Jump to content
Αιγαιοπλόος

Βιωματικό Οδοιπορικό στα Δυτικά Βαλκάνια. Σκόπια, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Κροατία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη.

Recommended Posts

Χάρτη από τον γούγλη να βάλω αλλά πες μου πώς θα κάνω αποθήκευση, ώστε μετά να ανεβάσω το χάρτη με τη διαδρομή ως φωτό. Για διαφώτισέ με.

Ως προς το "πέρασμα" από Αλβανία προς Μαυροβούνιο. Από το πέρασμα που είναι βόρεια της Σκόδρα και πάει για Ποντγκόριτσα μπήκαμε και από αυτό ξαναπεράσαμε. Οι έλεγχοι ήταν νορμάλ. Δεν υπήρχε αξιοσημείωτη καθυστέρηση.

Σε περιμένω στη Σύρο για να τα πούμε και να πιούμε και τις μπυρίτσες μας.

απο παραλιακα ειναι καλυτερα.το 10 ηταν καλυτερα τα πραγματα βλεπω στην αλβανια βλεποντας τις φωτο σου απο το 12.

να σαι καλα και να ταξιδευεις διπλος και φορτωμενος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Χάρτη από τον γούγλη να βάλω αλλά πες μου πώς θα κάνω αποθήκευση, ώστε μετά να ανεβάσω το χάρτη με τη διαδρομή ως φωτό. Για διαφώτισέ με.

Ως προς το "πέρασμα" από Αλβανία προς Μαυροβούνιο. Από το πέρασμα που είναι βόρεια της Σκόδρα και πάει για Ποντγκόριτσα μπήκαμε και από αυτό ξαναπεράσαμε. Οι έλεγχοι ήταν νορμάλ. Δεν υπήρχε αξιοσημείωτη καθυστέρηση.

Σε περιμένω στη Σύρο για να τα πούμε και να πιούμε και τις μπυρίτσες μας.

Ωχ έπεσες στον άσχετο...μόνο λινκ ξέρω να βάζω αλλά αυτό είναι εύκολο ε;

Τα λέμε!!! :cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έβαλα τα Ducati Girls, ρε Μιχάλη.

Πάρε κι άλλη μια για πιο ολοκληρωμένη άποψη. :P

dsc03822rk.jpg

Πάντως πλάκα πλάκα "χονδρές" Κροάτισσες δεν έβλεπες. Στυλάκια ήτανε όλες. :D

Ε μα μου την έκρυψες πίσω από τα παγωτά, μου έσβησες και το πρόσωπο της... τι να καταλάβω τώρα εγώ...

Οι Κροάτισσες μαζί με τις Τσέχες είναι για μένα οι ομορφότερες γυναίκες!

Όταν είσαι στο google maps και έχεις την διαδρομή σχεδιασμένη, τοτε πας πάνω αριστερά, δεξιά από το κουτάκι που δείχνει έναν εκτυπωτη έχει ένα άλλο κουτάκι με link. Εκείνο κάνεις copy paste.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν μπορω να το διαβασω δυστυχως γιατι δεν ανοιγουν οι φωτο.

Και ενα ταξιδιωτικο χωρις τη συνοδεια των απαραιτητων φωτο ειναι ελλιπες.

Απο τις 10 φωτο της 1ης σελιδας πχ ανοιγουν μονο οι 2, στις υπολοιπες λεει posted image

Ειναι πολυ το φορτιο για να το σηκωσει η (ουτε καν ενα Mbit) συνδεση μου.

Παντως να σου επισημανω οτι εκανες ενα λαθος. Περασες στα 5 χιλιομετρα απο την εδρα μου και δεν σταματησες για ενα καφεδακι να γνωριστουμε.

Την επομενη φορα που θα περνας απο εδω σε παρακαλω μην παραλειψεις. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν μπορω να το διαβασω δυστυχως γιατι δεν ανοιγουν οι φωτο.

Και ενα ταξιδιωτικο χωρις τη συνοδεια των απαραιτητων φωτο ειναι ελλιπες.

Απο τις 10 φωτο της 1ης σελιδας πχ ανοιγουν μονο οι 2, στις υπολοιπες λεει posted image

Ειναι πολυ το φορτιο για να το σηκωσει η (ουτε καν ενα Mbit) συνδεση μου.

Παντως να σου επισημανω οτι εκανες ενα λαθος. Περασες στα 5 χιλιομετρα απο την εδρα μου και δεν σταματησες για ενα καφεδακι να γνωριστουμε.

Την επομενη φορα που θα περνας απο εδω σε παρακαλω μην παραλειψεις. :_thumbsup:

Είναι η σύνδεση που φταίει και δεν ανοίγουν οι φωτό, όπως το λες. Μακάρι να είχαμε χρόνο για στάση στην Κατερίνη αλλά τα 750 χλμ. της πρώτης μέρας (Αθήνα - Οχρίδα) ήταν πολλά και οι στάσεις περιορισμένες. Έλα με το ΧΤ-άκι στη Σύρο να τα πούμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπράβο φίλε μου, πανέμορφο ταξιδιωτικό ( που με βάζει σε πολλές ιδέες).

Εύχομαι να είσαστε πάντα καλά και να ταξιδεύεται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπράβο Κώστα κι "Αιγαιοπλόεσσα"!

Ωραίες, περιεκτικές κι επαρκείς οι περιγραφές σου.

Τα Βαλκάνια θέλω να τα γυρίσω κι εγώ κάποια στιγμή αλλά προς το παρόν θα αρκούμαι με τα δικά σας ταξιδιωτικά.

Να'στε πάντα καλά, να έχετε υγεία και διάθεση να δείτε πολλές απο τις "σελίδες του κόσμου"!

Υ.Γ. Δυστυχώς κι εμένα πολλές φωτό δεν τις εμφανίζει.. c'est la vie!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...

Το οδοιπορικό το αφιερώνω στη συνοδοιπόρο – γυναίκα μου.

Minima maxima sunt.

Τέλος.

Λατρεύω τα ταξιδιωτικά με περιεχόμενο και το καλύτερο το κράτησες ως επίλογο στο γραπτό σου.

Πάντα όμορφες εικόνες και όμορφους δρόμους να έχετε (έχουμε κλπ κλπ...)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Oμορφα και περιεκτικα..... :_thumbsup: Να ειστε καλα,και να μας ταξιδευετε και εμας με τετοια οδοιπορικα.

Κουκλα το Transalp για τετοια ταξιδια,και ασε να λενε. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λατρεύω τα ταξιδιωτικά με περιεχόμενο και το καλύτερο το κράτησες ως επίλογο στο γραπτό σου.

Πάντα όμορφες εικόνες και όμορφους δρόμους να έχετε (έχουμε κλπ κλπ...)

Καλούς δρόμους να έχουμε, Μαρίλυ. (Ετοιμαζόμαστε ...)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε να είσαι γερός να ταξιδεύεις!!Ευχαριστώ πολύ για τις φώτο & για την περιγραφή .. ΥΣ Οποιος ανέβει στο Κότορ , να αφιερώσει λίγο παραπάνω χρόνο στο Φιορδ ... κάθε μετρο & κάδρο για φωτογραφία & αν παίζει περιθώριο χρονικό ανάβαση στο Βουνό Lovcen στο Μαυσωλείο Njegos αναβαση μέσα σε πάρκο για 36 Km μεχρι τα 1700 m με θέα το Νοτιοτερο φιόρδ της ευρώπης .. αξίζει κάθε λεπτό στάση & στο Perrast για φώτο!!Απο τις καστροπολιτείες το Dubrovnik μεσα στην κυρίλα & την χλιδή must η βόλτα στα τειχη ( 12 ευρω το ατομο ) το σούρωπο .. η budva ωραία πιο γραφική καστροπολιτεία & με night life που μετράει για οποιον αντέχει!Το Split εχει το παλάτι του Διοκλητιανού & εκει το βράδυ στα στενά του κάστρου πολυ πολυ ωραία!!Το Trogir & το Βar πιο δεύτερα ... Αξίζει & η διαδρομή για Korsula ειναι τύπου Τοσκάνη ... αμπελάκι , χωριουδάκι , εκκλησίτσα .. αλλα εχει φέρυ για το νησί .. το δε νησί μεσα στο πράσινο .. με απίστευτη χάραξη!!Για ξενοδοχείο .. οσοι πάτε με μοτο , ποτέ στο κέντρο 2-3 χλμ πιο εξω στα 25 - 35 ευρώ το δίκλινο ... σηκώνει παζάρι σχεδόν πάντα.Χθεσινές πληροφορίες ... Οσο για το tranit Αλβανία 22 km μετρημένα λασπη λακούβα & πρώτη δευτέρα ...

Τροποποιήθηκε από τον Κωνσταντίνος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@ Κωνσταντίνος. Όπως ακριβώς τα λες, συνονόματε: Κάθε μέτρο και κάδρο για φωτογραφία. Μακάρι να είχαμε περισσότερο χρόνο για να δούμε καλύτερα τη γύρω περιοχή. Βάζω κι άλλες δύο φωτό από το φιόρδ.

dsc03625b.jpg

dsc03567e.JPG

kotor.png

Κι έναν χάρτη για να έχουν οι αναγνώστες μια ευρύτερη εικόνα για την περιοχή.

Η περιμετρική βόλτα στις ακτές του φιόρδ, από το Κότορ με προορισμό το Dubrovnic ήταν σημείο μοτοσυκλετιστικής αναφοράς. Μόνο θέμα ήταν το μποτιλιάρισμα σε κάποια σημεία.

Τροποποιήθηκε από τον Αιγαιοπλόος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπράβο Κώστα κι "Αιγαιοπλόεσσα"!

Ωραίες, περιεκτικές κι επαρκείς οι περιγραφές σου.

Τα Βαλκάνια θέλω να τα γυρίσω κι εγώ κάποια στιγμή αλλά προς το παρόν θα αρκούμαι με τα δικά σας ταξιδιωτικά.

Να'στε πάντα καλά, να έχετε υγεία και διάθεση να δείτε πολλές απο τις "σελίδες του κόσμου"!

Υ.Γ. Δυστυχώς κι εμένα πολλές φωτό δεν τις εμφανίζει.. c'est la vie!

Τελικά πιο σωστό είναι το "Αιγαιοπλόεσσα", όπως το γράφεις, Γιάννη. Θα το αλλάξω το "Αιγαιοπλόισσα".

Θα τα γυρίσεις τα Βαλκάνια. Υπομονή λίγο να μεγαλώσει ο μπόμπιρας. Το V-Strom είναι αειθαλές. Αγέραστο. Θα σε περιμένει να σε πάει όπου γουστάρεις.

Oμορφα και περιεκτικα..... :_thumbsup: Να ειστε καλα,και να μας ταξιδευετε και εμας με τετοια οδοιπορικα.

Κουκλα το Transalp για τετοια ταξιδια,και ασε να λενε. :_thumbsup:

Το Transalp ταξίδεψε άνετα και απροβλημάτιστα. Μάλλον του πάνε τα Βαλκάνια ως ταξιδιωτικό τεραίν. Θα γράψω και ταξιδιωτικά tips για το μηχανάκι, μόλις βρω χρόνο. Να 'μαστε όλοι καλά και να χαιρόμαστε ό,τι μας γεμίζει.

Μπράβο φίλε μου, πανέμορφο ταξιδιωτικό ( που με βάζει σε πολλές ιδέες).

Εύχομαι να είσαστε πάντα καλά και να ταξιδεύεται.

Γιώργο, μετά τη Γηραιά Αλβιώνα που πήγες, τα Βαλκάνια είναι ... "βόλτα στη γειτονιά" . Εύχομαι το Fazer να σε συντροφεύει σε μπόλικα ταξίδια.

Κωστη...να μην χανεσαι.Να γραφεις για να "χανομαστε" εμεις!Ευχαριστουμε φιλε να εισαι καλα να ταξιδευεις(και να συνταξιδευεις με το συζυγακι σου)και να βλεπουμε τετοια ωραια αφηγηματα με μοτοσυκλετα :)

Χαίρομαι που σ' άρεσε η αφήγηση, Κωστή. Έτσι ήθελα το οδοιπορικό. Όχι φωτογραφίες με λεζάντες αλλά μεταφορά μοτοσυκλετιστικού βιώματος. Καλά χιλιόμετρα με το GS. Κανονικά, αν δε μας έπιανε η crisis, θα το είχα τσιμπήσει :D Τροποποιήθηκε από τον Αιγαιοπλόος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σύνομε που λέμε & στο χωριό μου καταρχήν το υποκοριστικό transalp - aki δεν ταιριάζει καθόλου στη μηχανή σου εκτος & εαν την πήρες απο Κρήτη ... την εχεις πένα & μπράβο σου , & πάλι να εισαι καλα &να γυρνάς!!ΥΣ Εισαι πολύ τυχερός που η γυναίκα ακουλουθάει!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ειχα δει το θεμα αλλα ηθελα να βρω τον σωστο χρονο για την αναγνωση ενος ταξιδιωτικου απο τα χερια του Αιγαιοπλοου.

Ο χρονος αυτος βρεθηκε σημερα με το πρεπον καφεδακι...

Τετοια γραπτα δεν τα προσπερνας γρηγορα...θ'ελεγα οτι αποτελει εξαιρετικο μπουσουλα για τα δυτικα Βαλκανια καθως η τοσο λεπτομερης γραφη σου Κωστα κανει περιτη την οποια χρηση χαρτη απο τους μελλοντικους ταξιδευτες!

ευχαριστω που το μοιραστηκατε μαζι μας κ ευχομαι συντομα να κινησετε για το επομενο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ ωραίο ταξιδιωτικό Κώστα. Πάντα τέτοια.

Τα ταξίδια είναι τελικά αυτά που μας μένουν στην ζωή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

συγχαρητηρια για την αψογη παρουσιαση της εκδρομης σας (κειμενα + foto )

εντυπωσεις απο τις moto σας ( καποιο προβλημα η απο τις βενζινες κλπ )

νιωσατε καποιον φοβο ... για τις moto - για εσας - για τα πραγματα σας ??

συναντησατε στις πινακιδες , αυτο το ΑΙΣΧΟΣ που υπαρχει εδω (ελλαδα) στην χωρα πολιτισμου - δημοκρατιας .... κλπ

με τα αυτοκολητα να καλυπτουν σχεδον ολη την πινακιδα απο ομαδες ποδοσφαιρου - κλειδαραδες κλπ ? :grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ειχα δει το θεμα αλλα ηθελα να βρω τον σωστο χρονο για την αναγνωση ενος ταξιδιωτικου απο τα χερια του Αιγαιοπλοου.

Ο χρονος αυτος βρεθηκε σημερα με το πρεπον καφεδακι...

Τετοια γραπτα δεν τα προσπερνας γρηγορα...θ'ελεγα οτι αποτελει εξαιρετικο μπουσουλα για τα δυτικα Βαλκανια καθως η τοσο λεπτομερης γραφη σου Κωστα κανει περιτη την οποια χρηση χαρτη απο τους μελλοντικους ταξιδευτες!

ευχαριστω που το μοιραστηκατε μαζι μας κ ευχομαι συντομα να κινησετε για το επομενο...

Γιώργο, ευχαριστώ για τα τιμητικά σχόλια. Με το οδοιπορικό προσπάθησα να κάνω τον αναγνώστη συνταξιδιώτη στην παρέα μας. Γι' αυτό και το ονόμασα "βιωματικό οδοιπορικό".

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

συγχαρητηρια για την αψογη παρουσιαση της εκδρομης σας (κειμενα + foto )

εντυπωσεις απο τις moto σας ( καποιο προβλημα η απο τις βενζινες κλπ )

νιωσατε καποιον φοβο ... για τις moto - για εσας - για τα πραγματα σας ??

συναντησατε στις πινακιδες , αυτο το ΑΙΣΧΟΣ που υπαρχει εδω (ελλαδα) στην χωρα πολιτισμου - δημοκρατιας .... κλπ

με τα αυτοκολητα να καλυπτουν σχεδον ολη την πινακιδα απο ομαδες ποδοσφαιρου - κλειδαραδες κλπ ? :grin:

- Φόβο για μας δε νιώσαμε. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πηγαίναμε "τραλαλά κι ανέμελοι". Είχαμε κατά νου ότι κινούμαστε σε άλλα οδικά περιβάλλοντα, με διαφορετική οδηγική κουλτούρα και μια τεράστια απόκλιση στην οργάνωση από χώρα σε χώρα. Όμως, το άγνωστο και η οδική "ποικιλία" δε μεταφραζόταν σε φόβο αλλά σε διάθεση για γνώση και προσαρμοστικότητα.

Στην Αλβανία, όπου επικρατούσε απίστευτη ανοργανωσιά, δε νιώθαμε ότι "ζούμε επικινδύνως". Βλέπαμε τους κωλόδρομους και τους απείθαρχους οδηγούς και προσαρμοζόμασταν ανάλογα. Αλλά αυτός ο κανόνας ισχύει παντού. Και διήθηση στην Κηφισού να κάνεις, πάλι οφείλεις να πηγαίνεις με σύνεση. Δεν πας "αέρα", γιατί η ... ανοιχτή πόρτα του ταξί σε περιμένει!

Παντού, λοιπόν, πας ανάλογα με το τί βλέπεις. Αυτό οφείλεις να κάνεις. Γενικά πάντως, πιστεύω ότι η αμυντική οδήγηση είναι η καλύτερη επιλογή, όπου κι αν οδηγείς.

Στην Κροατία, από την άλλη, τα πράγματα ήταν σχεδόν ... γερμανικά. Σωστοί δρόμοι, κανόνες σεβαστοί από όλους, οργάνωση, οδική "νοικοκυροσύνη", για να το πω αλλιώς. Και πάλι όμως, το όλο κλίμα δε μας έκανε να νιώθουμε "άτρωτοι".

Πιστεύω ότι παντού, όπου κι αν οδηγείς, οφείλεις να "μετράς" τις κινήσεις σου και να είσαι συνετός.

- Φόβο για τις μοτοσυκλέτες δε νιώσαμε. Κι εδώ είμαι απόλυτος, χωρίς επεξηγήσεις. Πο τέ και πουθενά δεν ένιωσα ότι θα μου την κλέψουν . Σε καμία από τις 5 χώρες που πήγαμε. Και δεν τις είχαμε πάντα σε γκαράζ ή αυλή για το βράδυ. Και φυσικά, όταν βγαίναμε για βόλτα στο κέντρο των πόλεων, τις αφήναμε κλειδωμένες μεν αλλά σε δημόσιο ανοιχτό χώρο, χωρίς να σκεφτόμαστε αν θα τις ξαναβρούμε εκεί. Κανείς από τους τρεις δεν είχε συναγερμό. Όλοι με λουκέτα και πέταλα δουλεύαμε.

- Εντυπώσεις για το Transalp "εν τω πράττεσθαι" (δηλ. στο ταξίδι), θα γράψω μόλις βρω χρόνο, γιατί θέλω να είμαι αναλυτικός. Προβλήματα ή βλάβες, δεν είχαμε.Για τις βενζίνες΄μόνο, να πω ότι θέλει προσοχή στην Αλβανία, καθώς δε γράφει πάντα unleaded και μπορεί να σου βάλουν την παλιά "σούπερ".

- Το αίσχος με τα αυτοκόλλητα πάνω στις ταμπέλες δεν το είδα πουθενά. Μόνο μια φορά, όπως έγραψα, είδα σπρέι πάνω σε πινακίδα αλλά ήταν πρόχειρη διόρθωση από τα συνεργεία κατασκευής και όχι καταστροφή. Να και ένα παράδειγμα.

316nu.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σύνομε που λέμε & στο χωριό μου καταρχήν το υποκοριστικό transalp - aki δεν ταιριάζει καθόλου στη μηχανή σου εκτος & εαν την πήρες απο Κρήτη ... την εχεις πένα & μπράβο σου , & πάλι να εισαι καλα &να γυρνάς!!ΥΣ Εισαι πολύ τυχερός που η γυναίκα ακουλουθάει!!

Όχι μόνο ακολουθάει αλλά είναι και ... μοτοσυκλετιστικότερη του μοτοσυκλετιστού. Ε, φροντίζω βέβαια κι εγώ να περνάει καλά :D .

Το συριανό "Transalp-άκι" δεν έχει κατέβει (ακόμα) στην Κρήτη αλλά απέκτησε το υποκοριστικό για την ευκολία με την οποία καταφέρνει να κάνει ένα σωρό πράγματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραίο το οδοιπορικό φίλε Αιγαιοπλόε!

Καλά (επόμενα) ταξίδια να έχετε, με ωραίες εικόνες όπως αυτές που μας έδωσες και να τις μοιράζεσαι μαζί μας έτσι όμορφα, απλά και μεστά!!

Καλούς δρόμους!!

:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εκπληκτικό ταξίδι! Σ' ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας! :cheers:

Και μια ερώτηση: Ήταν απαραίτητο το διαβατήριο για όλες αυτές τις χώρες ή μπορούσες να περάσεις και με καινούργιες ταυτότητες?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@ AlxTs: Από όσο είχα ψάξει, το διαβατήριο ήταν απαραίτητο γι' αυτές τις χώρες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα