Valorum 182 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2014 (τροποποιήθηκε) Λοιπόν παιδιά,επειδή βλέπω πολλούς να έχουν πάρει τα μυαλά τους αέρα,σας εκλιπαρώ,ΜΗΝ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΑΤΕ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ. Γιατί αυτός που θα πει "Αφου το'χω,γιατί να μην πάρω ss;" Συνήθως είναι ο ίδιος που θα πει "Αφού το'χω,γιατί να φορέσω κράνος;" "Αφού το'χω,γιατί να μην το ανοίξω και μες στην πόλη,γιατί να μην κάνω καμιά σούζα,γιατι να να να..." Κανένα σχολείο δεν μπορεί να προετοιμάσει απόλυτα για αυτά που θα συναντήσετε στον δρόμο.Είτε είστε noobάδες,είτε είστε Ρόσσι. Τροποποιήθηκε Ιούλιος 27 , 2014 από τον Valorum 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gollas 85 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2014 Χάνεται η ουσία του άρθρου και η ρεαλιστική προσέγγιση του ksino όσον αφορά τα σημερινά δεδομένα στους δρόμους, τους νέους και πόσο μάλλον τους νέους που θα αγοράσουν ένα 1000 ss, με τα τελευταία σχόλια που έγιναν. Ο Alex λέει το είχε το ρ6 και περίμενε τον εξοπλισμό για να το οδηγήσει, δηλαδή ένας στους 50, riding school 1/500, μόνο πίστα 1/2000 ... κτλ κτλ (αριθμοί στην τύχη) Δεν συζητάμε ότι ένας πιο νέος μπορεί να οδηγεί καλύτερα από έναν μεγαλύτερο με εμπειρία, αυτό το βλέπουμε παντού. Δηλαδή θα έρθει ο Νότης Παπαπαύλου και θα πει τι λέτε ρε παιδιά, εγώ μια χαρά ξεκίνησα με ss και είμαι κομπλέ. Και αυτό θα αντιπροσωπεύει τον μέσο αναβάτη; 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
chiliplayer 527 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2014 (τροποποιήθηκε) θα το στριψεις ''τερματα''?? Γιατί να το κάνω αυτό? αν κάνω αυτό που περιέγραψες μετά από 50 χρόνια εμπειρίας θα είμαι ακίνδυνος? δλδ εγώ αν μετά από 50 χρόνια εμπειρίας πάρω ss και πηγαίνω μαλλιά κουβάρια δεν θα πάθω τπτ επειδή έχω εμπειρία? η αλλιώς αν κάνω αυτο που περιέγραψες με ss πρέπει αναγκαστηκά να το κάνω πιο γρήγορα? Όχι ρε φίλε, λέμε εδώ όμως ότι ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ αν έχεις εμπειρία! Τι σημαίνει εμπειρία; Σημαίνει: έχω βρεθεί σε καταστάσεις, άρα όταν ξαναβρεθώ σε παρόμοιες καταστάσεις μπορώ εκ των προτέρων καλύτερα να προβλέψω τι θα γίνει, άρα έχω καλύτερες πιθανότητες να επιλέξω τις σωστές ενέργειες + ότι δεν εκπλήσσομαι - τρομάζω - πανικοβάλομαι, πολύ απλά γιατί την κατάσταση αυτή την έχω αντιμετωπίσει ξανά. Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΟΥ λοιπόν στην προκειμένη περίπτωση θα σου πει: Μαλάκα, κόψε, δε βλέπεις τι έχει πίσω από τη στροφή, αν έχει κανά φανάρι;; Και εσύ θα κόψεις. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΣΤΡΙΒΕΙΣ και να φρενάρεις, δε μπορείς να προβλέψεις καταστάσεις χωρίς εμπειρία. Ακόμα κι ο καλύτερος αναβάτης στην πίστα, όταν βρεθεί προ εκπλήξεως, σε μια κατάσταση που ποτέ δεν έχει αντιμετωπίσει δεν θα αντιδράσει σωστά. Εκτός αν εσένα σου μάθανε στην πίστα πως να αποφεύγεις τα αμάξια που πετάγονται από τα STOP, τα χαλίκια και τη γλίτσα στο δρόμο, τις λακούβες, αυτούς που αλλάζουν λωρίδα χωρίς φλας, τον βλάκα που έρχεται με το ss με σούζα, τα βριλ και τα ελοχίμ (που το πιστεύω, στους ελληνικούς δρόμους ΣΙΓΟΥΡΑ υπάρχουν ΚΑΙ τέτοια). Δε θέλω να σου την πω, απλά λέω τι βλέπω. + ότι ΝΑΙ με 600ss θα πήγαινε πιο γρήγορα. Λόγω έλλειψης εμπειρίας. (Αν μάλιστα είχε μπει και σε πίστα και ήταν αυτό που περιγράφεις σαν "γνώστης", τότε θα πήγαινε γ@μιόντας γιατί δε θα φοβόταν κιόλας!!) Στην τελική το βλέπω αυτό που λέει ο Γιάννης μέχρι και με το vfr που δεν είναι ss: Είναι ένα μηχανάκι πως να το πω, ιδιαίτερο, δύστροπο για έναν καινούριο. Το cb400 που είχα ενώ το έδινα σε διάφορους παπάκηδες κλπ φίλους για βόλτα, μπας και γουστάρουν και αρχίσουν να σκέφτονται να πάρουν μηχανή, γιατί μου αρέσει που είμαι μηχανόβιος και θέλω να το μεταδώσω αυτό και σε άλλους. Το vfr δε παίζει να το δώσω πουθενά, όχι γιατί μπορεί να πέσουν ή κάτι άλλο (έτσι κι αλλιώς δεν πας μαλλιά κουβάρια με ξένη μηχανή γύρω από το τετράγωνο) αλλά γιατί ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ρε παιδί μου για καινούριο! Πιο πολύ πιστεύω θα ταλαιπωρηθεί ο άλλος παρά θα γουστάρει! Πιο πολύ παίζει να μου πει πως το οδηγάς αυτό το σκυφτό/τέρας/καράβι παρά να του δώσει έναυσμα για να το "προχωρήσει" το άθλημα. Το τελευταίο φυσικά αντιστρέφεται αν έχει 5 χρόνια άλλα μηχανάκια στα χέρια σου. Για την ιστορία: 50 > 125 > 400 > 800 και καλά έκανα. Τροποποιήθηκε Ιούλιος 27 , 2014 από τον chiliplayer 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikolakiss 944 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2014 Εδώ ο φίλος το είπε πολύ καλά. Δεν έχει και τόσο σημασία πόσον καιρό οδηγάς, άρα πόση εμπειρία έχεις νομιζω οτι εφοσων μιλαμε για δρομο , η μοναδικη σταθερα στην εξισωση , μιας και δεν υπαρχουν γυρολογια για συγκριση , ειναι το ποσο καιρο εχεις καταφερει να επιβιωσεις και ποσο ακομα θα επιβιωνεις ... αρα το εχουμε το ταδε παραδειγμα και εκεινο το παραδειγμα , ειναι ακυρο ...δεν εχουμε κανενα παραδειγμα ...τωρα οσων αφορα τις μεταβασεις , νομιζω οτι η κουβεντα με μερικους ειναι ακαρπη ... στα παντα χρειαζεται ομαλη μεταβαση ...απο την πρωτη δημοτικου κανεις δεν πηγε πανεπιστημιο ... ετσι και στα μεκανακια ... και ο μαρκεζ ακομα λαου λαου ανεβηκε κατηγοριες ...τωρα οσοι πιστευουν το αντιθετο , πισω εχει η αχλαδα την ουρα ...πρωταθληματα ακομα και στην μορφη που υπαρχουν υφίστανται ακομα ...prove us wrong Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vasilis 1200101 223 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2014 Δεν ξέρω τι να πω... Νομίζω όλα είναι θέμα συνείδησης και σε ύστερο βαθμό συνδυασμός εμπειρίας, αντίληψης και γνώσεων με αυτή την σειρά προτεραιότητας. Εύγε Ksino για την άποψη σου, σε γενικές γραμμές συμφωνούμε. Προσωπικά, θεωρώ πως κάποια πράγματα τα έχουμε μέσα μας, κάποιες συμπεριφορές και κάποια στοιχεία που μας κάνουν διαφορετικούς, αλίμονο αν δεν ήταν έτσι. Αν ένα παιδί ερχοτάν συνειδητά να μου πει θα πάρω ss, δεν θα του έλεγα όχι. Θα προσπαθούσα να καταλάβω γιατί το θέλει το ss και τι θα προσφέρει σε αυτόν. Μπούρδες του στυλ αυτό δεν κάνει για πόλη, αυτό είναι αργό, αυτό είναι βαρύ και το άλλο καίει, συγγνώμη αλλα δεν με καλύπτουν. Όλα τα μηχανάκια έχουν τους αναβάτες τους, έχουν ψυχή και περιμένουν να καβαληθούν. Σημασία έχει ο καθένας από εμάς να βρεθεί στα χέρια του με κάτι που θα νιώθει άνετα και θα το νιώθει δικό του. Δυστυχώς λόγω δουλειάς, βλέπω καθημερινά την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού όσον αφορά τον μοτοσυκλετισμό και ειλικρινά το λέω για την χώρα που ζούμε νομίζω πως έχουμε πολύ καλούς και προσεκτικούς αναβάτες. Στα του θέματος η γνώμη μου είναι πως ΝΑΙ ένας νέος αναβάτης μπορεί να πάρει ss, φτάνει να είναι συνειδητή η επιλογή. Αλλιώς ισχύει και για μένα ότι είπε ο Ksino στην αρχή. Για την ιστορία η Αλίκη, είναι η πρώτη μου μηχανή (ούτε παπάκι στο παρελθόν) και είναι χιλιάρα (όχι SS) Sport touring. Φιλικά, Βασίλης. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Valorum 182 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2014 Βασίλη,πολύ σωστά αυτά που λες,αλλά πρέπει να διαφωνήσω σε μερικά σημεία. ...λέω για την χώρα που ζούμε νομίζω πως έχουμε πολύ καλούς και προσεκτικούς αναβάτες. Ρε συναγωνιστή,σε ποια χώρα ζεις;Εγώ εδώ στην Ελλάδα πάντως βλέπω συνεχώς πόζερους,κάγκουρες και ψευτόμαγκες ακράνοβιτς με χιλιάρες να θέτουν καθημερινά τόσες ζωές σε κίνδυνο με την συμπεριφορά τους.Εδώ στην Ελλάδα,όταν είπα σε γνωστό μου ότι στο παπάκι έχω καθρέπτες και φλας μου είπε κοροϊδευτικά "μην μου ξαναμιλήσεις". Εδώ στην Ελλάδα με είδε κάποιος να φοράω κράνος σε σκούτερ και μου λέει "βγάλε το κράνος ρε,τι την είδες,moto gp;" Είμαστε σοβαροί;Που βρήκες καλούς αναβάτες,πέρα από ορισμένες εξαιρέσεις.Αυτά τα φαινόμενα προσπαθούμε να ελαττώσουμε,και όταν εναντιωνόμαστε σε άπειρους που ανεβαίνουν σε ss επειδή σκέφτονται "και τι είμαι εγώ,κανένας φλώρος να έχω ψόφιο μηχανάκι;",βλέπεις ότι πολλοί πέφτουν να μας φάνε κιόλας! Μπορεί το ύφος μου να είναι λίγο επιθετικό,αλλά να είσαι σίγουρος πως ότι λέω το λέω φιλικά και καλοπροαίρετα.Μπορεί εσύ να πήρες χιλιάρα πρώτο μηχανάκι και να μην άνοιξες ρουθούνι. Συγχαρητήρια για τις ικανότητες σου,καταρχάς,αλλά φαντάζεσαι τι μπορεί να πάθει κάποιος που θα δει το σχόλιο σου και θα πει "να,αυτός σε χιλιάρα δεν έπαθε τίποτα,γιατί να μην πάρω κι εγώ μια R1 και την μαθαίνω στην πορεία". 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vasilis 1200101 223 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2014 Φίλε μου Valorum, ευτυχώς που διαφωνουμε, για να είναι η κουβέντα γόνιμη. Επιμένω πως έχουμε πολύ υψηλό επίπεδο αναβατών, αναλογικά πάντα με το οδικό δίκτυο και την οδηγικη παιδεία της χώρας μας. Για να το θέσω λίγο διαφορετικά οι αναβάτες είναι σε ποσοστιαία επίπεδα σε σχέση με το σύνολο τους πολύ καλύτεροι από τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου. Είναι περισσότερο συνειδητοποιημένοι ως προς το όχημα τους. ΟΙ ΑΚΡΑΝΟΒΙΤΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ. Έχοντας αυτό ως δεδομένο λέω ναι σε οποιονδήποτε θέλει ss φτάνει να ξέρει συνειδητά το γιατι. (Αν το πάρουμε εντελώς προσωπικά αρχιδια αναβάτης ειμαι, ειδικά τώρα που έρχονται οι βροχες... Αλλά ερωτεύτηκα μια τρελή γκομενα και είπα αυτήν θέλω και με αυτήν θα μαθω... Αυτή είναι η άλλη όψη του νομίσματος και πολύ μεγάλη κουβέντα) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.984 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2014 Το νόμισμα έχει δυο όψεις, από τη μια έχουμε αναβάτες χωρίς πείρα που αγοράζουν μεγάλες και δυνατές μηχανές και παθαίνουν ότι παθαίνουν λόγω απειρίας και από την άλλη έχουμε αυτού που νομίζουν ότι ειναι χεραδες, κάνουν το μεγάλο βήμα και έπειτα καταλήγουν ακριβώς εκεί που καταλήγουν και οι απειροι, προσωπικά πιστεύω ότι ειναι καλύτερο να κάνουμε μικρά βήματα και όχι άλματα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Nikolas206 263 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2014 Να πω και εγω την γνωμη μου μιας και εν μερη ανηκω σε αυτη την κατηγορια. Ημουν απο τους τυχερους που προλαβα και εβγαλα διπλωμα χωρις περιορισμο κυβικων-ιπποδυναμης, δεν ξερω πως τα εχουν κανει.... Στα 24 μου πρωτη φορα καβαλησα μηχανη (περαν 2-3 βολτων που ειχα κανει με παπια φιλων μου) Ποτε δεν με συγκινουσαν οι μηχανες, αν και εχω πατερα μηχανοβιο. Στα 24 μου λοιπον καβαλησα V-strom και αποφασισα οτι γουσταρω να παρω μηχανη. Εβγαλα το διπλωμα και η πρωτη μου μηχανη ηταν το GSR το οποιο το ειχα ερωτευτει. 600αρι 4κυλινδρο με 100 αλογα δεν ενδεικνυται για πρωτη μηχανη. Παρολα αυτα, εχοντας παντα το μυαλο μου μεσα στο κεφαλι μου οταν οδηγαω, δεν εχω κινδυνεψει ποτε, αν και τις μαλακιουλες μου τις εχω κανει σαν παιδι και εγω. Παντα βεβαια σε προβλεπομενους δρομους, χωρις να γινομαι επικινδυνος. Ολα θελουν συνεση, και εγκρατεια. Ειναι καθαρα θεμα ανθρωπου και "νοημοσυνης". Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lost_angel 589 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2014 (τροποποιήθηκε) To θεμα με τους πιτσιρικαδες ειναι αρκετα πολυπλοκο ειναι ενα πραγμα σαν το τσιγαρο .. Ειναι στην φυση τους η αν θες εμεις σαν κοινωνια τους εκπαιδευσαμε εμεσα για να κανουν αυτο το πραγμα. Θα σου πω το εξεις Ο πετρος ειναι μεγαλος και εμπειρος μηχανοβιος με ενα σουπερ ντουπερ εχτριμ εργαλειο οπου κανει την βολτα μαζι με τον Αποστολο οπου και αυτος ειναι ακομα ποιο εμπειρος μηχανοβιος και μαλιστα εχει γυρισει ολον τον κοσμο με την μηχανη ομως εχει ενα ποιο κανονικο μηχανακι . Σταματανε στην καφετερια ενος χωριου να ποιουνε τον καφε τους . Τα 16χρονα-17χρονα θα μαζευτουν σαν τα γατια γυρο γυρο απο το σουπερ ντουπερ εξτριμ εγαλειο του πετρου που ομως δεν μπορει να τους πει ιστοριες και συμβουλες οπως θα μπορουσε να κανει ο Αποστολος. Λυπαμε πολυ αλλα ολα αυτα παιδια ειναι αυτα τα παιδια που αν θα διαλεγαν βιβλιο θα το διαλεγαν απο το εξωφιλο και οχι απο το περιεχομενο Σε καμοια περιπτωση Δεν εχουν ευθηνη για αυτο, εμεις σαν κοινωνια τους εκπαιδευσαμε να ειναι ετσι γιατι και εμεις καπος ετσι ειμαστε....... Απο φρουφρου πολλα και απο ουσια τιποτα . Βεβαια τολμω να πω οτι υπαρχουν και παιδια που πειραν SS συνδητα και οριμα σαν πρωτη μηχανη αλλα δυστηχως οσο ποιο μικρη ειναι η ηλικα τοσο ποιο λιγα τα "Καλα" παραδειγματα Τροποποιήθηκε Ιούλιος 28 , 2014 από τον lost_angel Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ravendark 6.393 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2014 To θεμα με τους πιτσιρικαδες ειναι αρκετα πολυπλοκο ειναι ενα πραγμα σαν το τσιγαρο .. Ειναι στην φυση τους η αν θες εμεις σαν κοινωνια τους εκπαιδευσαμε εμεσα για να κανουν αυτο το πραγμα. Θα σου πω το εξεις Ο πετρος ειναι μεγαλος και εμπειρος μηχανοβιος με ενα σουπερ ντουπερ εχτριμ εργαλειο οπου κανει την βολτα μαζι με τον Αποστολο οπου και αυτος ειναι ακομα ποιο εμπειρος μηχανοβιος και μαλιστα εχει γυρισει ολον τον κοσμο με την μηχανη ομως εχει ενα ποιο κανονικο μηχανακι . Σταματανε στην καφετερια ενος χωριου να ποιουνε τον καφε τους . Τα 16χρονα-17χρονα θα μαζευτουν σαν τα γατια γυρο γυρο απο το σουπερ ντουπερ εξτριμ εγαλειο του πετρου που ομως δεν μπορει να τους πει ιστοριες και συμβουλες οπως θα μπορουσε να κανει ο Αποστολος. Λυπαμε πολυ αλλα ολα αυτα παιδια ειναι αυτα τα παιδια που αν θα διαλεγαν βιβλιο θα το διαλεγαν απο το εξωφιλο και οχι απο το περιεχομενο Σε καμοια περιπτωση Δεν εχουν ευθηνη για αυτο, εμεις σαν κοινωνια τους εκπαιδευσαμε να ειναι ετσι γιατι και εμεις καπος ετσι ειμαστε....... Απο φρουφρου πολλα και απο ουσια τιποτα . εεε ... ναι... τι θες να πεις;; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lost_angel 589 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2014 (τροποποιήθηκε) εεε ... ναι... τι θες να πεις;; Τιποτα προσωπικο και για κανεναν τα ονοματα ηταν τυχαια Τροποποιήθηκε Ιούλιος 28 , 2014 από τον lost_angel Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ravendark 6.393 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2014 ναι σαφώς και ήταν προσωπικό αλλά νόημα δεν βγαίνει...αυτό ήθελα να σου πω Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lost_angel 589 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2014 (τροποποιήθηκε) ναι σαφώς και ήταν προσωπικό αλλά νόημα δεν βγαίνει...αυτό ήθελα να σου πω Οχι ρε φιλε οτι ηταν προσωπικο κατσε καλα Τροποποιήθηκε Ιούλιος 28 , 2014 από τον lost_angel Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ravendark 6.393 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2014 Οχι ρε φιλε οτι ηταν προσωπικο κατσε καλα ρε μάστορα... δεν το πήρα εγώ προσωπικά... Εννοώ ότι ήταν μια προσωπική εμπειρία δικιά σου... όπως και είπες... Αλλά τι θες να πεις δεν κατάλαβα... Για να δούμε θα συνεννοηθούμε τώρα; :lol: 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lost_angel 589 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2014 ρε μάστορα... δεν το πήρα εγώ προσωπικά... Εννοώ ότι ήταν μια προσωπική εμπειρία δικιά σου... όπως και είπες... Αλλά τι θες να πεις δεν κατάλαβα... Για να δούμε θα συνεννοηθούμε τώρα; :lol: Σωστα !!!!!!!!!!!!!!! Θελω να πω οτι εκπαιδευομαστε σαν κοινωνια το ματι να πευτει στο φανταχτερο και οχι στο ουσιαστικο σε ολα τα επιπεδα και εξηγουμε Στην καφετερια ενος χωριου σκαει μυτη ο Πετρος και ο Αποστολος (μυθοπλασια) Ο πετρος εχει το σουπερ ντουπερ εξτριμ εργαλειο που το μονο μεγαλο ταξιδι που εχει κανει ειναι απο το σπιτι του στην καφετερια αντε και στο σπιτι της γκομενας , Ο αποστολος απο την αλλην Εχει γυρισει ολον τον κοσμο με εναν νορμαλ μηχανακι. Στην καφετερια του χωριου σαν τα γατια τα πιτσιρικια θα κυκλωσουν τον Αποστολο και το "ΣΣ" εργαλειο του γιατι στα ματια τους φανταζει ο σουπερ ντουπερ γαματος μηχανοβιος γιατι εχει το σουπερ ντουπερ εργαλειο. Ενω ο ουσιαστικος μηχανοβιος εινια ο Αποστολος που μπορει να τους πει απειρες ιστοριες και συμβουλες . Αρα βλεπουμε την φανταχτερη επιλογη προτυπων απο τους πιτσιρικαδες και οχι την ουσιαστικη Ετσι διαλεγουν και μηχανακια οι πιτσιρικαδες Ωστοσο δεν μπορω να ειμαι απολυτος σε αυτην μου την σκεψη Γιατι υπαρχουν και πιτσιρικαδες που διαλεγουν ΣΣ για πρωτη μηχανη συνηδητα αλλα οπως ειπα και πριν οσο ποιο μικρη ειναι η ηλικια τοσο ποιο δυσκολη φενετε η ¨"συνηδιτη αγορα" Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
John247 551 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2014 λεει οτι οι πιτσιρικαδες ειναι αφελεις κ δεν ακουν το πολυγυρισμενο αλλα τον τουμπανιασμενο ε? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ravendark 6.393 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2014 Δηλαδή στην αντίθετη περίπτωση, αν ο τούμπανος είχε γυρίσει τον κόσμο και ο νορμάλ όχι, τα πιτσιρίκια δικαίως θα περιτριγυρίζανε το τούμπανο μηχανάκι; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
John247 551 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2014 Η αν πολυγυρισμενος ηταν μαιμου; Κ ειχε παει κανα λουτρακι καμια χαλκιδα κ ελεγε ιστοριες;:) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vasilis 1200101 223 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2014 Παίδες ας μην το χάνουμε το νήμα και το νόημα όμως. Ο Ksino που άνοιξε το θέμα, νομίζω έχει κάνει ξεκάθαρη την πρόθεση του να δείξει στους νέους αναβάτες (όχι απαραίτητα ηλικιακά, ας μην το ξεχνάμε αυτό) έναν ορθό τρόπο συλλογισμού, ώς προς την κατάλληλη και ασφαλέστερη διαδρομή στο κόσμο του μοτοσυκλετισμού. Σε αυτό φαίνεται πως υπάρχει μια πλειοψηφική συμφωνία από τα μέλη του φόρουμ. Ωστόσο η δική μου ένσταση έχει να κάνει σε αυτό το κάτι που πολλοί έχουμε μέσα μας και δεν αφορά μόνο τις μοτοσυκλέτες και μπορεί να μας βγάλει μπροστά. Δυστυχώς, άλλη μεγάλη κουβέντα αυτή, οι κοινωνίες πια μας θέλουν πειθήνιους, ενίοτε και φοβισμένους και σε αυστηρά πλαίσια ίσως περιορισμένους. Αλλά είναι όντως πρόβλημα να ξεκινήσει ένας νεός αναβάτης με ss? Μήπως να εκπαιδεύονταν οι νέοι αναβάτες πάνω σε ss? Δεν ξέρω, για μένα είναι θέμα συνείδησης. Over and out. Να είμαστε όλοι πάντα όρθιοι και να τα λέμε... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2014 Αλλά είναι όντως πρόβλημα να ξεκινήσει ένας νεός αναβάτης με ss? Μήπως να εκπαιδεύονταν οι νέοι αναβάτες πάνω σε ss? Δεν ξέρω, για μένα είναι θέμα συνείδησης. Ήμουν ξεκάθαρος στο αρχικό μήνυμα/κείμενο. Νέος αναβάτης σημαίνει νέος στον κόσμο της μοτοσυκλέτας, όχι νέος στην ηλικία που προκύπτει από την ημερομηνία γέννησής του. Και επιπλέον, αναφέρομαι ξεκάθαρα σε SS μοτοσυκλέτες και χρήση δρόμου. Το δε ασφαλέστερο, για όλους, τόσο για τον αναβάτη όσο και για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου (και όχι μόνο), είναι η σταδιακή άνοδος σε κυβισμό και όχι η εκτίναξη από τα λίγα cc σε μεγάλες (σε κυβισμό και/ή μάζα) μοτοσυκλέτες. ΔΕΝ χωράει στην συζήτηση το «είμαι εγκρατής», «έχω πηγμένο μυαλό», «δεν ανοίγω το γκάζι» μπλα μπλα μπλα. Απλά ΔΕΝ χωράει. Σε ένα όχημα πάθους, όπως είναι οι μοτοσυκλέτες, ΔΕΝ υπάρχει λογική, ΔΕΝ υπάρχει ορθολογισμός. Και αν κάποιος είναι υπέρ του δέοντος εγκρατής και λογικός και ορθολογιστής, ΔΕ χρειάζεται SS για την καθημερινότητά του, ΔΕΝ χρειάζεται 1000cc για να πηγαίνει τις βόλτες του ή την εκδρομή του. Μπορεί κάλλιστα να αγοράσει ένα ωραιότατο V-strom ή Transalp ή Versys στα 650 ή 700cc, να πληρώνει λιγότερα για το τρίπτυχο αγορά+συντήρηση+χρήση. Ένα 1000άρι για να πηγαίνω με 80km/h και να στρίβω όρθιος είναι πλεονασμός και απλά δεν χρειάζεται. Το νορμάλ μηχανάκι τύπου 650cc κάνει τα πάντα άριστα για κάποιον που απλά μετακινείται και δεν ψάχνει τις υπερβολές των πιο εξειδικευμένων. Ακόμα και ένα μονοκύλινδρο 250άρι μπορεί να κάνει τα πάντα, ακόμα και να στρίψει, αφήνοντας γραμμάρια μετάλλου από τα μαρσπιέ στην άσφαλτο. Η χαρά της οδήγησης ΔΕΝ κρύβεται στον κυβισμό ή τον εντυπωσιασμό των SS. Κρύβεται στο μυαλό μας και αρκεί να την ξυπνήσουμε σωστά. Αν την ξυπνήσουμε βίαια, ανοίγοντας το γκάζι του μεγάλου (>600cc) SS, γουρλώνοντας τα μάτια επειδή ανακαλύψαμε στο παρά 5' πως τα km/h είναι πάρα πολλά, πολλά παραπάνω από όσο αντέχει η πλάτη μας και κυρίως τα χέρια μας, ουσιαστικά είναι σα να έχουμε υπογράψει την τελευταία μας επιστολή αυτοκτονίας. 9 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
bebis 121 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2014 ΔΕΝ χωράει στην συζήτηση το «είμαι εγκρατής», «έχω πηγμένο μυαλό», «δεν ανοίγω το γκάζι» μπλα μπλα μπλα. Απλά ΔΕΝ χωράει. Σε ένα όχημα πάθους, όπως είναι οι μοτοσυκλέτες, ΔΕΝ υπάρχει λογική, ΔΕΝ υπάρχει ορθολογισμός. Και αν κάποιος είναι υπέρ του δέοντος εγκρατής και λογικός και ορθολογιστής, ΔΕ χρειάζεται SS για την καθημερινότητά του, ΔΕΝ χρειάζεται 1000cc για να πηγαίνει τις βόλτες του ή την εκδρομή του. Ένα 1000άρι για να πηγαίνω με 80km/h και να στρίβω όρθιος είναι πλεονασμός και απλά δεν χρειάζεται. Επειδή σε βλέπω να κουνάς συνέχεια το δάχτυλο στους νέους, δε μας είπες ένα πράγμα. Εσύ που οδηγάς μηχανάκι 1400 κ.εκ, 100+ ίππων & 300 κιλών, σε ποια κατηγορία ανήκεις; Του λογικού/εγκρατή ή του παράλογου/ψυχάκια/"άσωτου υιού"; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2014 Επειδή σε βλέπω να κουνάς συνέχεια το δάχτυλο στους νέους, δε μας είπες ένα πράγμα. Εσύ που οδηγάς μηχανάκι 1400 κ.εκ, 100+ ίππων & 300 κιλών, σε ποια κατηγορία ανήκεις; Του λογικού/εγκρατή ή του παράλογου/ψυχάκια/"άσωτου υιού"; Αν κουνούσα το δάκτυλο, θα έγραφα το αρχικό κείμενο, θα το κλείδωνα και θα το έκανα sticky. Και όλα θα ήταν ευκολότερα για μένα. Επιπλέον δε, αποκλείεται να έγραφα κάτι σα την επόμενη παράθεση στο κείμενό μου: Να ξεκινήσω λέγοντας δύο κουβέντες, εκτός θέματος. Η πρώτη έχει να κάνει με το κείμενο που θα ακολουθήσει. Ένα κείμενο που ουσιαστικά φωτογραφίζει τις δικές μου σκέψεις και εμπειρίες. Σκέψεις που σε καμία περίπτωση δεν είναι αξιώματα και κατά συνέπεια η μόνη τους δουλειά είναι απλά να βάλουν τους αναγνώστες σε σκέψη και (ελπίζω) προβληματισμό. Η δεύτερη έχει να κάνει με τους ίδιους τους αναγνώστες. Αν το κείμενο διαβαστεί επιφανειακά και άνευ ενδιαφέροντος, δεν πρόκειται να βοηθήσει σε κάτι. Χρειάζεται να βοηθήσετε και εσείς, να δηλώσετε την παρουσία και την συμμετοχή σας στους προβληματισμούς, να μπείτε σε διαδικασία κουβέντας και κυρίως διαφωνίας, εποικοδομητικής και δυνατής. Όσα και να γράψω, χωρίς συμμετοχή, οι νέοι αναβάτες θα μείνουν απλά στην ανάγνωση, με στενούς ορίζοντες και χωρίς επεξεργασία. Θα έγραφα τα υπόλοιπα και θα το έπαιζα υπεράνω!! Εγώ την άποψή μου την έγραψα πάντως! Εσύ θα μας την αναφέρεις? 5 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DgSensei 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2014 Πάντως για όσα παραδείγματα αναβάτη "με τα μυαλά του στο κεφάλι του" που πήγε από το παπί στη hayabusa,υπάρχουν άλλα πολλαπλάσια μνήματα. Εδώ κάνουν λάθος χειρισμούς αναβάτες με 20+ εμπειρίας στην πλάτη και συζητάμε για το να δώσεις μηχανή νυστέρι σε αρχάριο αναβάτη... Τα πράματα είναι απλά...Οι ss μηχανές θέλουν αναβάτη με εμπειρία,γνώση ΚΑΙ τρέλα. Αν του λείπουν τα πρώτα δύο είναι δεδομένο ότι αργά η γρήγορα θα πέσει.Αν είναι τυχερός θα χτυπήσει λίγο αλλά συνήθως οι ταχύτητες που πιάνουν αυτές οι μηχανές δεν σου αφήνουν το περιθώριο της τύχης... Αν του λείπει η τρέλα τότε δεν υπάρχει λόγος να πάει σε ss.Μπορεί κάλλιστα να ευχαριστηθεί τον μοτοσυκλετισμό με έναν οποιοδήποτε άλλο "ασφαλέστερο" τύπο μοτοσυκλέτας. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
bebis 121 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2014 Τόσο δύσκολη σου φάνηκε η ερώτησή μου και δεν μπορεις να την απαντήσεις; Ξανά. Εσύ που οδηγάς μηχανάκι 1400 κ.εκ, 100+ ίππων & 300 κιλών, σε ποια κατηγορία ανήκεις; Του λογικού/εγκρατή ή του παράλογου/ψυχάκια/"άσωτου υιού"; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες