kotsos_007 118 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2017 Ο τίτλος δίνει το περιεχόμενο του νήματος... Οπότε... Καφεδάκι: ✔️ | Κανα φρουτάκι για το τσιμπολόι: ✔️ | Τσιγάρ✘✘✘, εχμ εννοούσα Depon, Comtrex, Otrivin: ✔️ Ετοιμοι και πάμε... Σε όσους δεν με ξέρουν ή έχουν καιρό να με δούν, είμαι ο Κωνσταντίνος, Σαλονικιός στα 30 (δεν φαίνεται καθόλου όμορφα... ) και έψαχνα μηχανή εδω και πολύ καιρό, μα λόγω καταστάσεων όπως και στους περισσότερους, το θέμα όλο και καθυστερούσε. Το πρότζεκτ ξεκίνησε με δύο οχήματα, ενα μικρό για την πόλη και ένα για να το χαρούμε, μα μιάς και άλλαξε η κατάσταση της δουλειάς, έδωσα και την πάπια και έψαχνα κάτι για τα πάντα, μιας και η πόλη παίζει τακτικά στο μενού... Η λίστα ήταν μεγάλη και ανομοιογενής (Africa 750, Ta 700, Versys 650, TDM 900, FZ6 S2, CBF 600S, V-Strom 650... μέχρι και XTZ 660!)... Τέλος πάντων απλά σας δίνω να καταλάβετε πως δεν ήξερα τι θέλω και αν θέλω κάτι συγκεκριμένο και αν γενικά θέλω κάτι απο συγκεκριμένη κατηγορία και μετά αυτοί ήθελαν μα δεν θέλαμε εμείς και εμείς στο τέλος είπαμε οκ μα δεν ήθελαν αυτοί και πάει θέλοντας... Μπορώ να πώ πώς πήγα και τα είδα σχεδόν όλα... Άλλα ταλαιπωρημένα, άλλα με προίκα, άλλα χωρίς, άλλα σε καλή κατάσταση μα σε τιμή ΚΟΥΚΟΥ και πάει λέγοντας... Ωπ! Ωραίο φαίνεται, έχει και προίκα, έχει και καλή τιμούλα... Πού είναι;;; Ωχ... Εκδρομούλα δεν πειράζει. Τηλεφωνάκι, πληροφορίες τα καθέκαστα και οργάνωση για εκδρομούλα... 2 ωρίτσες Κυριακάτικης 'ορεινής' διαδρομούλας με στάση για καφεδάκι σε γραφικό χωριουδάκι, θάλασσα και 25 βαθμοί θερμοκρασίας, δεν με χάλασαν κιόλας. Φτάνουμε, τεντωνόμαστε, ξεμουδιάζουμε και τσουπ το μηχανάκι μπροστά μας... Χωρίς μπαταρία, με παρεδωμένες πινακίδες μα διχως γρατζουνιά... Ωραία... Βάζουμε τα κοροκοδείλια εκεί να κάνουν την δουλειά τους, τσουπ! μιζιά και ξύπνησε η ωραία κοιμωμένη... Ωραία λειτουργία, γραμμική δίχως κανένα κενό και πρόβλημα. Θέλουμε λάδια, φίλτρα, μπουζί (προληπτικά), μπαταρία, αλυσιδογράναζα και μπροστα τακάκια... Ωραία, τί κάνουμε γι αυτά; Πάμε για καφέ να το συζητήσουμε... Πήγαμε, το συζητήσαμε, κάναμε τα απαραίτητα ψαλίδια και... Γιώργο (καλός φίλος και καλός μηχανικός), φεύγει η μηχανή έτσι απο εδώ;;; Ναι ρε, μια χαρα... Ωραία, σουλούπωστην, χαρτιά, πινακίδες, κλειδιά και λοιπά και ξαναρχομαι...! Σύμφωνοι!!! Εν τέλη το όνομα αυτής CBF600S του 2008,με ΑΜΠΟΥΣΟΥ, με 39000χλμ., αγρατζούνιστη, τριβάλιτσο Kappa ολοκαίνουργιο, μανιτάρια, φτερό πίσω τροχού και λίγο ψηλότερη ζελατίνα. Το παλικάρι που μου την πούλησε ήταν πολύ κομπλέ, πλέον οικογενειάρχης οπότε και για αυτό είχε φάει και τον παραγκωνισμό του το μοτόρι. Το μηχανάκι μόλις γύρισε μπήκε για το σέρβις του κατευθείαν, καθαρίστηκε, πλύθηκε και πάμε αναλυτικά... Αλυσίδια-γρανάζια RK 525 X-Ring: 130€ Φίλτρο αέρος Hiflo: 30€ Φίλτρο λαδιού μαμά: 8€ Λάδια Belray 10W-40: 25€ Τακάκια μπροστά SBS: 60€ Μπουζί μαμά (NGK): 4x8€=32€ Μπαταρία: (την έβαλε ο προηγούμενος) Απαλλαγή απο τόνους λάσπης και γράσου σφηνωμένο παντού... Βέβαια μην γκρινιάζω, λαστιχάκι σχεδόν απάτητο Michelen pilot road II, με τα λαστιχάκια τους ακόμα... Βρούμ, την παίρνω και τσουπ, ενα μικροπροβληματάκι που δεν είχαμε δεί... Διακόπτης φως, μπροστά φρένου. Ο μαμά 22€, τυχαία τον βρήκα 10€... Σκέφτηκα για ρύθμιση βαλβιδών αλλά μιας και δεν ακούγονται δεν βρήκαμε λόγο... Μία μέρα συνεργείο απο το πρωί ώς το βράδυ και τσούυυυυυυπ...! Η κούκλα μας είναι έτοιμη... Λαμπερή και όμορφη... Αλλα πρίν ξεκινήσω τις γλύκες και τα σιρόπια, θα γκρινιάξω...! ΡΕ ΧΟΝΔΑ... Τί πλαστικά είναι αυτά...;;;; Και δεν μιλάω για τα καλογυαλισμένα μπροστινά φέρινγκ, μα για κάτι μάτ-ξηρά πλαστικά που έχει μπροστά σαν φρύδι πάνω απο τα φανάρια, πίσω σαν καπάκι στην ουρά καθώς και δεξιά και αριστερά στα πόδια του οδηγού... Χρήζουν επειγόντως βαψίματος και συντήρησης για να μην είσαι όλη την ώρα με κεριά, επουλωτικά και βαζελίνες... Το ίδιο νομίζω έχουν βάλει και σαν φτεράκι στο ΤΑ700 και επίσης σε κανα 2 άλλα σημεία του... Δεν μπορώ όμως να καταλάβω τί στο καλό έιχαν στο μυαλό τους και έβαλαν τέτοια πλαστικά... Σιδερένιο ψαλίδι... Οκ, δεκτό αλλά και πάλι γιατί; Αφου την έκανες την κίνηση σου κάντην σωστά και ολόκληρα. Επίσης μόνο θέμα δικό μου είναι μα, επειγόντως ακόμα πιο μεγάλη ζελατίνα... Οι καρπαζιές δίνουν και παίρνουν γύρω στα 140-150, οπότε εντός προγράμματος ήδη... Επίσης η σέλα αν και δεν με ενόχλησε, γλιστράεειιιιι... Θέλει και αυτή με την σειρά της το κατιτής της... Επίσης είναι ένα ζωηρό μηχανάκι και δεν κάνανε κάτι για το αναδείξουν αυτό, τίιιι; Η αλλαγή χρωμάτων μόνο απο το '10 έως το '13;;; Ναιμμμ, μην φας έχει γλαρόσουπα... Συντηρητική εμφάνιση ενώ του αξίζουν παραπάνω πράγματα... Λοιπόν Τσάπτερ νάμπερ 2 και πάμε να πούμε 2 πράγματα γι αυτό το μηχανάκι, προηγούμενη έκδοση του οποίου έχει κάνει πολύ όμορφη παρουσίαση ο @Φρανκι σε αυτό το θέμα. Οι αλλαγές που βρήκαν το 2008 το CBF ηταν ναι μεν αρκετές, ταυτόχρονα όμως χωρίς να αλλάζουν κάτι ιδιαίτερο στην μοτοσυκλέτα... Νέος κινητήρας, προερχόμενος απο το Cbr600rr του 2007 μειωμένος κατα 40 αλόγατα και στα χρώματα του αλουμινίου πλέον. Νέο αλουμινένιο πλαίσιο με τον (μικρότερο σε μέγεθος) κινητήρα πιο μπροστά και ψηλά, σχεδόν στο ίδιο σημείο με το κέντρο βάρους της μοτοσυκλέτας, γεγονός που την έκανε να έχει πιο ανάλαφρη αίσθηση. Μακρύτερο ψαλίδι, για να διαχειρίζεσαι καλύτερα τα 76 αλόγατα Ρυθμιζόμενη σέλα 3ων θέσεων και ζελατίνα 2 θέσεων όπως και στο προηγούμενο αν δεν απατώμαι. 20λιτρο τεπόζιτο, και με πλέον σημαντικά μικρότερη κατανάλωση νομίζω πως ξεχνάς να βάλεις βενζίνη, ενδεικτικά με τις λίγες μετρήσεις που έχω κάνει τα αποτελέσματα φανερώνουν γύρω στο 5 με 5,5 και δεν με λές και κύριο. Άρα αν με έλεγε παίζει να έβλεπα και κανα 4,5. Ωστόσο θα επιμείνω και θα συνεχίσω τις μετρήσεις ωστε να έχουμε πιο πολλά και έγκυρα αποτελέσματα. Φρένα!!! Να μιλήσω ή τζάμπα θα είναι. Πολύ καλά! Δεν τα λές άμεσα μα προοδευτικά, γεγονός που δεν το θεωρώ καθόλου κακό μιάς και οι οδηγοί που θα μάθοπυν την χρήση των φρένων τους στο 100% είναι λίγοι... Χαρακτηριστικό είναι η συνδυασμένη πέδηση, που με το πάτημα του πίσω φρένου πατιέται και το μεσαίο, αν δεν κάνω λάθος, έμβολο και πιέζοντας το μπροστά πατιέται το πίσω... Κάποιος αν γνωρίζει καλύτερα την διαδικασία δράσης του κομπάιντ και του κατανεμητή του θα ήταν καλοδεχούμενος... Το άμπουσου μπαίνει αργά, δεν το έχω νιώσει ακόμα το πώς τα πάει μιάς και απλά δοκίμασα την λειτουργία του. Αναρτήσεις, όχι κακές, όχι καλές... Η μπροστά ειδικά σωβρακάκι, στατικός αν την βυθίσεις σου βγαίνει ένα 'ωχ τι είναι αυτό...', μα έκπληξη καθως κατα την διαδικασία του φρεναρίσματος μιάς και εκεί θα ήταν ο πρώτος προβληματισμός της ανάρτησης μας, δεν βυθίζεται τόσο... Πιθανολογώ πως η κατανομή των φρένων μοιράζει την πίεση και το μηχανάκι κάθεται σαν ενιαίο σώμα και δεν βουτάει... Όσο μεγαλύτερη η ταχύτητα τόσο μικρότερο το βούτημα... Βέβαια πρίν τις δώσουμε άκυρο διαθέτουν ρύθμιση προφόρτισης και οι δυο, οπότε με μερικές δοκιμές ίσως μας κάτσουν και γάντι... Τσάπτερ νάμπερ 3 και πάμε να δούμε στην πράξη πώς μας φάνηκε το μοτόρι... Απο τις 1500, πάς με ικανοποιητικό γκαζάκι όοοοπου θες. Τον συμπλέκτη τον ξεχνάς εκτός αν σε κυκλοφοριακή συμφόρηση επιπέδου πήχτρας, χρειαστεί να το πάς συμπλεκταριστό. Αλλά σπάνια. Κιβώτιο γάλακτος, βέβαια θέλει μία ρυθμισούλα ο λεβιές για το που σε βολέυει στο πόδι σου. Εγώ τον ήθελα αρκετά παρακάτω μιάς και για να πάω απο την 1η στην 2α και να μην μείνω στην νεκρά έκανα διατάσεις. Πλέον μετά την ρύθμιση όλα καλά... Ροπούλα ή για την ακρίβεια ελαστικότητα μπόλικη... Γραμμικό μηχανάκι στα όλα του, γραμμικό το γκάζι, άψογος ο ψεκασμός (ψεκασμός Keihin με αυλούς 32mm), γραμμικό φρενάρισμα, θέλεις μερικές μέρες για να το συνηθίσεις και να μην σε τρομάζει πλέον. Τα 180 τα βλέπεις εύκολα, μα όπως είπα εγω θεωρώ οτι χρήζει μιας μεγαλύτερης ζελατίνας. Εν ολίγης ένα οικονομικό μηχανάκι, με γκαζάκι σε όλο το εύρος του, δεν θα γκρινιάξει για τις επιδόσεις του κανείς και ταυτόχρονα είναι ένα πολύ ωραίο σχολείο για καινούργιους οδηγούς, μα αν θες να ταρζανιάσεις και λίγο δεν θα πεί όχι, θα αφεθεί ευχάριστα στα χέρια σου και θα σου πεί φύγαμε... Στρίβει, χωρίς πολύ προσπάθεια, πολλές φορές θα έλεγα οτι πέφτει και άλλο μόνο του... Πώς το λένε, το ζητάει το μηχανάκι... Στις αστικές μετακινήσεις δεν θα συναντήσει κανείς πρόβλημα, ούτε καν απο τις αναρτήσεις οι οποίες φροντίζουν να μην φτάνουν πολλά πολλά στο κ@λαρακι μας... Τί θα αλλάξω... Θα βάψω τα πλαστικά κομμάτια που ανέφερα παραπάνω (ρεζίλι). Θα βάλω μεγαλύτερη ζελατίνα. Θα βάλω λάμπες LED και για έξτρα φως, μα και για μικρότερη κατανάλωση. Γενικά ένα μειονέκτημα ήταν το μέγεθος της μπαταρίας για τις απαιτήσεις της μηχανής, οπότε όσο μπορούμε ας την ελαφρύνουμε... Θα βάλω ένα αντιολισθητικό κάλυμμα στην σέλα και ίσως να προσθέσω και λίγο έξτρα αφρώδες υλικό. Πείτε με κάγκουρα, μα εγω το μηχανάκι μου θέλω να το ακούω και αυτό δεν το ακούω, οπότε κοιτάμε και για τελικό... Τί δεν θα άλλαξω... Μηχανάκι πιστεύω για αρκετό καιρό ακόμα... <3 Δεν υπάρχει μηχανάκι που να τα έχει και να τα κάνει όλα τέλεια, υπάρχει όμως μηχανάκι που σου κάνει και του κάνεις... Και μένα αυτό το μηχανάκι μου κάνει...!!! Θένκ γιου για τον χρόνο σας και για οοοοτι θέλετε εδώ είμαστε... 18 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
doctoras9 1755 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2017 καλορίζικο καλοτάξιδο απο Χαλκιδική το πήρες? Πηγαίνοντας για το τρίτο πόδι? κάντο όπως επιθυμείς, ενημερωτικά η ζελατίνα που έχει είναι agtermarket και είναι στην ψηλότερη θέση, αυτό που λαμβάνεις είναι στροβιλισμοί (εκτός και εάν είσαι δίμετρος) θέλει μια μικρή μετατροπή(σχισμή για δημιουργία εξομάλυνσης αεροδυναμικού) εάν βάλεις ακόμη μεγαλύτερη απο την υπάρχων αλλάζεις πολύ την αισθητική ισορροπία του μουτρου(άποψη μου). *τα ματ πλαστικά δωστα για βάψιμο στο χρώμα της μοτο(αναγράφεται κάτω απο την θέση του συνοδηγού) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4326 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2017 Καλοταξιδο και παντα ορθιοι! Τα ματ πλαστικα αν δε θελεις να τα βαψεις κάντα αμμοβολη για να φυγει η ¨καμμενη¨ στρωση, δεν το εχω κανει ακομα, μου το ειχε πει μοτοεμπορος οτι το κανει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikos_pc 2842 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2017 Καλορίζικο, καλοτάξιδο με γειά. Αν θες για καμιά βόλτα πες Οκ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gouky7 8369 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2017 πριν 1 ώρα, το μέλος nikos_pc έγραψε: Καλορίζικο, καλοτάξιδο με γειά. Αν θες για καμιά βόλτα πες πρεσσ Οκ. fixed Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kotsos_007 118 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2017 πριν 8 ώρες, το μέλος doctoras9 έγραψε: καλορίζικο καλοτάξιδο απο Χαλκιδική το πήρες? Πηγαίνοντας για το τρίτο πόδι? κάντο όπως επιθυμείς, ενημερωτικά η ζελατίνα που έχει είναι agtermarket και είναι στην ψηλότερη θέση, αυτό που λαμβάνεις είναι στροβιλισμοί (εκτός και εάν είσαι δίμετρος) θέλει μια μικρή μετατροπή(σχισμή για δημιουργία εξομάλυνσης αεροδυναμικού) εάν βάλεις ακόμη μεγαλύτερη απο την υπάρχων αλλάζεις πολύ την αισθητική ισορροπία του μουτρου(άποψη μου). *τα ματ πλαστικά δωστα για βάψιμο στο χρώμα της μοτο(αναγράφεται κάτω απο την θέση του συνοδηγού) Σε ευχαριστώ πολύ. Ναι φίλε μου... Έχεις μάτι καλό. Ήταν καλή ευκαιρία θαρρώ. Όσο αφορά για την ζελατίνα δεν είναι στροβιλισμοί, είναι σφαλιάρες στα μούτρα, αλλά ωστόσο για πές την πατεντο-μετατροπή για να καταλάβω... Όσο για την άφτερ που σκέφτομαι είναι πιο καμπυλωτή και φιμέ, οπότε ίσως του κάτσει πιο όμορφα... Κάτι τέτοιο είχα δεί και μου άρεσε, μα θα το παρω αγκαλιά λές μετά απο μιά κάποια ταχύτητα;;; πριν 7 ώρες, το μέλος Tasos Meli έγραψε: Καλοταξιδο και παντα ορθιοι! Τα ματ πλαστικα αν δε θελεις να τα βαψεις κάντα αμμοβολη για να φυγει η ¨καμμενη¨ στρωση, δεν το εχω κανει ακομα, μου το ειχε πει μοτοεμπορος οτι το κανει. Φιλαράκι να είσαι καλά!!! Το πίσω το πλαστικό, το έκανα αμμοβολή (την έχω πρόχειρη) και το έβαψα μαύρο μάτ προς το παρόν, αλλά δεν έγινε καλή δουλειά και επίσης το μάτ θέλει φρεσκάρισμα ανα 2μηνο. Θέλει ξανα ξύσιμο, χρώμα και βερνίκι. Όσο για το μπροστά ακόμα το παλεύω με κρέμες και αλοιφές μπάς και, αλλά είναι στα σχέδια και εκείνο. Το μόνο παρατράγουδο της υπόθεσης λέμε... Αλλά μόνο με την αμμοβολή δεν μπορείς να το αφήσεις, θα ξεραθεί πολλαπλάσια εκτεθειμένο... πριν 2 ώρες, το μέλος nikos_pc έγραψε: Καλορίζικο, καλοτάξιδο με γειά. Αν θες για καμιά βόλτα πες Οκ. Καλησπέρα Νίκο, να είσαι καλά...!!! Πάντα ψήνομαι για βόλτα !!! Την έχω μπανίσει και την κούκλα σου την περιποιημένη και θα χαιρόμουν να σας δώ και απο κοντά! πριν 1 ώρα, το μέλος Gouky7 έγραψε: fixed Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
klab 7086 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2017 Τα πλαστικά αυτά είναι άβαφα-μαύρο ματ από φυσικό τους. Σε ίδιο μηχανάκι (του ξάδερφού μου) τα πέρασα με σπρέι προφυλακτήρων χωρίς να τα βγάλουμε αλλά με χάρτωμα ώστε να μην λερώσουμε άλλες επιφάνειες. Πολύ ωραίο αποτέλεσμα και οικονομικότατο, στο συνιστώ Εγώ τα δικά μου, τα έβγαλα, τα έξυσα, τα πέρασα πλαστικοποιητές, τα έβαψα κλπ κλπ τσάμπα τραβιόμουν. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kotsos_007 118 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2017 πριν 28 λεπτά, το μέλος klab έγραψε: Τα πλαστικά αυτά είναι άβαφα-μαύρο ματ από φυσικό τους. Σε ίδιο μηχανάκι (του ξάδερφού μου) τα πέρασα με σπρέι προφυλακτήρων χωρίς να τα βγάλουμε αλλά με χάρτωμα ώστε να μην λερώσουμε άλλες επιφάνειες. Πολύ ωραίο αποτέλεσμα και οικονομικότατο, στο συνιστώ Εγώ τα δικά μου, τα έβγαλα, τα έξυσα, τα πέρασα πλαστικοποιητές, τα έβαψα κλπ κλπ τσάμπα τραβιόμουν. Το πίσω δεν σώνεται, ήδη το ξεκίνησα το θέμα. Το μπροστρά ίσως, μα φαίνεται φθηνιάρικο γαμ@το. Είχα σκεφτεί, αμμοβολή, 2 χέρια σπρέυ υψηλής και μετά βερνίκωμα μαζί με σκληρυντικό. Νομίζω πως θα κάνει δουλειά, μα θέλει υπομονή και χέρι. Στείλε ωστόσο μία και τι εννοείς σπρέυ προφυλακτήρων να καταλάβω μήπως και κινηθώ έτσι και δω την λοιπή διαδικασία του βαψίματος πιο χαλαρά... Επίσης παρατηρησα κάτι ακόμα. Η αντλία βενζίνης σε όλα ακούγεται τόοσο πολύ ή να ετοιμάζομαι;;; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
klab 7086 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2017 Θα βρεις ακόμα και στο Praktiker, εγώ προτιμώ της motip αλλά στο cbf βάλαμε CosmosLac Δες εδώ πχ http://www.johnart.gr/Catalogue/index.php?main_page=product_info&products_id=527 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Le Tavernier 756 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29 , 2017 Καλορίζικο και καλοτάξιδο... @doctoras9 λεφτομέριες για την μετατροπή θέμε λέμε! :p Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
doctoras9 1755 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29 , 2017 πριν 23 λεπτά, το μέλος Le Tavernier έγραψε: Καλορίζικο και καλοτάξιδο... @doctoras9 λεφτομέριες για την μετατροπή θέμε λέμε! :p σχεδιασμός σχισμής με μαρκαδοράκι >κόψιμο με dremmel(η αντίστοιχο) παράδειγμα όπως του cb500x που προσάρμοσε ο κατασκευαστής στα +>'15 μοντέλα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kotsos_007 118 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 , 2017 Την 29/10/2017 at 9:11 ΠΜ, το μέλος doctoras9 έγραψε: σχεδιασμός σχισμής με μαρκαδοράκι >κόψιμο με dremmel(η αντίστοιχο) παράδειγμα όπως του cb500x που προσάρμοσε ο κατασκευαστής στα +>'15 μοντέλα Όσο το μελέτησα, αρκετή καλή η σκέψη σου και επίσης πρέπει να λειτουργεί και κατά των κραδασμών που δημιουργούνται στα πλαστικά (λόγω του αέρα όχι λόγω συντονισμού του μοτέρ). Απλά μία ερώτηση-παρατήρηση. Υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσεις πρόβλημα αν το κάνει σε ζελατίνα ελαφρώς φιμέ; Εννοώντας να αρχίζει η καταστροφή του φιμέ της ζελατίνας εκεί που το κόψεις; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
doctoras9 1755 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2017 Παλικαρια δεν ειναι δικη μου σκέψη εχει εφαρμοστεί αυτη η τεχνικη τουλαχιστο πριν 25 χρονια σε μοτο Αν δειτε προφιλ μοτο σε αεροδυναμική σήραγγα θα καταλαβετε τι γινεται Ουσιαστικα απο τις οπες της ζελατινας περνάει αερας που η δουλεια του ειναι να εξουδετερώσει τους στροβιλισμους(ροη αερα που εχει την ταση να επιστρεφει πισω απο την αεροδυναμικη συμπεριφορα). Πολλες φορες θα δειτε μοτοσυκλέτες που οι κατοχοι τους χωρις να μπορεσουν να καταλαβουν τι τρεχει με την ροη αερα βαζουν ζελατινες τυπου παρμπρίζ παρα το αμφιλεγόμενο αισθητικο αποτελεσμα συνεχίζουν να παραπονιούνται για το αερα Αλλο παραδειγμα, στα καμπριο αυτοκίνητα τους στροβιλισμους του εξουδετερώνει ο αεροθραυστης Για να μη ξεφυγετε με τα παρμπριζ δειτε τι ζελατινες χρησιμοποιούν κορυφαια τουριστικά μοντελα οπως fjr1300/gt1400/stx1300 κλπ * Επίσης τα 5mm plexiglass ειναι πολυ δυσκολο να υποστεί ζημια απο αυτη την παρέμβαση This is my point of view Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kotsos_007 118 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2017 Την 31/10/2017 at 10:00 ΠΜ, το μέλος doctoras9 έγραψε: Παλικαρια δεν ειναι δικη μου σκέψη εχει εφαρμοστεί αυτη η τεχνικη τουλαχιστο πριν 25 χρονια σε μοτο Αν δειτε προφιλ μοτο σε αεροδυναμική σήραγγα θα καταλαβετε τι γινεται Ουσιαστικα απο τις οπες της ζελατινας περνάει αερας που η δουλεια του ειναι να εξουδετερώσει τους στροβιλισμους(ροη αερα που εχει την ταση να επιστρεφει πισω απο την αεροδυναμικη συμπεριφορα). Πολλες φορες θα δειτε μοτοσυκλέτες που οι κατοχοι τους χωρις να μπορεσουν να καταλαβουν τι τρεχει με την ροη αερα βαζουν ζελατινες τυπου παρμπρίζ παρα το αμφιλεγόμενο αισθητικο αποτελεσμα συνεχίζουν να παραπονιούνται για το αερα Αλλο παραδειγμα, στα καμπριο αυτοκίνητα τους στροβιλισμους του εξουδετερώνει ο αεροθραυστης Για να μη ξεφυγετε με τα παρμπριζ δειτε τι ζελατινες χρησιμοποιούν κορυφαια τουριστικά μοντελα οπως fjr1300/gt1400/stx1300 κλπ * Επίσης τα 5mm plexiglass ειναι πολυ δυσκολο να υποστεί ζημια απο αυτη την παρέμβαση This is my point of view Υποθέτω πως και με λίγο ψάξιμο θα βρούμε και τα 'σωστα' σημεία για να κάνουμε τις οπές αυτές... Εγω τουλάχιστον θα το δοκιμάσω μόλις βρώ ντρέμελ και χρόνο για να κάνω σωστή δουλειά μιάς και αντιμετωπίζω ένα θεματάκι με τον αέρα και θα ήταν ευχής έργον να αντιμετωπισθεί με αυτήν την λύση μιάς και η αγορά μεγαλύτερης ζελατίνας θα μου το κάνει ιστιοφόρο το μεκανάκι μου... Ντόκτορα σε ευχαριστούμε για την ωραία πρόταση-ιδέα σου...! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kotsos_007 118 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2017 (τροποποιήθηκε) The story goes on... Ταχύτητες, ελαστικότητα και ευελιξία μέσα στην πόλη υπέρ του δέοντος... Μεγάλη πιθανότητα ίσως η καθημερινή μου κίνηση και η 'σβελτάδα' μου με παπάκια εδώ και αρκετά χρόνια να μου έχουν δημιουργήσει μία γλλήγορη 'εντός πόλεως' προσωπικότητα, μα παπάκια και αυτόματα αν δεν είμαστε μαζί είμαι ώς συνήθως μπροστά τους... Δεν περίμενα τέτοια ευκολία... Δυστυχώς όμως λόγω της σέλας, πολλές φορές το βάρος που ρίχνω στο τιμόνι, μουδιάζει τα χέρια μου και με κουράζει στον συμπλέκτη. Γιατί λόγω της σέλας, γιατί γλλλλλιστράει, πολύ... Η κατάσταση με συνεπιβάτη χειροτερεύει, μιάς και απο τα πρώτα κιόλας φρεναρίσματα τον κουβαλάς στις πλάτες σου... Σε απότομο-ξαφνικό φρενάρισμα η αντίδραση σου απέναντι στο τιμόνι μετριάζεται και η κατάσταση κάτω απο την μέση, είναι δύσκολη... Θέλει σέλα! Πάμε στο στρίψιμο... Είναι σίγουρο οτι στρίβει, αλλά ακόμα εγώ δεν μπορώ να το στρίψω... Όλα ή σχεδόν τα περισσότερα βήματα του πολύ καλά, μα κάτι μου λείπει... Ίσως οτι τα λάστιχα δεν είναι φορεμένα απο μένα, ίσως οτι απέχω καιρό απο τον κυβισμό αυτό (δουλεύω χρόνια χαμηλότερου κυβισμού μηχανάκια), ίσως οτι πρέπει να το μάθω ακόμα, ίσως πολλά... Οι αντιδράσεις του σε αλλαγή κατεύθυνσης σε ταχύτητες 130+ λίγο βαριές και αργές... Μα με τρόπο που δηλώνει σταθερότητα, όχι με αστάθεια και υπαινιγμούς, οπότε και σου ορίζει τα όρια του, ωστε να παίξεις αντίστοιχα... Φρενάρισμα........ Λίγες τελείες έβαλα......... Δεν το έχω καταλάβει ακόμα... Φρενάρω με τρόπο που δεν μπορώ να κατανοήσω.... Ειλικρινά, κάποιος ας με βοηθήσει αν γνωρίζει... Δεν έχω μείνει παραπονεμένος, μα μου λείπει το νόημα του θέματος, που θα με κάνει όντως να φρενάρω ΚΑΛΑ!!! Δεν μου λείπουν τα φρένα μάλλον, μα τρόπος διαχείρισης τους... Έκανα πολλές δοκιμές και συνεχίζω να κάνω. Το αβουσου, κατάφερα με τα βίας, να το βάλω μία φορά σε λειτουργία, με αποτέλεσμα, το μπλοκάρισμα του εμπρός τροχού, την αστάθεια του τιμονιού σαν αρχική αντίδραση (στρέψη προς τα αριστερά) και μετά την επαναφορά του με την αίσθηση του αβουσου σαν σπουργίτι που του χτυπάει το παράθυρο σου... Αλήθεια επειδή δεν είχε διάρκεια δεν κατάλαβα το αποτέλεσμα του... Γενικά, προσπαθώ να καταλάβω την συμπεριφορά τους και να την χρησιμοποιήσω, μα μέχρι στιγμής αν με ρωτήσετε θα απαντήσω πως θα προτιμούσα λίγο πιό άμεσα φρένα με καλύτερη αίσθηση ιδίως του πίσω και με καλύτερη αμεσότητα του μπροστά... Το πίσω δεν κατάφερα να το μπλοκάρω... Κατανάλωση, θα αναφέρω την τελευταία μέτρηση τύπου: "Φουλάρισμα, χιλιόμετρα (καταμετρημένα) μέχρι την ρεζέρβα, ξαναφουλάρισμα και υπολογισμός." 307χλμ με 15,3 λίτρα... 0,7λτ. πρό ρεζέρβα δηλαδή, εστί 4,98λτ/100χλμ... Υπέροχο για τα δεδομένα της κατηγορίας και σύμφωνα επίσης και με τον τρόπο οδήγησης μου που δεν ήταν και ο οικονομικότερος... Ευχαριστημένος... Λέω να της πάρω κανά δωράκι... Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 1 , 2017 από τον kotsos_007 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
doctoras9 1755 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2017 για το μούδιασμα στα χέρια οφείλεται στο ότι έχει ψιλόσκυφτή θέση οδήγησης συνεπώς μέσα στην πόλη φορτώνουν περισσότερο με πίεση ειδικά σε απότομα φρεναρίσματα, πλεονέκτημα στον αντίποδα στο ταξίδι διότι με σωστή κατανομή δε φορτίζει την μέση με πιέσεις ο συνεπιβάτης έχει στην διάθεση του 2 μεγάλες χειρολαβές θα τον ενημερώνεις να πιάνεται από εκεί Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kotsos_007 118 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2017 πριν 17 ώρες, το μέλος doctoras9 έγραψε: για το μούδιασμα στα χέρια οφείλεται στο ότι έχει ψιλόσκυφτή θέση οδήγησης συνεπώς μέσα στην πόλη φορτώνουν περισσότερο με πίεση ειδικά σε απότομα φρεναρίσματα, πλεονέκτημα στον αντίποδα στο ταξίδι διότι με σωστή κατανομή δε φορτίζει την μέση με πιέσεις ο συνεπιβάτης έχει στην διάθεση του 2 μεγάλες χειρολαβές θα τον ενημερώνεις να πιάνεται από εκεί Για το μούδιασμα στα χέρια, αναφέρω κυρίως το αριστερό μου χέρι και πιστεύω πως οφείλεται στην μεγάλη διαδρομή που έχω στον συμπλέκτη. Μέσα στα σχέδια είναι να το διορθώσω με την αγορά ρυθμιζόμενων. Ωστόσο η σέλα χρήζει αντιολισθητικού, όσο και να κρατιέται απο τις πολύ ωραίες χειρολαβές συνεπιβάτη ο πίσω σου, σε ένα αισθητό φρενάρισμα, ο πισινούλης του γλιστράει και έρχεται κατά πάνω σου. Εργονομικά η λύση είναι μία διόρθωση με αντιολισθητικό και ίσως με την προσθήκη λίγο ακόμα αφρώδους για λίγο πιο μεγάλες διαδρομές, μιάς και έχει θέσει ήδη τα όρια της σε διαδρομή αρκετών χιλιομέτρων. Επίσης πρέπει να ασχοληθώ με την ζελατίνα με την πολύ ωραία ιδέα που έδωσες με την χρήση ντρέμελ... Απλά ψάχνω ντρέμελ και δισκάκι ωστε να κάνω καλη και όμορφη δουλειά. Επίσης σκέφτηκα και την προσθήκη ελαφρού φιμέ μεμβράνης για να γίνει λίγο πιο τσαχπίνα, απλά δεν γνωρίζω την αντοχή του και την ανθεκτικότητα του σε τέτοιες εφαρμογές... Το έχει κάνει κανείς; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
doctoras9 1755 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2017 αυτό με την μεμβράνη θα μπορούσες να δοκιμάσεις δε είναι τίποτα θεωρώ το κόστος ελάχιστο (20ρικο σε μαγαζί που περνάει και πολύ λέω) αλλά θέλει προεργασία καλό καθάρισμα μπρος πίσω και ενδεχομένως πολύ ψιλό γυαλόχαρτο 2000 για εξογκώματα και εγκοπές που μπορεί να έχει και φυσικά θα το βάλεις απο την εσωτερική μεριά και προσοχή κατα το πλύσιμο με πιεστικό μη την κόψει 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
-TRANE- 59 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2017 πριν 13 ώρες, το μέλος kotsos_007 έγραψε: Για το μούδιασμα στα χέρια, αναφέρω κυρίως το αριστερό μου χέρι και πιστεύω πως οφείλεται στην μεγάλη διαδρομή που έχω στον συμπλέκτη. Μέσα στα σχέδια είναι να το διορθώσω με την αγορά ρυθμιζόμενων. Ωστόσο η σέλα χρήζει αντιολισθητικού, όσο και να κρατιέται απο τις πολύ ωραίες χειρολαβές συνεπιβάτη ο πίσω σου, σε ένα αισθητό φρενάρισμα, ο πισινούλης του γλιστράει και έρχεται κατά πάνω σου. Εργονομικά η λύση είναι μία διόρθωση με αντιολισθητικό και ίσως με την προσθήκη λίγο ακόμα αφρώδους για λίγο πιο μεγάλες διαδρομές, μιάς και έχει θέσει ήδη τα όρια της σε διαδρομή αρκετών χιλιομέτρων. Επίσης πρέπει να ασχοληθώ με την ζελατίνα με την πολύ ωραία ιδέα που έδωσες με την χρήση ντρέμελ... Απλά ψάχνω ντρέμελ και δισκάκι ωστε να κάνω καλη και όμορφη δουλειά. Επίσης σκέφτηκα και την προσθήκη ελαφρού φιμέ μεμβράνης για να γίνει λίγο πιο τσαχπίνα, απλά δεν γνωρίζω την αντοχή του και την ανθεκτικότητα του σε τέτοιες εφαρμογές... Το έχει κάνει κανείς; Είμαι διαθετιμένος για να σε δανείσω ντρεμελ ή αν θες και μαζι, με δισκακια.Βρισκομαι θεσσαλονικη.Αν θες στειλε πμ! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Bluebike 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 , 2019 (τροποποιήθηκε) Καλησπερα, Κώστα για πες μας πως νιώθεις που θα την αποχωριστείς μετα απο τοσο καιρό;; πες μας θετικά και αρνητικά απο τη συμβίωση σας. (Ειδα την αγγελία στο καρ) :) Τροποποιήθηκε Μάρτιος 30 , 2019 από τον Bluebike Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gouky7 8369 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 , 2019 πριν 21 λεπτά, το μέλος Bluebike έγραψε: Καλησπερα, Κώστα για πες μας πως νιώθεις που θα την αποχωριστείς μετα απο τοσο καιρό;; @xampos μλκ κοίτα πως έχεις καταντήσει το Mybike 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Bluebike 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 , 2019 πριν 5 λεπτά, το μέλος Gouky7 έγραψε: @xampos μλκ κοίτα πως έχεις καταντήσει το Mybike Ενάμισης χρόνος δεν ειναι και πολύς καιρός αλλα οκ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gouky7 8369 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 , 2019 Τώρα δα, το μέλος Bluebike έγραψε: Ενάμισης χρόνος δεν ειναι και πολύς καιρός αλλα οκ. Για τον @xampos ο ενάμισης χρόνος είναι ό,τι ακριβώς ο γάμος για τον Γκλέτσο. Άπαξ και περάσει το πεντάλεπτο, παλαίωσες. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xampos 4553 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 , 2019 πριν 10 ώρες, το μέλος Gouky7 έγραψε: Για τον @xampos ο ενάμισης χρόνος είναι ό,τι ακριβώς ο γάμος για τον Γκλέτσο. Άπαξ και περάσει το πεντάλεπτο, παλαίωσες. Όταν θα πάρω ΚΤΜ τότε θα αράξω, θα έχει κλείσει ο κύκλος και θα έχει έρθει η ώρα της παντρειας και για εμένα. Γι αυτό δεν παίρνω ακόμα ΚΤΜ Μέχρι τότε κάτσε να ανεβάσω μια αγγελία ένα μηχανάκι που πήρα πρόσφατα γιατί πέρασε ο καιρός 7 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Bluebike 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2019 Δεν βλεπω να απαντάει ο κώτσος, θα μείνουνε με την απορία. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες