Jump to content
μάθο...

Ητανε νιός και γέρασε στη μηχανή καβάλα!

Recommended Posts

Εχουμε και συζηταμε πολλακις για το "Θυμαμαι οταν πρωτοκαβαλησα μοτο ηταν το....."και φτανουμε στο θεμα του τοπικ.Οσο μεγαλωνουμε ως οργανισμοι,ως ανθρωποι,το ελλατωμα της μοτοσυκλετας δεν κοβεται,στους περισσοτερους.Τι ειναι ομως αυτο/αυτα που πρεπει να προσεχουμε περισσοτερο οσο ανεβαινει η ηλικια του αναβατη γυρω απο την οδηγηση με τη μοτο;Ποια μετρα προστασιας ή προληψης ενδυκνεινται ή και αυξανονται για τον ιδιο τον αναβατη ωστε να πετυχουμε το "προσεχουμε για να εχουμε" κατα μια εννοια;:_thumbsup:

Απαντησεις δεκτές και απο πιτσιρικάδες αλλά και απο πουρό... :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Είναι αδύνατον να είσαι από παιδί με τα μηχανάκια και να μην έχεις πέσει ποτέ.

Αυτή η γνωστή όμως ρήση, μπορεί να σε καλύψει 100%

''Το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού"

Δηλαδή όταν κάνεις δύο φορές την ίδια μαλακία είσαι άξιος της μοίρας σου. Η εμπειρία από ένα προηγούμενο σταπάτσο, μπορεί να σε σώσει. Αρκεί να έχεις πάρει το μάθημα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα γκρίζα σε σχέση με τους παπάκηδες και τα πιπίνια που κουβαλάνε.

Δεν κάνω πλάκα. Εμένα αυτό είναι το αδύνατό μου σημείο. Μόνο εκεί χάνω την προσοχή μου. Τις προάλλες κόντεψα να γίνω χαλκομανία πίσω από ένα Cayenne που είχε φρενάρει γιατί εγώ πιπινοχάζευα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τα γκρίζα σε σχέση με τους παπάκηδες και τα πιπίνια που κουβαλάνε.

Δεν κάνω πλάκα. Εμένα αυτό είναι το αδύνατό μου σημείο. Μόνο εκεί χάνω την προσοχή μου. Τις προάλλες κόντεψα να γίνω χαλκομανία πίσω από ένα Cayenne που είχε φρενάρει γιατί εγώ πιπινοχάζευα.

Όπως λέει και ο τιτλος του τόπικ... γέρασες και μυαλό δεν έβαλες ..... :lol:

Αυτό που για μένα πρέπει να προσέχουμε μετά απο κάποια χρόνια πρώτον, είναι το να μην έχουμε ως δεδομένο το οτι ξέρουμε όλα γύρω απο την οδήγηση της μηχανής να είμαστε σε εγρήγορση και πάντα προσεκτικοί, να οδηγούμε με την ίδια σύνεση όπως και στην αρχή και να μαθαίνουμε απο τα λάθη μας.

Απο κεί και πέρα πιστεύω σωστος εξοπλισμός και προστασία του σώματος γενικά να μην το καταπονούμε. Σε μεγάλες ηλικίες θα έλεγα πως θα πρέπει να παραδεχόμαστε τα προβλήματα εάν έχουμε φυσικά όρασης αντανακλαστικών ακοής κλπ και να αφήνουμε το τιμόνι της μηχανής τουλάχιστον.

Γενικά και για κάθε ηλικία θα έλεγα πως η οδήγηση πρέπει να γίνεται με καθαρο μυαλό, δεν σκεφτόμαστε τα προβλήματα μας στο τιμόνι ούτε λύνουμε το κυπριακό , δεν μιλάμε στο κινητό και δεν οδηγούμε τύφλα.

Πιπίνια μπορείτε να κοιτάτε οι άντρες αλλα σταματημένοι ... Άντε... :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γυμναστικη φίλε για καλη φυσικη κατάσταση ωστε να αντιδρας όπως πρέπει, η μηχανη απο μόνη της ειναι ισχυρο αντιγηραντικο αλλα δεν συνοδευεται απο σκεμπε .Δεν μπορεις να οδηγας ss σκυφτος και να εχεις χοιροκοιλη αν μη τι αλλο θα παθεις διαφραγματοκηλη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συμφωνώ και 'γω με τους προλαλήσαντες. Αν το αγαπάμε το άθλημα, πρέπει ¨να προσέχουμε για να έχουμε¨........... Ειδικά, και σε ότι αφορά το σωστό ντύσιμο, έχω μία προσωπική κατάθεση. Κουβαλάω μιά ψύξη στην πλάτη από το Πάσχα του '93....... Πάνω απο 15 χρόνια τώρα είναι εκεί, παρά τα 70 - 80 μπάνια κάθε καλοκαίρι, παρά τα σωστά ντυσίματα. Είναι εκεί, και είναι το πρώτο σημείο που θα με προειδοποιήσει για την επιδείνωση του καιρού, την υγρασία κλπ. Το ωραίο ξέρετε ποιο είναι; Την ψώνισα με καλό ντύσιμο, όταν ιδρωμένος έβγαλα τα γάντια και συνέχισα το ταξίδι χωρίς αυτά. Κάποιο πρόστυχο ρεύμα μπαίνοντας από το μανίκι, έφτασε και ¨χτύπησε¨ στην αριστερή ωμοπλάτη και ιδού το αναμνηστικό………

Οι νεότεροι λοιπόν προσέχετε, πέρα απο την ασφάλεια, και την υγεία. Ειδικά αν πραγματικά σας αρέσει η μηχανη και βλέπετε τον εαυτό σας να καβαλάει και μετά τα ...άντα και τα ....ήντα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατα την γνωμη μου η μηχανες είναι μια καλύτερη άσκηση απο το αυτοκίνητο, βοηθάνε στην εγρηγορση του μυαλού στην άσκηση της όρασης και δουλεύει το σώμα περισσότερο. Οσο μεγαλώνεις αποκτάς και εμπειρία, σταματάς τις καγκουριές και μειώνεις την περίπτωση ατυχήματος. Σαν άσκηση σίγουρα βοηθάει περισσότερο απο το να κάθεσαι σε ενα αμαξι ή να παιρνεις το μετρό (εκτος αν περπατας 20 λεπτα μεχρι εκει) και άν σου αρέσουν τα ταξίδια σίγουρα θα αναπνέυσεις και καλύτερο αέρα.

Τι πρέπει να προσέξετε οσο ξεπερνάτε τα 35.

- Καλο ύπνο (βοηθάει τα αντανακλαστικά)

- Σωστη διατροφή (μην γινετε γουρουνια γιατι δεν σας βοηθαει τιποτα μετα).

- Οχι ποτο και μηχανη (καμια μπυριτσα οκ σε συνδιασμο ομως με το προηγούμενο)

- Οχι καγκουριές, ο γερος παεί ή απο πέσιμο ή απο ...... για το δευτερο συμβουλευτείτε τον γιατρο σας

- Αν αρχισετε να υποπτευεστε θεματα ορασης μην το αφησετε.

- Μην αγχωνεστε ή κανετε πράγματα καβάλα που σας αγχωνουν για να δειξετε πως ειστε νεουδια γιατι θα ανεβασετε καμια πιεση και στρεσσαρετε την καρδια σας.

Αυτα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσοχή στις αρθρώσεις! Όλοι οι μεγαλύτεροι (σε ηλικία) μοτοσικλετιστές που ξέρω αυτό μου λένε.

Οι αρθρώσεις καταπονούνται από κρύο, υγρασία και κραδασμούς... Βασικότερα προβλήματα στη μέση και στα πόδια. Μερικοί και στα χέρια και τον αυχένα (δεν έμεινε και τίποτε, ε;...)...

Καλό ντύσιμο και ακόμη πιο καλό ντύσιμο αν είμαστε ήδη ιδρωμένοι (η αφαίρεση ρούχων από κάποιον που είναι ιδρωμένος και θα οδηγήσει είναι μέγα σφάλμα!!), ζώνη μέσης και προσοχή στα γόνατα και τα ισχία όσοι τα έχετε εκτεθειμένα στη ροή του αέρα!... :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αυτό που για μένα πρέπει να προσέχουμε μετά απο κάποια χρόνια πρώτον, είναι το να μην έχουμε ως δεδομένο το οτι ξέρουμε όλα γύρω απο την οδήγηση της μηχανής να είμαστε σε εγρήγορση και πάντα προσεκτικοί, να οδηγούμε με την ίδια σύνεση όπως και στην αρχή και να μαθαίνουμε απο τα λάθη μας.

Αυτό είναι το "ζουμί". Τα πες όλα Αθανασία. :_thumbsup:

+660.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:D Εφτασα και εγω χωρις να το καταλαβω στην ηλικια των 52 οδηγωντας μοτο με διπλωμα απο το 1974..χωρις διπλωμα πολυ πιο νωρις οπως αλλωστε οι περισσοτεροι.

πολλα χρονια ειναι ρε γαμωτο και ολα με κατοχη δικιας μου μηχανης.δηλαδη δεν ειχα το διπλωμα και ενα χρονο η ενα εξαμηνο δεν ειχα μηχανη..ετσι νομιζω εχω το δικαιωμα να διαφωνησω με τους προλαλησαντες στα εξης..πολλα

Οδηγω γυρω στα 35 χρονια και ΔΕΝ εχω πεση ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΘΕΟ.

θεωρω τον εαυτο μου ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟ

ημουν μεχρι πριν λιγο καιρο για αρκετο διαστημα και υπερβαρος και με κοιλια και οδηγουσα την Βε Μαξ με -6 και χιονοθυελλα απο την Βουλγαρια και παλι πισω την ιδια μερα μεχρι τον Βολο για την πανελληνια συγκεντρωση του μαι μπαικ.Βεβαια τωρα χαρις στις διατροφικες συμβουλες του Κλεανθη ολα τα περιττα κιλα αποτελουν παρελθον :D τι θελω να πω.η σωματικη αναπηρια η ατελεια δεν σε εμποδιζη να εισαι καλος οδηγος μοτο..η εγκεφαλικη αναπηρια σε εμποδιζη κανοντας σε να νομιζης οτι εισαι ο μαμαω οδηγος-χειρας-στριφτερος-ο-ο-ο-ο-

Μεχρι σημερα εχω κανη καποια πολλα εκατομυρια χλμ χωρις υπερβολη με ολες και τις 40 μοτο που ειχα μεχρι σημερα..

Αν θα αναφερωμουν εκτενως θα διαφωνουσαν μαζυ μου το 99 %του μαι μπαικ..εγω ομως τα γραφω για τον ΕΝΑΝ νεο που ξεκινα τωρα σαν αναβατης και ΔΕΝ τα ξερη ΟΛΑ και ΔΕΝ ειναι ο χειρας ο μαμαω ο,ο,ο,..κ.λ.π

Αν

υπαρξη αυτος ο ενας και παρη κατι απο αυτα που λεω τοτε κατι εχω κανη, σε κατι εχω συμβαλλη και εγω στον ομορφο αυτον κοσμο των δυο τροχων

συμβουλη-γνωμη μου-πειρα μου

ΔΕΝ εχω να αποδειξω σε ΚΑΝΕΝΑΝ τιποτα

ΔΕΝ ειμαι ο γρηγοροτερος ο καλλιτερος,ο στριφτεροτερος ,ο χειρας.

ΔΕΝ εχω το καλλιτερο μηχανακι

ΔΕΝ μπαινω στο τρυπακι να αποδεικνυω ΟΛΑ τα παραπανω ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

ΦΟΡΑΩ το ΚΑΛΟ ΚΡΑΝΟΣ (ΟΧΙ ΦΤΗΝΟ) ΟΧΙ για την μαμημενη την τροχαια ΑΛΛΑ για εμενα και για ΟΛΟΥς ΟΣΟΥΣ ΜΕ ΑΓΑΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΩ

ΤΟΤΕ εχετε μια πιθανοτητα να φτασετε την σωματικη και την οδηγικη μου ηλικια.

:D

ΤΕΛΟΣ εχω να δηλωσω οτι και βλεπω καλα και τα αντανακλαστικα μου ειναι καλα και πιστευω οτι για καμμια δεκαετια ακομα θα μπορω να τα καταφερνω γιατι το φαρμακο το δικο μου ειναι η αγαπη των δικων μου και των ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ που τοσο αγαπαω και λατρευω

Επισης δηλωνω οτι

ΕΙΜΑΙ ΠΟΥΡΟ :D :D

Τροποποιήθηκε από τον V-MAX...XJR1200

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όταν ακούω για έμπειρους αναβάτες και άλλα τέτοια ωραία, μου θυμίζει μια νοσηλεύτρια που ξέρω που 20 χρόνια δεν είχε τρυπηθεί με βελόνα, αλλά όταν τρυπήθηκε ήταν σε ένα ασθενή με ηπατίτιδα C και AIDS... Με αυτά που κάνουμε οι ίδιοι απλά μειώνουμε τις πιθανότητες να μας συμβεί ατύχημα, δε μπορούμε να τις εκμηδενίσουμε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Όταν ακούω για έμπειρους αναβάτες και άλλα τέτοια ωραία, μου θυμίζει μια νοσηλεύτρια που ξέρω που 20 χρόνια δεν είχε τρυπηθεί με βελόνα, αλλά όταν τρυπήθηκε ήταν σε ένα ασθενή με ηπατίτιδα C και AIDS... Με αυτά που κάνουμε οι ίδιοι απλά μειώνουμε τις πιθανότητες να μας συμβεί ατύχημα, δε μπορούμε να τις εκμηδενίσουμε...

:D ΑΝ διαβασες καπου οτι εκμηδενισα τις πιθανοτητες πες μου να το διαγραψω και να ζητησω συγνωμη απο ολους .Αν οχι μην βαζης στο στομα μου λεξεις που δεν ειπα..Τωρα αν θεωρης την οδηγηση τις μοτο ιδια εμπειρια με το να εισαι νοσοκομα τοτε αυτο που εγραψα ΔΕΝ απευθυνετε σε εσενα μαλλον γιατι μαλλον εχεις μεγαλυτερη πειρα και ξερεις καλλιτερα.

Εγω απο οτι θυμαμε εγραψα οτι θεωρω τον εαυτο μου ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟ. που ΔΕΝ εχω πεση.

και οπως εγραψα αυτο απευθυνετε στον ΕΝΑΝ νεον που ΔΕΝ τα ξερει ολα.που ΔΕΝ ειναι ο μαμαω που ΔΕΝ ειναι ο γρηγοροτερος..Και απο οτι καταλαβαινω ολα αυτα ΔΕΝ Αφορουν εσενα :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αρη τα'πες ωραια και σταρατα, μπραβο σου. Οσο μπορω θα ακουσω τις συμβουλες σου γιατι ειναι λογια σωστα και μετρημενα...

Μακαρι ολοι να φτασουμε στην ηλικια σου και να οδηγαμε χιλιαρια και να πηγαινουμε για καφεδες και εκδρομες με νεοτερους καβαλα πανω στην μοτο μας....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απο θεμα προστασιας φιλε matho, ανεξαρτητα την ηλικια πρεπει να φοραμε οτι καλυτερο διαθετει η αγορα.σωματικα τωρα θα αλλαξουν καποιες αντοχες με την παροδο του χρονου αλλα και παλι αν το θελει η ψυχη το σωμα παει πασο.

αλλου ειναι το θεμα και οι βασανιστικες σκεψεις:

η αληθεια ειναι οτι οταν βλεπω κατι γεροντακια στο δρομο με τους κουβαδες ,απο μεσα μου, αρχιζω και βλαστημω.μετα καθομαι και σκεφτομαι πως σε καμποσα χρονια θα ειμαι στη θεση τους (να με εχει καλα Ο Θεος πρωτα). ΔΙΑΟΛΕ ως ποτε θα ειμαι ικανος να οδηγω μηχανη???ΠΟΤΕ θα βαλω στον εαυτο μου ενα STOP που να μου απαγορευει την οδηγηση μηχανης???θα ειμαι αραγε ΤΟΣΟ ευσυνειδητος ωστε να αποχωρησω με ψηλα το κεφαλι Ή πρωτα θα εχω προκαλεσει (εξαιτιας της ανικανοτητας μου) ατυχημα???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Οι αρθρώσεις καταπονούνται από κρύο, υγρασία και κραδασμούς... Βασικότερα προβλήματα στη μέση και στα πόδια. Μερικοί και στα χέρια και τον αυχένα (δεν έμεινε και τίποτε, ε;...)...

μας ισοπεδωσες!!!!αντε να πιασεις τιμονι μετα :lol:

@ V-MAX...XJR1200...Αρη,να ξερεις ενα πραγμα.Εχεις την "ατυχια" εσυ και καποιοι αλλοι εδω μεσα,για μενα τουλαχιστο,να εχεις την ευθυνη των οσων απαντας.Υπο την εννοια οτι απο σενα(και απο σενα...)ο,τι διαβαζω ,το κανω ΣΥΝΗΔΕΙΤΑ και με πολλη προσοχη! Απο ανθρωπους με αυτη τη "βαρυτητα",μαθαινουμε πολλα και περιμενουμε. :cheers::respekt:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αρη τα'πες ωραια και σταρατα, μπραβο σου. Οσο μπορω θα ακουσω τις συμβουλες σου γιατι ειναι λογια σωστα και μετρημενα...

Μακαρι ολοι να φτασουμε στην ηλικια σου και να οδηγαμε χιλιαρια και να πηγαινουμε για καφεδες και εκδρομες με νεοτερους καβαλα πανω στην μοτο μας....

+1000 Αυτο και μονο αυτο!

Απειρος σεβασμος στις κουβεντες μιας παλιοσειρας... Μυαλο μεσα στο κρανος μας και παθος για τους δυο τροχους... Ολα τα αλλα γινονται!

Εμενα ΑΥΤΟ ειναι το ονειρο μου....

70.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Εμενα ΑΥΤΟ ειναι το ονειρο μου....

70.jpg

Ακου ενα ωραιο!Παμε εντουραδα και λεμε θα ειναι απο τις "καλες" βλεποντας τις καιρικες συνθηκες...Μαζευομαστε και παμε!Τρελλα!Λασπουρια απιστευτες αναβασεις και γενικα πολυ πολυ "καλη" εντουραδα.Ενας απο τους αναβατες με ενα YZ250 πηγαινε κυριολεκτικα πετωντας παντου....Μεσα μου ελεγα"Ρε τον π..."το'χει""...Σε μια αναπαυλα,βγαζουμε κρανη και ...ο "μαγκας" ηταν 59 ετων!!! :respekt: Εκανε εντουρο 42 χρονια απ'οτι ειπε αλλά ποτέ μα ποτέ δεν ειχε περασει απο τη σκεψη του να τα παρατησει..."Εχουμε καιρο ακομα" μου ειπε!!! :spiteful:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΦΟΡΑΩ το ΚΑΛΟ ΚΡΑΝΟΣ (ΟΧΙ ΦΤΗΝΟ) ΟΧΙ για την μαμημενη την τροχαια ΑΛΛΑ για εμενα και για ΟΛΟΥς ΟΣΟΥΣ ΜΕ ΑΓΑΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΩ

ΤΕΛΟΣ εχω να δηλωσω οτι και βλεπω καλα και τα αντανακλαστικα μου ειναι καλα και πιστευω οτι για καμμια δεκαετια ακομα θα μπορω να τα καταφερνω γιατι το φαρμακο το δικο μου ειναι η αγαπη των δικων μου και των ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ που τοσο αγαπαω και λατρευω

Τα είπες όλα φίλε μου, αυτή είναι η ουσία... :_thumbsup:

Επισης δηλωνω οτι

ΕΙΜΑΙ ΠΟΥΡΟ :D :D

και εγώ μία από τα ίδια.

Αγόρασα τη μηχανή μου στα 35 μου και πατάω στα 50

:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω παντως πιστευω πως απο μια ηλικια και υστερα ΔΕΝ ειναι για ολους η μοτοσυκλετα, αυτοι οι λιγοι που βλεπουμε προφανως το εχουν στα γονιδια τους, στο αιμα τους,

καλως η κακως καποιοι ΔΕΝ θα μπορουμε λογο οργανισμου, ΔΕΝ ειναι ολοι οι ανθρωποι το ιδιο, υπαρχουν 20ρηδες, 30ρηδες που τους βαζουν κατω

για πλακα κατι 50ρηδες+...τι να λαμε τωρα...ΔΕΝ ειναι για ολους η μοτοσυκλετα...

Και εδω ερχετε αυτο που ειπε το xourafoπαιδο...θα κανουμε πισω ή θα οδηγαμε απο εγωισμο και μονο;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Πιπίνια μπορείτε να κοιτάτε οι άντρες αλλα σταματημένοι ...

Αυτό είναι σχετικό ανάλογα που τα βλέπεις. Εαν κινείσαι σε ένα δρόμο τι γίνεται αναγκαστικά τα χαζεύεις εν κινήσει

:

ΤΟΤΕ εχετε μια πιθανοτητα να φτασετε την σωματικη και την οδηγικη μου ηλικια.

:D

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Απόλυτα σωστός.:_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον FZMAN

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μακαρι φιλοι μου να ειχα την δυναμη να φερω τα παντα πισω και να φερω πισω τους καλλιτερους μου φιλους που εχασα και που μαζυ τους καποτε πριν 25 χρονια ξεκινησαμε τρεις μηχανες για το βορρειο ακρωτηρι..Εξοπλισμος?? :D :D τζιν μπουφαν,τζιν παντελονι,σπορτεξ κοντα,μια αλαξια εσωρουχα και ενα σλιπινκ μπανκ..πολυ πολυ θεληση αλλα πιο πολυ λατρεια για τις μηχανες..ΟΧΙ για την μοστρα ουτε για να πατησουμε τους αλλους και ακομα περισσοτερο τους φιλους..ΣΙ ΜΠΙ 750 ΦΟΡ ΚΑΠΑ 2 εγω αρ τζι γαμμα ο αλλος αλλος χτ 250 η κατι τετοιο..τρελλα να ξεκινησης τετοι ταξειδι..κι ομως..Ακουω τωρα ..που να πας εκει ειναι πολυ μακρυα ρε συ.και επειτα που θα μεινουμε? εχεις το τζι πι ες μαζυ σου?νομιζεις οτι ξεκινανε και μιλανε για ταξειδι στην αλασκα..γελιο...κι ομως φιλοι μου καλοι..μιλανε για μια διαδρομη 80 εως 500 το μεγιστο χλμ σπανιως ΚΑΙ με μηχανακια που τα αγορασαν 20000 ευρω η 12000ευρω και αναρωτιεσαι οτι για να παη καποιος καμμενα βουρλα απο αθηνα η θεσαλονικη χρειαζεται τζι πι ες??η μηπως ενα καλο κρανος να βαλη το κεφαλι του μεσα και πιο πολυ τα ΜΥΑΛΑ ΤΟΥ?εχω γραψη περισυ νομιζω σε ενα ποστ οτι γυριζοντας απο μια βολτα μονος μου απο την καστορια με το ιξ τζει αρ που ειχα εφτασα μια μηχανη που απο πισω φαινοταν οτι ηταν πολυ παλια.η κοπελλα που ηταν συνοδηγος φορουσε τζιν συνολο και σπορτεξ και ο οδηγος τα ιδια με γαντια μαλλινα και οι δυο.οταν τους προσπερασα ειδα οτι το μηχανακι ηταν ενα καβασακι τζι πι ζεντ 400 με λαστιχα σχεδον σλικ και τους χαιρετισα και τους εκανα νευμα να πιουμε κανενα καφε σε ενα βενζιναδικο οποως και εγινε..Παιδια πολυ φτωχα μαζευαν χρηματα και οι δυο για να παρουν οτι θεωρουσαν πιο αναγκαιο εκεινη την στιγμη..ενα καλο κρανος..ειχαν ξεκινηση απο τον πειραια την κοκκινια πηγαν πατρα σε εναν φιλο και γυριζαν απο γιαννενα για θεσαλονικη οπου και θα διανυκερευαν.θυμιθηκα τις δικες μου εποχες με συγκινηση.Δεν χρειασθηκαν ουτε τζι πι ες ουτε ακραποβιτς,ουτε γουαιτ παουερ,ουτε παουερ κομαντερ για να κανουν αυτο που ηθελα και αγαπουσαν..ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ.Για κανεναν αλλο...ετσι και εγω κανω μια βολτα για μενα καθε φορα..ουτε για τους τον φιλο που ειμαστε μαζυ ουτε για τα αλλα παιδια που συνταξιδευουμε...Καθε μου βολτα ηταν ειναι και θα ειναι μια βολτα με οτι αγαπαω πιο πολυ και σκοπος μου ειναι οχι να αποδειξω σε κανεναν τιποτα αλλα παρα μονον να ευχαριστηθω και να γυρισω πισω σωος στο σπιτι μου ωστε να εχω και αυριο την ευκαιρια αν μπορω να το επαναλαβω..Ειπαμε μαγκας και γρηγορος ειναι οποιος γυριζη το βραδυ σωος και αυτος και η μηχανη του πισω στους αγαπημενους του..ετσι το βλεπω εγω .

Ολες οι βολτες που γινονται η κανονιζονται με συντροφους μαζυ η οχι το 99% ειναι για να δη ο αλλος ποσο καλλιτερος ειμαι ,ποσο γρηγοροτερα στριβω,ποσο μαμαω μηχανακι εχω...,Διαλεγουμε καθε φορα τα ωραιοτερα μερη τις ελλαδας να παμε και αν δειτε φωτο απο ολα τα ελληνικα φορουμ ολες οι φωτο ειναι στις στασεις για καφε η στα βενζιναδικα η οπου σταματανε...ειναι τυχαιο που πολυ λιγες φωτο υπαρχουν εν κινηση σε εκδρομες?και αυτες οι περισσοτερες ειναι στο πως εγυρε ο ενας η πως εστριψε ο αλλος..Αν ρωτησεις τους περισσοτερους που πηγανε η πανε πρεσπες γιαννενα,μετσοβο για μια λιμνη η ενα τοπιο ουτε καν το ειδαν ουτε το γνωριζουν..Ξερουν μονο οτι εστριψαν εκει στην ταδε στροφη που ηταν οι νταλικες με χιλια και ο ταδε ηταν κουλος γιατι εκοψε..Μπερδευτηκαν τα πραγματα.Εγω με το λιγο μυαλο που διαθετω σκεφτομαι οτι αν σηκωσω τοπικ για μια εκδρομη το σαβατοκυριακο θα ερθης με την συντροφο σου η τον γιο σου θα παμε χαλαρα θα σταματησουμε για καφε φωτο θα χαζεψουμε και γενικα θα χαλαροσουμε μια κυριακη ωστε να γυρισουμε ανανεωμενοι για δουλεια...Δεν ειδα ποτε ενα τοπικ να λεει Κοντρα ποιος θα φταση πρωτος στις πρεσπες η ποιος θα στριψη πιο γρηγορα η θα κανη τον καλλιτερο χρονο..ολα γραφουν εκδρομη και θελουν και γυναικες μαζυ κ.λ.π για πιο λογο?να δειξουμε σε ολες και ολους ποιος ειναι το βαρβατο αρσενικο?

Ετσι πριν ενα χρονο μια κυριακη πρωι ξεκινησαμε για μια κοντινη ημερησια εκδρομη με γυναικες μαζυ φιλοι ολοι υποτιθεται απο την Καμαρα στην θεσαλονικη για να περασουμε καλα και καταληξαμε αφου στον δρομο ειχαμε ολα αυτα που περιεγραψα παραπανω να τρεχουμε εναν φιλο μας απο τα πρωτα χιλιομετρα απο νοσοκομειο σε νοσοκομειο με τρομερες πιθανοτητες εναντιων του..που πηγε η εκδρομη?τι τρομο εζησαν οσες -οσοι ειμασταν εκει μπροστα?η συντροφος του?οι δικοι του? εμεις?Τι απεδειξε ?σε ποιον?Ξερεται τι ελεγαν μερικοι που ηταν μπροστα? δεν τρεχαμε μωρε χαλαρα πηγαιναμε με 40-50 δεν ξερουμε τι εγινε .Η ΚΑΚΙΑ ΩΡΑ -ΚΑΚΙΑ ΣΤΙΓΜΗ...ειχαμε αλλωστε και τις γυναικες μαζυ που να τρεχαμε... :D σιγα σιγα πηγαιναμε...ποιος να εχει τα γκατς που θα ελεγε και ο φιλος ο μαν να πη ναι τρεχαμε και μαλακιστικαμε και να το αποτελεσμα.ΖΗΤΑΜΕ συγνωμη απο ολους οσους ηταν εκει μπροστα και τους χαλασαμε την εκδρομη και την γαληνη τους γιατι εμεις ειχαμε να σας δειξουμε ποιος ειναι ο πιο γρηγορος...Σορρυ που σας την χαλαω ΑΛΛΑ.

ΔΕΝ μπορω να ακουω για ατυχηματα με μηχανες αλλο πλεον.

ΔΕΝ μπορω να βλεπω αλλα δυστυχηματα με μηχανες πλεον

ΔΕΝ αντεχω αλλο να χανω ηλιθιως, ανθρωπους που τους θεωρω και ειναι φιλοι μου

ΔΕΝ αντεχω αλλο πλεον να ξεκιναμε ολοι μαζυ για μια βολτα για καπου και απο τα πρωτα μετρα ειτε ειναι μονοι ειτε διπλοι ειτε εχουν 200κε ειτε 1200κε να κολανε το γκαζι στο τερμα προσπαθωντας παση θυσια να αποδειξουν οτι ειναι οι πρωτοι των πρωτων...

ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΠΛΕΟΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΕΧΕΙ ΧΑΘΗ.και μαζυ σιγα σιγα χανονται και οι ζωες των γνωστων ,των φιλων,των γειτονων,των δικων μας και τελος και οι δικες μας καποια στιγμη..

Εγω ξερω οτι αν θελω να σου δειξω ποσο γρηγοροτερος ειμαι απο σενα η ποσο καλλιτερη μηχανη εχω ,σε παω στην ΠΙΣΤΑ και ΟΧΙ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΟ ΜΑΙ ΜΠΑΙΚ :D

Ισως ολα αυτα τα θεωρουν μερικοι ανοητα η μακακιες..Ισως να εφτασα μεχρι εδω απο θεμα καθαρης και μονον τυχης...Ισως..αλλα για σκεφτειτε για μια στιγμη ΕΣΑΣ που ΔΕΝ εχετε την τυχη την δικη μου???

Βαλτε το Μυαλο σας μεσα απο το ΚΡΑΝΟΣ και ισως μερικοι απο εσας φτασετε να λετε τα ιδια πραγματα στους νεωτερους σας μετα απο 35 χρονια επανω στις μηχανες..ΣΑΣ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ,ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΙΟΙ :D :D

Εγω παντως πιστευω πως απο μια ηλικια και υστερα ΔΕΝ ειναι για ολους η μοτοσυκλετα, αυτοι οι λιγοι που βλεπουμε προφανως το εχουν στα γονιδια τους, στο αιμα τους,

καλως η κακως καποιοι ΔΕΝ θα μπορουμε λογο οργανισμου, ΔΕΝ ειναι ολοι οι ανθρωποι το ιδιο, υπαρχουν 20ρηδες, 30ρηδες που τους βαζουν κατω

για πλακα κατι 50ρηδες+...τι να λαμε τωρα...ΔΕΝ ειναι για ολους η μοτοσυκλετα...

Και εδω ερχετε αυτο που ειπε το xourafoπαιδο...θα κανουμε πισω ή θα οδηγαμε απο εγωισμο και μονο;

Αν οδηγης απο εγωισμο και μονο φιλε θανο και αγαπημενε φιλε ξουραφι τοτε πολυ πολυ συντομα θα εχεις ατυχημα ειτε με αμαξι ειτε κατα ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΜΗΧΑΝΗ..εγω μεχρι στιγμης δεν εχω δει ηλικιωμενο ανθρωπο να οδηγη ακομα μεγαλη η μικρη μηχανη απο εγωισμο και μονο..Αυτοκινητο ναι μηχανη ΠΟΤΕ :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε μου V-MAX...XJR1200 Συμφωνω απολυτα μαζι σου και στα δυο ποστ που εγραψες , και να συμπληρωσω αν θες , αναλογα με την ηλικια παει και ο τυπος της μηχανης , δηλαδη στα 50 σου αν σε δω να καβαλας ενα ss , και να κυνηγας τους πιτσιρικαδες των 25 χρονων που πηγαινουν με την ταυτοτητα στο στομα , και το παιζουν ολοι rossi stoner κλπ θα πω οτι πας γυρευοντας , και οτι τα θελει ο κ@λος σου . Κακα τα ψεμματα , η οραση η αντιληψη και γενικα η οξυδερκεια , με τα χρονια παει περιπατο , δεν ειμαστε οπως παλια , καθως και οι μηχανες ειναι πολυ ποιο γρηγορες απο τοτε και θελουν "ειδικο χειρισμο" .

Εν κατακλείδι , εγω θεωρω οτι αν εισαι σε καλη φυσικη κατασταση , μπορεις να οδηγεις ΜΟΤΟ και σε μεγαλυτερες ηλικιες , αρκει ο οδηγηση σου να ειναι στρωτή και σωστη και να μην επειρεαζεσε απο τους κατα τοπους "ινδιανους" που κυκλοφορουν στους δρομους , προσαπαθοντας να τους μημηθεις ..

Η εκδρομη ειναι εκδρομη και τα στροφιλικια για την πιστα ...και να θυμαστε οτι ,ΠΟΤΕ ο ιδιος δρομος δεν ειναι ΠΑΝΤΑ ιδιος ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αν οδηγης απο εγωισμο και μονο φιλε θανο και αγαπημενε φιλε ξουραφι τοτε πολυ πολυ συντομα θα εχεις ατυχημα ειτε με αμαξι ειτε κατα ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΜΗΧΑΝΗ..εγω μεχρι στιγμης δεν εχω δει ηλικιωμενο ανθρωπο να οδηγη ακομα μεγαλη η μικρη μηχανη απο εγωισμο και μονο..Αυτοκινητο ναι μηχανη ΠΟΤΕ :D

δεν οδηγαμε απο εγωισμο και μονο Αρη.οδηγαμε γιατι αυτοι ειμαστε,αυτο θελουμε σαν ανθρωποι.και τα θελω μου σαν ανθρωπος δεν θα αλλαξουν ποτε.καποια στιγμη ομως δεν θα μπορω να οδηγω το ιδιο γρηγορα (λεεεεεεεεμε τωρα...) και το ιδιο αποτελεσματικα μετα απο καποια ηλικια.το ερωτημα μου λοιπον ειναι:θα το καταλαβω εγκαιρα ή θα παρω στο λαιμο μου κανεναν?γιατι οι αγαπες και οι συνηθειες κοβονται πολυ δυσκολα και ποσο μαλλον μαχαιρι.

η μηχανη σου ανοιγει τους οριζοντες,σου δινει ελευθεριες που τιποτα αλλο στο κοσμο δεν μπορει να σου προσφερει.αλλα πισω απο αυτες τις ελευθεριες κρυβεται ενα τιμημα που αν δεν σεβεσαι και φοβασαι την μηχανη σου (οσο χρονων και αν εισαι,οτι εμπειριες,οσο ταξιδια και αν εχεις κανει) αργα ή γρηγορα θα ανακαλυψεις.

Τροποποιήθηκε από τον xourafis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε αγαπημενε ξουραφι μου λες τωρα οτι καθημερινα διαβαζουμε ακουμε οτι σκοτωνονται μενουν αναπηροι δικυκλοιστες καποιας ηλικιας η ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ?οταν αποκτας ΕΜΠΕΙΡΙΑ σου το εγγυομαι εγω οτι φοβασαι πιο πολυ και δεν ρισκαρης μια πτωση.οποτε να ξερεις σιγουρα οτι οταν δεν θα μπορεις... θα το κοψεις πριν ακομα φταση η ωρα .. :D

Μην ανησυχης οτι καποιος που ειναι ηλικιωμενος θα παρη καποιον στον λαιμο του αν οδηγη απο εγωισμο..Μαλλον οι νεοι το κανετε για να δειξεται ποιος ειναι ο καλλιτερος..Εγω π.χ οσο και εγωισμο να εχω αν δεν μπορω να κουμανταρω τα 300+κιλα της βε μαξ η τα 300+ της εφ τζει αρ θα πεσουν και θα με πλακωσουν.. :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα