Gee 3.381 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2011 (τροποποιήθηκε) στα τελευταια χιλιομετρα παρατηρω μια αυξημενη ταση για tankslapping απο το μηχανακι το θεμα ειναι οτι δεν εχω πειραξει καθολου αναρτησεις η κατι στο μηχανακι απο τοτε εκτος απο την αλλαγη ελαστικων που ειχα κανει πριν καποια χιλιομετρα ,αν και νομιζω οτι το προβλημα εμφανιστηκε αρκετα μετα η ταση για tankslapping εμφανιζεται μονο σε ανοιγμα γκαζιου οταν περναει το μηχανακι πανω απο ανωμαλια δεν μπορω να καταλαβω γιατι εμφανιστηκε αυτη η συμπεριφορα και θελω φυσικα να την εξαλειψω αυτο που σκεφτηκα λοιπον ειναι να σφιξω λιγο την αποσβεση επαναφορας ωστε να επαναφερει λιγο πιο αργα η αναρτηση πιστευοντας πως ετσι θα λυθει το εχετε δοκιμασει αυτο? δουλευει? καποια αλλη δοκιμασμενη λυση ,μην μου πειτε σταμπιλιζατερ ,μιλαω για κατι να μην εμφανιζεται το tankslapping Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 6 , 2011 από τον Gee Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
NtiNOS 33 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2011 εγω νομιζω οτι ειναι κατι το φυσιολογικο αυτο που κανει.οταν επιταχινεις η μπροστα ροδα σηκονετε λιγο και παταει με λιγοτερο βαρος.και αν περασεις απο ανωμαλια παιζει λιγο το τιμονι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Xlitos 120 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2011 τι λαστιχα εχεις? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stormer4ever 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2011 Αυτο που αναφερεις δεν ειναι τανκ σλαπινγκ αυτο ειναι τανκ σλαπερ τωρα για την λυση δεν την ξερω! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gee 3.381 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2011 στα τελευταια χιλιομετρα παρατηρω μια αυξημενη ταση για tankslapping απο το μηχανακι Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sepul 391 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2011 Δεν νομιζω οτι ειναι εφικτο με τα μεχρι τωρα γνωστα μοτοσυκλετιστικα δεδομενα να περνας πανω απο ανωμαλια με ανοιχτο γκαζι και να μην κοσκινιζει.Μονο σταμπιλιζατερ δυστυχως. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
r3negade 3.396 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2011 Αυτο που αναφερεις δεν ειναι τανκ σλαπινγκ αυτο ειναι τανκ σλαπερ τωρα για την λυση δεν την ξερω! Γιατι ρε συ τι διαφορα εχει αυτο που επαθε αυτος στα πολλα με αυτο που περιγραφει ο φιλος στο πρωτο ποστ;; Εκτως του οτι το βιντεο με εκανε να χεστω! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gee 3.381 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2011 κατσε να το ξαναγραψω πιο απλα γιατι μαλλον δεν γινομαι κατανοητος τον τελευταιο καιρο παρατηρω μια ΑΥΞΗΜΕΝΗ (δλδ μεγαλυτερη απο οτι μεχρι τωρα) ταση απο το μηχανακι για tankslapping αν σφιξω την αποσβεση επαναφορας πιστευετε οτι θα μειωθει αυτη η ταση? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gee 3.381 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2011 τι λαστιχα εχεις? pirelli diablo supercorsa sp Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
andrewk 242 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2011 Οκ το παραπανω video το καταλαβαινω...Σε αυτο πως εγινε tankslapper?? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Viper4 3.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2011 Μήπως πρέπει να κάνεις μια ζυγοστάθμιση; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lost_angel 589 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2011 μηπος να βαλεις λιγο αερα στο μπρωστα ελαστικο σου??? το εχεις ελενξει προσφατα??? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
r3negade 3.396 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2011 Οκ το παραπανω video το καταλαβαινω...Σε αυτο πως εγινε tankslapper?? Aν δεις οταν αρχιζει, παταει σε ανωμαλιες της ασφαλτου, και μια μπαινει το μηχανακι στο "αυλακι" μια βγαινει, και αρχιζει αυτο το κοσκινισμα που βλεπεις, κ οσο παει κ χειροτερευει! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2011 Το tank-slapping εμφανιζεται σε μικρες γωνιες καστερ. Ok! Αυτη δε την αλλαξες σιγουρα Εαν εβαλες τωρα τα supercorsa ισως να σου δινουν αυτα την πιο νευρικη αισθηση. Δε μπορω να βρω καποιο αλλο λογο. Παντως γενικα στο tank-slapping μειωνουμε την αποσβεση επαναφορας ή/και σφιγγουμε την αποσβεση συμπιεσης. Αυξηση αποσβεσης συμπιεσης-->Λιγοτερο ενδοτικη αναρτηση Μειωση αποσβεσης επαναφορας-->Γρηγοροτερη επιστροφη στη σωστη θεση αναρτησεως Οκ το παραπανω video το καταλαβαινω...Σε αυτο πως εγινε tankslapper?? Ακριβως το ιδιο ειχα παθει με το fazer απο το πουθενα (το πουθενα βεβαια ειναι σχετικο, ολο και κατι θα εγινε που δε πηρα πρεφα) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Θάνος 157 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2011 Γιωργο τα λαστιχα ειναι, μη το κουραζεις καθολου, και εγω το παθαινω πολυ πιο ευκολα με αυτα που εχω τωρα ενω με τα metzeler που ηταν πιο μαλακα δεν επαιζε αυτο, απλα σου κλωτσαει το πισινο το μπροστινο πιο ευκολα τωρα και για αυτο γινεται... ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αήρ 1.241 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2011 Σταμπιλιζατέρ είναι η λύση... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Θάνος 157 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2011 Σταμπιλιζατέρ είναι η λύση... Ενω πριν δεν ηταν η λυση αυτη;;;;; ξαφνικα κατι επαθε το μηχανακι;;;;; Τα λαστιχα ειναι παιδες... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ravendark 6.393 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2011 Ενω πριν δεν ηταν η λυση αυτη;;;;; ξαφνικα κατι επαθε το μηχανακι;;;;; Τα λαστιχα ειναι παιδες... Τα ίδια λάστιχα έχω και μάλιστα το μπροστινό το έχω ένα χρόνο και έχει κάνει και 5-6 trackday...τρίγωνο έχει γίνει πλέον. Ίσως είναι λάθος πίεση... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
janabetis 764 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2011 Σκέφτηκες πάρα πολύ σωστά την επαναφορά... όχι όμως με σφίξιμο αλλά αντιθέτως πιστεύω ότι πρέπει σταδιακά να την χαλαρώσεις μέχρι που να πετύχεις αυτό που θες. Αν την χαλαρώσεις παραπάνω από όσο χρειάζεται τότε θα αισθανθείς το μηχανάκι πλαδαρό, αργό στην απόκριση του μπροστινού αλλά κυρίως θα νιώσεις μια ταλάντωση ανάμεσα στο μπροστινό και το πισινό σου σύστημα κατά την επιτάχυνση (ειδικά στην έξοδο μιας στροφής). Φυσικά όλα αυτά προυποθέτουν πως η πιέσεις σου είναι η προτεινόμενες. Η προφόρτιση και η συμπίεση της ανάρτησης είναι σε λογικά επίπεδα. Επίσης πως δεν υπάρχουν ύποπτες φθορές στα ελαστικά. Επίσης καλό είναι πριν ξεκινήσεις οτιδήποτε να σκεφτείς σοβαρά ένα service των αναρτήσεων σου. Δεν μπορώ να τονίσω ΠΟΣΟ μεγάλη διαφορά θα κάνει αυτό. my2cents Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tzoutz 3.515 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2011 Αφού μιλάμε για αλλαγή συμπεριφοράς σε σχέση με το παρελθόν δύο πράγματα μπορεί να φταίνε [και διάφοροι συνδυασμοί των]. 1. Αλλαγή στον οδηγό: Πας πιο γρήγορα και το φαινόμενο είναι μεγσλύτερης έντασης. [Το απολύτως καλύτερο σενάριο] 2. Αλλαγή στο μηχανάκι: Αλλαγή στις ρυθμίσεις αναρτήσεων, φθορά αναρτήσεων [λάδια], φθορά ελαστικών. Επίσης καλό είναι πριν ξεκινήσεις οτιδήποτε να σκεφτείς σοβαρά ένα service των αναρτήσεων σου. Δεν μπορώ να τονίσω ΠΟΣΟ μεγάλη διαφορά θα κάνει αυτό. Προσωπικά κι εγώ αυτό θα κοίταγα πρώτα, αφού θα είχα αποκλείσει την φθορά στα ελαστικά και οποιεςδήποτε ατυχείς ρυθμίσεις. Εκτός βέβαια εάν διαπίστωνα ότι έχω γίνει πιο γρήγορος στην οποία περίπτωση θα έκανα δώρο στον εαυτό μου ένα σταμπιλιζατέρ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Μενιδιάτης 518 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2011 (τροποποιήθηκε) H καλύτερη πρόταση έως τώρα. 2. Αλλαγή στο μηχανάκι: Πάρε ένα εντούρο κι έλα στη φύση sorry gia to σπαμ Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 7 , 2011 από τον Μενιδιάτης Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tzoutz 3.515 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2011 H καλύτερη πρόταση έως τώρα. Πάρε ένα εντούρο κι έλα στη φύση sorry gia to σπαμ Δεν ήταν πρόταση, ήταν εξήγηση του φαινομένου αλλά αν θέλει να το δει ως πρόταση ο φίλος Gee δεν έχω πρόβλημα... Παρεμπιπτόντως η απολύτως πιο τρομακτική και ανεξέλεγκτη εμπειρία που έχω βιώσει στο βουνό με το DRZ είναι με διαφορά το βίαιο tankslapping με 70 - 80 Km/h πάνω από πυκνές, κοφτερές, φυτευτές πέτρες, δύο φορές, σχεδόν στο ίδιο σημείο. Αρα και το βουνό δεν είναι σωτηρία για το φαινόμενο. Οι χωματεροι εξπέρ συνιστούν χαλαρά χέρια, μεταφορά βάρους πίσω και άνοιγμα στο γκάζι για να ελαφρώσει το μπροστινό και να ξεφύγει από την ταλάντωση. Φρένο, κλείσιμο γκαζιού και/ή σφίξιμο του τιμονιού μεταφέρουν φορτία στο μπροστινό τα οποία εντείνουν την ταλάντωση. Προσωπικά το έσωσα και τις δύο φορές κλείνοντας τα μάτια μου προσευχόμενος, ευτυχώς χωρίς να κλείσω το γκάζι ή να σφίξω το τιμόνι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dirty harry 197 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2011 (τροποποιήθηκε) Την ζυγοστάθμιση στους τροχούς την έχεις ελέγξει? (Προσοχή και στους δύο, όχι μόνο εμπρός!) Είναι μία παράμετρος που μπορεί να μεταβληθεί πολύ γρήγορα στους Ελληνικούς δρόμους Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 7 , 2011 από τον Harry Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2011 (τροποποιήθηκε) Οι χωματεροι εξπέρ συνιστούν χαλαρά χέρια, μεταφορά βάρους πίσω και άνοιγμα στο γκάζι για να ελαφρώσει το μπροστινό και να ξεφύγει από την ταλάντωση. Φρένο, κλείσιμο γκαζιού και/ή σφίξιμο του τιμονιού μεταφέρουν φορτία στο μπροστινό τα οποία εντείνουν την ταλάντωση. Προσωπικά το έσωσα και τις δύο φορές κλείνοντας τα μάτια μου προσευχόμενος, ευτυχώς χωρίς να κλείσω το γκάζι ή να σφίξω το τιμόνι. Ακριβως...Στο χωμα θελει γκαζι και μεταφορα του βαρους πισω, και με το σωμα και με το γκαζι, γιατι αυτη η ταλαντωση προερχεται απο το αναγλυφο του τερεν. Οσο ο μπροστινος τροχος ειναι φορτισμενος τοσο θα ακολουθει το εδαφος και θα μεταφερει τις ταλαντωσεις στο τιμονι. (Thanx cousin που καταφερες να μου μαθεις να περνω τα κακοτραχαλα τερεν οχι πολυ γρηγορα αλλα τουλαχιστον χωρις να μοιαζω με φοβισμενο κοριτσακι σε ροζ ποδηλατακι!) Στην ασφαλτο ομως θελει μεταφορα του βαρους του σωματος μπροστα. Σφιχτα γκριπ, χαλαρα χερια και οχι κλεισιμο γκαζιου παραμενουν. Η μηχανη εχει την ταση να διορθωσει το tankslapping, σφιγγοντας τα χερια μεταφερουμε την ταλαντωση ΚΑΙ πισω και φυσικα γινονται χειροτερα τα πραγματα, με τα γνωστα αποτελεσματα Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 7 , 2011 από τον Messer Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stormer4ever 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2011 Γιατι ρε συ τι διαφορα εχει αυτο που επαθε αυτος στα πολλα με αυτο που περιγραφει ο φιλος στο πρωτο ποστ;; Εκτως του οτι το βιντεο με εκανε να χεστω! Το τανκ σλαπερ δεν ειναι τοσο απλο... Δεν το παθαινεις καθε μερα και αμα το παθεις η πιθανοτητες να πεσεις ειναι τεραστιες(οπως ειδες και παραπανω) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες