Jump to content
ShapeshifterGR98

Πατινάρισμα σε παπί

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά. Έχω παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό ειδικά οτι το μηχανάκι παίζει να πατινάρει. Πριν έναν χρόνο συγκεκριμένα εαν είχα πχ νεκρά, πάταγα τον λεβιέ για πρώτη μάρσαρα και το άφηνα αυτό σηκωνότανε σχεδόν σούζα. Τώρα δεν κάνει τίποτα παρά μόνο προχωράει κάμποσο μεν αλλά φαίνεται σαν να αργεί να κουμπώσει καλά την ταχύτητα. Η τετάρτη και η 3η πατινάρουνε σχετικά συχνά σε ανοίγματα γκαζιού και για κάποιο λόγο τώρα τελευταία την 2α την πετάει μερικές φορές και βάζει 1η ή δεν μπαίνει καν η 2α. Λάδια άλλαξα πριν κανά 2 εβδομάδες το πολύ και όσο αναφορά κάτι απο σασμάν όπως κάτι σε στυλ δίσκοι συμπλέκτη, φυγόκεντρος κλπ δεν τα έχω πειράξει ποτέ. Πλησιάζει τα 30.000 χιλιόμετρα σχεδόν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Μην μου πεις έβαλες λάδια αυτοκινήτου... :bash:

Η μανιβέλα βρίσκει συμπίεση ή κατεβαίνει κούφια;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 47 λεπτά, το μέλος exppii έγραψε:

Το λάδι είναι είναι αυτό. Και όχι η μανιβέλα δεν βρίσκει πολύ συμπίεση η αλήθεια είναι. Με δυσκολία παίρνει μπρος έτσι.

5100-15w50-motul-1-original-imae7qhv9fdh

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 17 λεπτά, το μέλος VaG3 έγραψε:

Δισκακια-ελατηρια, φιγοκεντρικο, ρυθμισμα βιδας συμπλεκτη

Αυτο με την βιδα συμπλεκτη το ακουω αλλα που ειναι ακριβως; 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τώρα δα, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

Αυτο με την βιδα συμπλεκτη το ακουω αλλα που ειναι ακριβως; 

Στην δεξια πλευρα στο καπάκι, μια βιδα με ενα παξιμάδι.

Αν δν ξερεις μην το πειραξεις χειροτερα θα το κανεις, πηγαινε σε καποιον που ξερει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 28 λεπτά, το μέλος VaG3 έγραψε:

Στην δεξια πλευρα στο καπάκι, μια βιδα με ενα παξιμάδι.

Αν δν ξερεις μην το πειραξεις χειροτερα θα το κανεις, πηγαινε σε καποιον που ξερει

Αυριό το πρωί θα το παω μια βόλτα απο τον μάστορα να το κοιτάξει αμα είναι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 12 ώρες, το μέλος exppii έγραψε:

Μην μου πείς ότι πατινάρει απο τα λάδια αυτοκινήτου!Σε παπιά που έχω στα χέρια μου κατά καιρούς έχω βάλει λάδι που περίσσεψε απο το αυτοκίνητο και μάλιστα με πρόσθετο αντιτριβικό μέσα και ποτέ δεν είχα πατινάρισμα. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά το πήγα τελικά απο τον μάστορα μου μια βόλτα, το οδηγήσε λιγάκι και όντως πατινάρει σχετικά αρκέτα. Χρειάζεται δισκάκια. Θα διορθωθεί σύντομα αυτό εδω και μετά φύγαμε για σούζες και ξύσιμο πινακίδας :biggrin: (οχι νταξ πλάκα κάνω μετά προσοχή και όχι ζόρισμα)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

30κ με στοκ δισκους? υπερβολικα πολλα ρε σι, λογικο να πατηναρει.

βαλε παλε τους suzuki οπως επισης και ελατηρια. 

με γνησια ανταλλακτικα suzuki πες ποσο σε πηρε ο μηχανικος μαζι με εργασια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 22 λεπτά, το μέλος noodles έγραψε:

30κ με στοκ δισκους? υπερβολικα πολλα ρε σι, λογικο να πατηναρει.

βαλε παλε τους suzuki οπως επισης και ελατηρια. 

με γνησια ανταλλακτικα suzuki πες ποσο σε πηρε ο μηχανικος μαζι με εργασια.

Θα σου στείλω pm όταν το φτιάξω αυτό γιατί προς το πάρον είμαστε καπώς στενά. Αλλά δεν θα το ξεχάσω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε συ μήπως να πας και σε κανέναν άλλο μάστορα να ρωτήσεις;; Εγώ στης δουλειάς έχω 125 χιλιάδες χωρίς αλλαγή στα δισκάκια. Οκ πατινάρει υπερβολικά  μετα το 6ωρο στην δουλεια κ απλά κάνω άλλες 2 ώρες υπομονή αλλά όταν είναι κρύο κάνω καλές σούζες. Απλά δεν έχει δύναμη μετά να το κρατήσει και μετά απο μερικά μέτρα μου πέφτει. (όπως και να ακούστηκε αυτό)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τώρα δα, το μέλος strokt up έγραψε:

Ρε συ μήπως να πας και σε κανέναν άλλο μάστορα να ρωτήσεις;; Εγώ στης δουλειάς έχω 125 χιλιάδες χωρίς αλλαγή στα δισκάκια. Οκ πατινάρει υπερβολικά  μετα το 6ωρο στην δουλεια κ απλά κάνω άλλες 2 ώρες υπομονή αλλά όταν είναι κρύο κάνω καλές σούζες. Απλά δεν έχει δύναμη μετά να το κρατήσει και μετά απο μερικά μέτρα μου πέφτει. (όπως και να ακούστηκε αυτό)

Οχι γιατί όντως πατινάρει σαν τρελό εμένα ακόμα και κρύο. Ναι σίγουρα όταν είναι κρύο είναι κάπως καλύτερα αλλά όταν ζεσταθεί η 3η και η 4η ειδικά με δικάβαλο το πατινάρισμα παρτάρει ασύστολα. Ας τα αλλάξω καλύτερα πριν βγει κάνα σοβαρότερο θέμα και τρέχω μετά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 λεπτά, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

Οχι γιατί όντως πατινάρει σαν τρελό εμένα ακόμα και κρύο. Ναι σίγουρα όταν είναι κρύο είναι κάπως καλύτερα αλλά όταν ζεσταθεί η 3η και η 4η ειδικά με δικάβαλο το πατινάρισμα παρτάρει ασύστολα. Ας τα αλλάξω καλύτερα πριν βγει κάνα σοβαρότερο θέμα και τρέχω μετά.

Στα πόσα χιλιόμετρα αλλάζεις τις ταχύτητες περίπου; Γιατί αν βάζεις 4η με 30χμ λογικό είναι να πατινάρει.
Θέμα δεν υπάρχει απλά αν πατινάρει όσο πάει θα πατινάρει και περισσότερο με τον καιρό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 16 ώρες, το μέλος strokt up έγραψε:

Στα πόσα χιλιόμετρα αλλάζεις τις ταχύτητες περίπου; Γιατί αν βάζεις 4η με 30χμ λογικό είναι να πατινάρει.
Θέμα δεν υπάρχει απλά αν πατινάρει όσο πάει θα πατινάρει και περισσότερο με τον καιρό.

Λοιπόν οι ταχύτητες στο Address με το μαμά γρανάζωμα πάνε ως εξής:
   1η - 45 km/h

2α - 70 km/h

3η - 90 με 100 αμα είναι τέρμα σπασμένη km/h

4η - βγάζει 105 με 110 που είναι και η τελική του

Ταχύτητες αλλάζω φυσιολογικά όχι 30 χιλιόμετρα με 4η προς θεού αλλά ακόμα και 80κατι με 4η πατινάρει. Μιλάμε για τέτοιο πρόβλημα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 21 ώρες, το μέλος strokt up έγραψε:

125.000χλμ χωρις να αλλαξεις δισκους?

τι μηχανακι ειναι αυτο να παρω και εγω δυο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος andreaspetr έγραψε:

Γιατι σου φαινεται περιεργο? τα παπακια ειναι ημιαυτοματα, η αποσυμπλεξη και συμπλεξη γινεται μονο κατα την αλλαγη ταχυτητων, δεν καταπονουνται οπως στις υπολοιπες μηχανες που εχουν μόνο συμπλεκτη, εκει αναγκαστικα τον πατηναρεις, στα παπκια δεν συμβαινει κατι τετοι, ειδικα αν δεν το βασανιζεις και αλλαζεις ταχυτητες χωρις να δινεις επιπλεον γκαζι τοτε ειναι εφικτο να φτασεις αυτα τα χιλιομετρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 17/10/2017 at 9:59 ΜΜ, το μέλος andreaspetr έγραψε:

Suzuki address 125 της δουλειάς. Το δικό μου δεν ξέρω τι έχει αλλαχτεί και τι όχι, ξέρω μόνο ότι το μοτέρ είναι λυμμένο. Επίσης ξέρω ότι έχει βγάλει πινακίδες Θεσσαλονίκη, μετά κυκλοφορούσε μερικά χρόνια Αθήνα και εγώ το πήρα μετά απο 2 χρόνια σε πυλωτή παρατημένο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τι διαολο, 125κ με στοκ δισκους? εσυ δεν αλλαζες ταχυτητες, απλα πατιναρες ολη μερα :biggrin:

οταν τους εβγαζες ηταν απλα 4 στρογγυλοι σιδερενιοι κρικοι?

υπερβολικα πολλα χωρις πλακα. 20κ βγαζουν με χρηση καγκουρα 30 με φυσιολογικο οδηγο. 

δεν εχει δυναμη το μοτερακι τους αρα δεν βαζουν ποιοτικους δισκους με αποτελεσμα να φθειρονται γρηγορα. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 36 λεπτά, το μέλος noodles έγραψε:

τι διαολο, 125κ με στοκ δισκους? εσυ δεν αλλαζες ταχυτητες, απλα πατιναρες ολη μερα :biggrin:

οταν τους εβγαζες ηταν απλα 4 στρογγυλοι σιδερενιοι κρικοι?

υπερβολικα πολλα χωρις πλακα. 20κ βγαζουν με χρηση καγκουρα 30 με φυσιολογικο οδηγο. 

δεν εχει δυναμη το μοτερακι τους αρα δεν βαζουν ποιοτικους δισκους με αποτελεσμα να φθειρονται γρηγορα. 

Δεν έχουν αλλαχτεί ακόμα,όταν είναι κρύο δεν πατινάρει, πολύ. Απλά πλέον έχω μάθει στα πόσα χιλιόμετρα να τις αλλάζω για να μην πατινάρει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάνω highjack το thread για να πω οτι και εγώ τα 100k στο drz τα έχω περάσει με μαμά δίσκους, προς το παρόν!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να ρωτηξω κάτι εδω; 

Υπάρχει περίπτωση / συνθήκη κατά την οποία το πατιναρισμα είναι φυσιολογικό σε μια πάπια; 

Δλδ όταν κουμπώσεις πολύ νωρίς 4η πχ; 

Μου πατιναρει όταν βάλω 4η με πολύ λίγα χλμ γιατί βαριέμαι πχ, πράγμα που δε το έχω συνηθίσει με τη μοτο όσο την οδηγούσα 

Αλλιώς όταν βάζω σε σωστό εύρος ταχύτητα, ανεβάζει μέχρι τον "κόφτη" φυσιολογικά. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξέρω να σου πω ακριβώς αλλά έχω παρατηρήσει το εξής σε παπάκια...

Το Address είναι διπλοκάμπανο. Οι ταχύτητες μπαίνουν πιο ομαλά/μαλακά αλλά σε 4η ναι ένα πατινάρισμα μου το κάνει μερικές φορές αν αλλάξω πολύ νωρίς. Οχι ακριβώς πατινάρισμα να το πω στην δικιά μου περίπτωση απλά σαν να μην κάνουν σωστή επαφή οι δίσκοι μέσα. Σε πιο ανεβασμένες στροφές πηγαίνει σφαίρα δεν λέω.

Σε Astrea Grand 100 φίλου μου που είναι μονοκάμπανο δεν το έχω παρατηρήσει ποτέ αυτό, ακόμα και με πολυκαιρισμένα δισκάκια. 

Ίσως παίζει ρόλο αν είναι διπλοκάμπανο ή μονοκάμπανο αλλά δεν είμαι σίγουρος, ας με διορθώσει κάποιος σε αυτό.

Τι μηχανάκι έχεις;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 19 λεπτά, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

Δεν ξέρω να σου πω ακριβώς αλλά έχω παρατηρήσει το εξής σε παπάκια...

Το Address είναι διπλοκάμπανο. Οι ταχύτητες μπαίνουν πιο ομαλά/μαλακά αλλά σε 4η ναι ένα πατινάρισμα μου το κάνει μερικές φορές αν αλλάξω πολύ νωρίς. Οχι ακριβώς πατινάρισμα να το πω στην δικιά μου περίπτωση απλά σαν να μην κάνουν σωστή επαφή οι δίσκοι μέσα. Σε πιο ανεβασμένες στροφές πηγαίνει σφαίρα δεν λέω.

Σε Astrea Grand 100 φίλου μου που είναι μονοκάμπανο δεν το έχω παρατηρήσει ποτέ αυτό, ακόμα και με πολυκαιρισμένα δισκάκια. 

Ίσως παίζει ρόλο αν είναι διπλοκάμπανο ή μονοκάμπανο αλλά δεν είμαι σίγουρος, ας με διορθώσει κάποιος σε αυτό.

Τι μηχανάκι έχεις;

Το κινέζακι μου keeway. 4500 χλμ. 

Άλλαξα γρανάζι μπροστά χτες +2 δόντια γιατί ήταν θεοκοντο. 

Έχω την εντύπωση ότι το έχει κάνει και μια ακόμα με το μαμά γρανάζι. 

Η είναι τα δισκάκια της πλάκας /έχει θέμα, η είναι φυσιολογικό για παπάκι. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα