Jump to content
gkourmoul1

Φωτογραφικές ανησυχίες

Recommended Posts

Για να βγει μια τετοια φωτογραφια θελει να ρυθμισεις οσο γινεται πιο σκοτεινη την καμερα δηλαδη iso 100 και το f στο 30φευγα.

Βεβαια και με αυτες τις ρυθμισεις δεν πεφτει αρκετα η εκθεση για 4 ωρες ανοικτο κλειστρο.

Για να γινει αυτο, χρειαζεται ενα nd φιλτρο (ή κατι αναλογο) πολυ πολυ σκουρο, τοσο οσο να μην καει απο το πολυ φως η 4ωρη ληψη. Και ειναι 4ωρη, προφανως, διοτι τοσες ωρες θελουν για να κανουν αυτον τον κυκλο τα αστρα στην περιοχη που εγινε η ληψη.

Δεν θα μπορουσα να σκεφτω αλλον τροπο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

4 ωρες εκθεση με ψηφιακη θα βγαλει πολυ θορυβο απο την υπερθερμανση του αισθητηρα αν καποιος δεν εχει πολυ καλη μηχανη καλυτερα να το κανει με φιλμ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν νομίζω ότι είναι αποτέλεσμα μιας φωτογραφίας αυτό που βλέπεις εκεί. Λογικά είναι πολλές φωτογραφίες "ενωμένες".

Δεν νομίζω ότι είναι αποτέλεσμα μιας φωτογραφίας αυτό που βλέπεις εκεί. Λογικά είναι πολλές φωτογραφίες "ενωμένες".

Αν καταλαβα καλα ειναι μια φωτογραφια και απο την περιστροφη της γης βγαινουν τα αστερια ετσι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

νομιζω ειναι συνδυασμος πολλων φωτογραφιων μαζι. μην την ψαχνεται με τους επαγγελματιες. καποιοι εχουν εξοπλισμο αξιας οσο το μισο σπιτι μας. χεχε :biggrin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν καταλαβα καλα ειναι μια φωτογραφια και απο την περιστροφη της γης βγαινουν τα αστερια ετσι.

Πέρα απο τον χρόνο έκθεσης για τον ουρανό, χωρίς να είμαι και ο μεγαλύτερος γνώστης πάνω στην φωτογραφία, το κομμάτι της γης πιστεύω θα είναι άλλη φωτογραφία, ίσως επιλεγμένα καρέ απο τον συνολικό χρόνο έκθεσης. Αν ήταν 4 ώρες έκθεσης με το φως μέσα στην σκηνή νομίζω απλά θα είχε "καεί" η σκηνή. Οπότε πιθανολογώ είναι "μια" φωτογραφία ο ουρανός με πολύωρη έκθεση και mumbo jumbo που ανέφερε ο gkourmoul1 και άλλη φωτογραφία η γη.

Να ρωτήσω όμως τι είναι οι 4 μικρές κατασκευές αυτές στην πρώτη φωτογραφία ??

Μπορεί και να λέω χαζομαρούλες βέβαια :laugh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σκηνικά από star wars, μετα το πέρας των γυρισμάτων δεν τα ξήλωσαν και έχουν γίνει αξιοθέατο.
http://www.losapos.com/starwarstunisia

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο θεμα μας θα μπορουσε καποιος να μας πει τις ρυθμισεις για τις παρακατω φωτο? αν και ειπε καποια λογια οπως 4 ωρες εκθεσης και εξυνα την κεφαλα μου,νταξ σιγουρα τριποδα και αλλα σωματα αλλα ....

156211_893991814048593_83814279881630588

Είναι απλό.

Κατ' αρχάς χρειάζεσαι φακό μικρής εστιακής απόστασης,fish eye καλύτερα.Μεγάλο iso(800), f 4 και τραβάς πολλές λήψεις 250-300 με χρόνο έκθεσης γύρω στα 50 δευτ.

Μετά ενώνεις τα καρέ με το Registax.

Τροποποιήθηκε από τον karellen

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν θα μπορουσαν να ειναι τετραωρες ληψεις καθως σε πολλες αναλογες φωτογραφιες του καλλιτεχνη/επιστημονα εχει και ανθρωπους που ποζαρουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σιγουρα πολλες λειψεις μεγαλης διαρκειας. Το ποσο μεγαλης εξαρταται απο τον αισθητηρα. Αλλα ακομα και οι πιο καλοι αισθητηρες μετα απο καποια ωρα αρχιζουν και βγαζουν θορυβο λογο θερμοκρασιας.

Κατι δυσκολο δεν ειναι, μερικες μπυρες θελει και να ασχοληθεις για καποιες ωρες με τις λειψεις και μετα λιγη επεξεργασια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

IMG_9137-53_zps5zhlnnmn.jpgIMG_9130-49_zpse4rxmesf.jpgIMG_9142-58_zpsp1nnod4y.jpgIMG_9141-57_zpsl1huv3td.jpg

Τα Παξιμάδια

IMG_9154-64_zpscsbszytq.jpgIMG_9144-59_zpsbpkhinpe.jpg

IMG_9140-56_zpsfeq8k2mq.jpg

IMG_9151-63_zpsxgyhvsch.jpg

Πραγματικά δεν μπορώ να αποτυπώσω όλη την ομορφιά και το σπάνιο κάλος που βλέπω. Όπου και να κοιτάξεις σε πιάνει δέος.

Η τοποθεσία είναι το "Κεφάλι" στα Αστερούσια Όρη. Είναι το πιο νότιο άκρο, και φυσικά με την πιο πανοραμική θέα.

Τα σέβη μου στην Οικογένεια Μανουσάκη και ιδιαίτερα στον αρσενικό γόνο αυτής...

Και λεω και γω που διαολο ειναι που ειναι. Ελα ρε χωριανακι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα στους (φωτο)μηχανόβιους! Παιδιά θέλω τα φώτα σας, τα φλας σας, μια μικρή βοήθεια τέλος πάντων :)

Είμαι νέος στον χώρο της φωτογραφίας και σκοπέυω να αγοράσω μια καινούργια DSLR μηχανή. Συγκεκριμένα ήμουν ανάμεσα σε Canon 750d kai Nikon D5200. Ωστόσο είδα πως υπερτερούσε στο μέγεθος του αισθητήρα η Nikon..Αν και μου άρεσε περισσότερο η Canon με την περιστρεφόμενη οθόνη/αφής κτλπ. Με προβλημάτισε επίσης και το θέμα του service, αχρείαστο να είναι, οπου στην Ελλάδα υπάρχει αξιόπιστο και επίσημο μόνο για την Nikon (έτσι μου έχει πει ο δάσκαλος μου τουλάχιστον!)

Οπότε είπα να ανεβάσω λίγο το κεφάλαιο (ευχαριστώ πατέρα :D ) και να κοιτάξω την Nikon D5500 που έχει σχεδόν όλα τα πλεονεκτήματα των προηγούμενων 2. Με τον φακό 18-55 mm. Ποια είναι η γνωμη σας;

(Συγγνώμη για το ποστ σε αυτό το θέμα, έγραψα εδώ επειδή είδα πως ήταν σχετικά πρόσφατα ενεργό και δεν είμαι πολύ εκτος!)

Τροποποιήθηκε από τον Deluxe

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@Deluxe νεος στη φωτογραφια και θελεις dslr? μηπως να το ξανασκεφτεις? σαν να εισαι νεος στις 2 ροδες και να παρεις gsxr 1000.

αν δεν εχεις τρελες γνωσεις και απαιτησεις προτεινω να πας σε compact. στα 150-200 ευρω θα σε καλυψουν. εχουν παρα πολλες δυνατοτητες για το μεσο χρηση. οταν τη φτασεις στα ορια και θες κατι περισσοτερο την πουλας σε καμια φιλη να την εχει για τις διακοπες. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η σειρα 5xxxx της νικον ειναι πολυ καλη σε επιπεδο ποιοτητας φωτογραφιας.

Και σε canon εγκρινω ως μια πιο all around λυση.

Προχωρα! 

@Deluxe νεος στη φωτογραφια και θελεις dslr? μηπως να το ξανασκεφτεις? σαν να εισαι νεος στις 2 ροδες και να παρεις gsxr 1000.

αν δεν εχεις τρελες γνωσεις και απαιτησεις προτεινω να πας σε compact. στα 150-200 ευρω θα σε καλυψουν. εχουν παρα πολλες δυνατοτητες για το μεσο χρηση. οταν τη φτασεις στα ορια και θες κατι περισσοτερο την πουλας σε καμια φιλη να την εχει για τις διακοπες. 

Το παλικαρι θελει να παρει ενα ninja 300αρι για πρωτο οχημα και εσυ του λες να παρει ενα 50αρι σκουτερακι με 12ηδες τροχους. Με το 50αρι δεν κανεις αυτα που κανεις με το 300αρι, οσο αρχαριος και να εισαι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

IMG_20160212_091948_zpsujnxcpnz.jpg

@gkourmoul1 από φωτό δεν λέει τιποτα αλλά εχουμε το ίδιο αμαξι ;), σκυλος το νισσανακι 

η φωτό είναι στο λιμανι του μεσολογγιουν στις αρχες του χρόνου!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ και τους δυο για την απάντηση σας παιδιά!

Noodles , ίσως φταίω και εγώ που δεν έδωσα μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των δεδομένων, λόγω των οποίων θέλω μια DSLR και μάλιστα τόσο ακριβή. Συγκεκριμένα, σαν μικρό παιδί και εγώ είχα μια compact των 100 ευρω και φωτογράφιζα χωρίς να έχω ιδέα τι και πώς. Πλέον, έχω ξεκινήσει μαθήματα φωτογραφίας και παράλληλα σεμινάρια, ενώ έχω ασχολούμαι και με την αναλογική του πατέρα μου. Από τα μαθήματα αυτά (τα οποία είναι δωρέαν παρακαλώ!) θα είμαι αναγνωρισμένος του χρόνου ως φωτογράφος, κανονικά με ταυτότητα! :) Σε 3 χρόνια παίρνεις και πτυχίο...

Gkourmoul, ευχαριστώ για την απάντηση! Η αλήθεια είναι πως είχα μια τάση να κινηθώ προς την Canon αλλά η NIkon (d5500) πλεονεκτεί αρκετά στο μέγεθος του αισθητήρα + service, battery life, και άλλα μικρά πλεονεκτήματα , στα ίδια χρήματα πάνω κατω.... ¨Εχω σχεδόν καταλήξει πλέον. Ενα πράγμα με προβλημάτισε λίγο μονο σήμερα που ρώτησα κάποιον επαγγελματία (που είχε την D7100). Για την συμβατότητα που παρουσιάζει η 5500 με φακούς που δεν έχουν σταθεροποιητή(?) , αν καταλαβα καλα..Με αλλα λόγια αν θέλω στο μέλλον ένα αλλο, καλό φακό , θα τον ψιλοχρυσοπληρώσω..

Αν το αναγάγουμε σε χρόνους και κυλίνδρους, θα έλεγα οτι είναι κρίμα αφού πάω για δίπλωμα Α να αγοράσω κάτι μικρό για λίγο καιρό ώστε να συνηθίσω και να μην πάρω κατευθείαν τα 1050 κυβικά που θέλω και να μάθω προσεκτικά απο εκεί και πέρα! :) (ΩΩΩΩΩ Ναι!! Το παράδειγμα δεν είναι τυχαίο και καταλάβατε ακριβώς τι πρόκειται να κανω! ) Τουλάχιστον με την dslr δεν κινδυνεύω να τσακιστώ.. ^^

Τροποποιήθηκε από τον Deluxe

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι μπατζετ εχεις?

Ποια θα ειναι η χρηση της φωτογραφικης μηχανης? (Πχ βιντεο, τοπια, σπορ, αγρια ζωη κλπ)

Θελω να σε βοηθησω να κανεις την σωστη επιλογη. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@Deluxe Παρε Dslr μην πετας τα χρηματα σου σε κομπακτ. Αν ειναι να τραβας με κομπακτ τραβα και με το κινητο σου.

Εγω αν εφτιαχνα τωρα συστημα θα επαιρνα fujifilm εχουν πολυ καλο δυναμικο ευρος και επισης πολυ καλα χρωμματα φθηνους και καλους φακους και πλεον καλο AF.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ και τους δυο για την απάντηση σας παιδιά!

Noodles , ίσως φταίω και εγώ που δεν έδωσα μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των δεδομένων, λόγω των οποίων θέλω μια DSLR και μάλιστα τόσο ακριβή. Συγκεκριμένα, σαν μικρό παιδί και εγώ είχα μια compact των 100 ευρω και φωτογράφιζα χωρίς να έχω ιδέα τι και πώς. Πλέον, έχω ξεκινήσει μαθήματα φωτογραφίας και παράλληλα σεμινάρια, ενώ έχω ασχολούμαι και με την αναλογική του πατέρα μου. Από τα μαθήματα αυτά (τα οποία είναι δωρέαν παρακαλώ!) θα είμαι αναγνωρισμένος του χρόνου ως φωτογράφος, κανονικά με ταυτότητα! :) Σε 3 χρόνια παίρνεις και πτυχίο...

Gkourmoul, ευχαριστώ για την απάντηση! Η αλήθεια είναι πως είχα μια τάση να κινηθώ προς την Canon αλλά η NIkon (d5500) πλεονεκτεί αρκετά στο μέγεθος του αισθητήρα + service, battery life, και άλλα μικρά πλεονεκτήματα , στα ίδια χρήματα πάνω κατω.... ¨Εχω σχεδόν καταλήξει πλέον. Ενα πράγμα με προβλημάτισε λίγο μονο σήμερα που ρώτησα κάποιον επαγγελματία (που είχε την D7100). Για την συμβατότητα που παρουσιάζει η 5500 με φακούς που δεν έχουν σταθεροποιητή(?) , αν καταλαβα καλα..Με αλλα λόγια αν θέλω στο μέλλον ένα αλλο, καλό φακό , θα τον ψιλοχρυσοπληρώσω..

Αν το αναγάγουμε σε χρόνους και κυλίνδρους, θα έλεγα οτι είναι κρίμα αφού πάω για δίπλωμα Α να αγοράσω κάτι μικρό για λίγο καιρό ώστε να συνηθίσω και να μην πάρω κατευθείαν τα 1050 κυβικά που θέλω και να μάθω προσεκτικά απο εκεί και πέρα! :) (ΩΩΩΩΩ Ναι!! Το παράδειγμα δεν είναι τυχαίο και καταλάβατε ακριβώς τι πρόκειται να κανω! ) Τουλάχιστον με την dslr δεν κινδυνεύω να τσακιστώ.. ^^

ετσι πες. καταλαβα πως ησουν αρχαριος γιαυτο ειπα για compact. εννοειται να παρεις dslr. θα σου πουνε οι αλλοι τι επιλογες εχεις γιατι δε γνωριζω περισσοτερα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από την πασχαλινή εξόρμηση στις Πρέσπες!

IMG_6870-3_zps3miqyyop.jpg

Τροποποιήθηκε από τον gregomaga

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μήπως μπορεί κάποιος να μου πει πως ανεβάζουμε φωτογραφίες σε αυτό το φόρουμ??

Πουτ@νες Canon.....

Τελειατητες..... :beee::laugh:

Με το κινητό τράβηξα αυτά που θέλω να ανεβάσω... :biggrin:

Τροποποιήθηκε από τον gkourmoul1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ανέβασε τις φωτό εδώ: http://postimage.org/index.php?code=fdc5fa86

Μετά, όταν φορτώσει την φωτό, πας στο δεύτερο κατά σειρά link που δίνει (direct link με κατάληξη jpeg) και κάνεις απλό αριστερό κλικ πάνω του και το link αντιγράφεται.

Έρχεσαι εδώ, πατάς για απάντηση και κάτω δεξιά στο πλαίσιο εγγραφής, υπάρχει πράσινο κουμπί «Εισαγωγή άλλων πολυμέσων»

Αριστερό κλικ και «εισαγωγή εικόνας από διεύθυνση url», στο νέο πλαίσιο κάνεις επικόλληση της διεύθυνσης που έκανες αντιγραφή πριν (είτε με δεξί κλικ και επικόλληση είτε απλά με ctrl-v)

Έτοιμος!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

20160502_201100_zps4t7msoax.jpg

20160502_202814_zpsjgdkhqsk.jpg13123144_822960934476232_445761026604461

......πατάς για απάντηση και κάτω δεξιά στο πλαίσιο εγγραφής, υπάρχει πράσινο κουμπί «Εισαγωγή άλλων πολυμέσων»

.....

Αυτό το κουμπάκι έψαχνα μήνες τώρα.... :worshippy:

Τροποποιήθηκε από τον gkourmoul1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα