Jump to content

nioniosax01

Μέλη
  • Δημοσιεύσεις

    20
  • Εγγράφηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Πόντοι

1 Neutral

Σχετικά με το μέλος nioniosax01

  • Κλάση
    Περιμένει την οδική

Άλλα Στοιχεία

  • Φύλο
    Άνδρας

Η Μοτοσικλέτα μου

  • myBike: Κατασκ/ής
    Honda
  • myBike: Μοντέλο
    ax-1

Πρόσφατοι επισκέπτες στο προφίλ

513 προβολές προφίλ
  1. Ναι αμέ, περιμένω. Κοίταξα το μάνουαλ και δεν με βοηθάει. Ευχαριστώ!
  2. Γεια σας παιδιά, έχω μία μοτοσυκλέτα Honda AX-1 και έχω ένα πρόβλημα στην καλωδίωση με αποτέλεσμα να μην βγάζει σπινθήρα στο μπουζί. Καταρχήν, να σας πω ότι είχα κατεβάσει μοτέρ από τον σκελετό, άλλαξα φλάντζες, το έδεσα και ήρθε η ώρα να το δέσω πάλι πάνω στον σκελετό. Επίσης είχα βγάλει και όλα τα υπόλοιπα από τον σκελετό. Ήρθε το δέσιμο λοιπόν, και όταν έφτασα σε σημείο να μπορώ να το βάλω μπροστά δεν έδινε σπινθήρα στο μπουζί. Λογικό αυτό και θα σας εξηγήσω γιατί. Όταν κοιτούσα την πλεξούδα, είχα δει στην φίσα που κουμπώνει στην ηλεκτρονική ότι μερικά καλώδιά της ήταν γυμνά και επειδή κάνουν κούρμπα και είναι κοντά στον σκελετό όταν βρεθούν στην θέση τους, είπα να τα κόψω και να περάσω νέους ακροδέκτες και μακαρονάκι. Το ίδιο έγινε και στην φίσα που κουμπώνει στον ρελέ της μίζας -βρίσκεται στα πλάγια του φιλτροκουτιού, μεταξύ αυτού και της εξάτμισης-. Τότε είχα βγάλει φωτογραφία με το κινητό τις φίσες, έλα όμως που το κινητό χάλασε και τώρα δεν έχω εικόνα για το πως ήταν η διάταξη των καλωδίων πάνω στην ηλεκτρονική και στον ρελέ. Έχω ψάξει στο διαδίκτυο φωτογραφίες από πλεξούδες μήπως βγάλω άκρη αλλά τζίφος, δεν φαίνονται καλά. Έχω δοκιμάσει διάφορους συνδιασμούς στην ηλεκτρονική από άρθρα και εικόνες που βρήκα στο διαδίκτυο αλλά δεν το έλυσαν. Έχω ελέγξει τα πηνία,πολλαπλασιαστή/μπουζόπιπα σύμφωνα με ότι γράφει το manual της Honda. Και η μπαταρία είναι ολοκαίνουργια Yuasa. Υπάρχει κανείς με την μοτοσυκλέτα αυτή, να μου δώσει τα φώτα του; Μία φωτογραφία από τις φίσες αυτές; Ή να έχει γνώσεις πάνω στο θέμα; Ευχαριστώ πολύ!
  3. Νομίζω κατάλαβα τι έννοεις, και δεν θα συμφωνήσω, ίσα-ίσα που όταν έρθει η ώρα και θα πρέπει να κρίνω βάση της οικονομικής μου κατάστασης το που θα κατευθυνθώ, θα ξέρω από πριν που. Και πάλι ευχαριστώ για τις πληροφορίες! :)
  4. Δεν εννοούσα ότι είναι ελλειπείς σε πληροφορίες το forum σχετικά με το συγκεκριμένο μηχανάκι, απλά ήθελα να μαζέψω τις απορίες μου και να απαντηθούν εκ νέου, με τα ίσως διαφορετικά στοιχεία που έχω δώσει (τρόπος χρήσης).
  5. Καλησπέρες σε όλους! Το θέμα το ανοίγω προκειμένου να μαζέψω πληροφορίες σχετικά με την αγορά μεταχειρισμένης μηχανής CBR600F (F3-F4-F4i) και να καταλήξω.. να συνεχίσω να ονειρεύομαι ή να ξεκινήσω για κάτι άλλο. (έχω διαβάσει και άλλα θέματα για αγορά μεγαλύτερης μηχανής και θυμάμε πράγματα, απλά ήθελα να πάρω απαντήσεις σχετικά με το δικό μου θέμα. περισσότερο να συγκετρώσω εδώ όλα τα διάσπαρτα που έχω διαβάσει.) Σημείωση : Την αγορά αυτής της μηχανής δεν πρόκειται να την κάνω τώρα, σε ένα-δύο χρόνια, ίσως, απλά θέλω να ξέρω τι θα αντιμετωπίσω. Λοιπόν, θα ήθελα να σας πω πως το σκέφτομαι (για να πάρετε μία ιδέα) : Όσο γίνεται περισσότερο πεζός! χεχε, όχι λόγω γυμναστικής.. απλά επειδή μου αρέσει. (χωρίς να αποκλείω το γεγονός ότι μπορεί να μου την βαρέσει καμιά μέρα και να την κυκλοφορήσω περισσότερο) Άρα έχουμε χρήση μέσα στην πόλη -για απανοτές δουλειές, και που θα πρέπει να φύγουν γρήγορα-. Επίσης, βόλτα κανά βράδυ με παρέα και φυσικά χρήση σε ταξίδι -πελοππόνησο, κανά νησάκι ιόνιο/αιγαίο (μακάρι και εξωτερικό!)-. Τώρα πάμε στα της μηχανής. Ενδιαφέρομαι να μάθω πόσο θα είναι (περίπου, όχι ακριβείς αριθμούς) το κόστος συντήρησης μιάς τέτοιας μηχανής. Συγκεκριμένα, τα ανταλλακτικά/service που θα χρειαστούν και θα μπορώ να τα τοποθετήσω/κάνω μόνος. Αλλά και αυτά που θα χρειαστούν εξειδικευμένη γνώση/εργαλεία, οπότε μονόδρομος το συνεργείο. Τι κατανάλωση θα έχει βάση της χρήσης που σας έγραψα ότι θα της κάνω, αλλά και βάση γνώσης δικιάς σας ή εμπειρίας. Τέλος, πόσο κοστίζει η ασφάλεια και τα τέλη κυκλοφορίας για τέτοιο είδος μηχανής. Αν έχω ξεχάσει οποιοδήποτε παράγοντα, παρακαλώ γράψτε τον για να κατασταλάξω xD ή αν δεν έχω αναφέρει κάτι που θα βοηθούσε στην κατανόηση του τι θέλω. Ευχαριστώ για το χρόνο σας!
  6. ρε παιδιά έχω ένα πρόβλημα και ήθελα να ρωτήσω. όχι σχετικό με το καθάρισμα του καρμπυρατέρ αλλά αφαιρώντας το από την μηχανή μου δημιουργήθηκε. λοιπόν εγώ βάζω - ελπίζω δηλαδή - σωστά το ελατήριο.. και δένω την ντίζα γκαζιού κάτω στο καρμπ και πάνω στο χερούλι.. αλλά όταν γυρνάω το γκάζι, τραβάει.. αλλά δεν επιστρέφει. ξέρετε τι μπορεί να έχω κάνει λάθος; θέλει παραπάνω στροφές το ελατήριο; ή έχω βάλει ανάποδα τις ντίζες (που μου είπε ένας γνωστός, μόλις πριν) αλλά μου φαίνεται ότι σωστά τις κούμπωσα. ευχαριστώ!
  7. καλοτάξιδη φίλε μου, κούκλα είναι :)
  8. Ναι το κρατικό νίκαιας δέχεται αιμοδοσίες από 8:30 μέχρι 13:30. Φαντάζομαι όλα τα νοσοκομεία της χώρας θα εξυπηρετούν τις ίδιες ώρες, μην σας πάρω και στο λαιμό μου.
  9. Πήγα στο τμήμα αιμοδοσίας και μου είπαν ότι είχαν σχολάσει.
  10. Δεν πρόλαβα ρε γαμώτο.. είχε σχολάσει η γυναίκες.. αμα χρειάζεται ακόμα αύριο, θα ξαναρθω.
  11. Μπορούμε ακόμα να ρθούμε να δώσουμε αίμα;;;
  12. nioniosax01

    Best troll ever..

    να βγάζει πορτοκαλί δρακάκια αχχχαχαχααχαχχαχααχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα έλιωσαα
  13. Έγινε, ευχαριστώ για τις οδηγίες. Θα εκτυπώσω και τις εικόνες από το manual του nx που βρήκα στο ιντερνετ και θα το λύσω. :) Εεε.. επειδή ήταν κοντινός άνθρωπος, σκέφτηκα δεν θα λέει μακακίες. xD
  14. Οκ θα τα έχω υπόψην και θα το κοιτάξω ο ίδιος. Δεκτά όσα έγραψες, ναι σωστά δεν έπαθε κάτι τρελό μηχανολογικά. Έχει βγάλει περισσότερα, δεν είναι μόνο αυτά απλά τα υπόλοιπα τα έλυσα, ήταν πιο απλά από αυτό. Εδώ την πρώτη μέρα που το πήρα, φίλος, μου έδωσε να βάλω 10 ευρώ βενζίνη και υπερχείλησε το καρμπυρατέρ,τρέχανε βενζίνες και ούτε που ήξερα τι έπρεπε να κάνω. Ότι έχω μάθει 1 χρόνο τώρα είναι χάρη σε αυτό το πράγμα που χαλάει και το γουστάρω γι' αυτό (και ας μου σπάει τα φρίδια). Θέλει υπομονή.. απλά πάνω στον πόνο μου ίσως υπερβάλω στα ποστ. Πάρτα σαν κλάψα. xD
  15. Δεν έχεις άδικο, αλλά μου το παρουσιάζανε σαν τρελό εργαλείο, δεν παθαίνει τίποτα, μόνο λάδια θέλει. Και περίμενα τον μηχανικό από όπου το πήρα 4 μαμημένους μήνες δήθεν να μου το "φτιάξει" και όλο μίλαγε για ασφάλεια στην οδήγηση και ότι πρέπει να δουλεύουν όλα ρολόι και τέτοια.. το είδα.. Άμα μου το έδινε και μου έλεγε "μεγάλε, έχει αυτό κι εκείνο και το άλλο, θέλουν φτιάξιμο, το θες;" εντάξει.. αλλά έλεος. (σιγά μην στα έλεγε αυτά, αυτός που θέλει να διώξει κάτι, αλλά υποτίθεται ήταν γνωστός, πατέρας φίλου μου). Τέλος πάντων, σωστός είσαι.. ίσως και να περίμενα βιτρίνα με αυτά που άκουγα, απλά όλο κάτι βγάζει και απογοητεύομαι γιατί το γουστάρω και δεν έχω ούτε τα εργαλεία και κυρίως τα χρήματα να το φτιάξω. Και με την σκέψη ότι "Άντε τα ρίχνω και την φτιάχνω, μετά θα πεταχτεί κάτι άλλο.." λέω άι πνίξου να το παρατήσω να τελειώνουμε. (είχα πάει σε aprilia και μου παν 100 ευρώ. 70 εργασία 15 λάδια 15 τσιμούχα, δεν το γράφω για να δείξω ότι είναι ακριβό απλά πληροφοριακά) Μία μέρα να στο βάψουν μπλε και άλλη μία για να το πετάξεις στην θάλασσα; αχχαχαχααχαχαχχαχααχαχχαχααχαχ πλάκα κάνω. χεχε :)
×
×
  • Create New...