Jump to content
ShapeshifterGR98

Βάψιμο μοτέρ

Recommended Posts

Hello guys.

Πολλές φορές βλέπω αρκετά παπάκια με βαμμένα μοτέρ. Άμα θέλω να βάψω και εγω το δικό μου πχ μαύρο θα χρειαστώ ειδική μπογιά ή κάτι τέτοιο; Μέχρι τώρα έχω ένα spray μπογιάς μαύρου χρώματος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Πρεπει να ξυσεις πολυ καλα τον κινητηρα για να φυγει η γυαλαδα.

Μετα 3-4 χερια με σπρευ ειδικο για θερμοκρασιες ανω των 400 βαθμων.Θελει προσοχη στο περασμα για να μην σου τρεξει η μπογια,η να μην κανει φυσαλιδες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω βαψει πολλες φορες μοτερ με απλο σπρεϊ, οχι θερμοκρασιας και ποτε δεν ειχα προβληματα, δεν ανεβαζει και μεγαλες θερμοκρασιες ωστε να πας σε κατι εξειδικευμενο, να σημειωσω οτι το 2004 ειχα βαψει το μοτερ που τοτε φορουσα στο Townmate με απλο ασημι σπρεϊ και αντεξε μια δεκαετια, απλα για την προστασια του χρωματος εριξα μερικα χερια βερνικι πιστολιου για αυτοκινητα. 

Την ιδια συνταγη εκανα και στο δευτερο μοτερ που αλλαξα.

bikepics-2600515-full.jpg

Τσεκαρε στο θεμα μου στην πρωτη σελιδα κατω κατω πως βαφτηκε, με σπρεϊ απο το λιντλ και βερνικι πιστολιου.

http://www.mybike.gr/topic/79793-yamaha-townmate-restore/

Τροποποιήθηκε από τον Tasos Meli

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@Tasos Meli Εχω ένα μαύρο spray αυτή τη στιγμή βερνίκι πιστολιού δεν έχω (που μπορώ να βρω?). Επίσης το καλοκαίρι δεν έχει θέμα αμα ανεβάσει μεγαλύτερη θερμοκρασία; Γιατί όπως και φέτος έτσι και το καλοκαίρι του 2018 το παπί θα κάνει πάλι τρελές αποστάσεις για μπάνια πολλές φορές δικάβαλος κιόλας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η δουλεια ειναι ευκολη και αν γινει σωστα θα κρατησει. τωρα που η εξωτερικη θερμοκρασια ειναι χαμηλη αν το βαψεις μονος σου δε θα κανεις καλη δουλεια.

για ενα φανοποιο θα ναι παιχνιδακι αν τα κανεις απλο μαυρο η ασιμι. το κοστος να στα βαψει δε θα ειναι μεγαλο.

μη μπεις σε κοπο να καλυψεις το παπι με εφημεριδες για να τα βαψεις με σπρει στο γκαραζ.

βγαλε το λαδι σε ενα δοχειο, παρε 8αρι πολυγωνο, λυσε τα καπακια και πηγαινε τα στο φανοποιο. :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για τι τιμες μιλαμε αμα το παω σε καποιον να μου το βαψει; Και λογικα μαυρο σκεφτομαι να το κανω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βερνικι μπορεις να βρεις σε χρωματοπωλεια που εχουν χρωματα και για αυτοκινητα, για ναντο ψεκασεις ομως χρειαζεσε ενα πιστολι βαφης και ενα κομπρεσερ αερα, ή ενα πιστολη βαφης που μπαινει σε μπριζα σπιτιου.

Η θεμοκρασια τωρα που ειναι χαμηλη εξω θα καθυστερησει λιγο το στεγνωμα του χρωματος και του βερνικιου.

Εγω τη δουλεια αυτη την εκανα με το μοτερ κατεβασμενο, μη κατσεις και το βαψεις πανω στο μηχανακι γιατι η μαλακια θα γινει και μετα θα τρεχεις.

Υ.Γ. Υπαρχει βερνικι σε σπρεϊ αλλα δεν ειναι ανθεκτικο, αν πεσει πανω του βενζινη θα διαβρωθει οπως και τα χρωματα σε σπρεϊ, ο λογος που ψεκαζα βερνικι πιστολιου ειναι για να προστατεψω το χρωμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μόνος σου δεν το σκέφτεσαί? Έγω αν χρειαστεί βάψιμο θα το κάνω μόνος μου με πιστόλι.. Βέβαια έχω ξαναβάψει. 
Προτείνω να βγάλεις τα καπάκια και να τα ξύσεις να περάσεις αστάρι και να τα βάψεις μόνος σου εάν πιάνει το χέρι σου. Και με σπρει να το κάνεις δεν θα έχει διαφορά από το πιστόλι αν γίνει σωστά (έχω κάνει πολύ καλή δουλειά και με σπρει ισάξια του πιστολιού). Αλλιώς αν πας σε φανοποιείο δεν πιστεύω να θέλει πάνω από 50 ευρώ με τα χρώματα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 38 λεπτά, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

Βερνικι μπορεις να βρεις σε χρωματοπωλεια που εχουν χρωματα και για αυτοκινητα, για ναντο ψεκασεις ομως χρειαζεσε ενα πιστολι βαφης και ενα κομπρεσερ αερα, ή ενα πιστολη βαφης που μπαινει σε μπριζα σπιτιου.

Η θεμοκρασια τωρα που ειναι χαμηλη εξω θα καθυστερησει λιγο το στεγνωμα του χρωματος και του βερνικιου.

Εγω τη δουλεια αυτη την εκανα με το μοτερ κατεβασμενο, μη κατσεις και το βαψεις πανω στο μηχανακι γιατι η μαλακια θα γινει και μετα θα τρεχεις.

Υ.Γ. Υπαρχει βερνικι σε σπρεϊ αλλα δεν ειναι ανθεκτικο, αν πεσει πανω του βενζινη θα διαβρωθει οπως και τα χρωματα σε σπρεϊ, ο λογος που ψεκαζα βερνικι πιστολιου ειναι για να προστατεψω το χρωμα.

Έχω βάψει σπρει βερνίκι και δεν έχω κανένα παράπονο. Έβαψα όλα τα άβαφα πλαστικά του παπιού μου με αστάρι χρώμα και μετα βερνίκι όλα σπρέι. Δεν πάθανε κάτι από βενζίνη πάντως. 

Τώρα θέλω να τα βάψω να φαίνονται σαν τα σκληρά πλαστικα. Κατάλαβες τι εννοώ? Είδα προχθές ένα ινοβα που τα είχε έτσι αλλά δεν ξέρω πως γίνεται ( λογικά κάτι θα ρίξω να σκληρύνει η επιφάνει)

Σχετική εικόνα

Αν δεις εδώ στο πρώην του Βαγγέλη (αυτό πρέπει να είναι ) τα άσπρα που είναι βαμένα έχουν την υφή και των μπλε.. ενώ τα άσπρα ήταν άβαφα μαλακά πλαστικά..

shapeshifetr συγγνωμη αν είμαι εκτός του θέματος. Αν ενόχλησε το ποστ ας προσπεραστεί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

^ δεν ειναι δικο μου αυτο το σκατοπραμα :laugh::laugh:

τα μαυρα στοκ πλαστικα φενοταν ειχανε "αγρια" υφη γιατι δεν ειχανε ριξει βερνικι πανω. για να γινε "ματ" αλλα ασπρο, κιτρινο, μαυρο, οτι θες, απλα ριχνεις το χρωμα και δε ριχνεις βερνικι. το ποσο θα αντεξει δε ξερω, καποιος φανοποιος/υπαλληλος χρωματοπωλειου θα σου δωσει λυση.

πριν 3 ώρες, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

Για τι τιμες μιλαμε αμα το παω σε καποιον να μου το βαψει; Και λογικα μαυρο σκεφτομαι να το κανω.

δε ξερω να σου πω ακριβως, οχι πολλα παντως (50αρικο υπολογιζω. εχω λιγα χρονια να ασχοληθω με βαψιματα ομως και δεν ξερω αν εχουν αλλαξει οι τιμες). ενα απλο μαυρο ειναι με λιγο βερνικι. αν του τα πας και τριμμενα πιθανων θα στοιχισει λιγοτερο.

πριν 12 ώρες, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

@Tasos Meli Επίσης το καλοκαίρι δεν έχει θέμα αμα ανεβάσει μεγαλύτερη θερμοκρασία; Γιατί όπως και φέτος έτσι και το καλοκαίρι του 2018 το παπί θα κάνει πάλι τρελές αποστάσεις για μπάνια πολλές φορές δικάβαλος κιόλας.

το μοτερ του παπιου δεν εχει ποτε προβλημα με θερμοκρασιες. στη σαχαρα να εισαι δουλευοντας delivery, με καλο λεπτο λαδι δε θα παθει τιποτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για τα καπάκια του μοτέρ ένας τρόπος είναι ο σωστός και αυτόν θα σου πω: τα βγάζεις, τα τρίβεις με 500αρι γυαλόχαρτο νερού, τα περνάς με αστάρι (κάνει και spray), τα περνάς δυο-τρία-όσα θες ελαφριά χέρια χρώμα της αρεσκείας σου (κάνει και spray) και τέλος τα περνάς με βερνίκι πιστολιού με καταλύτη (δεν κάνει spray). Οτιδήποτε άλλο σε βάθος χρόνου δεν θα αντέξει. Δεν πρέπει το χρώμα να είναι θερμοκρασίας γιατί θέλει ψήσιμο και δεν κάνει σε αλουμίνιο.

Για τα σαγρέ πλαστικά: για να γίνουν λεία όπως τα πλαϊνά θα χρειαστούν στόκο πιστολιού και τρίψιμο. Ο στόκος υπάρχει και σε spray (putty, filling ή αντίστοιχες ονομασίες). Αφού τριφτεί και δεν φαίνονται στην επιφάνεια πλαστικά μπιμπικάκια (θα πρέπει να επαναληφθεί η διαδικασία δυο-τρεις φορές) θα πρέπει να ασταρωθεί και να βαφεί. Βερνίκι και εδώ πιστολιού.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@achilleasv Αμα δεν ξύσω τα καπάκια τι παίζει να γίνει;

@noodles Άραξε εχω δει Supra κίτρινο-μπλε γιατί ο βλάκας ήθελε να το κάνει να μοιάζει με ένα Mazda 6 της Goodyear απο το Gran Turismo xD

@CRX Τι είναι τα σαγρέ πλαστικά ακριβώς; 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 21 λεπτά, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

@achilleasv Αμα δεν ξύσω τα καπάκια τι παίζει να γίνει; 

@noodles Άραξε εχω δει Supra κίτρινο-μπλε γιατί ο βλάκας ήθελε να το κάνει να μοιάζει με ένα Mazda 6 της Goodyear απο το Gran Turismo xD

@CRX Τι είναι τα σαγρέ πλαστικά ακριβώς; 

Δεν θα πιάσει το χρώμα
Βάγγο σοριιιι απλά έχω καιρό να δω το δικό σπυ και μπερδεύτηκα! 
ΤΑ σαγρε είναι τα πλαστικά που δεν είναι βαμμενα.. (πχ ο λασπωτήρας στο παπί σου)
CRX αν ρίξω στόκο τότε θα έχουν την ελαστικότητα που είχαν ή θα πάω να τα βγάλω και θα σπάει?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια αλλη λυση ειναι η ηλεκτροστατικη βαφη, εχω σκοπο να το κανω στο Ταομεϊτ να κανω τα καπακια του νικελ αλλα μπορεις να τα κανεις οτι χρωμα θελεις, το κοστος δεν το γνωριζω αλλα οσο και να κανει το σιγουρο ειναι οτι αξιζει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η ιδιότητα του στόκου πιστολιού είναι ότι δουλεύται σε λεπτά στρώματα. Οπότε, με το σωστό τρίψιμο το πάχος που θα μείνει  πάνω στο πλαστικό είναι τόσο ώστε να καλύπτει ίσα-ίσα την αγριάδα του πλαστικού. Ένα τόσο λεπτό στρώμα είναι πολύ ελαστικό και δεν σπάει εύκολα. Συν ότι ο στόκος αυτός είναι από τη φύση του ελαστικός (μην τον μπερδεύεις με τον κοινό σιδηρόστοκο). Έχω στοκάρει προφυλακτήρα και σε χτύπημα έσπασε το χρώμα ενώ το σημείο που είχε στόκο δεν έπαθε τίποτα παρόλο που γούβιασε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοιτάξτε εγω δεν έχω σκοπό να βάψω άλλα πλαστικά πέρα του μοτέρ μόνο. Και πάλι μόνο τα αριστερά και δεξιά του να το πώ το μέρος που είναι ο κύλινδρος δεν θέλω να το βάψω γιατί έτσι και αλλιώς δεν φαίνεται η αλήθεια είναι παρά μόνο αν είναι παρκαρισμένο το παπί και το κοιτάξει κάποιος απο μπροστά.

Αρα συνοψίζοντας: πρώτα πρέπει να το τρίψω με γυαλόχαρτο νερού (500αρι όπως είπε ο φίλος @CRX) και έπειτα όπως είπατε και οι υπόλοιποι πέρασμα με αστάρι, έπειτα βάψιμο σε ένα χρώμα (μαύρο κατά πάσα πιθανότητα) και τέλος βερνίκι πιστολιού.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν δε τα τριψεις δε θα πιασει-κρατησει το χρωμα=χαμενος κοπος και $$

βγαλτα και πηγαινε μιλα με φανοποιο, να στα βαψει ενα απλο μαυρο (πανευκολη υποθεση ειναι γιαυτον που εχει τα μηχανηματα).

πες του ποσο τριμμενα τα θελει και με ποιο γυαλοχαρτο νερου. 2 εξοδους σαββατου θα σου στοιχισει ολη η δουλεια, αλλα θα γινει σωστα :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 28 λεπτά, το μέλος noodles έγραψε:

αν δε τα τριψεις δε θα πιασει-κρατησει το χρωμα=χαμενος κοπος και $$

βγαλτα και πηγαινε μιλα με φανοποιο, να στα βαψει ενα απλο μαυρο (πανευκολη υποθεση ειναι γιαυτον που εχει τα μηχανηματα).

πες του ποσο τριμμενα τα θελει και με ποιο γυαλοχαρτο νερου. 2 εξοδους σαββατου θα σου στοιχισει ολη η δουλεια, αλλα θα γινει σωστα :winking:

Κοίτα έχω το πλεονέκτημα οτι τώρα δεν χρειάζεται να δίνω ένα τάληρο την εβδομάδα για τσιγάρα (ναι έκανα την κίνηση να το κόψω το γ****νο) άρα θα μπορέσω να μαζέψω λίγο πιο γρήγορα για να κάνω αυτό. Αν και τώρα τελευταία παρατήρησα οτι χάνει λάδακια απο κάτω συνεπώς πρέπει να κοιτάξω και αυτό. Αλλά πρώτα να βρω φανοποιό να ρωτήσω τι και πως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

https://www.dropbox.com/s/5r8brh58c6zyswj/24796334_10155239610413284_7946203360866468599_n.jpg?dl=0

με ηλεκτροστατική βαφή θα σου κρατησει πολυ περισσοτερο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η αλήθεια είναι οτι επειδή προέκυψε κάτι ίσως το βάψιμο μοτέρ να πρέπει να περιμένει κάμποσο. Ωστόσο πολύ πένα το εργαλείο φίλε :winking: Η Protech πόσο σου πήγε;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 20 λεπτά, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

Η αλήθεια είναι οτι επειδή προέκυψε κάτι ίσως το βάψιμο μοτέρ να πρέπει να περιμένει κάμποσο. Ωστόσο πολύ πένα το εργαλείο φίλε :winking: Η Protech πόσο σου πήγε;

Ευχαριστώ πολύ φιλος! Η protech εκανε αν θυμάμαι καλα γύρω στα 110 ευρω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@Eddy Le καλά το φανάρι το πίσω το έχω βρει, γύρω στα 40-50 κάνει απο όσο ξέρω. Την εξάτμιση να υποθέσω την βρήλες ολόκρηρη για Address ή μόνο το τελικό βρήκες και στο ταίριαξε ο μάστορας;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 7 ώρες, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

@Eddy Le καλά το φανάρι το πίσω το έχω βρει, γύρω στα 40-50 κάνει απο όσο ξέρω. Την εξάτμιση να υποθέσω την βρήλες ολόκρηρη για Address ή μόνο το τελικό βρήκες και στο ταίριαξε ο μάστορας;

το φαναρι γυρο στα 40, ειναι αυτα που εχει τα φλας μαζι, και την εξατμιση την βρηκα ολοκληρη για address

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 λεπτά, το μέλος Eddy Le έγραψε:

το φαναρι γυρο στα 40, ειναι αυτα που εχει τα φλας μαζι, και την εξατμιση την βρηκα ολοκληρη για address

Εγω πάλι την ΝΟΒ1 που έχω τώρα έκανα αμάν να την βρω και μάλιστα ήτανε και τελευταίο κομμάτι :( Protech ούτε για πλάκα δεν έβρισκα για κάποιο λόγο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα