Jump to content
ibar132

ρυθμιση αποσβεση επαναφορας βοηθεια..

Recommended Posts

pit_hal μήπως να έβαζες και μπροστά ρυθμιστές προφόρτισης για ποιο σωστή ρύθμιση.

$(KGrHqNHJEwFG5kGr!LTBR0oEfmC4!~~60_3.JPG

Επειδή θέλω και εγώ να το ρυθμίσω σωστά μιας και άλλαξα αναρτήσεις και μπροστά δεν ρυθμιζόντουσαν παρήγγειλα (ebay) ενα σέτ από τα παραπάνω και τα περιμένω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

pit_hal μήπως να έβαζες και μπροστά ρυθμιστές προφόρτισης για ποιο σωστή ρύθμιση.

$(KGrHqNHJEwFG5kGr!LTBR0oEfmC4!~~60_3.JPG

Επειδή θέλω και εγώ να το ρυθμίσω σωστά μιας και άλλαξα αναρτήσεις και μπροστά δεν ρυθμιζόντουσαν παρήγγειλα (ebay) ενα σέτ από τα παραπάνω και τα περιμένω.

Οταν με το καλό τα βάλεις πες δυο λόγια-εντυπώσεις, αν δουλεύουν εντάξει, δεν πιστεύω να χει τίποτα διαρροές και τέτοια, γιατί σκέφτομαι να βάλω και στο δικό μου αλλά δυστηχώς από το ebay βρίσκω μόνο τα μπλε, οπότε η τα παίρνω κι τα βάφω μόνος μου η παίρνω της μαμά yamaha που ταιριάζει από άλλο μοντέλο αλλά βγαίνουν πιο ακριβά!!! είδωμεν!!!

Τροποποιήθηκε από τον giwrgos2012

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οταν με το καλό τα βάλεις πες δυο λόγια-εντυπώσεις, αν δουλεύουν εντάξει, δεν πιστεύω να χει τίποτα διαρροές και τέτοια, γιατί σκέφτομαι να βάλω και στο δικό μου αλλά δυστηχώς από το ebay βρίσκω μόνο τα μπλε, οπότε η τα παίρνω κι τα βάφω μόνος μου η παίρνω της μαμά yamaha που ταιριάζει από άλλο μοντέλο αλλά βγαίνουν πιο ακριβά!!! είδωμεν!!!

Εννοείται θα γράψω.

Χωρίς να ξέρω τώρα για διαρροές εκεί ψηλά λίγο δύσκολο το βλέπω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εννοείται θα γράψω.

Χωρίς να ξέρω τώρα για διαρροές εκεί ψηλά λίγο δύσκολο το βλέπω.

Δεν έχω ακούσει κάτι για αυτά, για κάτι άλλα έχω ακούσει και παραξενευτηκα και εγώ!!! Καλοφόρετα και περιμένουμε νέα σου!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

προς το παρόν και επειδή τα οικονομικά είναι παντελώς χάλια για αρχή περιμένω να μου στείλει απο Αθήνα ο τρισμέγιστος bill ένα λίτρο Silkolene 10W ώστε να το σκληρύνω λίγο σε σχέση με το 7,5 που φοράει και που μαλακώνει και πιο γρήγορα σαν λάδι, έτσι και αλλιώς όπως είπα ονόφι έχω δεν έχω και τρελές απαιτήσεις. το ιδανικό περίπου νούμερο για 170mm διαδρομή ανάρτησης είναι το 56 χοντρικά.

εγώ έχω βύθισμα 60 οπότε με ένα φρέσκο λαδάκι θα βελτιώσω το βύθισμα και βλέπουμε! το καλό είναι ότι και το static sag της μηχανής μόνης της ειναι οκ!

δώσε και κάνα λινκ απο τις τάπες αυτές να δώ τί παίζει!

edit: οκ τα βρήκα στο ebay μήπως αυτά είναι απλά για μηχανάκια που έχουν ήδη ρύθμιση και απλά αλλάζεις την τάπα για ομορφιά η οτιδήποτε άλλο? κάτι δεν μου κολλάει βάζεις μια τάπα και ξαφνικά γίνεται ρυθμιζόμενο το πιρούνι σου?αν ήταν έτσι δεν θα έβαζαν 2 τάπες εξαρχής?

Τροποποιήθηκε από τον pit_hal

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε πιρουνι χωρις καμια ρυθμιση μπορει να μπει ρυθμιστης ετσι απλα?

Αμα ειναι να παρω και για μενα δηλαδη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Nai.. Αμα ταιριαζουν τα σπειρωματα, ναι.. Οι ρυθμισεις επαναφορας και συμπιεσης δεν εχουν καμια σχεση με τον ρυθμιστη προφορτισης...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

νομίζω για εμάς που έχουμε απλό πιρούνι χωρίς ρυθμίσεις ακόμα και η προφόρτιση θα μας ήταν αρκετή για ένα απλό σετάρισμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Nai.. Αμα ταιριαζουν τα σπειρωματα, ναι.. Οι ρυθμισεις επαναφορας και συμπιεσης δεν εχουν καμια σχεση με τον ρυθμιστη προφορτισης...

Δηλαδη απλα ξεβιδωνω και αντικαθιστω?

Θα πρεπει σε μηκος η παλια ταπα να ειναι ιδια με τη καινουργια τη ρυθμιζομενη,σωστα?

και εννοειται και τα σπειρωματα

μιλαω για ανεστραμμενο παντα

Εαν ξεβιδωσω τη ταπα για να δω πως ειναι και αν ειναι να παρω αλλες,δε παιζει τιποτα με αερα κτλ ε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για αρχή ξεκίνησα με 2-3 κλικ λιγότερη προφώρτηση στο ελατήριο και περιμένω να βρώ δεύτερο άτομο διαθέσιμο πάλι για να κάνω μετρήσεις.

Η επαναφορά ήταν 6 κλικ πρίν το τέρμα, 5 κλικ δίνει το μάνιουαλ για αναβάτη+ βαλίτσες ή αναβάτη+συνεπιβάτη.

ίσως το χαλαρώσω ακόμα ένα κλικ αφού κάνω τις τελικές ρυθμίσεις με το sag.

θέλω να σιγουρευτώ και λίγο πάλι με το μπροστινό γιατί υπάρχει μια μικρή περίπτωση να βυθίστηκε παραπάνω έτσι όπως την έβαλα στο σταντ, οπότε θα πάρω μέτρηση με εμένα πάνω και άλλο άτομο να κρατάει την μηχανή χωρίς σταντ. Έπειτα στο μπροστινό δεν έδωσα τόσο προσοχή γιατί δεν είναι ρυθμιζόμενο. επειδή όμως θέλω να τα φέρω και τα 2 στην ίδια αναλογία θα πάρω ξανά μέτρηση στο μπροστινό για να φέρω και το πίσω στο ίδιο ποσοστό!

Χαίρομαι που μπήκα στην διαδικασία να διαβάσω και να κατανοήσω απλά βασικά πράγματα και κακώς που δεν το έκανα νωρίτερα! είχα ένα πολύ σφικτό πίσω μέρος χωρίς κανένα λόγο!

Για την επαναφορα ενας γενικος κανονας ειναι να επανερχεται

ομοιομορφα μπρος-πισω και μιας και δεν εχεις ρυθμιση στο μπροστινο

θα πρεπει να ρυθμισεις το πισω ωστε να επανερχεται απο βυθισμα στον ιδιο

χρονο με το μπροστινο.Σ αυτο το βιντεο το εξηγει αρκετα καλα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εύκολα, πχ:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χμ στους αγγλους που ρωτησα μου ειπαν οτι δε γινεται γιατι θελει αλλαγμα και το εσωτερικο...

Ισως στο ανεσταμμενο να ειναι καπως αλλιως(?)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

OXI.

Oι τάπες αυτές είναι για απλά πηρούνια, χωρίς εσωτερικό cartridge, στα οποία η τάπα επάνω, είναι απλά μια τάπα στην οποία ακουμπάει το άνω άκρο του ελατηρίου ή του αποστάτη του ελατηρίου, και ΔΕΝ δένει άλλος μηχανισμός στην τάπα αυτή. Σε αυτά τα πηρούνια, κάνουν αυτές οι άφτερ μαρκετ τάπες με προφόρτιση.

Τα πηρούνια με cartridge, με ρυθμίσεις ή χωρίς, δεν ειναι απλά τάπα το πάνω μέρος, αλλά ενώνεται με στέλεχος με το cartridge οπότε δεν γίνεται απλά να βγάλεις το πάνω μέρος, γιατί θα μείνει το στέλεχος του cartridge ασύνδετο, πράγμα πλήρως καταστροφικό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να πάρω για το παπί και εγώ ένα ζευγάρι?? :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μιλαω για ανεστραμμενο παντα

Ωπα. εδω ειμαι αδιαβαστος και απο οτι φαινεται εγρραψα μλκια... Ακυρη η προτροπη μου μαν... :)

Το ειχα ξεχασει οτι εσυ εχεις usd

Τροποποιήθηκε από τον HLIAS

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είναι τόσο απλό όπως βλέπουμε σε αυτό το video να ρυθμίσουμε το SAG?

Η πρέπει να χαλαρώσουμε τελείως τις αναρτήσεις όπως εδώ πριν προχωρήσουμε στις ρυθμίσεις μας?

Επίσης εδώ προτείνει 30mm (πίστα) μπρος πίσω ενώ στο πρώτο video προτείνει περισσότερο βύθισμα μπροστά σε σχέση με πίσω.

Εδώ ξεκινάμε με διαιρέσεις γνωρίζοντας την εργοστασιακή (?) διαδρομή μπρός πίσω .

Συμφωνώ απολύτως με το θέμα ρύθμισης του sag.

Πρώτα ξεκινάμε με αυτή τη ρύθμιση

(μέτρηση συνολικού μήκους διαδρομής, και κάνω δύο διαιρέσεις. Μια φορά με το 3 και μια με το 6. Η διαίρεση με το 6 πρέπει να μας δώσει περίπου την βύθιση στατικού sag, δηλαδή χωρίς αναβάτη. Η διαίρεση με το 3 πρέπει να μας δώσει τη βύθιση με αναβάτη.

Πχ έστω συνολική διαδρομή 390mm.

390/3=130mm, 390/6=65mm.

Άρα, το μηχανάκι που πατάει όρθιο στους τροχούς του και με δουλεμένη 2-3 φορές την ανάρτηση, πρέπει να βυθίζεται το πολύ 65mm.

Και με τον αναβάτη+ εξοπλισμό το πολύ 130mm.

Αν βυθίζεται περισσότερο αυξάνουμε προφόρτιση.

Αν τερματίσει η προφόρτιση και ακόμα δεν έχουμε φθάσει τα σωστά νούμερα, αλλάζουμε ελατήριο)

Εδώ μας προτείνονται πάλι οι διαιρέσεις και εμφανίζεται και ένα δεματικο στο πιρούνι για να γίνουν οι μετρήσεις και το στατικό sag ...

http://www.mybike.gr...%B1-%C2%A9-alx/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να το πω πιο απλά το ρυθμίζουμε με διαίρεση διά του 3 της εργοστασιακής διαδρομής

η όπως λέει ο Keith Code στα 30mm για πιστα και στα 35mm για δρόμο?

Νομίζω ότι είναι πολύ απλό για κάποιον που ξέρει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με την εργοστασιακή διαδρομή της κάθε μοτοσυκλέτας.

Τα 30mm σε ss είναι πχ πολλά και σε on off είναι λίγα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να μην ανοίγω νέο θέμα(δεν ξέρω αν ταιριάζει εδώ)

Θέλω να σκληρύνω το εμπρός μέρος γιατί βυθίζει αρκετά σε φρενάρισμα και δεν εμπνέει σιγουριά στο στρίψιμο

Με αλλαγή ιξώδους(10άρι φοράει) σε πιο παχύ πχ 15άρι θα βελτιωθεί?Την σωστή και ακριβή λύση την ξέρω(αλλαγή ελατήρια+καινούριο λάδι) αλλά δεν την αντέχει η τσέπη

30.000χλμ στο κοντέρ δεν έχει γίνει αλλαγή στις μπουκάλες.Αγοράστηκε με 24.000 και δεν γνωρίζω πως μπορεί να ήταν μαμά

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατά 90% τα υπάρχοντα λάδια έχουν γίνει σούπα.

Άλλαξέ τα με μισό νούμερο πιο χοντρά-15- και θα δεις διαφορά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

με 15αρι για αρχη κ αν μου κατσει το αφηνω

δεν νομιζω να φανε ζορι οι τσιμουχες εφοσον μπει η ιδια ποσοτητα

Τροποποιήθηκε από τον marioboni

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω ενα θεμα με την πισω αναρτηση του ιναζουμα...βασικα χοροπηδαει στις ανωμαλιες. Το μηχανακι ειναι 2 ετων με 9000χλμ δεν παιζει θεμα παλαιοτητας απο την αρχη ετσι ηταν...Η αναρτηση ρυμιζεται μονο ως προς την προφορτιση μπορω να κανω κατι? Η πρεπει να μαθω να ζω με αυτο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μετά την αλλαγή που έκανα στο μπροστινό, παρατήρησα λιγο περιεργη συμπεριφορα στην πισω αναρτηση. Ενω εχω την αισθηση οτι σε καποιες συνθηκες "πλέει" (πιθανο σημάδι μαλακης ρύθμισης), σε καποιες περιπτωσεις,  ειναι ακρετα ξερη και "κοπαναει". Τωρα ειμαι.στα 5/7 "κλικ" ρυθμισης, θα βοηθησει να ανεβω μια σκαλα στην προφορτηση;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα