις adventure όνειρα παρά να βγάλεις ένα προιον που δεν θα πουλήσει.

Τροποποιήθηκε από τον snpl

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Fun Fact: Υπάρχει (υπήρχε;) 1200αρι on-off οριακά κάτω απ'τα 200 κιλά,όσο ελαφρύ δηλαδή ήταν το 990. Ποιό να ήταν άραγε;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Fun Fact: Υπάρχει (υπήρχε;) 1200αρι on-off οριακά κάτω απ'τα 200 κιλά,όσο ελαφρύ δηλαδή ήταν το 990. Ποιό να ήταν άραγε;

mts 1200.193 kgr ξηρο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Δεν ξέρω πολλά απο οικονομικά των εταιρειών, πλάνα μάρκετινγκ κλπ. Αυτό που βλέπω πάντως είναι ότι σε μία παγκόσμια αγορά που ,εν γένει, είναι είναι σε ύφεση, δεν υπάρχει περιθώριο για καινοτομίες και RnD. Δοκιμασμένες λύσεις σερβιρισμένες με άλλο σουλούπι είναι πιο φτηνές και συμφέρουσες (χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι κακό κατανάγκη). Στο κάτω κάτω είναι πίο ασφαλές να πουλήσεις adventure όνειρα παρά να βγάλεις ένα προιον που δεν θα πουλήσει.

Κοίτα, η εξήγηση είναι απλή: Σε ένα κόσμο γεμάτο μετροσέξουαλ πως να πουλήσεις μηχανούμπα για τριχωτούς?

Πχ το NC700 το γουστάρω σαν μηχανάκι για αυτό που είναι αλλά δεν θα το αποκαλούσα με την καμμία "Αντβέντσουρ" όπως το λέει η μαμά, μα τω Δία ... Δηλαδή αν λέει το NC "Αντβέντσουρ", αυτό το CRF-Twin πως θα το πει? "Μυαλοκαγκέλιον"?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

mts 1200.193 kgr ξηρο

Eκτός του γνωστού :grin:

Άντε να μην ψάχνετε

Morini Granpasso 1200. Κάτι σαν το Multistrada,αλλά παρουσιασμένο 2 χρόνια πριν.

1200-GRANPASSO-2009-700px.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μάλλον το όλο θέμα είναι πως οι βασικές αγορές Ευρώπης και Αμερικής για μηχανές μεγάλου κυβισμού πλέον λόγω ανάπτυξης είναι χώρες με ασφάλτινο οδικό δίκτυο κατα 99.9%...

Ακόμα και η Ελλάδα έχει στρώσει άσφαλτο ακόμα και προς το τελευταίο χωριό. Σε μερικές χώρες μάλιστα όπως η Γερμανία πρέπει να πάρεις άδεια για να μπεις σε ορεινό δρόμο αν έχω ακούσει καλά. Δεν επιτρέπεται.

με αυτά τα δεδομένα σε ποιόν απευθύνονται?Σε μερικές δεκάδες (τόσοι είναι) κ@υλωμένος Έλληνες και σε ακόμα μερικές εκατοντάδες που ονειρεύονται ταξίδια προς Αφρική και Ασία?

Μικρή αγορά δυστυχώς...

Πάντως για τους απαιτητικούς υπάρχουν λύσεις..

Αν όχι τα μετροσέξουαλ F800GS και Triumph 800, ένα 690R και κοτσάρεις ένα Aftermarket fering.

Και ΠΑΛΙ καλά που υπάρχουν τα F800GS και Triumph να λέμε..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To GS μοιάζει πολύ ικανότερο από το Triumph στο χώμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπα χλωμο,καθιερωθηκε ο ελικας..honda πλεον βγαζει μια μιζερια,μια μπαναλιτε...

τον κινητηρα του NC θα βαλουν αραγες;

Και γω αυτό σκέφτηκα, μοτέρ έχουν έτοιμα το στήσιμο μένει. Εκτός και αναν ειναι nc χωματερό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

(έαν όντως έχει κάποια σχέση η εικόνα με την πραγματικότητα), καλά έκαναν και το σύνδεσαν με το παρελθόν αισθητικά, ναι, στους νέους παράλληλους κινητήρες, όμως με τόσα πλαστικά τμήματα και ποδιές απομακρύνεται το ενδεχόμενο χαμηλού βάρους κατασκευής.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευσεβεις ποθοι Παναγιωτη μου, αλλα δυσκολα σε κοβω να βγαινει με το old fashion κουστουμι του. Σχεδιαστικα θα βρουν καποιο τροπο να το συνδεσουν με το παλιο, ισως με ενα παιχνιδι με τα χρωματα, αλλα το διπλοφαναρο εχει μπει οριστικα στο χρονοντουλαπο της ιστοριας και απο τεχνικους λογους. Εχω παντως περιέργεια να δω τι θα βγαλουν εντελει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

2emytamu.jpg

Βλέπω όμορφα πράγματα.

Βλέπω αλουμινένιο πλαίσιο.

Βλέπω αλουμινένιο ψαλίδι.

Βλέπω ευθεία αναφορά στην αειθαλή ... Africa-νική φυσιογνωμία: Διπλά ολοστρόγγυλα φανάρια, αλουμινένια ποδιά με στρογγυλές τρυπούλες.

Βλέπω όμως και επιμονή στην ίδια (κατάλληλη για χώμα αλλά κουραστική για μεγάλα ταξίδια) σέλα.

Βλέπω επίσης και ένα τελικό εξάτμισης που δε ΜΕ αρέσει.

Να δούμε. Εχει ενδιαφέρον ως πρόταση.

Παραλλελ τουην? Μηπως βαλουν μισο κινητηρα απο Σιβικ???? :P :P

Μην το γελάς, Χρήστο. Τους έχω ικανούς τους χαρτογιακάδες της Honda να το κάνουν.

Τροποποιήθηκε από τον Αιγαιοπλόος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα