Jump to content
ALX™

Για να δουμε καταναλωσεις....

Recommended Posts

Μέχρι στιγμής, με άστρωτο κινητήρα, στα πρώτα 1400 χλμ, 4.2 lt/100km. Εξαιρετικά για τα κυβικά και τα γκάζια του!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Nexus 300 2009 35000χλμ

320 χλμ με 10 λίτρα δηλαδή 3,1 λίτρα στα 100 :) τσάμπα 

τα 250+ χλμ σε ταξίδι που τα 120 σε εθνική μέχρι 90 χλμ κ τα υπόλοιπα σε βουνό

κ τα υπόλοιπα μέχρι τα 320 στη δουλειά κ στην πόλη 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΧΤ 660 R έκανα χθές 132χλμ αφου ειχα γεμίσει και ξαναγέμισα με 4,6lt. Μια χαρά.....

Τροποποιήθηκε από τον chmavr

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Honda cb1 του 89 που σιγουρα χρειαζετε ρυθμιση το καρμπυρατερ πιθανων και καθαρισμα και σιγουρα κατι δε μου λειτουργει σωστα για 160κμ εκαψα 6,6 λιτρα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

update.

Παραδοσιακή μέτρηση αντί του οργάνου (που κατά μέσο όρο ήταν 7) έβγαλε 148 χλμ με 10.8l.

Μιας και πλέον δεν είναι εμφανές αναφέρομαι σε Superduke 1290.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τους τελευταίους μήνες καταχωρώ τα καύσιμα που βάζω στο Fuelly και έτσι έχω την ποιο ακριβή εικόνα που θα μπορούσα για την κατανάλωση μου.
Τα στοιχεία κατανάλωσης λοιπόν των τελευταίων 1.150 km έχουν ως εξής.

- Aprilia Dorsoduro 750
- Μέση κατανάλωση 7,6 lt/100km

Συνθήκες
- 90% πόλη
- Πάνω απο το 50% την δουλεύω στο S mode
- Δεξί χέρι βαρύ. Περισσότερα χιλιόμετρα κάνω με το "πλάι" παρά ευθεία.
- Την ζεσταίνω ΠΑΝΤΑ. Ακόμη και το καλοκαίρι.
- Κάνω μικρές αποστάσεις. 5-15 km κάθε φορά που θα την πάρω.
- Την έχω για μεταφορικό μέσω καθημερινής χρίσης αλλά ΠΟΤΕ δεν την οδηγώ έτσι.

Τα παραπάνω τα έγραψα για να μην αδικήσω την μηχανή και έχω τους japanακιδες να λένε για τα Ιταλικά
:mB_kalo_e:.
Η κατανάλωση είναι συνάρτηση οχήματος και οδηγού.

By the way, το trip computer κλέβει απο 1,2 έως 1,5 λτρ πάντα με τις παραπάνω συνθήκες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με το xt 660 r (04') το λαμπάκι μου ανάβει περίπου στα 180km. Άναλογα πάντα αν είμαι στην πόλη ή εκτός. Αυτό σημαίνει πως τότε έχω κάψει 10 λίτρα και μένουν 5;; Τότε ανάβει ρεζέρβα; Δηλαδή θεωρητικά μπορώ να κάνω άλλα περίπου 90km;; Οι έχοντες xt πόσα κάνετε μέχρι να μείνει μια σταγονίτσα; 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απο το προσφατο ταξιδι με το gsxf

120 χλμ σε εθνικη με ταχυτητα 120-130

120 χλμ σε εθνικη με ταχυτητα απο 60 εως 100 , ειναι το κομματι απο μπραλλο εως αντιριο

120 χλμ σε εθνικη με ταχυτητα σταθερα 110

280 χλμ αναψε η ρεζερβα και γεμισα στα 300 χλμ μιας και δεν ειχε βενζιναδικο ανοιχτο και εβαλα 14,80 λιτρα.

δηλαδη πιστεω 350 χλμ συνολο τα ειχα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
  • MPG: 54,5 / UK MPG: 65,5
  • L/100km: 4,3
  • km/L: 23,2
  • Kilometers: 240,0
  • Litres: 10,35
  • Price: 1,45 €/Litre
  • Total: 15,00 €

mt-07 9.500 χμ

πολη,σουπερ χαλαρη οδηγηση,μονοκαβαλος

το φιλτρο αερα δεν εχει καθαριστει ακομα,στα 10κ θα τους πω να το φυσηξουμε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μιας και δεν βλέπω να γίνονται πολλά χιλιόμετρα ακόμη μες στο έτος, κάνω εδώ την σούμα του 2015 σύμφωνα με το excelάκι μου.
Έχουμε και λέμε λοιπόν, ότι από 1/1/2015 έγιναν τα εξής:

Αριθμός ανεφοδιασμών: 34 (αρκετά ασφαλές δείγμα)
Συνολικά λίτρα: 297,39ℓ
Συνολικά διανυθέντα χιλιόμετρα: 3.930km (έλιωσες στη βόλτα μεγάλε!)
Συνολικό κόστος καυσίμων: 453,20€

Μέση τιμή καυσίμου: 1,525€/ℓ
Μέση καταναλωση καυσίμου: 7,65 ℓ/100km

Σημείωνα και την τιμή καυσίμου σε κάθε γέμισμα, οπότε στο παρακάτω διάγραμμα φαίνονται οι διακυμάνσεις εντός του έτους.
Capture_zps32bsvrps.jpg
Παρατηρείστε τον Ιανουάριο πόσο φθηνότερα ήταν τα καύσιμα. Κάτι τυχαίες αιχμές είναι από ξεχασμένα βενζινάδικα σε βουνά, συχνό φαινόμενο η επίσκεψη σε αυτά με την αυτονομία του F4.

Περί κατανάλωσης τώρα, αυτό το 7,5 - 8 παρά περιλαμβάνει το σύνολο της οδήγησης μου, δηλαδή μικροαποστάσεις πόλης, πορεία σε εθνικη οδό, επαρχιακό, χαλαρή βόλτα, πο ορεξάτη, μια μέση τιμή του τι ρεαλιστικά καίει μια μοτοσυκλέτα. Θεωρώ ότι ένα τέτοιο νούμερο έχει περισσότερη αξία ( και προφανώς ακρίβεια!) για κάποιον που πχ προσπαθεί να προϋπολογίσει τα έξοδα του πριν την αγορά μοτό, συγκριτικά με καταναλώσεις (υψηλές ή χαμηλές) που προκύπτουν από ένα συγκεκριμένο φουλάρισμα / τύπο διαδρομής.

Καλές βόλτες ρε!

Τροποποιήθηκε από τον estebahn

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νίκο δεν κρατούσα αποδείξεις. Αυτό που έκανα είναι σε κάθε γέμισμα να θυμάμαι πόσο πλήρωσα (εύκολο), την τιμή του λίτρου (εφικτό) και την ένδειξη του χιλιομετρητή (εδώ έπρεπε να σημειώνω). Περνώντας αυτά στο Excel είναι απλό να βγουν τα αποτελέσματα που είδες. Αν σου φαίνεται χρήσιμο το αρχειάκι, στο στέλνω.

Το κακό της παραπάνω μεθόδου, ακριβώς επειδή βασίζεται στον ολικό χιλιομετρητή, είναι ότι ένα φουλάρισμα να ξεχάσεις (τυπικά 15 -20 λίτρα στα περισσότερα μοτο) καταστρέφεται η μέτρηση όλης της χρονιάς, ειδικά αν τα ετήσια χιλιόμετρα είναι λίγα, οπότε αυτά τα lt είναι σημαντικό ποσοστό επί του συνόλου.
Όπως κατάλαβες @John247 μου αρέσουν τα στατιστικά και γι΄αυτό προτιμώ να κρατάω τα δεδομένα μόνος μου και να έχω το σύνολο τους διαθέσιμο για οτιδήποτε, παρά ένα app, ειδικά εφόσον πρόκειται για απλοϊκούς υπολογισμούς. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μ αρεσει που εχουμε για να γραφουμε καταναλωσεις...

θα μου πειτε οτι εχω γραψει πολλες φορες και γω.. ναι.

αλλα τωρα που το σκεφτομαι ποιος παιρνει μηχανη με γνωμονα την καταναλωση?

δηλαδη καποιος που του αρεσει π.χ h hayabusa και εχει τα λεφτα να την παρει θα πει α καιει πολυ θα παρω ενα παπι...χαχαχα :laugh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στη Λήμνο,με Βενζίνη από εκεί που μόνο βενζίνη δε το λες,δεν έπεσα ποτέ κάτω απο 7,5 λίτρα στα 100.

Τι σβέλτα,τι χαλαρά το ίδιο πράγμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Περί κατανάλωσης τώρα, αυτό το 7,5 - 8 παρά περιλαμβάνει το σύνολο της οδήγησης μου, δηλαδή μικροαποστάσεις πόλης, πορεία σε εθνικη οδό, επαρχιακό, χαλαρή βόλτα, πο ορεξάτη, μια μέση τιμή του τι ρεαλιστικά καίει μια μοτοσυκλέτα. Θεωρώ ότι ένα τέτοιο νούμερο έχει περισσότερη αξία ( και προφανώς ακρίβεια!) για κάποιον που πχ προσπαθεί να προϋπολογίσει τα έξοδα του πριν την αγορά μοτό, συγκριτικά με καταναλώσεις (υψηλές ή χαμηλές) που προκύπτουν από ένα συγκεκριμένο φουλάρισμα / τύπο διαδρομής.

Καλές βόλτες ρε!

Πολύ σωστή προσέγγιση. Το να πηγαίνω την μηχανή στο χαλαρό, να την σβήνω στις κατηφόρες και να μην βάζω δεύτερο άτομο μόνο και μόνο για να γράψει μικρή κατανάλωση το θεωρώ ανούσιο. Είναι κάτι σαν τις εργοστασιακές καταναλώσεις.

Το καλύτερο είναι να καταγράψεις τις καθημερινές σου συνήθειες και τρόπο οδήγησης και να βγάλεις το μέσο όρο από όλων των ειδών τις οδηγικές συμπεριφορές/συνθήκες. Αυτό θα δώσει απάντηση στην πραγματική μέση κατανάλωση μιας μηχανής. Αν το δείγμα είναι μεγάλο και αντιπροσωπευτικό (όχι μόνο πόλη ή μόνο εθνική), τότε εκμηδενίζεται και η επίδραση του παράγοντα "τρόπος οδήγησης".

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

sm125

5.5-6lt/100  

σε επαρχειακους δρομους 

Αρκετα ψηλα, τοσο εκανα εγω με το 600 το τετρακυλινδρο με σχετικα επιθετικη οδηγηση μικτα μεσα-εξω μη σου πω πιο πολυ μεσα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αρκετα ψηλα, τοσο εκανα εγω με το 600 το τετρακυλινδρο με σχετικα επιθετικη οδηγηση μικτα μεσα-εξω μη σου πω πιο πολυ μεσα.

στρονωταν τοτε τωρα που βλεπω καει 4,6 - κοντα 5 αλλα και παλι πολυ ειναι οντως 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στα 190 χλμ αναψε λαμπακι στο sv1000 σε  γρηγορη βολτα (οχι εθνικη)

εκαψε 13.3 λιτρα απ οτι ειδα οταν γεμισα 100σταρα.δεν το λες και οικονομικο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα