Jump to content
giorgos266

Honda CB500X

Recommended Posts

για πες για πες και αλλα.. με την ευκαιρια εχει αλλαξει κανεις αλυσιδα να μας πει τιμες κ τετοια?

Παρών!

Απο δική μου μλκια, όπως έχω αναφέρει σε παλαιότερο ποστ, έχω προβεί σε αντικατάσταση της εργοστασιακής αλυσίδας και των γραναζιών. Κοστούμι στα ~130€.

Για αλυσίδα επελέγη DID 520vx2 (γρανάζια δεν θυμάμαι..).

Edit: Όσον αφορά για λάστιχα έχω αλλάξει, στα 12500χλμ, τα pirelli που φορούσε με s20 και έπαθα την πλάκα μου... τα φοράω 3000χλμ και είναι μακράν το πιο τίμιο 200αρι (€) που χω δώσει για το μηχανάκι.

Τροποποιήθηκε από τον Odin

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

@RAFI το διο σου που είναι ρε φιλε;;;

Ασ' το Χ. Όσο και να προσπαθείς μόνο άσπρα θα βλέπεις...:laugh:

Καλορίζικο και από μένα! Στις εντυπώσεις για τις αναρτήσεις δε θα συμφωνούσα και τόσο, χωρίς να είμαι κανένας ειδικός ή εξαιρετικά έμπειρος. Η μπροστά θα μπορούσε να δίνει καλύτερη αίσθηση για μένα, αλλά δε θα έλεγα ότι κοπανάνε κιόλας... Για παίξε λίγο με τις πιέσεις στα λάστιχα όπως είπε και ο Χ:winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@RAFI το διο σου που είναι ρε φιλε;;;

περιμενω να το παρω ή καλυτερα να βγει η αδεια κυκλοφοριας , ειχα ενα θεμα επειδη ειναι stock 2013 και χρειαζεται ενα συμπληρωματικο χαρτι απο το υπουργειο..Τεταρτη λογικα!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

20160605_135448.jpg20160605_135437.jpg20160605_135406.jpg20160605_135044.jpgαγαπητοι συντροχοι το 3 ημερο στην ανδρο ελαβε τελος... χαλαρωσαμε. φαγαμε καλα. βουτηξαμε. τσουρουφλιστηκαμε. κανμε τα χαλαρα χιλιομετρακια μας.. ωραια πραγματα.. στις 4 μιση φευγουμε20160605_135013.jpg για ραφηνα. κλεινω με μερικες φωτο που τραβηξα απο ενα σημειο με υπεροχη θεα.. αυτη η θεα ειναι που μενει... να μαστε καλα. να χουμε υγεια για να βολταρουμε οποτε μπορουμε.. καλα χλμ σε ολους και παντα ορθιοι..!!!!20160605_135534.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παρών!

Απο δική μου μλκια, όπως έχω αναφέρει σε παλαιότερο ποστ, έχω προβεί σε αντικατάσταση της εργοστασιακής αλυσίδας και των γραναζιών. Κοστούμι στα ~130€.

Edit: Όσον αφορά για λάστιχα έχω αλλάξει, στα 12500χλμ, τα pirelli που φορούσε με s20 και έπαθα την πλάκα μου... τα φοράω 3000χλμ και είναι μακράν το πιο τίμιο 200αρι (€) που χω δώσει για το μηχανάκι.

τα s20 ειναι bridgestone?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παρών!

Μια ερωτηση: τα σπορ ελαστικα ειναι 100% απαγορευμενο να μπουνε σε χωμα??Εννοειται πως ειναι καθαρα για ασφαλτο,αλλα εγω κανω περιπου 1 km την εβδομαδα σε χωμα.Ελαχιστο,αλλα το κανω.Αν ειναι να διαλυθει το ελαστικο,να μη το βαλω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Yeap.

Μια ερωτηση: τα σπορ ελαστικα ειναι 100% απαγορευμενο να μπουνε σε χωμα??Εννοειται πως ειναι καθαρα για ασφαλτο,αλλα εγω κανω περιπου 1 km την εβδομαδα σε χωμα.Ελαχιστο,αλλα το κανω.Αν ειναι να διαλυθει το ελαστικο,να μη το βαλω!

Φίλε μου, χώμα (βατό χωματόδρομο) πατάω σπάνια.. όποτε τέτοια ανησυχία δεν είχα.

Αλλά πιστεύω και στη θέση σου να ήμουν, πάλι, θα τα επέλεγα διότι τα χλμ που διαβάζω πως κάνεις είναι αμελητέα σε σύγκριση με τη διαφορά που θα έχεις, στην οδηγική συμπεριφορά, στην άσφαλτο. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Yeap.

Φίλε μου, χώμα (βατό χωματόδρομο) πατάω σπάνια.. όποτε τέτοια ανησυχία δεν είχα.

Αλλά πιστεύω και στη θέση σου να ήμουν, πάλι, θα τα επέλεγα διότι τα χλμ που διαβάζω πως κάνεις είναι αμελητέα σε σύγκριση με τη διαφορά που θα έχεις, στην οδηγική συμπεριφορά, στην άσφαλτο. 

Σε ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις σου φιλαρακι.Αυριο λοιπον παραγγελνω και παω μαλλον για Michelin Pilot Power.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ασ' το Χ. Όσο και να προσπαθείς μόνο άσπρα θα βλέπεις...:laugh:

Καλα δεν ειχα ελπιδες ποτε με τοσους που εχετε μαζευτει...

Ετσι ετσι! Αφηστε εμενα να ξεχωριζω...!

Καλορίζικο και από μένα! Στις εντυπώσεις για τις αναρτήσεις δε θα συμφωνούσα και τόσο, χωρίς να είμαι κανένας ειδικός ή εξαιρετικά έμπειρος. Η μπροστά θα μπορούσε να δίνει καλύτερη αίσθηση για μένα, αλλά δε θα έλεγα ότι κοπανάνε κιόλας... Για παίξε λίγο με τις πιέσεις στα λάστιχα όπως είπε και ο Χ:winking:

Ό,τι ακριβως ειχα σκοπω να αναφερω και εγω.

Σημερα το εβαλα χωμα...(καλο χωμα, οχι ασφαλτο πασπαλισμενη με σκονη :P θα ακολουθησει ποστ σχετικο) και εκει εκτιμησα εις βαθος το πηρουνι που ειναι καπως μαλακο. Η πισω δεν ειναι σωβρακο σε καμια περιπτωση (pro-link...) Κοπανησαν μονο σε extreme περιπτωσεις...

Δεν θα το λεγα... (ρωτα και τον @billy84 που ανεβαινει στους λόγγους με τα λινα...)

εννοειται οτι θα το πας λαου λαου ουτως ή αλλως αλλα το λαστιχακι δυσκολο να μασησει ιδιαιτερα νομιζω...

και εις αλλα με υγεια @giannis cbf1000 !

Eυχομαι ωρε παλουκαρια με τα σιμπιά να συνταξιδεψομεν λιαν συντομως

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστω ολους για τις ευχες και ανταποδιδω.

photo 20160604_182940_zpsmwooeyj2.jpg

photo 20160604_123056_zpsqki64heo.jpg

photo 20160604_182957_zps2fkoaxqv.jpg

photo 20160604_182804_zpss4wlqq9y.jpg

Εντυπωσεων συνεχεια:

- Οι αναρτησεις εμπρος και πισω στις "κοφτες", αποτομες λακουβες και τα εγκαρσια σαμαρακια χτυπανε. Τελεια και παυλα. Οπως πχ σε κακοκατασκευασμενους αρμους γεφυρων. Μεταδιδοντας μαλιστα και καποιο θορυβο κτυπηματος και στο εσωτερικο του φαιρινγκ. Ελειψη επαρκους αποσβεσης επαναφορας συμπεραινω στα λιγα χλμ που εχω. Συμβαινει αραγε μονο στο δικο μου μηχανακι; Μην ξεχνατε οτι το εσωτερικο του πηρουνιου ειναι ενα απο τα λιγα σημεια που εκανε αλλαγες το εργοστασιο το 2016. Δηλαδη πριν πως ηταν;

Τις παρατηρησεις του Χ τις ελαβα σοβαρα υπ'οψιν. Ρε λες; ειπα. Ειναι γνωστο οτι στα τροχοφορα γενικα, "σκληροι" τροχοι οδηγουν σε παρομοιες συμπεριφορες και αφαιρουνε μεγαλο ποσοστο της ανεσης και οχι μονο. Αμ δε ομως... 31 - 39 ηταν οι πιεσεις. Να'ναι ο τυπος των ελαστικων; Μου εχει συμβει σε αλλο μηχανακι (αλλα και αυτοκινητο), να αλλαξω ελαστικα με αλλα, που αν και ηταν χαμηλωτερου προφιλ, μεταξυ των αλλων βελτιωθηκε και η ανεση αφου ηταν νεωτερης και βελτιωμενης τεχνολογιας.

- Σαν δευτερο στην σειρα μειον (συμφωνα με τα γουστα μου) θα εβαζα το κοντο γραναζωμα της εκτης. Το μηχανακι θα μπορουσε να ταξιδευει ανετα με πολυ λιγοτερες στροφες. Στα προσπερασματα, τις εντονες ανηφορες και τον ισχυρο αντιθετο ανεμο, υπαρχει και η  πεμπτη.

- Τα καλα σημεια της μηχανης δεν χρειαζεται να τα επαναλαβω και εγω. Τα ξερετε.

Καλα χλμ σε ολους.

Τροποποιήθηκε από τον BOLDOR 900 F1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι εγω σε σπορ λαστιχο προσανατολιζομαι γιατι οδηγω 95-5% ασφαλτο-χωμα.Η τιμη τους φανταζομαι κοντα στο 300αρι μαζι με την τοποθετηση?

Οχι!μολις στα 240 ευρω!300 ευρω εχουν τα pirelli scorpion trail 2 που ειναι ο αντικαταστατης του νο1 απο δω και περα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

- Οι αναρτησεις εμπρος και πισω στις "κοφτες", αποτομες λακουβες και τα εγκαρσια σαμαρακια χτυπανε. Τελεια και παυλα. Οπως πχ σε κακοκατασκευασμενους αρμους γεφυρων. Μεταδιδοντας μαλιστα και καποιο θορυβο κτυπηματος και στο εσωτερικο του φαιρινγκ.

Δεν μου εχει τυχει ποτε σε τοσο "απλες" συνθηκες...Η πισω μου κοπανησε κανα δυο φορες μονο οταν περασα απο κατι κρατηρες, οχι λακουβες. Και σιγουρα οχι σε αρμους. Βεβαια εγω παιζω και σε κατηγορια φτερου (66 κιλα...) Αλλα αυτα που λες και μαλιστα με θορυβο θα με ανησυχουσαν λιγο...

Μην ξεχνατε οτι το εσωτερικο του πηρουνιου ειναι ενα απο τα λιγα σημεια που εκανε αλλαγες το εργοστασιο το 2016. Δηλαδη πριν πως ηταν;

Το εσωτερικο γιατι να αλλαξε; Απλως εβαλαν τους ρυθμιστες προφορτισης. Οπως μπορεις να βαλεις νομιζω aftermarket σε ολα τα πηρουνια. Κανω λαθος;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν μου εχει τυχει ποτε σε τοσο "απλες" συνθηκες...Η πισω μου κοπανησε κανα δυο φορες μονο οταν περασα απο κατι κρατηρες, οχι λακουβες. Και σιγουρα οχι σε αρμους. Βεβαια εγω παιζω και σε κατηγορια φτερου (66 κιλα...) Αλλα αυτα που λες και μαλιστα με θορυβο θα με ανησυχουσαν λιγο...

Το εσωτερικο γιατι να αλλαξε; Απλως εβαλαν τους ρυθμιστες προφορτισης. Οπως μπορεις να βαλεις νομιζω aftermarket σε ολα τα πηρουνια. Κανω λαθος;

Δες εδω: http://www.cb500x.com/index.php/topic,3847.7.html

και εδω: http://www.cb500x.com/index.php/topic,4014.0.html

Η Honda (ανα)γνωριζει οτι εκει χρειαζεται βελτιωση, αλλα μαλλον καποιοι ανεξαρτητοι βελτιωτες αναρτησεων ξερουν να το κανουν καλυτερα! Ισως στο μελλον γινω πελατης τους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα σε όλους. Λογικά η πίσω ανάρτηση θα μπορεί να σφίξει μέσω της προφορτισης. Στο nc αυτό έκανα και δουλεύει πολύ καλά αν και λίγο σφιχτά για τα γούστα κάποιου που δεν έχει μάθει σε σπορ κατασκευές 

Μπροστά δυστυχώς όπως σε όλα τα μηχανάκια η λύση είναι aftermarket ελατήρια. 

Το σύνολο αυτών των επεμβάσεων θα καλύψει σχεδόν όλους τους αναβάτες. Από εκεί και μετά αλλάζεις μηχανάκι... 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα σε όλους. Λογικά η πίσω ανάρτηση θα μπορεί να σφίξει μέσω της προφορτισης. Στο nc αυτό έκανα και δουλεύει πολύ καλά αν και λίγο σφιχτά για τα γούστα κάποιου που δεν έχει μάθει σε σπορ κατασκευές 

Μπροστά δυστυχώς όπως σε όλα τα μηχανάκια η λύση είναι aftermarket ελατήρια. 

Το σύνολο αυτών των επεμβάσεων θα καλύψει σχεδόν όλους τους αναβάτες. Από εκεί και μετά αλλάζεις μηχανάκι... 

Στα νεα cb η προφορτιση ρυθμιζεται και στο πηρουνι, οποτε ο φιλος Boldor ισως βρει εκει λυση...

Δες εδω: http://www.cb500x.com/index.php/topic,3847.7.html

και εδω: http://www.cb500x.com/index.php/topic,4014.0.html

Η Honda (ανα)γνωριζει οτι εκει χρειαζεται βελτιωση, αλλα μαλλον καποιοι ανεξαρτητοι βελτιωτες αναρτησεων ξερουν να το κανουν καλυτερα! Ισως στο μελλον γινω πελατης τους.

Ενδιαφερον! Δεν το γνωριζα...

Ας στρωσουν λιγο θα προτεινα εγω και μετα τις ρυθμιζεις...αν δεν δεις και ετσι φως μετα ψαξτο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τελικα η βροχη ειναι ανεξαρτητη συμμετεχοντων :P φοβερα πρεπει να περασατε τελεια βολτα μοιαζει!~!

ΥΓ το ψυγειο ειναι μια χαρα ρε ιταλοφοβικε :D 

Τροποποιήθηκε από τον ktm power

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ολα αυτα ομως μεχρι να βγαλεις μπουφαν και κρανος και να δεις τα κουνουπακια. (Ρε... ηταν πιο πολλα και απο τα tdm στο car!)

cold.jpg 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επίσης βλέπω να σε καλούν στη Σαχάρα για εκδρομή μπας και δουν καμιά βροχή κι εκεί...:laugh:

Πάντα τέτοια!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επίσης βλέπω να σε καλούν στη Σαχάρα για εκδρομή μπας και δουν καμιά βροχή κι εκεί...:laugh:

Η αιτια του κακου εχει πατησει το κομβίον "Μ'αρεσει" στο post σου... :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Review εις την ελληνικην για το νεο μοντελο:

Καταλαβαινω οτι μεχρι ενος σημειου πρεπει να κανουν και μια σχετικη διαφημιση αλλα οχι να λενε και στον κοσμο οτι "ο κινητηρας χαρακτηριζεται απο την εντυπωσιακη ισχυ του".................γελανε και τα αλογα που δεν εχει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σταση για καφεδακι και μετα αφου ανοιξε και ο καιρος φυγαμε για μασα στον Πολυγυρο μεσω Ταξιαρχη...καταλαβες...της στροφης το καγκελο...στριψαμε τοσο που ακομα και τωρα πηγαινω στην τουαλετα περπατωντας ζιγκ-ζαγκ..

Που φάγατε ρε τσακάλια στον Πολύγυρο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα