Jump to content
ALX™

Λίπανση και καθαρισμός της αλυσίδας.

Recommended Posts

Μάνο, νομίζω ότι την ξέρεις την απάντηση. Αλλά ντρέπεσαι να το παραδεχτείς...

:rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

όχι δεν ειναι έτσι,

τα o-rings έχουν λυπαντικό απο μόνα τους, αλλιώς ποιός σε βεβαιώνει εσένα οταν αγοράζεις την αλυσίδα ότι δεν θα είναι ήδη ξεραμένα (αφού υποστηρίζεις ότι δεν έχουν) μετά απο πιθανόν κάποιους μήνες στο ράφι.

αν το λυπαντικό μπαινοβγαίνει τόσο εύκολα στους πύρους, τότε και τόσο εύκολα βγαίνει με τις περιστροφές του τροχού.

Όταν αγοράζεις καινούρια αλυσίδα, ειναι ήδη καλυμένη με μια κρέμα...

Δεν το έχεις προσέξει ποτέ; ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μάνο, νομίζω ότι την ξέρεις την απάντηση. Αλλά ντρέπεσαι να το παραδεχτείς...

:rolleyes:

ΓΤΠ Βασιλη? :doh:

Δεν ειναι παραμελημενη,ξεχασε το. :nono:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν λέω για αμέλεια στη συντήρηση. Ακατάλληλη εξ'αρχής...

Όταν αγοράζεις καινούρια αλυσίδα, ειναι ήδη καλυμένη με μια κρέμα...

Σωστό κι αυτό

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν λέω για αμέλεια στη συντήρηση. Ακατάλληλη εξ'αρχής...

Ειναι αυτο που λενε-το φτηνο το πληρωνεις 2 φορες....... :thumbsdown:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πας δίνεις Χ ευρώ να πάρεις μια αλυσίδα γαμάω και δέρνω.....την καθαρίζεις μια φορά το μήνα με λίγο παραφινέλαιο/πετρέλαιο θέρμανσης με ένα πινελάκι και την γρασάρεις με ένα βιομηνικό προιόν εγκεκριμένο για τον τύπο της και τέρμα.

Τι το τραβάτε τόσο πολύ? Ready to race και έτσι και θα χάσουμε το 0,1&1/2 άλογο λόγο αλυσίδας στο δρόμο λόγο φθοράς του oring?

αναλώσιμο θεωρείται η αλυσίδα δεν είναι δα και κανά τρομερό ανταλλακτικό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πετρέλαιο θέρμανσης να βάλεις στο νιντζόματρακά σου...

Τι το τραβάτε τόσο πολύ?

Κουβέντα κάνουμε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατί ρε συ? Ξες τι καλά που καθαρίζει τη μπίχλα? και είναι και τσάμπα (ήταν....:P )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΤΕΛΟΣ!

!ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ! ότι λέει ο Athan ισχίει και μόνο αυτό

34796171.jpg

:D :D :D :D :D :D :D

Που πα ρε γατάκι με το μαχαίρι Τσουτσού Σιμήτη να ούμε? 2funny.gif2funny.gif2funny.gif2funny.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ λαδώνω την αλυσίδα κάθε 2-4 εβδομάδες, ανάλογα τον καιρό και τον χρόνο που έχω. Εαν λοιπόν θεωρήσουμε οτι Μ.Ο λαδώνω κάθε 3 εβδομάδες, τότε θέλω περίπου το 1/3 ενός μπουκαλιού λιπαντικού αλυσίδας. Έτσι καθε τρίτη φορά, πρέπει να αγοράσω άλλο, δηλ περίπου 12 ευρώ(παράδειγμα). Επομένως, θέλω ένα μπουκάλι κάθε 9 εβδομάδες, δηλ περίπου 6 μπουκάλια το χρόνο, δηλ 6*12=72 ευρώ. Εαν υπολογίσεις και κανα -δυό μπουκάλια WD40, τότε πάμε στα 80-90 ευρώ. Στα δύο χρόνια θες 180 ευρώ χοντρικά, δηλ, όσα κάνει και ένα καινουργιο σετ.

Αντί λοιπόν να λιώνω το καλοκαίρι, να κρυώνω το χειμώνα, να γίνομαι μπουρδέλο απο λάδια, γράσσα, πετρέλαια, αυγά, μαγιονέζες, απλά αλλάζω κάθε δύο χρόνια την αλυσίδα και είμαι οκ...

Υ.Γ. Σε περίπτωση που κάποιος τηρεί ευλαβικά τα 500 χλμ ανά λίπανση, τα παραπάνω νούμερα αλλάζουν ως εξής( με περίπου 15.000 χλμ ετήσια):

15.000 / 500= 30 φορές λάδωμα

30 φορές απο 1/3 του μπουκαλιού= 10 μπουκάλια

10 μπουκάλια=120 ευρώ

Υπολογίστε και 4 μπουκάλια WD40 για καθαρισμό, άλλα 20-30ευρώ, σύν 150ευρώ το χρόνο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αντί λοιπόν να λιώνω το καλοκαίρι, να κρυώνω το χειμώνα, να γίνομαι μπουρδέλο απο λάδια, γράσσα, πετρέλαια, αυγά, μαγιονέζες, απλά αλλάζω κάθε δύο χρόνια την αλυσίδα και είμαι οκ...

Επέτρεψέ μου αυτός ο τρόπος σκέψης μου θυμίζει το ανέκδοτο με το σκοτζέζο που έτρεχε πίσω απο το λεωφορείο για να γλιτώσει το εισητήριο, τον βλέπει ένας και του λεει αμα τρέχεις πίσω απο ταξί θα γλιτώνεις περισσότερα.

Αφενός πολύ καλά κάνεις και αλλάζεις την αλυσίδα κάθε 2ετία. Σαφώς βέβαια θα αλλάζεις και γρανάζια,γιατί καινούργια αλυσίδα σε "πατημένα" γρανάζια είναι δώρον άδωρον.

Απλά ένα λαδωματάκι που και που μόνο καλό κάνει! Και δε χρειάζεται να τελειώνεις ενα μπουκαλάκι σε 3 λαδώματα! Είναι σα κάτι μηχανάκια που βλέπω στο δρόμο που οι τύποι έχουν "λαδώσει" την αλυσίδα ακόμη και πλαϊνα πλακάκια σύνδεσης και έχουν κάτι αλυσίδες κάτασπρες απο σπρέυ λιθίου.

Τροποποιήθηκε από τον Typhoon

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ λαδώνω την αλυσίδα κάθε 2-4 εβδομάδες, ανάλογα τον καιρό και τον χρόνο που έχω. Εαν λοιπόν θεωρήσουμε οτι Μ.Ο λαδώνω κάθε 3 εβδομάδες, τότε θέλω περίπου το 1/3 ενός μπουκαλιού λιπαντικού αλυσίδας. Έτσι καθε τρίτη φορά, πρέπει να αγοράσω άλλο, δηλ περίπου 12 ευρώ(παράδειγμα). Επομένως, θέλω ένα μπουκάλι κάθε 9 εβδομάδες, δηλ περίπου 6 μπουκάλια το χρόνο, δηλ 6*12=72 ευρώ. Εαν υπολογίσεις και κανα -δυό μπουκάλια WD40, τότε πάμε στα 80-90 ευρώ. Στα δύο χρόνια θες 180 ευρώ χοντρικά, δηλ, όσα κάνει και ένα καινουργιο σετ.

Υ.Γ. Σε περίπτωση που κάποιος τηρεί ευλαβικά τα 500 χλμ ανά λίπανση, τα παραπάνω νούμερα αλλάζουν ως εξής( με περίπου 15.000 χλμ ετήσια):

15.000 / 500= 30 φορές λάδωμα

30 φορές απο 1/3 του μπουκαλιού= 10 μπουκάλια

10 μπουκάλια=120 ευρώ

Υπολογίστε και 4 μπουκάλια WD40 για καθαρισμό, άλλα 20-30ευρώ, σύν 150ευρώ το χρόνο

τι οικονομικοι αναλυτες κ κουραφεξαλα...αυτη ειναι αναλυση

:wacko::rotfl:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ λαδώνω την αλυσίδα κάθε 2-4 εβδομάδες, ανάλογα τον καιρό και τον χρόνο που έχω..............

Καποτε ειχα γραψει σε ενα θεματακι μου....

Τροφη για σκεψη λοιπον:

μηπως τελικα κουραζομαστε και σπαταλαμε ασκοπα χρηματα πιο συχνα απο οτι θα επρεπε; winking.gif

μηπως ακομα και οι εταιριες μας βαζουν στο κολπο/κοπο για να οικονομανε και απο τα σπρει και αλλα παρομοια ειδη παλι πιο συχνα απο οτι θα επρεπε;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καποτε ειχα γραψει σε ενα θεματακι μου....

Απ! Ευτυχως το ειδα την καταλληλη ωρα! Αυριο ελεγα να καθαρισω και να λαδωσω την αλυσιδα! :P

Αλλα δεν βαριεσαι! :tease: :tease:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τη λαδώνεις την αλυσίδα? :tooth:

Το στρίβεις το εργαλείο...????

:2funny: :2funny: :mB_kalo_e: :mB_kalo_e:

+1 Παναγιωτ.... :na_mB::worshippy: :D :D

Τροποποιήθηκε από τον Manalishi

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βάζεις βαλβολίνες στον άξονα; rotfl.gif

Στις μπεμπες Παναγιωτη δεν αλλαζουν βαλβολινες....................

Αξονες αλλαζουν!!! :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στις μπεμπες Παναγιωτη δεν αλλαζουν βαλβολινες....................

Αξονες αλλαζουν!!! :tooth:

Τι ώρα δεν μας είπες μόνο :2funny:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το στρίβεις το εργαλείο...????

:2funny::mB_kalo_e:

+1 Παναγιωτ.... :na_mB::worshippy: :D

δε με λές ? Τον σφίγγεις τον.....ρεγουλατόρο ? :mB_kalo_e: :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τι πράμα ειναι αυτά τα μωρομάντηλα τελικά :thumbsup:

τα δοκίμασα σήμερα που έπλυνα τη μηχανή και έμεινα μ@#%κας

σχεδόν όλη τη μηχανή καθάρισα με δαύτα.

κάνουν τις ζάντες λαμπίκο, φανάρια, διακόπτες, ψαλίδια, ακόμα και τα κέλυφη των φρένων που είναι από τραχύ υλικό και δεν καθαρίζονται εύκολα με σφουγκάρι, αυτά τα έκαναν σαν καινούργια.

εύγε :clapping2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα