Jump to content
αρης_τζ

Aνασφάλιστο όχημα...υπάρχει πρόστιμο?

Recommended Posts

Γεια σας,

Εδώ και ένα μηνα δεν εχω ασφαλίσει το αυτοκίνητο λόγω έλλειψης ρευστού...Όμως δεν το κυκλοφορώ και το έχω στο γκαράζ...

Εχετε ακούσει για το πρόστιμο μέσω υπουργειου συγκοινωνιών? θα εχει επίπτωση? ευχαριστώ..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αν το κυκλοφορεις εχεις δικαστηριο ετσι και σε πιασουν και την 500αρα δεν τη γλιτωνεις, προσφατα πιασαν γνωστο μου. Αν το εχεις στο γκαραζ δεν εχεις θεμα οπως ειπε ο zb00p.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η ασφάλεια σου σε καλύπτει έως και 45 ημέρες αφότου λήξει!

Ναι αλλά το πρόστιμο έχω την εντύπωση ότι το τρως πάλι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι αλλά το πρόστιμο έχω την εντύπωση ότι το τρως πάλι.

Πήρα το πιο σοβαρό ενδοχόμενο, αυτό του ατυχήματος!

Ναι το πρόστιμο αν σε σταματήσουν το παίρνεις κανονικά αφού δεν έχεις να επιδείξεις ασφάλεια!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βασικά ανάλογα την ασφάλεια είναι και το για πόσο σε καλύβει μετά που θα λήξει. Η δικιά μου γράφει στους όρους 1 μήνα, π.χ. λήξει 4/5/12 με καλύβει μέχρι τις 4/6/12. Ας διαβάσει τους όρους της καλύτερα. Το πρόστιμο είναι πρόστιμο, και το τρώει κανονικότατα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πήρα το πιο σοβαρό ενδοχόμενο, αυτό του ατυχήματος!

Ναι το πρόστιμο αν σε σταματήσουν το παίρνεις κανονικά αφού δεν έχεις να επιδείξεις ασφάλεια!

Ναι ΟΚ απλά το διευκρίνησα γιατί θα μπορούσε κάποιος να το παρεξηγήσει και να νομίζει ότι μπορεί να κυκλοφορεί 45 μέρες τζάμπα :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι ΟΚ απλά το διευκρίνησα γιατί θα μπορούσε κάποιος να το παρεξηγήσει και να νομίζει ότι μπορεί να κυκλοφορεί 45 μέρες τζάμπα :)

Είναι 30 μέρες, όχι 45!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eμενα εχει ληξει της μοτο απο 10 Μαιου, εκανα και μερικες γρηγορες βολτες, ολα καλα αφου το ξερετε ειμαι οδηγαρα. Το εχω πει παρα πολλες φορες. :tooth: . Αυριο θα την ασφαλισω στην anytime μιας και πλερωθηκαμε. :biker8zj:

Τροποποιήθηκε από τον streetwise

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό που ρωτάει ο Άρης στην αρχή νομίζω είναι άλλο.

Άκουσα κι εγώ πρόσφατα - και το συζητάγαμε και στον Λιμνιώνα με τα παιδιά - ότι κι αν ακόμα το έχεις ακίνητο, σου ρίχνει ένα πρόστιμο ως ανασφάλιστο όχημα, αφού έχεις πληρώσει το σήμα.

Δηλ. στην προσπάθεια (και καλά) πατάξεως του φαινομένου των ανασφάλιστων οχημάτων, κάνουν διασταύρωση τσεκάροντας ποιά οχήματα ενώ έχουν πληρωμένο σήμα, δεν έχουν ανανεώσει την ασφάλεια, οπότε εν δυνάμει θα μπορούσαν να κυκλοφορούν ανασφάλιστα και στο δρόμο (πώς θα αποδείξεις ότι δεν το κυκλοφοράς στη ζούλα?)

Το πρόστιμο δεν ισχύει για όσα οχήματα μόνο έχουν κατατεθεί οι πινακίδες.

Αυτά έχω ακούσει (ως διαφορετικά απ' ότι ίσχυε μέχρι χτες) και προφανώς σ' αυτό αναφέρεται και ο Άρης.

Ας μας πει κάποιος ασφαλιστής αν ισχύουν κιόλας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό που ρωτάει ο Άρης στην αρχή νομίζω είναι άλλο.

Άκουσα κι εγώ πρόσφατα - και το συζητάγαμε και στον Λιμνιώνα με τα παιδιά - ότι κι αν ακόμα το έχεις ακίνητο, σου ρίχνει ένα πρόστιμο ως ανασφάλιστο όχημα, αφού έχεις πληρώσει το σήμα.

Δηλ. στην προσπάθεια (και καλά) πατάξεως του φαινομένου των ανασφάλιστων οχημάτων, κάνουν διασταύρωση τσεκάροντας ποιά οχήματα ενώ έχουν πληρωμένο σήμα, δεν έχουν ανανεώσει την ασφάλεια, οπότε εν δυνάμει θα μπορούσαν να κυκλοφορούν ανασφάλιστα και στο δρόμο (πώς θα αποδείξεις ότι δεν το κυκλοφοράς στη ζούλα?)

Το πρόστιμο δεν ισχύει για όσα οχήματα μόνο έχουν κατατεθεί οι πινακίδες.

Αυτά έχω ακούσει (ως διαφορετικά απ' ότι ίσχυε μέχρι χτες) και προφανώς σ' αυτό αναφέρεται και ο Άρης.

Ας μας πει κάποιος ασφαλιστής αν ισχύουν κιόλας.

:yes: Και εγώ αυτό κατάλαβα που πάνε να κάνουν.

Τροποποιήθηκε από τον innovas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξέρω αν τώρα έχει αλλάξει κάτι όπως λένε τα παιδιά παραπάνω αλλά με ό,τι ίσχυε παλιότερα σίγουρα δεν θα έχεις πρόβλημα. Και είναι λογικό, ξέρω ανθρώπους που ζούν στο εξωτερικό και έρχονται ελλάδα το καλοκαίρι, οπότε ασφαλίζουν το όχημα για 3 ή 6 μήνες που το χρησιμοποιούν, δεν είναι λογικό να τους υποχρεώσεις να το ασφαλίζουν ενώ είναι στο γκαράζ..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξέρω αν τώρα έχει αλλάξει κάτι όπως λένε τα παιδιά παραπάνω αλλά με ό,τι ίσχυε παλιότερα σίγουρα δεν θα έχεις πρόβλημα. Και είναι λογικό, ξέρω ανθρώπους που ζούν στο εξωτερικό και έρχονται ελλάδα το καλοκαίρι, οπότε ασφαλίζουν το όχημα για 3 ή 6 μήνες που το χρησιμοποιούν, δεν είναι λογικό να τους υποχρεώσεις να το ασφαλίζουν ενώ είναι στο γκαράζ..

Λογικότατο, απλά το κράτος προκειμένου να βρεί λεφτά παραλογίζεται...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λογικότατο, απλά το κράτος προκειμένου να βρεί λεφτά παραλογίζεται...

Αυτό ακριβώς. Αν πας με τη λογική στο Ellada, πας Δαφνί κατευθείαν........ :_zeppelin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να μην δημιουργουνται λανθασμενες εντυπωσεις και συμπερασματα,περι κυκλοφοριας χωρις ασφαλιστηριο στα χερια μας.

Η αφελης πεποιθηση οτι ''...μπορω να κυκλοφορω και να ειμαι καλυμενος ασφαλιστικα για 30 μερες...'' ,ειναι λανθασμενη και μπορει υπο συγκεκριμενες συνθηκες,να μας δημιουργησει σοβαρα προβληματα και ανυπολογιστες συνεπειες.

Συμφωνα με τους Γενικους ορους υποχρεωτικης ασφαλισης,αστ.ευθυνης του κλαδου οχηματων,και με το αρθρο 11/παρ.3 περι δικαιωματων και υποχρεωσεων του ασφαλισμενου....

'' Σε περιπτωση μη εμπροθεσμης -και σε καθε περιπτωση παντως πριν την επελευση του ασφαλιστικου κινδυνου(ατυχημα)- πληρωμης των ασφαλιστρων,αν ο ασφαλιστης (ασφ.εταιρεια) εξωδικως ή μετα απο δικαστικη αποφαση υποχρεωθει να πληρωσει σε τριτους αποζημιωση,εχει δικαιωμα αναγωγης κατα του οδηγου,του ασφαλισμενου,του ληπτη της ασφαλισης,οπως και κατα του κυριου του ασφαλισμενου οχηματος.''

Δηλαδη αγαπητοι συντροχοι,εαν το ασφαλιστηριο μας εχει ληξει π.χ, δεν εχουμε παραλαβει στα χερια μας το ανανεωτηριο, δεν το εχουμε εξοφλησει,και μετα απο 15-20 μερες κοπανησουμε καποιον με δικη μας ευθυνη,και προκαλεσουμε υλικες ζημιες ή σωματικες βλαβες...........

.........ο παθων εχει δικαιωμα να κυνηγησει και την ασφαλιστικη εταιρεια και εμας τους υπαιτιους.

Στη συνεχεια εαν αποφανθει το δικαστηριο οτι πρεπει να πληρωσει η εταιρεια,θα πληρωσει.......αλλα θα μας κυνηγησει μεχρι να πατησουμε μαυρο χιονι και μεχρι να παρει εντοκως τα λεφτα της αποζημιωσης πισω.Εχει γινει πολλακις στην πραγματικη ζωη και κλαιει κοσμος,για αυτο μην το δοκιμασετε.Εαν δεν εχουμε λεφτα να πληρωσουμε και να παραλαβουμε το συμβολαιο μας,ΔΕΝ κυκλοφορουμε.

Το 500αρικο της τροχαιας,ειναι το ελαχιστο κακο,που μπορει να μας συμβει.

Και οπως εχω ξαναγραψει,διαβαζουμε παντα τους ορους,και ρωταμε τους ασφαλιστικους μας συμβουλους,αν δεν καταλαβαινουμε κατι.

Αυτη ειναι η δουλεια τους,και οι σωστοι επαγγελματιες,δεν θα αρνηθουν να λυσουν οποιαδηποτε απορια ή αμφιβολια.

Για το μετρο περι ανασφαλιστων,ειναι ακομη σεναριο,και θα γινει μεσω ηλεκτρονικης διασταυρωσης βασεων δεδομενων Υπουργειων και ασφαλιστικων εταιρειων.Ιδωμεν....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να συμπληρωσω απο επανω τον εραστη του παγου, οταν λεμε οτι σε καλυπτει η ασφαλιστικη 30 μερες, σημαινει οτι αν εμπλακεις σε ατυχημα, πρεπει οπωσδηποτε να ανανεωσεις για να σε καλυψει. Αν δεν ανανεωσεις δεν καλυπτει τιποτα. Αν ληξει το συμβολαιο 1/6/12 και εσυ τρακαρεις μεχρι την 1/7/12, τοτε σε καλυπτει αν την ιδια στιγμη κανεις ανανεωση. Δηλαδη τι το περασαμε? πληρωνουμε 6μηνη αλλα μας καλυπτει 7μηνη?

Οσον αφορα την ερωτηση του Αρη, αν εχεις το οχημα ανασφαλιστο αλλα ακινητο σε χωρο που δεν εχει επαφη με τον εξω κοσμο (γκαραζ,παρκινγκ,χωραφι κτλ) τοτε δεν σε γραφει κανεις. Ειτε παραδωσεις πινακιδες ειτε οχι. Πριν απο λιγο ρωτησα τον πατερα μου που ειναι υπευθυνος στην Ιντεραμερικαν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να συμπληρωσω απο επανω τον εραστη του παγου, οταν λεμε οτι σε καλυπτει η ασφαλιστικη 30 μερες, σημαινει οτι αν εμπλακεις σε ατυχημα, πρεπει οπωσδηποτε να ανανεωσεις για να σε καλυψει. Αν δεν ανανεωσεις δεν καλυπτει τιποτα. Αν ληξει το συμβολαιο 1/6/12 και εσυ τρακαρεις μεχρι την 1/7/12, τοτε σε καλυπτει αν την ιδια στιγμη κανεις ανανεωση. Δηλαδη τι το περασαμε? πληρωνουμε 6μηνη αλλα μας καλυπτει 7μηνη?

Οχι Φρανκ,δεν ειναι 100% βασιμο αυτο που λες,γιατι παμε σε επικινδυνα μονοπατια χωρις χαρτογραφηση.Ειναι τραβεστι κατασταση,καμια ασφαλιστικη δεν θα θελησει να εισπραξει εκπροθεσμα ειδικα σε περιπτωση που σκασει ατυχημα,θα προσπαθησει να το αποφυγει,και 1000% τραβιεσαι δικαστηριο.Πρεπει να εξεταστει βεβαια,το τι λενε οι ειδικοι οροι του ασφαλιστηριου,που υπερισχυουν των γενικων ορων που παρεθεσα παραπανω.

Η μονη περιπτωση να εισαι 100% σιγουρος,ειναι να εχεις μιλησει με τον ασφαλιστη σου οτι δεν εχεις τωρα λεφτα και θα τον εξοφλησεις σε Χ μερες,και να σου εχει κρατησει το ανανεωτηριο μεχρι να πληρωθει,βασει συνεννοησης.

Ειναι χοντρος τζογος πραγματικα,και δεν αξιζει να ρισκαρει κανεις,γιατι αλλο νομος και αλλο δικαιοσυνη...... :_innocent:

Κακως το ψειριζουμε τοσο κατα τη γνωμη,γιατι υπαρχει περιπτωση παρερμηνειας απο καποιον.... :think:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όσο για την διασταύρωση, ποιοί έχουν άδεια κυκλοφορίας σε κίνηση, αλλά το όχημα δεν είναι ασφαλισμένο, αυτό το ακούω ότι το ''μελετάνε'' να το κάνουνε από την εποχή του Ανδρέα.

Επειδή ξέρω δυό πράγματα από το ΚΕΠΥΟ (Κέντρο Πληροφορικής Υπουργείου Οικονομικών) σας λέω, ότι ΔΕΝ παίζει να γίνει αυτό από τεχνικής απόψεως. Απλά τα αρχεία είναι τόσο μπερδεμένα, που όποιος πάει να το κάνει, θα στείλει 2 εκατομύρια λάθη...

Αν δεν δείτε σχετικό νόμο, επίσημη εγκύκλιο κ.ο.κ. μπορείτε να το θεωρείτε Γραφειοκρατική Φαντασία, και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για κάποιον που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν κινεί το όχημά του, το έχει ανασφάλιστο και δεν έχει θέσει σε ακινησία άδεια-πινακίδα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μάλλον αυτοί θα πρέπει να αποδείξουν ότι εσύ το κούνησες ανασφάλιστο

και όχι εσύ ότι δεν το κούνησες....

όλοι έχουμε μαχαίρια στο σπίτι (κουζίνα),

αλλά δεν θα μας βάλουν και φυλακή με το σκεπτικό ότι

"εν δυνάμει θα μπορούσες να τα χρησιμοποιήσεις για φόνο"

(ξέρω, "τρελό" παράδειγμα)

ή να μας στέλνουν πρόστιμα

για παράνομη στάθμευση,

για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και STOP

και λοιπές παραβάσεις που ΔΕΝ κάναμε

με το ίδιο σκεπτικό....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

.

Η μονη περιπτωση να εισαι 100% σιγουρος,ειναι να εχεις μιλησει με τον ασφαλιστη σου οτι δεν εχεις τωρα λεφτα και θα τον εξοφλησεις σε Χ μερες,και να σου εχει κρατησει το ανανεωτηριο μεχρι να πληρωθει,βασει συνεννοησης.

Ειναι χοντρος τζογος πραγματικα,και δεν αξιζει να ρισκαρει κανεις,γιατι αλλο νομος και αλλο δικαιοσυνη...... :_innocent:

Κακως το ψειριζουμε τοσο κατα τη γνωμη,γιατι υπαρχει περιπτωση παρερμηνειας απο καποιον.... :think:

Αυτο ακριβως παιζει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

"Το έχεις ακίνητο στο δρόμο" είναι διαφορετικό από "το έχω σταθμευμένο σε ιδιωτικό χώρο".

Αν πατάει σε δημόσιο χώρο είναι υποχρεωμένο να είναι ασφαλισμένο καθώς μπορεί να εμπλακεί σε ατύχημα από άλλον πχ που έσκασε πάνω του και αυτό μετά προκάλεσε βλάβες σε τρίτους.

Αυτο ακριβως παιζει.

Κοινός τόπος στα χωριά που πρέπει να πας 100 χλμ πιο πέρα για να κάνεις τη συναλλαγή.

Είναι και θέμα ανθρώπινων σχέσεων - ο ασφαλιστής μας στην κοντινή του χωριού πόλη πάντα ειδοποιεί εγκαίρως και δίνει χρονικό περιθώριο εκπρόθεσμης εξόφλησης ή δόσεις στο μιλητό και καθάρισε αυτόματα όλο το θέμα χωρίς να ασχοληθώ καθόλου όταν με τρακάρανε - πήγα το αυτοκίνητο και τα χαρτιά και το πήρα μετά από λίγες μέρες κομπλέ χωρίς τίποτα από απασχόληση μου πέρα από υπογραφές και περιγραφή συμβάντος.

Σε online ασφάλιση που κάναμε σε άλλο αυτοκίνητο δοκιμαστικά κανένα ενδιαφέρον ή επικοινωνία όσο έτρεχε η κάλυψη οπότε επίτηδες το αφήσαμε να λήξει, και δεν πήραν να δουν αν θέλουμε, μπορούμε οικονομικά, κάποιο σκόντο-διευκόλυνση τέλοσπάντων - τίποτα, απλώς στείλανε το ακυρωτικό χωρίς ούτε ένα τηλέφωνο λίγες μέρες μετά ταχυδρομικώς...

Διαλέγετε και παίρνετε καθώς πλέον οι ον-λαιν τιμές δεν απέχουν τόσο πολύ από τα τιμολόγια σε κλασσικούς πράκτορες (δεν ξέρω αν η περιοχή μου είναι ευνοημένη στα τιμολόγια λόγω χαμηλού δείκτη ατυχημάτων).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα