George_® 3.317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2011 (τροποποιήθηκε) Το γραφω αυτό διοτι εδώ κ μερικα χρονια που παρακολουθω τα μοτοφορουμ ελαχιστοι εχουν αντιπαραθεσει την συγκεκριμενη μοτο απεναντι στον ανταγωνισμο.Μπορει να εχουν δικιο,μπορει όμως κ να μεταφερουν αποψεις που ακουσαν ΧΩΡΙΣ να εχουν ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΨΗ από ιδιαν εμπειρια. Βεβαια αρχικα καπου δεν τους αδικω καθως είναι κοματι δυσκολο να βρουν πλεονεκτηματα διοτι: -δεν εχει ψεκασμο κ καει αβερτα βενζινη μολις το στροφομετρο περασει τις 6500σ/λ -δεν εχει ΑΒS -ο κινητηρας είναι βασικα ο ιδιος από το 1987 που πρωτοπαρουσιαστηκε -οι αναρτησεις είναι απλα συμβατικες -η ιπποδυναμη ανηκει σε περασμενες δεκαετιες -εχει ακομα σαμπρελες Καλα όλα αυτά μα την συγκεκριμενη μοτο δεν μπορεις να την κρινεις εάν πρωτα δεν την εχεις οδηγησει,..κ μαλιστα πολύ!Εαν δεν εχεις ζησει μαζι της,εάν δεν εχεις στηριξει πανω της αμετρητες καλοκαιρινες αδειες κ μερικες χιλιαδες ευρω σταλμενα σε διαφορα μερη της Ευρωπης ως προκαταβολη των μελλοντικων σου διακοπων… Δεν είναι η μοτοσυκλετα που θα σε κερδισει με το γκαζι της Είναι αυτή που θα σε κερδισει με την αξιοπιστια της.Ευκολα ο κινητηρας της μπορει να γραψει πολλαπλασια χιλιομετρα από οσα εχω διανυσει.Αθραυστος κυριολεκτικα!!! Η ταξιδιωτικη της ανεση ειναι τιμια για το μεγεθος κ τα κυβικα της,μπορει να διανυσει εως κ 500 χιλιομετρα 2καβαλη.3βαλιτσο χωρις να κουρασει οδηγο-συνοδηγο. Μετα από εκει κάθε χιλιομετρα είναι δυσκολο.Πριν από εκει δλδ στα 400 ανα ημερα είναι παιχνιδι.( Ολα αυτά τα γραφω ΠΑΝΤΑ από προσωπικη εμπειρια). Μεση ωριαια ταχυτητα τα 120χ/ω. Δεν είναι η μοτο που θα σου κανει απολυτο κλικ κ μονο από την εμφανιση. Είναι όμως η μοτο που το τελευταιο ΣΚ του Ιουλιου του 2010 μας ειχε παει στην Γενευη κ το επομενο μας πηγε στην πιο αποκοσμη παραλια της Κυθνου! Δεν είναι η μοτο που θα πας γρηγορα. Είναι όμως η μοτο που θα σε βολεψει παντου!Παπακι στην πολη,τιμιο στην εθνικη κ αμα λαχει βουταει κ σε κανενα ρυακι στην επαρχια. Ευκολη η συντηρηση της κ εννιοτε οικονομικη (αμα πιανουν λιγο τα χερια σου). Στο μοναδικο σημειο που ποναει είναι τα ρουλεμαν τιμονιου.Καθε 20000 χιλ θελουν αλλαγη.Λεγεται ότι εάν τοποθετησει κανεις κωνικα λυνεται το προβλημα.(θα δειξει η πορεια καθως το εκανα πριν από μερικες χιλιαδες χιλιομετρα). Επισης μια αλλαγη της –κατά τα’αλλα πανεμορφης) 2πλης εξατμισης επιβαλεται καθως η ζεστη στο δεξι ποδι του συνεπιβατη είναι ενοχλητικη, όπως κ η αντικατασταση του ανεμοθωρακα με ένα πιο ψηλο για ανεση στο ταξιδι. Σχετικα με την αυξημενη καταναλωση ανάφερα πιο πανω το ποτε συμβαινει διοτι εγω που οδηγω ευλαβικα με ελαχιστα ανοιγματα στις ψηλες στροφες μου καει απολυτα νορμαλ νουμερα όπως 5.3-5,5λ/100χιλ. Η σχεση μου μαζι της αρχισε στα μεσα του 2007,τοτε που λιγες ειχαν μεινει καθως το επομενο μοντελο ηταν προ των πυλών. Τοτε που ο ανταγωνισμος του τελικου S πουλαγε τρελα εγω διάλεξα εγγυημένη αξιοπιστια.Ειχα καλομαθει βλεπετε αφου ειχαν περασει από τα χερια μου μερικα από τα πιο αξιοπιστα μοτερ (ΧΤ250Κ,ΧΤΖ660 ΤΕΝΕΡΕ,CBR600F3). Ηθελα να γνωρισω τον γραμμικο 2κυλινδρο V κινητηρα της Honda που παντα ειχα απωθημένο. Δικαιωμουν μετα από τοσα μεταχειρο μηχανακια ένα καινουργιο,ΚΟΥΤΑ!!Ενα μοτορι που θα τα εκανα όλα,χωρις να σπαει,χωρις να χαλαει! Δεν διστασα στιγμη κ ποτε από τοτε δεν το μετανιωσα. Εδώ κ 40000 περαν της ευβλαβικης συντηρησης η μονη εννοια που εχω είναι το καυσιμο.ΜΟΝΟ βενζινη κοιταζω εάν εχει!!Για τα αλλα εχει φροντισει εδώ κ χρονια ο αθανατος Soihiro… Ένα λοιπον ζητατε μια ηρεμη αξιοπιστη κ παντος χρησης μοτοσυκλετα τοτε το ΤΑ650 είναι για εσας μια πολύ καλη επιλογη.Ευκολα βρισκει κανεις στην αγορα μεταχειρισμενο σε καλη κατασταση που μ'ένα μικρο κοστος αγορας πλεον μπορει κάλλιστα να τον παει παντου! Αν θα την αλλαζα?...χμμμ..μονο με μια ιδια, με διαφορικο...με την ΝΤ700V. Παρακατω παραθετω το αρχειο συντηρησης κ προληπτικων ελεγχων που κρατω κ ενημερωνω με συνεπεια. ΑΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ 800 ΧΙΛ.=ΛΑΔΙΑ-ΦΙΛΤΡΟ 6000 ΧΙΛ= ΛΑΔΙΑ-ΦΙΛΤΡΟ 12000 ΧΙΛ.=SERVICE+ΒΑΛΒΙΔΕΣ 16000 ΧΙΛ=ΛΑΔΙΑ-ΦΙΛΤΡΑ-ΥΓΡΑ-ΛΑΣΤΙΧΑ-ΑΛΥΔΙΔΟΓΡΑΝΑΖΑ-ΤΑΚΑΚΙΑ ΠΙΣΩ 20000 ΧΙΛ.=ΛΑΔΙΑ-ΦΙΛΤΡΟ-ΤΑΚΑΚΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ 20400 ΧΙΛ=ΜΠΑΤΑΡΙΑ (21 μηνες μετα την αγορα) 23500 ΧΙΛ=SERVICE+ΒΑΛΒΙΔΕΣ+ΡΟΥΛΕΜΑΝ ΤΙΜΟΝΙΟΥ 27800 αλλαγη λαδιων + φιλτρο 29500 αλλαγη λαμπας εμπρος (στα 3 χρονια) 30000 αλλαγη ελαστικων κ εμπρος σαμπρελα 30250=γενικο σερβις (λαδια,φιλτρα,αντιψυκτικο,υγρα φρενων,βαλβιδες,καρπυρατερ,ντιζα συμπλεκτη,αλλαγη λαδιων στα καλαμια) 33900:αλλαγη σαμπρελα εμπρος, 34800 αλλαγη λαδιων-φιλτρο-τακακια εμπρος πισω 37300 αλλαγη μπαταριας 31-05-2011 37480 -Αλλαγη λαδιων-φιλτρου-Αλαγγη αντιψυκτικου -Καθαρισμος φιλτρου αερα Λιπανση ατερμονα. -Αλλαγη ρουλεμαν τιμονιου με κωνικα!!! -Ελεγχος ρουλεμαν τροχων -Ελεγχος ντιζας γκαζιου -αλλαγη πισω λαμπας Εξαερωσεις στα φρενα. 40050 χιλ αλλαγη αλυσιδας/γραναζια. καλες βολτες σ'ολους μας! Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 1 , 2013 από τον innova 04 Προσθήκη ετικετών. 18 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2011 Χρόνια τα λέμε, από τα πιο τίμια μηχανάκια που κυκλοφορούν, από τα λίγα που το μόνο σου μέλημα είναι να βάζεις βενζίνη και να χαράζεις πορεία χωρίς να σε απασχολεί τίποτε άλλο, ξέροντας θα πάς και θα γυρίσεις όποτε θέλεις εσύ και όχι όποτε θέλει ή μπορεί αυτό. Να τα εκατοστήσεις φίλε. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
George_® 3.317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2011 Χρόνια τα λέμε, από τα πιο τίμια μηχανάκια που κυκλοφορούν, από τα λίγα που το μόνο σου μέλημα είναι να βάζεις βενζίνη και να χαράζεις πορεία χωρίς να σε απασχολεί τίποτε άλλο, ξέροντας θα πάς και θα γυρίσεις όποτε θέλεις εσύ και όχι όποτε θέλει ή μπορεί αυτό. Να τα εκατοστήσεις φίλε. ναι 'σαι καλα φιλε Πανο,ευχαριστω κ 'συ να χαιρεσαι τα Γιαπιωνια σου. της το χρωστουσα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
funk 971 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2011 Χμ... 5,3 - 5,5 μεικτή κατανάλωση? Ενδιαφέρον ! Είχα την αίσθηση πως με τα κρπυρατέρ η συγκεκριμένη μοτό δύσκολα θα πέφτει κάτω από 6,5 λίτρα/100 χλμ. Όπως και να 'χει η τιμιότητα που βγάζει το ΤΑ είναι κάτι που με ελκύει πάνω της! Φίλε να τα 100στήσεις τα χιλιόμετρά σου με τη μότα! Χαίρομαι που τη ζεις και την "ξεζουμίζεις" σε βόλτες καια ταξίδια! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikolas fmx 1.278 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2011 Μ αρεσεις ! +1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
George_® 3.317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2011 Χμ... 5,3 - 5,5 μεικτή κατανάλωση? Ενδιαφέρον ! Είχα την αίσθηση πως με τα κρπυρατέρ η συγκεκριμένη μοτό δύσκολα θα πέφτει κάτω από 6,5 λίτρα/100 χλμ. Όπως και να 'χει η τιμιότητα που βγάζει το ΤΑ είναι κάτι που με ελκύει πάνω της! Φίλε να τα 100στήσεις τα χιλιόμετρά σου με τη μότα! Χαίρομαι που τη ζεις και την "ξεζουμίζεις" σε βόλτες καια ταξίδια! ευχαριστω φιλε, Σχετικα με την καταναλωση σωστα παρατηρεις.στατιστικα στα ταξιδια φορτωμενος (2 ατομα+3 βαλιτσες) τοσο βλεπω (6,5λ/100χλ).βεβαια ειναι μικτη οδηγηση (εθνικη,πασα,χωρια,πολεις κτλ).Αν ειναι μονο πορεια φορτωμενος με 120 ευκολα πεφτει στα 5,7-6.0λ/100χλ. στην απλη καθημερινη μετακινηση (μενω εκτος Αθηνας) βλεπω αυτο που εγραψα.αυτη ειναι ομως που με ενδιαφερει καθως ταξιδια κανω 1-2 το χρονο. τωρα αν σε καποιον που κινειται μεσα στην πολη κ δουλευει ρελαντι υπερωριες κ 1η-2α στο κιβωτιο ειναι ευκολο να βλεπει πχ 7λ/100χλ, αυτο ομως δεν σημαινει οτι ειναι κ η αληθινη καταναλωση. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TC-drift 3.473 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2011 Μια χαρά σε βρίσκω. Τιμια μηχανή, πραγματικό εργαλείο. Καλά χιλιόμετρα.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
funk 971 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2011 Φίλε μου εγώ θα ήθελα να σε ρωτήσω τι θα πρότεινες σε κάποιον που κοιτάει τα μεταχειρισμένα TA 650 να προσέξει/ελέγξει πριν προχωρήσει σε αγορά. Σε ρωτάω γιατί το έχεις δουλέψει, το έχεις ταλαιπωρήσει και ξέρεις. Αλήθεια από κόστος ανταλλακτικών και κόστος service πως πάει? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Serj 84 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2011 (τροποποιήθηκε) +1 Εγω την ειχα λιωσει στο χωμα και δεν με εκανε να φοβηθω ποτε και δεν εβγαλε και κιχ. Παντως σε σχεση με το gsr που το εχω τωρα 3 μηνες μου φενεται οτι το transalp δεν ειχε φρενα. ΥΓ . Τα λεφτα που εδωσα για το service στην suzuki δεν τα εδωσα συνολικα για ολα οσα αλλαξα στο τρανσαλπ στον εναμιση χρονο που το ειχα . Πολυ φθηνα ανταλακτικα . Τροποποιήθηκε Αύγουστος 23 , 2011 από τον Serj Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
john620 350 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2011 φοβερο μηχανακι οντως ειχα το 400αρι και αν κρινω απο τον ενα χρονο που το ειχα και χρηση που του εκανα ειναι ισως το ποιο σκυλι μηχανακι που ειχα ποτε! το μηχανακι το ειχα ενα χρονο και απο τα 6000χλμ που εγραψα μαζι του τα μισα+++ ηταν βουνο-πετρες-χωμα-λασπες-μονοπατια οσο το ειχα δεν μου ζητησε ΤΙΠΟΤΑ παρα μονο λαδια φιλτρα και το κλασσικο γραναζι ταχυμετρου που ολα τα transalp εχουν θεμα.... να σημειωθει οτι το εδωσα με 70000χλμ και σε αυτα δεν ειχε αλλαχτει ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δισκος συμπλεκτη-ρουλεμαν τιμονιου και τροχων-δισκοπλακες το μονο μειον για εμενα? καταναλωση... κατω απο 6-6,5 λ/100 δεν επεφτε με τιποτα :( Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
George_® 3.317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2011 Φίλε μου εγώ θα ήθελα να σε ρωτήσω τι θα πρότεινες σε κάποιον που κοιτάει τα μεταχειρισμένα TA 650 να προσέξει/ελέγξει πριν προχωρήσει σε αγορά. Σε ρωτάω γιατί το έχεις δουλέψει, το έχεις ταλαιπωρήσει και ξέρεις. Αλήθεια από κόστος ανταλλακτικών και κόστος service πως πάει? κοιτα να δεις,σχετικα με την συντηρηση λαδια φιλτρα ευκολα τα κανει καποιος σπιτι του.στο συνεργειο θα παει κανα 50-60αρι με τα εργατικα κ βεβαια εξαρταται απο το κοστος του λιπαντικου που θα επιλεξεις. τωρα πληρες σερβις με βαλβιδες,καρμπυρατερ,μπουζι,υγρα,φρενα, κτλ παει κανα 200αρι αλλα ειναι καθε 12000,μια φορα τον χρονο δλδ. λαστιχα με ενα 200αρι εχεις βαλει απο τα καλα. αλυσιδογραναζα ενα 180αρι με τα εργατικα. ρουλεμαν τιμονιου στο 100ρικο με τα εργατικα. τακακια εμπρος-πισω γνησια 3ζευγη στα 110 ευρω μπαταρια γνησια 130 ευρω περιπου. λαδια στα καλαμια καθε 25000χιλ η΄2 χρονια με κοστος κανα 100ρικο. στα υπ'οψιν πως οι τιμες εργατικων ποικιλουν λιγακι απο μαστορα σε μαστορα τι να προσεξει κανεις? περαν των βασικων κ ορατων φθορων κ των ρουλεμαν τιμονιου να τσεκαρει την λειτουργια του κινητηρα ψηλα τοσο για πιθανο πατιναρισμα οσο κ για το λαδι καθως ο V52 που φορα το ΤΑ τσιμπαει -εκ κατασκευης- λιγο λαδι εαν τον πηγαινεις ταπα συνεχεια. κλασικη βλαβη αλλα σχετικα αδιαφορη ειναι ο ατερμωνας αλλα με σωστη κ τακτικη λιπανση το ξεχνας για χρονια... ισως την κατασταση των αναρτησεων -ειδικα εαν η μοτο εχει κανει πανω απο 60000 χιλ. οι μαμα ειναι μαλακες κ στα 50000 θελουν την αλλαγη τους. ακομα αν παλι τα χρονια εχουν περασει μια μετρηση με βολτομετρο (με καλη μπαταρια ομως) θα μας δειξει την κατασταση του ανορθωτη,τα Χονδα εχουν ενα θεματακι εκει... αυτα... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2011 (τροποποιήθηκε) Να κάνω και εγώ το review μου για το xl650v. Είναι στην κατοχή μου 2 μήνες τώρα, του έχω κάνει 5000χμ και εθνικό και επαρχιακό δίκτυο. Το αγόρασα με σκοπό να αντικαταστήσω το hd200i που είχα ως 2τροχο για όλη την ώρα, μιας και κάνω κάθε μέρα 50-100χμ σε πόλη και εθνική οδό. Ομολογώ ότι δεν μετάνιωσα καθόλου την επιλογή μου αυτή μιας και δεν μου έχει λείψει καθόλου το σκούτερ. Στην πόλη: Έχει πάρα πολύ ελαφριά αίσθηση, καλοζυγισμένο, χαμηλά η ροπή κάνει ένα πικ και είναι πολύ ευκίνητο, και δεν σκορτσάρει, δλδ με τρίτη και 2000 στροφές ακούει ο κινητήρας. Λόγω της λεπτής ουράς του και του μεγάλου κοψίματος του τιμονιού σου επιτρέπει να κάνεις σφήνες και ζιγκ ζαγκ στα αυτοκίνητα εύκολα και γρήγορα. Το μόνο του μειονέκτημα μέσα στην πόλη είναι ότι το τιμόνι πέφτει στο ύψος των καθρεπτών των αυτοκινήτων, οπότε χρειάζεται χώρο για να ελιχθείς, κάτι που δεν με προβλημάτιζε με το R850R, με το οποίο περνούσες πάνω από τους καθρέπτες. Στο εθνικό δίκτυο: Εκεί έχω διανύσει τα πιο πολλά χιλιόμετρα. Δεν έχει την σταθερότητα της BMW, ούτε μπορεί να κινείται με 140 με το γκάζι στο ρελαντί, αλλά τα κάνει όλα πιο εύκολα και πιο άνετα απ' ότι η bmw. Πολύ άνετη σέλα, πολύ καλή ανεμοκάλυψη σε όλο το σώμα, και δεν υπάρχει περίπτωση να σου κοπανήσει την μέση όσο μεγάλη και αν είναι η λακούβα ή το σαμαράκι που θα πατήσεις, και στην Κρήτη που ζώ έχει πολλά. Κατεβαίνεις από το μοτόρι, έπειτα από βόλτα 150 χιλιομέτρων, και δεν είσαι καθόλου πιασμένος ή κουρασμένος μιας και οι γωνίες στα πόδια και χέρια είναι πολύ σωστές και η ζελατίνα κάνει καλά την δουλειά της (έχω βάλει την ψηλότερη που μπόρεσα να βρω της Ermax). Μια φορά πριν λίγες μέρες κόντεψε να με πάρει στην κυριολεξία ο ύπνος στο τιμόνι σε διαδρομή 70 χιλιομέτρων βράδυ. Άνοιξα την ζελατίνα και επιτάχυνα λιγάκι ώστε να ανέβει λίγο η αδρεναλίνη μπας και ξυπνήσω. Κάτι τέτοιο δεν θα μου συνέβαινε ποτέ με το R850R. Στο χώμα αναλόγως το ελαστικό που φοράει, η συμπεριφορά της μηχανής κρίνεται από καλή εώς πολύ καλή τηρουμένων των αναλογιών. Προσωπικά, όποτε μπαίνω από άσφαλτο στο χώμα ή σε πετρώδη εδάφη (και το κάνω συχνά) ένα πλατύ χαμόγελο σχηματίζεται στα χείλη μου (φοράω τα 70Ασφ-30Χωμ της bridgestone). Τα φρένα του τα κρίνω απλά ικανοποιητικά χωρίς καλό αρχικό δάγκωμα, κάτι που νομίζω ότι βοηθάει στο χώμα. Δεν έχουν καμία σχέση με τα brembo της r850r που είναι πραγματικά αγκυρές. Παρόλ' αυτά δεν προβληματίζουν σίγουρα. Από αξιοπιστία και ποιότητα δεν έχω να πω κάτι, διότι είναι όλα γνωστά. Μόνο λάδι και βενζίνη θέλει το μοτόρι. Και φυσικά ανά 20000-30000 χμ αλλαγή ρουλεμάν τιμονιού με κωνικά κατά προτίμηση. Πολλές φορές βέβαια και ένα απλό σφύξιμο της βίδας αρκεί ώστε να μην κάνει τακ τακ το τιμόνι. Από κατανάλωση, εάν πηγαίνεις μέχρι 120χμ χωρίς απότομα ξεσπάσματα θα δείς εύκολα 5,5 λτ/100χμ. Αν οδηγείς με 120-150 θα δεις εύκολα το 6,5. Εν κατακλείδι, είναι ένα μοτόρι που κάνει για όλες τις δουλειές, και τις κάνει όλες με χαρακτηριστική άνεση. Από καθημερινή μετακίνηση στην πόλη, σε επαρχιακό δρόμο (που είναι και το αγαπημένο του τεραίν), μέχρι και υπεραστικά και γιατί όχι υπερατλαντικά ταξίδια. Τροποποιήθηκε Αύγουστος 23 , 2011 από τον gkourmoul1 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
George_® 3.317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2011 @gkourmoul1: αυτο με τους καθρεπτες δεν το εχω στα επιβατικα,στα βαν κ στα φορτηγακια ναι βρισκουν.για τσεκαρε μηπως ειναι χαμηλωμενο το μπροστινο σου. οσο για μακρυνα ταξιδια δειτε τον Mathias που πετυχα στο πασο delle Erbe φετος κ θα καταλαβετε...που μπορει να φτασει ενα ΤΑ... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2011 @gkourmoul1: αυτο με τους καθρεπτες δεν το εχω στα επιβατικα,στα βαν κ στα φορτηγακια ναι βρισκουν.για τσεκαρε μηπως ειναι χαμηλωμενο το μπροστινο σου. οσο για μακρυνα ταξιδια δειτε τον Mathias που πετυχα στο πασο delle Erbe φετος κ θα καταλαβετε...που μπορει να φτασει ενα ΤΑ... Το μπροστινό μου είναι πολύ μαλακό και θέλει πιθανότατα λαδάκι. Ίσως λοιπόν να έχει χαμηλώσει και να έχεις δίκιο. Οδήγησα βέβαια και άλλες 2 transalp και δεν είδα διαφορά μεγάλη. Βέβαια για να είμαι ακριβής, αυτό που βρίσκει είναι οι χούφτες και όχι το τιμόνι. Και βρίσκει σε όλα τα οχήματα σχεδόν, διότι είναι της μόδας τώρα να είναι όλα τα αυτοκίνητα πολυμορφικά και υπερυψωμένα. Ένας τύπος θυμάμαι είχε αγοράσει μια μεταχειρισμένη xl600v κάπου 2000 δολάρια και είχε πληρώσει άλλα τόσα σε βενζίνες, λάδια και λάστιχα και είχε γυρίσει το κόσμο με 4000 δολ (αν βρω το άρθρο θα το κάνω ποστ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2011 (τροποποιήθηκε) Αυτό είναι το βίντεο..... http://www.partireper.it/ Τροποποιήθηκε Αύγουστος 23 , 2011 από τον gkourmoul1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2011 (τροποποιήθηκε) Σοφό μηχανάκι το Transalp 650. Δε μιμείται κανένα άλλο και συνεχίζει στα ίδια χνάρια με τον "πατέρα" του (και ιδρυτή της κατηγορίας των all round και δια πάσαν χρήσιν μεσαίων δικύλινδρων ON - OFF) XL 600 V Transalp. Το Transalp ήταν εκ γενετής ένα "πείραμα", σε μια εποχή που ο Soichiro Honda ακόμα ζούσε και η Honda Motor Co. ακόμα τολμούσε. Και τόλμησε να "ιδρύσει" μια δικύλινδρη V μοτοσυκλέτα σε μια κατηγορία κυβισμού που υπήρχαν μόνο μονοκύλινδρα. Η συνέχεια είναι γνωστή. Πολλοί γέλασαν, αρκετοί το χλεύσαν, άλλοι το αποκάλεσαν "τρασέξουαλ" (μη μπορώντας να δουν το είδος μοτοσυκλέτας που εισήγαγε) και πάρα πολλοί το αγάπησαν και το χάρηκαν όσο λίγες μοτοσυκλέτες. Σήμερα, που είναι πλέον ένα αν-επίκαιρο μηχανάκι, εξακολουθεί να διατηρεί τη σοφία του παρελθόντος, όντας πραγματικά ΑΘΡΑΥΣΤΟ μηχανάκι (κάτι που δεν είναι καθόλου δεδομένο για τις αντίστοιχες μοτοσυκλέτες της κατηγορίας σήμερα ), άνετο για δύο άτομα και τις αποσκευές τους, απλό στη συντήρησή του, την οποία μπορείς να κάνεις μόνος σου, χωρίς να πρέπει να τρέχεις σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία για μπριζώματα και πραγματικά ικανό όχι απλώς να βγει εκτός δρόμου αλλά να σε κάνει να το ευχαριστηθείς κιόλας. Τί του λείπει; Η ποιότητα και η αντοχή των υλικών που είχε ο πρόγονός του (τα χρόνια που το ταμπελάκι έγραφε Honda Motor Co. Tokyo, Japan και όχι μετά) και λίγο ποιοτικότερες αναρτήσεις με τηλεπροφόρτιση του αμορτισέρ, τα οποία η Honda δεν είχε τη γενναιότητα να αναβαθμίσει ούτε στον απόγονο των 700 κυβικών, ασχολούμενη μόνο με την 4βάλβιδη κεφαλή, τον ψεκασμό και το C-ABS. Καλοτάξιδο και από μένα TRANTEN. Πάντα γερός να είσαι και να το απολαμβάνεις Τροποποιήθηκε Αύγουστος 23 , 2011 από τον Αιγαιοπλόος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gansan 23 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2011 (τροποποιήθηκε) Καλό, χρυσό, τίμιο, αλεξίσφαιρο το XL650V αλλά δεν μπορώ να βρώ λόγο να το προτιμήσει κάποιος από ένα V-Strom.... Δυστηχώς είναι πολύ πίσω το Honda παρόλο που χρονολογικά βγήκαν την ίδια εποχή. To 700αρι ήταν η μηχανή πού έπρεπε να έχει βγάλει η Honda 5 χρόνια νωρίτερα Τροποποιήθηκε Αύγουστος 23 , 2011 από τον gansan Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2011 Καλό, χρυσό, τίμιο, αλεξίσφαιρο το XL650V αλλά δεν μπορώ να βρώ λόγο να το προτιμήσει κάποιος από ένα V-Strom.... Δυστηχώς είναι πολύ πίσω το Honda παρόλο που χρονολογικά βγήκαν την ίδια εποχή Έχεις δίκιο. Το suzuki είναι ποιοτικά ανώτερο, πολύ καλύτερο σε άσφαλτο, γενικότερα ταξιδεύει πιο άνετα φορτωμένο μιας και ζορίζεται λιγότερο ο κινητήτας, και εν τέλει πιο οικονομικό σε κατανάλωση. Αλλά, Στο χώμα δεν έχουν καμία σχέση, διότι το suzuki είναι στριτ μηχανημα, χωρίς ακτινωτές ζάντες, με αναρτήσεις πιο σκληρές, και πιο απόλυτα φρένα που δεν κάνουν για χώμα. Τουλάχιστον με το Honda μπορείς να ευχαριστηθείς χωμάτινες βόλτες. Με πόσα σύγχρονα On-off μπορείς να το πεις αυτό? Στην πόλη δεν έχουν καμία σχέση, λόγω διαφοράς όγκου, βάρους και ζυγίσματος. Το τρανσαλπ είναι παπάκι σε σχέση με το στρώμα. Αυτά και μόνο είναι αρκετός λόγος να το επιλέξει κάποιος που θέλει ένα on-off, συν το γεγονός ότι το βρίσκεις στα μισά λεφτά απότι το στρώμα.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gansan 23 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2011 Μίλησα για την εποχή που βγήκαν. Τώρα λογικό να το βρίσκεις στη μισή τιμή από το στρώμα Καλά δεν είναι και ανάπηρο το Suzuki στο χώμα. Σε απλό χωματόδρομο ίσως να είναι και πιο άνετο από το Transalp λόγω καλύτερης ανάρτησης http://www.youtube.com/watch?v=p12B_iOjbQU&feature=related Γενικά πάντως σε πολλά έχεις δίκιο είδικά όσων αφορά την πόλη. Αλλά σε κάθε περίπτωση σίγουρα η Honda θα μπορούσε να δώσει κάτι πολύ καλύτερο από το XL650 τότε Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2011 To versys που έχεις (που είναι μηχανάρα και καλύτερο όλων στην άσφαλτο), μπορεί να κάνει ότι κάνει και το vstrom στο βίντεο με το κατάλληλο λαστιχάκι. Όλες οι μηχανές το κάνουν. Την bmw μου την έχω βάλει σε χειρότερα μέρη. Το θέμα νομίζω είναι ότι οι μισοί που έχουν τρανσαλπ και δεν την χρησιμοποιούν χώμα ή πόλη θα ήθελαν να έχουν στρώμα για το γκάζι, τα φρένα, και τις ταξιδιωτικές ικανότητες. Το άλλο θέμα είναι ότι ένα μέρος των στρωματάδων θα ήθελε μια μηχανή όπως η τρανσαλπ για πιο πολύ χώμα και μεγαλύτερη αστική ευελιξία. Το θέμα είναι πως ενώ από την τρανσαλπ πας εύκολα στο στρώμα, το αντίθετο είναι μάλλον αδύνατο να το συναντήσεις διότι δεν θεωρείται "πρόοδος". Θα πάνε σε ΚΤΜ, BMW GS, SUPER TENERE κλπ. Πρέπει κάποιος να ψάχνει πολύ καλά βάσει των αναγκών του οδηγικά και έπειτα τι του αρέσει στο μάτι. Διότι θα καταλήξει να περιορίζεται και στο τέλος να σκοτώνει την καλύτερη για άλλη καλύτερη. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tzeronymo 59 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2011 Oti αποριες εδω http://www.transalpforum.gr/index.php Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tre 4.529 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2011 φοβερο μηχανακι οντως ειχα το 400αρι και αν κρινω απο τον ενα χρονο που το ειχα και χρηση που του εκανα ειναι ισως το ποιο σκυλι μηχανακι που ειχα ποτε! το μηχανακι το ειχα ενα χρονο και απο τα 6000χλμ που εγραψα μαζι του τα μισα+++ ηταν βουνο-πετρες-χωμα-λασπες-μονοπατια οσο το ειχα δεν μου ζητησε ΤΙΠΟΤΑ παρα μονο λαδια φιλτρα και το κλασσικο γραναζι ταχυμετρου που ολα τα transalp εχουν θεμα.... να σημειωθει οτι το εδωσα με 70000χλμ και σε αυτα δεν ειχε αλλαχτει ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δισκος συμπλεκτη-ρουλεμαν τιμονιου και τροχων-δισκοπλακες το μονο μειον για εμενα? καταναλωση... κατω απο 6-6,5 λ/100 δεν επεφτε με τιποτα :( Το ίδιο είχα και εγώ για δύο μήνες και η κατανάλωση ήταν ακριβώς 5 λ /100 Τώρα με το 600 είμαι στα 5,5 λ / 100 Διαδρομές 50% πόλη 50% ανοιχτός δρόμος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lost_angel 589 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2011 κοιτα να δεις......................το strom κατα την ταπεινη μου γνωμη ειναι αλλου παπα εβαγγελιο για αλλο κοινο............με αλλες απετησεις παροτη παιζουν ατην ιδια κατηγορια κατι βαραντερο κατι στροματα κατι βερσις θεωρω οτι εκφυλιζουν αυτην την κατηγορια ..........του τπτ δεν κανω τελεια ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΟΛΛΑ .. το τρανσαλπ....μαζι με το κλε............. και ισως ειναι τα ποιο ιδανικα μπασταρδεμενα μηχανακια ολων τον εποχων!!!!!!!!!!!!! και ο οριζμος της ισοροπιμενης ονν οφφ μηχανης μαισεου κυβισμου δεν κανουν τπτ τελεια αλλα τα κανουν ολα!!!!!!!!!!!!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2011 Δεν είναι η μοτοσυκλετα που ... Δεν είναι η μοτο που ... Δεν είναι η μοτο που θα... καλες βολτες σ'ολους μας! +1 απο μενα.Να την χαιρεσαι και οσο για αυτα που μνημονευεις...οτι δηλαδη δεν ειναι μια μοτοσυκλετα που δεν.....θα σου ελεγα απλα οτι η μοτοσυκλετα δεν ειναι...για τους άλλους!Η μοτοσυκλετα ειναι για σενα και αν εσενα σε καλυπτει και την γουσταρεις,οποια γνωμη,θετικη ή ακομα περισσοτερο αρνητικη,απλα δεν σε απασχολει. Καλα χιλιομετρα να εχεις :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
OrEsTiS82 105 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2011 Αθάνατο μηχανακι πραγματικα! αξιζει και με το παραπανω τα λεφτα του! άσπαστο πραγματικα και ειναι απο τις μηχανες που σε ξελασπώνουν στην καθημερινοτητα πολυ οικονομικα,άψογη η φωτό με την Ελληνικη σημαια! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες