Jump to content

Recommended Posts

Δεν ξέρω φίλε μου, εμένα πάντως που με έγραψαν για καθρέπτες και κράνος συνοδηγού, μου λέγανε ότι το δίπλωμα μου δεν καλύπτει το ax-1 και τους έλεγα "λέτε να αγόραζα μηχανή που δεν καλύπτεται;" και τους έλεγα ότι το έψαξα πριν την πάρω και ότι με το παλιό σύστημα δεν είχε περιορισμό στα κυβικά αλλά στους ίππους. Δεν γνωρίζω για το πως είναι περασμένα τα διπλώματα, τώρα με τον νεό νόμο (πήγα βέβαια ο μακάκας στο υπουργείο και ξέχασα να ρωτήσω γι'αυτή την περίπτωση.. πάνω στην ξενέρα μου, δεν το σκέφτηκα)

Πάντως σήμερα που πήγα και ρώτησα στο υπουργείο, για όσους είχαν το παλιό μικρό και θέλουν να το πάνε σε απεριορίστου, μου παν "τελείωσαν αυτά με τα παράβολα κτλ", λέει πας σε έναν δάσκαλο, κάνεις μερικά μαθήματα (καλά αυτό το κρίνει ο δάσκαλος και εσύ) και δίνεις μόνο πορεία. Απογοητεύτηκα, γιατί είχα ρωτήσει τρεις! δασκάλους σε επαρχία και μου είχαν πει και οι τρεις ότι πληρώνεις ένα παράβολο και τέλος (φαντάζομαι δεν είχαν πάρει την εγκύκλιο στα χέρια τους και έλεγαν ότι να ναι .Ενώ τώρα πάλι τα ίδια γραφειοκρατικές παπαριές,χαρτούρες (φαντάζομαι) και πλήρω πάλι για μαθήματα. Ντάξει αυτό που με κόφτει περισσότερο είναι τα χρήματα.. και άντε με τι δάσκαλο θα μπλέξεις..

Δε γινεται απεριοριστου λογικα το δικο σου αλλα α2 οπως στους απο πανω. Απο την αλλη στο υπουργειο(οπως και ασφαλειες, σχολες κτλπ) δε ξερουν τι τους γινεται με τα καινουργια διπλωματα. Καποτε μου ειχαν πει οτι το α2 ειναι μεχρι 400 κυβικα. :kaaaala:

Οταν οι μπατσοι σου λενε οτι να ναι, κανε λιγο debate και αμα τελικα σε γραψουν πηγαινε στο τμημα να στη σβησει ο διοικητης.

Ωωωω φίλε μου.. με σκοτώνεις. Δεν μπορεί! Φέτος μπαίνω στα 24 και σε 3 μήνες συμπληρώνω 2 χρόνια το δίπλωμα (Α1 παλιό), ξέρω ότι 24+ δικαιούσε το απεριόριστο.. μην τραβιέμαι για Α2 και μετά για απεριόριστο.. έλεος. Φωτιά μου βαλες! Σε ευχαριστώ! Θα πάω πάλι αύριο να ρωτήσω τι παίζει, ή μπορεί να πάω σε κανά δάσκαλο να μου πει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ωωωω φίλε μου.. με σκοτώνεις. Δεν μπορεί! Φέτος μπαίνω στα 24 και σε 3 μήνες συμπληρώνω 2 χρόνια το δίπλωμα (Α1 παλιό), ξέρω ότι 24+ δικαιούσε το απεριόριστο.. μην τραβιέμαι για Α2 και μετά για απεριόριστο.. έλεος. Φωτιά μου βαλες! Σε ευχαριστώ! Θα πάω πάλι αύριο να ρωτήσω τι παίζει, ή μπορεί να πάω σε κανά δάσκαλο να μου πει.

ακριβως στα ιδια ειμαστε.

Εχω το Α μικρο απο αυγουστο του 2011 (2+ χρονια) και το αυγουστο κλεινω τα 23 και μπαινω στα 24. Παλια ισχυε οτι πληρωνεις παραβολα κ γινεται απεριοριστο, τωρα λενε κανονικα εξεταση.... δεν παμε στο Α2 και μετα 2 χρονια απλη αναβαθμιση λενε.

Ενημερωσε κ μας τι θα σου πουν να ξερουμε σιγουρα 100% τι ισχυει ακριβως...

Τροποποιήθηκε από τον zentakias

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ακόμα ρε παιδιά τραβιέστε με το θέμα; Θα μου πεις λένε ακόμα μλκιες οι σχολές οδηγών.

Όσοι πήραν το παλιό Αμικρό (μέχρι 25kw ~ 34 άλογα) βλέπουν το δίπλωμα του να μετατρέπεται αυτόματα στο νέο Α2 (μέχρι 35kw ~ 46 άλογα). Απλά με μια διαδικασία επανέκδοσης.

Η αναβάθμιση σε 2 χρόνια στο απεριόριστο ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ πλέον (εκτός αν έχεις πάρει το παλιό Α μικρό μέχρι το Γενάρη του 2011).

Για απεριόριστο θα ξαναδώσετε τις δοκιμασίες και την πορεία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ακόμα ρε παιδιά τραβιέστε με το θέμα; Θα μου πεις λένε ακόμα μλκιες οι σχολές οδηγών.

Όσοι πήραν το παλιό Αμικρό (μέχρι 25kw ~ 34 άλογα) βλέπουν το δίπλωμα του να μετατρέπεται αυτόματα στο νέο Α2 (μέχρι 35kw ~ 46 άλογα). Απλά με μια διαδικασία επανέκδοσης.

Η αναβάθμιση σε 2 χρόνια στο απεριόριστο ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ πλέον (εκτός αν έχεις πάρει το παλιό Α μικρό μέχρι το Γενάρη του 2011).

Για απεριόριστο θα ξαναδώσετε τις δοκιμασίες και την πορεία.

αυτο εγραψα κ γω φιλε μου. για να παρω το απεριοριστο δινω εξεταση κανονικα. για να το κανω Α2 πληρωνω επανεκδοση. :shades:

(οτι ισχυει και για μενα, ισχυει και για τον νιονιο παραπανω γιατι και οι 2 ειμαστε με το Α μικρο μετα τον γεναρη του 2011)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά τα είπες αλλά βλέπω ακόμα ότι παιδιά τρέφουν ελπίδες μπας και ...:P Δυστυχώς απεριόριστο πλέον σημαίνει εξετάσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δυστυχώς απεριόριστο πλέον σημαίνει εξετάσεις που σημαινει ενα 200αρι ευρά περιπου επιπλεον :wallbash:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπορεις στο κρυπτον x να βαλεις κ 2ο μοτερ και παλι το καλυπτει το α2 :crazy:

το x ειναι αρκετα χαμηλα απο το οριο του Α2.

Μπερδεύτηκα και αντί για Α1 έγραψα Α2. Με το Α1 μπορώ να το οδηγήσω?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπερδεύτηκα και αντί για Α1 έγραψα Α2. Με το Α1 μπορώ να το οδηγήσω?

Α1 οχι... πας μεχρι τα 125 κυβικα με Α1.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά να κάνω μια ερώτηση μίλαγα με έναν φίλο μου σήμερα ο οποιος έχει το παλιό 125 δίπλωμα από το 2010 και μου έλεγε πως μπορεί να το κάνει ακόμα απεριοριστων ισχύ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά να κάνω μια ερώτηση μίλαγα με έναν φίλο μου σήμερα ο οποιος έχει το παλιό 125 δίπλωμα από το 2010 και μου έλεγε πως μπορεί να το κάνει ακόμα απεριοριστων ισχύ?

Ναι,θα παει στο υπουργειο με μια φωτογραφια και εκει θα παρει ενα παραβολο των 30 ευρω......

Αυτο ηταν ολο.....σε περιπου 10 μερες θα εχει διπλωμα Α.

Δεν πιστευω να εχει αλλαξει κατι,τον Ιουλιο εγω ετσι εκανα παντως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι,θα παει στο υπουργειο με μια φωτογραφια και εκει θα παρει ενα παραβολο των 30 ευρω......

Αυτο ηταν ολο.....σε περιπου 10 μερες θα εχει διπλωμα Α.

Δεν πιστευω να εχει αλλαξει κατι,τον Ιουλιο εγω ετσι εκανα παντως.

Δηλαδή την γλίτωσε, πάλι καλά που δεν το αλλάξανε γιατί εγώ αυτή την εντύπωση είχα, ευχάριστο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε μερικους μηνες κλεινω τα 16 και θα μπορω να βγαλω διπλωμα για μηχανακι εστω 50αρι..αλλα επειδη κυκλοφορουν πολλες φημες για τιμες,κυβικα ηθελα να σας ρωτησω.. Κατι ειχα διαβασει περυσι πως το διπλωμα για το 50αρι(δεν ξερω πως το λενε Ακατι) αντι για 150€ που εκανε θα κανει 700€...και οσο αναφορα τα κυβικα ειχα ακουσει πως θα υπαρχει ενα για διπλωμα για μηχανακια μεχρι 12ιππους δηλαδη 125cc.. αυτα ισχυουν;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε μερικους μηνες κλεινω τα 16 και θα μπορω να βγαλω διπλωμα για μηχανακι εστω 50αρι..αλλα επειδη κυκλοφορουν πολλες φημες για τιμες,κυβικα ηθελα να σας ρωτησω.. Κατι ειχα διαβασει περυσι πως το διπλωμα για το 50αρι(δεν ξερω πως το λενε Ακατι) αντι για 150€ που εκανε θα κανει 700€...και οσο αναφορα τα κυβικα ειχα ακουσει πως θα υπαρχει ενα για διπλωμα για μηχανακια μεχρι 12ιππους δηλαδη 125cc.. αυτα ισχυουν;

Για τους 12 ιππους και τα 125 κυβικα ισχυει οτι μεχρι τοσο μπορεις να οδηγησεις(νομιζω μαλιστα ειναι 11,7 ιπποι για την ακριβεια).

Ωστοσο η τιμη ειναι εξωπραγματικη...Με τοσα χρηματα παιρνεις διπλωμα για αμαξι...Νομιζω η τιμη ειναι πανω κατω κανα 300αρη...Αναλογως περιοχη και την ταριφα που εχουν οι σχολες σε καθε περιοχη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

700 ΕΥΡΩ? :tooth: Για 50αρι-125? Το 2011 εβγαλα το Α+ για αυτοκινητο 700ευρω συνολο.. 500+200..

Εχω το πρωην A 18/5/2011 το εβγαλα 19 χρονων! Tωρα που ρώτησα στην σχολή οδηγών μου είπε οτι είμαι καταχωρημένος σαν α2.. Παρόλα αυτά δεν έχω πάει να δώσω παράβολα και λοιπά για να πάρω την καινούργια καρτέλα που λέει α2.. Στην τελική αυτό το γ@μ#$%ν0 το απεριόριστο πότε θα πάω να το πάρω(ναι να δώσω εξετάσεις να μου πιάσουν τον κ$#ο-> λεφτά, και να φορέσω και τον εξοπλισμό του valentino rossi)? Λες και για να πάρεις το απεριόριστο πρέπει να είσαι πυρηνικός επιστήμονας ετών 35 να έχεις πείρα 40 χρόνια :crazy: για να οδηγήσεις μια μηχανή και θέλει να έχεις τα άπειρα τα skills.. Τόσα χρόνια έβγαζαν απεριόριστο στα 20 κάτι γινόταν και τώρα θέλουν να μας προστατέψουν.. :mB_faskelo: :mB_faskelo: :mB_faskelo:

Τροποποιήθηκε από τον VaG3

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

να ρωτησω μια ερωτηση.. παρελαβα προχθες το νεο διπλωμα που ειναι σαν καρτα.. εχω Γ' και το ειχα δωσει για ανανεωση.. στα εικονιδια-κατηγοριες, στο φορτηγο και στο ιχ εχει μονο στην μεγαλυτερη κατηγορια ημερομηνια ληξης.. στις μοτοσυκλετες εχει σε δυο σειρες την αναλογη ημερομηνια.. γτ? αφου εχω απεριοριστο, την μικροτερη κατηγορια γτ την αναγραφει?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλημέρα

πήρα το Α2 16/01/13 λίγο πριν την εφαρμογή του νέου νόμου (19/01/13), στα 2 χρόνια αναβαθμίζεται σε Α ή θέλει ξανά εξετάσεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλημέρα

πήρα το Α2 16/01/13 λίγο πριν την εφαρμογή του νέου νόμου (19/01/13), στα 2 χρόνια αναβαθμίζεται σε Α ή θέλει ξανά εξετάσεις?

Αν και δεν καταλαβαινω πως γινετε να πηρες α2 πριν την εφαρμογη του νεου νομου θα σου απαντησω με βαση το δεδομενο οτι εχεις το α2..

Λοιπον πλεον σε ολες τις κατηγοριες αν θελεις να ανεβεις πρεπει να δωσεις εξετασεις..Πρακτικες εξετασεις μονο χωρις σηματα εφοσον εχεις ηδη διπλωμα..

Για να παρεις τωρα εσυ το Α (και εγω το ιδιο με το δικο σου εχω περιπου ιδια ημερομηνια) μολις θα κλεισεις διετια και θα εισαι πανω απο 22 θα δωσεις οδηγηση και θα το παρεις..

Ελπιζω να σε καλυψα. :afro:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν και δεν καταλαβαινω πως γινετε να πηρες α2 πριν την εφαρμογη του νεου νομου θα σου απαντησω με βαση το δεδομενο οτι εχεις το α2..

Λοιπον πλεον σε ολες τις κατηγοριες αν θελεις να ανεβεις πρεπει να δωσεις εξετασεις..Πρακτικες εξετασεις μονο χωρις σηματα εφοσον εχεις ηδη διπλωμα..

Για να παρεις τωρα εσυ το Α (και εγω το ιδιο με το δικο σου εχω περιπου ιδια ημερομηνια) μολις θα κλεισεις διετια και θα εισαι πανω απο 22 θα δωσεις οδηγηση και θα το παρεις..

Ελπιζω να σε καλυψα. :afro:

Και ενα 200-250 τοσο μου πε ο δασκαλος (για αθηνα)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΦΕΚ 101 /2012.

Ολες οι αλλαγες στα διπλώματα.

http://static.diavgeia.gov.gr/doc/Β49Ψ1-ΚΨ4

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΦΕΚ 101 /2012.

Ολες οι αλλαγες στα διπλώματα.

http://static.diavge...r/doc/Β49Ψ1-ΚΨ4

Εδώ δεν διαβάζει κανείς το θέμα και γίνονται ερωτήσεις που απαντήθηκαν 2 σελίδες πίσω και θα διαβάσουν το ΦΕΚ;:P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εδώ δεν διαβάζει κανείς το θέμα και γίνονται ερωτήσεις που απαντήθηκαν 2 σελίδες πίσω και θα διαβάσουν το ΦΕΚ; :P

yelrotflmao.gifyelrotflmao.gifyelrotflmao.gifyelrotflmao.gifyelrotflmao.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια οι τιμες εχουν ξεφυγει τελειως..

Πριν 3 χρονια ακριβως εδωσα 860 ευρω για μηχανακι και αυτοκινητο.Τωρα θελεις τοσα μονο για το αμαξι και κανα 500αρη το μηχανακι 1200 συνολο..

εγω βρηκα ενα κουπονι απο σχολη και με 120 ευρω νομιζω καπου εκει ηταν πριν 1 χρονο με το νεο συστημα εδωσα για μηχανη. (ειχα αμαξιου, και 50cc).. εδωσα κανονικα ομως παλι τα σηματα για μηχανακι γιατι φυσικα δεν αναγνωρισαν το οτι το ειχα δωσει και στην τροχαια...ομως ολο το πακετακι πηγα 120 περιπου,

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα