Jump to content
ShapeshifterGR98

Ιδέα για Motovlog

Recommended Posts

Γιατί να μην το κάνεις; το πολύ πολύ να βγει πατάτα και να μην το συνεχίσεις,αλλά αφού γουστάρεις να το δοκιμάσεις οι γνώμες μας ψιλοπερισσεύουν νομίζω.

Τρία πράγματα που θέλω να σου πω όμως σαν λάτρης του είδους:

1)Όπως ειπώθηκε και παραπάνω,μια κάμερα και ένα μικρόφωνο είναι το αναγκαστικό minimum για να βγει σωστό υλικό motovlog,ειδικά αν δεν έχεις μεγάλη μηχανή για να δείξεις στριψίματα,χουλιγκανιές και τέτοια.Πχ βλέπω vele από ath bikelife να κάνει βόλτα με το παπί του και γουστάρω γιατι φαίνεται ότι το παλικάρι αγαπάει τα μηχανάκια και όταν οδηγάει,ακόμα και παπί,βγάζει τόση κάβλα που δεν μπορώ παρά να ταυτιστώ.Από την άλλη όμως βλέπω και maxwrist να παίρνει άψογες γραμμές στα βουνά της Ιταλίας και πάλι γουστάρω απίστευτα.Οπότε πάρε μια καμερούλα(μην πάρεις 720p,πάρε 1080p 60fps,οι διαφορά στην τιμή είναι μικρή) η οποία έχει εισαγωγή για μικρόφωνο,πάρε καλό φθηνό μικρόφωνο και την μαλακία που είναι σαν πατσαβούρα για να κόβει τον αέρα που μπαίνει φορετή στο mic και είσαι set.

2)Βρες σωστό mount + ευρύ φακό στην action cam έτσι ώστε να είναι ευχάριστο στη θέαση το vlog σου.Για παράδειγμα,μπορεί το υλικό που παράγεις να είναι ενδιαφέρον,αυτά που λες να έχουν πλάκα,αλλά αν το output της κάμερας είναι για το μπούτσο να μην θέλει να σε βλέπει κάνενας.Κρίμα δεν είναι; Οπότε πρόσεξε η κάμερα που θα πάρεις να έχει ωραίο ευρύ(δεν ξέρω πως να το πω ακριβώς) φακό έτσι ώστε να φαίνεται και το τιμόνι σου στο 1/3 της οθόνης και ο δρόμος στα 2/3.

3)Μην τα παρατήσεις την 1η βδομάδα,αν δεις ότι τα βίντεό σου έχουν 20 προβολές και οι 15 είναι από σένα.Πολύ λίγοι έκαναν μπαμ και απέκτησαν κοινό αμέσως.Ανέβαζε τακτικά,κάνε αυτό που γουστάρεις και το κοινό(μεγάλο ή μικρό) θα έρθει.Απλά μην κάνεις βίντεο μόνο και μόνο για να κάνεις βίντεο και να κερδίσεις προβολές,likes και τέτοιες μαλακίες,τράβα αυτό που γουστάρεις κι όποιος το δει το είδε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Κοιταξτε ολο αυτο θα αρχιζω να το σχεδιαζω σιγα σιγα μετα την εξεταστικη (σε κανα 2 εβδομαδες ακομα δηλαδη). Αμα μιλαμε για μικρη διαφορα τιμης τοτε ενταξει δεν θα τιθεται προβλημα. Και σιγουρα δεν ειμαι ανθρωπος που θα τα παρατησει απο την πρωτη στραβη κιολας εξαλλου για την πλακα μου το κανω οχι για τιποτα αλλο. Σκοπος δεν ειναι να γινω famous, viral κλπ κλπ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αποκλειστικα δικο σου θεμα να θες να κανεις motovlog. εχεις τον εξοπλισμο-χρονο-ορεξη? καντο τοτε.

προσωπικα μπορω να σκεφτω 3684 τροπους για να αξιοποιησω τον ελευθερο χρονο μου απο το να γραφω και να ανεβαζω βιντεο λεγοντας βλακειουλες

whatever makes you happy...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 1/29/2018 at 1:41 ΠΜ, το μέλος InTheEnd έγραψε:

Γιατί οοοοολα τα βιντεο με μηχανακια και αμάξια έχουν οοο0000λλα (κατα 90%) αυτη τη φρικτή dubstep/edm μουσική;

Γούστο θα μου πείτε, αλλα όλα την ίδια μουσική; Όλα; Πιστεύουν οτι δινει υφος XXXTTTreeeme ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατι λογικα ή ειναι ετσι το γουστο αυτουνου που το ανεβαζει ή για να ειναι πιο trendy Μοντερνο κλπ κλπ κλπ...αμα το παω με βαση γουστων τοτε η εισαγωγη μου θα ειναι κατι σε στυλ Sabaton, Metallica, Motorhead ή Black Sabbath αρα δεν :Ρ Απλα οχι μουσικη 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 7 ώρες, το μέλος costikos έγραψε:

Γιατί οοοοολα τα βιντεο με μηχανακια και αμάξια έχουν οοο0000λλα (κατα 90%) αυτη τη φρικτή dubstep/edm μουσική;

Γούστο θα μου πείτε, αλλα όλα την ίδια μουσική; Όλα; Πιστεύουν οτι δινει υφος XXXTTTreeeme ?

Η μουσική πιστεύω έχει να κάνει και με την οδηγική συμπεριφορά του εκάστοτε οδηγού,δηλαδή τι θα ήθελες να κάνω σούζες και να ακούγεται Παντελίδης η Betoven?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γεια και απο μένα,

Να το κάνεις. Μην ακους κανέναν που σου λέει α ου.

Εγώ πχ που δεν ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, αν έρθει κάποιος να μου πει, να γίνω αθλητικός δημοσιογράφος, πρέπει να του πω:

Α εμενα δε μαρεσει, δεν μπορω να καταλαβω γιατι, για ποιο λογο το κάνουν;

ΞΕ ΚΟ ΛΑ ΤΕ.

Μια συμβουλή ανταυτού που θα μπορούσα να σου δώσω είναι η εξής:

κάνε πολλά βίντεο
καθημερινά
να βρεις και εσύ τον ρυθμό σου (σημαντικό)
μην βιαστείς να ανεβάσεις το πρώτο
φτιαξε υλικό
μάθε να μοντάρεις λιγο το υλικό σου (πολλοί έχουν αποκτήσει followers ή θαυμαστές λόγω μονταζ (και μιλάω και για σκηνοθέτες)
να βάζεις γράμματα λεζαντες την ώρα σου βίντεο
α δεις slow motion εφε όταν γίνεται κάτι καλό
ζουμ σε συγκεκριμένα σημεία του βίντεο 
ήχο με μικροφωνο αποκλειστικά (hands free αν εισαι με χαμηλο budget)

KAI

Αν δεν έχεις λεφτα (50 ευρω κάνει μια action κάμερα πλέον - no need for GoPro), θα πρέπει να δώσεις αλλού εμφαση.

Πολλοί θα εβλεπαν ενα βίντεο με κακή αναλυση, αμα ήταν stunt ή μιλούσε για τον βάζελο ή τον γαύρο (για να κάνω και λινκ με τα πάνω)

ΥΓ είχα σκοπο να πω λίγα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μικροφωνο δεν μου φτανει το budget (πρεπει να περασω και δισκους συμπλεκτη στο παπι γιατι πατιναρει καμποσο). Αρα για αρχη κινητο. Τωρα 50€ για μια καμερα μπορω να δωσω δεν υπαρχει θεμα αλλα τι εννοεις να δωσω αλλου εμφαση;  @ChristoforosVer 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το μικροφωνο εχει 5-10 ευρω ρε σι και το συνδεεις στο κινητο ηχογραφεις και τα φτιαχνεις στο edit μετα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 λεπτά, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

Μικροφωνο δεν μου φτανει το budget (πρεπει να περασω και δισκους συμπλεκτη στο παπι γιατι πατιναρει καμποσο). Αρα για αρχη κινητο. Τωρα 50€ για μια καμερα μπορω να δωσω δεν υπαρχει θεμα αλλα τι εννοεις να δωσω αλλου εμφαση;  @ChristoforosVer 

Ο Χριστόφορος εννοεί πως ακόμα και σκατά να είναι η ποιότητα της εικόνας ή/και του ήχου, αν σκάσεις γυμνός στο ΤΕΙ φωνάζοντας " Ελέέέέέένη σελώώώώώσου " τότε πολλοί θα παραβλέψουν τα όποια τεχνικά προβλήματα έχεις και θα επικεντρωθούν στην θεματολογία σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 15 λεπτά, το μέλος Gouky7 έγραψε:

Ο Χριστόφορος εννοεί πως ακόμα και σκατά να είναι η ποιότητα της εικόνας ή/και του ήχου, αν σκάσεις γυμνός στο ΤΕΙ φωνάζοντας " Ελέέέέέένη σελώώώώώσου " τότε πολλοί θα παραβλέψουν τα όποια τεχνικά προβλήματα έχεις και θα επικεντρωθούν στην θεματολογία σου.

Μόλις μου έδωσες ιδέα για το δεύτερο μου MotoVlog... παμε για τους 1,000,000 subscribers :yahoo:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 33 λεπτά, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

Απλά με το handsfree νομιζω κάτι μπορείς να κάνεις.

Με το κινητό δεν το κατάλαβα, τι θα κάνεις δλδ? Θα τραβάς απο το κινητό στο κοντερ και τον δρόμο;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@Gouky7 καλη ιδεα! :laugh:

Oκ μια καμερα μπορω πιστευω να την παρω αντε αμα και το mic εχει 5-10 τοτε γινεται και αυτο. Η αληθεια ειναι οτι εχω ηδη ενα mic για υπολογιστη γινεται να συνδεθει με κινητο; (ισως πεταξα μπαρουφα τωρα) 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατί ρε παιδιά να μην κάνει ? Ας κάνει και αν δε το βλέπει κανείς , δε το βλέπει, κλαϊν.

Εδώ έχω δεί άτομο που κάνει "reviews" και έχει και αρκετούς followers, και πήγαινε επι ενα τέταρτο μια Busa με 1η....ΜΟΝΟ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια πολυ καλή δουλειά.

Editing, μοντάζ, ηχος, πλάνα, χρώματα

Τροποποιήθηκε από τον ChristoforosVer

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 1/30/2018 at 7:35 ΜΜ, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

Γιατι λογικα ή ειναι ετσι το γουστο αυτουνου που το ανεβαζει ή για να ειναι πιο trendy Μοντερνο κλπ κλπ κλπ...αμα το παω με βαση γουστων τοτε η εισαγωγη μου θα ειναι κατι σε στυλ Sabaton, Metallica, Motorhead ή Black Sabbath αρα δεν :Ρ Απλα οχι μουσικη 

Δεν μπορείς να βάλεις ότι μουσική γουστάρεις στο youtube, υπάρχουν θέματα πνευματικών δικαιωμάτων. Αρκετά free to use κομμάτια είναι αυτού του είδους που αναφέρεις και έτσι χρησιμοποιούνται ως επι το πλείστον.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το motovlog πολυ φοβαμαι οτι μαλλον θα περιμενει. Ο λογος ειναι οτι εχουνε προκυψει καποιες υποχρεωσεις βασικες μου πρωτα. Ωστοσο σαν ιδεα το κραταω γενικα. Δεν με νοιαζει αν δεν θα εχει πολλα views εγω για την πλακα μου θα το κανω. Τωρα απο εκει και περα οποιος θελησει να το παρακολουθησει ειναι παντα καλοδεχουμενος. Απο εκει και περα οποιος δεν θελει δεν πειραζει. Και οχι για μουσικη το ξερω οτι το YouTube δεν σε αφηνει να βαλεις κανονικα τραγουδια εχει ενα library με δικα του τωρα το κατα ποσο εχει εξελιχθει δεν ξερω, εχω να ανεβασω βιντεο στο YouTube απο το 2013.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εμενα μ αρεσουν τα hydraulic press videos παντως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα