Jump to content
teosignup

Λιπαντικα

Recommended Posts

Μόλις γνώρισα έναν κύριο που έκανε εισαγωγή μόνος του κάτι λάδια και τα πέρασε απο το χημείο του κράτους και γενικά ψάχτηκε με την δουλειά,πάρα πολύ μπορώ να πώ,μου είπε, για την παραμύθα που τρώμε όλοι μας με τα λάδια και πως βγάζουν τρελά λεφτα απο εμάς τα κορόϊδα.

Ετσι αφού σε όλα τα παπάκια που είχα έβαζα Motorex,Ipone και άλλα τέτοια ακριβά λάδια, το γύρισα στα λάδια που φέρνει ο τύπος που σας προανάφερα και δεν είδα καμία διαφορά με όλα τα ακριβά λάδια.Μου τα δίνει 4€ το λίτρο και να φανταστείτε, εχει και αυτός κέρδος.

Το ελαιόλαδο που τρώμε δέν το ψάχνουμε καθόλου,ενω σε όλα τα μηχανοκίνητα φόρουμ,όλοι έχουν κάτι κατεβατά με λάδια που θα μπορούμε να διαβάζουμε για μήνες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 30 λεπτά, το μέλος teosignup έγραψε:

Μόλις γνώρισα έναν κύριο που έκανε εισαγωγή μόνος του κάτι λάδια και τα πέρασε απο το χημείο του κράτους και γενικά ψάχτηκε με την δουλειά,πάρα πολύ μπορώ να πώ,μου είπε, για την παραμύθα που τρώμε όλοι μας με τα λάδια και πως βγάζουν τρελά λεφτα απο εμάς τα κορόϊδα.

Ετσι αφού σε όλα τα παπάκια που είχα έβαζα Motorex,Ipone και άλλα τέτοια ακριβά λάδια, το γύρισα στα λάδια που φέρνει ο τύπος που σας προανάφερα και δεν είδα καμία διαφορά με όλα τα ακριβά λάδια.Μου τα δίνει 4€ το λίτρο και να φανταστείτε, εχει και αυτός κέρδος.

Το ελαιόλαδο που τρώμε δέν το ψάχνουμε καθόλου,ενω σε όλα τα μηχανοκίνητα φόρουμ,όλοι έχουν κάτι κατεβατά με λάδια που θα μπορούμε να διαβάζουμε για μήνες.

Link για αγορά?

Αποτελέσματα χημικων αναλύσεων ?

Το ελαιόλαδο που τρωμε (οι περισσοτεροι) ειναι απ' τα χωράφια μας.

Τα κατεβατά εχουν λόγο ύπαρξης, όλοι μαθαινουμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν εχει σωστο και λαθος σε αυτα τα πραγματα νομιζω, ο καθενας οπως το βλεπει. Το θεμα ειναι αν τα 10€ που γλυτωνεις τωρα στα λαδια μπορει να ειναι αιτια για μειωση της μακροβιοτητας του μοτερ σου. Αυτο δεν το ξερει κανεις και ειναι πολυ δυσκολο να αποδειχτει. 

Απο την αλλη ειμαστε κι εμεις οι ψυχακηδες που ενω η Yamaha λεει αλλαγη λαδιου καθε 10000χλμ, εμεις αλλαζουμε καθε 3000. :blush:

Πεταμενα λεφτα; Πολυ πιθανο... Εχει να κανει πιστευω και με τη σχεση που εχεις με το δικυκλο σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάτι αντίστοιχο έχουμε να κάνουμε σύγκριση με "επώνυμα" λάδια; 

DIjzdin.png

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 ώρες, το μέλος teosignup έγραψε:

Ετσι αφού σε όλα τα παπάκια που είχα έβαζα Motorex,Ipone και άλλα τέτοια ακριβά λάδια, το γύρισα στα λάδια που φέρνει ο τύπος που σας προανάφερα και δεν είδα καμία διαφορά με όλα τα ακριβά λάδια.

Προσεξε μην εισαι και εσυ ενα κοροιδο που την πατησες απο εναν περαστικο. 

Δεν εχω κατι με το τυπο, ουτε ξερω ποιος ειναι,  αλλα.... 

Δεν ειδες διαφορα λες... 

Στα ποσα χλμ;  μετα απο 100? Μετα απο μια αλλαγη ΟΠΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ  κατασκευαστης; δηλαδη minimum 4000-5000χλμ;

Αλλαγη δικια σου που τα αλλαζεις πχ καθε 500 χλμ γιατι εισαι ψυχακι; 

Δωσε μας να καταλαβουμε. 

Σε τι μηχανη;  ποσα χλμ. Κλπ

Το οτι κανει 4 ευρω το λίτρο  δεν μου λεει κατι. 

Αμα ειναι 2ης και 3ης επεξεργασιας απο ανακυκλωση λαδιων τοσο κανει.  

Υπαρχουν και αλλα που στο εμποριο ακομα και σε μαγαζια κανουν 4 ευρω/λιτρο. Αλλα ειναι ανακυκλωμενα.  

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γνωρισες ενα τυπακι που περασε τα λαδια του απο το χημειο του ελληνικου κρατος? so fucking what?

τα παλια παπια τυπου town mate, glx, astrea δουλευουν πενα με οποιονδηποτε τυπο λαδι και να βαλεις, οποιονδηποτε, χωρις πλακα.

δεν ειναι μοτερ που θα δεις διαφορα αλλαζοντας λαδι, γιαυτο δε καταλαβες τιποτα.

ενα αλλο παραδειγμα: παρε λαδι τηγανισματος απο γυραδικο καθαρισετο απο τα λυπη (περνωντας το μεσα απο φιλτρακια) και βαλτο σε 20ετιας αυτοκινητο που καιει πετρελαιο, οχι στο μοτερ, για καυση, αντι για πετρελαιο, θα δουλεψει μια χαρα. αυτο σημαινει πως τρωμε παπα γιατι βαζουμε πετρελαιο σα μαλακες αιωνες τωρα?

πριν 8 ώρες, το μέλος pitapola έγραψε:

Απο την αλλη ειμαστε κι εμεις οι ψυχακηδες που ενω η Yamaha λεει αλλαγη λαδιου καθε 10000χλμ, εμεις αλλαζουμε καθε 3000. :blush:

Πεταμενα λεφτα; Πολυ πιθανο... Εχει να κανει πιστευω και με τη σχεση που εχεις με το δικυκλο σου.

σκεψου πως αυτο εχει ενα θετικο, δινεις ψωμι στον αντιπροσωπο λαδιου της περιοχης σου :laugh:

αυτο θυμιζει εποχες πασοκ, οταν εφτανε η αλλαγη λαδιου, αγοραζες καινουριο μηχανακι :biggrin::biggrin::biggrin:

Τροποποιήθηκε από τον noodles

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ παιδιά στο scooter (Yamaha Cygnus 125) βάζω λάδια με 4 ευρώ το λίτρο, μάρκας Columbia SAE 10W40 made in italy.Τα βάζω εδώ και 4000 χιλιόμετρα και δεν έχω κανένα πρόβλημα.Εντάξει βέβαια, μπορεί τα φθηνά λιπαντικά να είναι 2ης και 3ης επεξεργασίας απο ανακύκλωση, αλλά ίσως και να παίζει ρόλο το marketing και η διαφήμιση στην τελική τιμή.

Τροποποιήθηκε από τον GRR

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να πώ & εγώ την γνώμη μου...σε ένα 4Τ honda μικρό χορτοκοπτικό έβαλα φτηνό λάδι zitol 4Τ από τοπικό βενζινάδικο,  στο πρώτο μπουκάλι το μπουζί εκτός από συχνά καθαρίσματα έδειχνε να δουλεύει οκ, οπότε λέω κάτι τρώγεται γιά φτηνό λάδι, μετά από καιρό ήρθε η ώρα & ξανά πήρα ακριβώς το ίδιο ... αυτό έβγαζε πιό πολύ βρωμιά & σε κάθε κόψιμο χόρτων μετά ήθελε καθάρισμα γιατί οι ακίδες είχαν πάρα πολύ βρωμιά & κάποιες φορές έβγαζε καμπούλα λες & ήταν δίχρονο

Εδώ σε χωριό με yamahaκι 2Τ σκούτερ 50αρι γυναίκα έβαζε το ίδιο αλλά σε 2Τ & μετά από καρό χάλασε, ο μάστορας είπε ότι πήρε στρόφαλο & φταίει το λάδι, άντε τώρα να βρείς άκρη αν ήταν από το λάδι (δεν το έτρεχε όμως θυμάμαι κάποιες φορές πού την πετύχαινα να περνάει στις ανηφόρες του χωριού το μηχανάκι μούγκριζε αλλά δεν ήξερα τι λάδι βάζει να την προειδοποιήσω, στην ευθεία πάνω στην πλατεία ακούγονταν οκ πού δεν τράβαγε τόσο ζόρι)

Το έβαλα και έγω σε μία δόση στο 2Τ παλιό μηχανάκι γιά οικονομία και δεν άκουγα τον κινητήρα καλά, στις ανηφόρες του χωριού η καμπούλα έβγαινε σύννεφο γιατί σε εμένα από όταν καταργήθηκε η βενζίνη με μόλυβδο, ο μάστορας just incase καλός ή κακός κάτι πείραξε στο καρμπιρατέρ γιά να δίνει πάντα λίγο παραπάνω λαδάκι

Συμπέρασμα, fedol, zitol & ότι να 'ναι συνήθως είναι ανακυκλωμένα & εκτός αυτού δεν φιλτράρονται πάντα σωστά, άρα εκτός από μεταχειρισμένα μπορεί να τύχουν & βρώμικα...όπως δείχνει είναι θέμα χρόνου πότε θα πέσουμε σε καμία χάλια παρτίδα & bye bye  :bye:

Τροποποιήθηκε από τον babis3g

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γράφω μετά από μέρες ξανά γιατί τώρα κατάφερα να βρώ το Ρώσικο video (ίσως να έχει ξανα μπεί στο φόρουμ πολύ παλιά) ...εκτός από ανακυκλωμένα & τις κακές παρτίδες τους, μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν και ψεύτικα, ειδικά από το internet δεν ξέρουμε τι μπορεί να παίζει & μιλάω γιά πολύ ονομαστά λάδια ... Στο ένα video ντού των Ρωσικών αρχών σε εργοστάσιο "μαϊμού" να δείτε αργότερα πού άνοιγαν τα κιβώτια με ονομαστά λάδια να πάθετε πλάκα (ήταν μέσα οι εργάτες και έκαναν μόκο) ...

Στο δεύτερο video Ελληνας πωλητής λέει ότι κάποια motul έχουν αναφερθεί με διαφορετικά μπουκάλια, κάποιοι καταφέρνουν να τα πουλάνε φτηνότερα από το νετ, ύποπτο

εγώ πού έβαζα χρόνια motul εστερικά είχα πάρει τηλ την motul Θεσ/κη να μού πουν 2-3 μαγαζιά που τα φέρνουν στην Κέρκυρα από αυτούς

Το ίδιο με το ipone, πήγα βόρεια Κέρκυρα να το πάρω γιατί εκεί είχε επίσημο πωλητή

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα