Jump to content
Παναγιώτης Κ.

Παιδιά και μηχανές:

Recommended Posts

εαν ήθελε πολύ και όχι απο περιεργια μονο θα το άφηνα

...απο τη στιγμη που συνειδητοποιεις ότι φέρνεις στον κόσμο μία ελεύθερη και ανεξάρτητη ζωή που δεν είναι στεγνά ιδιοκτησία σου

ελπίζω να έχει βγει κανα καινούργιο ΜΤ (MT-02???) μέχρι τότε να το στρώσω εγώ για τον γιόκα μου :D

Για να του δωσεις να κρατησει παντος το ΜΤ-01 μολις αρχισει να περπαταει βαλτο να ξεκηνησει και τα πους απς!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

εαν ήθελε πολύ και όχι απο περιεργια μονο θα το άφηνα

...απο τη στιγμη που συνειδητοποιεις ότι φέρνεις στον κόσμο μία ελεύθερη και ανεξάρτητη ζωή που δεν είναι στεγνά ιδιοκτησία σου

ελπίζω να έχει βγει κανα καινούργιο ΜΤ (MT-02???) μέχρι τότε να το στρώσω εγώ για τον γιόκα μου biggrin.gif

και εαν ειναι κορη?lipssealed.gif .....tooth.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και εαν ειναι κορη?lipssealed.gif .....tooth.gif

Εδώ κολλάει το " ΤΙ ΛΕ ΡΕ;! Ο "τάδε" ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΡΙ ΤΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΡΗ;;;"

Συντονιστές κόψτε το αν είναι τραβηγμένο αλλά δεν κρατήθηκα!"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εδώ κολλάει το " ΤΙ ΛΕ ΡΕ;! Ο "τάδε" ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΡΙ ΤΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΡΗ;;;"

Συντονιστές κόψτε το αν είναι τραβηγμένο αλλά δεν κρατήθηκα!"

χαχαχα, αν είναι κορη θα της πάρω το μικρό των 660c.c.

αν και δύσκολα θα πετάξω κόρη εγώ με τα γονίδια του -01 :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια δεν εχω αλλα εχει ενας κολητος μου 2 αγορια , ο μεγαλος του ειναι 3μιση και απο περσι εχει μαθει τι μηχανη εχω εγω και οι αλλοι 2 της παρες 'Σουζουκιιι μηχανη!' λεει τη δικια μου!

Σε μια συζητιση που ειχα πριν χρονια με ενα φιλο μοτοσυκλετιστη που ειχε ενα γιο κι αυτος του ελεγα 'αντε εσυ που εισαι και στα κολπα(δουλευε σε Kawaζομαγαζο) παρ'του ενα μικρο να μαθει!' και μου απαντησε πολυ σωστα πρωτα ποδηλατο !

Πρωτα να μαθει στην αισθηση των δυο τροχων και απο'κει και περα θα το δει μονο του αν το'χει με το αθλημα .

Ετσι λοιπον φετος ο "Αη Βασιλης"¨πηγε στον μικρο του κολητου ενα ποδηλατακι! Με βοηθητικες αλλα καποια στιγμη θα βγουν!

Επισης πιστευω οτι καλο ειναι ενα παιδι να απο μικρο να παιξει σε μια πιστα με μηχανη ωστε να το "απομυθοποιησει" λιγο το σπορ και να μη "ψαρωνει" αργοτερα στο γυμνασιο-λυκειο απο διαφορους ανεγκεφαλους καγκουρες .

Αν ειχα εγω δικο μου παιδι θα το εβαζα πρωτα στο ποδηλατο , μετα αν ψηνοταν οντως ενα μικρο χωματινο να μαθει και να παιξει και αν οντως του αρεσει με το καλο και το κρανος του να βγει στο δρομο !

Βεβαια οποιος ειναι εξω απ'το χορο λεει οτι θελει..!

+1

Αν και εγώ δεν πιστεύω να ήμουν τόσο χαλαρή στην ιδέα "οδήγηση μηχανής στην άσφαλτο". Είμαι πολύ ενάντια, γιατί όπως και πολύς κόσμος φαντάζομαι εδώ μέσα, έχω βαρεθεί να χάνω φίλους και συγγενείς έτσι, με κράνη ή χωρίς. Το χώμα και τα ταξίδια από χώμα πιστεύω δίνουν εξ'ίσου όμορφες εμπειρίες, ελπίζω όμως πως μέχρι τα 21 του να έχει πήξει λίγο το μυαλό του και η οδηγική του εμπειρία (του παιδιού γενικά, αγόρι ή κορίτσι)και ο,τι και αν αποφασίσει, να το κάνει γνωρίζοντας όλα τα συν κ πλην.

...άλλωστε και εγώ στους δικούς μου, το ίδιο έκανα περίπου, το μόνο που φοβάμαι είναι μην μου βγει ρέισινγ-καφέ το παιδί, μηχανάκι τούμπανο για να το δείχνουμε στις καφετέριες...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο την στιγμη που οδηγω εγω χρονια και θα οδηγω και αλλα πολλα θα ημουν υποκριτης να το παιξω ο καλος μπαμπας επειδη απεναντι στους γονεις μου δεν ειμαι το καλο παιδι!!!!!!!!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξέρω........ναι οκ καβαλάω αλλά με τα χάλια που βλέπω είναι σαν να προσφέρω το παιδι μου σε ανθρωποθυσία αφήνωντας το να οδηγήσει μηχανή.

Πιθανόνατα θα είμαι αρνητικός να πάρει ότιδήποτε με μοτέρ είτε είναι 12 είτε 25 αν δεν έχει μυαλο. Μπορεί να του δώσεις όλα τα εφόδια και τους συντελεστές για να αξιολογίσει μια κατάσταση.....αλλά μερικοί είναι λίγο "στόκοι" και δεν τα πιάνουν και ας καθίσουν με τον καλύτερο δάσκαλο.

Με την μόνη διαφορά ότι αν είτε 16 είτε 26 είναι (case1 μυαλο νο κουκου case2 χαραμοφάης) και το συντηρώ εγω θα κάνει μόκο και θα συμβιβαστεί/σεβαστεί με τις επιθυμίες μου. Τώρα αν είναι 26 και έχει μια Α ανεξαρτησία....εκέι δεν θα μπορώ να κάνω και πολλά....μεγάλο παιδί θα είναι....ας αποφασίσει την τύχη του αυτός για τον εαυτό του, πράγμα που σημάινει ότι εφόσον ανεξαρτητοποιήθηκε.....εχεί πήξει το μυαλουδακι του και δεν είναι κανάς χάχας χαμένος, με λίγα λόγια θα ξέρει λίγο πολυ τι κάνει και θα το σκεφτεί πριν το κάνει

Μαμησε τα.....με το κουμπούρι θα το κυνιγάω το τσογλάνι!:2funny:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοιτάξτε, δεν έχει νόημα να λέμε "αν θα αφήναμε το παιδί μας να οδηγήσει μηχανή".

Δεν μπορείς σήμερα να "απαγορεύεις" σε ένα 17χρονο ή 18χρονο παλικάρι ή κοπέλα.

Ποιός θα ακούσει την "απαγόρευση" του γονιού;

Και καλά, εγώ σου λέω ότι "απαγορεύει" κάποιος στο παιδί του να "καβαλάει μηχανάκια".

Ποιός μου λέει εμένα ότι δε θα το κάνει;

Είτε παίρνοντας το μηχανάκι του κολλητού είτε καβαλώντας το μηχανάκι του κολλητού.

Στην πρώτη περίπτωση, το παιδί μου θα οδηγεί το μηχανάκι ενός άλλου (που δεν ξέρω καν αν το έχει σωστά συντηρημένο ή αν του έχει "βγάλει τα μάτια") και μάλιστα χωρίς να έχει δίπλωμα (αφού εγώ θα του έχω "απαγορεύσει" να έχει σχέσεις με μηχανάκια). Οπότε, το παιδί μου θα οδηγεί πιθανώς μια μπακατέλα (=σκοτώστρα) και μάλιστα χωρίς να έχει καν δίπλωμα. Δε θέλω ούτε να στο σκέφτομαι cry.gif

Στη δεύτερη περίπτωση, το παιδί μου θα είναι συνεπιβάτης στο ρημάδι (πιθανώς) μηχανάκι ενός άλλου, δηλ. ενδεχομένως θα είναι ξεκράνωτο και θα αφήνει τη ζωή του στον οποιοδήποτε άσχετο ή σχετικό κολλητό (που μπορεί να κάνει "φιγούρα" ή "ταρζανιές"). Είναι σαν να θέλω να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο wallbash.gif

Γι' αυτό σας λέω. Αντί να λέτε "απαγορεύω γιατί έτσι γουστάρω", καλύτερα να κάνετε το παιδί σας καλό οδηγό και ακόμη καλύτερα να δίνετε εσείς το καλό παράδειγμα, οδηγώντας σωστά και με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Ελπίζω να έγινα σαφής. winking.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοιτάξτε, δεν έχει νόημα να λέμε "αν θα αφήναμε το παιδί μας να οδηγήσει μηχανή".

Δεν μπορείς σήμερα να "απαγορεύεις" σε ένα 17χρονο ή 18χρονο παλικάρι ή κοπέλα.

Ποιός θα ακούσει την "απαγόρευση" του γονιού;

Και καλά, εγώ σου λέω ότι "απαγορεύει" κάποιος στο παιδί του να "καβαλάει μηχανάκια".

Ποιός μου λέει εμένα ότι δε θα το κάνει;

Είτε παίρνοντας το μηχανάκι του κολλητού είτε καβαλώντας το μηχανάκι του κολλητού.

Στην πρώτη περίπτωση, το παιδί μου θα οδηγεί το μηχανάκι ενός άλλου (που δεν ξέρω καν αν το έχει σωστά συντηρημένο ή αν του έχει "βγάλει τα μάτια") και μάλιστα χωρίς να έχει δίπλωμα (αφού εγώ θα του έχω "απαγορεύσει" να έχει σχέσεις με μηχανάκια). Οπότε, το παιδί μου θα οδηγεί πιθανώς μια μπακατέλα (=σκοτώστρα) και μάλιστα χωρίς να έχει καν δίπλωμα. Δε θέλω ούτε να στο σκέφτομαι cry.gif

Στη δεύτερη περίπτωση, το παιδί μου θα είναι συνεπιβάτης στο ρημάδι (πιθανώς) μηχανάκι ενός άλλου, δηλ. ενδεχομένως θα είναι ξεκράνωτο και θα αφήνει τη ζωή του στον οποιοδήποτε άσχετο ή σχετικό κολλητό (που μπορεί να κάνει "φιγούρα" ή "ταρζανιές"). Είναι σαν να θέλω να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο wallbash.gif

Γι' αυτό σας λέω. Αντί να λέτε "απαγορεύω γιατί έτσι γουστάρω", καλύτερα να κάνετε το παιδί σας καλό οδηγό και ακόμη καλύτερα να δίνετε εσείς το καλό παράδειγμα, οδηγώντας σωστά και με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Ελπίζω να έγινα σαφής. winking.gif

Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο...Δεν μπορω να ακουω αλλο τους τραγικους Wannabe καλους πατεραδες να βριζουν κ να φωναζουν κ να τσακωνονται γ να μην εχουν επαφες με μηχανακια τα παιδια τους...Γυριζει μπουμερανγκ το 99% των περιπτωσεων συν του οτι υπαρχει ριξη στις σχεσεις σας...Μετα γκρινιαζουν για χασμα γενεων!!!!

Τροποποιήθηκε από τον r3negade

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι μόνο θα το άφηνα, αλλά θα το βοηθούσα, όσο μπορούσα να μάθει να οδηγεί ΣΩΣΤΑ.

Αυτά δηλαδή που έγραψε ο Αιγαιοπλόος, για να μην γράφω κι εγώ τα ίδια.

Τροποποιήθηκε από τον TKM

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν έχω ακόμα παιδί αλλά ναι νομίζω ότι εγώ και η γυναίκα μου θα το μάθουμε από μικρό να οδηγάει...

Κορίτσι ή αγόρι δεν έχει συμασία...

Τροποποιήθηκε από τον Air

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενώ εσύ οδηγείς μηχανή (Gilera Runner έστω και 50άρι, απ' ό,τι βλέπω).

Δηλ. τον εαυτό σου τον εμπιστεύεσαι για να οδηγεί δίκυκλο αλλά το παιδί σου όχι.

Πώς θα συμφωνήσει με αυτή τη θεωρία το παιδί σου και τί θα καταλάβει; Οτι εσύ "ξέρεις" ενώ εκείνο "δεν ξέρει";unsure.gif Οτί εσύ είσαι ικανότερος και εκείνο όχι; nono.gif

Και μη μου πεις, ως επιχείρημα, ότι αγαπάς το παιδί σου περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο, διότι είμαι σίγουρος ότι και το παιδί σου σε αγαπάει όσο τίποτε άλλο στον κόσμο. Οσο ανησυχείς εσύ για εκείνο (και γι' αυτό δεν του παίρνεις μηχανή) άλλο τόσο ανησυχεί κι εκείνο για σένα. Μόνο που δε σου λέει "σταμάτα να οδηγείς για να μην ανησυχώ".

Φιλικά τα παραπάνω. Ελπίζω να με εννόησες _thumbsup.gif

Φίλε μου και τον εαυτό μου εμπιστεύομαι και τον γιό μου θα τον εμπιστεύομαι. ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ. Το 90 % των μοτοσυκλετιστών που σκοτώνονται είναι από λάθη άλλων οδηγών, διότι ο οδηγός μοτοσυκλέτας είναι πιο ευάλωτος από τους υπόλοιπους. Ξέρεις πόσο άρρωστος είμαι με τις μηχανές; Αλλά απ την άλλη πόσο λιώνει η καρδιά μου όταν μπαίνω με στο τοπικ δυσάρεστα και διαβάζω:- Καλό ταξίδι Κώστα, Θα σε θυμόμαστε Αλέξη...κτλ. Και αν ανοίξεις τα τοπικ και τα διαβάσεις λένε τα περισσότερα: Ηλικιωμένος έκλεισε το δρόμο στον ένα, μεθυσμένος παραβίασε στοπ στον άλλο..κτλ. κτλ. και βλέπεις απο κάτω απαντήσεις:-τον μ@λ@κ@ τον παππού, οι μεθυσμένοι οδηγοί θέλουν σκότωμα, εάν τον είχα μπροστά μου θα τον.......Τι να το κάνω; Το αποτέλεσμα είναι ότι ο μοτοσυκλετιστής είναι το θύμα. Τι να σου κάνουν τα δικαστήρια και οι αποζημιώσεις όταν είσαι στο αναπηρικό, ή υποφέρεις απο παραλυση. Δυστυχώς είμαστε στην Ελλάδα. Όλα είναι εναντίον μας. Δεν έχουμε παιδεία, δεν είμαστε Ευρώπη. Να είμαστε ρεαλιστές. Ως μοτοσυκλετιστές ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ στην Ελλάδα. Στο κάτω κάτω δεν μας αφήνουν να χαρούμε αυτό που αγαπάμε. Αυτό που είπα στην αρχή ''προτειμώ να του πάρω mercedes παρά να πάρει μηχανή'' το έγραψα θέλοντας να δείξω ότι ναι, δεν έχω εμπιστοσύνη στους περισσότερους Έλληνες/ίδες οδηγούς.

Τροποποιήθηκε από τον fgiannis91

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και τα 2 αγόρια μου οδηγούν μηχανή από τα 16 αφού πήραν το δίπλωμα από τη Τροχαία.

Ο μεγάλος 20 ετών σήμερα έχει δίπλωμα μοτο και αυτοκινήτου από τα 18 του.

Προσπάθησα να τους μάθω ασφαλή κυκλοφοριακή αγωγή.Πάντα χρειάζεται προσοχή και λίγη τύχη για να είμαστε καλά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να πω και εγώ την άποψή μου στο θέμα ως παιδί;

Αρχικά όταν εξέφρασα την αγάπη μου για τις μηχανές είχαμε διαφωνίες στο σπίτι (πολύ soft αλλά διαφωνίες). Οι γονείς μου ούτε κουβέντα για να μου πάρουν μηχανή αν και οδηγούσα του θείου μου συχνα-πυκνα (δυστυχως πάντα παράνομα αλλά με υπευθυνότητα)...

Ο δε πατέρας μου (πρωην επαγγελματίας οδηγός για χρόνια - και πολύ καλός κιόλας όχι επειδή είναι πατέρας μου....) ούτε ήθελε να ακούσει λόγω ατυχήματος που έπαθε αυτός κάποτε με την πρώτη του μηχανή (δεν πήρε αλλη μετα, την έδωσε...) χωρίς να φταίει κιόλας.

Ωστόσο όταν κατάλαβαν ότι έχω τα μυαλά μες το κεφάλι μου (μιλούσα για καλά κράνη κ τέτοια), άρχισαν να αλλάζουν γνώμη και μέχρι σήμερα μετά από εναμιση χρόνο τους κατάφερα να συμφωνήσουν στο να πάρω μηχανή και ηρέμισα!!!

Ήξερα ότι ο πατέρας μου με εμπιστεύεται απόλυτα (από 11 χρονών μ αφήνει να οδηγάω το αμάξι του) και μου κάνει ό,τι χατήρι θέλω πάνω στο θέμα οδήγηση (χειρόφρενα, και τα πάντα...) με αφήνει να δοκιμάσω και πολλές φορές με προτρέπει κιόλας για να δω πως είναι και να μην τα κάνω ποτέ μόνος μου ανεύθυνα.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σαν παιδί (ακόμη 17 είμαι) μετράει πολύ για εμένα το ότι ένιωσα από την πρώτη στιγμή πως οι γονείς μου με εμπιστεύονται και ότι δεν ήθελαν γιατί φοβούνται τους άλλους και το κατανοώ.

Γι' αυτό και λειτουργώ πάντα με γνώμονα να μην προδώσω την εμπιστοσύνη τους!!! :_thumbsup:

Γι' αυτό όσοι έχετε παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το μοτοσυκλετισμό, αφήστε τα να δοκιμάσουν και δείξτε τους το σωστό απ' το λάθος!!!

Μετράει και θα το θυμούνται πάντα...

Θα έχουν στο μυαλό τους τα λόγια σας όταν πάνε να κάνουν βλακεία (και μιλάω εκ πείρας!!!) :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω το εχω πει αλλα θα το ξαναπω.

Τρεμω στην ιδεα και μονο να ανεβαινει η κορη μου σε μηχανακια μικρων και ανεγκεφαλων καγκουρισκων, οταν θα γινει 15-16.

Οποτε απο νωρις ενα μινι μπαικ θα ειναι οτι πρεπει. Στην πιστα πρωτα με σωστο εξοπλισμο (κατα προτιμηση στου Αιγινιου που ειναι εγκαταλελειμενη και πολυ κοντα σε μας), να πεσει και μια δυο φορες απο δικα της λαθη, να μαθει πως πονανε αλλα παντα με ασφαλεια με κρανος μποτες σωστη ενδυση κτλ.

Στη συνεχεια και αφου βεβαιωθω για την ορθοτητα των χειρισμων της αλλα και της αντιληψης των κινδυνων στους δρομους και αφου στα τοσα χρονια θα προσπαθησω να της περασω σωστα ολα αυτα που θα της ειναι απαραιτητα για να επιβιωσει θα της παρω ενα 50αρακι στα 16. Με διπλωμα εννοειται.

Αλλα απο εκει και περα οχι εφησυχασμος. Απο κοντα και εγω με τη μεγαλη μηχανη για κοντινες βολτουλες.

Παντως αν καταφερω να της περασω την νοοτροπια τη δικια μου, οτι η μηχανη ειναι μεσο διασκεδασης αλλα και εργαλειο δουλειας και οχι τροπος εκτονωσης αγριων συναισθηματων, και καταλαβει οτι πρεπει να κινειται και να φερεται ετσι ωστε να καβαλαει μηχανη μεχρι οσο γουσταρει πιστευω να εχω πετυχει το σκοπο μου.

Και μετα θα καμαρωνω οταν θα τη βλεπω να καβαλει το 1000αρι της εποχης:whistling:

Και γιο να κανω αργοτερα τα ιδια θα ηθελα να ισχυσουν και σε αυτον.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν θέλει να οδηγάει ο γυιός μου αρκεί να έχει το απαραίτητο εξοπλισμό no problem :_zeppelin:

Αν θέλει να οδηγάει ο γυιός μου αρκεί να έχει το απαραίτητο εξοπλισμό no problem :_zeppelin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω τι να πω τωρα !!! Bring your daughter to the slaughter let her go let her go !

Εισαι λαθος πιστευω. Εντελως φιλικα. Και θελω να πιστευω οτι θα το καταλαβεις στην πορεια της ζωης σου.

Αν οι δρομοι ειναι σφαγεια και φοβασαι για την κορη σου ή για το γιο σου εσυ τοτε γιατι καβαλας;

Απο αναγκη;

Ή μηπως θεωρεις οτι εισαι πιο εξυπνος και πιο δεξιοτεχνης απο τα παιδια σου;

Ο σκοπος ειναι τα παιδια να γινονται καλυτεροι απο τους γονεις.

Αν βεβαια ασχοληθεις με αυτα και τους μεταδοσεις τις καταλληλες γνωσεις και εφοδια νομιζεις οτι δεν θα ανταπεξελθουν στις αντιξοοτητες των δρομων;

Εγω αν δεν την προετοιμασω θα φοβαμαι παραπανω για αυτην οταν θα ανεβει απο μονη της σε καποιο διτροχο.

Ενω αν ασχοληθω πιστευω να τα καταφερω να την κρατησω σωα και αβλαβη τα επομενα χρονια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

kalhspera se ολουσ.εγω εχω εναν γιο και σε 2 μηνεσ θα αποκτισω και τον δευτερο.

το σιγκεκριμενο θεμα με εχει απασχολισει επανιλιμενοσ.αν ηταν στο χερι μου δεν θα ιθελα να καβαλισει.αν θελισει ομοσ θα το κανω με τον σοστο τροπο.επισεισ θα προσπαθισω να του περασω οτι η μιχενη ειναι χομπι π.χ.βολτα ταξιδια πιστα κ.λ.π και οχι οχιμα για να παει στιν δουλιατου.εκει γινοντε τα περισοτερα ατιχιματα. :yeahright:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

africaman να σου ζησουν τα παιδια...παντα ορθιος εσυ και αυτα.... αλλα ποσο ευκολο ειναι να εχεις μηχανη και να την εχεις μονο για ταξιδι βολτες πιστα κτλ?αναγκαστικα θα πας με το μοτορι στην δουλια και μαλιστα επειδη σου αρεσει...δυσκολο να εχεις μοτορι μονο για πιστα κτλ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα ηταν υποκριτικο να μην τον αφησω να οδηγει(ειναι 19 ετων) αλλα δεν κολλησε με μοτο του εχω παρει αυτοκινητο που ηθελε.Αλλα μαθαινω την κορη(15 ετων)που τις αρεσουν.Συμφωνω απολυτα με τον φιλο απο πανω,δλδ να οδηγει την δικια της και οχι να ειναι πισω απο καποιον αλλον.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

3+ χρονων, πρωτοανεβηκε στο μηχανακι μου σαν συνεπιβατης (με κρανος-μπουφαν-γαντια-μποτακια)

Απο τα 16 του, εχει τη δικια του μηχανη.. :what:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω τι να πω τωρα !!! Bring your daughter to the slaughter let her go let her go !

Φίλε όταν κάνεις και εσυ κόρη και γίνει 10-12 χρονών, και προσπαθείς να της μάθεις δέκα σωστά πράγματα, να βρεθεί και σε σένα ένας άσχετος μ@λ@κ@ς να σε ακυρώσει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ταπεινή μου άποψη είναι πως, όταν απομυθοποιήσει κάποιος το μηχανάκι του, στην καλύτερη περίπτωση έχει έρθει η στιγμή να αλλάξει μηχανάκι, στην χειρότερη, να πάρει το λεωφορείο. Όταν απομυθοποιήσεις κάτι δεν το κάνεις πλέον κέφι. Όποιος θέλει ας προσπαθήσει να με βγάλέι ψεύτη. Για να μην κάνει κάποιος καγκουριές, το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει λίγο μυαλό και, δυστυχώς, το συγκεκριμένο είδος δεν το πουλάνε στο σούπερ μάρκετ. Ή το 'χεις ή δεν... Ούτε με την εκπαίδευση γλυτώνεις το να γίνει κάποιος κάγκουρας. Το περισσότερο που θα καταφέρεις είναι να γίνει εκπαιδευμένος κάγκουρας. Ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιεί τη μηχανή του όπως κάνει κέφι, σαν παιχνίδι ή σαν εργαλείο, δικαίωμά του. Άλλος απλώς μετακινείται και άλλος διασκεδάζει. Η εκπαίδευση βοηθάει στο να αντιδρούμε καλύτερα. Και η εφαρμογή των νόμων στο να σεβόμαστε τους άλλους. Η απαγόρευση φέρνει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα και η απομυθοποιήση τη βαρεμάρα... Ελπίζω να βοήθησα...

Στα 8 μου, ο πατέρας μου αγόρασε το 1ο κανονικό ποδήλατο.

Η ισορροπία έτσι κι αλλιώς προυπήρχε γιατί είχα ξηλώσει τις ρόδες απο το παιδικό.

Στα 12 παρακολουθούσα ΚΑΘΕ κίνηση των γονιών μου όταν οδηγούσαν εναλλάξ το επαγγελματικό μας και μοναδικό όχημα.

Στα 13 με τον αδερφό-συνένοχο, βουτήξαμε τα κλειδιά 1 βράδυ καλοκαιρινό, και πήγαμε την πρώτη μας βόλτα.

Fiat 238 E Pratico, 1.6, μπροστοκίνητο, 1,5 τόνο βάρος χωρίς υδρ. τιμόνι, ακόμη και το χειρόφρενο έπιανε στους μπροστινούς...

Στα 40 πλέον, αναλογιζόμενος πολλές φορές την αποκοτιά μας, διότι ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΑΜΕ την ζωή πρωτίστως τη δική μας και κατόπιν των δικών μας, συμφωνώ ως εκεί που δεν πάει άλλο, με τους προλαλήσαντες.

Η εμπλοκή μας σε στραβές ήταν μηδαμινές, χωρίς απώλειες, αλλά η εκπαίδευση απο τους δικούς μας ΜΗΔΑΜΙΝΗ...

Με αυτό, θέλω να επαυξήσω τα γραφόμενα άνωθεν, ότι ή το'χεις ή όχι.

τα ταξίδια τα κάναμε και θα τα κάνουμε, το χώμα ακόμη το λατρεύω, και την άσφαλτο την απολαμβάνω μακριά απο κάφρους...

παιδί όχι ακόμη, νιόπαντρος γάρ, καλά ντε μη βαράτε, αλλά ήδη ο βαφτησιμιός + ανιψιός είναι 5 και την ψάχνει...

το ζουμί που έχω βγάλει πάντως, μετά απο άπειρες κουβέντες-συζητήσεις-ανάγνωση-οδήγηση-ανταλλαγή απόψεων και με μη Έλληνες οδηγούς, είναι ότι θα πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα μέτρα προστασίας για το παιδί, κι ας μην έχουμε ούτε για τσιγάρα μετά, να του μεταδώσουμε την ''ασφάλεια'' που παρέχει το χώμα, και όταν θα καβαλήσει 1η φορά ποδήλατο θα φανεί αν το'χει.

απο κεί και πέρα μετράει και η τύχη, όπως έχει μετρήσει σε όλου μας.

Συγγνώμη για το σεντόνι, αλλά πιστεύω ότι είναι 1 εξαιρετικό θέμα !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

.................................

Συγγνώμη για το σεντόνι, αλλά πιστεύω ότι είναι 1 εξαιρετικό θέμα !

.............το οποίο, και λόγω της σοβαρότητας του, θα έπρεπε να καθαριστεί απο τα άσχετα ποσταρίσματα και να γίνει sticky........

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντα πίστευα πως όποιου του μέλλει να πνιγεί, ποτέ του δεν πεθαίνει.

Ήδη η μεγάλη μου κόρη πήρε πρώτα δίπλωμα για μηχανή (3ετής φοιτήτρια τώρα) και μετά για αυτοκίνητο. Προτιμά τους 2 τροχούς δε από τους 4. Είναι προσεκτική, φορά πάντα το προστατευτικό μπουφάν της, το κράνος της (FULL FACE παρακαλώ γιατί όπως είπε η ίδια είναι ασφαλέστερο) και τα γάντια της. Οδηγεί επί του παρόντος το σκούτερ που της πήρα (YAMAHA CYGNUS X 125cc) αλλά αργότερα θέλει και μεγάλη μηχανή.

Οπότε η απάντησή μου είναι βεβαίως. Άν είσαι προσεκτικός-ή, μάθεις καλά να οδηγείς υποχωρητικά και όχι επιθετικά, να προβλέπεις την στραβή και να γνωρίζεις καλά πως οποιαδήποτε στενή επαφή 4τροχου με 2κυκλο έχει σίγουρο χαμένο το 2κυκλο καθώς επίσης την σωστή συντήρησή του, τότε θα πάς καλά. Βέβαια ξέρω από την εμπειρία των 33 χρόνων οδηγήσεως 2κυκλου ότι έχουμε δύο είδη αναβατών. Αυτών που έπεσαν και αυτών που θα πέσουν (προσωπικά έχω 3 οικόπεδα αγορασμένα) αλλά αν λαμβάνουμε τα μέτρα μας θα είναι ηπιότερα τα αποτελέσματα της όποιας πτώσεως. Όλα αυτά βέβαια χωρούν πολύ συζήτηση και τίποτα δεν είναι απόλυτο.

Στο θέμα μας όμως η απάντηση είναι σίγουρα ναι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα