Jump to content
Sign in to follow this  
tziclone

Τρυπιο κουμπαρα η γλυκο μου Κορεατακι

Recommended Posts

Λοιπον καλημερα σε ολα τα μελη του Φορουμ.... τις προαλλες ειχα βαλει το μηχανακι μου για πωληση και με πειραν τηλεφωνο για ανταλλαγη με ενα Yamaha z .... να πω πως το δικο μου παπι το εχω προσεγμενο αρκετα φοραει αρκετα πραγματα οπως ελαφρωμενα βολαν συμπλεκτη εκκεντροφορο 5ου εξατμησεις και τα λοιπα αλλα δεν το εχω πειραξει σε χιλιοστα. Τελος παντων με περνει τηλ το παιδι και μ λεει για τραμπα με Ζ το οποιο ειναι 57 χιλιοστα με ριντιερα καρμπυλατερ 30αρι εξατμηση και εξωτερικα φοραγε ζαντες νεα πλαστικα κτλπ... Στην αρχη ενθουσιαστικα μιας και παντα ειχα αποθημενο ενα διχρονο μηχανακι και κανονισαμε να παω με την ερχομενη εβδομαδα να το δω....Εκατσα σκεφτικα μετα πως πλεον ειμαι 22 χρονων και δεν ειναι τοσο καλη ιδεα μιας και ξερω πως θα θελω 10 ευρω την ημερα μονο για βενζινες αλλα μετα μου ηρθε η ιδεα πως αν το παρω να το γυρισω σε μαμα δλδ κυλυνδρο καρμπυλατερ ριντιερα πιστονακι...Ειμαι σε μεγαλο διλημμα και δεν ξερω απλα θα ηθελα ξερετε δυο τρεις αποψεις για το θεμα μου .... Να σημειωθει πως το παπακι θα ειναι μονο για μεσα στην πολη αντε και καμια εξορμηση εως 30 χιλιομετρα. Τωρα εχω ενα μηχανακι αρκετα αξιοπιστο θα ελεγα μιας και η συντηρηση που κανω ειναι αρκετα σχολαστικη αλλα εχει ενα καλο πως παρολο που ειναι πειραγμενο εχει μικρη καταναλωση λογο μικρου καρμπυλατερ . Αξιζει να κανω μια τετοια κινηση? 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εγώ δεν θα έπαιρνα, αν έχεις βαρεθεί το παπί, κοίτα να πάρεις μια μοτοσυκλέτα... άσε τα δίχρονα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μείνε μακρυααααααα... όχι επειδή ειναι διχρονο αλλα γιατί αυτά τα μηχανάκια έχουν αλλάξει πολλά χέρια και μάλιστα καγκουροχερια.

Πες ότι το πήρες... θα ρίξεις ενα σωρό χρήματα για να το κανείς μαμά... γιατί να δώσεις ενα σωστό και αξιόπιστο μηχανακι για να πάρεις ενα καγκουρενενο Ζ?

Θεωριτικα το Ζ ειναι καλύτερο μηχανακι, γιατί να θέλει ο άλλος να παει σε κατι υποδεέστερο? Για να το ξεφορτωθεί προφανώς.

Αν θελεις ντε και καλά να πάρεις άλλο μοτο καντο αλλα βρες το σωστό.

Και μια φιλική συμβουλή, μη ρίχνετε λεφτά βελτιονωντας μηχανάκια, πρώτων σπαταλάτε πολύ χρήμα το οποίο αναλογικά δίνει ελάχιστο αποτέλεσμα και δεύτερων ενα μαμά μηχανακι εχει καλύτερη μεταπώληση, δεν τα λέω για θεωρία, τα έκανα-κάνω ακόμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παρε ενα rs 125 δίχρονο αν ντε και καλα θες να πουλησεις το δικο σου,  να εισαι και άρχοντας.. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πρωτα απο ολα ευχαριστω για τις απαντησεις σας.... καταλαβαινω την σκεπτικη σας αλλα μπορω να πω πως σαν παιδακι εχω ηρεμισει... εχω να δω το στροφομετρο πανω απο τις 6,5 χιλιαδες στροφες ( φτανει και τις 13 μια δυο φορες που το εκανα για να δοκιμασουμε λιγο την δυναμη) πανω απο 2-3 μηνες και μεχρι με σιγαστηρα κυκλοφορω (το κρανος μ δεν το αφηνω πουθενα πλεον ουτε για 50 μετρα) ... θελω να πω πως ξεκαγκουρεψα και ενας λογος που εδινα το δικο μου μηχανακι ενω το εχω σε αριστη κατασταση ειναι πλεον οτι δεν μ κινει το ενδιαφερον θελω κατι ηρεμο και πιο γκλαμουρα ...θα μου πεις γιατι τοτε ρε φιλε μας λες για Ζ και φτιαγμενο ειδικα.. Ειναι απλα ενα διαχρονικο δεν εχω την καψα να το παρω να το σκιζω ολη μερα θελω απλα ενα ομορφο μηχανακι οσο πιο μαματο γινετε να με πηγενει για καφεδακι αξιοπρεπως σχετικα και να εχει την γκλαμουρια του λιγο... δεν θελω να μπω σε διαδικασιες κομενα φτερα εξατμησεις χιλιοστα και μπου ρου μπου ρου.... ως πρωτη σκεψη ειπα πως σιγα σιγα να το μαζεψω και να το φερω οσο πιο εργοστασιακο γινετε....οσο για πιο καθημερινη χρηση εχω στην ακρη ενα αυτοματακι της οικογενειας ... θελω να πω πως και να το παρω θα νε μηχανακι παρασκευης βραδυ η οποτε κατσει μια εξοδος δεν το θελω για μαλακιες...οσο για μοτοσυκλετακια δεν θελω καθως υστερουν πολυ σε ανταλλακτικα και σε πολλα πραγματα ειναι σαν να συντηρεις μεγαλη μηχανη κατα καποιο τροπο....και απο οτι εκανα κατι μικρες ερευνες ανταλλακτικα Ζ βρισκουμε και στο περιπτερο σχετικα...Λεφτα για βενζινουλα εχουμε κατι ψηλα (τωρα οχι να δινω και ενα ταλερο σε κανονικη χρηση για 5 χιλιομετρα) μεγαλη μηχανη μας περιμενει οταν με το καλο παρουμε το πτυχιο ( Το βαραντερο του πατερα :Ρ ) ενα μηχανακι πιο καθημερινης χρησης εχω και το συνδιασα ετσι.... στο να το παρω να το φερω σε αριστη κατασταση και οσο πιο εργοστασιακα γινετε ( Σιγα σιγα) και απλα να το κρατησω να λεω οτι ειχα και γω ενα...Γνωσεις απο διχρονα βεβαια δεν εχω αρκετες γνωσεις εχω τις βασικες ομως στον τροπο χειρισμου και στα μικρα σερβις (λαδακια μπουζακια αλυσιδες κτλπ) αλλα εχω και δυο θειους που ηταν στα νιατα τους με Tzr κ RGV (Μου λενε παρτο αλλα θα το μετανιωσεις αν το κρατησεις πειραγμενο ειναι τρυπιος κουμπαρας) θα το τσεκαρουν πρωτα που γνωριζουν αρκετα πραγματα απο δαυτα και θα δουμε δεν ξερω...απλως ζηταω γνωμες για μια τετοια περιπτωση :)

πριν 10 ώρες, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

Μείνε μακρυααααααα... όχι επειδή ειναι διχρονο αλλα γιατί αυτά τα μηχανάκια έχουν αλλάξει πολλά χέρια και μάλιστα καγκουροχερια.

Πες ότι το πήρες... θα ρίξεις ενα σωρό χρήματα για να το κανείς μαμά... γιατί να δώσεις ενα σωστό και αξιόπιστο μηχανακι για να πάρεις ενα καγκουρενενο Ζ?

Θεωριτικα το Ζ ειναι καλύτερο μηχανακι, γιατί να θέλει ο άλλος να παει σε κατι υποδεέστερο? Για να το ξεφορτωθεί προφανώς.

Αν θελεις ντε και καλά να πάρεις άλλο μοτο καντο αλλα βρες το σωστό.

Και μια φιλική συμβουλή, μη ρίχνετε λεφτά βελτιονωντας μηχανάκια, πρώτων σπαταλάτε πολύ χρήμα το οποίο αναλογικά δίνει ελάχιστο αποτέλεσμα και δεύτερων ενα μαμά μηχανακι εχει καλύτερη μεταπώληση, δεν τα λέω για θεωρία, τα έκανα-κάνω ακόμα.

Αυτο το τελευταιο ειδικα ξανα πες το αδερφε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

2017 και συζηταμε ακομα και διχρονο Ζ125... :thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:

να μη το παρεις αδερφε! 

με τα λεφτα που θα δωσεις σ'αυτο το σαπιο-σκατοπαπο τωρα και στο μελλον, παρε ενα 2τ εντουρακι-mx και κανε προπονηση στο χωμα (παντα με εξοπλισμο ετσι:winking:).

τωρα μπορεις να διαβαζεις και να λες "τι εντουρο" μου λεει ο μλκας, εγω να καγκουρεψω θελω με το Ζ, αλλα θα με θυμηθεις σε λιγα χρονακια.:biggrin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ισχυει αλλα θελει καλο μπατζετ για εντουρακι καλοσυντηρημενο :Ρ ... Anyway Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια λογικα δεν θα το παρω ... Μια ματια επιβαλλεται ομως να του ριξουμε :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σιγα το μεγαλο μπατζετ που θελει ρε σι. αν για το Ζ125 θες το λιγοτερο 1.500 για αγορα πιστευεις οτι δε θα χρειαστει αλλα 500 για τον επομενο χρονο? αν και πιστευω τα 500 ειναι λιγα αν ειναι ετοιμο να γεννησει...

με μια προχειρη αναζητηση:

https://www.car.gr/9649404-kawasaki-kx-125-kx-144

https://www.car.gr/10186470-kawasaki-kx80

https://www.car.gr/10113662-kawasaki-kx-125

https://www.car.gr/10206923-kawasaki-kx-125

μηχανακια τα οποια εχουν πολυ δυναμη και ισως στην αρχη φοβασαι ακομα και να τα βαλεις μπρος, αλλα αν ασχοληθεις εχουν να σου προσφερουν 1002 πραγματα απο τα οποια το Ζ δε θα σου δωσει ουτε 1:winking:

Τροποποιήθηκε από τον noodles

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το 85αι το KX εχει μικρες ζαντες, ειναι για παιδια.

Γενικοτερα τα MX μηχανακια ειναι για να τα βαζεις σε πιστα, μονο πιστα, δεν κανουν για εντουρο.

Τροποποιήθηκε από τον Tasos Meli

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχεις διπλωμα για 125 διχρονο? Απαιτει Α2 ετσι ενημερωτικα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 51 λεπτά, το μέλος venzinas έγραψε:

Εχεις διπλωμα για 125 διχρονο? Απαιτει Α2 ετσι ενημερωτικα!

Θυμασε ποσα αλογα εχει το 125 Z ? εχω την εντυπωση οτι ειναι 16.

Τροποποιήθηκε από τον Tasos Meli

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

17,5hp 13kw Αρα θελει Α2

Τροποποιήθηκε από τον venzinas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ενημερωτικα επειδη εχει γινει ντορος για αυτο ειχα το 135 το μοντενας με γραψανε για διπλωμα και εντελη σβιστηκε διοτι ηταν στις κιλοβατωρες μεσα....το α1 ειναι για εως 125 κυβικα η 11 κιλοβατορες...αν ισχυει κατι απο τα δυο σε καλυπτει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σιγά μην ήταν και στα δύο κιλά φέτα.

Κιλοβάτ άνθρωπέ μου είναι η μονάδα ισχύος, τι διάλα, κανείς δεν πάει σχολείο πια;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 ώρες, το μέλος FlyingInADream έγραψε:

Σιγά μην ήταν και στα δύο κιλά φέτα.

Κιλοβάτ άνθρωπέ μου είναι η μονάδα ισχύος, τι διάλα, κανείς δεν πάει σχολείο πια;

Εδω με συμφοιτητες μου στην μηχανολογια συζητουσαμε, και ελεγαν κιλοβατωρες... Ανθρωποι που οταν ελυναν καποιο θεμα σε εξεταστικη, μια χαρα  εγραφαν, μια χαρα  μετρεπαν μοναδες και μια χαρα  περνουσαν τα μαθηματα.. Τι ψαχνεις;;

Μαλλον βαριουνται να σκεφτουν, ή να ασχοληθουν!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε παιδια ΕΛΕΟΣ μην πιασουμε παλι τα διπλωματα! Το Α1 ειναι για 125 και (οχι ή) 11kw! ΤΕΛΟΣ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος venzinas έγραψε:

Ρε παιδια ΕΛΕΟΣ μην πιασουμε παλι τα διπλωματα! Το Α1 ειναι για 125 και (οχι ή) 11kw! ΤΕΛΟΣ!

Να το γραψω και λιγο πιο απλα...

Με Α1 οδηγουμε μηχανακια εως 125 κυβικα εκατοστα με οριο σε ιπποδυναμης τα 11KW.

Δεν μπορουμε να οδηγησουμε μηχανακια 125 κυβικων με πανω απο 11KW, δεν μπορουμε νανοδηγησουμε μηχανακια πανω απο 125 κυβικα που εχουν λιγοτερο απο 11KW.

1hp = 0,75kw

11kw = 14,66hp

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα