Jump to content
Kakos

Μια πετρελαιοκίνητη μοτοσικλέτα παραγωγής

Recommended Posts

Δίχρονος diesel υπάρχει http://en.wikipedia....e_diesel_engine

Πιστεύω ο καλύετερος κινητήρας για μηχανή είναι δίχρονος με E-Tec, με όλα τα προτερήματα του δίχρονου + μικρή κατανάλωση και ελάχιστους ρύπους. Χρησιμοποιήτε ήδη σε σκάφη και snowmobiles, ελπίζω σύντομα και σε μηχανές.

thanks για το update!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εγώ πάντως ποτέ δεν έχω δει diesel αυτοκίνητο να πετάει μαυρίλες! Ούτε το οικογενειακό μας αγροτικό με 40000 χλμ αλλά ούτε και κανένα άλλο ποτέ! Εκτός αν μιλάει κάποιος για τίποτα θηριώδη φορτηγά 100 χρονώ και κακοσυντηρημένα!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ πάντως ποτέ δεν έχω δει diesel αυτοκίνητο να πετάει μαυρίλες! Ούτε το οικογενειακό μας αγροτικό με 40000 χλμ αλλά ούτε και κανένα άλλο ποτέ! Εκτός αν μιλάει κάποιος για τίποτα θηριώδη φορτηγά 100 χρονώ και κακοσυντηρημένα!!!

Δεν παρακολουθεις μου φαινεται πολυ τα ταξιιιιιιιιιι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν παρακολουθεις μου φαινεται πολυ τα ταξιιιιιιιιιι...

Τα ταξί δεν τα παρακολουθώ πραγματικά αλλά δε μου κάνει και εντύπωση κινητήρες με 200-300000 χλμ να έχουν αυξημένους ρύπους και άκαυστα! Αν ήταν βενζίνης και όχι diesel δεν θα έφταναν καν αυτά τα χιλιόμετρα και μάλιστα φορτωμένα συνέχεια :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

....το μονο κακο ειναι ο,τι δεν μπορουν να υπαρξουν διχρονα diesel sad.png

Ενας διχρονος αμεσου ψεκασμου κινητηρας, θα μπορουσε καλλιστα να ειναι diesel.

Ποιος το λεει οτι δε γινεται;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

thanks ξανα για το update

το επιχειριμα του ηταν οτι δεν προλαβεναι να κανει σωστη καυση το πετρελαιο στον διχρονο κυκλο

σε ατμοσφαιρικη πιεση και κατ.επεκταση κρινετε απο βιομηχανιες μη αποδοτικο για αυτο και απουσιαζει παντελος απο οχηματα γενητριες κτλ

βεβαια ενας φιλος λιγο πιο πανω με τα λινκ που δημοσιευσε απαιδηξε πως αλαζουν τα πραγματα ...

αυτην την αποψη αν θυμαμε καλα μου την διαμορφοσε ο γαμπρος μου πριν χρονια περιπου στην εφιβια οταν με "κατηχουσε" απο τον κοσμο της μοτοκακγουριας στον κοσμο της "ασφαλους"μοτοκινησης

μηχανολογος μηχανικος

με πολα μοτο ταξιδια εσωτερικο /εξωτερικο

και εδω και μια 7ετια παπασουζας παρεξηγημενος απο τους σκληροπηρινικους εκκλησιαστικους κυκλους

λατρεμενος απο την νεολαια και αγαπητος στους ανοιχτομιαλους ανθρωπους.(δλδ τους μη σκληροπιρινικους εκκλησιαστικους κυκλους)

Τροποποιήθηκε από τον lost_angel

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολλοι κινητηρες Turbodiesel ψεκασμου... ψεκαζουν υψηλης πιεσης (6+ bar) καυσιμο, απευθειας στον θαλαμο καυσης.

Παλιοι κινητηρες ντιζελ, διχρονοι ειχαν μηχανικη αντλια βενζινης σε λειτουργια παραλληλα με τον κινητηρα που ψεκαζε το καυσιμο.

Υπαρχουν βεβαιως και πιο συγχρονες μεθοδοι, αλλα σαν διχρονος πλεον εχει εγκαταλειφθει οποιοσδηποτε κινητηρας προς εξελιξη.

Η τεχνολογια TDI του γκρουπ VAG βασιζεται σε αμεσο ψεκασμο diesel σε 4χρονο κινητηρα, δεν υπαρχει θεμα καυσης, αλλα συμπιεσης, εντασης σπινθηρισμου και αβανς, αφου το ντιζελ εχει αποθηκευμενη μεγαλυτερη ενεργεια σε σχεση με τη βενζινη ωστοσο αναφλεγεται και εκτονωνεται διαφορετικα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγκυκλοπαιδικα και για να εντυπωσιαστουμε και απο τα νουμερα:

"το καυσιμο στους κινητηες ντιζελ ψεκαζεται στον κυλινδρο με πιεσεις που κυμαινονται απο 100 εως 1000 bar αναλογα με το ειδος του κινητηρα και του καυσιμου" (Ρακοπουλος, Καυση-Ρυπανση εμβολοφορων ΜΕΚ)

μια χαρά προλαβαινει να γινει η καυση στον διχρονο κυκλο και μια χαρα αποδοτικότατος είναι ο διχρονος ντιζελ γιαυτο και χρησιμοποιείται ευρύτατα σε εφαρμογες ηλεκτροπαραγωγης, πλοια κλπ που χρειαζονται κινητηρες μεγάλης ισχυος και υψηλής απόδοσης.

Το θέμα ειναι οτι σε φορητες εφαρμογες οπως μοτοσυκλετες και γεννητριες σπιτιου, τιθεται θεμα χωρου και βαρους των παρελκόμενων που ειναι απαραιτητα για να αναδειχθει και ο διχρονος ντιζελ. Αλλά οπως φαινεται προχωραει το θεμα ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νεες πληροφοριες προστεθηκαν την 26/05/2012 στην επισημη ιστοσελιδα της Track στο Facebook.

Today we tested our new Type T-800CDI E3 prototype.

product enhancements:

1. Better fuel economy

2. Better power output

3. Less noise -40%

4. Less energy loss.

5. Soot filter.

6. Even better drive ability.

Τροποποιήθηκε από τον jason

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η τιμή της στην Ευρώπη θα ξεκινά από τα 14.650 ευρώ.

Να παρω δηλαδη ενα πετρελαιοκινητο για να κανω οικονομια στο καυσιμο, αλλα κοστιζει 14.650 που δε θα τα κανω αποσβεση ποτε..

Κατα τα αλλα πολυ καλη ιδεα τα μηχανακια με πετρελαιο, και καλο θα ηταν να τα δουμε και σε κατι πιο φτηνο, γιατι αλλιως δεν εχει νοημα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα εχουν πιο πολυ ροπη ομως, τα διχρονα Diesel (detroit) δεν θα λεγα οτι ειναι ιδιαιτερως οικονομικα, εγω πιστευω οτι θα μπορουσε να μπει diesel κινητηρας σε μοτοσυκλετα οπως και στα αυτοκινητα, μαλλον θα υπαρχουν αλλες σκοπιμοτητες που δεν εγινε μεχρι τωρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οι ντιζελοκινητηρες εχουν ποιο σκληρα μεταλα κ αντεχουν στο χρονο κ στο πειραγμα!! αλλα δεν νομιζω πως υπαρχει λογος να εχεις μια τετοια μοτο! αν για παραδειγμα βγει το βαραντερο σε πετρελαιο ποσα κιλα θα φτασει? οσοι θα εχουν στο μελλον τετοια μοτο προβλεπω πολλα προβληματα στη μεση απο το βαρος! ποσο θα ειναι ευχρηστη γενικα?! σε αμαξι συμφωνω αλλα πετρελαιο σε μοτο ....... παντος ειναι ενα βημα παραπερα κ αξιζει να δωσουμε την δεουσα προσοχη!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

είμαι υπέρ ενος DIESELOκινητήρα στις μηχανές !! με 1 ντεπόζιτο πάμε Θεσσαλόνικααα yeaaa

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ψηφιζω diesel !! τρελη ροπη και ξεχνας το βενζιναδικο !

αν και δέν το νομίζω απλα ονειρεύομαι ενα DIESEL κινητήρα τις Harley.... εκεί να δείς ΡΟΠΗ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μάγκες, το ντήζελ για να είναι αποδοτικό πρέπει οπωσδήποτε να είναι τούρμπο ή κομπρεσσοράτο πράγμα που κάνει πολύπλοκη την εφαρμογή σε μοτοσυκλέττες (+βάρος).

Στο άσε γκάζι έχει υπερβολικά πολύ φρένο κινητήρα από μεγάλη συμπίεση που διαταράσει την δυναμική ισορροπία ελαφρών οχημάτων (οκ, αυτό ίσως με ηλεκτρονικά να παλεύεται)

Επιπλέον, ακριβώς επειδή δουλεύει χαμηλά και σε συγκριτικά περιορισμένο εύρος στροφών, χρειάζεται είτε πολύ πατινάρισμα (βαρύς υπερενισχυμένος συμπλέκτης οπότε έντονο γυροσκοπικό-βάρος-προσοχή στο χειρισμό) είτε πολλές αλλαγές ταχυτήτων (άμα είναι να προσθέσουμε και μετατροπέα ροπής η οδηγική ακρίβεια πάει περίπατο συν και άλλο βάρος).

Έχει μεγάλη αδράνεια λόγω βαριού βολάν για να μη σκορτσάρει σε χαμηλές σττοφές, άντε πάλι προβλήματα γυροσκοπικού και βάρους.

Όλα αυτά είναι χαμηλού προβληματισμού στα αυτοκίνητα που ο κινητήρας είναι το 1/10 του βάρους και δεν χρησιμοποιούν το γυροσκοπικό των τροχών για να μένουν όρθια.

Γενικά, το μοτέρ ντήζελ όπως το ξέρουμε δεν κάνει για ωραία ανάλαφρα μηχανάκια αλλά για βαριά άχαρα μουλάρια.

Ίσως πολλά από τα προβλήματα να μειώνονται με σχεδίαση διαμηκούς Μπόξερ (κάτι μεταξύ Subaru Diesel και BMW Boxer) αλλά και πάλι απαιτείται υδρόψυξη για σοβαρή απόδοση (σημειακές υπερθερμάνσεις αν αερόψυκτο αλλιώς πάμε για χαμηλή απόδοση ειδάλως βεβιασμένη αερόψυξη με κακάσχημα καλύματα σαν τα παλιά VW και Porsche).

Γενικά, πρακτικά δεν το βλέπω πέρα από γραφικά και πρακτικά μηχανάκια όπως το παραπάνω αλλά μέχρι εκεί - και όχι, δεν με ψήνει το να καβαλήσω κάτι τέτοιο αν δεν πάει η βενζίνα στα 4 γιούρο/1363δρχ το λίτρο...

Τροποποιήθηκε από τον Mi_ka

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Fuck Diesel..

Honda NC700=3.5λτ/100km

Παίρνεις τον χώρο που είναι για το κράνος στην παραδοσιακή θεση του τεπόζιτου και του βάζεις αέριο!!

Και παίζεις με 3€/100km κατανάλωση αέριο, FYCK YEAHHHH.... :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

RoyalEnfield-Saturn-Diesel-moto-inde.jpg

Εδώ σε πιο όμορφη εκτέλεση:

diesel-motorcycle.jpghdiesel-motorcycle-4.jpg

Τι σημαίνει παλαιάς σχεδίασης ατούρμπιστο ντήζελ 426κε?

2,5 kg@2000rpm / 11 ίπποι / καμιά 100χαω τελική σε αντίθεση με το μαμά Bullet Diesel που είναι ακόμα πιο ψόφιο.

Δείτε το ή μάλλον ακούστε το εδώ:

Τι είπατε? Σε V θα στροφάρει καλύτερα και θα ακούγεται και πιο ωραία?

Τώρα αν κάποιος σκάσει του κόσμου τα 'μύρια για R&D για κάποιο ατμοσφαιρικό πολύστροφο ντήζελ με κεραμικά πιστόνια εξωτικής σχεδίασης (κάτι τέτοια ψαχνόταν η Πεζώ νομίζω για το Λεμανς) τότε μπορεί να έχει μοτοσυκλετιστικό ενδιαφέρον αλλά θα κοστίζει όσο ένα Διαστημικό Λεωφορείο...

Πιο πιθανό να φτιάξουν καλό ηλεκτρικό παρά καλό ντηζελ μηχανάκι κατά τη γνώμη μου.

Τροποποιήθηκε από τον Mi_ka

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα